6309
banner
  • kill3r21
    Nincs erről valami magyar fordítás?
  • MerlinW
    Eredeti post:

• Although_
    Igen a zene hozzá. Meg aaahhhh. Korunk abszolult nagymesterei ezen a téren. Mondom nekem megvolt a Tyrrany és levés sötétebb játék van. Az egész úgy kezdődik a gonosz már győzött. És te az egyik katonája vagy... De ez kb ugyanaz a szint ezzel a véggel :) Legalábbis most így érzem :)
  • Although_
    Végre nem kell scan módban szaladgálni :)
  • Kmarha
    Na, 100 óra alatt végére értem az első végigjátszásomnak. Nem éppen túl vidám véggel, de illett a corpos karakteremhez. Keserű, melankolikus scifis befejezés lett, mellbe vágó lezárással.
    Hagyom ezt most kicsit így, mielőtt utána néznék a többi lezárásnak.. talán majd az első dlc-vel (ha hagyja a mentést folytatni) újra szövöm a történetet, kicsi nomádosabb stílusban.

Ez egy hatalmas élmény volt.. hiába van vagy száz ezer problémám és hiányom a játékkal kapcsolatban, olyan élményt nyújtott, amit más játék talán a Mass Effect óta, nem adott.
  • Although_
    Nexuson van toggle módos walk 4 kivitelben egyszerűen használható és tökéletesen működik jelenleg ez az ami megoldható :)
  • caps lock
    Talán az, de a tényeken nem változtat. Eddig is lehetett tudni hogy rengeteget vágtak ki belőle, ezek egy jelentős része talán visszakerül év végére, de azt senki ne higgye hogy 100 giga plusz tartalmat ingyen fognak adni. A kiadó ezen is keresni akar, felcímkézik majd mint DLC és úgy állítják be mintha mindig is ez lett volna a terv. Pénzt kérnek majd olyanért is aminek alapból benne kellett volna lennie.
  • Although_
    Nem hinném egy ilyen hosszú projektek nagy tervekkel indulnak. Aztán kiderül nem fog menni. Elég szar ez a jelenlegi "szabad piac" De végtelenségig nem "herdálhatod" a befektetők pénzét. Nincs olyan "fasz" aki ezt békésen tűrné. Te sem.
  • nordan
    jaja ez akkora kamulevél mint atom, grat annak aki beszopta
  • PiszkosFred
    Ez ugyanolyan belso info szivarogtatas, szigoruan nevtelenul, mint az oszi "tuloras", vagy a "kell meg fel ev, mert a jatek nincs kesz", stb. levelek, amelyet a fejlesztok irtak vegso "nuclear" opciokent a sajtonak, miutan a vezetok kezebol kicsuszott a fejlesztes. Ha barmelyik ilyen leakrol kiderulne, hogy ki irta, az holnaptol mar nem dolgozna se a CDPR-nel, se a jatekfejleszto iparban.
  • Palinko
    Nyilatkozhatnak ilyesmit nincs NDA? Bár jó hogy kaptunk betekintést milyen lett volna teljesen kár hogy nem tudtak vele időre elkészülni. Minden játék sokkal jobb lenne ha teljesen olyan lenne ahogy a fejlesztők megálmodják.
  • MerlinW
    Ez nem "csak" magyarázat, hanem tények, hogy egy negyed játékot kaptunk a pénzünkért / játszottunk egy hónapig :) Ezt a szösszenetet nyilvánvalóan az egyik programozó írta, sajnálom szegényt (meg a többieket is). Viszont ahogy írta, - meg én is megjósoltam - év végéig lesz használható Cyberpunk.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.03. 20:26:45
  • AnuluWork #3768
    A KCD után itt is várható volt, hogy készül egy.
  • PiszkosFred
    "A következő napok tartalmából", ahogy várható volt, jönnek a magyarázatok a jelenlegi állapotra. :)

You'd be amazed by how much is already done. That "cut content so people finish the main quest" talk was all bulls***. Most apartments with "Closed (locked)" indications used to be lootable, we've scrapped 50,000+ lines of dialogue and I believe the June update will bring a whole lot of cut content back into the game.

Address the cut content as well. If they see that you guys are asking for s*** to be put back into the game, we might actually make the game we intended back in 2018. There used to be a huge underground part of the city that the public never got to see because it "looked ugly" to the execs. It was f***ing awesome and felt like the malkavian/nosferatu path on Vampire the Masquerade.

I don't want to hate on Keanu, but f***ing hell, our original Johnny was way cooler and sounded like a maniac. Think Foltest on crack. I don't appreciate his acting either, but he's a very nice man. Walked up to us personally to greet us on the first day and took time to personally thank us one by one when they wrapped up recording.

The word is his fee was actually manageable and the need for a Star Talent came from outside CDPR. The execs complied, because who the f*** knows? It sucks.

Our original Johnny was heavily inspired by David Hayter's Solid Snake from the first MGS and believe it or not, Cillian Murphy

There was a whole AI routine with minor gang violence in those areas. Stuff you could sit back and watch unfold or directly influence. There was also a lot of drug use with kids that eventually got cut due to inside censorship. There were priests and hare krishna side arcs that got cut due to censorship. Miles wrote a sidequest where a Max Tac officer offed himself and you could take its place but it created such a complex detour from everything tonally that it got cut as well. I hope it comes back, because it felt amazing to get into their headquarters and hack s***. You'd see the police trying to operate and breaking down mid-arrest due to your shenanigans.

Might sound weird, but the disaster launch was actually something beneficial, from our perspective. A cold shower sets priorities straight and so we're able to resume work on what was originally intended without having those f***ers breathing down our necks to publish.

I believe it was due to miscommunication and leads not setting goals like they should. The game was jumbled together for 2019's E3. The last dev comp before the scrap was 160Gb alone. There should be some whistleblowing in the coming weeks if the step downs

Series X was a mere rewrite of code and load orders. Next-gen's architecture is actually very good for ports. It's company policy to release when a game runs without debug hitches and the reason why it did baffles me and is the reason why I started this thread. It's a mix of hubris and deep incompetence from some big names around here. I'm going home for the holidays and really thinking about my friends who will be in the office for the next couple months redoing scrapped work without being able to say "I f***ING TOLD YOU!!! This is your fault, Boss". Next E3 will be bizarre for CDPR, I bet.

We've scrapped two whole arcs because the mission cleaned a save due to a bug with character placement. We've also scrapped a big portion of the underground and sewers because of bugs. Night City had three different types of cab besides Villefort and drivers would hold whole conversations and give quests. That also had to be scrapped.

Police pathfinding script worked wonderfully until somebody screwed the pooch. All I know it is already being fixed. It was a major oversight, of course.

Morgan Blackhand's backstory and a nod to the Coporate Wars. The DLC's will add a lot to the crazy and cool ideas Mike gave us when we began briefing the project. You guys should have the complete game by the end of next year, if everything goes well. I really gotta go now. Take care.

So yeah, the game was butchered

• Although_
    Nem találkozhattál ilyennel, mert szintén Kancsalborz szavaival élve, ilyennel csak izometrikus rpgkben, BG, Dragon Age origins főleg, vagy obsidian, hogy újabbakat mondjak, PoE 1,2 vagy ami szintén nagyon durva az a Tyranny, vagy régiek, Kotor1,2 amik vannak, de azok nem nyílt világban teszik ezt. Méretében ez óriási azokhoz képest, pedig azok sem kis játékok. Ez eddig még senkinek sem sikerült. Anno a skyrimtól vártam. De a Beth nevetséges szint ehhez. A Bio meg már az EA égisze alatt hozott össze egyet, DA3, ami legalább karakterek sztori szintjén felnő ehhez. Ha a világ nem is.
  • RedRiot

Nekem is egy végigjátszásom van eddig, és szintén az "Arasaka for life / Johnny tűnj el" vonalon teljesítettem. A dramaturgia, a rendezés, az egész élmény olyan hatású volt amit már rég éreztem videojátéknál. Talán az eredeti Mafia volt ilyen erejű, bár az egy teljesen lineáris játék volt még. Itt az is mélyítette az élményt hogy tényleg úgy éreztem hogy a döntéseim következménye teljesedik be, és ezt eddig más játéknál nem tapasztaltam még.
    Szinte minden más játéknál van egy optimális végigjátszás, a készítők elhelyeznek egy jól látható fonalat, amit követve elérhető a biztos siker. A CP-ben nincs ilyen segítség, a játékos dönti el hogy mi a fontos számára, hogy milyen célt választ és mit áldoz fel érte.
  • kill3r21
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szegény Mr. Anderson! Matrix Easter Egg

Ha volt már akkor bocsi ^^
  • Although_
    Nagyjából kérdésedre a válasz minden questnél ahogy Kancsalborz mondta, minden a teteditől és a válaszaidtól függ. Speciel amit kérdezel ott konkrétan lehidaltam, mivel kíváncsiságból visszatöltöttem, mennyire eltérő módon alakul ennek a kis mellék questnek is a története. Szóval ennyi.

Szerk: Vannak hibái amit javítani kell de még senki nem csinált ilyen méretű, hangsúlyozóm, nem Assasin cred vagy autós cucc. Fősztorival nagy világgal ami jó egyszer. Le is tudtad hiszen azok egy sztorit adnak. Ennek kb 3-4 végkimenetele vagy több lehet a karakterek reagálnak a viselkedésedre, még nem tökéletes. De nincs mivel összehasonlítani. Egy darabig nem is lesz. Hasonló. Senki más nem fog vesződni ilyennel.
    Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.01.03. 16:35:50
  • nibron
    Hogy átment ernyős pozícióba:)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a Clouds főnökcsaja volt. Van arra vmi mód, hogy ne haljon meg? Mert szerintem Judy ezért sokall be. Vagy mivel úgyis vége van a Judy szálnak, nem maradhat?
  • Although_
    Megvan az első végigjátszás, 60-70 óra. Vagy több valamivel.
    Corpos aki meg akar szabadulni johnytól. Arasaka híve volt, maradt mindig. Bármi történt.
    A vége meg, igen. A W3 óta tudjuk a CD nagyon ért ehhez. Ez mellbevágó volt. Szó szerint órákra.
    Nem hiszem lenne bármi ami indulásnak ennyire erős lett volna.
    A 7 év tényleg kevés ehhez a volumenhez. Ahogy a Bionak is kevés volt anno.
    De érthető ennyi idő után már ki kell venni a pénzt. Húzták amíg lehetett.
    Most azt mondanám, ebbe elképesztő méretű tartalom tolható minden szinten.
    Meglesz az első virtuális valóságunk pár év múlva. Csak kár egy kicsit. Érthetően a kidolgozott mellékquestek és gigek nem tették lehetővé a random feladat generálást. Amivel még tovább lehetne fokozni. Ahogy a számokat néztem az inventoryban kb még legalább 20-30 óra nem látott tartalom lehet. A két másik úttal. Felfoghatatlan mennyi helyszín van benne ami meg van töltve élettel, és még mennyit meg lehet tölteni.

Kár a moderek többsége saját szarságait teszi melle quest mód szinten nem pedig hasonlókat gyárt...Bár egy két arc lesz azért.
  • 6600GT
    Nah végül sikerült még csinálni, annyi volt h megcsináltam egy másik küldit majd visszamentem és már ott volt a két srác szóval engedte a küldit.
  • ximix #3759
    Helló . . . viszlát :)
  • jocika
    Köszönöm.
  • Irgum76
    ezt a külső nézetes modot valaki elmagyarázná, hogy hogy működik
  • Irgum76
    illetve bármit csinálok csak simán kilép
  • Irgum76
    ja igen ezt fel is tettem de nem igazán jöttem rá hogy kell használni
  • TokraFan
    Nincs még SDK és Toolkit sem. Majd lesz, ígéret van rá, de nem prioritás egyelőre, ami érthető.
    Olyan community tool van, ami képes kiszedni az arhív fájlokból az asseteket, játékfájlokat, tehát textúra modok és egyéb ilyen felülírós, editálgatós ügyek vannak.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.03. 07:32:12
  • Irgum76
    köszi
  • MerlinW
    Konkrét mod-ot még sehogy, csak injection-öket lehet. Egyébként itt nézelődhetsz, kérdezhetsz. A mod-olhatóságot a jövőben igérik.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.02. 21:26:12
  • Irgum76
    valaki tudja, hogy hogy lehet modot írni CP-hez?
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2021.01.02. 21:14:07
  • Evoluti0N
    Akkor egy nagyon jó és hosszú küldetéssorozatot hagytál ki.
  • Shep
    Valami rémlik, hogy tényleg a bandában volt de nekem az a szál vhogy kimaradt. Na mindegy,
  • TomStorm
    Ja az a másik.Én ahogy kiszállok járműből már futok is onnan el aztán hagyom ott a francba majd újrahívom:D
  • Irgum76
    engem a tömeg nem zavar
    viszont ha épp a sztráda közepén parkolok és ezért elkezdenek rám dudálni kikapom az illetőt a gépjárművéből majd eltolatok onnan pár métert amíg nem csattan
    dudáljon az anyjának :)
  • TomStorm
    Ja amúgy az a Witcherbe is fos volt
  • Irgum76
    Kerry a Samuraj zenekar énekese Silverhand szálon lehet vele találkozni valahol...
  • TomStorm
    Az tényleg borzasztó benne.Ez az egy ami rohadtul tud idegesíteni.Már low-ra tettem populációt de jobb lenne kikapcsolni..

Multkor annyira felb..ztak hogy shotival végigmentem mindegyiken:DD
  • PiszkosFred
    Igen, ez a buta AI és a lélektelen NPC-k az árnyoldal, erre írtam én is a "sikerült hozzárakni azokat az egyéb idiótaságokat, ami miatt meg a fejemet fogom."

Biztos vagyok benne, hogy sokkal komplexebb volt az AI, de pánikszerűen le lett butítva a prevgen limitei miatt. A korai cikkek és nyilatkozatok 24/7-es beosztással rendelkező valódi életvitelszerű elfoglaltságot igért az NPC-knek, napszakhoz köthető megnövekedett/csökkentett bűnözést, stb.

De ha túl tudsz ezen az faék egyszerűségű lakossági AI-n lépni (nem egyszerű, engem mai napig irritál és roppant mód kizökkent, de már kezdem megszokni/ignorálni), akkor lesz érdekes a világ és jönnek elő azok a részletek, amelyeken viszont látszik, hogy mekkora lelkesedéssel és odafigyeléssel készült a játék, mert ezeket a zseniális apróságokat csak úgy lehet elkészíteni, ha tényleg szereted azt, amit készítesz. Szerintem.

Ezért nagy a kontraszt.
  • Shep
    Ez a Kerry akiről írkáltok mikor kerül elő, vagy mi kell hozzá, hgy felbukkanjon? Nekem eddign em került elő pedig Panam, Rivers meg Judy szálakt már megcsináltam, sztoriban már az innen nincs visszaút jönne de ezzel a jóemberrel még nem találkoztam.
  • Bokafix2
    "Rengeteg apró nüansznyi részletre figyeltek a játékban"

Rengetegre meg sajnos nem. Mivel megcsináltam a küldiket, leálltam egy kicsit jobban megfigyelni az npc-k által benépesített világot. Egy helyszínen belül több azonos modellel is találkoztam, azaz pl. néhány méteren belül ugyanabból a kis punk kölyökből kettő is volt. Még a ruhájuk is tök ugyanaz volt, kvázi ugyanabból a karakterből kettőt spawnolt be a játék a betöltéskor.
    Kicsivel arrébb egy dagadt öltönyös mukiból is kettőt láttam néhány méteren belül. Ez valahol fájdalmas. Régebbi játékoknál nem hoznám fel, de egy Cyberpunk-nál már alap lenne, hogy ne klónozza a karaktereket a program, mert úgy agyonbassza az illúziót, mint annak a rendje.
    Azt hiszem, a hasbeszélést már korábban is kifogásoltam, nos ebbe is bele lehet futni minduntalan, ha random npc-ket szólítok le. 3-ból 2-nek meg se mozdul a szája beszéd közben.

És a legcinkebb dolog az, hogy a nem játékos karakterek sehogy sem szervesülnek a világgal amibe beletették őket. A világhoz és az egymáshoz való viszonyuk majdhogynem nulla.
    Pl. elkezdtem őket követni, és valójában egyik sem megy úgy igazán sehová, csak körbe-körbe járkalnak egy adott útvonalat. Vagy körbemennek, vagy pedig néhány méter után megfordulnak és jönnek vissza.

Persze a legtöbb játékos nem fog leállni bámészkodni, így megértem, miért ilyen egyszerűek a karaktereket irányító algoritmusok. Nem igazán fektettek bele munkát. A tömeg csak töltelék, nincs funkciója, nincs valódi élettere, nem céllal közlekedik, nem tevékenykedik, csak a player miatt van ott, hogy azt az érzetet keltse benne, hogy most egy élő lélegző nagyvárosban van... mint a kamera előtt ide-oda futkosó statiszták a filmekben. Nincs semmi funkciójuk, kizárólag azért vannak ott, hogy azt az illúziót keltsék benned, hogy zajlik az élet.

Az npc-k rám való reakciója is elég steril és hiteltelen. Pl. a legtöbb csak néz ki a fejéből, vagy odaköp egy félmondatot, ha mellé állok. A keményebb arcok pl. belém köthetnének, vagy a rongyosabban öltözött muksók odajöhetnének pénzt kunyerálni. A punk kiscsákók megpróbálhatnának tőlem lopni, vagy egyszerűen csak összeverekedhetnének az utcán. Vagy valami, csak ne ez a kínos punnyadtság és apátia lenne a jellemző úgy kb. az egész világra.
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2021.01.02. 19:56:46