Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az ETW óta moddolom a TW játékokat és mindig tökéletesen mûködtek. Ha valamit elkúrok, azt általában könnyû kijavítani, csak némi türelem kell hozzá.
Annyi hogy valami modot szoktam alapként felhasználni, szóval nem nulláról szoktam kezdeni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Molnibalage
Én is csak azt csináltam, csak éppen egy dinamikus hadjárattal rendelkezõ repszimnél, ahol fizikai dolgokat is modellezal az már más. Az RTW-ben ilyen nem nagyon van, csak éppen hosszútávon a játék mechanikája annyira nem egyszerû. Az, hogy megcsinálod a fejlesztési fa felhúzását és más apró korrekciót az nem változtatja meg azt, hogy a játék, a térkép, a mozgáspontok és minden más nem x2 idõre van belõlve. Ezt nem balanszolod be 2 nap alatt, legfeljebb az illúziót kapod meg...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igazából ezt elég egyszerû moddolni. Mert végül is csak egy adatbázist kell birizgálni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Molnibalage
Az ilyen modok olyanok, hogy elsõ blikkre mûködõnek látszik, de aztán valahogy mégsem. Azért mondom, mert én egy repszimet moddoltam szarrá és évek munkája volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hopp hoppppá! Új béta patch!

Ja, majd fél millió a pénzem, ad 5-ben vagyok. Polgárháború letudva,12 légió leves. Ennyire ne legyek már jó az elsõ kampányomban<#wow3>..bár azért voltak tényleg nehéz részek, ha nem very hard lenne, hanem easy, még el is fogadnám. Így azért ultra light a dolog. Még vagy 5 patch.<#alien>...aztán jöhetnek a modok.

Irreleváns ez esetben az, hogy én magam modoltam-e. Elég az , hogy használtam-e.<#vigyor0> Amúgy az elsõ héten kijött az 1 év per 2 kör mod, ami azonnal arányosította ezt a fejlesztésre is. Ennyi. És ez pár nap alatt. Hunor használta is ha jól tudom. Én magam azért nem még, mert hetente jön a hiv. patch, ami amúgy is tönkreteszi az adott módot..nem biztos, de ezzel nem játszok, azért annyi idõm nincsen. Várok 2-3 hónapot aztán kész.

Csak azért kérdezem , mert az új rész a legkiválóbb arra , hogy az ókori csatákat, mint a thermopülai csatát ( 300 szerûen 😄 ) megcsinálni.

angelus1991ster.blogspot.hu

Hát ha egyszer felpofozzák a játékot olyanra, amilyennek lennie kéne, akkor elõfordulhat. De én ezt nem mostanság várnám 😄.

Csatatérkép szerkesztõ és Assembly kit, mint a Shogun 2-höz, esélyes?

angelus1991ster.blogspot.hu

Nem tudom a nevét, mert nem használom egyenlõre. De TW centeren fent van.

Molnibalage
És melyikben változtatták meg az idõ léptéket kétszeresen vagy azt meghaladóan?

Sõt, már van egy jó pár mod ami sokkal jobbá teszi a játékot. Pl: Radius mod, egység packok, skin packok.

Ha egy rakás TW játékot erõsen fel tudtak javítani a modderek eddig, akkor tuti nem a Rome II lesz a kivétel.

Molnibalage
Te moddoltál már valaha játékot? Mert én igen...

Az , hogy számolni is kéne már luxus ugye srácok<#alien>!? Továbbá nem azért foglalod el a térképet 300 kör alatt, mert ügyes vagy, hanem azért, mert szar az ai. Na figyi<#rolleyes>: 12-1 év,120-10év, 360-30 év..Mondjuk ennyi Marius, Sulla, Caesar, aktív idõszaka. Az a DLC-nem az, amikor átírnak 2 sort, ti meg megveszitek. 4 körösben is segítek 100 év-400 kör..ez már egy konkrét idõszakra elég...ha jó az ai, és át vannak állítva a dolgok(ami nem tudom , hogy szerintetek miért olyan hihetetlen munka, amikor már most!!simán át van állítva pár módban és mûködik) akár az egész játék mûködhetne így, akinek van erre ideje. Ezt meg had én döntsem el, mire van idõm. Kb 60 óra játékkal elnyomtam 270 kört very hardon...sok?! És még lehet nyerek is. Szóval nem értem mi ez az össznépi szörnyülködés. Amúgy meg játszatok csak az 1 év per körrel 10 évig, én majd kb 3-4 hónap múlva váltok a módokra-aztán ciaó vanilla örökre.<#awink> Majd elmondom milyen.

DaemoonHunter
Itt nem az ilyeneken gondolkodó játékosokon múlik már a dolog rég óta. Számszerûsítve van minden egy kiadónál, megfelelõ reklámmal, marketinggel a fenét nem fogja érdekelni ha x vevõ nem fogja megvenni mert trehányul adják ki. Egyszerûen el kell fogadni hogy ez van, és ez is lesz. Sajnos nagyon elment a dolog attól, hogy elsõdleges a vevõ érdeke, aztán a pénz...
Talán a witcher sorozat esetében lehet errõl beszélni, ott tényleg ki akarják szolgálni a vevõt, de ehhez adott egy jó felfogású kiadó is.

a.carkey
Ez már marad így. Lemodolhatsz akár 12 hónapot is, papíron, de attól ez már nem lesz jobb. Rome 3, vagy Medieval 3ban talán, esetleg itt egy különálló hadjárat dlcvel, mint a Shogunban, de az alapjáték, szerintem marad annyi, amennyi.

A medve nem játék.

megint töltött le a steam 30.8 MB-os cuccot. valami info errõl?
Molnibalage
A 12 kör per év egy jó kis idõszak dlc-vagy módnál-eszméletlen lehetõségeket rejt.

Ne haragudj, de ez már a "mi van...?" kategóriája. Még a két kör / év moddolásnak is nagyon durva kihatásai lehetek, hiszen az egész játék arra van méretezve, hogy cirka 300 körbe férjél bele. Ha ezt megduplázod, akkor "picit" lesz csak sok idõd mindenre.

Így van. Bár én is egyetértek azzal, hogy az évszakok hiánya szegényesebbé teszi a stratégiát, azt se szabad elfelejteni, hogy ezt megváltoztatva minden borul. Egység toborzás, fejlesztés, népességnövekedés, építkezések, hadseregek sebessége, stb.
Én megértem, hogy az ember elnézõbb azokkal a játékokkal és fejlesztõkkel, akiket szeret.
Viszont pont ez a megengedõ magatartás az, ami miatt meg merik tenni az ilyen pofátlanságokat. Mert a birka vevõ lenyeli a békát, és nem haragszik meg, hogy befejezetlen cuccot volt kénytelen a készítõ kiadni a kezébõl kiadói nyomásra.
Ugyanezért merik eljátszani ezt a dlc-kel. Gondolom ismeritek ezt?
Csak akkor az egész térképet is át kell alakítani vagy egyébként 1 év alatt (12 kör) elfoglalod a fél világot. Nem baj ez az egy év egy kör, attól a politikai játszmákat lehetne modellezni.
Hát igen a nem elõrendelõknek a három görög DLC kicsit lehúzás, ugyanakkor nem is kötelezõ megvenni. A nem elõrendelõsben gondolom benne vannak, csak nem játszahatók, a la selecid..?

Nem nagyon próbáltam még a görögöket, de úgy érzem a Greek DLC kb. csak egy egységcsomag, és persze egy txt file sorának 0-rol 1-re átírása. 7 euró sok érte, 3-at talán megér. Mivel preorderben meg ingyen volt, a patchelés pedig rendben zajlik, én nem akadok fennt rajta, mert kb. semmi hátrány nem ért, mindössze némi bizalmat kellett szavaznom elõre, demo nélkül egy már sokszor bizonyított csapatnak.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ez egészen biztos. Azt már most garantálom, ha másként nem is, de a moderek, egy éven belül egy hihetetlenül komplex rendszert hoznak össze vele. Nagyon megvan az alap. Csak tényleg...szinte nincs is bekapcsolódva a játék vérkeringésébe. (igazából)A római rendszer egyszerre bonyolult, és hihetetlenül átlátható is. Na most amíg nem lesz 12 kör per év, ezt teljesen nem lehet leszimulálni, de a nagyját már 4, de talán már kettõ kör per év alatt is meg lehet csinálni. Nem akarok nagyon belemenni, de 30 évesen jelenhetnének meg a karakterek(senatus érett kor), 12kör per évnél pedig akár már jóval elõtte is Contubernalis-ként jelenne meg.(megint nem megyek bele miért). De ez az 1 kör 1 év, szinte értelmetlenné teszi az egész karakter dolgot-olyan hamar meg is halnak..25-40 kör. Két kör per évnél már valami 50-80 kör.
A 12 kör per év egy jó kis idõszak dlc-vagy módnál-eszméletlen lehetõségeket rejt.

Na az pont lehet a kiadói sürgetés eredménye. Ott van egy alap rendszer a politikára, ami gyakorlatilag nincs használva semmire, és ahogy kiderült, nincs összekötve sem a polgárháborúval.
Az egyszerûen befejezetlen.
A legutóbbi patch szerintem rengeteget javított. Fõleg a BAI terén. Nem mondom hogy már nem hülye a gép, de legalább már nem full passzív.

Molnibalage
Koncepcionális hibák is vannak a játékban. Az egész polgárháborús szisztéma egy rossz vicc.

A DLC-s megállapításod kissé naiv. A pár éve divatos 0 day dlc-k csak a pofátlan megvágás eszközei, lásd a Rome 2 Greek cuccát. Kivesznek három népet a játékból, és külön 7 euroért megveheted.
(Tudom, h egyes akciókkal, elõrendelésel hozzá lehetett jutni külön fizetés nélkül is, de ez nem változtat azon, hogy ennek semmi keresnivalója külön dlc-ben, ennek a játékban kellett volna lennie.)

Az más kérdés, h a kiadói sürgetés biztos, h jelen volt, azért kaptunk teszteletlen és optimalizálatlan cuccot. Szerencsére a második patch már sokat javított, és ha a harmadik a kicsit mélyebb (ai, flag, etc.) hibákat is orvosolja, akkor rendben vagyunk.
Edorn
Frissült a magyarítás: Rome 2 magyarítás
Per pillanat a családfa rendszer vagy bugos vagy ha nem, akkor semmi értelme sincs. Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen százalékon áll a családod vagy a többi család. Sok hatása nincs. Elvileg a polgárháborúra volna hatással, de jelenleg a t3 Imperium végén triggerelõdik a polgárháború, tök mindegy mit csinálsz.

Hivatalos fórumon mondják többen, hogy ha elég sok más családból való embert meggyilkoltatsz, örökbe fogadsz, stb, akkor hamarabb is kitörhet, de kb ugyanennyi ember cáfolja is. Szal érdekességnek jó, de sok értelme nincs. Annyit érdemes csinálni talán, hogy az achievementért megpróbálod a max rangra tornászni vmelyik emberedet.

Tengeri csata. Lásd mint fent. Legjobban úgy jársz, ha az elején csinálsz sok ilyen dárdás vagy ijazós hajót aztán autoresolve. Gondolom úgy tervezték, hogy a sima csapatszállítók gyengébbek lennének mint a flotta hajói, de sima csatában kb erõsebbek. Autoresolve esetén viszont, gyakorlatilag veszteség nélkül süllyeszted az ellenfél flottáit. Késõbb érdemes a ballistás hajókat is fejleszteni.

Szóval még nem minden tökéletes, de ezeket leszámítva meg még egy pár dolgot, kellemes szórakozást is tud nyújtani.
Na kipróbáltam a Szeleukidákat, ha mi játszunk, akkor is kemények. 6 várossal, 7 szatrapával és 2 trade partnerrel kezdenek, lehet 18 seregük meg 10 flottájuk.. Nem csodálom, hogy keleten elkenik a taknyát mindenkinek 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Most kezdtem nemrég a játékot volna pár kérdésem :

Mi a jelentõsége a annak hogy ki hány százalékban van a szenátusban a családok kõzõtt ? Még annyira nem értem ezt a családfa menedzsmentet . Hogyan menedzseljem a házat a családfát mire törekedjek ? Haditengerészetnél milyen taktikát alkalmazzak ? Milyen hajokat gyártjak ? Az Empire Total War szabályos sorhajo csatáihoz képest elég anarchikus az okori hajoscsata . Ott csak szépen át kellet huznom a " T " betüt az ellenséges hajohad elött és már meg volt nyerve a csata itt meg össze vissza kosol mindenki nincs szabályos harcrend még azt se tudom hogy alakitsam ki a taktikát ? Ha jön a haderõreform kifejlesztése a régebbi egységeimet átalakithatom légiossá ( Hashati stb ) ?
😊
Gratula. Én eddig szopóágon voltam mindig a polgárháborúban😞...de a mostaninál már majd figyelek 😛. Kicsit arrébb van még mondjuk, de jó lenne simán letudni.
DaemoonHunter
Sajnos ez a tendencia, el kell fogadni. Én is vártam a játékot, de nagyon... viszont elfogadom, hogy idõre van szükség, mire olyan lesz amit én elvárok. Bevallom mikor elõször megláttam hogy egy ilyen játékon dolgoznak mint a rome, ráadásul a shogun után nemsokkal már jöttek róla a hírek én már akkor felkészültem, a kiadási idõpont bejelentésekor meg el is könyveltem hogy ennyi idõ alatt nem lehet korrektül összerakni egy játékot.
Viszont jó hír, hogy alakulóban van, ahogy azt várni lehetett 😊

Molnibalage
A medieval 2 pl. egy olyan buggal jelent meg, ami a pajzsok védõértékét nem hozzáadta, hanem _levonta_ a védelembõl...

Én azért nem tudok annak örülni, hogy a hígfos helyett már csak lóhúgy állagú valamit kapok...

A beta 3 óta nekem mintha másik játék lenne, ULTRÁN!!!!! fut small unit size-zal natív felbontásban az, ami eddig 1024x768-ban lowon akadt. A körváltás is lement olyan 10-20mpre a 3 percrõl.

De én most nem bugról beszélek, mert ez nem bug szerintem, csak egyszerûen rohadt erõsek. Aztán lehet hogy ez így van jól, de azért kicsit igazságtalan, hogy egy nép ennyi elõnnyel induljon. Még Rómánál sem lehet 30 kör alatt 10 flottát meg kb ugyan ennyi sereget kiállítani, a szatrapákról nem is beszélve. Leszedem holnap a Seleucid faction unlockot twcenterrõl és meglátjuk.

Ehhez képest a szeleukidákat eléggé leamortizálta az eddigi játékaimban az AI... fõleg az örmények. Egyiptom igaz full béna, kb. 100 éve próbálja spártától lenyúlni Cyreneciát. 😄 😄

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

A "DLC-k" kb. azok a népek amik nem fértek bele a leadási határidõbe. Ahogy írta Daemonhunter, a kiadó valszeg sürgette, gyorsan ki kellett adniuk (Q3 üzleti eredmények?), így hát lezárták a fejlesztést úgy ahogy éppen tartott, a maradék népek "free" DLC lett, és igyekeznek pár hónap alatt felpecselni. Azért a Patch 3 már elég jó lett, arra azt mondom hogy simán lehetne release candidate, annyi bug kb. belefér.

A balancon meg majd dolgoznak, egy ilyen ambíciózus projektnél 700+ egységgel nem lehet egyszerû a tesztelés. Én speciel most már, patch3 bétánál elégedett vagyok vele, ilyen szintû hülyeségek bármilyen eddigi totalwar játéknál voltak. A medieval 2 pl. egy olyan buggal jelent meg, ami a pajzsok védõértékét nem hozzáadta, hanem _levonta_ a védelembõl...

A fáklyás kapun sem értem mit sírnak annyit, a Shogun egyben nem is volt kapu az erõdnél, a Medieval egyben pedig ugyanígy volt lehetõség betörni a kaput, csak épp rohadt sok vérveszteség volt.. ha meg van boiling oil fejlesztés, akkor nem is feltétlenül a legjobb módszer a bejutásra...

Kíváncsi vagyok, hogy a DLC-ben jövõ Szeleukidák is ilyen aránytalanul erõsek lesznek-e, mint a játékban most. Egyiptomnál initial challange normal, ennek ellenére a 28. körben hadat üzent nekem a Seleucid Empire, és annak KILENC szatrapája. Ennek eredményeképp csak a szeleukidák jöttek nekem 8 flottával és 6 sereggel, amibõl három fullos volt, a szatrapák seregeit nem számoltam, de összesen kb 5 volt. Vicces, emiatt is pl el nem tudom képzelni, a Párthusokkal hogy lehet nyerni.

DaemoonHunter
Minden a kiadótól függ, a fejlesztõk nem sokat tehetnek errõl. Gondolom van egy szerzõdés x határidõre mikor kell meglenniük a játékkal, sõt még talán a leendõ dlc-k re is, õk meg annyit tehetnek hogy kiadják így, a naiv játékos úgy is megveszi, a kiadó dörzsöli a markát, majd patch patch hátán jön, ráadásul most játékos nyomásra még azt a pár javítást is elb*sszák a nagy sietségben. Szerintem kell egy fél év mire játszható lesz olyan szinten ami elvárható.

Nem semmi, hogy DLC-kre volt idõ, de hogy a játék normálisan funkcionáljon arra már nem volt. Én egyelõre hagyom a fenébe az egészet, helyette inkább ezzel nyomulok, most még ez is lekörözi a Rome 2-t:
Total Conquest
a.carkey
Nálam tegnap jöttek a fiúk. Lepakolt 12 legiót Rómába. elõször néztem, hogy a kis szemét leklónozta az én légioimat, és kb. 4-5 ugyanúgy is nézett ki, mint az enyémek, fõleg az elsõ négy, amit Itáliában kreáltam anno, még a név és a parancsnokok is stimmeltek. 😄

Na már most amikor megláttam õket, azt mondtam, hogy a jókanyád, ez sok és jól belekotnyeleskedett a terveimbe. Brundisiumban volt a már majdnem 70 éves családfõm legiója, ill. Neapolisban két flottám, és Cisalpinában pedig az éppen Pannóniából vissza térõ három fullos legiom, melyeket éppen upgradelni akartam és a pretorian guard egységeivel akartam feltölteni Brundisiumban, és indultam volna Egyiptom ellen, de mondtam ok, nézzük, mit tudok ebbõl kihozni. (Itt jegyzem meg, hogy nem sok kiképzõ területem van, csak minden fõbb területen, ahol négy város van, vannak kiképzõim, a Pannoniához legközelebbi Brundisiumban, és pont ezért akartam Thraciát megszerezni. Plusz pár jobb aux egységhez aux kiképzõk egyes városokban.) Ezek mellett minden kémem, hõsöm és patriciusom Itáliában volt. A polgháb kitörésekor "lazán lenyúlta" négy karakteremet is, a kis szemét Senatus Loyalists, úgyhogy képezhettem újakat. 😄

Kihoztam Nápolyból a flottám, és vártam mit csinál.
Nos, hehe számára rossz irányba indult el és fõleg a tengeren Szardínia-Korzika felé. 😊 Négybõl négyet a kettõ, plusz az odaért másik kettõ, tehát négy flottámmal két kör alatt szépen el is süllyesztettem úgy, hogy lelépni sem tudtak a környékrõl, nemhogy foglalni, és bár rendesen megtizedeltek, "szinte" el sem hagyták Itáliát. Így maradt nyolc legioja. Ebbõl négy a legelején elindult Cisalpina felé, pont oda, ahol a három fullos és agyonképzett, világot járt elsõ négy legióm közül volt három, kettõ pedig ment Illyria felé éhezni, ahol én elõtte éppen kb. mindenkivel harcoltam, így éhínség volt, szar városok, járvány meg minden más okos dolog, mindezt azért, hogy bevegye Delminiumot, ami a legramatyabb kinézetben lévõ városom volt. Ostrom alá is vette, de csak bekerítette, mert semmi ostromgépe nem volt ennek a két legionak. A maradék kettõ Brundisium felé indult, hogy elfoglalja, de ott volt a családfõm serege.

Szóval, tengeren kampec volt neki négy legiojának, négy tartott Cisalpina felé, kettõ a Balkánon, és kettõ Brundisium felé ment. A kémeimmel, hõseimmel és patríciusaimmal kinyírtam az Itáliában maradt hat seregnél három tábornokot, és mindegyiket megszopattam úgy, hogy nem tudtak mozogni, így besegíteni egymásnak. Aztán a a családfõm szépen kijött a városból, és egyetlen véres csatában legyõzte mindkét seregét úgy, hogy mindkét tábornok meghalt és kb. csak százan úszták meg az 5500ból. 😊

Na akkor láttam, hogy most már baszhatja, és a Cisalpina északi része felé tartó seregeire meg rámentem, és az erõs részeken három csatában, szinte egyenként felszámoltam mindegyiket. Ez már tíz.

Aztán az egyetlen már majdnem Athén mellett hajózó (éppen Rodoszt akartam a polg. háb. elõtt elfoglalni egy spec egység kiképzése miatt) seregemmel visszafordultam, és meg sem álltam Illyriáig. Ott rövid idõ alatt egyenként legyõztem mindkét szenátusi sereget, miután az Itáliából átdobott hõseimmel mozgásképtelenné tettem õket, szépen megtizedelve mindkét brancsot. Eltelt a polg. háborúból 7 év, vagy talán annyi sem, és vége is volt. 😄 Tk. Róma kivételével semmit sem foglalt el ...

Azóta császárság van, de sok változást nem észleltem. Nem lenne ez rossz elképzelés, mármint a polg. háb, de marha szerencsém volt, hogy jókor voltam jó helyen, és marha szerencsém volt, hogy arra ment, amerre. Ha nem Szardínia felé megy, akkor végem, végig meg a területeimen, és mindenki hadat üzen nekem ahol csak ér.

A medve nem játék.

nekem dobott rajta elég sokat...vagy a játékban is optimalizáltak.
Én próbáltam...
Sajnos semmi FPS növekedést nem tapasztaltam.
<#szomoru2>
" hopsz, van új catalyst driver... "
valaki próbálta már?
Na igen, az vicces hogy én tuti veszítek 4-5 hajót az ilyen gépi only íjász flották ellen is. A gép meg akár kettõt is legyak úgy, úgy 90%-ra jósolja a megmaradó erõimet 😄.

Bár..itt hozzátenném, hogy a tengeri csatákat általában auto resolve-ra teszem mert ha én játszom õket, akkor általában szopok😊..az ai meg lenyomja a csatákat minimál veszteséggel.
Egy aranyos vírusnak köszönhetõen elszállt minden mentésem, kb 350-400 környi játék <#boxer>

Nincs, sjana...pedig az volt a nagy római találmány. Simán csak átugrálnak az emberek.