Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pffff én még életemben nem vártam így játékot.
Molnibalage
Márminthogy semmit sem vettél meg eddig megjelenéskor?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Radeon? Pont olyan volt az elõzõ VGA-m nekem is. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PrasCo
Egyetlen játék sem volt eddig, amit ne a normál, "közönséges", esetleg valamilyen leárazott kiadásban vettem volna meg.
Ahogy elnézem, ez kivétel lesz.
Na most aztán teljesen egyetértünk.
(Szegény ati 4850-esem 😞, ez valószínûleg a végét jelenti a pályafutásának.)
Molnibalage
Aztarohadt.

Hogy egy kis Rome 2 is legyen:

a.carkey
"A kedvenc szimulátorommal (család) gyak. 4-5 éven nem játszok, inkább csak fejlesztem. Egy rakás eredeti játékot vettem meg (mármint saját mércém szerint), amit még gyak. el sem kezdtem. Talán ez most változni fog."

Eheh. Nálam is ugyanez a helyzet. 😄

A medve nem játék.

PrasCo
OFF,
Mondhatni. A NATO-szerepvállalásunkat, valamint a légtér kérdését taglaló FAQ-t is komoly élvezettel olvastam (addig még csak "éreztem", azóta már "értem" nagy vonalakban, mi miért kell, és mi a baj még mindig), s HT-topikban is rendszeresen figyelemmel követem az eszmefuttatásokat; de írni nem szoktam, mert minek tépjem a számat ott, amihez nem értek? Így inkább csak figyelek és tanulok.
Szerencsére a játékokhoz nem nehéz beugatni - játszani mindenki "tud". 😄

ON
Legfõképpen reménykedni, persze. A szép az amúgy, hogy a Medieval II óta nem játszottam Total Warral, így csak remélni merem, hogy nagy sokk nem fog érni az RTWII-vel...
Molnibalage
Nocsek, két olvasóm is ide jár? 😊

PrasCo
Tudom, figyelemmel követem; másfelõl azonban még mindig nem értem. Én pl. a horgászattal voltam úgy, hogy egyszerûen be kellett szüntetnem úgy jó két-három évvel ezelõtt. De az úgy is nézett ki, hogy engedélyt többet nem váltottam ki, cuccot nem vásároltam, minden be lett vágva a sarokba... érted?
Azonban az RTWII-t megveszem, játszani fogok vele, akár úgy, hogy napi két órát tudok rászánni, akár úgy, hogy havi kettõt, de ezt a megfogalmazást, hogy "nincs rá idõm", nem tudom értelmezni. Lesz rá idõm feltétlenül, a kérdés csak az, hogy hogyan. 😊
Ha más nem, ezzel is úgy járok, mint az RTW-vel, hogy a megjelenése után majd' tíz évvel kezdek bele a harmadik népbe.

Persze félreértés ne essék, kötekedik a rosseb, gondolom, simán csak fogalomhasználati különbség van, csak ez így szemet szúrt, nem csak Balage-nál, Semproniusnál is. "Van idõm" végigvinni a játékot az összes hellenisztikus állammal? Rossz a kérdésfeltevés: Ha tényleg AKARNÁM végigvinni, akkor csinálnék rá idõt - az ember így mûködik. 😊
Molnibalage
OFF

Vannak prioritások. Igazság szerint élvezetemet lelem a játékban, de a kreatív tevékenységeim gyak. mindig lenyomják õket. A kedvenc szimulátorommal (család) gyak. 4-5 éven nem játszok, inkább csak fejlesztem. Egy rakás eredeti játékot vettem meg (mármint saját mércém szerint), amit még gyak. el sem kezdtem. Talán ez most változni fog.

Úgy terveztem, hogy egy ideig semmi haditechnika, de egy kanadai lapban (Ottawa Citizen) megjelent "elemzés" az F-35-rõl úgy felkúrta az agyam, hoy nem tudtam megállni, hogy ne írjak egy kritikát. Majdnem 40 oldalas lett, de ennek ellenére is leközlik jelen állás szerint.

😊

ON

szabii98
Molniabage pl most fejezett be egy óriási cikket egy vadászgép témában, tényleg szépen kidolgozott óriási cikket, szóval elhiszem hogy neki nincs ideje 😊

I met God. She's black

PrasCo
Nekem ez a "kinek van ideje"-dolog cseszi a csõrömet picit. Én a mai napig játszogatok-getek az RTW-vel: most játszom elõször szkítákkal...
Tudtommal nem idõkeretre veszi az ember a játékot. 😊
szabii98
én azért kezdek majd Rómával, mert az egyik kedvenc népem, egyébként mindegyik érdekel és majdnem mindegyikkel fogok legalább 1 kampányt játszani. Nekem van idõm, ez egy stratégiai játék, amihez kapásból idõ kell 😛
amúgy, eddig mindegyik nép nagyon bejön, szóval nehéz lesz választani

I met God. She's black

Én sem nagyon rómáztam, kapásból unlockoltam.
A játék egy descr_strat nevû szöveges dokumentumban tárolta( még Medieval II-ben is, de tán még az Empire-ben is) a frakciókat, ki volt listázva hogy UNLOCKED: Rome, bla bla, Meg LOCKED: Egypt, bla bla. Át kellett másolni csak a locked-bõl az unlocked alá a frakciókat, és mindegyik játszható volt egybõl 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Molnibalage
Oszt hogyan....? Elsõ végigjátszásra csak a három római frakció volt választható....

Ízlések és pofonok, engem meg pont Róma nem érdekel, az alapban sem játszottam sosem azzal 😄

Molnibalage
Mint mondtam, ennyivel több a gamma. Az alap RTW a modok elõtt játszható volt más frakcióval is, ha legalább egyszer végigtoltad. Na, arra sem volt idõm, sem ingerenciám. Az emberek nagy többsége rómával játszik.

Fec papa
Akkor biztos hogy csak poénból van most ez a frakciófelfedõsdi, mert hát ki játszana Rómán kívül amikor Rome:Total War. 😄 Örülök hogy nevetni is lehet ha benézek.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

"Ha jól emlékszem, akkor az elõdjében sem csak a rómaiakat lehetett nyúzni, de biztos tévedek 😊" Ezt ironikusnak szantam, de ez irasban nem mindig megy at. Nem gondoltam, hogy nem tudok hellenisztikussal kezdeni. En sem akarok vitazni. Azt hiszem tulbeszeltuk 😊
Panaszkodtál a DLC miatt meg, hogy nem tudod így kivel tolni. Molnibalage írta, hogy Rómán kívül kinek van ideje mással játszani. Te erre írtad, hogy de te hellenisztikus állammal kezdenél, de nem tudsz. Nekem ez jött le.
Írtam neked erre, hogy a kezdõ 8 népben két hellén állam biztos lesz, ha nem három.

Bocs ha valamit félreértettem nincs harag, jó lenne, ha már kijönne a játék. 😊
Valamit nagyon felreertettel a hozzaszolasomban. Igen, valoszinu ezek lesznek a hellenisztikusak 😉 A "vita" csak azon ment, hogy Molinbalage irta, hogy ugyan kinek van ideje Roman kivul massal tolni, mire en irtam, hogy en valami hellennel kezdek inkabb, mire o azt, hogy ez Rome TW, nem Hellenic TV, mire en, hogy attol en meg azzal kezdek, aki szimpi, es nem feltetlen romaval. Senkinek sincs problemaja, nem is ertem mire reagaltal.
A makedónokkal tuti játszhatol és nem kell DLC venned, szóval már ott is van egy hellenisztikus állam.
Lesz még ezenfelül az induláskor plusz 3 választható nép, melybe biztosan beleesik valamelyik görög városállam, Pontusz vagy a Ptolemaida Egyiptom szóval kapsz még legalább egy hellenisztikus államot.

Nem tudom így mi a problémád, ha pedig van idõd a kor összes hellenisztikus államával végigtolni a játékot irigyellek.
Értelek,csak az a helyzet nem arról van szó,hogy a maga játék árát kritizálnám,eddig is megvettem minden total war-t! Meg értem én ,hogy ez munka nem kevés ,látszik is rajta! Amit meg is fogok fizetni!

De ha fejlesztõk átlépnek egy határt az már nem tetszik! Kis dlc-el bombáznak majd minket jutányos áron ,biztos lehetsz benne ,hogy támogatom õket,hogy még több legyen!

Pl nekem nagyon bejött a réginél a Barbarian és az Alexander kieg is!Meg lehetne sorolni!

De mint említettem nem szeretném ,hogy ha a játékrovására mennyen! Ennyi!

Ez a neve, de nem csak velük lehet játszani. Ha nem haragszol, akkor a saját preferenciáim szerint választom ki, hogy kivel kezdek.

Ha jól emlékszem, akkor az elõdjében sem csak a rómaiakat lehetett nyúzni, de biztos tévedek 😊
Molnibalage
A játék neve Rome Total War és nem Hellenic Total War...

Na én pl pont nem Rómával kezdeném. Nekem jobban bejönnek a Hellenisztikus államok.
Molnibalage
Most õszintén, ki a tökömnek van annyi ideje, hogy Rómán kívül mással tolja...? Szerintem meg nem lehúzás, ezt hívják piacnak. A játék kidolgozottsága jelek szerint messze túl lesz minden TW-n. Szerintetek ez ingyen van...?

Azért kapjanak már egyesek a fejükhöz öcsém... A programozó és mindenki más aki a projekten dolgozik nem gárisztból csinálja. Ez munka. Azért meg jobb helyeken fizetnek. Ha ez az ára a részletességnek, akkor legyen. Ha nem teszik, akkor keres mást. Ja, hogy nincs... Akkor meg örülj, hogy ez van. Nem kötelezõ megvenni semmit...

De minden játékfejlesztõ a pénzre megy. Ez az elsõ szempont. Szerencsére más szempontok is érvényesülnek.
Én is remélem, hogy nem nyomják agyon DLC-kel, de már a Shogun 2-nél is ez az irány indult el, szóval nem hiszem, hogy változtatnának rajta, sõt.

Ez van.

Egyébként nem gondolom, hegy ez feltétlenül elrontja a gamet, csak nagyon idegesítõ, ha valami nincs meg az embernek.
Ha ez így lesz ,akkor nagyon nagyot csalódok a TW-ben!

Mert ha erre a fajta lehúzásra mennek rá,akkor a játék minõségén is megfog látszódni ,hogy a pénzre mennek! Amit nagyon sajnálnék!

-gy
El tudom képzelni, hogy limitált számú játszható frakcióvaldobják piacra a játékot és akár 0-day DLCként adagolják majd a többit, hogy még inkább lehúzzák majd a népet.

Hol vannak már azok az idõk mikor valódi tartalmak érkeztek a játékokhoz és még kiegészítõnek hívták õket.
Manapság már komplett x+1egydik folytatások is copypaste alapon készülnek.
Ja, es valamelyik dev mondta, hogy az egysegek azert nagyjabol korhuek lesznek, szoval egyiptomban nem vmi bronkori sereg lesz, hanem ptolemaida.
Ha jol emlekszem, akkor huszas nagysagrendu jatszhato neprol beszeltek.
Talán még a szkíták, vagy nem. Ahogy nézem, elég különbözõ népcsoportokat akarnak, úgyhogy Egyiptom, görög elég valószínû.

PrasCo
Na, és ki lesz a másik három? Tippeljünk? 😊

A görög városállamok feltétlenül, illetve talán még Egyiptom. De a harmadik? Nagyon sajnálnám ugyanakkor, ha a Szeleukid Birodalom nem lenne játszható, embertelenül OP az az állam a megelõzõ részben. Mindegy, valami lovasíjász népséggel is elégedett lennék. 😛 Az elõzõ játékban úgy rémlik, a párthusok játszhatóak voltak.
a.carkey
Végre nem sepia az egész kép. Vannak színek is. 😄

A medve nem játék.

Új törzs, arvernusok.
link
Hogy ne sírj😊
csak RÓMA! Egyszerûen nagyon imádok mindent ami töri, fõleg ami ókori, de Róma a mindenem.

<#rinya> Többet nem jövök ebbe a topikba

<#vigyor>

Igen, valahogy mindig váratlan népet dobnak ki..amúgy tényleg jól néz ki.

szabii98
ááhh nem szabad, neeeeem 😄
hihetetlen módon feltudnak csigázni ezekkel a dolgokkal....hihetetlen király játék lesz

I met God. She's black

Molnibalage
Lehetne úgy, hogy más is értse? 😊

PrasCo
Na, hogy õk lesznek a következõek, ha ütnek, se jöttem volna rá.
Van új nép...

Molnibalage
Ugyanaz mint eddig. Valamikor az év végén.