Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én úgy látom, hogy hosszabb távon a kiegyensúlyozott sereg (gyalogos, lövész, lovas megfelelõ aránya) a kifizetõdõ, de az elején meg kell izzadni a gép overpowered alap egységekkel teletömött seregeivel nyílt csatában. Város védelemnél persze nincs gond, ott a morál és minõség a döntõ.(Illetve néha a gagyi AI).
Egyébként a ti tapasztalatotok is megerõsíti, hogy a gyengébb egységek hamarabb pótolják a veszteségeiket?
Az elsõ kampányomban eleve 2 xplvl-es, fegyverkovácsos, 2-es szintû ammo növeléses pontuszi (keleti) íjászokat gyártottam már a 30. kör környékén, akik pár csata és hero képzés (military training) után 9 xplvl-re fejlõdtek, megjegyzem körönkénti 80 maniért!
A nehézpáncélos barbár vagy görög gyalogság 4 íjászegység 2 sorozata után elfut.
A második kampányomban az iceni parittyások szintén bántóan hamar gyüjtötték az xp-t a military training segitségével és meglepõ módon szinte semmi xp-t nem kaptak a csatánkénti 200-250-es ölésszám után. A barbár városokat kihívás nélkül foglalom el 5 db parittyás egységgel, természetesen ehhez kell az AI ostobasága, ha kitámadna, akkor legalább lenne némi veszteségem.
Az csak nekem tûnt fel, hogy a barbárok pofátlan gyorsan tudnak ostromgépeket gyártani???
Pontusszal a 60. körben sem volt ostromgépes gyártóhelyem, icenivel meg a 4. kör után gyártottam a ballisztákat! ???
Én sajnos fullra bebuktam a lázadás miatt a kb 150 körös Iceni kampányom, szerintem kipróbálom Rómát, és úgy akarok foglalgatni, ahogy a valóságban is történt.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Az elõzõ játékomban volt egy elképzelésem ami szerint haladtam, megpróbáltam teljes provinciákat foglalni, lassabban haladni mert szépen megvártam amíg áttérnek az én kultúrámra, szépen felment a public order, stb. Ez jó is mert mindenki roppant boldog volt és jött is a zseton. Simán tudtam fizetni a 10-12 légiót meg a 3 flottám és még jött is mellé 6-7k körönként.
Csak hát relatíve lassan haladtam és mellettem már nem kis államok voltak hanem nagy birodalmak alakultak ki. Pl a mai Franciao-Spanyolo volt egy, Karthago volt Éeszak-Afrika nagy része, Seleucid volt a mai Töröko meg attól délre, északabbra meg nagy barbár országok voltak.
Észak Afrika hódításába kezdtem éppen amikor kitört a polgárháború és az tette be a kaput. Utána gyakorlatilag mindenki hadat üzent. No, most nem szarozok, darálok mindenkit.
A seregeik úgy néztek ki, hogy volt vagy 6-8 slinger csapat, pár kemény közelharcos, késõbb ilyen ballistás is. Csak a lovasokkal tudtam ellenük harcolni mert az összes többi egységet legyakták már messzirõl, pajzs, testudo, stb nem számított nekem meg nem volt hasonlóan messzire hordó egységem.
csak a lovasok is olyanok, hogy nem mindig lehet õket visszahívni (ami megint baj) és ha nekiment pár lándzsás egységgel a lovasaimnak, akkor azok ott szépen el is feküdtek mert az istenért nem akartak elmenni onnan. Ezt is kéne javítani.
Nálam csak a garizon egységek. ostromgépet nem épített, csak felgyújtotta a kaput. Beálltam majdnem mindenkivel a legtávolabbi victory pontba. 2 mobot meg eldugtam a városban, hogy esetleg ha elfoglalnak még pontokat akkor velük vissza foglaljam, ha elhagynák azokat. Azt a pontot ahol álltam le is gyalulták rendesen de aztán NEM CSINÁLTAK SEMMIT !! ja de, elkezdtek néhány bástyát elfoglalni tök fölöslegesen....a 2 mobomnak semmit nem kellett csinálni csak várni amíg letelik az idõ ( 20 percre raktam csak mert a csaták bántóan rövidek alapból).Nyertem ugye. erre a következõ körben újra támadott ugyan ez a sereg, CSAK AKKOR már nem voltak olyan egységei amik felgyújthatták volna a kaput, így a városon kívül állva letelt a 20 perc... EPIC FAIL !!!
HÜLYE PROGRAMOZÓK !!!!!! nem tesztelnek ezek semmit ... ????!!!!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Spárta is tetszik, erõsek de nem veszik fel a harcot a Légionáriusokkal, mondjuk ez így is volt.
Kíváncsi leszek Róma mikor kezd érdekessé válni, mert mindenki tisztel már és nyalnak rendesen, úgy tûnik azt foglalom, amit akarok...
Volt néhány idõszak amikor azt hittem, hogy talán talpra tudok állni, de aztán sorban kaptam a hadüziket és a végén már gyakorlatilag mindenki hadat üzent. Ez még nem lett volna akkora nagy gond, csak hát szépen támadtak is. Hozta mindenki a fullos seregeket, nekem meg csak fogyott az erõ.
Ezzel együtt élveztem még a végjátékot is.
Most kezdtem egy újat Pontussal. Majd meglátjuk mennyiben más.
Elsõnek érdemes északot biztosítani, elfoglalni a szövetségesünk városát, a felettük lévõ népet meg klienssé tenni. Így az észak biztosítva van.
Ezután Baktriának kell neki menni, elfoglalni a 2 felsõ, majd a 2 alsó tartományukat. Õ utánuk pedig Archosiát kell támadni.
Elvileg mire ideáig eljut az ember, Archosia és Baktria már kiszakít valamennyit a Szelekuidák vazallusaiból, így azok is a mieink lesznek.
Ha ezek megvannak, akkor kell nekiállni fejlesztget stb. Majd ha elég erõsnek érezzük magunkat, akkor lehet menni a vazallus államok ellen. Õ utánuk pedig olyan gazdagok leszünk, hogy a határ a csillagos ég 😊.
Nekem ezzel a módszerrel elég könnyen sikerült nagyhatalmat csinálni a kis Parthiából.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Bár én használom a radius modot, ami ad +bevételt, de azok így is rohadt gazdag tartományok amik ott keleten vannak.
Most valami 12 hadsereget tartok fegyverben és 10k bevételem van.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Amire figyelni kell velük, az az, hogy a Szeleukidák szatrapiáit nem szabad megtámadni a Baktria és Archosia semlegesítése elõtt. Továbbá nem árt az északi sztyeppés népek valamelyikébõl szatrapiát csinálni.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
A flottát pedig kb. ugyanúgy, némi különbséggel, mégpedig azzal, hogyn álam a távolsági fegyverek vannak túlsúlyban. A fire pot bireme-ekkel pöcsöltem sokáig, de nem jöttek be. Átfogalmazom: Én nem tudtam õket használni. A gyalogság oké, de a barbár hajók irreálisan jól bírják a gyûrõdést, ezzel szemben a kétevezõsorosokat pikk-pakk szétkapják, mint a nápolyit. Jellemzõen transzport-gályák ellen már manuálisan is jó eredményeket érek el, sõt; viszont a "hattyú-raiderek" folyton beszopatnak. Azonban vissza a fire pot bi'-hez; a gyalogság jó, de maga a hajó a seggük alatt túl törékeny, a fire pot meg eddig talán, ha kétszer okozott úgy tûzsebzést, hogy érdemben hozzáadott a csatához. Úgy bölcsebb móka volna, ha eleve tüzet alkalmazó egységhez (pl. velites) rendelnék hozzá a hajót.
Ezzel szemben úgy vettem észre, hogy a gerelyes majmok felettébb jók! A játék korai szakaszában ezért jó hosszan raiding (k. pursuit) hemioliákkal tömtem el a tengereket (nem sokkal rövidebb idõ elsüllyeszteni õket, mint erõsebb hajókat, viszont kisebb veszteség), most pedig velites quinqueremek adják a gerincet, ezekkel már odab*szni is lehet. Ez utóbbiak nagyon korrekt öklelõhajók, mialatt pedig ezzel foglalkozom, a mókusok a dekken önmûködõen szórják a szõlõkarókat, ahogy kell. Ami nehézgyalogságom van, azt inkább partraszállásoknál használom, esetleg arra, hogy feltartsák az ellenflottát a tüzérhajóknak.
Itt-ott egy-két skorpiós trirémiszt ismét a partmenti mûveletek miatt használok, általánosságban elmondható tehát, hogy tengeri csatába, ha tehetem, túlnyomórészt velites quinquereme-ekkel megyek és kb. öt-hat ballistás ladikkal, valamint alig pár darab nehézgyaloggal. Ez a kikötõim miatt is van így, bár sacc per kábé húsz év múlva már lesz tower hexareme-em, akkor abból is helyet fog kapni a flottákban pár darab. Inkább presztízsokokból. 😄
A medve nem játék.
A kevesebb szûrõ néha több.
Core i3 3220 3,3 GHz, Asus P8B75-V alaplap, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1GB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Amugy 1.0.0 Build 7018.455411
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A medve nem játék.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A medve nem játék.
Röviden: Nem. A robbanó korsó annyira fölötte áll mindennek (jó-jó, szép szakszóval: OP), hogy értelmetlenné tesz minden továbbit. Annyi csak, hogy falat kicsit rövidebb idõ alatt rombol le az alap ballista, de ez még jó is annyiban, hogy így nem 3 perc lesz egy epikus ostrom, hanem három és fél.
Ja, amibõl ez az egész elindult, hogy elsírtam magamat azon, hogy a saját rohadt enciklopédiájuk nem képes konzisztens adatokkal állni elõ (és/vagy én vagyok a hülye - ez sem zárható ki, persze). Néztem a római polybolos és a skorpió összehasonlítását. Az RTW1-ben ez utóbbi nagy királyság volt, hát gondoltam, a polybolos még jobb lehet. Mármost, egyrészt nem lehet képezni (gondolom, városvédõ cucc), másrészt a strenght és weaknessnél az áll: A polybolos gyengébb, bénább, kisebb hatókörû, DE gyorsabb. Akkor még nem tudtam, hogy nem képezhetõ, hát gondoltam, érdemes inkább tûzgyorsaságra állni át, mint átütõerõre. Felnéztem ezek után az adatlapok szép, színes csíkjaira is: Mindkét - ismétlem, mindkét - esetben a tûzgyorsaság egyaránt 4 lövés / perc.
Hát, az enciklopédiáról röviden ennyit.
Másik jópofa dolog az, amit észrevettem, hogy assault hexareme-t nem tudok építeni, mert - gondolom - limitálva van a seregenkénti létszám. A gond az, hogy egy k*rva darabom nincs ilyen. A tábornokaim ugyanis tower hexareme-ekkel járkálnak. Fussa rá. 😄 Most jön a csavar: Ha felépítem a Portus Classist, az elvben nehezebb tower hexaremeket viszont tömegével, de szarásig tolhatok kifelé a gyárból, ahogy a csövön kifér. Felteszem, minimális bug, ami valahogy elkerülte a nemlétezõ tesztelõk figyelmét.
Ahogy a fire at will iszonyatos hiánya a nehézgyalogságnál is, a MOD-ot ezúton köszönöm, MaRee, csak még eddig internal server errorral visszaköpött az oldal. 😊
Aminek örülök, hogy azt írják hogy hamarosan jön a beta 3 ami performance növekedést ígér, remélem az én konfigurációm is bele fog tartozni 😛
A csaták elég szépek jól futnak, ott viszont az AI ami eléggé kiábrándító..
Az alap koncepció a hangulat iszonyat ott lehetne, de sok sok dolog kellene még, hogy igazán jó legyen a játék.
Ostromoltam egy fejlett hellén várost barbárokkal, tényleg gyönyörû volt ahogy menetelt a sereg a kaptapultok szorták az áldást, csak az idióta AI töketlensége elvette az egész lényegét, pedig mekkora hatalmas legendás ostromokat lehetne tolni ezzel a látvánnyal..
Valahogy nem üt ez most ugy mint az elõzõ részek, a sok elcseszett apróság miatt..
Jöhetne a patch 3 😛