1085
Divinity: Original Sin
  • Tibbbor
    Igen, az impet megtaláltam már, a szükséges ital is nálam van, de mivel a beszélgetés végén visszaküldtem Fredrick-hez, elszaladt, úgyhogy hiába mentem vissza a tűzhöz, már senki sincs ott. lehet, hogy ezt elszúrtam. Fredrick szimplán elfutott, miután nem gyógyítottam meg.Lehet, hogy majd még keresgélem, de most már a Dark Forest-ben bóklászom.
    A Tenebriumos dolog érdekes, nekem tényleg csak az ore-t fogadta el. Mindegy, lényeg, hogy komplett a küldi. Én ezek szerint a Troll barlangban nem vettem észre a kerülőutat, hát igen, ez a játék szépsége! Én is a 81-es verziót játszom, félek, hogy frissítés után ugranának a mentéseim. Ma végre találtam Resurrect varázskönyvet, nem kell tekercsek után kajtatnom, bár néhány mindig van a csapatnál.
  • SaGa Jr
    Nincs fix lelőhelye a varázslatoknak a boltokban, mert minden szintlépés után amit a két fő karaktered megejt, az adott árusok az ő szintjükhöz generálják le a készletüket. A komolyabb varázslatokat majd a második városban fogod tudni megvenni ha már kellően magas szintű lesz a csapatod ahhoz, hogy az adott könyv megjelenjen egy kereskedőnél. Amit tehát fontos tudnod, hogy amint szintet lépnek az alap karaktereid, akkor irány a kereskedők bármelyike, mert ilyenkor lesz nála árufrissítés. Egyébként meg ha van scroll-od akkor gyárthatsz magadnak könyvet is, csak előbb kreálj egy adott elemhez tartozó blank könyvet és azt kombináld a scroll-al. Amennyiben kellően amgas volt a crafting skill-ed akkor lesz a kettő kombinációjából egy skill book.

Illetve majd end of time-ban ahogy szépen nyitogatod meg az elemental plane-eket (amihez meg kel ltalálnod kellő számú star stone-t vagy blood stone-t kell majd használni) úgy ott is megkaphatod majd a varázslatokat az elementál kereskedőtől.

Kings Bounty:
    Szerencsére még nem. De ha annyira akarod elkezdheted.
  • Kings Bounty
    Elkezdték már magyarosítani a játékot?
  • Harkat 89
    Valahol van egy lista, hogy melyik spell books hol található? Cysealban lakó emberekről már tudom ki mit árul, viszont egyiknél se találtam pl. a "summon fire elemental" könyvet. Pedig kéne nagyon az a varázslat.
  • SaGa Jr
    Az impet ott találod ahol elágazik az út a virághoz. Ott lehet felfelé is menni. Ott lesz a tűz mellett a lépcsők után. Sokat kezdeni nem tudsz vele amíg Frederick-től meg nem tudtad ki ő és mit tett.

Brandon nálam csak a bar-t fogadta el és erről hablatyolt a beszélgetés során is. Abból egyet csórtam a tenebrium fegyverkovácstól, az automatikusan bekerült a tárolóba és máris kész volt a küldetés. Előtte hiába pakoltam bányászással 10 ore-t is a tárolóba, a feladat nem mozdult előre. De amúgy sem szükséges ezt a feladatot megcsinálni, máshogy is megszerezhető a tenebrium skill és Brandon levele.

A troll barlangba simán bementem és bányásztam a könyv megszerzése nélkül is. Van ugyanis alternatív útvonal is odáig (kerülő a barlangon belül egy lerombolható rész megnyitása után), nem csak a direkt megközelítés működik. Nekem ekkor csak kőhalmok voltak az arany helyén. Később mikor újra erre jártam és már nálam volt a könyv és beálltam (az amúgy felszedett) gombakör helyére akkor utána már direktben is oda tudtam menni és aranykupacok vártak. Megjegyzem, nem a 107-es aktuális verziót játszom, hanem a 81-eset, de így volt ez a 53-as, 62 és 67-es verzióknál is..

A labor ajtaja nekem magától nyílt ki abban a pillanatban, hogy lecsaptam az utolsó élőholtat. Nem kellett a kulcs másodjára. De általában zárt ajtókhoz úgy érdemes odamenni, hogy azzal az emberrel próbálkozol akinél az ahhoz tartozó kulcs található.

Frederick nálad hogy tűnt el? Felkelt és elvánszorgott vagy eltűnt? Ha előbbi akkor még ráakadhatsz az impnél (mindenképpen odamegy csak másként végződik majd a története). Mondjuk az sem mindegy miként zárod le a beszélgetést vele.
  • Tibbbor
    Muszáj pár dolgot helyesbítenem arra vonatkozóan, amit írtál:

- a troll király barlangjába be lehet ugyan minden további nélkül menni, de bizonyos feladat teljesítése nélkül nem lehet továbbjutni.Ezt a feladatot kell a bejárat előtti gombakörben elvégezni ahhoz, hogy a továbbjutást akadályozó tereptárgyak eltűnjenek. vagyis nem azért, hogy a király aranyát lássam szürke kupacok helyett! Az arany ui. jóval beljebb van!
    - Brandon-nak nem Tenebrium bar kell, hanem Tenebrium ore. Bar nincs is a barlangban, csak bányászható Tenebrium. A küldetést sikeresen le is zártam és a korábban máshol szerzett bar-ok ottmaradtak nálam utána.
    - a tegnap még zárt laborajtó pedig a mai betöltés után a kulcsot birtokló karakteremnek szépen kinyílt, valószínűleg apró bug okozta a dolgot

Gondoltam, leírom ezeket, nehogy valaki emiatt elakadjon.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2014.08.15. 22:37:08
  • Tibbbor
    Csak röviden válaszolnék és egyben köszönöm a segítséget SaGa Jr-nek, bár már nagyrészt megoldódtak a problémáim:

- ahogy már írtam is, megtaláltam a titkos labort

- a troll barlangba én is bejutottam gond nélkül, csak a megfelelő tárgy híján nem találtam ott semmi érdemlegeset.Rosszul fogalmaztam.

- tenebriumból bar is ore is van nálam, mégse komplett a küldi

- titkos kamra kinyitva a cím nélküli könyv elolvasásával, cuccok összeszedve, "szellemes" társaság leverve...ajtó továbbra is zárva. Mindegy, teleport és séta vissza. Írod a nagy virágot, na hát én is erre a kertre gondoltam, ahová vissza kell jönnöm a zárt ajtó miatt. És vajon azt az illetőt hol találom majd, akinek kevernem kell azt a bizonyos gyümölcskoktélt?(Fredrickről már lentebb írtam, hogy beszéltem vele és miután nem gyógyítottam meg, eltűnt.)

• SaGa Jr
    Nem kell beszélni Frederick-kel hogy megtaláld azt a lejáratot, elég ha odamész és van egy karaktered akinek legalább 10-es a Perception értéke és ő kiszúrja neked, eltüntetve róla a növényzetet. A hely meg tényleg a Spider Queen közelében van. Csak fel kell menni a tőle lefelé lévő zöldellő dombra és voala, ott is van. :)

A barlangba bejutáshoz nincs szükség semmilyen tárgyra, simán bemehetsz. A spéci jegyzetre csak ahhoz van szükség, hogy látható legyen a király kincse és ne csak egy kupac követ láss odabent.

A tárolóba meg nem tenebrium kell, hanem tenebrium bar (ezt a beszélgetés során megjegyezte Brandon is, hogy ő a bar-t érti a tenebrium alatt mert ezt tudja eladni és ebből akar meggazdagodni hogy visszavonulhasson). Az hogy honnan szerzed az lényegtelen. Csak tégy bele legalább 1 tenebrium bar-t és máris elfogadott lesz a feladat. A troll király barlangja csak az egyik hely ahol beszerezheted a cuccot, de ezen a területen akad még más hely is ahonnan tenebrium bar-t zsákmányolhatsz.

Maradino kis laborja meg zárva marad. Addig mindenképp míg a titkos kamrát ki nem nyitod. Ehhez csak el kell olvasni egy könyvet amit ott lehet megtalálni benn a "laborban". Semmi érdemleges címe nincs, csak egy könyv. Ha minden felszedett könyvet és jegyzetet elolvasol amit odabent találsz akkor kinyílik a lezárt hátsó szoba is. Onnan felveszel mindent és majd ezután jön egy pofozkodás. Ha azt lezavartad, akkor nyílik majd ki újra a terem ajtaja és lehet távozni onnan.

Frederick megtalálása is pofonegyszerű, kicsit lefelé nézelődj a pókkirálynő megtalálási helyétől. Az egyik keskeny emelkedőn ott fog heverni őkelme is. Ha meggyógyítod akkor fuss utána, mert elindul ezáltal egy feladat. De a feladat mondjuk akkor is teljesíthető ha csak beszélsz vele de még nem gyógyítod meg, hanem lemész a Maradino laborjába vezető alagutakba és annak a végén ott találod akit ő keres. Na róla szólna a feladat amit Frederick előhoz. Ezt a feladatot meg 3 módon is teljesíteni lehet, az egyik megoldás a laborban talált recepttel kapcsolatos amihez találsz dögivel alapanyagot a kertben a barlang végében amit korábban egy marha nagy virág őrzött és akitől a kulcsot szerváltad hogy bejuss a labor lezárt ajtaján..

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.15. 15:28:45
  • Tibbbor
    Köszi, de azt próbáltam elsőként...
    Közben jelentős változás történt. Végül is megtaláltam Maradino titkos laborját, természetesen teljesen máshol, mint ahogy az a végigjátszásban be volt jelölve. Minden itt felvehető küldetéstárgyat felvettem, de egyelőre nem tudok kijönni a Study-ból, holott befelé még jó volt a kulcsom. Viszont az ajtó újra zárva...Jó, tudom, hogy lehet teleportálni, de caplathatok majd megint vissza bizonyos konyhakerti növényekért(hogy spoilermentesen fogalmazzak...), Waipoint portál ui. nincs a közelben. Ráadásul gőzöm sincs, merre találom Fredrick-et? Viszont így már legalább meglátogathatom a Troll King-et!
  • Oriza
    A Brendonos beszélgetést azzal a karival kezdd, akinél a tenebriumos táska van. Hátha...
  • Tibbbor
    Elakadtam a Troll's Bounty küldetésben. Brandon ugyebár arra kért, hogy szerezzek neki tenebriumot a Troll King-től. Már utánaolvastam egy végigjátszásban, hogy ahhoz, hogy bejussak egyáltalán a Troll King barlangjába,előbb bizonyos tárgyakat kell megszereznem. Nos, az ehhez kötődő Fredrick nevű NPC-vel szerintem én már jóval korábban találkoztam és pechemre akkor elutasítottam a kérését, hogy meggyógyítsam egy Blood Stone-al(na persze, az nekem is kell!). Ráadásul ezt követően Fredrick el is tűnt a helyszínről. Bár a végigjátszás ezt a gyógyítást nem tekinti nélkülözhetetlennek a küldetés teljesítéséhez, de nem találom a Maradino's hideout nevű helyet sem, melynek állítólag a Spider Queen közelében kellene lennie. Már tűvé tettem mindent a végigjátszás szerint bejelölt hely környékén, de semmi.
    És most jön a ráadás: már nem tudom, hol, de valahol szereztem tenebriumot, be is tettem a Brandon által adott biztonsági batyuba és a Journal szerint már csak le kellene adni ezeket Brandon-nak. A Journal szerint ui. ezeket én a Troll Kingtől szereztem!(még ott se jártam...) Hiába beszélgetek Brandonnal, nem lehet olyan irányba terelni a beszélgetést, hogy komplett legyen a quest.
    Szerintetek belefutottam egy bug-ba és hagyjam a fenébe?
  • SaGa Jr
    Ideiglenes bónuszt ad minden. Könyvből szerezhetsz végleges és maradandó hatást karakternek (tulajdonság és ability pontok formájában, ilyeneket majd lehet vásárolni a hall of secrets-ben az end of time-ban miután kinyílt a HoS terem is).
    A kaja/ital gyártás gyors és egyszerű dolog és jóféle bónuszokat össze lehet velük szedni. El is adhatod persze de ha már megcsináltad és olyat készítettél ami hasznos, nem tart semeddig megtartani és felhasználni.
    Felszerelésre lehet végleges hatást crafting-gal tenni (tuning, módosító), megfelelő skill érték és alapanyag esetén.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.08. 11:01:01
  • shadar619
    Kaját vagy pia ad valami végleges változtatást? Vagy ha craftolok valami ételt azt inkább adjam el?
  • Shep
    Ok, köszi.
  • SaGa Jr
    Ha elkezded a szálat (templomban beszélsz a pappal) akkor majd ne feledd elolvasni az immaculate könyveket (a környékén az 1-3-as szorszámúak lesznek, a templomban lévő csapóajtóval egyelőre ne törődj). Azokban van a válasz a kérdéseire, illetve a templom rejtvényeire is azokban van leírva a válasz. Ha helyes válaszokat adtál akkor lehet elindulni a barlanghoz és ott végigvinni a beavatást.
    Egy tipp, vödör és hordó víz (vagy legalább egy vödör víz) legyen nálad.
  • Shep
    Na akkor beépülök. Köszi.
  • SaGa Jr
    Immaculate szálat elkezdted már (Silverglen településén a helyi "templom előtt" erről szövegel neked Arhu, hogy menj be és épülj be közéjük)? Ott elég eljutni csak a szeles terület szélén lévő barlangig azt ott végigvinni a feladatot és lehet onnan folytatni a sztorit. Utána érdemes a boszorkány szálat megcsinálni és végül befejezni az immaculate sztorit (átmenni a rejtett falujukba, aztén el a védett templomukba, onnan elhozni amit kell és végül irány a bánya amihez az út a troll király lakóhelye előtt vezet el, a boszorkány házának helye fölötti területen egy hosszú úton ami tömve van goblinokkal). A második terület kb erre szolgál. Minden más feladat amit itt kapsz csak mellékes feladat.

A goblin városban meg nem kell harcolni, simán bemehetsz ha jó a meggyőző képességed. Amennyiben pedig megmentetted a kereskedő karmaiból a hátasát (beszélni kell azzal a kétlábú teherhordóval, ő adja a feladatot), akkor még tippet is kapsz arra nézvést, hogyan tedd barátaiddá őket és így kereskedhetsz velük is. A goblin falu mellett a jobb alsó kijáraton keresztül meg egy teleport kapuhoz juthatsz, így már lesz egy rövidítés arra, hogy ide-oda ugrálj a különböző helyek között a csapatoddal és ne kelljen annyit gyalogolni.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.08. 08:14:13
  • Marinecorps
    A White Witch-hez menjél.
  • Shep
    Na meg vagyok lőve. Az erdőben egyik irányba ott a homokvihar ami úgy belassít, hogy esélyem nincs a pókok ellen, másik irányba meg ott a goblin város amihez meg még hurka vagyok. Ilyenkor mi van? Merre kellene mennem?
  • SaGa Jr
    A tárgy képességeitől és szintjétől függ mekkora skill kell. De írni is szokta a tárgynál mekkora a skill igénye. A játék elején még elég az 1-es skill, de később ahogy egyre magasabb szintű tárgyak jönnek, úgy egyre magasabb skill érték kell a beazonosításukhoz is.
    Egy még azonosítatlan tárgy képességei meg nem függenek a skill értékétől. Egész egyszerűen ha nem elég a skill akkor sikertelen lesz az azonosítás.
  • shadar619
    De ha csak 1-es az azonosítás akkor is tud azonosítani vagy számít ha magasabb akkor jobb cuccként azonosítja be?
  • Shiwo
    meg a varázstárgyak képességeinek azonosítására
  • shadar619
    A magas azonosítás csak arra jó hogy meglehessen mondani hogy az ellenfél mire érzékenyebb?
  • SaGa Jr
    Ha még nem játszottál a játékkal, akkor két lone wolf karakterrel vért fogsz izzadni mire belövöd a szerepüket és tudásukat. Elsőre inkább maradj a 4 karakteres felállásnál, bizonyos szempontból könnyebb hogy több karakterre van osztva ugyanaz a szerep mint amit kettőbe kéne belezsúfolnod. Anyagilag megterhelőbb 4 karakter felszerelése és kellő kitaníttatása, de első körben, míg ki nem tanulja az ember a játék csínját-binját, megéri vacakolni velük. Részed lesz pár súlytalan párbeszédben amit a két felvett NPC nyomat (henchmen-ek nem beszélnek), de semmire nem lesz hatása annak, hogy mit felelsz nekik. A két fő karakter közötti párbeszédeknek viszont komoly szerepük lesz, mert befolyásolják a személyiségüket ami meg ad ilyen-olyan bónuszokat.

Második játékra viszont nagyon is kellemes változatosságot tud nyújtani két karakterrel való játék.
  • Riddick21
    Köszi szépen a több, mint korrekt választ, így nyugodt szívvel nyomom majd be mindkét karakternél ezt az opciót! :)
  • SaGa Jr
    Szerintem sztorinak ne nevezzük azt a pár soros picsogást a részükről amit előadnak.
    A kérdéses feladatokat, ami az ő "sztorijukban" előjön, ugyanúgy megcsinálod csak kimarad a társalgási rész meg a magyarázkodás részükről és csak ennyit veszítesz.
    XP-t ugyanannyit kapsz akár ott vannak akár nincsenek, mivel a feladatuk magához a fő sztoriszálhoz szorosan kötődő elem amúgy is (két NPC megöléséről van szó, csupán ha nincsenek ott akkor nem kapsz hozzá felvezetést, hogy a kérdéses áldozat és a varázsló/lovag hölgyemény miért akarja kinyírni az amúgy is útban lévő delikvenst).

Jutalmat nem adnak/kapnak pluszban, a teljesítményük sem javul attól, hogy kész lesz a feladatuk, szóval elég súlytalan az egész ahogy pillanatnyilag meg van oldva. Hűségüket sem befolyásolja a dolog, mert amúgy is mindegy mit válaszol nekik az ember mikor beszélgethetnékjük támad, ez nem ront vagy javít a velük való kapcsolaton.

Ebben a játékban a két "kommunikatív" kiegészítő karakter szerepe a nullához közelít sajnos. Némi párbeszéd opcióval ellátott sima henchmen kategória képviselői. Arra persze jók és megfelelnek, hogy kiegészítsék a csapatot a harcokban, de nélkülük sem marad le semmiről az ember. Úgyis az egész sztori kimondottan csak a két főkarakter köré épül és ők a fontosak.

Jelen formájukban sajnos nem látom értelmét a pátyolgatásuknak, mert nem adnak hozzá annyit a történethez és játékélményhez, mint amennyit megkövetelnek figyelemben, felszerelésben és ráfordított időben. :(
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.07. 09:55:33
  • Sir Quno Jedi
    Lone wolf legnagyobb baromság szvsz. Pont az a jó egy rpg-ben, ha minél nagyobb a parti. Halálom mikor csak egy-két kari van, vagy max. három, legyen 4, vagy több. Több kari, több sztori, több küldi, színesebb kapcsolatok, háttér és világ.
  • Riddick21
    Dupla lone wolf esetén lemaradok a felvehető (és személyiséggel rendelkező) társak sztorijáról vagy azért nem bukok annyit?
    Még nem sokat játszottam, most akarom újrakezdeni és fontolgatom, hogy mindkét karakter lone wolf legyen, de nem szeretnék lemaradni semmiről, mármint küldetésekről, plusz jutalmakról, stb.
  • SaGa Jr
    Molnibalage:
    Megközelíti, jobban mint az elmúlt 5-6 év sok RPG-je. Komoly dialógusokat és mély sztorit ne várj tőle (nem egy Baldurs Gate vagy egy Knights of the Old Republic szint), annyira azért nem ütős, de mindenképpen hosszan le tud kötni és kellemes kis játék.
    Két karaktert alkotsz, velük nyomulsz. A "kasztok" (nem a legjobb szó rá) igazából csak irányvonalak és kezdő dolgokat határozzák meg a kezdő felszerelés mellett de lényegében bárkiből lehet bármit faragni. Két társat lehet majd felvenni akiknek lesz saját véleményük (egyes helyzetekben majd kommentálják a cselekedeteidet) meg történetük, de ha ők nem szimpatikusak akkor lehet felvenni személyiség nélküli kísérőket is a helyükre vagy lehet csak két emberrel is játszani.

shadar619:
    Azért nem fog ártani majd egy figura aki lefoglalja a gyors közelharcosokat mert ha jön (és jönni fog nem is egyszer) egy csapat amiben van pár kicsit is gyorsabb man at arms vonalon képzett egyén, azok elnyomnak egy battering ram vagy hasonló okosságot azt fektetik lefelé az egész csapatodat mert nem lesz aki kellően nagy célpontot nyújtson nekik és rányomuljanak. Nem kivitelezhetetlen koránt sem a 3 mágiahasználó és 1 íjász felállás, de nem is lesz a legkönnyebb, egyes helyzetekben még visszaüthet a dolog.
  • Sir Quno Jedi
    Én most már három mágus, egy kétkezes lovag felállásba tolom. Durva.
  • shadar619
    Azért kérdeztem mert ha 3 mágus mellé raknék egy íjászt akkor távolról tudnék alázni mindenkit mivel a 3 mágus 1-1 summonnal szerintem nem tudna senki közzel kerülni a csapathoz?

Vélemény egy ilyen felálásról?
  • Molnibalage
    Ma olvastam erről először. Tényleg hozza a nagy klasszikusok hangulatát és színvonalát?
  • Shep
    Köszi.
  • SaGa Jr
    Egy jó lövész hatalmas segítség a csapat számára. Rengeteg különböző típusú nyílvesszőjével tud ellenfeleket gyengíteni, csoportokat támadni, ideiglenesen a csapat mellé állítani ellenfeleket, besegíteni a varázslóknak a különféle kombinációs hatások előcsalásába.

Emellett tud precíz és brutális sebzést prezentálni, ha kell akkor egy bizonyos távon és szögön belül mindenkit megsorozni, vagy éppen egymás után egy támadással több célpontot sebezni.

Hátránya nincs, bármely páncélban rohangálhat amihez elég az ereje/ügyessége, csak a tömegre kell odafigyelni mert nem erő alapú karakter, így nála az nem igazán lesz növelve (felesleges). Dexterity és Perception tulajdonsága legyen magas, akkor tarolni fog és észreveszi az eldugott veszélyeket is elég hamar.

Amennyiben megkapja a guerilla képességet, akkor harcban érdemes rejtőznie (lopakodás) és úgy lőnie, mert így még keményebb sebosztogató lesz. A távolsági fegyverek közül az íjakat érdemes használni mert messzebbre lőnek, elég könnyen tuningolhatóak (távcső, ideg), készíteni sem nehéz saját íjat és nyílvesszőket, szóval elég önellátó tud lenni.

Közelharcból simán ki tud ugrani (van rá tanulható képesség) így nagyon megszorongatni sem tudják. Kapjon 1 pontnyi man at arms és 1 pontnyi víz varázslatot (gyógyítások miatt), esetleg 1 pontnyi witchcraft skill-t (resistance növelő varázslat nagyon hasznos) és a játék végéig megmarad ütős karakternek. Két íjász mellé nem fog kelleni közelharcos, de ha csak egy van belőle akkor legyen valaki mellette, aki megakasztja vagy távol tartja az ellenséget míg a lövész megtizedeli azokat.
  • wedge31
    Nagyon jó az ijász, hátránya igazából nincs az elönye meg többek közt a rengeteg tipusú nyil meg ugye az evidens, hogy messziről tudsz vele alázni.
  • shadar619
    Csak rejtőzködve lehet!!
    Elsőnek elkel rejtőzni (c-gomb) majd a akit ki akarsz zsebelni arra rakatíntól.

Mennyire érdemes íjászt tartani előnye/hátránya?
  • Shep
    Hogy lehet amúgy zsebelni? Nem igazán jöttem rá.
  • SaGa Jr
    Minden NPC-től, nem csak kereskedőktől, csak egyszer lehet lopni. Akár sikerül, akár nem, onnantól az az NPC védett a kizsebelési próbálkozásokkal szemben.
  • shadar619
    Köszi a segítséget.

Egy olyan kérdésem van hogy miért van az hogy pl. egy kereskedőtől ellopok egy könyvet és utána már nem tudok tőle semmit lopni pedig még van cucca?
  • SaGa Jr
    A lone wolf annyit csinál, hogy akinek megvan az több ability pontot kap szintlépésekkor, jóval több Hp-ja is lesz, de mellé nem vehető fel követő. Tehát ha csak egyik emberednek van ez a képessége, akkor a másik mellé még jöhet egy kísérő, így lehet 3 fős csapatod. Ha mindkét emberednek megvan a képesség akkor nem hozható melléjük segítő, nem tudják bevenni őket. Ha egyiknek sincs, akkor max 2 fő vehető fel.

Az első településen (Cyseal) található két ember aki felvehető, később majd az end of time nevű helyen a hall of heroes-ban lehet másokat felvenni ha előtte kirúgja az ember a meglévőket.

Zárnyitás (nem csak a skill de a set is) akkor kell, ha nem akarsz ajtót/ládát törni ahhoz, hogy kinyisd, hanem csendben akarsz ténykedni. Zsebmetszéssel sok helyzet megoldható, amit erőszakkal vagy dumálással, netán más módon lehetne csak megoldani. Nem szükséges, de ez egy lehetőség. pénzszerzésre és eladott cuccok visszaszerzésére is használható, szóval nem haszontalan, de igazán hatásos csak jó lopakodás és legalább 3-as skill esetén lesz. A kereskedők kizsebeléséhez legalább 4-es skill kell (ami 10 ability pontba kerül 0-ról fejlesztve). Az első városban még elég a max 2-es skill, de másutt már az első területen is elkelhet a 3-as skill, még később a 4-5 sem lesz ritka. Tárgyakból 1-2 pont még szerezhető a skill-re, de ha nincs megtanulva akkor levonás is jár mellé emiatt szarabbul teljesít egy cak bónuszos karakter mint egy olyan akinek ugyanakkora a skill értéke de ő meg is tanulta azt a skill-t.

Zohar:
    Ha nem ide-oda mászkálsz, hanem azt teszed amit mondanak (tudod, a kapuban el lett mondva mit kell tenned, hová kell menned), nyomozol, társalogsz, felderítesz, akkor jóval több időt is eltölthetsz a városban. Nyomoznod kell, sokat olvasni és dumálni a megfelelő emberekkel és állatokkal is (egyes állatok feladatokat is adnak, mások bizonyos helyzetek megoldásában segítenek, tippeket adnak, szóval a pet pal képesség egész egyszerűen must have kategória ha nem akarod kihagyni a játék egy igen hangulatos és fontos elemét).

Az obszervatórium alatt esetleg azt a helyet érted ahová átteleportálódtál és ahol egy imp várakozott meg egy jókora távcső? Ott beszélsz az imp-pel (ő elmondja világosan és érhetően miért kerültél oda), belenézel a kukkerba, megint beszélgetés, át a kapun, ott pedig ismét diskurálsz az imp komával és a nővel is. Az imp-pel azután is hogy a nővel beszéltél, de ezt ő is elmondja, igazán nem nehéz tehát kitalálni mit kell tenni mikor elmondja neked valaki a helyszínen. Miután ez megtörtént észlelheted, hogy megjelent egy új ikon a képernyő jobb oldalán aminek segítségével vissza tudsz jutni a már ismert területre.

Valahányszor találsz egy olyan követ ami ugyanazt a kitörést produkálja, mint amit a csapatod átkerülésének pillanatában is láttál, vagy ha felhasználsz egy blood stone-t, akkor villogni fog az új ikon jelezve, hogy érdemes lenne átmenned end of time-ba, arra a helyre ahol az imp-pel találkoztál, mert történt valami. Az új ikon egyébként egy beépített kapuhálózat. Ha ráböksz az ikonra akkor a már ismert kapuk bármelyikéhez odateleportálhatsz a csapatoddal.

Ha nem megy az angol akkor szótárt rakd a gép mellé, időd dögivel lesz lefordítani a szövegeket, nem kell rohanni. A játék minden információt megad, mindent a szádba rág, neked csak olvasnod kell az óvodás színvonalú és nehézségű szöveget.

Fejlesztésnél azt fejlessz amit akarsz. Nem lehet elrontani a karaktereket, ráadásul később lesz respec (karakter nullázva, pontok újra eloszthatóak) lehetőség is. Sok a skill és mind hasznos. De ha ráviszed a kurzort mindegyik kiírja mit csinál, ennyiből meg már eldönthető mire tegyél pontokat. Kétkezes fegyverest, lovagot, a városban fel tudsz venni kísérőnek ha akarsz, meg varázslót is, így azokra szükséged nem lesz.