Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DEI-vel még jobb. Karthágóval vagyok-nem szoktam-és éppen most lesz egy csatám dél Itáliában:25.000+emberes<#wilting>. Remáéem nem ég le a gép.

Arra szerintem nem érdemes számítani mint az egynél, 10-12 kör után már megvan a győztes. Ha a gép egymás közt is ezt csinálja amit velem akkor ez így korhű lehet mivel csak nagyon lassan lehet terjeszkedni nekem 15 kör után van egy + területem de jelenleg leköt két nép akik kicsit összehangoltan támadnak ügynökökkel meg a seregeik is elég összehangoltan mozognak pedig nem szövetségesek. Mindegy hajnalra sikerült felszámolnom az egyik 3 seregét, és elindultam egy kis települést elfoglalni de szerintem el fogom veszteni a felmentő seregével szemben ezt már látom. 😊 Nagyon élvezetes.

Hétvégén nyomtam vele!
Azt kell mondjam még életemben nem láttam ilyen ai-t. Feltűnt mennyien szidják a forumokon ami nálam alapvetően a nehézséget hozza be a fejembe de ezt nem szokták bevallani. Úgyhogy 14.1-el nyomtam és abba se tudtam hagyni.
Kis összefoglalás.
- Kis mocskos trükk, mintha ember lenne, betámadja egy kisebb seregel a várost és megtámadja a mellette álló kis seregemet egy nagyobbal elsőre beszívtam!!!! Ember emlékezet óta nem láttam ilyet, még a crusader kings 2 sem mérhető ehhez.
- Nagy ütközet, nagyobb seregekkel vagyok, ilyen szokott nullára kijönni anno a RTW1-ben, itt 1000 fölötti vesztességem volt. Rendes hadrend, elképesztő! Hátul tartja a lovasságot a vezérrel és megpróbál megbontani parittyásokkal amit nagyon jól használ. És ami még vicc!!! két hadrend összecsapásánál átvált wedge formára a serege első sorával!!! Persze nem jött be de mosolyogtam egyet. 😊
-Nagyjából a 10 kör után állandósul a fővárosom ügynökökkel való támadása. Gyakorlatilag a pénzem nagyobb része a város javítására megy. hiába van egy nagyon jó kémem elhárításra.
- Másik kedvencem behaltam a nevetéstől, megpróbál kicsalogatni, két sereggel amik lerabolják a területemet, vagy egyszerűen három sereggel folyamatosan erődítve tör be a területemre.
- Folyamatosan használja championjait is. Nem is rosszul.
Lehet van még más is majd eszembe jut. Össze sem lehet hasonlítani a RTW1-el! Nagy kedvenc volt de alapvetően objektív vagyok és így a tény az tény. Sőt nem is tudok más játékot ami ilyen AI-t használna alapból!!!!
Méh csalni sem sikerült betámadtam az erődjét ahol utámnótlást kap. Megnéztem melyik oldalról jönnek és visszatöltöttem, hogy elvágja a két sereget egymástól erre áttette a felső részre 😊

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.08. 07:14:14

Nekem fasza..mindenhogyan, deivel is.

na végre valami jó hír . még nem kezdtem kampányt a 15 bétával mert a dei szarakodik vele . de ezek szerint érdemes mod nélkül is játszani kampányt? jobb az AI, agresszívebb? Róma végre terjeszkedik?
Nekem is megzuhan az fps a kampány mapon főleg ha látszik a sereg vagy ügynök mozgásának sugara. AMD van nekem is, igazából megszoktam, 10-15 fps néha aztán meg összekapja magát, mivel nem FPS igy igazából nincs jelentősége.
Battle ált. jol megy bár Carthagot ostromolva volt ott is lag szépen, de kisebb városok sima terep szépen akadás mentesen megy.
Viszont a bétát tolva azt kell mondjam most iszonyat jo lett a game, minden megváltozott teljesen uj irányt vett, Roma már nem terminátorokat gyárt, minden logikusabb, érdekesebb fontosabb.
Kis lag itt ott meg egy single RTS-nél annyira nem gáz. Egyébként a Caesaros kampány map nem laggol szoval a méret miatt lehetnek gondok..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Ja, így igaz lehet..

Nem is az optimalizáció elkúrásáról van szó szerintem sem.
De ha a kampány mapen indokolatlan fps esés van olykor -főleg olyan konfigon, ami max közelében tudja a csatákat hozni-, akkor ott valami nem stimmel.

Ezért írtam, h valószínűleg arról van szó, hogy pc-k természetéből fakadóan egyszerűen lehetetlen száz százalékig minden konfigon kiirtani minden glitchet.

Inkább arról lehet szó, hogy pont optimalizálva van, abban az értelemben, hogy amíg csak lehet próbál jó fps-t produkálni. Közelítéskor viszont előjön minden részlet, egyértelmű, hogy 2x annyi munka. Nekem, egy 40x40 egységes csatában távolról 60 közelről 30-35 fps. I5, gtx 770. De mivel módot használok 16000 főnél is bőven játszható marad. Ennyit az optimalizáció elbaszásról<#nevetes1>.

Én ugyan nem tapasztaltam ilyen dropokat a kampány mapen, de ez valóban a program sara. Úgy látszik nem sikerült mindent maradéktalanul kijavítani.

Most elmondhatnám a szokásos "pc átok, millió féle konfig, millió buglehetőség" mantrát, de ezzel szerintem úgyis mind tisztában vagyunk. 😉
Ozzyehh
akkor sem értek egyet, de mind1 , akkor igazatok lenne, hogy ha az egész játék alatt szaggatna és élvezhetetlen lenne, de mondom, hogy a játék nagy részében nincsen semmi probléma + 40- 50 FPS KIMAXOLVA ... és időnként ledroppol, azért ti sem gondoljátok komolyan, hogy a kampány mapnak akkora igénye lenne, nevetséges.. tudom, hogy nem egy mai cpu-ról van szó és igazatok is van, de nem szaggat csak droppol és más is írja ofi fórumon, hogy ez még mindig probléma és jobb gépe van mint nekem. 😄 ja és ha leveszem a grafot low ra ugyan úgy droppol szal... nem nálam van a hiba

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Ebben a tesztben a csillivilli fps-eket mérik, amik elsősorban a vga-ra érzékenyek. Ha valami szimulátort, stratégiát (Total War, CLOD, Arma3, stb) nézel, ahol a proci számít, mindjárt más a helyzet.

Pusztán a procik teljesítménye nincs egy súlycsoportban. A 4670K majdnem kétszer annyi pontot teljesít a cpubenchmarkon, mint a tied. (Még egyszer mondom, ne vezessen félre, hogy ez a videoban mért játékokban nem jön elő, mert abban a műfajban nem a proci a fontos).

De ami a játék kiírását illeti - a második generációs i5 egy elég széles kategória, a gyengébbekhez képest az erősebbek akár dupla akkora teljesítményt is tudnak. A tied teljesítménye ennek a kategóriának kb a középmezőnyében van.

Szóval egyáltalán nem mondható (most már) rosszul optimalizáltnak a Rome 2. A konfigod reálisan erre képes ebben a műfajban - magas beállításokra, de maxra már nem.
Ja...és mégsem. Amikor itt volt a két gép, én magam voltam a legjobban meglepődve milyen különbségek voltak. FX 6300-szénné tuningolva és egy alap i-5 3700k. A tesztek: Il-2 CLOD, rof, tw SHOGUN, NAPOLEON, DCS, stb. Atomra verte mindenhol. A szimekben különösen. Batlefieldnél pl. jobb az amd, de azokat nem játszom.

Ozzyehh
igazad van, de a videóteszt azt mutatja, hogy nincs annyival lemaradva szal 😊 hiába gyengébb az amd az intelnél amikor az fps teszt azt mutatja, hogy közel ugyan akkora a két processzor teljesítménye 😄

Nézd..évekig AMD fan voltam. Aztán egyszer egy havernak összeraktam egy gépet, i5 procival kérte. Minden más ugyanaz volt mint nekem. A teszteken, rongyá' verte az amd fx agyonhúzott procimat. Egy hónapon belül, váltottam i5-re..ez van. Szimulátorhoz, stratégiához intel..lövöldözős csilivillire jó az AMD is.

Ozzyehh
Igazatok van nem a legerősebb, de alig marad el egy Intel Core i5-4670K-től, szal azért ezt se mondanám rossznak... és ahogy említettem... extrémen van minden full felbontáson és teljesen simán fut, tehát nem egyfolytában szaggat 😄

am itt meglehet nézni a teljesítmény beli különbséget egy 750k és egy i5 között... "elenyésző" szal az, hogy annyival gyengébb lenne a procim mint egy i5-ös az nem egészen helytálló😊 Különbség

ráadásul ahogy látni a videóban elég közel vannak egymáshoz az értékek, bf3ban meg egyenesen többet nyújt mint az i5-ös társa
mind ezt azért írom le, hogy megértsétek nem a gépemmel van a probléma és hátha tud valaki megoldást a néha fellépő fps dropra, de valszeg szar az optimalizáció még mindig
Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2014.09.06. 08:47:29

Sajnos igaz a procid édeskevés...nem véletlen, az az árkülönbség..

A processzorod kevés nem a VGA-d. "Processzor: másodgenerációs Intel Core i5 CPU, vagy azonos szintű AMD "
Ozzyehh
nyilván akkor egy szar az optimalizáció😊 és csak úgy megsúgom, hogy egy r9 270 ezeknek a közelében van 😊 kb GTX 760
szal a fényévekkel gyengébb itt nem igazán helytálló😊
Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2014.09.05. 19:25:52

grebber
Sokkal jobb gépek is csak "döcögnek" maxon a tied kb fényévekkel gyengébb!

Next PC upgrade: 2022

Ozzyehh
Ajánlott gépigény
Operációs rendszer: Windows 7 / Windows 8
Processzor: másodgenerációs Intel Core i5 CPU, vagy azonos szintű AMD
Memória: 4 GB RAM
Grafika: 1 GB-os, SM 5.0-t (DX11) támogató VGA
Full HD monitor
nem értek egyet 😊 ráadásul eddig mindent visz maxon a gép... metro last light stb nem hinném, hogy itt lenne probléma

és ezt az édes kevést te se gondolhatod komolyan 😊
ráadásul ha figyeltél volna , mondtam, hogy battle módban semmi akadozás teljesen sima játékélmény extra beállításokkal, csak néha droppol ha ráközelítek... kampány mapon is van amikor teljesen sima semmi akadozás, de van hogy meghülyül..
Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2014.09.05. 19:20:34

grebber
Maxhoz ez a gép (Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb ) édeskevés.

Ozzyehh
maxon, de nem mindig droppol csak bizonyos időközönként és battlemódban semmi gubanc ott nagyon picit esik vissza

grebber
Milyen beállításokkal játszod?

Ozzyehh
Valaki? miért van vajon kevés fpsem amikor a gépem megvan hozzá? 😊

Ozzyehh
Az furcsa, hogy megvan hozzá a gépem bőven, de vannak fps problémák? kampány mapon például, lelassul, de van hogy ha ráközelítek az egységekre akkor is csökken az fps

Nem ott vettem a kódot, de steamen megy. Az alaprutin (ellenőrzés, vagy törlés és újrainstallálás) megvolt?
hooah
Van itt valaki aki steamen vette meg a játékot? Az enyém már tényleg nem virágboltos de marhára nem akar indulni.

<#eljen>

Nekem a Divide et Impera pack jött be legjobban (DeI). Igényes cucc.
Sziasztok, valaki megmondaná nekem, hogy mely modokat érdemes felrakni a játékhoz ?😊

&#8220;[Luke:] I can&#8217;t believe it. [Yoda:] That is why you fail.&#8221;

1. értem, köszönöm...akkor pl kapu előtt, település védelemben fogom használni ..hold ground

2. gyanús volt egy éve mikor játszottam, volt 3 kikötőm, de nem vettem észre jelentős különbséget..de az köszi <#eljen>
Az elsőnél a válasz az, hogy ha tartják az alakzatot, nem mennek előre nagyon akkor sem, ha az ellen lehetővé tenné azt (nem nyomják'), továbbá nem veszik fel az ellennel a teljes felületen a harcot, ha mondjuk az szélesebb alakzatban áll. Védekezésnél, vagy időhúzásnál jó ez az alakzat.
A 2 nem mondok semmit, mivel ahány mód annyi verzió. Az alapnál meg nem emlékszem már.

srácok, 2 kérdést ha szabad..

1.csata közben az az opcio hogy alakzatban maradva harcoljanak mire jo ?..hamarabb felörlik az ellent ?..sosem használtam

2. egyelöre 6 városom van, arminiumban trade port-al...több lesz a kereskedelmem ha meg egy trading port-ot huzok fel, vagy marad annyi a bevetel amennyi eddig is volt ?...köszönöm elöre is

Ezt miből szűröd le? Sehol nem mondják, hogy nem lesz kieg. hozzá. Az a gond , hogy a DLC itt mást jelent(náluk) mint amit az ember megszokott. Amúgy lehet abból a szempontból igazad lesz, hogy pici módosítással eladják külön játékként.

Ezek szerint nem lesz barbarian invasion?

Kijön egy új kieg, vagy edition, és végre állítólag, rendezik a politikai részt.

PrasCo
Érdemes amúgy ránézni ezekre a játékokra dobozosan is. Szándékosan nem mondok boltnevet, de bizony van, hogy dobozosan ennél is olcsóbban vágják a kuncsaft után már.
Humble Bundle-n le van árazva az eddigi összes total war játék 80%-al, sajnos a rome 2 dlc-k nincsenek
<#eljen>
Edorn
Frissült a magyarítás: total-war-rome-2-magyaritas.darkrpg.hu
Sziasztok. Keresek valakit aki szívesen játszana Co-op campaing módban.
hooah
Sziasztok

Az lenne a problémám, hogy megvettem steamen a játékot és bárhogy indítom csak egy ablakot kapok a TW sorozatokkal legfelül és RomeII DLC reklámokkal minden máshol, a gép meg úgy tudja, hogy fut már a játék, de sehol semmi. Az ablakon meg semmi nyomógomb ami elõvarázsolná a játékot.

Nem, de az se lenne jó ha ugyan ilyen hosszadalmas lenne, csak végig nehéz 😊
Terawatt
Vannak elvileg nehezítõ modok, azokat nem próbáltad?

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Már nem nagyon játszom vele, nagyon könnyû a shogunhoz képest, és mivel nincs benne kihívás unalmas is, meg túl hosszú, és végig ugyanazt kell csinálni. Mondjuk a Fall of the Samurai is hasonlóan hosszadalmas volt, a rengeteg tengeri csatával, de azt legalább el lehetett rontani 😊
Terawatt
Sajna egyet értek. Nekem nagyon is bejött ez a rész is, de a pénz elég szépen bejön. Legutóbb ott voltam, hogy két-három év alatt egy hosszú háborúnyi bevétel jött be, pedig még "csak" 10-11 városom volt.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Valószínû a mod miatt ment tönkre, ilyen gázos bugok csak megjelenéskor voltak benne, már rég láttam hasonlót.

Amúgy meg szard le a tábornokokat, majd lesz másik, nyomd le automatán, és csináld tovább! Semmi szükség rájuk, egy jól összerakott sereg ami 4-es szintû egységekbõl áll amúgy is megállíthatatlan. Ebbe a részbe pénzzel bármit meg lehet oldani, és van is belõle rengeteg.
Nem Shogun, ahol a egy 5 csillagos tábornok 5 tapasztalat feletti egységekkel már majdnem pótolhatatlan veszteségek voltak.
Itt veszel újat azt kész, nem probléma.
Én több néppel is végignyomtam. Nagyjából az utolsó 3 petch-et 1-1 végigjátszással próbáltam ki, de csak elvétve találkoztam bugokkal, és egyik se volt olyan végzetes.