Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt ki akarom próbálni, hogy nem területfoglalással terjeszkedek, hanem igyekszek kis (2 tartományos) provinciákat foglalni, és a környezõ népeket vazallusként hódoltatom, vagy katonai szövetséget kötök. Kíváncsi vagyok, hogy így egyrészt elkerülhetõ-e a polgárháború, másrészt tényleg számítanak-e a végsõ elszámolásnál a vazallusok illetve katonai szövetségesek. A leírás szerint elvben ugyanúgy uralásnak tekinti a játék a vazallusokat/katonai szövetségeseket, mint a foglalást.
"Crash when multiple AI reinforcements arrive in a single player siege battle in Campaign mode."
A medve nem játék.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Ennél már csak az a bosszantóbb, amikor nincs timer.
Azt vettem észre, hogy ha visszavonulás után támad meg a gép, akkor a csatában nincs time limit.
Ezt ha kombinálódik azzal a bugos ai viselkedéssel, hogy ha egy rejtett oldalba támadó (lovas?)egységet észrevesz, akkor a komplett hadserege utánuk ered, egy vagy két kósza egysége jön csak tovább. Ezek után elõfordul, hogy miután a lovasaimat legázolják, felsorakoznak alakzatban a térkép szélén, és ott maradnak mozdulatlanul... 😊 (és mint említettem - no timer 😊 ).
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Próbáltam módosítani a csata idejét 20 percre, de úgy tûnt, hogy meglévõ játékban már nem változik. Akár ln támadtam, akár engem támadtak mindig 60 perc.
Majd a következõnél leveszem.
Rome II Total Fuck
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A katona fickó (champion? nem jut eszembe 😊 ) speckója (military fervour) az, ami közvetlenül a public ordert növeli.
Szerintem vmi fél cheattel nézi a játék, hogy milyen a viszonyotok és mellette sztem az adott haderõd/területeid is vmi szorzóval szerepelnek. Ha sereget vagy területeket vagy mind a kettõt bukod, akkor erõsebbre jön ki és hadat üzen.
De ez csak tipp.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Nálam is ez van, csak kitett 10 fullos sereget. Volt egy olyan kör, hogy 3 full légiót buktam. Hosszas harcok és rengeteg város, terület bukása után sikerült szétvernem a fõ seregeit, így már nem csak vissza kell foglalgatnom a területeket.
A gond azonban nem jár egyedül, és az összes rohadt hiéna a határaimon azonnal hadat üzent amikor látta, hogy bukom a seregeket. Szövik leléptek😊 Per pillanat örülök ha sikerül a nagy birodalomból Itáliát megmenteni....eddig nem úgy néz ki.
A sok város, terület bukta miatt -20 kajában vagyok és a zseton is fogy 😊...hát van gond bõven. Természetesen a távoli provinciákat nem tudom bevédeni, szal lassan kb ott tartok mint a legelején😊
Kíváncsi vagyok mit tudok kihozni ebbõl a végén...
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Szívesen átélnék pár régi ütközet szimulációt 😊
Most is úgy csinálom hogy 9 rendes cohors + a first cohors, a maradék meg a helyi auxiliáris egységek, aztán így történelemhû a felállásom.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Gondoltam csinálok egy tesztet. 31000 ember!<#alien>#alien> Az fps nem is mondom a legkisebb a 3-4 volt.. De ment...a veszteségek: gyõztes oldal 15500-ból 7000
vesztes: 15700-ból 10500 : Na ez az epic csata nem a 2500+2500.
Ja az az érdekes , hogy amikor már az fps jó volt, még mindig szaggattak az egységek. Azért kíváncsi vagyok , hogy valamikor optimalizálják e annyira, hogy egy brutál gépen képes legyen folyamatosan futni.
Megszüntetni gondolom nincs értelme seregeket, ha már van XP-jük, hiszen csak kezdõket lehet felvenni a játék elején ugye?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pl.
Tartja:
Auxiliary Hoplites
Armoued Legionaires
Nem tartja:
Auxiliary Sabaean Spearmen
Auxiliary Iberian Swordsmen
A medve nem játék.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ramming Speed!
Ezt elqurtuk ...
... de javítottunk ...

A medve nem játék.
valaki tud olyan modot ahol az egységek tartják a formációt és nem bomlanak fel azonnal ha harcolnak egymással?
Az elsõ kampányom amúgy nálam is a káoszelméletnek megfelelõen zajlott, azaz mûködtek a dolgok, de minden kb. úgy az összeomlás határán. 😄 Volt valamicske bevétel, a provinciák el is evickéltek úgy-ahogy, a kajaellátás átlag nullszaldós volt... másodjára már sikerült ráéreznem a dolgokra, most már külön katonai jelenlét nélkül 100-as hangulatú voltaképp az összes eddigi, nem frissen foglalt provinciám (erre külön hangsúlyt fektettem!), emlékeim szerint 45 körüli az élelmiszer-túltermelésem (de ez rövidesen le fog csökkenni 24-gyel, mert felépül két, -12-es barakk), és 8 teljes légióm áll fegyverben, úgy öt flotta mellett, így 14K az éves bevételem. Igaz, a leggazdagabb provinciáim (Magna Graecia, Makedónia átlag évi 4,5 ronggyal) iparral foglalkoznak, iparpörgetõ ediktumok vannak rájukdobva (nem az adóztatás), valamint itt dekkolnak a patríciusok is, végeredményben pedig a rendszer hátránya, hogy egyedül Itáliában tudok légiókat felállítani. De mondjuk ott olyanokat is! Na jó, gladiátorokat több helyen is a circus miatt, valamint Krétán van egy auxiliárius barakk a majdani krétai íjászoknak (ergo itt "görög légiót" készíthetek, hoplitákkal, citizen cavalry-val, peltasztásokkal stb.), de ennyi. Itáliában van a krétai egy szem barakkon kívül minden katonai épület (Egyelõre egy légió-, és egy segédcsapat barakk, valamint egy fegyver-, és egy páncélverõ; illetve a haditengerészetem van még trükkösen megoldva: Itália és Korzika&Szardínia közös zónát fog közre, így a két provinciába van elszórva a kétféle hadiipari kikötõ, magyarul a lényeg itt is ugyanaz: egy helyen, "egy ülésbõl" képezhetõ minden), így õk abszolút kajafogyasztók, az összes többi provincia így ipar és élelmiszer, és slussz. Figyeltem a templomok kiválasztására is, persze, valamint az ipari létesítmények összehangolására.
Szerencsére eddig ebbõl nem volt problémám (Noha, ugye, a hadilétesítmények adják a helyõrségi erõk egy hányadát), és Rómától eljuttatni a frissen elkészült (széleskörûen összeválogatható, kiváló felszrelésû) légiókat ide-oda többnyire még mindig kevesebb idõ, mint maga a hadsereg teljes összeállítása, ami úgy öt-hat év is lehet. A fõ trükk, ahogy észrevettem, hogy az RTW1-es reflexet le kellett vetkõznöm: Nem szabad semmit sem fejleszteni csak azért, mert lehetséges. Mindig a szükséges dolgokkal kell matekozni.
Ennek kapcsán örülnék neki, hogy ha egy település 100-on van, akkor nem nullát írna ki a hepinesz-változásra, hanem mutatná a "többletpotenciált", mert a f*sz kivan azzal, hogy állandóan fejbenszámolhatom, meddig mehetek el egy-egy új épülettel.
Ha már itt tartunk, lábjegyzet. Látja valaki bármi értelmét a ballistán túlmutató ostromgépek készítésének (onager, giant ballista, giant onager)? Mert a skorpió még hagyján, de a többi sz*r nekem csak nyûg volt, érdemi többletet nem adott hozzá a dologhoz. Ezzel kapcsolatban néha jól jött volna egy area fire üzem, de nem panaszkodok, mert az eddig sem volt.
A fire at will a nehézgyalogságnál viszont megbocsáthatatlan, nettó f*szság! RTW1-ben gyönyörûen lehetett trükközni a pilumfogyasztásával a gyalogságnak. Most hogy néz már az ki, hogy ha védekezek egy ütközetben, akkor simán befejezem a csatát anélkül, hogy egyetlen dárdát eldobtak volna a gyalogjaim?! Mi az, hogy csak támadásnál dob a gép automatán?!
Ami Európában le van mûvelve, na, az kutyaf*sza ahhoz képest, ami a szteppéken megy. Totál plánban a masszagéta lovasíjászok.
Triariusok futnak egy hektikus délutánon valami gall falu kertaljában.
Hemiolia és nem túl jól felszerelt, de még mindig nagyon hasznos utasai
Veteránok értékelik a pannóniai vendégszeretetet.
Végül, a végére engedtessék meg az abszolút kedvencem:
Alpok, támadás elõtti feszültség.
Olajkorsós birémisz a jó ég tudja már, hol; mindenesetre Alexandriára tippelek. A háttérben sója, világítótorony és egy skorpió-trirémisz. 😊
Dákokat támad a légió, fent velitesek gerelyei, alul egy kolléga épp körülnézeti a gladiusát valaki beleiben.
Alpok, különösebb kommentár nélkül.
Ha jól emlékszem, ez a mai Odessza környékén történt, partraszállás és thrák-ütlegelés volt a menü. Jobbra tehát egy háromevezõsoros gálya.
Még mindig dák föld, Zarmisegethusa környékén fogadják széles vigyorral arcba a pilumot, de nem a getae-k, hanem - custom battle révén - az arverni törzs jóravaló alkoholistái.