1085
Divinity: Original Sin
-
CAC #785 Köszi az infót!
Azt tudom, hogy egy küldetés épül rá, de ha ennyire mellékes, akkor nem parázok. Nekem is az volt a véleményem, hogy csaló népség, ezért nem akartam velük közösködni.
Sajna elég sokat haladtam már mire kiderült a dolog. Nincs kedvem csak azért 4 szintlépést ismét végigtolni a visszatöltés miatt.
Egyébként csak nálam pörgeti a játék indokolatlanul meg a vga-t? -
SaGa Jr #784 Nem vesztettél semmit, nem épül rá semmi. Egy mellékes feladatról (buzeráld a robotot saját kapcsolójával, de ehhez kell egy kis utánajárás is és annyit nem ér az egész) lecsúszol miatta, de az alig adna neked Xp-t, így nem veszítesz semmit.
Így is úgy is belefutsz a szituációba, ami "hozzájuk" kapcsolódik (barlang am ia felső területekre vezet), a megmenthető ipséket ha megmented kapod érte a megadott helyen a jutalmat és amint beértél a barlangba és bunyóztál a robottal a csaló 5-ös úgy elhúzza a csíkot a helyszínről (Cyseal-ból a kocsmából), hogy csak úgy füstölnek. Mocskos csalók és gazemberek, nem vesztesz semmit ha nem vállalod velük a közösködést.
A másik feladat ahol a nevük előkerül az meg nem kötődik hozzájuk, azt tőlük függetlenül fel tudod venni a mayor-tól.
A buhera programot amit keresel meg úgy hívják, hogy load game. :)
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.18. 18:35:35 -
CAC #783 Azt meg tudjátok mondani, hogy létezik a játékhoz valami buher progi, cheat?
Nem csalás miatt kérdem -nem szeretem elrontani a saját szórakozásom-, hanem egy küldetést elvesztettem, mert szerintem túl alantas lett volna. Ellenben mint később kiderült, egy csomó dolog épül rá. Sajnos másodjára már nem ajánlja fel a párbeszédet, és nem tudom elvállalni. :(
Konkrétan a The Fabulous Five-ról van szó.
-
SaGa Jr #782 Ebből is látszik, hogy nincs megkötve a kezed, hiszen varázslóknak ott a burn my eyes varázslat, crafter-eknek a perception növelő ital (egyébként elég gyakori és majd minden piaárusnál előfordul, de Silverglen-ben mindenképpen) és a tárgyak feljavítása, mások meg vehetnek fel kísérőket vagy az előbbieket kombinálhatják. Ennyi megkötés hátránya meg legyen már az előre gondolkodás és tervezés hiányának, hogy egyes helyeken megszoruljon a játékos ha nincs lopakodó karaktere (erre különösen nagy szükség lesz majd és a láthatatlanság varázslat önmagában kevés lesz ha nem lesz a láthatatlanná tett illetőnek legalább 1-2 pontja a lopakodáson is).
Nem mellesleg minden karakter sokat profitálhat a perception növeléséből, még egy mágiahasználó is. Az a kritikus esély növelés ugyanis működik varázslatokra is és az állandóan jelen lévő magasabb perception értékkel több csapda is elkerülhető, néhány helyen bajosabb részek kikerülhetőek egy jókor észrevett kapcsoló vagy épp átjáró által.
Azért elég furcsa, hogy nem ezzel (immacualte szállal) kezdted. Amint beérsz a városba (miután visszakísérted a felgyógyított hátast és tulajdonosait, ekkor lesz felahsználva az előző városból magaddal hozott blood stone is a nagy melák gyógyításánál) ott dekkol a helyi templom előtt Arhu aki elég erőteljesen szorgalmazza a dolog mihamarabbi elvégzését.
Odabent a pappal kell beszélned, hogy elinduljon a szál, helyes választ kell adnod a kérdéseire (a mellette lévő immaculate könyvekből megtudhatod a választ és ezeket vidd is magaddal mert később is segíteni fognak a "rejtvények" megoldásában). Ha megtörtént a jó válaszok adása, akkor jelölve lesz a hely a térképen ahová menned kell. Ott lesz a beavatás.
Ha a boszi vonalával kezdesz több dolgot nem értenél a helyzetből és valószínűleg levernék cölöpnek a csapatodat az elemental csoportok akikkel a boszi vonalat követve találkozol majd. No de előre ennyi spoiler elég is lesz szerintem. :) -
Harkat 89 #781 Craft sincs egyik karakteremnek se. :D
Alapvető, vagy nem alapvető, de szerintem épp az volna a lényeg, hogy egy RPG-be ne legyen megkötve az ember keze így. Legyen több megoldás is. Most ha én nem rajongok a sunyizós és íjász karakterekért, akkor egy mágussal ne kelljen már raknom erre az ágra is. De mindenesetre megoldottam: felbéreltem egy tolvaj karaktert addig, még megtaláltam a gombot, aztán meg el is küldtem. :)
Még nem csináltam meg, de akkor lehet azzal kezdem előbb. -
SaGa Jr #780 Kötve hinném, de kifejezetten tetszene, ha lenne egy ilyen hátulütője annak, hogy valaki figyelmen kívül hagyja a RPG-k legalapvetőbb karakter tulajdonságának növelését amivel csapdákat kerülhet el, rejtett dolgokat vehet észre.
Van megoldás a problémádra talent-ből és varázslatból is. Használd azokat (varázslatokat tonnaszám tudsz venni Silverglen-ben a kocsmában, italokkal egyetemben). De szerintem még pia is akad amit kutyulhatsz ha épp nem kapsz és az is növeli a perception értéket. Íjra-számszeríjra ha ráraksz egy távcsövet az is emeli az adott karakter perception értékét. Tehát nem kunszt összehozni 5-ös értékről akár 11-12-eset sem.
Beavatást megcsináltad már az immaculate-eknél? Ha nem akkor előbb azzal végezz, ne boszorkányozz addig míg azzal nem végeztél. Egyrészt egy szintlépés kinéz onnan, másrészt egy újabb star stone-t találsz amivel megnyílnak odaát új helyek. Az első területről (Cyseal) magaddal hozott blood stone-t gondolom már felhasználtad a sérült hátas gyógyítására a város felé menet, így talán már nyitva lesz a démon lakhelye az end of time-ban ahol meg csinálhatsz respec-et (pontok újraosztása de ha ability pontokat akarsz újraosztani akkor tudd, hogy a nullázás miatt minden megtanult varázslat és képesség elfelejtődik).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.20. 16:49:17 -
Harkat 89 #779 Olvastam a naplót, de még így sincs meg. Mindegyik karakteremnek 5-ös a preceptioinja. :P
Ugye nem itt ér véget akkor számomra a játék? :D -
SaGa Jr #778 Lone wolf talent akinek megvan, amellé nem vehetsz fel kísérőt. Ha van két kísérőd és felveszed ezt a talent-et akkor az egyiket kidobja a program mellőled. Tehát semmi külön vitel meg csapattól leválasztás nincs, hanem csökken a csapatban lévők maximális száma.
Előnye, hogy akinek megvan az minden szintlépésnél kap egy extra ability pontot, több HP-ja lesz és az akció pontjaira (meg azok feltöltődésére is) bónuszt kap. Kevesebb karakterrel játszol de erősebbé válhat az akinek megvan a képesség mint akinek nincs. Csak akkor válaszd ezt a talent-et ha karakteralkotáskor felveszed, máskülönben nincs értelme. Vagy eleve legyen vagy hagyd ki.
XP mennyiség meg nem függ a csapat létszámtól, sem attól hogy egy vagy több csapatra vannak osztva a résztvevők. Csak az ellenfél szintje illetve a feladatokért előre meghatározott mértéke számít, semmi más. -
SaGa Jr #777 Perception tulajdonságra pedig osztani kell. Elég sok helyen lesz rá szükség, ezért is jó ha van egy íjász a csapatban akinek egyébként is növelni kell, mert a távolsági harcban kiemelkedően fontos szerepe van ennek a tulajdonságnak találatok sikerében.
Plusz ugye van talent ami 2-vel emeli rejtett dolgok keresésénél, meg van varázslat a tűz varázslatok között ami ideiglenesen elég jól megdobja az értékét. De egyébként van ott egy napló is amiben elírják a pontos helyét, így ha azt elolvastad akkor megtalálod majd alacsonyabb Perception-nal is (bár egy 10-es akkor sem fog ártani). -
Harkat 89 #776 Hogy jutok tovább a fehér boszorkány házában? A tükrön már átmentem, és lent van egy ajtó. Betörni képtelen vagyok. Sehol se találtam gombot. Bár most olvastam, hogy ott van a falon balra. Viszont nekem egyik karakteremnek sincs pont kiosztva a preceptionra. Lehet ezért nem veszi észre senki? Van más mód? -
SaGa Jr #775 Varázslatokból a tényleg hasznosak, amik rendesen tarolni tudnak, 7-es szinttől lesznek elérhetőek, de még inkább 10-től. Az ez alattiak gyengék és inkább a gyógyító/ellenállás növelő változatok és egyéb utility típusok használata miatt érdekesek, sebzésben nem lesznek sosem elég erősek. Így tehát semmit nem veszít az, aki nem indít varázslót hanem csak 1-2 pontot költ varázslásra és később szerzi be az ütős varázslatokat. Mondjuk ha nem akar levonásokat akkor kelleni fog egy 10-es INT, de ha nem zavarja, hogy nem tud fagyasztani/gyújtogatni és csak sebzésre megy akkor lehet kisebb is ez az érték (ámbátor az INT minél magasabb annál erősebb lesz a varázslat hatása is). -
SaGa Jr #774 Minden karakter annyira állóképes amilyenné teszed.
Csak a tulajdonságaiktól függ a dolog meg a skill-jeiktől. Az orgyilkost felejtsd el indításnak, nagyon vacakok az induló cuccai, az alap tulajdonság pont elosztása is gyenge. Bármelyik másik karakterből készíthetsz magadnak gyilkost, csak menjen bicskával (kés vagy tőr), alapozzon a lopakodásra, legyen neki guerilla talent-je és scoundrel skill-ekre gyúrjon. Varázslatokból meg a korábban is javasoltak (witchcraft és levegő varázslatok) lesznek neki a legjobbak.
Ámbátor a scoundrel skill és "varázslatai" messze a leggyengébbek a játékban, használatuk is nehézkes és sebzésben harmatos. Többre mész egy harcossal, az messze jobban teljesít. Vagy egy olyan gyilkossal amit inkább képzel man at arms ágon és egykezes fegyverrel futtatod, de nem késekkel és tőrökkel mert azok nagyon gyengék.
Az induló karakter osztály csak a kezdő felszerelést fixálja, mivel az ability és tulajdonság pontokat meg a 3 kezdő képességet úgyis átvariálhatod a saját szájízed szerint.
Harcosokat harcra kell kigyúrni és amellett maradni, egy kis varázslat rásegítéssel (ez azt jelenti hogy max 2-3-as skill értékig elég felmenniük a különféle varázslat iskolákban). Mivel 20-as szintig (ez az átlagos befejezési szint) összesen 50 ability pontja lesz egy karakternek Lone Wolf nélkül (azzal 19 ponttal több), így maximum 3 skill-t tud teljessé tenni, tehát meg kell gondolni kinek mit tanít meg és mit használ az ember. 1 skill maximumra (fegyver skill-t speciel az íjászat kivételével felesleges fejleszteni elég erős sebzéseket lehet produkálni nélkülük is folyamatosan tuningolt fegyverekkel, jól megválogatott varázslatokkal), a fő tulajdonság maximumra (indulásnál 4 pont ezen legyen és 1 pont a másodlagos tulajdonságon ami az adott harcmodorhoz elengedhetetlen így tehát íjásznak Dex-re 4 pont meg Perception tulajdonságra 1 indulásnak, harcosoknak erőre 4 és dex vagy állóképességre mehet 1 pont), és néhány 2-3-as a legjobb megoldás és messze a leginkább életképes.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.20. 08:45:54 -
Harkat 89 #773 Én egy battlemage és paladin kombóval kezdtem. Az elején tényleg gondok voltak a csatamágusommal, mert nagyon gyenge volt. Sok hasznát nem vettem a harcokban. Viszont hetedik szint után eléggé megerősödött nekem. :) Azóta ő a húzóerőm a csatákban. 7. szint után vannak már jó kis képességei. A Firefly is hasznos, feltéve ha okosan használom, mert az éppenséggel tud ártani nekem is ha nem gondolom jól végig a bevetését. Viszont a paladinom meg olyan semmilyen karakter lett mostanra. Tanknak szántam, és mindig küldöm előre bele a csatába, de szinte sose őt támadják. Mindig szegény Madorára mennek, még akkor is, ha a legtávolabb áll. :D Szóval nem sokat érek vele, hogy szívós karakter lett. Sebezni úgy elsebezget, bár Madora az aki igazán szép csapásokat oszt. Jahan meg konkrétan elvan leghátul a sor végén. :) Ő csak osztogatja a sebzéseket meg a lassításokat. Ő vele a kutya nem törődik.
Eddig még nem volt különösebben gondom a csatákkal. Egyedül Braccus Rex volt az, akivel volt egy kis gondom. Hozzá úgy kellet visszamennem, hogy léptem még egy szintet, meg megszereztem a víz elementált. Amúgy az elementálok nagyon jók és hasznosak csatákban.
Amúgy szívesen indítanék majd még később egy ranger meg egy assassin karaktert, csak nem tudom, hogy az assassinok mennyire állóképesek a csatában. -
#772 amennyire én tudom, ha egyik karakterednek veszed fel, akkor csak 1 kísérőd lehet (összesen lehettek hárman), ha mindkettővel felveszed, akkor csak a 2 főhősre hagyatkozhatsz és nem vehetsz be senkit a csapatba -
Harkat 89 #771 Lone Wolf miként is működik? Ha a négy karakter közül mondjuk az egyiknél adok rá pontot, akkor onnantól kezdve azt a karaktert külön kell mindig irányítani? És az XP-t mi alapján kapja? Tehát ha a csapat öl meg egy ellenfelet, a csapat kap pontot, még a magányos farkas nem? A küldetésekből járó XP-t megkapja ha a csapat közelébe áll? -
SaGa Jr #770 Teljesen más élmény csak két karakterrel menni. Egy halom pénzed marad, nem kell annyifelé megosztani a figyelmed, mégis simán játszható a játék. Még nehéz fokozaton is gond nélkül teljesíthető a két hulladék kísérő nélkül is az egész sztori.
A varázslók is megspórolhatóak, de azért a két karakterednek illik tanítani pár trükköt hogy igazán jól érvényesüljenek. A witchcraft kihagyhatatlan dolog (az egyik alap varázslatával 50% resistance-t kap a varázslat célpontja, van durva sebzős hatás benne, idézés, feltámasztás, szóval igazi univerzális cucc), a levegő varázslatok (teleport és a nem sebző variánsa különösen, harcosnak meg a lightning strike) is tartalmaznak alapvető fontosságú lehetőségeket. Kell némi gyógyítás (man at arms is tartalmaz ilyet, de a víz varázslatok között vannak a hatékonyabbak). Tűz még jól jöhet.
Ranger-ednek vedd fel a guerilla talent-et és a harcokat kezd azzal, hogy elbújik (lopakodó módba megy). Innen indítva lövését máris nagyobbat sebez majd. Előtte azért kapcsold be a precizion vagy a power shot ability-jét (amelyikre szükséged van éppen) a biztosabb találatért/nagyobb sebzésért. Spéci nyílvesszők gyártására pedig feküdj rá, nagyon meghálálják a foglalkozást.
A lovagodnak kell battering ram, gyógyítás, power strike meg amit még szükségesnek érzel. Utána szabad a vásár. Neki a leech elengedhetetlen lesz, főleg ha megszerzi a witchcraft-ból a kivéreztetős varázslatot, akkor majd gyógyítanod sem nagyon kell.
Pet pal talent valakinek a két karaktered közül elengedhetetlenül fontos már a játék elejétől kezdve.
Ozzyehh:
Felesleges varázslót indítani. A kezdeti varázslatok ritka gyengék, ellenben legalább jó gyengék lesznek harcban a karaktereid cserébe és a játék jó részében bizony az ellenfél belemászik az arcukba majd és közelharcban széttépi őket. Inkább indíts valami harcost akinek te osztod ki az ability pontjait és tegyél a neked szimpatikus varázslat csoportra pontot és válassz onnan induló varázslatot. Messze életképesebb karaktert kapsz így.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.19. 19:08:42 -
#769 Kicsit makacskodtam és mégiscsak nekiindultam 2 Lone Wolf karakterrel... Persze nem felületesen játszom, imádom a crpg-ket, minden szart elolvasok, mindent legyártok, megcsinálok, kinyomozok, stb., úgyhogy a megfelelő tudással megyek neki egy-egy ütközetnek és... sikerül! :P Az igaz, hogy mindig használok mindent, nincs olyan, hogy sima csata, de visszatöltések nélkül tudok többnyire érvényesülni. Kell trükközni, fedezékbe vonulva elcsalni az íjászokat, stb., de az a lényeg, hogy játszható így is! Ráadásul mágusom sincs, hanem egy knight és egy ranger (Groot & Rocket) vágott neki a kalandnak :P -
#768 A legelső tipp, hogy azonnal vedd fel a két társat a városban / egyik kvázi tank tipusú / mert négyen mégiscsak könnyebb lesz. -
#767 Valaki adna nekem 1-2 tippet? indítottam egy battlemage wizard kombót de szétszednek:( lehet kéne egy tank? xD -
Kings Bounty #766 Hát jah lehet van benne valami. -
SaGa Jr #765 Miért "próbálkozol" ha egyszer félelmetesen egyszerűek a kérdések csak el kell olvasni azokat és a válasz adja magát, mivel a három felkínált lehetőségből 2 totális marhaság?
Aki ilyenkor csak kattintgat és ha rosszra bökött akkor meg visszatöltöget az minek játszik vele egyáltalán?
Pont az ilyen egyszerű kis leírások adják a játék lényegét (magyarítva meg veszíti el az egész az értelmét). Szótár a kézbe és mehet a buli. Tényleg csak a szavakat kell kikeresni. Vagy aki még erre is lusta annak ott a Google translate és bemásolja szöveget azt egy kattintás és olvashatja magyarul, bár mint mondtam, csak az nem érti meg aki nem is akarja.
Ozzyehh:
Jó játékot, de néha azért pihenj is. ;)
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.19. 08:40:18 -
#764 most kezdtem el a játékot, iszonyú jó... kajak nem bírom abbahagyni :D -
Kings Bounty #763 Aha majd próbálkozok vele sok variáció úgy sincs. :D -
SaGa Jr #762 Természetesen a megfelelőt. Elég könnyűek ha elolvasod, lényegében egyszerű találós kérdések, abból is olyanok, amik nem igényelnek játékbeli tudást csak egy nagyon kicsi átgondolást. A helyes válaszokat nem adom meg, így is túl könnyű a játék. Ráadásul az csak az egyik megoldás ha megkeresed a deaktiváló papírost, van más alternatíva is. -
Kings Bounty #761 Aha hát majd próbálkozok azzal a gombás rejtvénnyel melyeket kell választanom a jó kérdés válasz érdekében? -
Tibbbor #760 Köszi! Most már mindegy, előbb-utóbb úgyis rájövök, mi nem sérti őket és mi igen? :) -
SaGa Jr #759 Nem a Perception tulajdonság mutatja meg ezt, hanem a Loremaster skill. Annak kell magasnak lennie, hogy az adott karakterrel láthasd a célpont értékeit.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.08.18. 17:51:32 -
Tibbbor #758 Ha már itt tartunk...Tudtommal, ha csata közben ráviszem a kurzort egy ellenfélre és közben Ctrl-t nyomok, láthatom az ellenfél bizonyos tulajdonságait, pl. mire rezisztens, mire érzékeny, mivel támad, stb. Az egyik varázslómnak elég magas a Perception skill-je, de a kezdetektől csak kérdőjeleket látok adatok helyett. Vagy nem a Perception kell ehhez?
Eddig is megemeltem a kalapom a Larian stúdió eme gyöngyszeme láttán, de amikor megláttam Zandalor házában a Harry Potter-t idéző mosogató kefét ill. varázs seprűt, vagy a Phantom Forest sültök fejű ellenfeleit és a szellemalakban támadó Cursed teheneket, hát behaltam! Remélem, az év játéka lesz RPG vonalon. -
SaGa Jr #757 Csak a varázslási skill-ek esetében nincs értelme az 5-ösnél nagyobb értékeknek, minden más skill-nél további előnyökkel jár a magasabb skill. Telekinézissel messzebbről/messzebbre mozgatsz tárgyakat, armor skill-el tovább növekszik a védelme a viselőnek, Crafting és blacksmithing minimális extrát ad készítéskor és tuningoláskor ha 5-nél nagyobb értéken szerepel, Leadership speciel 6-nál megáll bónuszokban de a lényeg, hogy az is mehet 5 fölé. Lopakodásnál közelebb tudsz menni az ellenfélhez mikor feléd néz mielőtt lelepleződsz, lucky charm növeli az értékes dolgok találásának esélyét és még folytathatnám. Szükség nincs ekkora skill értékekre, de hátránnyal nem jár egyik sem. -
torma1 #756 Sziasztok.
Van értelme pl 6-os Telekinézisnek? Mert most olyan nálam. Vagy nincs mert 5 a max. Vagyis ilyenkor ha túlfejlődsz akármiben akkor kapsz rá bónuszt vagy csak ami az 5-ösön jár? Bow, egykezes kardforgatás vagy akár a varázslásnál.
-
SaGa Jr #755 Ennek elkerülésére príma mód, ha minden tárnál megnézed, megsemmisíthető vagy sem. A quest tárgyak nem azok, bár akad néhány egyéb cucc is amit nem tudsz megsemmisíteni (destroy), csal eldobni vagy eladni.
Vackokat meg ne szedegess fel, felesleges. Pénzből lesz elegendő, csak értékes cuccokat vigyél magaddal amiket eladnál, alapanyagokból meg csak olyat tarts meg amit fel is használsz. Vacakokból sok pénzt úgy sem tudsz "csinálni".
A dolgok szortírozására meg ott van kezdetnek a két hátizsák, azok végtelen sorral rendelkeznek, amint az utolsó sorba beteszel valamit máris lesz egy újabb sor. Én speciel a könyveket és jegyzeteket/tartalommal rendelkező papírlapokat gyűjtöttem az egyikbe (a recept könyveket elolvastam aztán eladtam, minden más ment a zsákba), a másikba meg az alapanyagokat rámoltam. Így mindig minden áttekinthető maradt a karaktereknél.
Alternatív megoldás is van a barrier leszedésére, ugyanaz mint minden más feladat esetében (nem a load-ra gondolok). -
Kings Bounty #754 oOOOOOO lehet hogy eladtam valakinek mert néha amikor már túl sok szemét volt a hősnél akkor szanáltam a kereskedőnél pénzt szerezve. -
SaGa Jr #753 A gömb nem is tűnik el a válaszoktól. Mindössze ha helyesen válaszolsz akkor megmondja a gomba, hogy hol találod a burkot leszedő varázslatot. De azt enélkül is meg lehet találni, ott van az attól függetlenül, hogy megmondja neked vagy sem a helyét a dumáló gomba. Szóval ha alaposan körülnézel, mindent kinyitsz és felszedsz, akkor ott lehet a karaktereidnél a lebontó varázslatot tartalmazó papírlap is amit a buroknál felolvas egy karaktered.
Harkat 89:
Összesen 4 terület van. AZ első Cyseal, a Másodikon van Silverglen városa, a harmadik Hiberheim ahová a boszorkány házán keresztül vezet az út és az utolsó terület a Phantom forest. Az első város és környéke a leghosszabb a játékidőt tekintve mert ott még szerencsétlenkedik az ember, utána rendesen felgyorsul a dolog. -
Kings Bounty #752 én már rengeteg órát beleöltem a csatákkal szenvedtem baromi sokat amit belehet járnom még egyedül már csak 16 os szintű pókokat hagytam ott mivel a boszorkány házánál azt a gömböt nem tudtam eltüntetni a gombák kérdéseire válaszolva. Nem tudom melyik a helyes. -
Harkat 89 #751 Épp ez az, hogy gyermeteg maga a szöveg felépítése, viszont szókincs szerintem kell ide rendesen. Nem is a mondatok megértésével van nekem se sokszor gondom, hanem a szavakkal. Elég sűrűn kell használnom a szótárt. Bár tény, hogy gyakorlásnak jó. :)
Viszont eszméletlen jó a játék. Nem is tudom mikor fagytam rá így játékra, mint most erre. Egyszerűen nincs kedvem abbahagyni, mindig mondom magamnak, hogy na még egy kicsit, még egy kicsit. Már négy napja játszok vele, 5-6 órát egy nap (ami nálam soknak számít), de még mindig csak Cyseal környékén vagyok. Kíváncsi leszek, hány map vár még teljes felfedezésre. :) -
SaGa Jr #750 Dehogy nehéz. Gyermeteg a nyelvezete, így egy szótárral az öledben gond nélkül tudod értelmezni a leírtakat. Sietni meg úgysem kell, a szöveg sem ugrik el pár másodperc után (meg amúgy is visszaolvasható a discussions részlegben), tehát idő lesz bőven hogy az ember elolvassa, lefordítsa és megértse miről megy a csevej. Angol nyelv gyakorlásának sem utolsó a dolog, még ha jóformán csak jelen időben megy végig a duma. A lényeg, hogy ellentétben más RPG-kkel, ehhez nem kell még csak alapfokú angol nyelvtudás sem, mégsem lesz gondja a játékosnak a szöveggel. Szóval szótárra fel és menjen a játék. ;) -
Kings Bounty #749 Csak azért mert így angolul eléggé nehéz. -
SaGa Jr #748 Mindegyik mást, többnyire apróságokat (memória kezelés, gyorsabb töltést, grafikai hibákat, hibás szövegeket, NPC reakciókat) és érdemes naprakésznek lenni belőlük. Mondjuk a steam-es változatok amúgy is frissítik magukat automatikusan.
De ha rákeresel, akkor a Google segítségével meg lehet találni pár másodperc alatt a változások mibenlétét a különböző verziók kapcsán. -
Harkat 89 #747 Köszi a választ. Tényleg kicserélődött az árusok készlete. :)
A patchek mit javítanak amúgy? Mert látom van pár ami kijött azóta. -
SaGa Jr #746 A frissítés nem kavar be a mentésnek, nyugodtan frissítsd, sok dolgot javít az új.
Frederick ha elszaladt és odalenn nem találod az imp helyén akkor vele már nem fogsz összefutni később. Ezt a feladatot egyébként több módon elvégezheted. Az egyikben az imp kinyírja Fredericket, a másikban fordítva, a harmadikban az imp felszívja magát, jól beolvas a gazdásának aztán lelép, a negyedikben meg elbújik és mikor odaér a gazdája nem leli őt így elmegy, aztán az imp is lelép, az ötödikben vissza lehet küldeni a főnökéhez, de ekkor két végkimenetel lehet vagy meghal az imp vagy mindketten lelépnek. Mindegyik más mennyiségű Xp-t ad.
Ha meg a feladat eltűnt a listádból akkor nem kell többet foglalkozni vele.