Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gond az hogy a Rome 2-ben kicsit átdolgozták a harcrendszert, megjelent az AP damage nevû dolog, ami gyakorlatilag olyan sebzést jelent, ami sikeres talált esetén mindneképpen levonódik a HP-ból, armor értéktõl függetlenül. Namost ez közelharcban viszonylag kevésbé problémás, távolsági harcnál viszont az - hiszen ha talál a parittya, mindenképp sebzés van.
A parittyásoknak most kb. 5 AP damage van (a gerelyeknek több), egy katonának meg 40-50 HP-ja. Minden egyes parittya találat után 5 HP levonódik, ezért van hogy egy ideig semmi nem történik amikor a parittyások lõnek, majd hirtelen elhullik 10 ember.
A testudo csak az armorra pakol még több armort, az AP damagenek ez mindegy, ráadásul a testudó jól összesûríti a tömeget és több a találat. Azért is gáz, mert elvileg az életben a pajzsot ért kõ/nyílvesszõ nyilván semmilyen sebzést nem okoz, itt viszont egyátalán nem hatékony, mert az engine egyben kezeli az embert találat szempontjából.
Ezért elég komoly sírás van a hivatalos forumon, valamit csinálnak is a kérdéssel elvileg.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Amúgy R1-ben azért potyogott le néhány lovas még akkor is, ha a leg-halálprimitívebb távolsági egységnek estek neki, itt egy jobb rohammal kétszázasával lehet mészárolni õket saját veszteség nélkül lóhátról. Többnyire shock cavalry-t használok (Socii equites extraordinarii), nekik nincsen pajzsuk, és mégis - ahol meg melee cav.-et, equites auxilia-t, ott meg aztán fõleg nem kell azért aggódni, hogy hogy keverednek ki a tömegbõl.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Az hogy lealáznak...ez is érdekes, tegnap meg még az volt a baj, hogy nincs benne kihívás.
Én komolyan nem értem már azt az egészet.
Röhej bazdmeg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Aki esetleg nem tudná egy cohors hivatalosan 480 fõbõl állt, persze ez sokszor nem érték el, pl Caesar Gall háborúiban általában 3-400 fõ volt csak.) A first cohors pedig<#wink>#wink> pont két Cohors ember mennyiségét tartalmazta. Na ennyit errõl. Tehát egy légió-a cohors idõszakban-csak'10 egységbõl állt. A többi aux opcionális volt. A köztársasági idõkben Mariusig viszont tényleg 160 embert használtak-viszont itt egy légió 30 körüli egységbõl állt. Tehát a 20 egységlimit egy légióban<#alien>#alien>, pont a legrosszabb. Bocs, hogy ennyit írtam, de éppen most dobott ki egy 16000 fõ csatámból(lehet a béta 3,de okosabb az ai), és ráadásul tök jó volt.
Hatalmas ziccert hagytak ki vele. Simán lehetett volna pl olyan, hogy téli szállásra kellett volna vezetni a seregeket télen, meg minimálisra csökkentek volna emiatt a harci cselekmények.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Gondolom északon téli pályákat adogat.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Más. Ha egy ügynök megsérül, akkor honnan lehet tudni, hogy hány kör múlva jön vissza és hol?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Mivel pont most ugrott fel a limit eggyel fentebb most lett nagyon könnyû.
(És bocs az elõbbi hibákért, telefonról írtam, és elég gyorsan.)
A 119 körben majdnem 30 meghódított területem van. Kihívás szinte semmi, 3D csatára lényegében nem is kényszerülök. Amikor csináltam eddig az autosolvenál majdnem mindig rosszabb eredmény jött ki. Seregemet még nem verték el, csak védetelen, low garrisonos városnál kaptam eddig ki...
Már a skyrimnál is de máshol is jól megfigyelhetõ ha gyenge ai-t csinálsz akkor az hardon is az lesz mert a logika nem lesz jobb.
A megoldás külön AI kellene normálra és külön hardra de ennyit senki nem fog beleölni. Ezt felmérve a megjelenés elõtt eldõlt számomra a sorsa. A másik gond ha túl sok az egyszerûsítés akkor a modderek se fognak csodát tenni, mivel ez egy zárt fejlesztõi rendszer.
/// Melyik MTW-hoz a legjobb mod most valaki nem tudja?
Elvileg meg úgy lehet elfoglalni, hogy ostrom alá veszed és continue siege-el kiéhezteted õket vagy ilyesmi.
Ma már meg annyira hatékony, hogy tényleg értelmes alternatíva lett az új részben az autoresolve.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Nagyobb csaták meg majd lesznek késõbb. Az elsõ 20-30 körben minimális volt az ellenség létszáma. Most a 90. kör felé haladva, rendszeresen harcolok túlerõ ellen, tegnap például 2000 vs 1300 és hasonlók, valamint bár ez lehet az új patch oka, jobban bírja az ellenség, nem futamodik meg olyan könnyen. El kell telnie legalább 50-60 körnek mire épp csak el kezd beindulni a játék, az igazi móka meg szerintem 100 kör fölött kezdõdik. AZért is mondom, mert addig nem igazán lehet kiismerni a játékot, amíg valaki el nem jut eddig.
A Skyrimnál raktak össze olyan modokat, hogy azt kívántam, hogy bárcsak két évvel késõbb vettem volna meg. Mert akkor megérné újra végigtolni a hardcore campelõ és más modokkal. Viszont a sovány fõszál miatt nem éri meg csak azért újra végigtolni. Lehet, hogy másnak van erre ideje, de nekem nem.
ON
A championokat szerintem túltápolták. Olyan XP-t adnak a seregnek, hogy erõlködés nélkül leverek bárkit. Eddig két darab 3D-s csatát játszottam úgy, hogy 11 darab tartományom van. Az egyiket Karthágónál, csakhogy lássam a várost. 3 darab egység védte...
A másikte egy olyan csatánál, ahol 75% volt a gyõzelem aránya csak tudni akartam azt, hogy mennyire érzõdik ez 3D-ben. Ködös és dobos tereppen vívott csata volt, az ellenfél elbújtatta serege egy részét.
Mivel hardcoreban tolom ezért nincs se radar, se balansz bar, ezért nem tudtam, hogy mennyi van még a seregébõl. Na, az meglepett, de még az sem volt vészes.
VH-n tolom és eddig túl nagy kihívás nem volt a játékban, persze lehet, hogy túl lassan hódítok. Van idõlimit, hogy meddig kell meghódítani a világot?
Egyébként a térkép AI kezd egész jó lenni. Mozgat több nagy sereget is, és szövetségekkel pillanatok alatt hatalmas birodalmak tûnnek el. A bibi az, hogy hiába koncentrálja erejét az AI, ha a tápos XP-s seregeim autbattle-n is mindenkit leadárlnak.
Még egy hülye kérdés. 20 egységnél van feléig a "bar zászlójelzés". Mivel 40 egység nem lehet, ennél nagyobb sereget soha nem is fogok látni?
majd talán 2-3 patch múlva 😊