Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Egyiptomban meg csak egyiptomi íjászokat lehet képezni, tudom, mert Alexandria volt az egyik fõ kiképzõ helyem keleten, amikor rómával voltam.
Meg az egy dolog hogy Sanyival mentek perzsák is, meg am is voltak ott, de attól még nem maradt ott annyi belõlük. Ez olyan, mintha germán auxiliát tudnál képezni galliában, vagy numidákat hispániában.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Szóval annyira nem meglepõ hogy Alexandriában elõfordulnak perzsa íjászok. Nagy Sándorral persze jöttek a görögök is, és hogy teljes legyen a katyvasz, a "galatian" swordsmenek meg öööö tulajdonképpen a jóisten tudja hogyan odakeveredett *gallok*. Igen, Asterix és Obelix egyiptomban.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Kelet felé haladva, mezopotámiában lehet elõször képezni õket.
A medve nem játék.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azok a nemzetek is sorban üzennek hadat, akik eddig a kebelbarátaim voltak, mindenféle szerzõdésem volt velük, ráadásul a map túlsó felén voltak (róma, etruszkok pl), szóval biztos nem zavartam a köreiket. Arról nem is beszélve, hogy az etruszkok ilyen 1 tartományos kis senkik. Az meg tényleg vicc hogy a saját vazallusom üzen nekem hadat. Lassan 180 óra játék alatt nem találkoztam még ilyennel.
Valami nagyon nincs rendben ezzel. A külföldi fórumokon is rengeteg panasz van erre, szóval nem egyedi az eset.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Velem meg közben inkább haverkodik mindenki, fõleg ha, ahogy mondod, kezdesz egy komoly szövetségi rendszert felépíteni, akkor már nem nagyon vállalják be hogy 5 másik is nekiessen.
A diplomáciai része szvsz nagyon jól sikerült a játékban, mûködnek a szövetségek, életszagú döntéseket hoz a gép. Tradelni meg akkor akarnak veled ha van néhány speckó resourceod ami kell nekik - nyilván. Csak azt sajnálom hogy speckó resource úgy tûnik nem jó semmire, nem kell pl. márvány speckó épületekhez, vas az elite egységekhez, fa a jobb hajókhoz stb.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Nekem pont tetszik, hogy ezzel foglalkozni kell. Szerintem azok sírnak az ai agresszivitása miatt, akik azt gondolták, hogy egy viszonylag gyenge néppel biztonságosan tudnak növekedni anélkül, hogy pár barátot szereznének.
Állítólag volt egy olyan bug hogy a slinger lövedékek kaptak egy can_bounce attributútomot, magyarán mini ágyúgolyóként viselkedve pattogtak és adott esetben több embert is leszedtek 😄
Tehát nincs gáz, ha nem mindenhol vagy pluszban!
Nálam az éhezés sem minden provinciában egyszerre jelentkezett, hanem szép lassan terjedt, amikor mínuszba mentem át az össz. tartományt nézve.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Azt kell mondjam, hogy az elit egyiptomi egységek reggelire megeszik a legiós srácokat 😄.
Próbálgattam customban õket. A Royal Hellenic Guard nevû pikások kb bármit szétdarálnak pár tíz fõs veszteséggel ha phalanxba vannak téve. Egyedül az Oathsworn (a legjobb kardos gyalogos per pill) és a hasonló erejû egységekkel bírnak el nehezebben.
Az meg tök poén hogy egyiptomnak is van a Galatian Royal Guard nevû sword inf, ami majdnem ua mint az Oathsworn, pár %al rosszabbak csak. Aztán ott vannak a Royal Peltastok, amik szintén elég top egységek, pár dologban jobbak is mint a gall kollégáik.
Egyedül annyi a bajom, hogy nálam is bejött az a bug, hogy kb mindenki hadat üzen akivel találkozok (még egy vazallusom is). Ahogy elnézem erre elég sok panasz van a fórumon is. Pedig rómával nem volt ilyen problémám, ott bármit csináltam, inkább pitizni jött mindenki. Ez így elég Shogun feeling.
Vegyük Rómát.
Ha Aegyptusban NEM Alexandriában húzod fel az aux. barakkot, akkor NEM TUDSZ Aux. Indian War Elephantot és Aux. Persian Archert építeni egész Aegyptusban.
Ha Magna Graeciaban Syracusae helyett teszem azt Cosentiaban építesz aux. barakkot, akkor kimarad neked a kezdetekkor legjobb római távolsági egység, az Aux. Peltasts, és hosszú ideig csak levest és velitest használhatsz. Ha Syracusaeban nem a dockot kezded el építeni, hanem mondjuk fishing portot raksz le, akkor nem tudsz majd Missile Quinquereme, Auxiliary Peltastst építeni, hanem csak leveses és veliteses hajókat. Pl. 😊
A medve nem játék.
Na, erre a válasz: Nem. 😊
A medve nem játék.
A medve nem játék.
1. Sokkal jobb egységeket verbuvál a gép, a short swordsmen pl. simán pariban van a hastatival
2. Továbbra is jól használja az ügynököket, támadás elõtt a támogatónak ott álló másik seregemet szabotálta, úgyhogy õk nem tudtak segíteni
3. Profin összevon több sereget ÉS szépen megvárja amíg mind beérkezik, egyszerre támad velük.
4. Viszonylag értelmesen támad.
Folyományaként 4500 alacsony-közepes harcértékû gall simán lenyomott 1800-2000 fõnyi rómait, jórészt principest és triarit...
Mérsékelten növeltem a birodalmat, 31 tartományom volt (11 teljes provincia) + a 4 vazallus nép. Ez a méret 9 sereget és 6 flottát jelentett. A flottáim már a földközi tengeren fosztogattak, a seregeim pedig hispániában és a Seubi területeken voltak.
A lázadók a fõváros körül jelentek meg, 9 teljes sereg.
6 év alatt visszaértem a fõvároshoz (már az egész provinciát elfoglalta) 6 sereggel és egy flottával, de nem is kellett volna ennyi.
Nem volt semmi extra. 2 kör alatt levertem 8 seregét úgy, hogy összesen 1 egységet (könnyû lovas) vesztettem. Mondjuk hozzá tartozik, hogy a fõvárosomban meglehetõsen nagy a mínuszban van a food és elkezdtek fogyni a lázadók seregei, de mikor odaértem max 10%-15%-ot vesztettek.
Ennél nagyobb kihívásra gondoltam a fórumok alapján. 😞
Lehet, hogy barbár specifikus, de a visszaérkezõ seregeim +9xp-s fejlesztett támadó és védekezõ értékû, illetve ammo növelt egységek voltak, amik ellen a lázadók alap barbár egységei semmit sem értek.
Egy serege menekül a tengeren, nem lesz nagy kihívás elkapni, de hogy utána mi lesz? Nem tudom lesz-e kedvem folytatni a birodalomépítést, nincs igazából ellenfél. VH-n játszok, Legendary nem jöhet szóba, mert néha összeomlik a játék.
Hova menti a képeket a PrtSc?
Köszi!
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
A medve nem játék.
Úgy tûnik kezdenek eltûnni a csak síkbéna egységek is az AI seregekbõl, persze ehhez majd idõ kell gondolom az AI-nak.
Alakul ez uraim nagyon szépen.