Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lovasnomádok közül Szkítiát (saka rauka) és a masszagétákat játszom, utóbbiaknál a katafrakt páncélzat komoly segítség; elõbbieknél pedig korán érdemes felállítani egynéhány royal skirmisher-t, mert jól pótolják a meelee cav.-et (illetve a gerelyek amúgy is túl durvák a játékban), mivel royal horse-ig elég döcögõs eljutni. Ostromnál nem szabad létrázni, le kell bontani a falat a p*csába.
A szeleukidákkal körülbelül ugyanaz a helyzet, mint az R1-ben, csak itt könnyebbek: A játék elejét kell kibekkelni, utána a katonai fejlesztések iszonyatos minõségû és diverz haderõt pakolnak az ember segge alá, és legalább úgy lehet menetelni, mint Rómával: csak a pacifikálás szab határt a terjeszkedésnek. Én a változatos haderõ miatt kimondottan élvezem, bár biztosan rávágnák néhányan, hogy "nem nyújt elég kihívást". Még tengeren is ütõsek.
Amúgy az új patchek óta egyfelõl megnõtt az AI egységeinek minõsége, aminek örülök, és újabban az utolsó germán/kelta/sztyeppei majom is két-három kupac ballistával mászkál mindenhová, ami pedig nevetséges.
Ha kihívást akarsz akkor a szeleukidák vagy epirusz, esetleg makedónia.
Ha nem túl nehéz, de stronk népet akkor egyiptom vagy az arvénusok.
A lovas népek taktikailag nyújtanak kihívást (fõleg róma után).
Baktria is érdekes lehet, de õket még sose próbáltam.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Alap kampányban melyik nemzetet érdemes még játszani, Rómán kívül?
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Én hadi technológiákkal kezdtem, lehet hogy megéri elõbb a könyvtárakat kifejleszteni, pát kört az is húzhat még rajta, és végül is alap sereggel is el lehet lenni egy darabig.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb
Szóval ha én támadok egy irányból és aztán visszavonulok és erre a gép a támadott sereg mellé és mögé visz, az nem normális nemdebár?..dedebár.<#alien>#alien>
Ebbe a részbe még nem lepõdtem meg azon hogy mi történik a térképen. Rome 1 óta minden totalwar-ban figyelni kell a terepre, és a seregek helyzetére, semmi sem ok nélkül történik, max. szokatlan.
Valószínûleg nem volt hely visszavonulni, elzárta valami az utat, vagy másik sereg blokkolta. Ha csak ráviszed ez egeret az ellenségre, a világító foltokból meg vonalakból minden kiderül, csak tudni kell értelmezni.
Sokszor van hogy nem csak úgy rá kell klikkelni az ellenségre mert megszívod, hanem másik oldalról kicsit kerülve kell megtámadni, csak meg kell tanulni ezt is.
Egyébként meg nem értem mit nem tudsz nézegetni Legendary-n. Mondjuk én sose játszottam más fokozaton, de úgy érzem mindent látok.
A mentésrõl meg annyit, hogy legendary-n minden csata elõtt és után van autosave, újrajátszható az összes csata, nem kell félni hogy nem tudod folytani, vagy kifagy. Mi a coop-ot is legendary-n toljuk, nem kell tõle félni ez még ráadásul egy könnyû TW rész, a Shogun 2 azért húzósabb volt.
Ha érdekel, single playerben játszok a Radious full moddal is, csak szerintem nincs benne balansz, bár nem különösebben zavar, szeretem a lovas hadseregeket, abba meg azt kell csinálni ha jót akarsz magadnak.
Csak a csapattársammal váltottunk Radious AI modra mert a full mod tök játszhatatlan coopa.
A szkíta kampányban is nagyon hasznos, hogy végre van olcsó ütõképes görög és dák gyalogságom.
Csata után erõltetett menetbe vissza lehet érni saját területre feltöltõdni a következõ körre.
Néha ugyan utánam jönnek és megtámadnak, de nem kell velük harcolni, csak csata elején ki kell lépni. A második támadásra amitõl megsemmisülne a sereg nem szokott lépésük maradni.
Volt hogy 5 ilyen támadás kellett mire elfogytak.
Azt meg nem értem miért nem tudsz két sereggel együtt mozogni, csak közel kell lenni és segítenek egymásnak ha nem ügynököznek le közbe.
Ha már több seregem van, én mindig kettesével megyek velük, így nem lehet gond azzal hogy a gép is összevonva harcol.
Kettõnél több sereget meg már felesleges együtt vinni, mert a felmentés afölött már váltásként érkezik, ha kiküldesz egy-egy egységet.
A seregek összeállítása az ami még nagyon nem mindegy. Minden népnek vannak erõsségei, csak katonai technológiával kell kezdeni és kihozni a megfelelõ egységeket. Sajnos nem mindegy kikkel vagy, ez a mod a lovasságnak kedvez, az íjászokat meg el is lehet benne felejteni.
Baktriával még nem jutottam el odáig hogy több seregem legyen, de nem hiszem hogy velük kettesével kéne vinni a seregeket, hármat még lazán el lehet taposni😊 Egy sereg 12 katafrakt, 4 elefánt és 3 onagerbõl áll, és nemigen állítja meg semmi, akármennyien jöhetnek.
A római seregek 12 pretorian, 4 lovas, 3 onager, velük kettesével megyek.
A megoldás:letöltöd tw centerrõl berakod a megadott helyre-és ezzel együtt meg is van a hiba, mert az új file nem az ami ott van-az a régi. Tehát felül írod és kész. Nálam már megy is.
Bõvebben leírom a tw online-on.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
nabazz, letölti a steam az új béta patchot és hibával kilép! pedig kivettem minden modot hogy hátha valamelyik nem lenne kompatibilis de nem indul. erre kivettem a bétát és visszaálltam az 1.8-as verzióra. az meg simán betölt... nem értem...
A diplomácia ok, kereskedelem is és végre nem kell állandóan a lázadásokat ütni..létezik, van, de nem egy körben 2. Viszont így, hogy a gép tényleg a maximális erõ összpontosításra törekszik, és tényleg jól harcol, elõjön egy eddig ismeretlen probléma. Mivel a hadseregben lévõ egységszám a 20(óriás baromság-nem mennék bele miért), ezért sok esetben szinte lehetetlen normálisan a csatába hozni a 3 hadseregnyi emberedet az ellenség nem egyszer-sõt gyakran-4 hadseregével szemben. Viszont ezek már kezdenek az ígért "epic battle" kategóriába lépni, és bizony elég döntõek is tudnak lenni. Én azt mondom az irány jó, csak így tovább.
Csak a Radious AI mod van fent. Tegnap újat kezdtünk, lement pár kör, a csapattársamnak jött 4 hadüzenet, nekem semmi.

A helyzet fokozódik!