Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én meg úgy szoktam a stratégiákkal játszani, hogy kihasználom a játék adottságait, úgy vagyok vele hogy a szabály az szabály és alkalmazkodok.
Mindig is szerettem a legerõsebb legjobb dolgokat kihozni, mindegy hogy mi az. Engem nem zavar egy fullos nehézlovas sereg, ahogy az se zavar hogy az alapjátékba meg a nehézgyalogsággal könnyebb.
Rómával se csináltam szedett-vedett sereget, auxiliákkal ahogy a valóságban volt. Csak pretorian guardot képeztem ki tömegesen, meg támogatásként katapultot és pár lovast minden seregbe.
Ez olyan játék hogy védekezve, és fejlõdgetve is el lehet prüntyögni a végéig, csak a játékidõd bánja ha körönként +3 védekezõs csatát kell lejátszani mer a gépnek olyanja van hogy hadat üzen folyton.
Egyébként meg Kartagoval a tábornok miatt minden seregbe van elefánt már a legelején is, és elég gyorsan van nekik nehézlovas, abba a modba Kartagoval rusholni érdemes, kell 3-4 balliszta a többi lehet lovasság, azzal el lehet takarítani bármit.
A diplomáciához meg inkább szerencse kell mint ész. Nem rajtad múlik kapsz-e hadüzenetet, akkora random van benne hogy beszarsz. Na jó ez így túlzás, mert nyilván a random faktort valamennyire módosítja amit csinálsz, csak épp nem annyira mint ahogy azt az ember elvárná.
Maga a mod meg azért izzasztó mert nagyon oda kell figyelni benne a diplomáciára.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Én a radiust ajánlom.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb
Meg mindek jobban telezsúfolni a mapot? Így is a csaták jó része városostrom, alig lehet rendes 1v1 sereges csatákat játszani a nyílt terepen.
Right now ROME II and Company of Heroes 2 fans are at WAR! Every victory you have in these two games until February 17th at 9am Pacific, counts towards this ultimate faceoff! The fans who earn the highest percentage of victories in that time will win access to free DLC! Free content will be available to download once the winning side is announced until 10am pacific Saturday, February 22nd.
http://www.makewarnotlove.com/
Szabályok részletesen: http://downloads.sega.com/makewarnotlove/web/mwnl-terms-and-conditions.pdf
Többen kérdezték külföldi fórumokon, hogy milyen játékmódok számítanak, mert a kiírásból nem jön le egyértelmûen: Számít az egyjátékos és többjátékos hadjárat mód, custom csata, multiplayer csata. Ami nem számít, az az auto-resolved csata, azaz mikor nem játszod le a csatát, hanem ráhagyod a gépre, hogy kiértékelje, ki gyõzött.
Lényegében minden csata, amiben legalább egy valódi személy részt vesz, azaz:
Játékos(ok) vs Játékos(ok) - számít
Játékos(ok) vs AI - számít
AI vs AI - nem számít
Shogun 2-nél fogalmam se volt az ottani régiók határáról. Csak jó lett volna , ha követik a provincia határait az Ister-nél.
angelus1991ster.blogspot.hu
AMD FX 8350, 16GB DDR3, RX 570 , Kingston SSD 120GB
Egyébként rövid idõre Constantin hozzácsapta a jelenlegi Magyarország keleti felét is Pannóniához. Még limes is épült az Északi-középhegységtõl délre.
Melllesleg elég sok olyan város is kimaradt ami a még benne lehetett volna, de már sok helyen így is elég zsúfolt a map, kevés tér marad a manõverezésre, szóval bõven jól meg van valósítva (és ezt úgy mondom hogy a témához kapcsolódó diplomám ellenére se izgat).
Inkább idegesítõ az egyes népek szegényes unit rostere.
Újabban, valamelyik legutóbbi patch óta minden gall, sztyeppei és germán is elkezdett ballistákkal rohangálni, de egybõl 8-12 darabbal, keményen égnek áll tõle a hajam.
Legalábbis az a része, ahol nemzeteket lehet unlockolni(szerintem ez legyen benne alapból, ha nem egy új térképet csapnak hozzá).
Viszont van a fejlevágós dlc, amit megértek, hogy pénzért adnak, hiszen nyújt egy kis extrát(jó, nem sokat), de akkor is változtat valamit a meneten, van, aki jobban élvezi így az egészet.
Tuti vevõs <#hehe>#hehe> 600 Ft belefér.
Ennyit tudok elmondani Kína országáról.<#alien>#alien>
már hiányoltam lángoló sertést, a rome I-ben pedig volt 😊
sõt, ha jól emlékszem volt egy másik kutyafajta is a rome I-ben talán a germánoknak vagy a galloknak..az ókori atombombának pont kiváló ellenszere lenne a százfele szaladó égõ diszóhad 😄DD
a méhkas töltetû onager-t pedig elképzelem ahogy a tömött kapuvédõ hopliták közé talál 😮...nekem jöhet a dlc
Ha Kartagoban felgyújtják a keleti kaput, szinte megáll a játék.
Nem mindig jön elõ, újra kell játszani a csatát.
Mellesleg az agyonpáncélozott elefánt piszkálja a fantáziámat nagyon. (ókori atombomba?)
Az egészbõl annyi a lényeg, hogy valós, érdemi megoldást nem tudtak felmutatni. Szóval ez az Így Jártunk-kategória.
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de józan paraszti ésszel (ami mondjuk sûrûn baromságok felé viheti el az embert, de... érted) belegondolva lehet benne valami olyankor, amikor a framerate, a kamerakezelés olyan sima, mint a babapopsi, az egységek meg fázisugrálnak a téridõ-kontinuumban.
Márpedig, ha ez így van, erre aligha lesz patch.
Memory leak hiba szerintem.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Bár a gyalogság hiánya még így is nehézzé teszi mert nagyon sok micro managementet igényel egy ilyen sereg.
Számomra Szkítia egyértelmûen egy nagyságrenddel nagyobb szopás, mert az íj ebben a játékban heavy shot nélkül szart sem ér egy parittyához képest, a harcmodorra pedig nehezen állt rá a kezem, a gyalogságot meg eleinte alig, újabban pedig egyáltalán nem használom. Valószínûleg lassan tanulok. :] Itt azonban a fejlesztések (talán a masszagétákat kivéve) késõbb sem igazán húznak ki a szarból.
Pár rossz döntés és a fél világ az ember nyakába szakad. Am eléggé hasonló nép (egységek terén) az egyiptomiak, csak velük könnyebb a kezdés.