Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én se a sarki kocsmában tanultam...és én nem emlékszem semmilyen tized fizetésre. Nem errõl szólt, lentebb leírtam mi volt a lényege.

Erre kiváncsi leszek...nem a középkort olvastad véletlenül?

A római klienskirályságok lényege nem zzz volt hogy adóznak, hanem egyfajt ütkozõálamok a határon, akik ha kell katonai értelemben is segítik Rómát.
Ráadásul ez sem mindegy, hogy a köztársaság béli idõket nézzük, vagy már amikor javában benne vagyunk a császár korban. Voltak létrehozott, germán kliens királyságok, nem tized fizetés miatt hozták õket létre.

Ez mondjuk igaz, az oszd meg és uralkodj, de hát az vonatkozhatott csak a római polgárjog fokozataira, ettõl még lehet egységes adó. De van római tudor (egyetemen tanulta, tán azt is tanítja) ismerõsöm a témában, mindjárt megkérdezem.

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Talán úgy volt, hogy "jellemzõen, döntõ többségben" tizedet fizettek. De hétfõre pontosan meg tudom nézni.

Talán úgy volt, hogy

Pont a Rome megjelenése elõtt elkezdtem bújni a könyvtárakat, egy történelemkönyvben olvastam. Igen jó könyv, de a címe fejbõl nem megy, de hétfõre meg tudom nézni. Egy sorozat egyébként, amelynek a második kötete szól a római korról.

Arról nem is szólva, hogy Róma, a meghódított/szövetséges vagy szövetségessé kényszerített népeket különbözõ jogállásba tette, szóval ez zavaros hogy tizdetet fizettek, kik mikor kinek hol?

Ezt mégis honnan veszed, hogy tizedet fizettek? Minden meghódított állam a hódítónak tizdet? Mert a satraphia egész más, mint például a római mintájú cliens királyság,vagy a görög gyarmatok és különben sem az adózás volt a lényeg, hanem hogy egy: csapatokat küldtek, kettõ: késõbb beolvadtak Rómába.

???
Na ezt honnan vetted? 😊
Az ókor hosszabb, mint az azt követõ összes kor együtt véve, és iszonyú mennyiségû letûnt kultúra és társadalmi rendszer mûködött benne, szóval még lehet, hogy valamilyen tized is volt, csak kérdés, hogy minek a tizede. A legtöbb államalakulatnak nem volt államháztartása, sok a pénzt is alig használta. A tizedelést csak egy viszonylag fejlett államapparátussal rendelkezõ államtól tud egy szintén ilyen állam behajtani.
Sokkal kézzelfoghatóbb dolgokat kértek inkább, mint mondjuk x marhát, x kiló aranyat, x katonát, x rabszolgát, határvédelmet, vagy csak befenyítést és nyugalmat, hajót, bort . . . és ami épp eszükbe jutott, egyszerre, vagy évente, vagy amikor kedvük tartotta. A tizednél azért bonyolultabb volt a fantáziájuk és az igényük is a párezer év alatt.
Én csak azt mondom, adózhatna többet, mert ez így nagyon harmatos. Az ókorban a meghódított államok tizedet adóztak.

Lehet, de ahhoz oda kell menni. Kliensé tenni viszont diplomácián keresztül is lehet, ha sokkal erõsebb vagy és jóban vagytok.
Tikal
hát ez kurvajóóóó, tegnap fagyott a progi, kiléptem, de már nem folytattam., ma tölteném be, persze hogy nem tölti be az autosave-t, se az elõtte lévõ mentést, se a tíz körrel elõtti mentést, csak a 30 körrel elõttit!! <#violent> A francnak van kedve megint olyan messzirõl nekiugrani 😞

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Na, most kaptam egy hatalmas zakót a veneti néptõl. Terjeszkedni akartam észak felé, és egy kb. ugyanakkora sereggel megtámadtam a fõ erõjüket. Nem jött össze, a tábornokom is oda, és szétabriktolták a seregemet...

Most már nem tudja levenni a sisakot

Terawatt
Ezért ne vakard meg a fejed csata közben.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Viszont jó ütközõ államokat lehet belõlük létrehozni a neccesebb határoknál.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Nem kell mindent elfoglalni. Vagyis mindenki úgy játszik ahogy akar, de nem szeretek mindent elfoglalni. Nem vagyok vérengzõ.

JethroHUN
Csak semmi értelme sincs, olyan kevés bevételt jelent. Jobban megéri elfoglalni a területet és agyon adóztatni hogy fellázadjon. (Ha nem akarjuk megtartani)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Érdekes, mert pl a szatrapiák nem tudnak hadat üzenni, ha jól tudom. Szóval jobbak mint a kliens államok.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Igen, ez vicces, mondjuk egy kis dolgot kéne még igazítani rajta, mert én elfogadtam egy kliens államos ajánlatot, aztán a kedves kis kliens elkezdett hadat üzengetni mindenkinek.

Nem kéne saját külpolitikájuknak lenni.
Nem tudsz kivenni egységet külön, csak ha csinálsz még egy flottát.
Most egy problémám van.
A 3 hajós flottából, hogy tudok kivenni egységet?
Sehogy? Vagyis csak akkor ha eg új flottát indítok új generálissal?
A meglévõt nem lehet megbontani?

De nekem nem érdekem a kliens státusz, mert sokkal többet nyerek, ha elfoglalom

Nem az a lényeg ,hogy mennyit adózik, hanem hogy inkább feladja a független státuszát, mert Róma egyre erõsebb, és inkább lesz kliens állam, minthogy valamelyik másik nép bekebelezze.

Mi az új patch béta kódja?
Bármit írok be érvénytelennek érzékeli...
Tikal
aha, mióta meghatározó hatalom lettem a térségben, egyre többen jönnek kunyerálni pénzt meg szövetséget 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

A kliens állam nem sokat ér, ha körönként 12 aranyat adózik...

Érdekes. Jártatok már így? Az egyik szövetségesem, felajánlotta, inkább a kliens államom lenne...nem akar önálló lenni? Rendben.

Egy másik kis ország, egyik körben szövetséget kért, másik körben, hogy üzenjek hadat a szeleukidáknak, segítsek nekik.

Ez nagyon tetszik, az egyre erõsödõ Rómához a kisebbek igyekeznek közeledni, meg nyerni maguk mellé más nagy hatalommal szemben, Róma védelme alá helyezni magukat.

Végre nem az van, hogy mindenki ész nélkül megtámad, ha kell ha nem.

Molnibalage
Nálam is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Prince23
A kérdésemre a választ esetleg tudjátok? Civil war ....

A sima légiónál én nem láttam attacking testudót amúgy.

Van támadó testudo is.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dehát van defensive és attacking testudos is

Prince23
Ha követem a politikusok gravitas mérõjét, akkor ugye elvileg nem tör ki civil háború?

#Elar:
A tesztudó formáció csak védekezésre jó, amint támadás parancsot adsz ki, rögtön alapértelmezett támadó állásba állnak.

A Hastatinál, hogy mûxik a az attacking testudo?
Bejelölöm - összeállnak - kijelölöm a támadnivaló egységet - szétválnak.
Mit csinálok rosszul?

Nagyon jó. egy bajom van vele, hogy hard a campaign hard a csata és tegnap 4200 katonéval támadtak 1700-at kb és 200-at vesztettem, õk meg 3900-at. Igaz, hogy én first cohortokkal, pretoriánusokkal mentem, úgy láttam õk meg csak hoplitákkal. Szóval ennyire már ne legyen könnyû na, vagy gyártson táposabb kattonákat és fejlesszen gyorsabban, vagy hulljanak jobban az enyémek is.
Terawatt
Nullával behozza a konzolt, de szerintem fejlesztõknek van bent.

😞 nincs is command billenytû sem?
Terawatt
Téves riasztás. Megnéztem és nem csinált semmit. Egyik fórumon valaki azt írta, hogy med 2 óta nincs már ilyen. Hiszek neki.

a command menü melyik gomb?
Terawatt
Van. Konzolba kell beírni amit írtál.

hi. van olyan lehetõség mint a Med 2-ben hogy az egész térklp látható? pl command menüben : toggle_fow ?(ha jól emlékszem)
PrasCo
Más. Olyan akad másnak is, hogy "Fail to load"-dal kiköpi az összes battle replay-t?
Prince23
Ha nagyobb a birodalmad, akkor kezd lelassulni, ergó visszatér a lassulás mint megjelenéskor. Ez csak az elején gyors... amikor még kis állam vagy, ha elkezdesz terjeszkedni, majd belassul az 😄 Birodalmi magaslatokban gondolkodj persze, Itália + Göröghön ha meg van nekem nem volt köridõ AI lassulás.
Ja és béta patch nélkül írtam ezt 😄

Tikal
nekem kódot kér..

Steamen belül klikk a Total War: Roma II-re majd tulajdonságok, és ott megtalálod Béták alatt a patch2beta-t ,kiválasztod és már tölti is. Ingame a menüben lehet nem írja ki de attól telepítve van. Elég gyors a kör váltás végre 😄 Remélem nem csak az elsõ pár körben amit eddig letoltam. 😊

AMD FX 8350, 16GB DDR3, RX 570 , Kingston SSD 120GB

Hogy kell beállítani a bétát?

Na exe fáljban nekem is 1.0.0.1-et ír szóval felrakta a beta patchet. Kezdtem új Roma kampányt. És már érzem is ,nem akad a kampány térkép. Legalábbis az elsõ pár körben. Remélem 100 kör múlva sem fog 😊

gallardo
Akkor valószínûleg nem állítottátok be a bétát mert nekem 1.0.0.1-et ír.

Same.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Érdekes. Nekem is leszedte de verziónak 1.0.0-t ír.