6309
banner
  • lwb
    A Fallout 4-gyel nincs semmi bajom, de ott milyen több szál volt? A főszál az hót lineáris volt, egyáltalán nem volt semmi párhuzamos vonal.

1. Nick Valentine
    2. Kellog háza
    3. Kellog-vadászat
    4. Memory den
    5. Glowing sea (Virgil)
    6. Corsair chip
    7. Institute

Ezen a ponton attól függ, hogy melyik csoportot választottad, úgy fejeződik be a küldetés. A csoportküldetések opcionálisak, ha nem csinálsz meg egyet sem, akkor mész a minute mennel.

Mondjuk a CP2077 küldetésvonala is eléggé lineáris, fejezetekre van bontva, csak annyi a választásod, hogy fejezetenként te döntöd el, hogy milyen sorrendben csinálod meg. De átbaszós is, mert olyan küldetést is mellékküldetésnek ír, ami igazából főküldetés, ha normális befejezést akarsz. Viszont a történetvezetés itt is lineáris, akárcsak a Witcherben volt.
  • RedRiot
    "Ilyen komplexebb világot alkothatna más is ami jobban összefonódó érdekeket tartalmaz és nem mindig csak segítek ha te és segítesz a felállás hanem pl néha később jön a kérésével miután már megoldotta a problémád stb vagy odaadja amit keresel és látod később hogy akaratod ellenére a te terved hogy segítette az ő tervét és akkor megérted stb."

Ezt tényleg nagyon jól megoldották a lengyelek. Nekem úgy érződik hogy követték a klasszikus regényírás receptjét, ami azzal kezdődik hogy még a cselekmény felépítése előtt megalkotják és részletesen kidolgozzák a szereplőket. Mindenkinek van egy saját története, háttere, motivációja és ez elhelyezi őt a térképen és létrehoz egy dinamikát a karakterek között. Ami pedig különleges hogy ez a részletesség nem csak 3-4 főszereplőre korlátozódik hanem rengeteg mellékszereplőnél is érződik hogy van mélységük.

A részletesen kidolgozott karakterek megnyitják a lehetőségeket egy szétágazó, érdekes történet felé. Pl. ha a játékos ezt vagy azt csinálja hogy reagálna rá Takamura? Mit szólna hozzá Johnny? Mivel ők saját értékrenddel, világképpel, célokkal rendelkeznek a reakcióik is hihetőek és a történetbe illeszkedőek lesznek.

A vicces pedig hogy az első végigjátszásom során pont az általam irányított V lett a buta, semmiből nem tanuló figura, aki a legegyszerűbb célt fixen követve végül mások kezében lett eszköz és eltűnt a süllyesztőben. A befejezés pedig mesteri volt: a kezdeti bizonytalanság homálya lassan eltűnt a halvány reménysugárral együtt és kirajzolódott hogy mennyire tragikus következményei lettek némely átgondolatlan döntésemnek. A kemény pedig az, hogy igazából jobban átgondolva a dolgok állását számítani lehetett volna erre. Nem a játék volt geciparaszt, hanem tényleg úgy érzem én irányítottam zsákutcába a főszereplőt. Gondolkoztam rajta hogy majd valamelyik vége előtti mentéstől majd újra próbálom, más döntéseket hozok de inkább az elejétől újra fogom kezdeni, ez a játék megérdemli mert benne van a lehetőség hogy az új kaland egy teljesen más történet legyen.
    Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2020.12.27. 09:08:43
  • alma2
    Cyberpunk 2077 One-Click Tool Promises Up To 30 FPS Uplift
    https://www.tomshardware.com/news/cyberpunk-2077-ez-optimizer-fps-performance-increase
    letoltes, nem probaltam:
    download
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.12.27. 08:16:28
  • Irgum76
    jaj a szilánkok kezelése dettó horror
    ha nem olvasod el mikor felveszed az életben nem találod ki melyik-melyik
    a Fallout 4-nél (most gondolom sokak zsebében kinyílt a bicska, hogy hogy emlegethetem ezen egy napon) is több szálon futott a sztori 3-4 fő iránnyal
    mégis sokkal jobban követhető volt ki kicsoda, mit akar melyik küldetés mihez kapcsolódik stb
    itt meg odavan ömlesztve a menübe aszt klikkelgesd végig meg találgass, hogy most ez kinek a micsodája
  • Kotomicuki
    Azért, ha nem röstellsz lehajolni és elolvasni a kihelyezett információt, akkor nagyon is összefüggő kép alakulhat ki a városról, a benne "élő" világról. (Pl. Fingers-ről egy teljesen átlagos mellékküldi során találtam "mély elemzést", amiben nagyon nem volt várható ez, de mégis azzal lazán összefüggött és világított meg más dolgokat a háttérben.)
    Mivel itt nem csőjátékról van szó, így előfordulhat az is, hogy mire hozzájutsz az információhoz, akkora az már rég elavulttá vált, mert már túljutottál azon az eseményen, amihez az kapcsolódott - de ennek ellentéte is előállhat: már rég elfejtetted a hírt, mire belefutsz a vele kapcsolatos eseménybe.
    Sokszor van olyan is, hogy végigjátszásfüggő az adott küldetésben elérhető eseménysor, mert egy előbbi cselekedet, kihatással van egy, vagy több, másik küldetésre is.
    Már maga a küldetések elvállalásának sorrendje is sokat számít(hat).

Messze nem tökéletes, de a piacon ma kaphatóak közül mégis a legjobbak között van, ebben a tekintetben (is).
  • Palinko
    Lehet hogy átugortuk azokat amik összekötik a dolgokat de abban is van valami
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mint pl hogy megkaptuk ingyen hol támadhatjuk meg a felvonuláskor az Arasaka konvojt és mondta a fixer hogy megvannak az okai ezt emlegettem az előző hsz-ben is de nem igazán derült ki hirtelen mi lehet az oka, biztos pénzt csinál az egészből stb, de nem éreztem hogy olyan nagyon profitált volna belőle :D
  • Irgum76
    hát én meg az összefüggő sztorikat hiányolom
    vagy csak a küldetések kezelése szar nem tudom
    de nekem nem igazán átlátható mikor miért kinek amikor 10 szál fut egymással párhuzamosan
    vagy csak tufa vok...
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2020.12.26. 21:59:29
  • Palinko
    Én ma meg azon gondolkodtam hogy milyen jó is az a játékban hogy nem ez a szokásos van, hogy történik valami aztán el kell menni valakihez azzal kapcsolatban mert nála van a megoldás kulcsa, az a valaki meg elvár egy szívességet szívességért és aztán a megoldókulccsal megoldod az eredeti dolgod és mész tovább, hanem sokszor csak úgy odaadja a játék nem akasztja meg olyan hurkokkal a menetet amire lehet nem is vagy kíváncsi. Persze ez elég életszerű is mert ott is sokszor van hogy szívességet - szívességért, na de akkor is általában ezek a töltelék hurok küldik elég rosszra sikerülnek.

Totál meglepett mikor először volt ilyen helyzet már úgy álltam ott hogy nah persze, a segítséged kell már alig várom milyen hülyeséget találsz ki hogy mit honnan lopjak el neked hogy segíts rajtam és nem az történt csak simán segített mert megvoltak rá az okai :D Ilyen komplexebb világot alkothatna más is ami jobban összefonódó érdekeket tartalmaz és nem mindig csak segítek ha te és segítesz a felállás hanem pl néha később jön a kérésével miután már megoldotta a problémád stb vagy odaadja amit keresel és látod később hogy akaratod ellenére a te terved hogy segítette az ő tervét és akkor megérted stb. Egy jó RPG-ben ilyesmiknek alapnak kéne lennie de mégis sok játék csak azt az alap valamit valamiért hurkot alkalmazza.
  • jofer
    Köszi a tippet, megnézem majd. Mondjuk az furcsa, hogy a ruhák a stashben vannak, a plüss a kanapén, a szekrényben meg olyan cuccok, amelyeket biztos nem én tettem oda. Te jó ég! Lehet, hogy én másvalaki lakásába költöztem be???
  • lwb
    Első végigjátszás: 41 óra, Panam ending. Csak azokat a side missionöket vittem végig, amik érdekeltek vagy amik fontos karakterekhez tartoztak. Nem vadásztam a térképről egy darab missiont sem és a gig-ek közül is csak párat csináltam meg, amikor kellett a pénzt.
    Nem álltam le órákra nézelődni sem vagy kocsikázni a városban. Ez egy kényelmes, messze nem 100%-os végigjátszás volt.

Szerintem ez nagyon korrekt játékidő. 27. szintű, 47 street cred voltam a végén, crit chance revolver, cold blood buildem volt és a legtöbb ellenfél 1-2 headshot volt, szinte mindig critical, szóval nagy kihívás nem volt benne, de ez az egyik legerősebb build, szóval nem is vártam.

A játék nagyon jó. Akinek van pc-je, ami bírja, az próbálja ki. Nem kell patchre várni.
  • PiszkosFred
    Pedig elvileg annak is ott kell lennie, fegyverek a stashben, ruhak a szekrenyben. Esetleg uj karakterrel probaltad, hogy annak sincs? (elotte csinalj backupot a mentesekrol, mert nem szedi kulon a jatek az egyes karrierek menteseit)
  • jofer
    Kapcsoltam a GoG-os fiókomat a Steamessel, úgy indítottam a játékot, elméletileg kaptam Witcheres kozmetikát, minden megvan, de a Black Unicorne katanát sehol sem találom. Nem életveszélyesen fontos, de bosszant kissé. El tuti nem adtam, szét nem szedtem. Mi lehet a hiba? Este eltököltem vele fél órát, kedvem is elment a játéktól.
  • caps lock
    Akkor ne játssz vele, isten ments hogy unatkozzál
  • Sunrider924
    Azt is hozza kell tenni hogy akkor erdemes ide jonni ha mar rendezted Johnnyval a baratsagot vagyis amikor a Takemura randi utan az etteremben Johnny elmondja hogy mar nem az ellenseged es nem akar neked rosszat, mert az altalad jelolt helyen nem Dexter DeShawn hullaja a titkos kuldetes es az nekem legalabbis nem oldott fel semmit, hanem melette a hutoladaban Bartmoss hullaja lesz a fonyeremeny de azt csak Johnny ismeri fel, a karakterem most ott alldogal nula interakcioval mert amint a lakosztalyban magamhoz tertem azonnal ide jottem es Johnny egyelore hallgat/roszban vagyunk meg
    Elozo karakteren osszejott ez a kuldi azert tudom hogy az ott Bartmoss hullaja es a kuldilancot is ismerem ami utana jon

Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2020.12.26. 07:46:47
  • lwb
    Technikailag a Minecraft RTX sokkal nagyobb teljesítmény, mint a GoT. Utóbbi stilisztikailag jó, az honorable mentionsben meg is említik, de technikailag nem volt benne semmi olyan, amit ne láttunk volna már korábban. Ennek ellenére persze jó a játék, nekem top 3 idén, de teljesen megérdemelt a Minecraft RTX szerepeltetése (amivel egy percet sem fogok játszani) azon a listán.

Ez nem a legjobb játékok listája, hanem a legjobb grafikai/vizuális teljesítmény listája. Az a fajta ray tracing, ami a Minecraftben van jelenlegi hardware-en nem lehetséges komplexebb játéknál, mint a Minecraft. 3090 is lófasz hozzá, hogy ezt a technikát egy GTA vagy RDR kategóriás világra ráhúzzák. A Minecraft és a Quake RTX változata a játékok jövőjét mutatja be.
  • Kotomicuki
    Normálon tucat lövölde, de VH-on már vérbeli, szórakoztató kémregény is lehetne -> itt már meg kell gondolni minden lépést, amiből bőven van választék és az utolsó szalmaszálba is kapaszkodni, amit a játék, mint lehetőség felkínál.
  • Evoluti0N
    óóóó. Köszi a tippet. Csekkolom is. Magamtól sosem találtam volna meg.
  • caps lock
    Ha túl vagytok a prológuson akkor:
    Menjetek vissza a roncstelepre és lootoljátok Dex hulláját. Felold egy titkos küldetést. Badlands város felőli részén van, négyzet középen jelöli.

• lonvard
    Ja meg igazából mi nem is vagyunk rosszfiúk. Hiába vagyok adott esetben streedkid, nincs küldetés arra, hogy én most civilekből nyerészkedjek. Kb. annyi hogy hekkelek automatát, meg kirángatom az illetőt a kocsijából. Ezek lehetnek a bűneim. Kurvapiti. Ehhez képest a bandatagokat meg halomra ölhetem. Rendőrség túl van tolva, mert pillanatok alatt jön az elitosztag, és egyszer csak a hátamban vannak. Nem tudom rendőrökkel meddig lehet húzni. Magas szinten meglátom mit lehet kihozni ebből is. :D
  • lonvard
    Ja nekem először az összes küldetés arról szólt, hogy minimális kémlelődés után csináltam egy kis személyi hekkelést a körözött személyeken, csak a miheztartás meg a plusz xp végett, aztán elővettem a katanát. Feltételezem a játékban nincs olyan küldetés, amit ne lehetne megoldani katanával. :D Viszont úgy a harmincadik lemészárolt csoportosulás után igényem támadt cizellálni a dolgokat. Egy kis lövöldözés esetleg, egy kis lopakodás. Vagy megnézni mi a támadó bűne, és ha nincs közte gyilkosság, akkor esetleg csak ártalmatlanítani. Kicsit olyan Dredd bírónak érzem magam, hogy a tömegmészárlásaimat büntetlenül elkövethetem, ha bűnösökkel teszem. Ez egy gyengéje is a játéknak talán. Nem kell agyalni, ha körözik az illetőt, meg lehet ölni. Pedig hát lehet hogy csak vesztegetett, vagy ilyesmi.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.25. 23:29:02
  • AnuluWork #3558
    A konzolosok felháborodtak, mert nem játszhatnak a Cyberpunk 2077-tel a visszatérítés után
  • AnuluWork #3557
    Hát nem. Best Game Graphics of 2020 lista néven ez nem az igazi.
  • MerlinW
    DF nem a "látványt" értékeli, hanem a technikai hátteret, technikai megvalósítást. Ha nem vagy fejlesztő / nem értesz hozzá, akkor nem igen fogod megérteni, miért lett a lista így összeállítva, pl hogy a laikus szemmel sem túl lehengerlő spidereman hogy került a 2. helyre. Lényeg, hogy nem ezt a ranglistát keresed :)
  • AnuluWork #3555
    Khm, ahol a Minecraft RTX rajta van, és a GoT nincs? Oké,szép, de azért a GoTot nem betenni a legjobb 9be? :)
  • Although_
    Hihetetlen menny karaktert lehet játszani. Az enyém most leszarja a rendőröket, csak a pénz érdekli :) És az Arasaka persze, pénzért bármit :)
  • Although_
    Mondom hihetetlen, csináltak egy játékot amit a vásárolók 90% soha nem fog megismerni. Ez nekem felfoghatatlan, mindenre számítottam csak erre nem, pont a W3 folytatását vártam egy sztori központú csőjátékot open world környezetben szuper fősztorival, karakterekkel, de az hogy tele van meglepetésekkel, ennyire élni fog azt pillanatig nem. Pláne nem élvezni fogom a karakterfejlesztést, nem egy bonyolult dolog de egyszerű és nagyszerű akár a DAOé volt.
  • Kancsalborz
    Ennyi. Akkor tudod miről beszélek. Nagyon érdekes és szórakoztató dolgokat lehet találni, nekem ez a játék legjobb része.
  • Palinko
    Igen valahogy arra az orosz chipes dologra én is ráfutottam mert kemény feladatnak indult aztán pár ugrással és egy jó út megtalálásával mégis egyszerűen megoldható volt :) Jah az a legjobb megfogalmazás hogy körbe kell járni mindent alaposan.
  • Kancsalborz
    Nehéz általános receptet adni hozzájuk.
    Először csak kíváncsiságból, azóta már rutinszerűen fordulok le "a sárga vonalról" ami az irányt mutatja. Körbejárom a helyszíneket, es 90%-ban találok + infót,titkos helyet, epic lootot, kiegészítést a feladat történetehez, esetleg másik nézőpontot (mint pl. a piacon vizsgálódó rendőrnőét, akit eredetileg ha lehet békésen kellene a megbízónk szerint leállitani, a piacon mászkáló rendőrök beszélgetését kihallgatva meg kiderül hogy szivesebben látnák holtan, és fizetnenek is érte...), más útvonalakat ahonnan egyszerűbb, vagy érdekesebb a feladat megoldása...
    Az orosz kémhez is akitől a chipet kell ellopni, már kifelé találtam meg egy egészen elképsztő utat, amivel meg pont 20 mp. alatt megoldhatóvá teszi a feladatot, de abba kintről csak tök véletlen lehet belefutni mégis belerakták stb stb...
    Egyszerűen ha nem egy perc alatt akarod megoldani őket,és hajlandó vagy egy kis mászkálásra, ugrálásra, nézelődésre, akkor jutalmaz a játék. :)
  • Kályha
    Biztos sok ilyen van, különben keveseknek tűnne fel. De ami ebben tetszett, hogy normál eljárás szerint te nem fogsz leállni beszélgetni egy puskát szorongató emberrel, aki valszeg egy pszicho is egyben. Itt mégis adtak a fejlesztők ennek egy esélyt.
  • Alexease
    Vagy csak bug volt;D
  • Palinko
    Hogy kell triggerelni ezeket a dolgokat? Mert én olvastam minden sms-t amit kaptam de besunnyogtam és kijöttem a lehető legrövidebb úton ha találtam olyat.
  • Kancsalborz
    Én mást tapasztalok... :)
  • Although_
    Mellékquestekről beszélt és most nekem van jópár és jórészük az komplex.
    Jó lenne megkülönböztetni a gig questeket pl. amik többféleképpen megoldhatók és a side questeket. De majd kancsalborz válaszol.
    Sima mellék quest egyszerűen elmentem beültem az autóba kaptam egy shardot és "szemüveggel" visszanéztem és ez egy sima mellékquest és így kezdődik dönthetek róla elvállalom vagy sem, de hihetetlen. Mert elfogott az érzés. Hogy itt egy olyan városban vagyok ahol talán mindenki mindenkinek az ellensége ;) Képletesen ott vannak a bandák, gazdag családok. Egyenlőre ennyi. Bele se gondolok :) Ráérek, nem akarok holnap a végére érni. Érdekel a város nem az utcán bóklászó az mennyire mély :)
  • Palinko
    Azért ne túlozzunk, legtöbben sztem nincs csavar és tényleg menj be csináld meg gyere ki
  • caps lock
    Mi volt a legbizarrabb élményetek Night Cityben? Velem az történt hogy épp jövök ki egy küldiről a hátsó ajtón ami egy sikátorra nyílott, mikor szembejön velem egy nő. Először azt hittem ellenség, kapom elő a fegyvert, erre mit tesz? Elmegy mellettem aztán odaáll az egyik sarokba és vizelni kezd. Állva. Rendesen csurgatta a szemetes zsákokra. Beszkennelem, hát látom hogy női neve van, alkata is teljesen női. Persze nem kellene meglepődni, hiszen mi is lehetünk pöcsös csajok, de mégis ledöbbentett.
  • Although_

Ennyi. Mondom már értem miért 7 év és miért nincs kész. Erre szavak nincsenek.
  • Although_
    De ugyanígy lehet építeni közelharcos kombot, snpiert, és tankot is. Lehet egyik másik több idő. De a játékban az leszel amit építesz. Nem vagy ügyes annyira akkor tovább tart. Míg megvan a megfelelő build. Az idő nem sürget. Magam részéről 3 életút, 3 stílus lesz. Most a corpo/netrunner,
    úgy is élünk, nem hősködünk, stealth van némi közelharcos képzés, cold blood de főleg minden ami cyber. Lényeg láthatatlan legyek, mintha ott se lennék. Covert mód. Amíg lehet ha nem akkor is elterelés whistle pl. vagy reebot optics. Csupa olyan dolog amivel elterelem a figyelmüket.
    Mikor kicsit megdolgoztam az ellenfelet akkor a már nem gyenge közelharc jön perkekkel megtámogatva. A lényeg mielőtt elfogy a stamnia. Mert ha elfogy gond van. De nem fogy el.
  • Kancsalborz
    Szinte kivétel nelkül az összes mellékküldetés ilyen ám, ha hajlandó vagy időt áldozni rá...
  • Kályha
    Tucat mellék küldi, hozzam vissza a lopott pszichogyógyszert. Kiszúrom az ajtó mögött álló csávót, rányitok, hogy a csövem elé léphessen. Ehelyett a fal két oldalán állva beszélgetünk a katonai múltjáról, a brazil dzsungelről, majd ahogy megbetegedve kivágták a seregből. Meggyőzöm, hogy ne akarjon senkin bosszút állni, és engedje elvinnem a gyógyszereket. Lerogy egy fotelba és amint kilépek a lakásból, csattanás. Fejbe lőtte magát.

Piti kis sztori, de annak tudatában írták bele, hogy 100-ból 100 játékos belép a szobába és lő, elvégre egy apró mellék küldi, csak farmolni jó. Mégis vették a fáradságot. Ez lenyűgöző.