Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, én játszottam ezekkel.
1:A HZD- nem az én stilusom, de nem bántam meg hogy kipróbáltam, mert nagyon jó kis játék.
2:az AC-széria ezen részei már nem nekem keszültek.
3:Az RDR2-nagyon jó játék, most ez miatt hagytam abba, de termeszetesen csak időlegesen.
4:A GoT egy szenzaciósan jó játék a hihetetlenül eltalált hangulata miatt.
5:A Skyrim-et imádom minden hülye hibájával együtt, azt VR-ban szoktam játszani és úgy eszmeletlenül jó.
6: Én még mindíg nem értem hogy azon kívül hogy nyitott világú mind, mi indokolja az összehasonlítást a Cyberpunkkal ?
Melyik ezek közül RPG ? Nem RPG-elemekkel rendelkező, hanem RPG a klasszikus értelemben ?
Ha már nagyon hasonlitani akarnám, akkor a Cyberpunk egy Baldur's Gate, Icewind Dale, vagy hogy egy mait is említsek Pillars of Eternity- hez hasonlit a teljes felépitett játekmechanikájában "3D"-be átültetve. Szigorúan normal fokozat felett értve. A story és a normal fokozat, az a "GTA"-mód, de akkor a játekmechanikák használata valóban 90%-ban felesleges.
Akkor ennyi erővel miért nem hasonlitjuk a DOOM-hoz, vagy a COD-szériához ?
Na most a Cyberpunk az inkább Mafia 2, erősen történetközpontú, de a nagy terepasztalt azért minimálisan feltöltötték tennivalóval, és ez a random tigriskarom bandatagok kiirtásában, illetve a nem tudom mennyire randomizált, valamivel komolyabb mellékküldikben kimerül. Mást nem tudsz csinálni. A mellékküldik kb. annyiból állnak nálam, hogy berontok a kardommal, és röpködnek a fejek. A gyorsaság nálam fontos tényező, úgyhogy azt se tudom kiket vágok le, össze-vissza ugrálok, pörgök, kaszabolok, végén összeszedem a cuccokat. Na most ezt abba is hagytam, szépen összeszedtem egy 15-ös hírnevet az utcán, aztán felrakattam magamra a kívánt kütyüket, és elkezdem megcsinálni a küldetéseket.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.19. 20:18:29
Játszottál a pl. Kingdome Come-al? Na ott kezdődik az élő és lélegző rpg. Ahogy írtam CP-ben nincs AI, csak statikus NPC-k. Az hogy a rosszfiúk megtámadnak ha a "közelükbe hekkelsz" az nem AI hanem egy feltétel a kódban. Mindent elmond, hogy ha elfordulsz az npc-ktől akkor eltűnnek / újak generálódnak a helyükre mikor visszanézel. Ez pont azt jelenti hogy nincs kód hozzájuk kötve. Vagy állnak, vagy sétálnak, illetve megkapják a 10 akció animáció egyikét (eszik, cigizik, beszélget, stb). Csak addig léteznek amíg látod őket (quantum fizika 😄)
Az autók szintén zenész. Glitch-elj ki egy háztetőn a térképről és tök jól lehet látni az autók scriptelt sínútját. Ez megvan a GTA-ban is de nem ilyen idióta módon. Ahogy az autók viselkednek CP-ben, nem túlzok, de itt szerintem bármelyik fórumozó 0 programozói ismerettel 2 óra alatt le tudná programozni. Annyira trehány.
Aztán a többi rpg elem. Ahogy korábban írtam, vagy a legutóbb linkelt videó is mutatja, minden rendszer ami az rpg-hez köthető, törött. A kraft rendszer matek, a stat matek, a képességek, egyszerűen minden.
Ezért írtam, hogy ha egy csőjáték lenne, ahol a sztori és a karakterek viszik a játékot, akkor jó lenne. De minden más jelenleg gáz vagy felelselges.
Gyűjthetsz fegyvereket, autókat, ruhákat, mod-okat, kraftolhatsz 80%-ot töltő hp stimet, epic cuccokat common alapanyogból, low level 30k-at sebző fegyvereket, lehet 2000+ armor-od, 500% crit damage-ed, és mindennek semmi értelme mert az hogy minden OP még az 'end-kontenthez' képest is, az baromság. Egyrészt semmi kihívás a játékban, másrészt mert nincs értelme foglalkozni velük, beleölöd az idődet, összeszedsz minden szirszart, aztán istenként leölsz mindenkit. 0 balansz. Micsoda játékélmény.
A képességek és mod-ok 80%-a vagy átgondolatlan (9% riffle damage 3 AP-ért míg mellette van 3 másik 1AP-ért ami 20-50%-ot ad, stb) vagy teljesen felesleges/haszontalan. Ami oké lehetne arra meg nincs tartalom a játékban, amíg minden ellenfél papírmasé, 0 IQ-val rongyol rád vagy áll egy helyben mint egy hülye és a reakcióideje olyan hogy 2x újratárazol előtte mielőtt felemelné a fegyverét.
Ezek tények, lehet írni hogy nincs igazam.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 20:20:02
[merlinw.org]
1.: Jatszottal a HZD-nal?
2.: jatszottal az utobbi 2-3 AC-del?
3.: Jatszottal a RDR barmelyik reszevel is?
4.: Jatszottal a GoT-val, az idei ev egyik legnagyobb dobasaval?
5.: Jatszottal a Skyrimmal?
5. Igen, jatszottal. Tudod mi a vicc? Mint egy jollakott autista ovodas, habzo szajjal szidsz mindent, ami nem Morrowind, vagy nem Dragon Age elso resze, (na persze jogodban all, meg mielott... tedd azt), szerinted az osszes tobbi jatek egy fos es esetenkent csak a modderek miatt jatszhato (lasd pl a Skyrim, amirol nem tudsz szabadulni, a vilagon rajtad kivul mar senki sem jatszik vele). De, ra par evvel kesobb, 2020-ban a frissen megjelent, az utobbi evek legjobban vart jateka esetben elfogadod, hogy az alapjatek nem a legtokeletesebb, es feszulten varod, hogy a modderek majd rendbe tegyek - te irtad lentebb.
Es akkor csodalkozol, hogy senki sem vesz teged es a beszukult kettos mercere epulo vilagocskadat komolyan? 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 19:59:52
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Vannak hibái a játéknak, de szvsz még W3 is elbújhat mellette.
MrAndree. A felsorolt játékok. Ok mindegy 😊
Szerk: A felsorolt top játékok 😊
Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.12.19. 19:49:39
Merlin: Watch Dogs-ot annyira nem ismerem, elsőből kb másfél óra után elegem lett, azóta nem próbáltam őket. Watch Dogs 2ről úgy hallottam nem rossz.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 19:46:24
Why so serious?
Why so serious?
Tényleg érdekel lehet igazad van.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 19:26:49
Why so serious?
"Az mindenesetre látszik hogy vagy szar volt a teszter csapat vagy nem is kaptak időt vagy a javítások nem kaptak időt, de engem is egyre inkább érdekel mit csináltak 5+ évig akkor."
Covid, home office azért mindenkinek betett plusz a türelmetlen vezetőség akik mindenáron ki akarták adni 2020-ban még. Meg azért sose voltak programozó zsenik ezek a lengyelek, konzolon meg pláne nem. Witcher 3 is rettenet bugos volt megjelenéskor PCn is, konzolokon meg elvileg még rosszabb. Aztán persze szépen kijavították. Ugyanez lesz most is.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 19:27:38
Why so serious?
A 0 következmény sem igaz, ha pl egy banda mellett próbálod meghackelni a cuccaikat az utcán rögtön rádtámadnak, még ha csak elmész nem bántanak. A rendőrös spawn tényleg nagyon gáz, egyszer kipróbáltam trainerrel belőttem végtelen életet azt lelőttem az összes rendőrt a fenébe és nem az volt hogy jönnek nagyobb waveben rám, hanem kb kihalt lett az utca és ennyi aztán tényleg 2 sarkot kell elmenni hogy lerázd őket ezt nem tudom hogy gondolták, meg hogy ha vérdíj van a fejeden az miért nem marad ott mint a red deadben, pedig ilyen mindenhol kamera városban simán illene. Azért nem tudom hogy tudsz 1 hitelni level 10-en más meg arra panaszkodik, hogy túl nehéz és kifogynak lőszerből, az sem mindegy milyen nehézségen. Az mindenesetre látszik hogy vagy szar volt a teszter csapat vagy nem is kaptak időt vagy a javítások nem kaptak időt, de engem is egyre inkább érdekel mit csináltak 5+ évig akkor.
Na jó mi a kényelmetlen a hackelésben hogy rá kell nézned és meg kell nyomnod 1 gombot? Azért ne már... Nekem meg a deus ex nem jött át a Human Revolution nagyon nagy kedvencem volt de a Mankind Divededben meg volt 2-3 út adva de ha nem úgy gondolkoztál ahogy a fejlesztő nem teljesíthetted a küldetést az egész értelmetlen össze vissza rohangálás volt és az kicsit sem volt open world, tehát megcsinálhatták volna jobbra a pálya designt, itt viszont ahhoz képest hogy open world jobb a pálya design mint sok csőjátékban.
Szóval szerintem egy nagyon is jó játék született és nagyon sajnálnám ha ez a rossz launch aláásná egy 2. rész elkészültét és belekezdenének a Witcher sorozatgyártásba ami aláásná annak is a minőségét, bár nagyon várom az új Witchert de azzal a trilógiával ott is magasan van a léc könnyű lesz leverni.
Why so serious?
Csak megjegyeztem hogy az mégiscsak gagyi megoldás hogy a rendőrök elől elég 200 méterre elszaladni és azt is elfelejtik hogy a játékos a világon van, nemhogy körözni kéne. Nem írtam olyat hogy "csinájják meg ojjanra minta gétéja", inkább arról szólt a kommentem hogy ez azért egy látványosan cheap megoldás, amit már húsz éve is elég gagyinak számított volna. Bár mindegy is valójában, röhögjél tovább, én húztam játszani.
"Mondom még csak megközelíteni sem senki, nem fogja őket."
Ez nagyon fanboy duma😊 Én eddig csak jobb open world játékokal játszottam. Visszatérünk rá ha lehullott a fanboy szürkehályog 😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 19:08:54
[merlinw.org]
Igen végül unalmas lesz, lesznek dolgok. A játék? Nem nagyon nem.
Játék messze A+ cím.Sztorikkal, mellékquestekkel ismétlődő questekkel.
Igen van hibája?
Van, pl,
A pusztakezes harc még 4-es attribnál is működik gáz.
Látszik a W3 hatása? Igen látszik tömegjátékot csinálni és mégis többnek lenni?
Látszik.
Írogathatsz mint mindenki te is és mások is 😊 De nem fogtok egyetlen nevet sem mondani ami open world és sztori és karakterek vonalon akárcsak a közelébe lenne ennek a nem A címnek 😊
Van hibája bőven. Én írhatnék olyat ami pl. a PoE és társai nehézségéhez képest ez hol van. Még hardon is.
De minek? Mondom még csak megközelíteni sem senki, nem fogja őket.
Ebből olyan játék lesz 2 év múlva majd a moderek segítségével ami párját ritkítja.
Tudod miért? Mert amit páran már írtak. Minden javítható. Mert az alap kiváló.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 18:51:46
Why so serious?
De, gazdasági szempontból nem tehették meg, hogy kihagyják a prevgen verziókat, hiszen eleve erre jelentették be, a játékosok nagy része ezzel rendelkezik 2020. telén (köszönhetően a covid miatti csökkentett gyártókapacitásnak és a nextgen megjelenés közeli dátumának is), így valahogy bele kellett gyömöszölni az egészet a PS4 és XB1 keretei közé. Ebből van pénzük. Nem csak grafikailag, hanem minden más összetevő tekintetében is.
És szerintem ennek a kurtításnak lett az "áldozata" a npc és városi közlekedés script rendszere, ezért lett lezárva a házak 99%-a (érdekes, az ajtó ott van, nem csak egy textúra, szerintem korábban ezek aktív területekhez kapcsolódtak, egy teljesen bejárható városhoz, épületekhez, stb), ezért nincsenek olyan dolgok a játékban, amelyek nem a core gameplay részei és kihagyhatóak, még akkor is, ha 2020-ban ezek már alapnak számítanak egy open world játékban (fodrász, funkciókkal rendelkező saját ingatlan, saját kocsik pimpelése, "transmog" rendszer, városi szabadidős "time sink" tevékenységek, stb.).
Meggyőződésem, ha jövőre jött volna ki a játék, csak és kizárólag PS5, Series X és PC-re - kihagyva a prevgen -, akkor a bokánkat is lefostuk volna, olyan lett volna a teljes valójában. Oké, utólag már ők is okosok, de valójában a prevgen bevételek egy (nagy?) része refund, a CDPR jelenleg damage control üzemmódban dolgozik és mindez azért, mert bevállalták a prevgen vonalat.
De, az is lehet, hogy tévedek, semmi sem maradt ki, és ez a "teljes" játékélmény, sose lett volna több ebben. Még így is klasszis játék lett, jobb, mint a piacon lévő hasonló játékok nagy része, de nem egy korszakváltó termék, amelyet mindenki várt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 18:45:43
A grafika azért bőven AAA szint. 😊
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 18:37:13
Why so serious?
igen nekem is eszembe jutott mennyivel jobb lett volna ha a gyorsutazást metróval oldják meg
nem kellett volna bejárható pályaudvar csak egy ajtó de mégis hangulatosabb lenne mint teleportálni
GTA-tól függetlenül az én problémáim:
- 0 következmény, mintha egy VR-ban lennél. Lophatsz, gyilkolhatsz (0IQ spawn-oló rendőrök 5 csillag mellett 2 utcával arrébb már nem keresnek), az NPC-k semmire sem reagálnak, ha meg igen akkor az összes ugyanúgy. 110% statikusan scriptelt minden az egész játékban.
- a stat-ok, mod-ok, eszközök balanszolásának teljes hiánya, a 99%-uknak semmi értelme, lvl10 környékén már 1 hitelni tudsz mindent a játékban (a tranq launcher nélkül). Gyakorlatilag ha a fejlesztők által kívánt "élményt" szeretnéd elérni, akkor meztelenül futsz ability-k nélkül. Minden vagy túl OP vagy teljesen haszontalan.
- a hackelés tök keszekusza, kényelmetlen, macerás, értelmetlen. Én végigtoltam Deus Ex-et gyilkolás nélkül, itt 1 perc után elvesztettem a türelmemet és beronyoltam mindenhova, 20mp alatt kiírva a területet.
A bugokról nem beszélnék, a főszálon nincs olyan sok, viszont ami van az mind a legrosszabb helyen (Jackie, tábortűz, stb), ami elcseszi az egész hangulatot.
A játék messze nem AAA cím, nem tükrözi az árát, gépigényét és a hájpot. Ami jó dolgot meg tudok említeni, az a pályadesign és a küldetések ötletessége / változatossága, a szinkront / főszereplő karakterek animációit - már amikor úgy viselkednek ahogy kellene.
Elvagyok vele, mint egy early access indie játékkal, (azaz sz*rok mindenre ami zavar), de a CP bugok nélkül is egy erős "meh" játék, amit normál esetben (a drámák és a hájp nélkül) elfelejtenénk max 1 éven belül. Egy Deus Ex féle csőjáték formájában lehet működött volna és el is tudták volna készíteni. Nem az a +6 hónap fejlesztés hiányzik a játékból, alapjaiban problémák vannak vele. Ha bele is nyúlnak a lelkébe a játéknak a jövőben, szerintem jövő karácsony előtt nem lesz abból semmi és addigra egy teljesen más játék lesz belőle. Bár ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 18:09:45
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 17:44:36
A rendőrök és a forgalom valóban 1bites, nem csak az, hogy nem képesek kikerülni az akadályt, de nincsenek random leparkoló autók, vagy közösségi közlekedés sem. Ennek láthatóan az az oka, hogy ez a része egyáltalán nincsen kész. Nem kell újraírni semmit, csak be kell fejezni majd.
De ezen kívól mit tud a GTA amit ez nem? Ok, nincs tetováló szalon, de egyrészt, oda a GTA-ban is bementem kétszer és ennyi, másrszét CP-ben viszont sokkal több helyre be lehet menni, bároktól kezdve az éttermeken át az irodaépületekig.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Corpo-ként a nomád ending-et választottam elsőre. Azon belül megnéztem mindkét verziót... Johnny-t nem kellett volna... szivem szakadt meg. És bevallom amikor judy keresett, hogy hol vagy, mi van velem akkor azért elpityeredtem (szerelmi szál). Még mindig hatása alatt vagyok ahogy elpityeredik az üzenetben...
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.12.19. 17:32:52
Þór vígi þessi rúnar
Rengeteg belső tér van a játékban, Open World címben ennyi bejárható belső teret még nem láttam. Nem lehet mindenhova bemenni, de így is minőségi ugrás. Viszont ez nem az első 2 óra játékot követően lesz látható.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 16:36:54
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.12.19. 16:23:14
https://www.twitch.tv/sp1gu
Ez a progi jo RPG van/lesz, latvanyos koritessel; majd nehany honap mulva, ha a jatekmenet es alapveto program bugokat javitjak. GTA-szintu dolgok ebben sose lesznek. Ahhoz ezt nem javitani kellene, hanem nullarol ujra irni az egeszet😄 Jo lenne, de az mas ceg, mas vilag.

Más. Azt valaki esetleg megfejtette, hogy a gyorshekkelésnél mi a franctól függ, hogy blokkolva van egy képesség? Meg mi az ami blokkolja? Pl van a "fütyülés nevű", ami az ellenség elcsalására van. Először azt hittem, hogy az akadály számít a karakter és a célpont között, de aztán volt, hogy az akadály mögött guggolva (de tiszta rálátás mellett) és bő öt lépéssel távolabbról aktiválhattam a hack-et, átléptem az akadályt, gyakorlatilag három kar hossz távolságra és köztünk lévő akadály nélkül meg "blokkolva" jelzés. Azért ez is nagyon nem frankó így, a számmal fütyülök azt is meghallaná, még ha takarás mögül füttyögök akkor is (lásd AC). Ráadásul a hekknek nem pont ez lenne a lényege, hogy ha megvan a kapcsolat, wireless ráálltam a hardware-ére akkor nem tök mindegy mi van köztünk? Remélem ezt is javítják, mert ez a hekkesdi is nagyon tré így. Ami még nem tetszik amikor nem egy ellenfelet, hanem pl egy terminált tör föl, amikor becsatlakozik a dróttal. Na ehhez a fajta hackeléshez meg valami normálisabb minigame-et kellett volna csinálni. Ezek a betű sorozatok elmennek pl az ellenségnél, ill a gyorshack-eknél. De a terminálokhoz, ajtókhoz, tárolókhoz, egyéb eszközökhöz valami mást kellett volna, valami összetettebbet. Gondolok pl a Deus Ex-re. Nem csak kiválasztassz max 4 betű-szám kombinációt, hanem látod az útvonalat, a kapcsolt adatbázisokkal, védelmi eszközökkel, meghajtókkal, amik ellen speckó programokat, vírusokat kell használni, amikor meg beriaszt rendesen fölmegy az adrenalin az emberben. Nehéz szívvel mondom, de a DE-ben a hackelés kenterbe veri ezt. Amúgy imádom, nekem ez nagyon bejön, nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények között kellett elstartolnia.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2020.12.19. 14:27:44
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Apropó Judy: némelyik tetoválását én is gáznak tartom, de pl a mellkasán lévő tűzoltóautónak külön sztorija van fiatalkorából, el lehet olvasni a lakásán lévő gép üzenetei közt. Vagy a "Prison Song" ami egy Radiohead dal, annak is egy sora rá van tetoválva a karjára a 13-as szám alatt, az azonos című küldetés alatt ennek a dallamát dúdolja, de talán a legszembetűnőbb a Ghost In The Shell tetoválás, ennél egyértelműbb easter egg talán nincs is a játékban.
Megkeresed hova telepítetted a játékot, ott megnyitod a képen látható fájlt, és átírod a látható módon, fontos, hogy kisbetűvel írd, ezután tedd ÍRÁSVÉDETTÉ a fájlt, így nem fogja felül írni a program.

Utoljára szerkesztette: MertHogy, 2020.12.19. 11:55:25
Igen, még a 7 éves GTA V is jobb ezen a szinten. Ott voltak azért reakciók, pl. ha valami drága kocsiból szálltál ki az utcán akkor volt hogy odaszólt a random járókelő hogy "Nice ride!" meg ilyen apróságok. Ami viszont tényleg nagyon gáz az a rendőr AI - vagy annak a hiánya. Csinálsz vmi tiltott dolgot és egyből odateleportálnak, majd szanaszét lőnek. Nincs semmi fokozatosság. A GTA-nál ezt a fokozatosságot sokkal jobban megoldották: először egy-két járőr, aztán útzárak, majd jött a SWAT, helikopterek, stb. Itt meg behuppansz egy kocsiba, elhajtasz pár száz méterre a nagy mega-killer zsaruk meg ott maradnak ahol hagytad őket, semmi üldözés vagy ilyesmi.
Ez mondjuk lehet hogy a gyengusz vezetés-AI miatt van: a normál forgalomban gyakran kialakulnak dugót, mert beragad egy autó. Ez alapján simán elképzelhető hogy a fejlesztők nem tudtak rendes cop car AI-t csinálni, ami képes lenne a játékost a forgalmat kerülgetve üldözni.
Ez azért így elég gyengusz, húsz éve is volt már jobb ezen a téren.
Én is "papírra" vetném a gondolataimat, rögtön az elején leszögezném, hogy egy GTX980-nal játszom, kompromisszumot kellett kötnöm, vagy ezen játszom vele vagy semmin.<#vigyor>#vigyor>
Szóval a látvány nálam nem első osztályú, de ez van. A város kidolgozottsága lenyűgöző, de sajnos egy lüktető, dinamikusan élő város hangulatát már nem sikerült összehozni, az a baj, hogy nem csak nagyon bugos a játék, hanem hiányos is(NPC viselkedése, közlekedés AI, küldetések közben darabos, hiányos animációk), szerintem legalább fél, de inkább egy év mire ebből az lesz amit szerettek volna, ha túl éli a stúdió ezt az időszakot.
De ezen hibák és hiányosságok ellenére, ENGEM a játék teljesen magába szívott, ilyen utoljára a Subnautica tudott elérni. A küldetések részletessége, témái baromi minőségiek(persze nem mind), tele van olyan részletekkel amit lehet a legtöbb játékos észre se vesz, meg se néz, gondolok itt olyanokra, hogy adott karakter gépeiben lévő üzenetek, feljegyzések elolvasás.
el lehet merülni a világba az egyszer szent, csak hát mellette ott van a rengeteg kiábrándító hiba, hiányosság.
Szóval kellemesen tartalmas. Az hogy a főszál viszonylag rövidke a maga 20 órájával nem nagy baj, mert így szívesebben újrajátszom, és nem vagyok akadályozva az előrehaladásban azzal hogy fejlődnöm kell, meg egyéb küldetéseket csinálni. Meg aztán ha valakinek nem jön be a nyílt világ, vagy nincs annyi ideje, akkor foglalkozhat csak a főküldivel, mintha külön játék lenne a játékon belül, pörgős, izgalmas és nem kell hozzá félistenné tápolni magad.