5627
-
Szpecnyaz #4097 Remélem hogy benne lesznek a Szeleukidák. -
Nos #4096 valami changelog azért jöhetett volna előtte -
Kurfürst #4095 Ma jön a Patch 5. -
MaRee #4094 FOrtificationnél hogy tudom lerakni a brimstone piteket meg ilyesmiket? Rányomok a deployable fülnél, de onnan nem tudom mit kéne csinálni. -
sakkay #4093 Hát ott a baj. Senkinek nem volt ilyen akinek eredeti. -
Nos #4092 mi a probléma?
Te vagy az első, akinek sikerült kiállítania egy szellemekből álló haderőt.
Tiéd a világ :) -
#4091 kiprobálásre virágbolti.
-
sakkay #4090 Mondtam, hogy ez a baj. -
sakkay #4089 Eredeti? -
#4088 Sziasztok
van valakinek ötlete ,hogy miért nem látok embereket csak köröket a játékban?
-
TomDantes #4087 Na sikerült, újratelepítve és most nem lépett ki. Legalábbis suctom battle-ben nem. Gyorsan ki is próbáltam, hogy 3000 római vs 10000 barbár harcos, hát Ultra beállítások mellet néha egy picit megröccent,de amúgy gyakorlatilag jól futott. Na így már talán élvezhető is lesz ez a játék. -
MaRee #4086 Végre szereztem armoured indian elefántokat, erre nagy bugos kaka az egész. Állnak egy helyben és nem hajlandóak mozogni, pedig már harmadjára töltöttem vissza az állást. -
sakkay #4085 TWonlin-on nézd meg a mod leírást. -
sakkay #4084 Szerintem azzal nem lehet gondja..új progi bakker! Csak nem gond neki a win 8, meg a d11! -
Kurfürst #4083 Ez melyik mod? Szeretnék én is szép nagy egységeket :) -
TomDantes #4082 Ja, custom csatából is. Na majd ha lesz időm újra rakom, de én inkább gyanakszom olyasmire,nem szereti a DX 11-es VGA-t vagy a Win 8-at, vagy a fene tudja. -
sakkay #4081 Alakulnak a törések, lassan jönnek a jelentősebb modok. -
sakkay #4080 -
sakkay #4079 Azonnal rakjad újra. Ezen ne múljon. Ilyet nem csinál már mostanában ok nélkül az biztos. Custom csatából is kivág? -
TomDantes #4078 Teljesen új gép, Win 8 64 bit, driverek újak, vasárnap lett minden frissítve, direcx Micrisoft visaul c+, VGA driver, stb.
A játék mondjuk nem lett újra rakva, de nem hiszem hogy ez lenne a hiba, másnál se jött elő, meg csak pont csatánál lép ki? Érdekes. -
sakkay #4077 Újra lett rakva? Vagy tényleg új az egész géped? -
TomDantes #4076 Az a rohadt érdekes, két légióm is volt bent csatában, Ultra graf. beállítások, és remekül fut. Csak kilép. Mi a fene lehet ez? Nem értem milyen hiba ez. Így meg jászthatatlan, ha csatát nem lehet lejátszani. -
sakkay #4075 Azért ennek nézz utána...nagyon nem az volt a lényege amit te gondolsz. Pár szóval egybefoglalva, és az egyéni harcos dolgában nem belemenve:a lényeg az alakzat tartása, és a pajzs nyomás\'! A falaxharcban az volt a cél, hogy átnyomják!!az ellen sorát és ha ez sikerült, oldalba és hátba támadták azt. Közben persze nem csak nyomtak, hanem öltek. Ezért nagyon nem volt mindegy az egyéni harcos elszántsága, ereje és képzettségének foka. Ez-a nyomás-abszolút le van tiltva a játékban gondolom a guard mod miatt. Az a gyanúm, hogy olyan szinten nem volt tesztelve, hogy nem tudták belőni, így inkább minden egységnek beállították a fent említett módot. Ez akkor derül ki, ha moderek, vagy a CA berakja a guard mod ki-be opciót. -
TomDantes #4074 Érdekes. Új gép, a térképen hasít a játék, semmi baj. Ám csatában...puff kilép. Mi lehet a hiba oka? Semmi hiba üzenet, csak úgy kilép. -
MaRee #4073 A simát nálam eddig simán ütötték a lándzsások, ilyen armoreddel még nem találkoztam. -
Kurfürst #4072 Elefántra van közelharci gyógyír? Az egyben a skirmisherek kaptak rá bónuszt, itt szerintem ilyen nincsen. -
MaRee #4071 Ezek az indian armoured elephantok kemények. Egyetlen darab fordította meg a csatát, az összes ellent kivégeztem, egy ilyen maradt, és megölte az összes mradék emberemet, ami kb 150 lándzsást és 20-30 nehézlovasság volt. Be kéne szerezni egy-kettőt :D -
Kurfürst #4070 Az Empireig az összes Total War játékban a kampány térképen külön volt diplomáciai és katonai AI - és sajna nem voltak beszélő viszonyban, mindenki csinálta a saját dolgát. A dipl. AI szövetséget kötött, a kat. AI meg kihasználta a gyengeséget és támadott. Azért nem működött nagyon az egész. :D :D -
bgabor #4069 Mondjuk úgy hogy a Romeban és a Medieval2-ben gyenge volt a diplomácia, minden más viszont nagyon penge volt. Az azóta kiadott részekben minden más durván elcsesződött(a hadjárat képernyőn, nem a csaták), és a diplomácia megjavult. :D
Szerintem nagyon rossz csere volt. -
#4068 Mi volt az pool rendszer?
Én egy rövid hadjáratot toltam az M2-vel, de a diplomáciai rendszer miatt hagytam a francba. Amkir másodszor támadt le a szövetségesem, akivel házasság és minden más is volt, akkor mondtam azt, hogy menjenek az anyjukba. Úgy szúrt hátba, hogy mi ketten lettünk volna erősebbek és lazán levertük volna a támadót...
Háza istennek ennyire nem hülye az MI, mert mióta nehézfiú vagyok senki sem támad be, de ennek ellenére a kis nemzetek lazán ellenállnak mindenféle egyezménynek és még nekem kell szívességet tenni, hogy ugyan már legyen trade agreement. A -35 cultural aversion akkor hátrány, hogy gyakorlatialg kitörölhetem a seggem a diplomáciával. -
Szpecnyaz #4067 Én a unit pool rendszert rühelltem benne.
Gondolom nem véletlen, hogy hagyták is az egészet a francba. -
Nos #4066 Számomra a Medieval 1, a Rome 1, és a Napoleon volt a csúcs. Érdekes, hogy a medieval 2 nekem pont nem jött be. A csata rész rendben volt, de ehhez az összes rész közül a legigénytelenebb és legunalmasabb kampánytérkép járult. -
MaRee #4065 Kezdtem egy újat Parthiával az 4-es peccsel meg a legújabb radious moddal. Nem nagyon veszek eddig észre különbségeket, a kelet nagyrésze az enyém Sycithiától Persiáig, az AI még mindig bugyuta, és ha a városa közelébe érek a seregemmel, akkor legtöbbször elmegy onnan. Fel nem foghatom miért. Volt egy-két okosabb húzása, amikor utamba akart állni az egyik városnál és elém állt három fullos sereggel, de a városon kívül. Ha legalább az egyik a városban maradt volna, bukó, így levertem őket. 55. körnél járok, gondolom lassan jön majd a lázadás, két fullos sereget erre a célra beraktam a hátországba, kíváncsi leszek. Az immortal egységek pedig királyak! -
Kurfürst #4064 Jah, jó öreg "may charge without orders". Szvsz a régi medieval 2 volt a csúcs az egész szériában eddig... -
Szpecnyaz #4063 Dehogy. Ez ilyen kollektív TW játék hiba. -
MaRee #4062 Nektek feltűnt, hogy egyes városokra rányomva a holló károgás mellett harangoznak? :D Vagy mi az a hang? :D -
#4061 Elfelejtettétek a medievalból a nehézlovasságot? :) Egyes népeknél ők is tudtak önállóan támadni valamerre, miközben te tök mást akartál velük, és szépen meghaltak, visszahívni sem felt. sikerült őket. -
myky76 #4060 Milyen progival piszkáljátok a db fájlokat? -
Szpecnyaz #4059 Azért a hoplita falanx teljesen más volt mint a pajzsfal.
Nézd meg hogy néz ki a játékban, előretartják a pajzsukat és a lándzsájukat is kész. A többi meg áll mint fasz a lakodalomban.
Arról nem is beszélve hogy minden sor az előtte lévő sort tolja a pajzsaival (ezt nevezik óthismosnak). Megakadályozva ezzel azt hogy szétessen az alakzat. Másrészt pont hogy emiatt csak az első sor tudott harcolni.
Érdemes megnézni hogy ez hogyan működik a játékban.
Áll az egység, megtámadják őket, majd úgy horpad be az egész mint egy konzervdoboz. Nincs egyenes volna, a hátsó sorok is előrerohannak harcolni. Mintha nem is lennének alakzatban.
Azért a sarissa falanxig ez nagyszerűen működött, gondoljunk csak a görög perzsa háborúkra, ahol a rendezetlenül harcoló kardos/lándzsás gyalogság nem tudott mit kezdeni a görögökkel. Ráadásul a csatáikat minimális veszteséggel zárták, mert a falanxban nem tudtak kárt tenni a perzsák.
-
Kurfürst #4058 A hoplita falanxszal egy gond van csak, hogy ha támadó parancsot adsz ki szétesik. Átválthatnának közelharcban esetleg kardra v valami, de nem kötelező az sem.
Egyébként őszintén szólva nem tudom mit várnak az emberek, gyakorlatilag egy pajzsfal volt különösebb extrák nélkül. Szorosan egymás mellé áltak az emberek és kissé több védelmet kaptak a szomszéd pajzsától, nagyjából ennyi, egy sima lándzsával nem is lehet különösebb távol tartani az ellent. A falanx szó jelentése is csak valamilyen alakzat, magyarán nem mindenki összevissza harcolt.. a ős-rómában hülye módon úgy működött mint a falanx, na az volt a baromság. Egy lándzsának egy előnye van, hogy amíg távol tudod tartani a vágófegyveres (kardos) másikat, addig véded magad és hogy mély, szúrt sebet ejt. Utána meg baszhatod, ez nagyából meg is jelenik a programban, a lándzsáknak nagyobb az AP damage, nagyobb a védelme de kb. ennyi, csodát szerintem ne várjunk.