1085
Divinity: Original Sin
  • Anonymusxx
    Nekem is csak a játék eleje tetszett utána unalmassá válik az egész és túl van bonyolítva.
    Én ha elakadtam a youtuben próbáltam végigjátszásokat nézni..
  • molnibalage83
    Ez egy fantasztikus játék...
    ... lehetne.
    Egyelőre totálisan nem értem. Kimegyek a településről és mindenki messze a hőseim felett van...
    Elmegyek egy házhoz teli csapdával, de 6-os érzékeléssel semmit nem látok.

A furcsa barlang felé is random láthatatlan bombák, odaérek és 6-os szintű orkok. Másik irányba 5-ös szintű farkasok.

A köpködős mérgezős medencén sem tudtam áthjutni eddig. Ok, felgyújtom és megpróbáltam 3 hordót egymásre rakni, hogy ne termelődjön vissza és elolthassam a tüzet semmi.

Akkor innen hogy a búbánatba tovább...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.08. 13:55:57
  • molnibalage83
    Köszi, közben eljutottam oda a tutorialban. Asszem kezdem érteni miért van neve ennek a játéknak. Eddig bejön.
  • Dynamic
    Bal Alt gombot nyomva tartva egy kis címkével jelölve kiírja az összes tárgyat a képernyőn. Így valahogy:

Itt már elég a címkére nyomni.
  • molnibalage83
    Hogyan lehet kiemelni a földön heverő tárgyakat, hogy ne véletlenül vegyem őket észre? Vagy akkor "pixelvadászat" a játék?
  • Dynamic
    Kereskedőknél vannak különböző típusú varázskönyvek. Alapvetően mindenkivel tudsz kereskedni, érdemes rányomni a "fontosabb" embereknél a kereskedésre, hogy megnézd mi van náluk. De vannak kifejezetten olyan árusok, varázslók akiknél rengeteg varázskönyv van, ők általában 1 vagy 2 kasztba tartozó könyveket árulnak. Cysealban pl. Arhutól tudsz venni, meg rémlik a vásártéren lévő íj kereskedő meg varázsital keverő nő, plusz még 2-3 ember, akire most nem emlékszem.

UPDATE. Na, találtam egy videót, ami megmutatja ezeket a helyeket.

Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.06.07. 22:54:36
  • VampireKain
    Hm.., már csak egy olyan kérdésem lenne, hogy kitől lehet várázs témájú képesség könyvet venni/lopni mert már 5. szintű vagyok, de még mindíg a kezdő varázslatok vannak csak meg, pedig a varázslatom már 2. szintű..:)
  • Dynamic
    Igen, ez ilyen. Sok mindent nem rág a szánkba, magunktól kell rájönni. Néhányszor elő fog fordulni, hogy "na, ez hol is volt" :) Vagy amikor valakivel beszélni kell, akkor is meg lehet akadni néha, mert nem emlékszünk pontosan, hogy hol is volt az illető. A térképre érdemes jelölőket rakni felcímkézve. Illetve az elején, amikor valakihez vissza kellett menni és nem emlékeztem hol volt, akkor nemes egyszerűséggel kigugliztam. Vannak fenn térképek, ahol be vannak jelölve a szereplők helyei :D
  • VampireKain
    Köszönöm a segítséget, de igen anno egy régebbi profil miatt volt a probléma...

Viszont ha jól látom, a játékban a küldetés részeknél nincs megjelölve maga a helyszín.., teszem azt ha felbérelnek vmire és később vissza kéne menni oda a küldetés lezárása miatt, a már felfedezett helyszínt nem jelöli semmi! Ez így elég fura és nagyon szivatós...
  • Dynamic
    Próbáld meg ezt

On PC, copying/moving the save to a new profile folder would reset the tutorial messages. Or starting a new game in a new profile. Each save is a folder in the '..\Documents\Larian Studios\Divinity Original Sin Enhanced Edition\PlayerProfiles\ <ProfileName>\Savegames_patch' folder.

To re-read the messages, open the Log (right trigger) and switch to the Tutorial section.

For the controller functions themselves, hit the Start/Options button (if you've loaded a save), select Options from the game menu and then Controls.
  • VampireKain
    Sziasztok, most tettem fel a játékot (Enhanced Edition) de nem jelennek meg a tutorial ablakok pedig a beállításokban be van pipálva az oktató rész (magyarított játék) , van vkinek evvel a "jelenséggel" vmi tapasztalata mi okozhatja??
  • Dynamic
    Ja és a másik kérdés, tört verzióval játszottam eddig, de most megvenném. Az eddigi mentett állások ugye átvihetőek a steames verzióba? Eddig általában nem volt ezzel gond, de ki tudja, inkább rákérdezek :)
  • Dynamic
    Sziasztok! Én még csak most kezdtem játszani, de elakadtam az elszabadult robot küldetésnél. Minden párbeszédet végignyomtam Arhuval és azt írja a naplóba, hogy Arhu ideadott nekünk egy univerzális távirányítót, de az invertoryban nem találok semmilyen távirányítót! (A robot megvan a barlangban és kezelési útmutató Arhu irodájából.) Néztem videókat a robotos küldetéshez, ott már eleve a távirányítóval mennek a robothoz. Bug vagy én néztem be valamit?
  • Hegyirabló #952
    Sziasztok!

Tizenhat kövem van, még sem akar a kapu beengedni, mitől van ez? Köszi!

• Aragorn10
    Szia. Kovácsolást illetve a tárgykészítést fejleszteni kell. Néhány fegyverhez, páncélhoz kell üllő is igen. Sok értelme nincsen az ilyen fegyverek fejlesztésének mert sokkal jobbakat fogsz találni kalandozás közben. Lesznek majd olyan semleges fegyverek is amikhez majd kellenek különböző esszenciák (pl. tűz, víz, levegő, jég), vagy különböző alkatrészek(megkínzott lélek fej, íjhúr, vasrúd stb.), és receptek, amik nem kötelezőek mert lehet kísérletezni persze az sokkal hosszabb folyamat. Ahogy az elején is mondtam sokkal jobbakat fogsz találni, viszont a sok pénz miatt érdemes létrehozni, fejleszteni sok mindent, mert el lehet adni mindet.
  • mrsitn
    Tudnátok abban segíteni, hogy a Kalandor alapkészlet tárgyait mivel lehet fejleszteni?
    Próbáltam bele sokféle dolgot, de nem maradt benne semmi :)
    Esetleg üllőnél kell állni, vagy egyéb skill kritérium?
  • Anonymusxx
    Már mindegy, mert csalással megcsináltam..

Amúgy kár a játékért, az első fele egész jó volt, a utána kezdett unalmassá válni.
  • Anonymusxx
    Valakinek van valami tippje az utolsó főellenséghez?

Sajnos elfogyott előtte a felélesztés tekercsem, és egy emberem meghalt. Kár hogy nem lehet az ütközet előtt visszamenni a központba.
  • Cassell
    Hello, anno én is igy jártam de a speces sebzésü fegyverekkel ctrl ballal belehet törni s kapukat néhány perc suhintgatással nem a legszebb modszer de ugyanugy végig lehet vinni a foboss fighttal.
  • Anonymusxx
    Fasza, a végén megint elakadtam, mert hiányzik egy pár vérkő, és nem emlékszem hogy melyik maradthatott ki.
  • Anonymusxx
    Ami a legidegesítőbb számomra a játékban azok az ügyességi / logikai feladványok, pl a kapcsolók.
    Már vagy egy hete a vége fele vagyok ahol be kell jutni a forrás templomába, de annyira nincs kedven azon agyalni, hogy hogyan lehet belépni.
    Próbálok youtuben végigjátszásokat nézni, de nem nagyon találok megfelelőt, valaki pl a tolvajjal hatástalanítja az őrszemnél lévő csapdákat, nekem meg egyiknél sincs kidolgozva ez a képesség.

https://www.youtube.com/watch?v=x1TdlTS-AXI

Egész jó lett volna, ha fel lehet gyorsítani a harcokat, és kiszedik az ilyen baromságokat.
  • NiGhTM4R3
    a körökre osztott harcért nem rajongok de gondoltam majd a sztori meg a karakterek kárpótolnak, de kb. 0 interakció van a társakkal, azok is ilyen egybites csak jó és csak rossz válaszok, nincs köztes. a 10 éves dragon age-ben imádtam, hogy mély történetű karakterek vannak és csomóféleképpen el lehet velük dumálni, itt egyelőre nyomát se látom ilyen minőségnek
    a harcon meg néha tényleg fogom a fejem, már mobiljátékon is lehet gyorsítani, itt meg több fős ellenfélnél vakarászhatom a tökömet mire sorra kerülök

adok még pár órát a játéknak mert szeretném szeretni, na meg a magyarítása is kiváló
  • Anonymusxx
    a harcoknál érdemes letenni a játékot a tálcára, ha az ellenfél jön, mert elég lassú..
  • Aragorn10
    Igen, sokkal jobb lesz a történet, illetve elég hosszú is. Lehet majd nagyon sok mindent vásárolni, meg eladni, de a talált cuccok sokkal jobbak lesznek a legtöbbször. Lehet majd egyes cuccokból megfelelő tudással(kovácsolás stb.) jobb fegyvereket, pajzsokat stb. fejleszteni, persze csak mindig azokkal a karakterekkel akiknek megfelelő a szintje hozzá.
  • Aragorn10
    Haladni kell a történettel és majd kapsz egy képességet ami mindenkire rákerül aki a csapatodban van, vagyis többször is használhatod egy harcon belül. Közben találhatsz olyan varázspálcákat is amik egy bizonyos ideig(töltet) tudják azt a képességet. A halhatatlanság levétele sem tart sokáig, szóval nagyon meg kell tervezni a csatákat ha velük harcolsz.
    Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2019.02.19. 11:11:29
  • NiGhTM4R3
    hol lehet jobb tárgyakat, fegyvereket venni, kitől? azt látom, hogy kb mindenkivel lehet kereskedni, meg van piac ahol sajtárus van meg nyílkészítő, de ezek leginkább szemetek. még csak az elején vagyok, most nyírtam ki a csajt a barlangban zombi jake-kel, de eléggé megszívattak mert gagyi a felszerelésem

amúgy a játék jobb lesz később? mert eddig elég gyenge (társak érdektelenek, sztori eddig elmegy, harcok lassúak és körülményesek...)
  • Anonymusxx
    A halálkirályokat hogy lehet legyőzni? A fantomerdőben vagyok, és errefele is van belőlük egy jópár.
    Annyit kinyomoztam hogy van valami varázslat, amivel le lehet róluk szedi a halhatatlanságot.
  • Anonymusxx
    Valakit érdekelne egy Divinity: Original Sin Enhanced Edition ?

Ha dupla pakkot veszek, úgy olcsóbb

https://store.steampowered.com/app/373420/Divinity_Original_Sin__Enhanced_Edition/
  • Jaqen
    Hali. Coopban játszunk, és a társam félreértelmezve a "Zombi" perk szövegét. Így készített egy lovagot, akit sebez a heal :D Erre van valami megoldás? Nem akar új karit kezdeni, túl vagyunk a tutorialon. Méregvarázslat, perkváltoztatás, vagy más egyéb? :D A health potion illetve a first aid is sebzi xD
  • Tibbbor
    Ha a kurzort az egyes tulajdonságok fölé viszed, elolvashatod, melyik mire hat, da ha az AP fölé viszed, ott is megjelenik, miből jön össze ennyi AP. Most nem a gépemnél ülök, de tudomásom szerint az Ügyesség és a Sebesség(?) is növeli az AP-t,
  • Tibbbor
    Bocs, de ezen nem az osztály olvasható, hanem a képzettségek illetve a varázslatok. Pl. a Mesterlövész sem osztály, hanem képzettség. Én se tudom megtalálni a játék elején választott osztályt. Mondjuk így 16.szint körül már nem is annyira fontos, de érdekelne, mit is választottam?
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2018.09.04. 11:33:59
  • lacuska51
    A Képzettségek lapon látod az osztályod. (kép)
  • SlipKnoTiaN
    Tegnap ezt kerestem én is, még nem találtam meg.
  • jocika
    A karakterlapon hol szerepel az, hogy a karakternek mi az osztálya? Pl. tolvaj?
  • Hegyirabló #931
    Sziasztok!

Hogyan lehet az akciópontokat növelni?

Köszi!
  • Hegyirabló #930
    Közben rájöttem én is. :'( Köszönöm!
  • Shed77
    Vegyes, lopj el mindent, az a biztos és akkor lesz pénzed vásárolni az árusoktól. Ha meg a küldetés dob valami jó cuccot, az külön öröm.
  • Hegyirabló #928
    Sziasztok!

Kezdő játékos vagyok, ezért szeretném kérdezni, hogy jó cuccokat találni kell, vagy vásárolni ebben a játékban?

Köszönöm!
  • DasIsFuck
    Igen, most, hogy látom teljesen retardáltan fogalmaztam...:D
    Arra gondoltam, hogy egy gombbal lehet-e a party összes tagját egyszerre kiszedni a láncból és vissza, hogy ne kelljen huzigálással vesződnöm.

• Shiwo
    elvileg van... ha jól rémlik, simán megfogod a karakterek képét (bal fent) és elhúzod jobbra és ott elengeded

az összerakáshoz meg rá kell húzni a másik kari képére (de ez nem működik, ha túl messze vannak egymástól)
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.07.05. 07:44:26