Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rászántam magam, hogy a rómaiakat kipróbáljam. Meglepivel indult, mivel az etruszk 3 kicsi sereggel támadott vissza, ami három vezér egységet jelentett, akiktõl a hastatik úgy futottak, mint a nyulak, meg is lett az elsõ olyan csatám, amibõl vissza kellett vonulnom. Mindegy,a princepsek és triariik brutálok. 72 fõs veszteség (azok is velitesek) szemben 1100 halottal.
Azt ki akarom próbálni, hogy nem területfoglalással terjeszkedek, hanem igyekszek kis (2 tartományos) provinciákat foglalni, és a környezõ népeket vazallusként hódoltatom, vagy katonai szövetséget kötök. Kíváncsi vagyok, hogy így egyrészt elkerülhetõ-e a polgárháború, másrészt tényleg számítanak-e a végsõ elszámolásnál a vazallusok illetve katonai szövetségesek. A leírás szerint elvben ugyanúgy uralásnak tekinti a játék a vazallusokat/katonai szövetségeseket, mint a foglalást.
a.carkey
Én tegnap ebbe futottam bele:
"Crash when multiple AI reinforcements arrive in a single player siege battle in Campaign mode."

A medve nem játék.

Montanosz
...hát mégis jó hogy nem vettem meg egyenlõre, akkor inkább tologatom a bello mundit míg jó verzio nem leszen belõle..

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Én is elkövettem azt a hibát, hogy hatvan percen hagytam a limitet. (Vasárnap három bugos ostrom, gyenge gép - másfél-két óra. Közben megfõztem és megettem az ebédet 😊 ).
Ennél már csak az a bosszantóbb, amikor nincs timer.
Azt vettem észre, hogy ha visszavonulás után támad meg a gép, akkor a csatában nincs time limit.
Ezt ha kombinálódik azzal a bugos ai viselkedéssel, hogy ha egy rejtett oldalba támadó (lovas?)egységet észrevesz, akkor a komplett hadserege utánuk ered, egy vagy két kósza egysége jön csak tovább. Ezek után elõfordul, hogy miután a lovasaimat legázolják, felsorakoznak alakzatban a térkép szélén, és ott maradnak mozdulatlanul... 😊 (és mint említettem - no timer 😊 ).
Akármilyen sebességen nyomtam, ugyan olyan. A vicces az volt, hogy csata közben sem a CPU sem a memória használat nem érte el az 50%-ot, és kb 1000 egység volt összesen a mapon, úgyhogy érthetetlen számomra a szaggatás. Negyed óra várakozás után kiléptem a francba, a tököm várjon ennyit.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ja, én is jártam így 1x. De ha a gyorsítást benyomod relatíve hamar lepörög. ne a fast forwardot nyomd (nekem az nem ment) hanem csak a forwardot. És addig reggelizhetsz vagy vmi😊

Próbáltam módosítani a csata idejét 20 percre, de úgy tûnt, hogy meglévõ játékban már nem változik. Akár ln támadtam, akár engem támadtak mindig 60 perc.

Majd a következõnél leveszem.
Na most van elegem a játékból. Max speeden nyomok egy ostromot (védekezek), és kb 40 perce megy annyira szaggat, mikor a battle time direkt le van véve rövidebb idõre. Kb 3 másodperc alatt számol vissza a játék egyet, pedig szinte alig van egység már a térképen, és képregény az egész még 1024x768-ban is. Oké vissza vertem a támadókat, erre most nézem hogy egy hajójuk kint ragadt a kikötõben, ami nem hajlandó kikötni, nekem meg kb 2 slingerem maradt, amivel tudok rájuk lövöldözni.. Amik kb a város másik végébõl 10perc alatt oda szaladtak, a hajóról pedig szétszedték õket, õk alig öltek valakit.. Most pedig szépen áll az egész és nézem a hajót, ha kilépek elvesztem a csatát, ha kivárom míg letellik az idõ addigra kinõ a szakállam, még van 17 perc........

Rome II Total Fuck

Molnibalage
Polgárháború egynél többször is lehet vajon?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dignitary csak közvetve növeli a public ordert - a jelenléte terjeszti a kultúrád gyorsabban, így az ebbõl származó feszültség csökken. De az õ speckó képessége az, hogy több adót csinál.
A katona fickó (champion? nem jut eszembe 😊 ) speckója (military fervour) az, ami közvetlenül a public ordert növeli.
Szerintem függ attól, hogy miylen a viszony. akik nekem hadat üzentek, azokkal korábban volt már pár háborúm, a szövetségeseiket is levertem.

Szerintem vmi fél cheattel nézi a játék, hogy milyen a viszonyotok és mellette sztem az adott haderõd/területeid is vmi szorzóval szerepelnek. Ha sereget vagy területeket vagy mind a kettõt bukod, akkor erõsebbre jön ki és hadat üzen.

De ez csak tipp.
Sajnos sikerült igy elbuknom a Brit-szigeteket teljesen, úgyhogy most délrõl próbálok meg valami visszafoglaló seregeket összeverbuválni, csak fosok, hogy közben hadat üzen az egyik nagy riválisom, aki szerintem eddig is csak a súlyos kenõpénzek hatására nem támadott még meg. Apropó kenõpénz, non-agression pact szerintetek mitõl függ, hogy elfogadják? Az adott néppel való standingtõl(friendli,netural, etc), vagy random?

Tikal
Nekem ezzel szerencsém volt, carthagonal jelentek meg, volt lenn harom flottam szoval transport kozben csaptam le ra, mondjuk egy varost igy is buktam, de mar csak ket legioja van a hatbol

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ha tied az egesz provincia akkor EDICT

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Terawatt
Hajrá. Ne hagyd magad! További fejleményekrõl majd írj még meg. Ezt szeretem ebben a játékban, hogy én is most jól állok, de ki tudja 20 kör múlva mi lesz. Sorba bontják körülöttem a megnemtámadási szerzõdést és kénytelen vagyok újabb vigyázó sereget létrehozni. 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

😊

Nálam is ez van, csak kitett 10 fullos sereget. Volt egy olyan kör, hogy 3 full légiót buktam. Hosszas harcok és rengeteg város, terület bukása után sikerült szétvernem a fõ seregeit, így már nem csak vissza kell foglalgatnom a területeket.

A gond azonban nem jár egyedül, és az összes rohadt hiéna a határaimon azonnal hadat üzent amikor látta, hogy bukom a seregeket. Szövik leléptek😊 Per pillanat örülök ha sikerül a nagy birodalomból Itáliát megmenteni....eddig nem úgy néz ki.

A sok város, terület bukta miatt -20 kajában vagyok és a zseton is fogy 😊...hát van gond bõven. Természetesen a távoli provinciákat nem tudom bevédeni, szal lassan kb ott tartok mint a legelején😊

Kíváncsi vagyok mit tudok kihozni ebbõl a végén...
Érdemes az adót levenni teljesen, dignitary, ezek mellett érdemes public ordert növelõ épületeket húzni, templom, ilyesmi, és akkor pár körön belül oké lesz a dolog. Érdemes még azt is megnézni, hogy milyen a kultúra. Ha nem egyezik, akkor érdemes olyan embert átküldeni, aki növeli a váltást.
Terawatt
Dignitary a te embered.

Urak, vannak ötletek arra, hogy az épületeken kívül mivel lehet még a meghódított városok közhangulatát minél hamarább megnyugtatni? Mert így elég sokáig rostokol egy-egy seregem a frissen meghódított városban, mert félek, jártam már úgy, hogy fellázadtak, és igen keményen visszavágtak. Ügynökökkel lehet ilyesmit?

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Terawatt
Akkor ez hogy jelent meg? 😄

PrasCo
...feladom. Komolyan. Sima szöveges hozzászólás mindkettõ.
Egyébként aki lowon játszik annak fõleg, de egyébként is ajánlom mindenkinek a GEM modot, nagyon sokat dob a grafikán fps vesztés nélkül.

Én sem.

PrasCo
Nyugtassatok meg, hogy csak én nem látom a hozzászólásomat.
Terawatt
Online enciklopédia. Vigyétek a tabletet a klotyóra és ott is lehet tanulni. 😄

Na nálam is kitört a polgárháború, szuper 😄 Úgy látom ez elkerülhetetlen. Éppen Itália felé hódítgatok a seregeimmel (Iceni), mikor benyögi a játék hogy rebellion, és Britannába lenyom 6 fullos sereget, több ezer km-es körzetben pedig semmim nincs amivel felvehetném a harcot 😄 Ehh <#merges2>

Egyszer biztos lesz ilyen "holoszoba" szerûség, álá Star Trek.

Szívesen átélnék pár régi ütközet szimulációt 😊

Terawatt
off: Inceptionben volt egy olyan említés, hogy ezt az egész álomtechnikát a hadsereg fejlesztette ki, hogy a katonák álmukban gyakorolják a gyilkolást. Ezt kéne úgy megcsinálni, hogy ókori felszerelésben ütközetet szimulálni. Az lenne aztán a hagyományõrzés.

Na ja, ha jól menne a gépemen, akkor moddolnám az egységlétszámot úgy, hogy egy cohors 480 fõs legyen, mint a valóságban. Jó lenne, mert akkor élethõ legiókat tudnék felállítani.
Most is úgy csinálom hogy 9 rendes cohors + a first cohors, a maradék meg a helyi auxiliáris egységek, aztán így történelemhû a felállásom.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

ja ez a gáz. nálam is van hogy az fps már 40 körüli de az egységek mozgása szaggat közeli nézeten.
Terawatt
Ctrl+g vel kell lockolni az egységet a formáció kiadása után és utána tartja. Valami ilyesmi rémlik.

Ide is beírom.
Gondoltam csinálok egy tesztet. 31000 ember!<#alien> Az fps nem is mondom a legkisebb a 3-4 volt.. De ment...a veszteségek: gyõztes oldal 15500-ból 7000
vesztes: 15700-ból 10500 : Na ez az epic csata nem a 2500+2500.
Ja az az érdekes , hogy amikor már az fps jó volt, még mindig szaggattak az egységek. Azért kíváncsi vagyok , hogy valamikor optimalizálják e annyira, hogy egy brutál gépen képes legyen folyamatosan futni.

A sérültek pár kör után újra feltöltõdnek, így felesleges összevonni.

Molnibalage
Még kérdés. A sérült egységeket hogyhogy nem lehet összevonni, mint anno? Vagy lehet, csak én vagyok a béna?

Megszüntetni gondolom nincs értelme seregeket, ha már van XP-jük, hiszen csak kezdõket lehet felvenni a játék elején ugye?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szépek a képek! mi9lyen a konfigod amin fut?
a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Tengeri csata.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ramming Speed!

Ezt elqurtuk ...

... de javítottunk ...

A medve nem játék.

még a rómaiak is felbomlanak, pedig õk híresek arról hogy formációban harcolnak és tartják azt.persze a barbárok ok, de ne már hogy minden jól szervezett és képzett egység is felbomlik.
a.carkey
Ez szerintem egységfüggõ. Mármint a felbomlik-e vagy sem.

A medve nem játék.

hi. radious battle modokat használom. de sajnos még ezzel is úgy néznek ki a csaták mint ha hangyaboly lenne az egész...:/
valaki tud olyan modot ahol az egységek tartják a formációt és nem bomlanak fel azonnal ha harcolnak egymással?
PrasCo
Dupláért elnézést, csak a félreértések elkerülése végett: Az "elsõ kampányt" félbehagytam, nem fejeztem be. Most, a második nekifutást szándékozom végigcsinálni.
PrasCo
Köszönöm, srácok! 😊 Ha tudok még válogatni, majd rakok még, csak nem akarom teleszemetelni a topikot.

Az elsõ kampányom amúgy nálam is a káoszelméletnek megfelelõen zajlott, azaz mûködtek a dolgok, de minden kb. úgy az összeomlás határán. 😄 Volt valamicske bevétel, a provinciák el is evickéltek úgy-ahogy, a kajaellátás átlag nullszaldós volt... másodjára már sikerült ráéreznem a dolgokra, most már külön katonai jelenlét nélkül 100-as hangulatú voltaképp az összes eddigi, nem frissen foglalt provinciám (erre külön hangsúlyt fektettem!), emlékeim szerint 45 körüli az élelmiszer-túltermelésem (de ez rövidesen le fog csökkenni 24-gyel, mert felépül két, -12-es barakk), és 8 teljes légióm áll fegyverben, úgy öt flotta mellett, így 14K az éves bevételem. Igaz, a leggazdagabb provinciáim (Magna Graecia, Makedónia átlag évi 4,5 ronggyal) iparral foglalkoznak, iparpörgetõ ediktumok vannak rájukdobva (nem az adóztatás), valamint itt dekkolnak a patríciusok is, végeredményben pedig a rendszer hátránya, hogy egyedül Itáliában tudok légiókat felállítani. De mondjuk ott olyanokat is! Na jó, gladiátorokat több helyen is a circus miatt, valamint Krétán van egy auxiliárius barakk a majdani krétai íjászoknak (ergo itt "görög légiót" készíthetek, hoplitákkal, citizen cavalry-val, peltasztásokkal stb.), de ennyi. Itáliában van a krétai egy szem barakkon kívül minden katonai épület (Egyelõre egy légió-, és egy segédcsapat barakk, valamint egy fegyver-, és egy páncélverõ; illetve a haditengerészetem van még trükkösen megoldva: Itália és Korzika&Szardínia közös zónát fog közre, így a két provinciába van elszórva a kétféle hadiipari kikötõ, magyarul a lényeg itt is ugyanaz: egy helyen, "egy ülésbõl" képezhetõ minden), így õk abszolút kajafogyasztók, az összes többi provincia így ipar és élelmiszer, és slussz. Figyeltem a templomok kiválasztására is, persze, valamint az ipari létesítmények összehangolására.
Szerencsére eddig ebbõl nem volt problémám (Noha, ugye, a hadilétesítmények adják a helyõrségi erõk egy hányadát), és Rómától eljuttatni a frissen elkészült (széleskörûen összeválogatható, kiváló felszrelésû) légiókat ide-oda többnyire még mindig kevesebb idõ, mint maga a hadsereg teljes összeállítása, ami úgy öt-hat év is lehet. A fõ trükk, ahogy észrevettem, hogy az RTW1-es reflexet le kellett vetkõznöm: Nem szabad semmit sem fejleszteni csak azért, mert lehetséges. Mindig a szükséges dolgokkal kell matekozni.
Ennek kapcsán örülnék neki, hogy ha egy település 100-on van, akkor nem nullát írna ki a hepinesz-változásra, hanem mutatná a "többletpotenciált", mert a f*sz kivan azzal, hogy állandóan fejbenszámolhatom, meddig mehetek el egy-egy új épülettel.

Ha már itt tartunk, lábjegyzet. Látja valaki bármi értelmét a ballistán túlmutató ostromgépek készítésének (onager, giant ballista, giant onager)? Mert a skorpió még hagyján, de a többi sz*r nekem csak nyûg volt, érdemi többletet nem adott hozzá a dologhoz. Ezzel kapcsolatban néha jól jött volna egy area fire üzem, de nem panaszkodok, mert az eddig sem volt.

A fire at will a nehézgyalogságnál viszont megbocsáthatatlan, nettó f*szság! RTW1-ben gyönyörûen lehetett trükközni a pilumfogyasztásával a gyalogságnak. Most hogy néz már az ki, hogy ha védekezek egy ütközetben, akkor simán befejezem a csatát anélkül, hogy egyetlen dárdát eldobtak volna a gyalogjaim?! Mi az, hogy csak támadásnál dob a gép automatán?!
Tikal
A civil war elkerülhetetlen, igaz? Szerencsére a hat légióból ami fellázadt, már hármat levertem, tengeren verhetetlen vagyok, aztán csak el kellett kapnom õket szállítás közben 😄

Tikal
Nekem is, de aztán meg eltûnt...

Nagyon jók a képek, jöhetnek majd még. Én is rakok mindjárt valami kocka emberes low res képeket <#mf1>

Én olyan 230 körül járok, és -- kezdõ kampányom lévén -- jó néhány hibát elkövetve még mindig nem jutottam ki Italálián kívülre. Az egyik például, hogy most vettem észre, hogy nincs meg az a bizonyos épületem, amellyel triarit és principist lehet építeni, így csak mostanra tudtam modernizálni velük a seregemet. Jó pár vesztes csata után ott vagyok, hgy kiépítettem három nagy sereget, amelyekkel muszáj lesz területet szereznem, mert a bevételem mínuszba fordult ennek köszönhetõen.

Ja, sztem is, hangulatosak, engem érdekel, ha van még 😊

Jók lettek a képek.
PrasCo
Képek, az utolsó ötös adag.

Ami Európában le van mûvelve, na, az kutyaf*sza ahhoz képest, ami a szteppéken megy. Totál plánban a masszagéta lovasíjászok.

Triariusok futnak egy hektikus délutánon valami gall falu kertaljában.

Hemiolia és nem túl jól felszerelt, de még mindig nagyon hasznos utasai

Veteránok értékelik a pannóniai vendégszeretetet.

Végül, a végére engedtessék meg az abszolút kedvencem:

Alpok, támadás elõtti feszültség.
PrasCo
Képek, második ötös adag.

Olajkorsós birémisz a jó ég tudja már, hol; mindenesetre Alexandriára tippelek. A háttérben sója, világítótorony és egy skorpió-trirémisz. 😊

Dákokat támad a légió, fent velitesek gerelyei, alul egy kolléga épp körülnézeti a gladiusát valaki beleiben.

Alpok, különösebb kommentár nélkül.

Ha jól emlékszem, ez a mai Odessza környékén történt, partraszállás és thrák-ütlegelés volt a menü. Jobbra tehát egy háromevezõsoros gálya.

Még mindig dák föld, Zarmisegethusa környékén fogadják széles vigyorral arcba a pilumot, de nem a getae-k, hanem - custom battle révén - az arverni törzs jóravaló alkoholistái.