Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spàrtával vagyoj, nem lehet kereskedni, csak athènnal. Ez normális?
Spàrtával vagyoj, nem lehet kereskedni, csak athènnal. Ez normális?
Ami szerintem rohadt idegesítõ az egység balancban, hogy minden egység kb. egy dologra jó, az ilyen peltast és egyéb nem kifejezetten közelharci egységek 10-es attackal, a kardos/közelharci egységek (pl. légionárius) meg 50-60as attackkal.

Értem én hogy a közelharci azért közelharci hogy közelharcban jobb legyen, na de könyörgöm... tesztelgettem kicsit a harcrendszert, az azért kicsit durva hogy HAT Lybian peltast üt közelrõl EGY nyomorult princpest, azok vesztenek kb. 20-30 embert és a másvilágra küldenek 500-at?

Iszonyatosan OP-k a sword egységek, az még nem lenne baj ha csak sokkal sokkal jobbak lennének, de a többi nyomorultnak annyira szar attackja van hogy megütni is alig tudja õket.. ezt azért nem értem, oké hogy mob, meg a slinger nem lesz világverõ, de hogy az ilyen közepes pelast egységek is TELJESEN esélytelenek legyenek?

Az Ashigaru néha legalább tudott meglepetést okozni.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Montanosz
itt vitatott olvasottak alapján utána néztem pár csatának ahol a távolsági fegyveresek (parittyások,gerelyhajítók,íjászok) döntötték el a csatát

legjobb példa a beth horon-i csata ahol a menetelõ jóval nagyobb létszámú római csapatot semmísítettek meg a zsidó felkelõk (akik ráadásul semmiképp nem reguláris katonák voltak)

kissebb létszámú csapat gyõzelme 10X-s fölényben levõ ellenfél ellen:
Lysias Nikanor negyvenezer fõs hadseregét is Juda 4 ezer fõs serege semmisítette meg

Szóval akár az AL is mûvelhet ilyen csodát)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

a.carkey
Püdna, ie. 168
makedón veszteségek 25000, római 80-100 ...

A medve nem játék.

Ez a paksi atomerõmûre volt rákötve? <#eplus2>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Molnibalage
Egyetlen hajó átszállást sem sikerült eddig csinálni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ja, most volt egy 18000 fõs ostrom csatám. Tényleg alakul az ai.

Nem foglalok állást, de szárazföldi csatában, én mindig jobb vagyok mint a gép. Nem töltök vissza soha, de párszor lefagyott és a visszatöltést lejátszottam, vagy így vagy úgy..innen tudom. Persze amikor 95% fölé írja azt nem játszom le én sem, csak ha valamire kíváncsi vagyok. 80% alatt viszont soha nem bízom a gépre, mert az már nem ok. Olyan veszteség van néha , hogy csak nézek. Hajós csata meg bugos-azért nem játszom le-de érdemes megtanulni a trükköket, mert tényleg ronggyá'<#alien> ver a gép.
Pont pár napja néztem meg mi a helyzet ott. Legendaryn meg azért nem játszom, mert nem erõsebb a gép-tényleg nem-viszont nincsen pause. Én meg szeretem, lassítani , nézegetni a dolgokat. Viszont multi gyakorlásra jó amúgy.

GaBika6

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Molnibalage
Furcsa, de a legtöbb helyen. Nem mintha szükség lenne rá. Ha nem semmisül meg egységed - és auto battle esetén ilyen nem nagyon van - akkor a játék elejét és új légiót leszámítva nem kell úgy egységet sem felállítani.

Az erõdben rejtõzés és csatázás elvben jó ötlet, csak hardcore-on követhetetlen, hogy ki mit csiniál. Az ok, hogy pause alatt azt írta, hogy nem lehet parancsot kiadni, de ezek a balfaszok úgy értelmezték ennek megvalósítását, hogy pause esetén semmit sem lehet csinálni, mert a manu jön be.

Félelmetes hibák vannak néha a játékban...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PrasCo
Azt hiszem, training ground-ot csak provincia-székhelyeken lehet felhúzni. Ötletem sincs, miért; egyébként sem érzem, hogy olyan baromira megérné egyelõre. Kell a hely másra is.

Hogy a város tud-e tovább terjeszkedni, az halványan megjelenik az építési listában a következõ szükséges lakossági paraméterrel. Ha nem jelenik meg, akkor akár 3, akár 4, akár negyven slot van beépítve, amennyire észrevettem, tovább nem fog fejlõdni.
a.carkey
Hol nem enged training centert felhúzni?

A medve nem játék.

Molnibalage
???

A mai cseken, lengyelek és németek területe tiszta mocsár, erdõ és szikla...

Montanosz
könyv ajánló grüll: Az utolso birodalom

Imperium Romanum természetrajza

Prince23
Az ókorban a Kárpát-medence teljesen más volt, szinte minden területet víz borította.... és sok volt a mocsár meg ienek... ehhez képestg a rome 2 tréképe napjain tréképe, földrajzilag: természetrajzilag

Molnibalage
Egyszerûen nem lehet megnyeri olyna kis veszteséggel csatát, amit az auto resolva számol ki. Kétszer nagyobb flottátt 8%-os veszteséggel gyak le. Ha csak elmegy egymás mellett a két flotta a távolsági egységket ennél többet lõnek le...

Ott már te vagy béna valszeg.

Molnibalage
Valójában nem folyóként, hanem hosszú tengeröbölként modellezi ezeket a játék. Hogy átkelni ezeken hogyan lehet, azt még nem néztem meg.

Az is érdekes, hogy egyes helyenek enged training centert felhúzni, valahol meg nem.

Molnibalage
Teljesen feleslegesek a tengeri 3D csaták is. Szarrá ver az ellenfél ott, ahol az autobattle gyak veszteség nélkül törli le a flottát....

JethroHUN
Lehet a folyókon hajózni a játékban?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

a.carkey
Nem biztos, hogy az Ókorban is végig hajózható volt az, ami most az. De ehhez nem értek, régi térképem meg nincs.

A medve nem játék.

A Nílus is asszem.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

a.carkey
Képes kiképezni. Csak olyan helyre kell felhúzni a aux. központot.

A medve nem játék.

Molnibalage
A hajózható folyók meg hol vannak? A Duna és Rajna kb. alsó folyása az, ahol ez lehetséges eddig...

<#ticking>Sajnos meg tudom..ez valószínûleg egy hiba, mert nálam is leállt a lakosság növekedése mindenhol vagy 100 körrel ezelõtt-talán a 2.0 patch-nél. Ez azért fasza mert egy csomó helyen még tudnék építeni.

Molnibalage
Hegyekben áll a lakosság fejlesztésre szolgáló mutató. 7 van raktáron, de mégsem fejleszthetõ a 3 épületes település négyessé, de a fõváros ellenben 5 épületesség 7-es költségû fejlesztéssel igen. Na, ezt magyarázd meg...

Más. Ha a településen a nyersanyag duplázó épület elkészül, akkor a trade érték fog ettõl nõni?

Minden nem fõváros max4 a fõbb városok max 6. Ezt viszont tudják..nincsen olyan , hogy 3. A lélekszám fejlõdés után kapod meg az új építési lehetõséget. A lélekszám egységbe fogva a provincia városkép-keretben a bal felsõ sarokban van..nem nagyon érthetõ mi?<#alien>

Molnibalage
Egyes településeken csak 3 épület húzható fel. Ezt a település típusa limitálja le?

Molnibalage
A manipulációs cselekedeteknek van bármi értelme, ha nincs üres slotod?

PrasCo
Ez egyébként tény, a gyengén páncélozott ellenfeleket négyszázával rántják le, mivel magukat a kutyákat meg távolsági egységek soha nem támadják, az egységek nem fordulnak rájuk, csak az emberek egyesével.
A harcikutyák csodákra képesek!
Nálam mindig van 2-3-4 egység, azt jöhet akárhány parittyás!
<#violent>
A parittyások ereje mondjuk pont a számukban rejlett, oké, most ha tíz parittyás elkezdi lõni a kavicsokat (de nem csak azt, a római légionárusoknál mindnél volt parittya formába öntött fém lövedékekkel-glandes-) az nem túl nagy veszteség, de ha több száz csinálja ezt, akkor már számottevõ veszteségeket lehetett vele okozni, az egységek pedig nem mindig testudoban meneteltek.

Természetesen ez nem javít azon hogy a játékban nevetségesen erõsek a parittyások, de mondom, egy-két osztag equites közéjük és futnak.

Igen, a játék hibája. Szeretnéd, hogy twcenterrõl ide linkeljem az errõl szóló topikokat? Igenis túl kemények egyes népek farmer egységei, ha gondolod felveszek egy replayt is róla, hogyan futamodik fel a 3-4 xp-s pajzsfalba állított barbár sereg pár egység farmertõl. Kb 10 éve TW-ozok, tudom mit beszélek.

Molnibalage
Egy kb. 7-8 kilós vastag pajzs meg röhög egy jót a kõzáporon. Konkrétan egy testudos-s egységnek lényegébn immúnisnak kellene lennire rá. A réseket átmenõ kavicsok okozhatnak minimiális veszteséget, de semmi több.

Ja, persze, a játék hibája...hooogyne....peeerszeeee

Molnibalage
Persze, gyengén vagy 0 páncéllal bíró ellenfél ellen. Egy lemezpáncél és aláöltözött puha ruhás embernél egy kis koppanést érez, ha eltalálja egy 100 km/s kavics...

PrasCo
A 300 kilométer/óra "torkolati" sebességet a modern csigás íjak úgy-ahogy elérik; ugyanakkor még a kompozit anyagokkal készülõ reflexíjak is padlóznak 200 körül. A fonterõ növelésével ezt a számot csak korlátozottan lehet arrébbtornászni, egyrészt a légellenállás is aláás a dolognak, másrészt az íj hatásfoka, végül a tény, hogy a korabeli íj szerkezetileg sem bír el mindent, ahogy az ember sem.

Az íjak célzásához, emlékezetbõl, tehát lehetnek pontatlanságok. Valamelyik múlt évi Nyílzáporon mongol íjászok vendégeskedtek, õk bemutatták, hogy hagyományosan (Nadam) egy téglaszerû célt helyeznek el az íjász nemétõl függõen olyan 60-80 méterre, és nem harci heggyel (jó bazi nagy gumóval), de szaru-ín íjjal, meglepõen nagy elevációval és viszonylag alacsony kezdõsebességgel próbálják eltaláni, minél közelebb megszórni.
Ugyancsak lovasnomád nép esetében (talán szintén mongolok?) olvastam ismét a jó ég tudja, hol, hogy kifeszített kötelet használtak távolsági (szándékosan nem írok métert) célpontként, az ellenséges arcvonalat szimulálandó.
Ami még érdekes lehet, és nagyon jó forrás, az a jóval késõbbi "mameluk kézikönyv" (akit érdekel, végigolvashatja itt), itt olyan próbák is szerepelnek, mint például az, hogy az íjásznak három nyílvesszõt kell tudnia a levegõben tartania: egy adott távolságú célba csapódik, egyet ellõ és egy a pályája csúcsán van.
Távlövésben olyan 450-500 méter körül járt egy magyar íjász, Mónus József, amikor utoljára figyelemmel követtem, de speciális íjjal és távlövõ kifutóval - ehhez iszonyatos nyílvesszõ-szelekcióra van szükség. Tény azonban, hogy 200 méter fölött eltalál egy - álló - emberalakot. Ilyen értelemben mondjuk, finoman fogalmazva, nem egy átlagos képességû íjász, tehát nem ebbõl kell kiindulni.

Parittyáról lövésem sincs, ezzel a képzavarral élve.
Molnibalage
Próbáltam, de a római nehézgyalagos nem egy agár sebességével fut...

Molnibalage
Feláll 4-5 slingers és 4-5 római gyalogos nem tud a közelükbe érni...

De az más dolog hogy azért kapsz ki mert béna vagy, vagy azért mert hülye a játék egyszerûen.

Nem mondtam, hogy nem fordul elõ, de ha kikapok a géppel szemben, az nem a játék hibája, hanem rosszul csináltam valamit.

PEdig elõfordul, hogy szétkergeti. Én is írtam nemrég, hogy a fullos barbár seregeimet kergetik szét farmer egységek néhány parittyással karöltve.

Molnibalage a helyes taktika ilyen esetben a rohamozás, mert ha beállsz védekezni akkor az esetek nagyrészében a tieid hamarabb futnak, mint az ellenség (még akkor is ha shield wallban vagy egyéb defenzív formációban vannak az egységeid).

Ha csatában a praetorianusokat szétkergeti néhány paraszt, akkor valamit rosszul csinálsz, már bocs. Sok hiba van a játékban, de ha szétkerget néhány paraszt, az nem a játék hibája lesz.

Ezt találtam:

http://slinging.org/index.php?page=the-ballistics-of-the-sling---thom-richardson

E szerint a táblázat szerint max 40 m/s, ami a 150 km/h-t sem éri el. Nem tudok annyira angolul, hogy megállapítsam, mennyire autentikus a weblap.

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Én vagyok a méééérnök? 😄 😄 Saccoltam, egy nyílvesszõ olyan 100-150 m/secet tud, abból indultam ki.

Montanosz
azért hatásos fegyver volt:

"...Azt mondják, hogy a parittyák használatát a baleári szigetek lakói találták fel és olyan ügyességgel alkalmazták, hogy az anyák csak. akkor engedték kenyérhez nyúlni kicsiny fiaikat, ha elõbb azt egy parittyából kilõtt kõvel átlyukasztották.
Nem ritkán ugyanis minden nyílnál hatásosabbak a parittyából vagy parittyarúddal kilõtt gömbölyû kövek a sisakkal és pikkelypáncéllal védett harcosok ellen, akiknek tagjait nem érintik, mégis halálos sebet mérnek, és az ellenség elpusztul a kõ ütésétõl anélkül, hogy a vérét kívánnák..."

"...Az íjászok vagy parittyások pedig ágakat, azaz gally- vagy szalmanyalábot állítottak célpontul, úgy, hogy 600 lábnyira (kb. 180 m) távolodva el a céltól, nyilaikkal, illetve a parittyából kilõtt kövekkel minél gyakrabban találják el. Ezért azután a csatában nem jöttek zavarba, amikor azt kellett csinálniuk, amit a gyakorlótéren mindig
játszva cselekedtek..."

Forrás: Hahn István - A hadmûvészet ókori klasszikusai

Molnibalage
A 300 km/h-ben elég erõs kétségeim vannak. Egy egyszerû kerületi sebesség és parittya hossz számítással mi jön ki? Milyen gyorsan prögették a parittyát és mekkora sugáron?

Molnibalage
Igen, ha nem megyek be 3D csatába. Tegnap kipróbáltam és az autobattle-hez képest 2-3-szoros veszteség volt. Marad az autobattle... 5-6 XP-s Pretorianokat szétkerget néhány paraszt, de a lovasoknak is odavernek. A sokkal XP-s távolsági egységeimnek is.

Erre nincsenek szavak. A tesztelés rész csak duma. 3 nap játék alatt egy játékos bármikor ír olyan hibalistát errõl, hogy a pofám leszakad. Kezdem azt érezni, hogy a tesztelés mindenhol kimaradt.

OFF

Az Airland Battle címû játék adatbázisában is akkora hibák vannak, hogy a fejlesztõ bandát legszívesebben pofán rúgnám és leköpném... Tisztán látszik, hogy komoly tesztelésrõl szó sem volt...

ON

A polgárháború mikor tõr ki? évszám függõ hol járunk a játékban vagy attól függ milyen nagy a birodalom