Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
OFF

Ja, akkor annyra nem csigáz fel, max. technikai értelemben. Egyébként a '90-es évek vége óta alig jelent meg ilyen stratégiai játék, vagy csak az én figyelmem kerüli el. Akkoriban viszont meglepõen gyakori volt és meglepõ, de a többség elég hardcore és miõségi is volt az értékelések alapján.

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mindjárt utána nézek..ha jól emlékszem polgárháborús.<#wow3> Amcsiknál az a menõ..

Minden kétkedõnek mondom..hamarosan megjelennek a nagyon komoly 4 kör per év módok, és garantálom, hogy a ki nem elég agyas nem hogy 300 körrel meghódítja a világot, hanem örül ha él.

Molnibalage
Hol lehet megnézni? Nem ismerem a fejlesztõt egyáltalán, de az ilyen kiadó nélküli magán kezdeményezések mindig is érdekeltek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igen. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy segítenek neki sokan, elég nagy arc..jó értelemben. Ráadásul a képeket amit láttam, elég elõrehaladott állapotban van.

Ja látom már ki lett fejtve.

Tisztában vagy amúgy a menet sebességekkel? Nem kellene sokat változtatni, sõt a most adott szint kb a 1 év per 4 kör idõt arányosítja..azt is csak alulról.

pedig ki kellene próbálni, nagyon komoly a patch szvsz

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Molnibalage
A beta 3 patch-et szerintem már ki sem próbáltam. Vasárnap óta nem indítottam el. Az addigi fejlesztések során semmiféle javulást nem tapasztaltam. Viszont nem igazán sírtam soha a taljesímény miatt a hadjárat térképet beszámítva, ami hajlamos bericegni.

Na, a jó hír viszont az hogy a teljesítmény miatt már te sem sírsz, az szerintem is rendbe lett rakva. A fejlesztõk meg megmondták elõre hogy elõszõr a technikai gondokat fogják rendbe rakni, az ezután (azaz mostantól ) jövõ patchek pedig a unit balancot, AI-t javítják.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Szerintem senkinek nem volt ilyen elvárása, a szokásos TW-t vártuk, pár fejlesztéssel, újdonsággal.
Van akinek az alapokkal is gondja van persze, de általában a félkész kiadást szidjuk. (Ideértve a technikai, grafikai, ai bugokat, és a félkész, befejezetlen játékelemeket).
Molnibalage
Már nem játszok vele, abbahagytam, majd talán egyszer visszatérek hozzá.

Lehet, hogy viccesen hagnzik, de lassan már csak azért veszek meg egyes játékokat, hogy lássam, hogy a készítõk hogyan rontanak el olyan alapvetõ dolgokat, hogy az már fáj. Szitne minden játékot sikerül csak annyira elrontani, hogy azt mondja, hogy "kipróbáltam, láttam, köszi, de nem"... Azért el valahol szánalmas a mai játékfejlesztõkre nézve...

Folyamatosan szapulod a játékot, akkor miért játszol vele?! Nem vitatom igazad van, de akkor félre kell tenni egy idõre azt hátha jobb lesz néhány patch után....persze nem így kellene lenni, de ez van.
Én a csatákban egyenlõre nem tapasztaltam, hogy a gyengébb egységek szétvernék a nehézgyalogságomat, ugyanakkor az AI tényleg tud hülyeséget csinálni. Aminek a capture pontok elfoglalásában látom az egyik legnagyobb okát. Azt berakja prioritásként, hogy el kell foglalni, és elmasírozik az egységeim elõtt 1m-rel, hogy megkerülje õket. Mondanom sem kell, hogy rossz döntés volt részérõl. Hajócsatát még csak 1-et játszottam, szóval arról nem mondok még semmit. A kampány térképen viszont jobban mozog, mint bármelyik eddigi TW játékban. Bugba még nem futottam bele.
Szerintem a legnagyobb probléma, hogy olyan elvárásotok volt a játéktól, ami ahogy írtátok ötvözi magában a paradox játékok komplexitását és az eddigi TW játékok hangulatát. Ehhez képest pedig csak párat léptek elõre a Shogun 2-óta. Én is máshogy csináltam volna 1-2 dolgot, de azok pont a kevésbé fontos dolgok a játékmenet szempontjából. A hibák pedig javítás alatt állnak. Ha azok nem lennének benne, akkor sem tetszene maradéktalanul mindenkinek, mert másként képzeltétek el magatoknak a játékot, míg készülõben volt.
Molnibalage
Jelenleg a RTW2-ben semmi értelme nincs a 3D csatának. Vagy az MI hülye, vagy az egység bugos és szaros egységek verik le a méregdrága nehézgyalogságot. A tengeri csata kész katasztrófa. Ahogy már mondtam, lényegében poénból játszottam 3D csatát, de autobattle-vel simán elvihetõ a játék a polgárháborû küszöbéig...

Igen, néztem én is ezen nagyokat 😛 pár uj kép ^^ meg modell ^^ 6 euro ?
Bár akcióban ezeket is be lehet szerezni olcsón, addig meg nem létkérdés.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Sajnos, és ezt komolyan mondom, valóban orrba szájba megveri a Rome2-t.. Nekem viszont eléggé hiányzik ugye a csata térkép, igazából az adja a Tw játékok lényegét, de mivel képtelenek egy normális AI-t írni így lényegébe csak a kampány mapot tudtam némileg élvezni. Viszont ha már csak azt élvezem akkor elkezdtem nézelõdni milyen lehetõségek vannak és akkor jött az EU4.
Kicsit összetettsége az elején megrémített,de kezdem átlátni és bizony iszonyat komoly játék, amolyan régi stílusú hardcore stratégia ebben a mûanyag világban.
Kicsit még tolom vele és ha továbbra is tetszik meg is veszem, de Rome 2 után már csak alapos kipróbálás után veszek játékot 😛 😄
Rome 2 meg szerintem jövõ tavasz körül lesz élvezhetõ, ha az lesz valaha egyáltalán.. amíg az AI áll és nézi hogy agyondobálom parittyával érdemben nem fogok játszani vele.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Jó nagyon az EU 4, de azt is meg lehet unni. Én az EU 3-al rengeteget játszottam, aztán a CK2-vel is. Megvettem az összes kieget az idióta dél-amerikai invázió kivételével. Aztán mivel a legkisebb hülyeségért is pénzt szedtek ki belõlem (a sprite packekre gondolok) ezért megfogadtam, hogy többet nem költök paradox játékra. Tényleg jók, de náluk a legundorítóbb, hogy mi az amiért lóvét kérnek. Jó, én marha meg fizettem. Szóval én épp meguntam õket, mire kijött a Rome 2, ezért haragszok, hogy ilyen rossz lett a kezdés 😊
off:

ja és ami még nagyon tetszik az EU4-ben, hogy egymás után kétszer betöltöm egy elmentett állást és mindig kicsit máshogy jön vissza a játék (más bónuszokat, híreket vagy ellenfél általi lépéseket) dob fel.....ez a R2-ben kicsit nem így van 😊
Ez jó😊 én is így voltam vele.

Elõrendeltem a Rome2-t megjelenés elõtt 3 hónapppal, már nagyon de nagyon vártam. Erre megjelenés elõtt pár nappal olvastam az Europa Universalis 4-rõl és kipróbáltam a demo-t. Tetszet. Megrendeltem azt is, hogy majd amikor elhozom a Rome2-t akkor elhozom azt is....hátha lesz néha olyan amikor már szétjátszottam magam a Rome2-vel és jó lesz egy kicsit egy teljesen új játékkal játszani.

Hazamentem, telepítettem õket, nyomtam a Rome2-õt 3-4 órát aztán annyi volt. Azóta EU4 megy minden este és nagyon megfogodott az összetettsége és az apró részletek.
😊..ez EU sorozat jó, a 4 is nagyon jó sztem, csak az ugye más játékmenet.

A kettõbõl kellene egyet gyúrni...de ezt már javasolta itt vki😊
Molnibalage
Ja, még valami. Hol van olyan áttekintõ kép, ahol látni, hogy melyik nemzet a többivel milyen viszonyban van...? Mert anélkül elég nehét normális diplomáciát folytatni...

Molnibalage
Az EU nem atomkomplex minden TW-het képest?

a.carkey
A legutolsó mondatodban lesz az igazság, HACSAK a CA és a Sega nem néz magába, és nem ad mindent ingyért, ha már béta teszteljük a játékukat.

A medve nem játék.

Én kezdek átnyergelni az Europa universalis 4-re. Sajnos a Rome2 battle része a vicc kategóriát súrolja, ha meg csak a kampány részt nézem akkor EU4 "csöppet" komolyabb jobb játék..
Fene egye meg, hogy minden jó címet amit vár az ember elcsesznek..
Kihívás nélkül sajnos meghal az élmény is..

Most lehet, hogy én kavarok vmit, de mintha régebbi TWkben lett volna több hadjárat/scenario lehetõség. Hogy kezdhettél ekkor-késõbb, stb stb. No, pl ezt hiányolom a Rome2bõl.

Olyan mintha tervekben meg lett volna, mert vannak fasza Kleopátrás töltõképek, meg pár egyéb kép ami utal vmi storyra..sõt talán a beharangozó videókban is volt Hannibál meg pár másik.

Csak gondolom nem volt idõ betenni õket....vagy kidolgozni. Mert azokban, pl simán lehetett volna a 4 évszak ( a motor tudja, mert van esõs, havas, õszies táj is), kisebb idõszakok...és lett volna egy nagy hadjárat, ezzel az 1 kör/év köridõvel.

Bár az is lehet, hogy ezek már mind készen vannak, csak majd dlcként jönnek jó pénzért.
a.carkey
Biztos lesz. A Shogunban volt lõpor nélküli és lõporos, a Romeban pedig egy rövidebb barbár és sanyika. A rövidebb barbárban öröm volt nézni, hogy pl. a NYRB mennyire gyenge volt a többihez képest még maxosan is. 😊 A Medievalban is igyekeztek, kb. jó is volt.

A medve nem játék.

Örülnék az ilyen rövidebb történelmi scenárióknak, ja, lenne benne lehetõség. Kicsit olyan lenne, mint a Napoleonban a mellékkampányok.
a.carkey
Ott hogy is volt? 7 hét volt egy kör, vagy valami hasonló. Mondom, ehhez a körváltoztatáshoz írni kell egy kampányt, ahol 1 kör x hét/hónap, és mondjuk Spartacustól kezdõdik a történet és tart Marcus Aureliusig, majd egy barbár kieg Commodustól. Kb. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Ahogy az elsõ Romenál. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Pontosan.

A medve nem játék.

Ahogy mondod, és?

(Egyébként a két nagy maradék a Ptolemaida és a Szeleukida birodalom elég sokáig maradt még görög-makedón kézen, ráadásul egyik napról a másikra jött létre, na õk azért már hellenizáltak. Míg bizáncot ki nem szorították a muszlimok, addig ott a parton fõleg görögül beszéltek.)
Molnibalage
Nagy Sándor meghódított és beolvasztott egy rakás területet, de szó sem volt olyan "romanizálsáról", mint amit a birodalom tett. NS halála után szétesett az, amit meghódított. A császárok meg váltották egymást, és a birodalom nõtt és sokáig fennált.

Ugyanannyi idõ alatt hódítod meg a világot (játékórában), csak a számlálón lesz más. Nem mindegy, ez sem lehet reális a játékmechanika miatt. Nagy Sándor i.e. 334-ben hajózott át sereggel elõször Kis-Ázsiába, i.e. 323-ban már halott volt. Ezalatt a 10-11 év alatt létrehozott egy akkora birodalmat, ami méretében (nem tudom pontosan) de hasonló volt, mint a Római Birodalom. Azt meg pár száz év alatt hozták össze. Majd évszakosban Nagy Sándort játszunk, évesben meg Rómát 😊
Molnibalage
Mert, ha kétszer több kör van és a seregek nem lassulnak, akkor pillanatok alatt meghódit a világot, mert a játék idõlimitje nem változik...

??? Pont azt írtam, hogy a total war játékokban soha nem volt hiteles a mozgás, és a mostani mozgás az évszakos körökhöz sem lenne rosszabb. Jó ez a kioktató szöveg a részetekrõl, fõleg úgy, hogy ugyanazt mondjátok, amit én 😊 A utazástervezõ térképet csak azért említettem, hogy megmutassam a.carkeynek, hogy a jelenlegi sem reális. Ha visszaolvasnátok és értelmeznétek is a szövegösszefüggést, akkor nem kellene ennyit kötekedni.
Molnibalage
Aha. Majd, ha télen az összes hágó le lesz zárva és senki nem megy sehová, majd akkor beszéljünk hiteles mozgásról meg akkor, ha majd szállító hajtók kell építeni minden egységhez és nem fogja magát és gyakorlatilag átgyalogol a vízen egy légió...

Molnibalage
0-ról fejleszt egyedül egy új játékot?

Ez olyan dolog volt a realitás vs játszhatóság az utóbbi javára dõlt el. Nyilván senki sem gondolja, h hiteles a hadseregek mozgási sebessége. Ezeket ahhoz kellett belõni gondolom, hogy a terjeszkedés sebessége lehessen hihetõ.
A megfelelõ skála kiválasztása és belövése nem egyszerû gamedesign feladat. Egy ilyen leegyszerûsített rendszerben a részeknek olykor el kell térni a realitástól, hogy az egész reális maradhasson.
Nem értem miért kellene a seregek által megtehetõ távolságon változtatni ahhoz, hogy élvezhetõ legyen az évszakos. A jelenlegi mozgás a teljesen unrealisztikus. De nem olyan a motor, hogy tökéletesen lehessen mindent modellezni. A total war játékokban a megtehetõ távolság soha nem volt reális. Ugyanezek a mozgástávolságok teljesen jók lennének az évszakoshoz is (sõt, ott közelebb lennének a valósághoz).
Rómából Antióchiába hajózni a játékban 2-3 év, a valóságban 3-4 héz volt.
Utazástervezõ a római korból
Ahogy írtam, a fejlesztési idõ csak egy a sok közül, amit arányosítani kell a több kör/per évhez.
Rémlenek régi TW-khez olyan komplett modpackek, amikben a körök hosszát is változtatták, de ott minden ehhez lett igazítva.

Az ilyen átírunk két értéket, és hurrá, több kör van évente - modok rövid távon mûködõképesnek tûnnek, de hosszú távon minden szétcsúszik.
a.carkey
Az idõ modhoz a seregek mozgáspontját is meg kellENE változtatni, más skin kellene, hogy szép legyen a térkép is, valamint ne felejtsük el, hogy most már egy sereg nem egyféle menetet tud. Szóval, ezt vagy átalakítják, vagy kimarad, de szerintem itt, hogy élményképesen játszható legyen nem elég csak a kör számot növelni, vagy kevesebb mozgáspontot adni a seregnek, mert akkor ha nagyon óvatosan megy, akkor mennyit fog menni? Három centit?

A medve nem játék.

Nem kiégett, saját stratégiát(progit) ad ki.

Nem..az elején én is lassan haladtam. Tanultam a gazdaságot.

Molnibalage
A modderek elég nagy részre kiég egy idõ után. (Velem is ez történt...)

Az elsõ Rome óta csinálta, ott arról lett híres, hogy a formációs fájlok bizergálásával nagyon sokat javított a battleAI-n. Aztán kinõtte magát általános modpack-ká.
Azóta is mindig az egyik legjobb volt, én is szomorúan olvastam twcenteren, hogy rome2-höz már nem csinál.
Az ETW-ben is zseniális a Darthmod. De úgy tudom visszavonult Darth Vader.

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

GaBika6
Darth mod sztem a legkiválóbb Shogun2-re. Én azzal élveztem a játékot a legjobban. Úgy tudom Darth mod mostanában nem lesz. 😞
Én annak örülnék, ha valaki a legkiválóbb módokat összeválogatná és egy packban mint darth közzétenné. Szal ne kelljen kukázni, próbálgatni, hanem ami a legtöbb embernek tetszik és kipróbált, legyen letölthetõ.

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Karthágóval nem merek összeveszni, mert brutális flottái vannak, én meg inkább szárazföldi seregeket fejlesztek. Pedig elõbb utóbb flottát is kell majd.

Markomannok sz*patnak, õk az elsõ nép, akiket Itálián kívül hódítgatok, vannak azért szép seregeik... I.e. 220-ban még csak itt tartok, az gáz? 😊