Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gondolom nem véletlen, hogy hagyták is az egészet a francba.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
A medve nem játék.
Nézd meg hogy néz ki a játékban, elõretartják a pajzsukat és a lándzsájukat is kész. A többi meg áll mint fasz a lakodalomban.
Arról nem is beszélve hogy minden sor az elõtte lévõ sort tolja a pajzsaival (ezt nevezik óthismosnak). Megakadályozva ezzel azt hogy szétessen az alakzat. Másrészt pont hogy emiatt csak az elsõ sor tudott harcolni.
Érdemes megnézni hogy ez hogyan mûködik a játékban.
Áll az egység, megtámadják õket, majd úgy horpad be az egész mint egy konzervdoboz. Nincs egyenes volna, a hátsó sorok is elõrerohannak harcolni. Mintha nem is lennének alakzatban.
Azért a sarissa falanxig ez nagyszerûen mûködött, gondoljunk csak a görög perzsa háborúkra, ahol a rendezetlenül harcoló kardos/lándzsás gyalogság nem tudott mit kezdeni a görögökkel. Ráadásul a csatáikat minimális veszteséggel zárták, mert a falanxban nem tudtak kárt tenni a perzsák.
Egyébként õszintén szólva nem tudom mit várnak az emberek, gyakorlatilag egy pajzsfal volt különösebb extrák nélkül. Szorosan egymás mellé áltak az emberek és kissé több védelmet kaptak a szomszéd pajzsától, nagyjából ennyi, egy sima lándzsával nem is lehet különösebb távol tartani az ellent. A falanx szó jelentése is csak valamilyen alakzat, magyarán nem mindenki összevissza harcolt.. a õs-rómában hülye módon úgy mûködött mint a falanx, na az volt a baromság. Egy lándzsának egy elõnye van, hogy amíg távol tudod tartani a vágófegyveres (kardos) másikat, addig véded magad és hogy mély, szúrt sebet ejt. Utána meg baszhatod, ez nagyából meg is jelenik a programban, a lándzsáknak nagyobb az AP damage, nagyobb a védelme de kb. ennyi, csodát szerintem ne várjunk.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Gyakorlatilag nincsen olyan hogy hoplita falanx! A hf formációra azt írják elõ, hogy az egység a shield wall formációt vegye fel. Ami majd minden kardos egység számára elérhetõ.
Egy kicsit kísérletezgettem és lecseréltem ezt pike falanxra. Úgy már némileg jobban hasonlít a hoplita verzióra, de még mindig ugyan úgy szétesik ha megtámadják õket, bár több veszteséget okoznak a támadónak, meg méretre se megy úgy össze a formáció.
Átnézem a többi táblázatot is, hátha ki tudok hozni ebbõl valamit.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Álltak egy helyben, no stance-ban.
Molnibalage:
Érdekes ezt a kérdést pont tõled hallani.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Még ha meg is támadnak valamit rendesen, alig lehet kivonni õket.
Ott sem észlény az Ai de legalább van némi kihívás.
Mondjuk ha van kikötõ és flotta akkor sajnos a városban kell játszani és ott ugye nem lehet veszíteni, na meg a fallal védett fõvárosokat ha megtámadja a gép és elveszteném akkor automatán döntetem el hogy veszítsek, mert ha lejátszom bukik az AI.
A hopliták meg hiába gyorsabbak, támadásnál felbontják a formációt, szóval még annyira nem jók mint védekezésnél. Bár ez elvileg valami bug. Kb mint a rómaiaknál.
De érdekes módon a sarissa falanx az nagyon zsír. Minimális veszteséggel darálnak be bármit és tartják a soraikat is.
Igazából a polgárháborúsdit kéne rendbe tenniük, a politikával egyetemben. Meg ugye a testudót.
Esetleg néhány népet is újra balanszolhatnának. Pl: Athén, Parthia (vagy majd a modderek megteszik)
Szóval alakul ez! Karácsonyra a legjobb TW játék lesz belõle.
Ezek után lassan azon az állásponton vagyok, hogy kiadástól számítva a komplex játékok vételének 1-2 éven belül nincs értelme. Akkora lesz az alapjáték belõve vagy olyan modok, hogy megéri azokkal nekimenni és egyszer jól végigélvezni - ÉLVEZNI - a gammát. A Skyrimot is az n+1 durva moddal végigtolnám, ha nem tudnám, hogy mennyire sovány az alapsztori és lenne rá idõm, hogy sokkal durvább környezetben toljam végig.
Én 20 perces idõlimittel játszom, ezért 3 pont elfoglalása az MI-nek = mission impossible. Ha leverem az elsp inváziós sereget a másik garantáltan nem ér oda idõben.
Még kis települések esetén is az MI olyan estlenül támad, hogy a harmatgyenge védõk ellenére is rohamtempóban, de odaért a seregem.
Ami még fura nekem, hogy ha nem használom az ostoros képességet, akkor a légióim gyakorlatilag nem fáradnak. A fél térképen átrohantak és fresh az állapotuk. Küzenek perceket és még mindig fresh. Az RTW I-ben szaladtak néhány száz métert és senki nem volt fresh. Nagyon meg kellett gondolni, hogy ki mikor rohanjon. Itt mindenki rohanhat mindenhova, tökmindegy....
- Az AI egyszerûen nem tud ostromolni.
- Az Ai nem tud várost védeni
kb ötszörös túlerõ támadta meg nekem athént, fel is gyújtották a kapukat de egyszerûen képtelen elfoglalni a 3. gyõzelmi pontot. Az elsõ sereg egyesével belefutott a védelmembe és elmenekült. A 2. sereg ami hajóval jött, megkerülte az egész várost majd bejött azon a kapun amit a szárazföldi sereg felgyújtott, majd elsétált oda ahová partra tudott volna szállni a hajóval és ott megállt. Megvártam amíg letelik az 1 óra és nyertem. Macedónia ettõl a vereségtõl összeomlott 2 kör alatt eltünt a térképrõl.
Tudom sokan ilyenkor azt mesélik mekkora stratégák, hogy simán megvédték a várost a túlerõvel szemben, és nem értik mi bajunk a játékkal mikor õk már 100 órát játszottak vele és semmi baj nem volt...
A római egységek erõsségével egyébként nekem nem az a bajom, hogy nem azért voltak erõsebbek, mert nagyobbat ütöttek, vagy jobb volt a páncéljuk (persza jók voltak), hanem azért, mert ismerték a különbözõ típusok hibáit és gyakorlatilag tudománnyá fejlesztették a hadviselést. Jó volt a felderítésük, tudták, hogy mikor nem támadhatnak, és mikor igen, amit a barbárok nem mondhattak el magukról. Na meg sokáig kifogyhatatlannak tûnõ emberanyaggal rendelkeztek, ezt a luxust pedig sok más állam nem tudta elérni.
Egyébként egy jó cikk a nehézlovasság késõ-antik szerepérõl:
Nehézlovasság a késõ antikvitásban
Am érdemes más népekkel is játszani. Pl egy egyiptomban bõven van kihívás.
Más nemzetkenél is a világot gyak. teljesen meg kell hódítani? Ha igen, akkor asszem nem is viszem végig többet a gammát. Kinek van erre ideje? A rómait még befejezem és kész. Egy idõ után már unalams az, hogy hajkurszod a város nélküli egysereges AI-t, meg az n+1 autobattle.
Az elsõ értelmes diplomáciai húzás végre megvolt az MI-tõl. Egy területes ellenfelet betámadtam és hogyhogynem csata nélkül egybõl boldogonak lett cliens állam. A bibi az, hogy a vele szomszédos szintén egy területes és gyak. sereg nélküli állam nem hajlott erre. --> Következetlen MI...
A klienes és strapa (vagy mi a tököm) között mi a difi?
Más. Az autobattle többnyire pontos, kivéve ha az ellenél flotta védi a várost. Néha megdöbbentõen erõsnek számítja be õket az kód. Bemész a 3D csatában és szinte veszteség nélkül vered le a partaszállt matrózokat.
A cataphract az használhatatlan, mert nagyon gyenge a védelmük a pajzs hiánya miatt. Meg nincs közelharci fegyverük (buzogány, kard stb) ami korábban volt nekik.
A lovasíjászok is elég gyengék a gyalogos verziókhoz képest. A sima lovasságuk se túl erõs, ha azt nézzük hogy a germán és kelta lovasság röhögve veri õket agyon (meg a catákat is). Ami azért eléggé nevetséges.
Elvileg nekik kéne a legbrutálisabb lovassággal rendelkezni de ez nem így van per pill.
Én tegnap kezdtem játszani velük. Moddolgattam õket. A Noble Blood cavalryt átalakítottam úgy hogy egy szinten legyen a gall elit lovasokkal. A radiusok modpack pedig ad nekik rendes catapharctot, ami még szintén gyengébb a kelleténél, szóval azon is húztam egy kicsit. Annyi jó, hogy a nehézgyalogságuk elég korrekt (ha már a lovasságuk fos), bár a franc tudja miért. Így a tápolt lovasággal már tényleg élvezet tolni velük, pont azt a adja amit a párthusoktól elvárna az ember.