Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként én is javulást tapasztaltam az uccsó peccsel. Nincs atomerõmûvem otthon, de nem is régi. Egy oylan erõs jónak mondanám az otthoni konfigot.

Inkább úgy van, hogy bizonyos konfigokon jól megy, másokon meg nem. Igazából nehéz lesz minden gépre optimalizálni a dolgot😊.
Fehercsoki
De ilyen gépen shogun 2 még jól fut, ez meg játszhatatlan, szóval nem az õ hibája...

Molnibalage
Nekem i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM a komfigom, de a CPU 3GHz-ig van felhúzva. Még ezen is megakad úgy, hogy ulta közelében nincs grafika. A gép szarul van optimalizálva - mint kiderült - mert a CPU gyenge, egy sokkal erõsebb i5 kell. Eredetileg 16 GB RAM volt, de egy cella elszállt és lusta voltam pótolni, meg úgysem érzeni a hiányt a gyenge CPU miatt. Szóval 16 GB RAM (1333 MHz DC) és egy erõsebb i5 CPU-val a fenti VGA mellett lehet elkezedni azon gondolkozni, hogy 40+ egységes csata high beállításokon ne akadjon meg idõnként.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Már az ismertetést sem értem. Páratlan számos RAM? A CPU az mi? Azért 2013-ben egy fél GB-os VGA az max. seggtörlésre jó egy ilyen játéknál, a 3GB RAM is elég viccces kategória. Ma már 4GB a minimum és 8-16GB az optimum. i5 és i7 szintû CPU alatt meg szóba se áll semmilyen high-end alkalmazás a gépeddel.

Aki nyávog, hogy ezen a gépen nem fut el, az szeritem kicsit el van tévedve...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fehercsoki
Gyenge a géped sajnos, a játék meg szarul van optimizálva=/

a.carkey
Hidd el nekem, jó gépem van, és sokkal szarabb lett. Teszteld a csatát 12-15k emberrel! Akkor is 48? Mert nekem ott se volt korábban semmi bajom sebességgel ... fullos - "extreme" - beállításokkal. Most meg, néha mintha diavetítést néznék.

A medve nem játék.

Sziasztok!

Játszik valaki XP alatt ?
Korábban már jeleztem, hogy lényegesen gyorsabb töltést, körváltást és játékot tapasztaltam az XP 32bit rendszerem alatt mint a Win7es 32bit próbálkozásaim közt.

A gépem:
AMD x2 5000+ 2600MHZ
3GB ram
ATI 5670 512MB

Win7es játék beállítás, ALL LOW mindent levetem a minimumra, kivéve az egység beálíltásokat amiket magason hagytam és reménytelenül szaggat még kampány térképen is. Shader modell 5-el.
Már feltettem olyan MODot ami kiveszi a játékból és a kampányból is az effekteket, de a helyzet nem sokat javult.

Ezzel a konfiggal reszel szinte az élvezhetetlenségig rontja a Win7es alatti játék.

Ezzel szemben az XP 32 biten minden beállításom ultra high a kampány térképen kb 1,30 perc alatt lepörgeti a kört és a csatákat full grafikán tudom futtatni.
Egyetlen gyenge pontja van. A Shader modell csak 3as.
Vagyis az egység részletességek átlagosak.

Tapasztalt már más is ilyen különbséget ? Már ha próbálta ...
Xp 32 bit alá be lehet paszírozni valahogy a DirectX 11es frissítést valahogy ? Már próbáltam catalyst frissítéssel, új driverrel minden de semmi.

Hogy lehet hogy Win7 alatt erõsebb konfiggal is szenved a gép egy XP meg könnyedén lefuttatja a játékot. Legalábbis úgy tûnik könnyebben ?

Ja és semmi pachet nem tettem még fel ...
vélemény ?

köszi.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Benchmarke 45 fps experten. Kivéve az árnyékolás.

Mielõtt nagyon belehergelnétek magatokat<#alien>, nekem jó a gépem és nagyon jól is fut..igaz a béta 2 óta levettem az árnyékolást-mert írta az nv progi, hogy gáz van vele - és nagyon jól megy azóta, látványban meg nincsen észrevehetõ különbség.
i5 k 4400-ra húzva, gtx 580.

a.carkey
Azért ezt nem így kellene, vagy inkább nem most. 😊

A medve nem játék.

Ez igazából elég jó tipp...benne van a patch notesban. Ha megnézitek, ott szépen leírják, hogy milyen gépeken van nagyobb teljesítmény növekedés.

Szal, kicsit rosszul lõtték be már megint. Mert az atomerõmûveken döcög, de a 10 éves laptopon most már megy mindent low-ra véve 15fpssel. Hát, nem feltétlen oda kellett volna fejleszteni...

Viszont nekik meg gondolom van egy listájuk, hogy a többség milyen gépeken tolja és azoknak próbálnak meg kedvezni. Furi dolog az, hogy amúgy meg a látvány a jobb gépeken jönne ki...
Én is erre tippelnék.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

AnuluWork
Lehet, hogy gyengébb vasakon optimálisabb lett, de erõs gépen elqurták, nem kicsit, nagyon. 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Hmm, nekem kifejezetten úgy tûnt hogy gyorsult, persze lehet csak azért mert most egyiptommal kezdtem kampányt, és a sivatagban nincsen nagyon fa a kampánytérképen. BTW az Egyptian infantry valami ritka egy fos.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

a.carkey
Na jó, de ugyanezzel a géppel, egy a sebesség javítása céljából készült patch, bla, bla ne lassulást idézzen már elõ a játékmenetben térképen és csatában, hanem gyorsulást, különösen, hogy elõtte nagyobb gondom nem volt vele!

A medve nem játék.

Én patch felrakás elõtt hajlamos vagyok egy clean installt nyomni.

Egyébként azt vettem észre, hogy az egységek HIGH beállítása fölött már nincs érdemi különbség a grafikában, csak a LOD távolságok nõnek meg, és van jelentõs FPS növekedés is.

Molnibalage
Nekem az 1.3 van fent és picit jobb lett. A nagy térképen az van elbaszva, hogy ha gyorsított egységmozgás van, de nem mozog semmi, akkor bizony bericeg a lelkem, ha kikapcsolom, akkor nem. Csak úgy meg mire lelép az ellen... Én iknább kikapcsoltam az ellenséges lépések mutatását, mert 2-3 perc is, mire lemegy egy kör...

a.carkey
Az az új patch ...

Eddig faszán futott. Most nem tudom mit "javítottak" a sebességen, mert ugye errõl szólt a patch, de olyan ótvar lassú lett az egész, még a térkép is, mint eddig 1x sem. Inkább ne nyúltak volna hozzá!

A medve nem játék.

GaBika6
Tudnád linkelni a modot?

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

hehe én már rég használok olyan modot ami kiveszi a városokból a victory pointokat ...így legalább úgy reagál az Ai mint a csatatéren. nem pontokat akar elfoglalni vagy tartani hanem "csak" harcol. 😊
Vagy a villámháború, Epeirosszal állítólag csak akkor lehet túlélni, ha villámháborúban pár körön belül lenyomod a spártai és makedón pöcsöket. 😊

Van, de még mindig egy kalap fos.
A patch 3 örömére indítottam egy játékot a ptolemaidákkal. Egy felkelõ csapat megtámadta egy fal nélküli városomat, az ai egészen a város határáig vitte a seregét, onnan nem mozdult. Na már most õ a támadó, nem én. Vártam, hátha jön. Nem jött, csak állt ott kint. Két lehetõségem maradt: megvárni az egy órát, mert állítottam be time limitet, vagy kilépni, de akkor bukom a várost. Kiléptem, és hagyom a fenébe ezt az egész bughalmazt. A negyedik körben egy ilyen hiba elég frusztráló.Késõbb is, de legalább nem öltem több idõt bele.
Van már hivatalos 3. patch, vagy még mindig csak béta?
Edorn
Frissült a magyarítás: Total War - Rome 2 magyarítás
A patch 3.0 miatt érdemes/ajánlott a magyarítást is frissíteni, ha eddig használtad!
Ezt inkább gondold át még egyszer<#smile>. Javaslom a sima középiskolás töri könyv- a római birodalom bukásának okai...tudod-külsõ belsõ válság egyszerre, hunok, népvándorlás stb..ha csak egy kimaradt volna, nem így alakul a dolog. A germánok messze csak az egyik szegmens a sok közül.

Molnibalage
Gyengébb népekkel játszva fontos lehet a diplomácia, de a rómaiak a jelek szerint nincsenek ilyen úri hóborta rászorulva.

Én meg makedónként a gétákat használom ütközöállamnak köztem és a suebi/lugii germánok között.
Az én jelenlegi makedón kampányom nagyon érdekes fordulatokat hozott:
A Gallaeci/Arverni katonai szövetség teljes mai Spanyolországot, Franciaországot, valamint az északafrikai területeket egészen Egyiptomig megszállás alatt tartja. Gallián kívül teljes mai Európát a Suebi/Lugii konföderáció tartja. Más nép nagyon nem is él már a kontinensen, a brit törzsek egymással harcolásznak. Én Makedóniával Hellászt, Makedóniát, Thrációt, Illirát, Italiát, Cisalpinát, Magna Graeciát tartom. Tõlem keletre Pontus irdatlan birodalmat épített ki egészen Perzsiáig (a szeleukidák rég halottak). A Pontus/Pergamon/Cimmeria/Macedonia(én) katonai szövetség tartja kézben a teljes keleti blokkot egészen a Párthusokig. Egyiptom valami nomád törzs kezén van szinte teljes Arábiával együtt.

Szóval lényegében 3 szuperhatalom van, szinte egyezõ katonai erõvel: Gallaeci/Arverni Iberiában, Galliában és Afrikában, Suebi/Lugii Európában, Macedónia/Pontus/Pergamon/Cimmeria Italiában, Hellászban és a keleti területeken.

Hatalmas hadjáratok lesznek még itt. Nagyon megy a politikai kavarás is. Én tízezreket fizetek minden körben a seubi/lugii szövetségnek, hogy jó viszony legyen amíg az arverniket ütöm. Durva 😊

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Molnibalage
A baj az, hogy a római nincs rászorulva. Elég volt pár non agression pact az elején és ennyi. Pedig very hard szinten tolom és legendary és real battle beállításokkal.

Lehet úgyis persze, én igyekszek szövetkezni, mert valahogy sokkal inkább érdekesebb, fordulatosabb lesz így a játék, pl most épp szegény géta testvéreimeit védem a makedón elnyomás alól 😄

Molnibalage
"Persze kisfiam, ha azt csinálok, amit mondok." Csak éppen nem azt csinálják... Szóval inkább megtartom a pénzt és leverek mindenkit, mint vak a poharat...

"You have soooo much gold.... want to give us some?" 😄

Egy dolog van hülyén megcsinálva a diplomáciában: amikor nagyhatalom vagy, impérium, a kis pöcsök minden indítványuk mellé, ami ugye elsõsorban nekik elõnyös (NAP, defensive alliance, stb) még pénzt is kérnek.

Egyebekben nem rossz, jól mûködik.
http://www.youtube.com/watch?v=uYjTSdCyUX4
Egyébként bazijó könyv, bár lehet, hogy már túlhaladott, mert 1992-es (lagalábbis az a kiadás, amit én néztem). Kellõen tudományosnak tûnik, forráslistával, mellette azért olvasmányos is. Külön tetszik, hogy egy-egy részlet magyarázásakor a különbözõ forrásokat, pl. ókori írók mûveit értékeli az író, hogy ez és ez miért így történt, tényleg úgy történt-e, ahogy a fáma tartja, stb. Mindenkinek ajánlom, akit a Rome 2 kapcsán újra beszippantott az ókori Róma világa, mint majd 10 éves a Rome elsõ részével. Ahogy engem is 😄

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

a.carkey
Diplomáciának vannak értékei. Ha A érték alá megy valami, akkor azt követi A esemény. Ha B érték alá, akkor B esemény, stb. Ugyanez felfelé és vegyesen is.

Mert hiába ütöd pl. a Dáciai Koaliciót, ami titkon tetszik a Markomann Sequani Patriarchátusnak, ha közben az egész Demetae Britannia Ellen BC 125-öt is püfölöd, ami pl. a Belgicai Uniónál már fõben járó bûn, hacsak nem vered pofán Akinki Germanic Youthokat is, amiért az összes elõbbi minimum cliens államod lesz ... 😊

Szóval, apró, apró dolgokon múlik a diplomácia, és nagyon számít a kulturális hatás, ami pontokat von le évente az egész viszonyból.

1000 pénz 8 pontot dob a kapcsolaton, ennek a 10 szerese 10 pontot, annak 10 szerese 12 pontot, és így tovább, már össze-vissza arányban. De a kémmûveletek bárki ellen (hogy honnan tudják ha nem buksz le, nos az számomra is rejtély) szintén visznek v. hoznak. Lehet, hogy megnemtámadásit kötsz, mert nem hódítasz tovább, de rendet csinálsz a tartományban, ami pl. a kulturális hatást növel és ez egyes családoknál 15 minusz pontot is okozhat vagy még többet, és bemehetsz zöldbõl sárgába, majd pirosba, ill. pénzzel vissza zöldbe, stb.

Ráadásul nézi a szerzõdéseket, ill. uralkodó váltásnál, fõbb karakter (admirális, tábornok) halálánál is vannak/lehetnek random események.

DE, próbáljátok ki, hogy évekig nincs háború, akkor vagy nagyon pozitívba megy át a kapcsolat a körülötted élõkkel, mert látják, hogy nem lépsz fel támadólag, vagy totál negatívba, aminek oka lehet határsértés, ügynök akciók, ellenséges csapatmozgások, csak hogy kirobbanhasson a háború.

Ahogy figyelem, az AI eleinte totál bizalmatlan, de ha hosszabb ideig van béke, akkor hátrébb vonja a seregeit, flottáit, és csak a kémeivel operál, egészen addig, míg ki nem szúrod. Már csak adott területen kémet tartani és nem csinálni vele semmit is elõidézheti azt, hogy nem tudja kitolni a városa határait, stb. Na pl. ilyenért én már kaptam hadüzenetet komolyabb Birodalomtól.

De pl. máshogy néz el olyat, amit feladatban kellett elvenned, mint amit csak úgy elfoglaltál. Pl. amikor Carthagoval elõször háborúztam, alapból elvettem tõle - mert el kellett vennem - Szicilia bal csücskét, és Szardiniát is. Majd békét kértem. Elsõ körben nem fogadta el, másodikban igen, és így meg tudta tartani majd tovább hódítani Afrikát.

A medve nem játék.

Nagyjából én is meg vagyok elégedve a diplomáciával, a Iulius családdal vagyok, megerõsödtem, nem mernek b*szakaodni velem, csak a hülye markomannok nem akartak békét, hiába untam már meg az északra terjeszkedést, mondom ne kösse le az erõimet, békét ajánlok, úgyis egyre fogyott a területük, és egyre többekkel álltak hadban, de mégsem kötött békét. Így járt.

És mi akadályoz meg, hogy a neked nem megfelelõen pilotizáló kisebb állom tökére lépj?
De egyébként igen, idõnként ez elõfordult. Logikus viselkedés.

Érdekes, én támadtam, de csak azt akit tényleg fontos volt, nekem elég kevesen üzentek hadat és pénzt sem kölöttem a diplomáciára. Lehet ez a baj: korrupt lettél, hát mit tudom én?

Molnibalage
Azzal, ami -25 penalty-t kap. (cultural aversion)

PrasCo
Melyik gens-szel vagy? Én játszottam a Julia-val, ott nagyon korrektül pörgött a diplomácia, illetve jelenleg a Junia-val játszom, ott markánsan szenvedek vele, mivel ez családspecifikus negatív tulajdonság is.
Molnibalage
Igen, elõfordul, hogy a kisebbek igyekeznek belerángatni egy háborúba. De ez logikus. Én vagyok a nagyhatalom, a kicsik ki használják ezt. Mintha nem így ment volna régen, vagy mintha nem így menne akár manapság is...

Nem, mert a nagyfiú a kicsinek a tökére lépett, ha az beleegyezése nélkül akart valamit csinálni.

Mint írtam gyakorlatilag senkit nem támadtam meg a játék elején, õk támadtak meg engem. Aztán bevertem az arcukat. Az ellenségem ellenségeivel sem tudtam még jó szerzõdéseket sem összehozni. A játék elején egy valag pénzt szórtam el a kapcsolatok kiépítésére, szart sem ért. A 25-ös bónusz a faction miatt totálisan elhasaltat mindent...

Egyedül Knossosszal volt military allience és igen jó viszony, csak egy tartományos a lelkem. A hülye meg háborúba keveredett egyszerre 2 birdoalommal és még a szelekudokkal + csatlósaival. Áll ki érte a tököm a polgárháború közepén...

Megint csak azt kell mondanom, valamit rosszul csinálsz. Valami nem stimmel, mert nagyon érdekes, hogy azt tapasztalom, a diplomácia pont hogy mûködik, nem tökéletes, nem hiba nélküli, de mûködik.

Igen, sok hiba van a játékban, ezt nem vitatom, de a diplomácia?

Nálam nem rúgják fel a megnemtámadási szerzõdést, vagyis de volt aki felrúgta, de annak meg is volt az oka. Béke? Egy szövetségesem háborúba kezdett valami nép ellen, én is hadat üzentem, majd ilettõk békét kértek tõlem, ilyen többször is volt.

Igen, elõfordul, hogy a kisebbek igyekeznek belerángatni egy háborúba. De ez logikus. Én vagyok a nagyhatalom, a kicsik ki használják ezt. Mintha nem így ment volna régen, vagy mintha nem így menne akár manapság is...
Egy kicsi államnak is megvan a maga célja, hódítani akar, egymagában gyenge, megnyeri maga mellé a kor nagyhatalmát. Mindketten nyernek az üzleten.

Én messze nem látok ilyeneket, sõt épp az ellenkezõjét tapasztalom. Pedig, gondolom mindenki ugyanazt a Rome 2-õt kapta.
Szóval nem értem mi van...

De lehet az is benne van, én úgy játszom,hogy nem támadok meg mindenkit, nem háborúzok folyamatosan, ha érdekeim úgy hozzák kiállok a szövetségeseim mellet, ha nem muszáj nem rúgom össze a port senkivel, nem szegek meg szerzõdéseket, stb, így lehet velem szemben a többi állam is normális diplomáciát folytat.

A könyvet én is ismerem, csak hogy nem a meghódított területek adózásáról volt szó, hanem a cliens államokról. És ez a kettõ más dolog.

a.carkey
Egyrészt Rómának ment az adó, nagyobbrészt a provinciát fejlesztették belõle. Ezért IS volt profi amit a rómaiak kitaláltak.

A medve nem játék.

Fehercsoki
Milyen jó is volt régen amikor csak 10% volt az adó=/

Beszéltük pár hete a provinciák adózását, és ígértem, hogy megnézem, melyik könyvben olvastam, hogy a provinciák tizedet fizettek. A könyv címe: Az ókori Róma története, szerzõk: Ferenczy Endre - Hahn István - Maróti Egon. Ajánlom a könyvet mindenkinek, mert nagyon kiváló és részletes munka, a középiskolai történelemtanáromnak elmondása szerint "ez volt a jegyzete", ez nem tudom mit takar.

A könyvben egyébként azt írják, hogy a szicíliai községek az évi termésük 10%-át adózták Rómának, ez volt a decuma. Mindamellett lehetséges, hogy a késõbb meghódított területek máshogy adóztak. A könyvet mindenesetre ajánlom mindenkinek.

Nekem am se lett volna problémám. Mert 5 legió eleve Itália környékén volt elhelyezve, másik 8 pedig pont a környéken lebzselt egy úja hadjárat elõkészületei miatt. És 2 kör alatt be is érkeztek. Szóval ha megmozdult volna, akkor is gyorsan le tudtam volna verni õket.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

akkor mákod volt. nekem beindultak, ilyen 3-4 serget mozgatott egyszerre, egy irányba és elég nagy gondokat okoztak mire oda tudtam érni a fõbb seregeimmel. Eddig gyakorlatilag csak szoptam a polg.háborúval. A mostani játékmál próbálom okosabban csinálni😊.
Molnibalage
Nekem megindultak Róma felé. Egy seregemet már leverték, de túlélte és el tudott menekülni. Rohamtempóban, de oda fog érni 10 légióm. 1-1 légiót hagyok a birodalom szegleteiben arra az esetre, ha bepróbálkozna más.

Kíváncsi vagyok, hogy római egységekkel és a táp seregeim klónjával mennyire lesz birka epic csatában az MI.

Nekem betett az alpokba 20 legiót. Amik nem mozdultak semerre. Ami nem volt rossz, mert éheztek, meg egy részük megfagyott a hidegben, mire rájuk mentem, már minimális létszámra olvadt a 16 egység/legiós serege xd.
Szóval gyerekjáték volt elbánni velük.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Igen. kivágja egy helyre, aztán indulnak foglalni. Ezért nagy hülyeség ez per pillanat.

Nem lehet velük békét kötni, elvileg klienseket be lehet rájuk izzítani, de pl. nálam nem csináltak semmit csak álltak...