Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az más ha nem akarod hogy könnyebb legyen😊
Én meg úgy szoktam a stratégiákkal játszani, hogy kihasználom a játék adottságait, úgy vagyok vele hogy a szabály az szabály és alkalmazkodok.
Mindig is szerettem a legerõsebb legjobb dolgokat kihozni, mindegy hogy mi az. Engem nem zavar egy fullos nehézlovas sereg, ahogy az se zavar hogy az alapjátékba meg a nehézgyalogsággal könnyebb.
Rómával se csináltam szedett-vedett sereget, auxiliákkal ahogy a valóságban volt. Csak pretorian guardot képeztem ki tömegesen, meg támogatásként katapultot és pár lovast minden seregbe.
lehet de én a hagyományos csatákat szeretem, ahol a zöme a seregnek gyalogos,mint ahogy az életben is volt.
Kartago az alapjátékban is olyan nép, hogy az elején nem nehéz begyûjteni a hadüzeneteket, és ott is az van, hogyha hármasával támadnak meg, jobb újat kezdeni.
Ez olyan játék hogy védekezve, és fejlõdgetve is el lehet prüntyögni a végéig, csak a játékidõd bánja ha körönként +3 védekezõs csatát kell lejátszani mer a gépnek olyanja van hogy hadat üzen folyton.

Egyébként meg Kartagoval a tábornok miatt minden seregbe van elefánt már a legelején is, és elég gyorsan van nekik nehézlovas, abba a modba Kartagoval rusholni érdemes, kell 3-4 balliszta a többi lehet lovasság, azzal el lehet takarítani bármit.
Ha az AI irányítja akkor bármit meg lehet ölni, de attól még az a legerõsebb fegyvernem abban a modban, és szerintem túlzásba is vitték. Próbálj ki nyugodtan egy katafrakt sereget, aztán meglátod.

A diplomáciához meg inkább szerencse kell mint ész. Nem rajtad múlik kapsz-e hadüzenetet, akkora random van benne hogy beszarsz. Na jó ez így túlzás, mert nyilván a random faktort valamennyire módosítja amit csinálsz, csak épp nem annyira mint ahogy azt az ember elvárná.
Azért annyira nem táp a lovasság, simán le lehet ölni õket.
Maga a mod meg azért izzasztó mert nagyon oda kell figyelni benne a diplomáciára.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

nem rómával hanem Kartágóval is izzasztós, mert az AI keményen szorongat minden oldalról! még Pergamon is küld inváziós sereget,Szicíliát elfoglalta Spárta stb.
Semmi izzasztós nincs benne. Nagyon kiegyensúlyozatlan. A nehézlovasság mindent visz, azt kell benne gyártani. Mondjuk aki rómával akar benne játszani annak biztos cumi 😊
jah, Radious mod nagyon izzasztós!
Csakis moddal.
Én a radiust ajánlom.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Ozzyehh
és milyen modokat ajánlanátok hozzá? vagy toljam álá natúre?😄DD

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Persze megéri. A 9. patch utánra nagyon jó játék lett belõle.

De még mindig elfelejted hogy a játék direkt nem követi a provincia rendszert pontosan. Számtalan helyen máshogy vannak kialakítva mint IRL. Eleve nem is tudja mert a map jó része sose volt római kézen.

Meg mindek jobban telezsúfolni a mapot? Így is a csaták jó része városostrom, alig lehet rendes 1v1 sereges csatákat játszani a nyílt terepen.

Edorn
Make war not love! / Ne szeretkezz, háborúzz!

Right now ROME II and Company of Heroes 2 fans are at WAR! Every victory you have in these two games until February 17th at 9am Pacific, counts towards this ultimate faceoff! The fans who earn the highest percentage of victories in that time will win access to free DLC! Free content will be available to download once the winning side is announced until 10am pacific Saturday, February 22nd.

http://www.makewarnotlove.com/

Szabályok részletesen: http://downloads.sega.com/makewarnotlove/web/mwnl-terms-and-conditions.pdf

Többen kérdezték külföldi fórumokon, hogy milyen játékmódok számítanak, mert a kiírásból nem jön le egyértelmûen: Számít az egyjátékos és többjátékos hadjárat mód, custom csata, multiplayer csata. Ami nem számít, az az auto-resolved csata, azaz mikor nem játszod le a csatát, hanem ráhagyod a gépre, hogy kiértékelje, ki gyõzött.

Lényegében minden csata, amiben legalább egy valódi személy részt vesz, azaz:
Játékos(ok) vs Játékos(ok) - számít
Játékos(ok) vs AI - számít
AI vs AI - nem számít
Bocsánat. Sajnos, én a tehetném a térképet jobban telezsúfolnám, na meg az egységszám, a települések részletessége és különbözõsége ott a végletekig elmennék, itt látszott csak a pénzért csinálják. Medieval II-nél hogy-hogy megoldották a rohadt részletes várost. Empire-nél egy hatalmas visszaesés volt,hogy kivették a városokat. Igaz, ott a városon kívül volt általában a döntõ harc. Ezt a rész sajnos vagy karácsonykor vagy most március elején kellett volna kiadni, de a dlc okádékok miatt kötelezõ volt bugosan odaadni a népnek. Elõtte meg csili-vili videókkal átcseszni a népet.

Shogun 2-nél fogalmam se volt az ottani régiók határáról. Csak jó lett volna , ha követik a provincia határait az Ister-nél.

angelus1991ster.blogspot.hu

Patchek nélkül már 1 hónap után uninstall lett volna a game. De hétrõl-hétre ahogy jöttek a foltok egyre jobb lett számomra. Most 300 órám van benne kb, jó game.

AMD FX 8350, 16GB DDR3, RX 570 , Kingston SSD 120GB

Ozzyehh
Annyira sok mindent hallok a játékról, hogy nem tudom mi legyen a véleményem, nemsokára új gépem lesz és úgy döntöttem bele vágok a játékba 😄, de annyira sok negatív és pozitív kritika van, hogy nem tud az ember dönteni... szerintetek milyen rész lett? és a patchek segítettek valamit? a jövõben még jobb lehet?

😊 Sejtettem, hogy ez a problémád.
Egyébként rövid idõre Constantin hozzácsapta a jelenlegi Magyarország keleti felét is Pannóniához. Még limes is épült az Északi-középhegységtõl délre.
Mivel ie. 270ben kezdõdik a játék, nyilván felesleges lett volna a principátus korabeli határokkal dolgozniuk.
Melllesleg elég sok olyan város is kimaradt ami a még benne lehetett volna, de már sok helyen így is elég zsúfolt a map, kevés tér marad a manõverezésre, szóval bõven jól meg van valósítva (és ezt úgy mondom hogy a témához kapcsolódó diplomám ellenére se izgat).
Inkább idegesítõ az egyes népek szegényes unit rostere.

Számomra ez nagy baj. Megnéztem az évszámot, és Pannónia határai nem azok ami a játékban van. Nem értem a fejlesztõket, nem értem ezt az alulmûveltséget. Persze a hamburgerzabáló csak a Gladiátor címû filmbõl ismeri a Római Birodalmat. Igaz én se vagyok nagy ismerõje. De azért csak tudhatnák, hogy az Ister folyótól keletre nem terjedt ki Pannonia. Az elsõ Rome-ban miért tudták ezt helyesen megcsinálni?

Az i.sz. 120 szerinti provinciahatároknak szerintem elég jól megfelel a térképen Pannónia. Azzal viszont semmiképp nem értek egyet, hogy ez a rész van a legtávolabb a valóságtól. Van olyan kisebb provincia, amit egy az egyben kihagytak, vagy besoroltak sima régiónak. Meg ugye van egy csomó provincia, ami a valóságban nem is volt. A stratégiai térkép grafikai elemei amúgy sem engedik meg, hogy minden tökéletesen ott legyen, ahol a valóságban. A térkép szerintem pont elég jól sikerült a Rome 2-ben, nem is nagyon hallottam még senkit sírni miatt. De jó lenne, ha ez lenne a legnagyobb baja 😊
PrasCo
A játék háromszáz évet ölel fel. Az "Ókori Római Birodalom" egészen pontosan melyik "provinciatérképére" gondolsz?
Az ilyen régiókra, prszágrészekre alapuló játékoknál minimum , hogy hûen mutasssák az Ókori Római Birodalom provinciatérképét. Vagy akkor az iskolai és egyéb történelmi térképek hibásak?

Nézz csak a Pannónia régióra.

PrasCo
Ezt fejtsd ki bõvebben, kérlek.
Játék kurva nagy hibája, hogy megint nem voltak képesek történelmi atlaszt ki nyitni. Mint a Medieval II esetében. Felkértek egy tizenévest aki lerajzolta/másolta minmális rajztudással Európa ókori térképét. Érdekes módon csak is a Kárpát-medencét basszák el.

PrasCo
Ezzel mondjuk egyetértek.
Újabban, valamelyik legutóbbi patch óta minden gall, sztyeppei és germán is elkezdett ballistákkal rohangálni, de egybõl 8-12 darabbal, keményen égnek áll tõle a hajam.
Annyit azért hozzátennék, hogy ez a pénzért letöltõsdi nekem se tetszik.
Legalábbis az a része, ahol nemzeteket lehet unlockolni(szerintem ez legyen benne alapból, ha nem egy új térképet csapnak hozzá).
Viszont van a fejlevágós dlc, amit megértek, hogy pénzért adnak, hiszen nyújt egy kis extrát(jó, nem sokat), de akkor is változtat valamit a meneten, van, aki jobban élvezi így az egészet.
Tuti vevõs <#hehe> 600 Ft belefér.

Nekem tetszik. Megvettem.

Ühü,ja..a faxom kivan az ökör fél fantasy dlc-kel. Csinálják csak szépen a javítgatást, fejezzék be a politikai rendszert-aminek csak tulajdonképpen a keretei vannak meg-és volt képük kiadni...aztán ha ez kész, akkor akarjanak még több pénzt beszedni. Arról nem beszélve , hogy a moderek már több 100 egységet csináltak nem 6! pénzért! De akinek tetszik, vegye meg.Azt már nem is mondom mi a véleményem arról ha az elmúlt 3000 évben valamit használtak 2x két csatába-és berakják mint alternatíva<#mf2>..bezzeg a pajzsot fogó harcos, még mindig lehetetlenül fogja a pajzsot stb. stb.Én elég realitás mániás vagyok(ismerhetitek ezt innen) de a fent említett dolgokhoz szerintem nem kell annak lenni sem.
Ennyit tudok elmondani Kína országáról.<#alien>

50%-al óccóbb Steam-en.

köszi, nekem ez jó hír <#eljen>
már hiányoltam lángoló sertést, a rome I-ben pedig volt 😊
sõt, ha jól emlékszem volt egy másik kutyafajta is a rome I-ben talán a germánoknak vagy a galloknak..az ókori atombombának pont kiváló ellenszere lenne a százfele szaladó égõ diszóhad 😄DD
a méhkas töltetû onager-t pedig elképzelem ahogy a tömött kapuvédõ hopliták közé talál 😮...nekem jöhet a dlc
Sziasztok! Leszedtem a játékot a "RELOADED" által tört verziót tudna vki ajánlani mûködõ dlc torrentet? köszönöm
Az alapjáték is olyan.
Ha Kartagoban felgyújtják a keleti kaput, szinte megáll a játék.
Nem mindig jön elõ, újra kell játszani a csatát.
Ozzyehh
Csak úgy megsúgom, hogy ilyenek elég erõsen jelen voltak az ókori harctereken is😊)))))

Üdv! Jönnek a katafrakt fánik, tevék, kígyókat,skorpiókat, méheket dobáló balliszták, új harcikutyák DLC. Kész állatkertet csinálnak a játékból.
Mellesleg az agyonpáncélozott elefánt piszkálja a fantáziámat nagyon. (ókori atombomba?)
igen sajnos, semmi nem segített... 😞( el fogom veszíteni Kartágót, mert be fogják támadni többen is, a kalkuláció szerint simán bukom, még ha seregem is van benn. pedig "élõben" simán kivédekezném, ha lenne türelmem órákat ülni a diavetítés alatt. esetleg kampány közben le lehet venni a csaták idejét 20 percre? Mert amíg felvonul az is elvinne 10 percet(idáig még nem laggol) majd már csak azt a 10 percet kell valahogy kiszenvednem.
PrasCo
Ez a 'unit lag' nálam is elõ-elõfordul néha, ostromnál különösen. Semmilyen grafikai beállítás nem segít. Utána próbáltam nézni, az egyik válasz, amit a TW fórumon felvetettek, hogy ez a játék motorja miatt kialakuló CPU bottlenecking. Volt egy srác, SLI-be rakott két teszekrámilyen GPU-val, mesélte, hogy a két GPU együttesen 25%-on ketyegett, miközben a CPU megszakadt a meló alatt. Írták, hogy már a Shogun 2-nél is jelentkezett ez a dolog - kevésbé markánsan -, azóta meg a játékba még beledobták a szem-, szájmozgásokat, stb., és méginkább fos lett az egész.
Az egészbõl annyi a lényeg, hogy valós, érdemi megoldást nem tudtak felmutatni. Szóval ez az Így Jártunk-kategória.

Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de józan paraszti ésszel (ami mondjuk sûrûn baromságok felé viheti el az embert, de... érted) belegondolva lehet benne valami olyankor, amikor a framerate, a kamerakezelés olyan sima, mint a babapopsi, az egységek meg fázisugrálnak a téridõ-kontinuumban.
Márpedig, ha ez így van, erre aligha lesz patch.
ok , majd megpróbálom, hátha segít. de érdekes módon a kamera mozgás semmit sem lassult, tök faxa minden csak az egységek nem akarnak mozogni. de most ezért engedjem be õket a kapun?
JethroHUN
Alt-Tab. Ha nálam ekkora FPS drop van meg szokta oldani. Vagy grafika váltás, csataközben, felbontás vagy textúra, shader minõség, hogy újra töltse a mapot.
Memory leak hiba szerintem.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hunor1 sajna nálam is ugyanezt mûveli mikor sokan összejönnek a kapunál.
Ozzyehh
Hát srácok, most jutottam el oda, hogy gépet újítok...😊 remélem pöpecül fog menni a játék, mert már alig várom, hogy belevessem magam a csatákba😄

ajjajj. Ki kellet lépnem a kartágói csatámból mert JÁTSZHATATLAN!Radious moddal játszom úgy hogy szinte teljes garizonom van benn a városban, citizen és a többi hoplitákkal. betámadott egy 20-as spártai sereg, de csak az alap levy hoplitáival meg vagy 3 peltasttal. a gép persze neki hozta volna ki gyõzelemre, ezért le akartam játszani. SOHA nem jutottak volna át a kapukon! de a játék olyan laggolást produkált mint még soha...1perc alatt talán ha 6-7 mp "pörgött" le az idõbõl ( 40 perc nálam a csata idõ) pedig a sima város ostromnál vagy nyílt csatában erõsítésekkel együtt is szépen fut, élvezhetõ a játék. de Kartágó városával valami gáz van! Nem értem hogy mitõl laggol be ilyen állat módra??!! lehet hogy rá kell majd szánnom vagy 2 órát is mire lejátszódik ez a borzalom...nálatok is ilyen?
Alapból is van nekik, de elég gyengék, szóval kár veszõdni velük. Meg am is, elveszi ezeknek a népeknek a lényegét 😄.

van már mod arra is hogy a sztyeppei népeknek adtak gyalogos egységeket, na jó nyilván nem történelemhû persze.
Esetleg itt: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?1892-Total-War-Rome-II

Sziasztok! Tud vki jó forrásokat, hol lehet jó leírásokat találni a játékról? Én szeretek alaposan tanulmányozni egy játékot mielõtt elmerülök benne. Hasonlóra gondolok mint az an*o 2070 wiki-je. Nekem a prolog és a tutorial meg a beépített help elég szegényesnek tûnik.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Én moddoltam magamnak a játékot, erõsítettem a lovasságot meg az íjászokat. Így a lovas népek nálam nagyon is használhatóak.
Bár a gyalogság hiánya még így is nehézzé teszi mert nagyon sok micro managementet igényel egy ilyen sereg.

PrasCo
Nem mondom, hogy nincs igazad, de csak ismételni tudom önmagamat: Ha az elejét túléled, utána már nem vészes a játék, olyan kiváló a unit roster. Eleinte akadhatnak húzósabb csaták, ez tény, de nem akkora para a dolog olyankor, amikor max. feláldozol két harciszekeres brigádot, ha a terep ezt megengedi - és többnyire megengedi - és az ellenfél részérõl máris ott van mínusz kilencszáz ember és egy ronggyá kócolt hadrend. Igaz, ez még a nyolcadik - vagy hányadik... - patch elõtt volt. Akkor talán még az AI diplomácia is passzívabb lehetett, nem tudom, buktam én is szatrapát nem egyet, nem kettõt, de végeredményben némi pofánverés és ajándék helyrehozta a dolgokat.
Számomra Szkítia egyértelmûen egy nagyságrenddel nagyobb szopás, mert az íj ebben a játékban heavy shot nélkül szart sem ér egy parittyához képest, a harcmodorra pedig nehezen állt rá a kezem, a gyalogságot meg eleinte alig, újabban pedig egyáltalán nem használom. Valószínûleg lassan tanulok. :] Itt azonban a fejlesztések (talán a masszagétákat kivéve) késõbb sem igazán húznak ki a szarból.
A szeleukidáknál nincs kihívás? 😄.
Pár rossz döntés és a fél világ az ember nyakába szakad. Am eléggé hasonló nép (egységek terén) az egyiptomiak, csak velük könnyebb a kezdés.

PrasCo
Ja, és még annyit talán, hogy ha steppe-i népeknél kötnél ki, ne spórolj azokon az épületeken, amelyek az íjakat fejlesztik! (Templomok, illetve a fafeldolgozó üzemek)
Szükséged lesz rájuk...