6309
-
MrAndree #3820 A W3 nem open world? Ma is tanultam valamit. -
Although_ #3819 Segítek a W3 nem sok köze van az open world címkéhez. Dragon Age origins modern verzió. Igaz bemutatták meg tudják csinálni lehet jobban is. De ez. Ez egész más. -
Although_ #3818 Nem gond, nem lesz játék ami bejön majd neki úgy teljesen igazán :) Igazából ez az igazán szar dolog: :) Én tudom egy ilyenre vártam. És boldog ember vagyok. Már most mi lesz dlckel kiegekkel remélhetőleg :) -
Although_ #3817 Nem láttál belőle semmit így nincs jelentősége. A vége kapcsán nem tudok nyilatkozni mert 1 volt meg. De aki ilyet ír az nem látja amiről beszéltek nem csak fősztori lesz de mellékquestek is azok lesznek. Mikor a fősztorinak 2 befejezése van szerinted meg ott vannak a mellékquestek 10 kb amit láttam amit többféleképpen be lehet fejezni, ott vannak a gigek a többféle4-5 megoldási lehetőséggel, ott van egyenlőre 2-3 társ sztorival ott van a kezdő karakter aki bevisz a játékba aki maga is ki van dolgozva.Ott vannak amit kancslaborz mondott questek ahol hallgatod a rendőrt és rájössz amit a fixer adott feladatot lehet nem is úgy van..ott vannak a beszélgetések. Az van amit mondtam fogalmatok sincs mivel játszotok.
Carlos más tészta. Pl. Ő tudja csak kevesli....De te nemigazál fogtad fel.
W3? Ok legyen? a nevetséges harcrendszerével? mindegy melyik fokozaton játszol? Ok vannak mellékquestek amik ki vannak dolgozva a főszál jobb de van 10-20-30 gig vagy több amit többféleképpen megoldasz? VMondom nem bántom a W3 mert tökéletesen értem neked miért volt tökéletes jobb volt mint a Max Payne...Igen tudom te a dlckel kiegekkel teljes játékról beszélsz. Az van, öreg, ez az első epizód még csak. -
nordan #3816 200 órát játszik egy játékkal és csalódott :D :D OK -
nordan #3815 Rosen
Schall
micsoda véletlen...nincs is több kérdésem -
#3814 Pereskedés szitu, infók:
Current report no. 68/2020
Rosen law firm
Schall Law Firm
Magyarul:
"Két ügyvédi iroda karácsony előtt beperelte a CD Projekt RED-et a Cyberpunk 2077 miatt. A cél az, hogy az ügy csoportos keresetté váljon, amely minden olyan befektetőt képviselhet, aki pénzt veszített a szerepjáték rajtján.
A New York-i Rosen Law Firm és Los Angeles-i Schall Law Firm ügyvédi iroda beperelte a CD Projekt RED-et, a célja pedig az, hogy az ügyből csoportos kereset váljon, amelyhez minden olyan befektető csatlakozhat, aki idén január 16. és december 17. között tett pénzt a lengyel fejlesztőcégbe. A vád szerint a csapat "hamis vagy félrevezető" kijelentéseket tett az új játékkal kapcsolatban, és így megkárosította a részvényeseket.
Egészen konkrétan a CD Projekt RED nem közölt elegendő információt azzal kapcsolatban, hogy a Cyberpunk 2077 konzolos verziói bugosak és "gyakorlatilag játszhatatlanok", sőt a játék januári elhalasztásakor még azt mondta a vezetőség, hogy az anyag "készen van és játszható". Felemlegetik azt is, hogy Adam Kiciński elnök és társügyvezető egy későbbi konferenciahívás alkalmával leszögezte, hogy a PS4-es és Xbox One-os átiratokkal "nincs probléma", csupán optimalizációra szorulnak."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.04. 21:31:52 -
#3813 2 féle befjezést már megkaptam és igazából a grafikát (itt is inkább csak a textúrák minősége és a város maga) leszámítva nem vagyok elájulva. A legnagypbb bajom az, hogy igazából minimális ráhatásod van a dolgokra, tök 8 mit csinálsz a vége ugyanaz. A Witchernél éreztem ,hogy van súlya a döntéseimnek itt ez nincs meg és szerintem ez a játék legnagyobb hibája. Az, hogy még így 70%-osan is egy elég jó játék az nem feltétlenül csak a CDPR-et dícséri, szerintem. Na mindegy, kíváncsi vagyok azért milyen lesz majd a "végleges" verzió. -
#3812 Nagyon mellelottel. NAGYON!
6 evig dolgoztan a jatekfejlesztesben. Szoftverfejleszto vagyok 15-20 eve. Ugyhogy tudom...
Ezert is latom mashogy mint ti akik nem tudjatok mi megy ott.
Nem fikazom a jatekot. Egyszeruen tobbet vartam.
Off: skyrim nekem 1 ora volt es toroltem a francba azt a szart.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.04. 21:24:13 -
Although_ #3811 ~200 óra után csalódott vagy :) Nekem a skyrim 15-30 után ugyanez. Érted a különbséget. Ne hidd nem értelek. Csak tudom ez a telhetetlenség. Egyszerűen nem értitek mit jelent megdolgozni egy ilyenért. Mert sose csináltátok. A lengyelek a haver a Conanból mondta nem kicsit előttünk vannak nem csak előttünk de nyugat előtt is ezt most kőkeményen bebizonyították.
Nem kell telhetetlennek lenni. Csak kell mondani még egy játékot ahol 200 óra nekem 100 óra után érzem bár még jobb lenne.
Ez lesz mert megvan a lehetőség. Ahogy tudtam anno a skyrimnál büdös életben nem. Nem azért mert nem jó játék hiszen emberek millióinak szerzett örömet percekre szupersztárnak érezhették magukat. Dragooonborn. De mint rpg? Pláne év rpgje? :)
Ez meg az a kérdés 1-2 év múlva minden idők egyik legjobb címe lesz.
-
Sunrider924 #3810 Nem tudom mi a fene bajod van Keanu-val, de esetleg ha eszedbe jut a Johnny Mnemonic akkor talan rajosz hogy nala keresve se talaltak volna alkalmasabbat, nem kellene felulni minden idiota bloggernek/dumanak es nyilvan a CDPR-nel is voltak, akiknek nem gyokketo az IQ-juk es nem lottek el idonek elotte a nagy meglepetest.
Ami meg a gazsijat illeti nem tudom mennyi az annyi de Keanu az a szinesz aki film forgatasanal is lemondott a gazsija felerol(?) is csakhogy egy nagy huzonev (Al Pacino) is szerepelhessen vele a filmben....
Az a reddites post az 50%igazsag 50% kamu, attol hogy kreativ nezetelteresek voltak egy ekkora volumenu projectnel nem ilyen sunyi hatbatamados modon kellene "visszavagni", az meg hogy 200+ ora jatekido utan arrol irkalsz hogy sokkal tobbet(??) akkor gondolj arra hogy ez az ALAPJATEK majd akkor dumalj amikor ezt is 3 expansionnel egeszitettek ki, most nem azert de amirol te azt hiszed hogy kivagott tartalom az siman lehet tervezes eredmenye, az expansion tartalom amit nem akartak semmikepp a kerettortenettel egyutt kiadni, nem kapzsisag siman csak tervezes... Johnnyi tortenete csak megadta az alaphangot, reszemrol belefer hogy a tortenet a tovabbiakban nem V foszereplesevel megy majd tovabb. -
#3809 Igen én is igy érzem.
Ha a executive-ek nem pofáznak bele és esetleg nem jön keanu akkor ha a DEV-ek akik értenek hozzá letesznek egy olyan játékot ami minimum hozza a 2018-as elvárásokat (amik akkor bennevoltak és most hiányoznak).
Nem fikázom a játékot de a 3ik végigjátszás már nem annyira epik mint mondjuk az első volt pedig teljesen más karaktert és mentalitást csináltam. Direkt másokat válaszoltam stb és nem nagyon tértek el dolgok csak apróságokban (maelstrom vs militech, NetWatch vs Voodoo pl) (plussz judy egy tünemény Panam meg csak egy húzható sunci) :)
Sőt még a kiváncsiság még Kerry-re is rámozdított hát nem vagyok büszke a hajón történt homár party-ra, de legalább ezt is láttam. :)
A lényeg: csalódott vagyok mert ebből a játékból SOKKAL többet ki lehet(ett) hozni. Reméljük a DLC-k és kiegek majd megadják azt amit a DEV-ek akartak adni. A főnökségtől meg elveszik a karácsonyi bónusz merciket és odaadják a Lead Dev-eknek vagy valami. -
#3808 Szerintem mindenkinek igaza van.. Az tény hogy sok egysíkú küldetés van.. Érezhető hogy valami hiányzik.. többet akartak és nem fejezték be. Ez is látszik. Ha úgy adták volna ki ahogy ez tervezve illetve a devek akarták lehet még 2 év de akkor szerintem az évszázad játéka lett volna.
Így sem középszerű alkotás csak a szájíz romlik tőle. Élvezetes játék és szerintem a történet szerint így is az év játéka esélyes szerintem.
Hihetetlenül élnek az NPC karakterek.. egy egész film amiben a döntés sokszor a kezedbe kerül. És vicces és szomorú. .annyi eldugott dolog derül ki és annyi lehetőség lenne még benne.. -
Although_ #3807 Azokban komoly fejtörők vannak, lásd akár a Secret World. Ott tényleg kellett gondolkodni a Dragon Age originsben is volt egy kettő de már azok nem kalandjáték színvonal a skyrim 3 a 3dik max 27 lépcsőben megoldható viccet ne nevezzük rejtvénynek.
Ez a Braindance nem rossz. De nem igazán fejtörő oké vannak nehezebb részei de tök jó, hogy belerakták! Ahogy a kódtörés is nagyon jó. Messze jobb mint vártam. Persze az eredmény nem maradt el a vásárlók fele azt se tudja mit vett meg. -
Although_ #3806 Pont az jutott eszembe ott látszik igazán a Dragon Age origins hatás. Megoldani egy open worldben legyenek" kalandozó társaid."
Valóban messze nem tökéletes :) De ahogy mondtam Biztosra vettem a CD is rálép arra az útra amire a Beth és a többiek akik nagy cégek lettek. Ehhez képest. -
Although_ #3805 Nagy szarban vagy öreg mert lehet életedben nem fogsz olyan nyílt világos rpgvel ami neked bejön, maradnak az izometrikusok.
Ha neked nem elég a Panam, Judy féle mellékszereplő karakteres történetek dilemmái, a Cloud letérő alakulása a döntéseid nyomán és még hány ilyen van, a sokféleképpen megoldható gigek. Akkor el se tudom képzelni neked a virtuális sisakos szappan operákban való szereplések előtt lásd neuromancer könyvek. Szóval nag szarba vagy ha ez ami ebben van, nekem, kancsiborznak és még sok régi rpg fannak jó neked meg semmi :) -
#3804 Jó kérdés. Annyira régen játszottam vele, hogy nem tudnék egyértelműen válaszolni erre. Mostanánan már mindent RPG-nek hivnak amiben lehet attrib pontokat rakosgatni meg skilleket molyolni (ennyi erővel a diablo 3 is RPG).
Nekem csak az fáj, hogy annyira lejön az egészből, hogy a DEV-ek mit akartak és mi volt az amit rájuk erőltettek... -
Evoluti0N #3803 Akkor a Witcher 3 sem RPG, ahol még csak nem is te kreálod a karaktered, valamint még előéletet sem választasz, hanem meghatározott karaktert irányítasz? -
#3802 számomra egy rpg azt jelenti, hogy egy az előéleted (amiből összesen volt 3x3 darab annó most csak 3: nomád, corpo, street) befolyásolja a játékot. Itt nem. Itt befolyásolja az első 15 percet és mész jackie-vel streetkid-kedni. (az előélethez fűződő extra beszélgetések nem gyakorolnak lényeges hatást a játékre és az adott küldetésre).
Az hogy különféle küldiket különféleképpen lehet megcsinálni megintcsak erős túlzás. Az hogy mivel fizetsz a flathead-ért ugyanolyan ramazurit csinál, csak éppen nem a maelstrom-ot hanem a militech-et irtod ugyanott (ilyenkor az áruló köszöni szépen hogy segitettél kiccsaj ment a levesbe és ennyike volt... Az hogy kiszabaditod-e brick-et vagy felrobbantod esetleg megintcsak nem nagyon lett kifejtve (gyanitom kivágták, mint ahogy a maxTac csatlakozást és Peralez küldiket, Taxisokat és Jackie történetet is).
A teljesen legvégét leszámítva tökmindegy mit csinálsz sajnos az esetek 90%-ban megcsinálod a küldetést ahogy épp akarod (szétlövöd, széthekkeled, szétkardozod, stb) és annyi.
Nagy döntések? Pl Delamean-nél hogy mit csinálsz? Semmi kihatása a játékra. 3 féle autót kapsz akiknek van 5-6 mondatuk/SMS-ük és ennyi a különbség.
Esetleg a netwatch/voodoo boys ellentét a vége felé? Nincs különbség. Ugyanaz a kettő. Egy különbség van. Kifelé menet meg kell-e küzdened a feka csókával (Placide). És gyanitom ez is kivágott rész mert Pacifica-ban szinte semmit se kell csinálni. Van kb 10 gig és 5 mellékküldi. Ez itt masszivan el lett hanyagolva. Se a netwatch se a Voodoo Boys nem talál meg bármelyiknek segitesz.
Sajnos a jó öreg architect-nek van most most igaza a Mátrix-ból: a választás csak illúzió. Tökmindegy mit választatsz a beszélgetések alatt csak a szöveg más de a végeredmény majdnem mindig ugyanaz. (epilógust leszámitva)
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.04. 14:14:02 -
#3801 > Szerepjátéknak az egyik alapja a karakterek a másik a történet és a döntési lehetőségek. A CP 2077-ben főszál és a mellékszálak többsége 2-3 módon befejezhetők.
Mondjuk akkor a Telltale játékok is szerepjátéknak tekinthetőek? :)
> Kalandjáték, érdekes gondolat. De azokban puzzle kötelező elem míg a régebbi rpgben ritkán volt ebbe meg nem nagyon.
Volt az, és van az. Szinte minden rpgben van minimum fél tucatnyi fejtörő, amely vagy logikai, vagy lexikális, vagy más - esetleg rosszabb esetben ügyességi - alapokon nyugvó akadály, amelyet le kell győznöd. Dragon Agetől a Skyrimig, a Baldrus Gatetől a Tyrannyig bezárólag. A CP-s Braindance ugyanolyan puzzle jellegű kihívás, mint mondjuk a kódfeltörés minijáték, vagy a tetőre való feljutáshoz szükséges rejtett útvonal megtalálása és pallókon és kukákon történő kicentizett ugrások a cél érdekében. Nyilván ezek nem annyira hangsúlyosak, mint mondjuk egy Tomb Raider játékban, vagy egy random point and click kalandjátékban, de vannak szép számmal, mert a puzzlek a szerepjátékok szerves részei.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.04. 13:58:11 -
Although_ #3800 Szerepjátéknak az egyik alapja a karakterek a másik a történet és a döntési lehetőségek. A CP 2077-ben főszál és a mellékszálak többsége 2-3 módon befejezhetők. A gigek meg többféleképpen megoldhatók Ha azt mondom ettől még a W3 is messze van, akkor nem túlzok. Kalandjáték, érdekes gondolat. De azokban puzzle kötelező elem míg a régebbi rpgben ritkán volt ebbe meg nem nagyon.
Open world teljességéhez valóban ma még hiányoznak az npck a terepen ne csak töltelékek legyenek. Jelenleg mint az rpgben általában a töltelék szerepet töltik be.
De mint a skyrim idején is mondtam ez az amit utómunkákkal is meg lehet oldalni. vagy pcn a moderek megoldják.
Az előbbit viszont nem lehet.
1 év múlva nagy eséllyel ez a valaha volt egyik legjobb open world akció rpg lesz ami méltó az izometrikus rpgkhez is. -
Evoluti0N #3799 Nem sandbox, de nem is lineáris. Open world és akció RPG. -
#3798 Mind a két, általatok használt jelző túlzás, szerintem. Lineárisnak semmiképpen sem lineáris, viszont sanboxnak sem sandbox. Egy bőséges tartalommal telepakolt open world gameplay-jel operáló jelentős szerepjátékos elemekkel megspékelt akció-kalandjáték.
Még mielőttt elkezdene bárki is szpemelni, miszerint "az anyádpicsáját, ez a játék kőkemény szerepjáték", jelzem, hogy a CDPR-t idéztem, ők maguk nevezik így a SAJÁT játékukat minden hozzájuk tartozó felületen: "an open-world, action-adventure story", miután kb. másfél éve törölték az rpg kifejezést a leírásból.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.04. 13:14:37 -
Evoluti0N #3797 Lineáris akciójáték? :D Rég játszottál már te lineáris akciójátékot, ha ez neked az. Azt leszámítva, h first person és tudsz benne lövöldözni, semmivel sem kevésbé RPG, mint a Witcher 3. Megvan benne az összes olyan elem, ami azt RPG-vé tette. -
#3796 Ööö.... ez lineáris akciójáték lenne? Wtf... Szerintem többféleképp megoldható, több szálon futó sandbox rpg-t kaptunk, ami lényegében pont olyan, mint a witcher volt, a küldetések kb ugyanolyanok. Nem mondanám a witcher 3-at lineáris akciójátéknak.
Az "immerzív", az meg szubjektív, hogy kinek az. Nekem az, másnak lehet, hogy nem. Ezen nem fog semmi peccs sem változtatni.
A 48 perces izét szándékosan nem néztem meg, hogy nem legyen spoiler benne. -
Daermon #3795 A DLC-k ingyenesek lesznek, de ezek apróságok lesznek esélyesen, mint a Witcher 3-nál. Fizetni majd a kiegészítőért kell (azaz Expansion, nem DLC). -
#3794 Neeeem!!!!!
Amit mi kaptunk az egy linearis akcio jatek. Mi open world immerziv rpg-t vartunk (mert ennek hirdettek vegig). Nezd meg a 2018-as 48 perces gameplayt. Olyanokat mond es mutat ami NINCS a jatekban es akkor meg ott volt!
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.04. 12:37:46 -
#3793 Szerintem a NMS nem jó példa. A NMS-jal a baj nem a bugok voltak, ott nem is nagyon volt bug vagy az, hogy szarul futott, hanem hogy egész más játékot kaptunk, mint amit ígértek. CP-nél ez max a rendőrökön és a rendőr AI-n érződik, amúgy a játék legnagyobb baja a bugok és a konzolokon a szar performance. -
#3792 Én is ebben reménykedem. Azért örülök hogy a NMS-t hozták példának. Ők is rettenet beégtek de azóta amit csináltak példa értékű! -
#3791 0% az esélye, hogy fizetősek legyenek ezek a dlc-k. A witchernél is ingyen adták, pedig ott botrány sem volt. Sőt, inkább arra fogadnék, hogy a Blood & Wine kategóriás kiegészítőket is lehet, hogy ingyen fogják adni, csak hogy visszaszerezzék a bizalmat. Inkább erre tennék pénzt, mint hogy a szimpla dlc-kért hirtelen pénzt kérnének. -
#3790 270 óra játék után nekem nem kell mondanod... -
#3789 > Lehet nyafogni, hogy 7 év fejlesztéséért a dlc-kért is pénzt kérnek
Mondjuk a CDPR ekkor ismét csak szembeköpné magát és a vásárolókat, mert ingyenes dlcket igértek. Bár igértek sokminden mást is, amit nem kaptunk meg, de kizártnak tartom, hogy meglépjék a fizetős dlcket, ezt szerintem már ők sem merik megtenni az elmúlt hónap szarcunamija után, bármekkora faszok is lettek az egykor ajnározott vezetőkből.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.04. 11:15:00 -
Although_ #3788 Nézőpont kérdése, ez a játék így is kb duplája tartalomban a piacon levő többi hasonlójátékhoz képest. Ha méretében nem is W3 a fősztori hossz. Mellékquestekkel simán megvan a 80-100 óra. Lehet nyafogni, hogy 7 év fejlesztéséért a dlc-kért is pénzt kérnek ha az eredeti tartalomban benne lett volna. Most miért. Azt tudom egy szó nélkül kifizetek minden dlc-t mert ez nagyon messze van a lehúzástól. -
#3787 Ugyanaz december kozepi leak a forrasa, amit en is beszurtam es amit Merlin is berakott, senki sem tudja, hogy mennyire valid (egyelore), de annak tunik. A cucc mar ket hete kinn volt, de csak tegnap kerult ki a redditre, na onnan meg irany a mainstream gamer media, a kovetkezo napok CP temaja meg is van minden portalon. (mivel nincs mar sajat munka, hanem mindenki a kotakut/eurogamert/PCGamert forditja es/vagy az alapjan irja a cikket, igy csak akkor irnak rola, amikor ok is) -
#3786 Több helyről jött már ez az infó de nyilván ugyanazt az egy "leak-et" idézték...
Amúgy én simán el tudom ezt képzelni ismerve a "fejesek" hozzáállását a játékokhoz... Jómagam is átéltem pár ilyet szóval teljesen reális ami a leak-ben van sajna. Aztán hogy igaz-e az már más kérdés.
De ha meg akarják vetetni velünk a majd DLC-ként a feature-öket amiket kivágtak akkor szerintem rájuk gyujtják az emberek az irodát. No Man Sky pl eddig egy fizetős DLC-t se nyomott ki ha jól tudom, minden free volt. Nem is tudom elképzelni hogy másképp legyen mert irgalmatlanul felháborodnának az emberek és úgy megzuhanna (még jobban) a CDPR-be vetett bizalom (és részvényár) hogy bele is pusztulnának... -
#3785 Elvileg azt ígérte a CDPR, hogy az első 2 patch januárban és februárban jön. Ebből nem jött le nekem az, hogy ezek ki is javítják az összes dolgot, szóval a júniusi feature complete állapot teljesen reális lehet. Sőt, talán még korainak is tűnik picit.
Meglátjuk. Már az is épp elég lesz, ha a legzavaróbb hibákat és a last gen performance-t valahogy normalizálják. Azzal visszakerülhet a játék a store-ba és talán véget ér a hisztike is. -
#3784 Ugy nez ki, lesz 2.0 (elvileg/talan), nem 3 hanem 6 honap kell amig befejezik/rendberakjak. Ugy volt 3 honapot varok vele, de akkor (min) 6 lesz belole;)
!!! Nem tudom mennyire hiteles info, nem neztem utana, lehet csak youtuber lehuzas !!!
-
#3783 World Renowned Supercar Designer Reacts to Cyberpunk 2077 Vehicles!
-
Irgum76 #3782 ja megoldottam a 3th p nézetet csak fejem nincs azt írják (ha jól értem) a 1.6 patchnél már nincs konzol ezért nem lehet beírni a sorokat -
Irgum76 #3781 jé van elemlámpa a játékban
lehet valaki kibányássza nekünk