1085
Divinity: Original Sin
  • molnibalage83
    Legnehezebb szinten úgy tűnik bizony kell craftolni, mert így lesz sok nyilad. Az meg kell sok helyen.

Az viszont homályos, hogy pl. semmilyen crafting guidban nincs nyoma pl. az ezüst olvasztásának és 3-as skillel sem sikerült megolvasztani.

A javító kalapácsot hányszor lehet használni? Vagy ez szerencse kérdése?

A varázsló szokás szerint itt is ultrapower egy ponton túl. Alacsony szintű varázslatokkal tudja erősen módosítani a környezetet.

Az itt levő listábal a HL = hero level. Ez a tárgy megalkotásakor vagy viselésekor van? Tehát, ha alacsony szinten készítem, akkor magas szinten a hős szintjével nő a hatása a tárgynak?

A boostolást sem értem. A nevesített varázsfegyverek esetén nem lehet tápolni őket? Pl. a fenőkövön eddig semmit sem tudtam fejleszteni. Vagy a húrral a íjat.
  • molnibalage83
    Az, hogy van színe a fegyver és páncéloknak annak van valami "set" hatása? Vagy csak pusztán informatív a színe? Eddig semmiféle kombót nem sikerült találnom...
  • molnibalage83
    Az is tetszik, hogy azért az okos fejlődés és jó varázskombók és tárgyak által mit lehet elérni. A 7. szintű farkasok a segítő farkassal is 2. szinttel ezelőtt simán levertek. Most úgy vertem meg őket, hogy a saját embereimet megütni sem tudták az idézett pókot leszámítva, ami whatever, Azért van.
  • molnibalage83
    Az is tetszik, hogy tényleg nagyon okosan használva a tárgyakat és scrollokat jó eredmény érhető el. Másodjára még könnyebben levertem a kalózt, de azért egy ember most is meghalt, de magát is felgyújtva a molotov koktél tette a dolgát...

De, hogy az élőholtak ellen mit kéne tenni, az egyelőre homály. A megidézett lényeket elsőre kinyírják és egyik sem túl erős az élőholtak ellen, mert méreg és vérzés nem játszik. Érdekes menet lesz.

Megpróbálom a csatatér környékét valahogy robbanó hordókkal körbevenni meg ilyesmik. Hátha.

Az viszont ziher, hogy a II. részt, ha ezt sikerül letolni nem fogom ilyen nehéz szinten. Azért ez durva.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.30. 19:56:00
  • molnibalage83
    Egyik kedvenc trükköm lett a piramisok közül az egyiket a varázslónál hagyom és ha bajban lenne a másik embernél levő, akkor kiteleportál jó messzire, ahol gyógyítható vagy tűzoltható, ha kell.
  • molnibalage83
    De szembemegy azzal, hogy ne legyen save and reload. Ergo a játék "cheat" nélkül játszhatatlan.
    A Pontius Pirate-ot lenyomtam, elmentettem quicksavvel, a láda meg hirtelen támad. Visszatölteném, de sehol a qucksave.
    Eddig élveztem ezt a játékot, de most kezdi nagyon felbaszni az agyam...
  • Dynamic
    Ja hát bossoknál alap, hogy ne egy négyzetméteren álljon a csapat, hanem minél jobban szétszórva. Pl. Braccus Rex-szel szívtam sokat, mert kapásból tűzesővel nyit, nekem meg ott álltak egy kupacban az embereim és minimum ketten már az első körben kipurcantak. Egyesével kellett szétszórni őket messzire egymástól, mielőtt támadtam volna.
    Egyébként nekem meg pont az tetszett, hogy mindig meg kellett fejteni, hogy hogyan győzzek. Mindig teljesen máshogy kellett és nagyon-nagyon idegesítő volt sokszor amikor 10-edjére is kinyuvadtam, de amikor rájöttem a megfelelő stratégiára, és győztem, az az érzés felbecsülhetetlen :)
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.12.30. 18:41:49
  • molnibalage83
    A BOSS fight videón látom, hogy ha szétszedem a csapatot, akkor csak egy ember lesz a mérgező tócsában.
    Csak akkor nálam kb. itt kezd elveszni a hozsánna meg varázs. Mert nem az a jó nehézség, ha reloaddal lehet csak megoldani. Az a jó kihívás, ha a tócsa ellenére is megoldható lenne felkészülés nélkül...

Mert ez így meg kb. cheat...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.30. 18:22:43
  • Dynamic
    Nem emlékszem már, hogy ott mi volt a megfejtés, de voltak olyan fejtörők, ahol én is csak videó segítségével tudtam tovább menni. Szerintem nem lehet nehézségi szintet módosítani. Én normálon nyomtam. Mindegyik csatát meg lehet nyerni minimális sebzéssel, csak sokszor agyalni kell meg trükközni. Ki kell használni a tereptárgyakat kombinálni azokat, illetve a korábban említett csábító varázslatok és lény idézés segített nekem sokat. De millió módon meg lehet nyerni. Vannak BOSS fight videók a youtube-on, ott is láthatod, hogy mindenki teljesen máshogy oldja meg. Esetleg nézd meg azokat.

Ha nagyon nem boldogultam valamivel, akkor tudtam egy kicsit csalni is úgy, hogy kinyírtam gyorsan 1-2 csicskát utána elteleportáltam a harcból mindenkit, felgyógyítottam a csapatot, utána megint vissza, és ugyanez elölről. Addig csináltam, míg olyan kevesen maradtak, hogy a főgenya egyedül maradt és onnan már könnyen dolgom volt.
  • molnibalage83
    Utólag nem lehetséges módosítani a játék nehézségi szintjét? Mert kb. most jutottam el oda, hogy ezt kezd rohadtul nem élvezetes lenni. Kb. azonos szinten levő szörnycsoportokat lehetetlen feladat leverni. A temetőben levő élholtak és a nagy koponya mögötti kalózokat is. Basszus azzal kezd, hogy egy atomnagy méregizét varázsol és mindenki szinte kb. félhalott lesz tőle.

Ez így kb. annyira szórakoztató, mint sajtreszelővel rejszolni. Immunitást kapni semmivel sem tudok...
  • molnibalage83
    Hát, bakker jó nehéz játék ez. Hogy ezt videók nézése nélkül ki és hogyan tolja végig...
    Ott vagyok a nagy koponyás teremnél, kapcsolók, de semmiféle támpont, hogy hogyan működnek vagy mit kéne csinálni...
    Van nevük ok. És? A támpont nélküli kombinatorikai "fejtörőktől" a falnak megyek.
  • molnibalage83
    Igen, ezekkel próbálkozom, ha túl erős az ellen. Csak valami varazslattal egy akcióval is ki tudtak nyírni idezett lényeket. Haladok a barlangban tovabb, a rakokat leverem mar siman. A nagy csontis banda meg messze túl erős. Majd össze kene craftolni valamit, amitől tobb akcio pedig pontom lesz, meg valami gyorsító varázslat kozelharcosnak. Az ijasz pancelcsokkentese is nagyon hasznos lassitassal.
  • Dynamic
    Legyen minél több szörnyidéző varázslat. Alacsonyabb szinten van megidézhető csontváz, meg elementálok. Magasabb szinten csontvázlovag stb. Csináld meg a Fejetlen Nick küldetést is, akkor az lesz a jutalmad, hogy Nick bármikor megidézhető. Én mindig azzal kezdtem a csatát, hogy mindent megidéztem amit lehetett (karakterenként 1 segítőt enged). Általában plusz 2-3 segítővel mentem a csatában, ami már jelentős előny, még akkor is ha csak pár körig élnek. Másik kedvencem a csábító nyíl és varázslat, amivel egy ellenfelet pár körig magad mellé állítasz. Így már volt úgy hogy ideiglenesen 8-an harcoltunk az ellenség ellen egy csatában :) Egy kis csalás: a csábító varázslat előtt érdemes egy mentést nyomni, mert ha sikertelen a varázslat, akkor csak visszatöltöd, és újból megpróbálod. A 2-3. általában sikeres szokott lenni.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.12.24. 18:53:35
  • molnibalage83
    Nah, megtanultam néhány varázslatot, picit átbalanszoltam ezt-azt és sikerült a ládás rákokat és még utána egy rákcsapatot is lenyomni jól. A nyilakon kívül más fogyóeszköz fogyása nélkül. 1-2 heling poti nem a világ vége.

De, hogy a fizikai immunitásos, brutál csonti és minden 7. szintű kísérős bandát hogyan lehet majd lenyomni, de azon pislogok majd egy sort. Egylőre ötletem sincs... Odacipelek majd egy rakás hordót vagy nemtom, de ez majd a jövő zenéje.
  • molnibalage83
    Kezd egyre keményedni a játék lehet, hogy mert eddig nem nagyon craftoltam. Most azért a varázslóval megtanultam pár újabb varázslatot.
    Az viszont homályos, hogy a varázsbotok töltését miért nem ismeri fel a játék. A fireball meg van saját skillből és botból is. De botból nem tudom elvarázsolni. Ha bezzeg a farkas idézéses bot kerül a kézbe, az abban levő töltet automatikusan rávágja a quckibarra, hogy másnál is. Nem értem.

Lassan nem nagyon tudok továbbmenni sehova. Az orkok utáni barlangban vagy egy hely, ahol 4 db bitang rák és egy iszonyat erős mágikus láda köpköd rám. Feltápolva talán már menni fog. Másik irányban is játék elején látott 7. szintű farkasok és a csapdás ház után meg 7. szintű élőholt. Nagyon nem az összevissza kapkodós és darálós a játék. Most érzem azt, hogy a varázslatok kombózását és mást el kéne kezedni valahogy. Csak eddig nem sikerült túl sok olyan dolgot szerezni, amivel pocslya vagy más csinálható lenne.
  • molnibalage83
    A harc animációt nem gyorsítani valahogy?
  • molnibalage83
    Hát, nem könnyűek a csaták. Most vagyok ott, hogy az orkok és csontik ütik egymást. Itt kellett az első csata reaload. Mármint kivéve, amikor eleve esélytelen lett volna lvl 4. vs lvl7 szörnyek ellen. Viszont jó ideje semmi questet nem sikerült lezárni. A csapás házat viszont kirámoltam.

A játék viszont nem mindenhol következetes. A láva pl. nem tűz. A tűzimmunitás sem véd meg ellene...
  • molnibalage83
    Nem kapkodok vele. Eddig nagyon bejön. Kivéve a túlbonyolított craft. Iszonyatosan sok tárgy van.
  • Ariakus
    Egyebkent ha jot akarsz magadnak akkor mindenkepp vidd vegig ezt a jatekot es a masodik reszet is mert ez a ket jatek a valaha keszult osszes jatek kozul a legjobbak koze tartozik. Az elso reszt 170 oranal fejeztem be es kb. 75%-ban mindent megcsinaltam. A masodik resszel most jatszok es 150 oranal vagyok vele es sztem meg egy 30-40 orat biztos beletekerek minimum.

Az elso reszben van egy-ket fejtoro ami nem kicsit frusztralo es oncelu, mindenkepp nezz korul alaposan mindenhol (rejtett mini kapcsolok!).
  • molnibalage83
    Az eső nagyon hasznos lenne sok helyen, de azt a játék elején nem tanultam meg. Mást tartottam fontosabbnak. A fagyasztás varázslatot, mert bal ctrl + bal kikkel sem lehet oltásra használni sajnos.

Azt kell még megnéznem, hogy scrollból hogyan lehet könyvet csinálni, hogy megtanulhassa a varázslónő.
    A hatalmas mérgező tavacskán végül sikerült átkelni telekinézises és 9-es csapdaérzékelős varázslónővel. Jópofa volt.
  • Dynamic
    kérdőjel: Azt hiszem, nem tudnak tájékozódni, nem tudják merre vannak vagy ilyesmi.
    Azt hiszem én is többnyire potion-öket gyártottam, ilyen kenyérsütésnek pl. nincs sok értelme.
    Varázslatokat vannak dögivel. Többnyire venni tudsz kereskedőktől de találhatsz is. Ha pontot raksz rá az azt jelenti, hogy egyre többet memorizálhatsz és egyre magasabb szintű varázslatokat sajátíthatsz el.

Azt hiszem pl. az esővarázslathoz viszonylag későn jutottam hozzá, mert tudom, hogy volt egy nagy lávatengeres rész és emlékszem, nem nagyon tudtam bemenni, csak teleportálgatással, illetve miután meglett az eső scroll. De lehet hogy csak az én bénaságom.
  • molnibalage83
    A zombik felett sárga kérdőjelek jelennek meg. Ez mit jelent?
  • molnibalage83
    Craftolás mennyire létszükséglet egyébként? Egyelőre nem akarok rá pontot tenni, meg annyira túlbonyás többlépcsős, hogy nem is látom, hogy mikor fogok valaha értelmeset csinálni. Eddig kh. heling potit csináltam....

A varázslóval szeretnék új varázslatokat tanulni, csak nincs kitől és hogyan, még ha tennék is skill pontot. Nagyon kéne az eső varázslat...
  • molnibalage83
    Igen, arra a töltetre gondoltam. Meglepően erősek a varázspálcák saját sebzései úgy, hogy mindig talál az íjászattal szemben.
    Varázsbotot még nem találtam.

A két pálcás egyszerre idézést nem tudtam megpróbálni, mert csak azt vettem észre, hogy harcban 7 AP kellett volna. Azt hittem, hogy majd enged választani, hogy akkor melyik vagy kettővel egyszerre, de ez nem tudja. Manuálisan kell. Mivel kiírta a 7AP igényt, ebből én azt gondoltam, hogy ezt egyből tudja a varázsló.
  • Dynamic
    Varázspálcával bármennyiszer tudsz lőni, csak némelyikhez vannak plusz varázslatok (mondjuk farkas megidézése, tűzeső stb.), arra vonatkozik a töltet szám. És igen utána kiürül, de az alapképességet, a "lövést" azt továbbra is tudja végig.
    Amúgy később amikor lesz egy rakás varázslatod, már nem is fogod használni azt a pár bónusz varázslatot amit kapsz hozzá.
    Két pálcánál a kétkezes harcot is meg kell tanulni, addig nem fog menni! Azt hiszem ugyanúgy megkapja a sebzés bónuszokat, ha növeled a kétkezes harcot a kétpálcás varázslóval, ezt nem tudom pontosan. Figyelni, kell, hogy melyik tulajdonság mire van hatással és kimatekozni a legjobb kombinációt.
    Lényeg, hogy érdemes is rágyúrni a dupla pálcás harcra, szerintem sokkal jobb, mint a varázsbot. Bár a botot nem igazán használtam csak amiket találtam azoknak stat-jai alapján mondom.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.12.12. 12:57:02
  • molnibalage83
    A kovácsműhely eldugott helyen van, de azért megtaláltam véletlenül, mert már nagyon kerestem.
    A dokinő házának bejáráta is olyan furcsa volt, hogy csak forgatással találtam meg.
    Tegnap pár harcra volt időm, az egykezes karakterem normális egykezes fegyverrel elég badass lett, a kétkezesen meg elég durva vért van már.

A varázslatot azért kérdeztem, mert addig nem rakok rá pontot, amíg úgysincs mit tanulni.

Az jól értem, hogy a pálcáknál, ha szám, az összes használható töltet szám és aztán game over nekik? Vagy lehet tölteni?

Az fura volt, hogy ha két pálcát tettem a varázsló kezébe, akkor csak egyszerre tudta volna használni, de külön nem. Viszont nem kerül AP-be cserélgetni, ha jól láttam.

Eddig nagyon bejön az egész.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.12. 11:38:30
  • Dynamic
    A tárgyakat folyamatosan menedzseltem. Csak azokat tartottam meg amire szükségem volt, vagy szükség lehetett később, a többit eladtam. Pl. alapvetően harci készségeket növelő cuccokat hordtam, de megtartottam mondjuk a zárnyitás növelő gyűrűt is, mert hiába nem tudtam már felvenni, zárnyitásnál értelemszerűen ideiglenesen átcseréltem, vagy mágusnál is legyen több fajta pálca, mert van aki tüzet nem bírja van aki a vizet és így mindig cserélgettem stb.

Egyébként vannak kis fülek, amivel elég jól rendszerezni tudod a tárgyakat (varázslatok, páncélok, kaja stb.), de aszerint is sorba tudod rendezni, hogy melyik a legújabb tárgy vagy melyik a legértékesebb. Utóbbinak egyébként elég jó haszna van, mert ha mondjuk van nálad 10 tőr és érték szerint sorba rakod, akkor az olcsókat kapásból eladhatod vagy eldobhatod. Kicsit fapados módszer, de könnyebb az értéket figyelni, mint a tulajdonságok között mazsolázgatni. Nagyobb értékű tárgyaknál már nem feltétlenül igaz, mert volt úgy, hogy egy olcsóbb kardot szívesebben használtam, mert olyan pluszokat adott, amit jobban ki tudtam használni, mint a drágább kardnál.

Kovácsoláshoz és tárgykészítéshez könyveket kell olvasni, hogy megtanulja a karakter. Vehetsz is könyveket, de találni is lehet. Nyilván a kovácsolás és tárgykészítés képességet is növelni, kell, plusz megfelelő szerszámok is kellenek hozzá, szóval jó sokára lesz mire valami normális cuccot kaját vagy akármit el tud készíteni az ember.
    Egyébként én azt vettem észre, hogy a fegyverkészítés inkább csak pénzkereseti lehetőség. Megcsinálod, esetleg felpimpeled, hogy többet érjen, de aztán eladod, mert sokkal jobbakat talál az ember.
    Ja, a köszörűt minden fegyvernél használd, mert ingyen van és növeli a fegyverek sebzését! Már Cysealban is van kovácsműhely, gugliban meg tudod nézni, hogy hol, ha nem találod.

A skilleknél nyilván a nagyobb előnnyel bírókhoz kell a több pont, pl harci készségekhez. Varázslatokat tekercsekből, könyvekből tudsz tanulni, amiket venni tudsz, vagy találni is lehet. A varázslás szint növekedésével egyre több varázslatot enged megtanulni. Mert ugyan bármennyi könyv/tekercs lehet nálad, de alacsony szinten csak kezdő varázslatokat enged, és abból is kb. max. 5-öt aztán magasabb szintem már megtanulhatsz mondjuk tűz varázslatból pl. 10-et, amiben van mondjuk 5 kezdő, 3 közép és 2 mester szintű és így tovább. Egyébként bármelyik típusú alap varázslatot engedi, csak amire szakosodsz, abból enged többet és magasabb szintűt.
  • molnibalage83
    A tengernyi felszedhető tárgyat de hogyan tartottad kordában? Teljesen átláthatatlan sajnos az inventory, így nagyon nehéz craftolni. Bár olyan alacsony a kovácsolás és tárgykészítés, hogy szinte semmit sem tudok összerakni.

A skilleknél furcsa, hogy egyeseknél 1-ről 2-dik szintűre növelésnél elég 1 pont, máshol meg kettő kell. Ezt mi alapján sakkozza ki a játék?
    Ha nő a varázslás szintje adott területen, akkor kel lvalaki, akitől lehet tanulni varázslatot?
  • molnibalage83
    Az elmúlt napokban nem volt sok időm. Visszamentem és simán legyaktam egy idézett elementállal a világítótorony őrét, csak regeneration scrollok kellettek. Annyi loot jött, hogy inkább lefeküdtem aludni, majd ma nézem meg, hogy mi jött.

Eddig annyira tetszik és amit láttam a 2-ből, hogy azt is szerintem játszani fogom.
  • Dynamic
    Nekem eddig 100+ órám van benne. Kb. a 3/4-énél lehettem. Igaz 2 hónapja félreraktam, mert egy csomó minden kijött ami érdekelt és nem bírtam nekik ellenállni, de szándékomban áll befejezni.
  • molnibalage83
    GoG Galaxy betán érdekes stat van, ha jól látom. Az átlag játékos 25 órát játszott vele és 7% vagy 9%-ig vitte el.
    A nagy többség számára akkor túl HC volt a játék?
    Mindig is kíváncsi voltam, hogy bármely játék esetén átlagosan mennyi a végigjátszási arány.
  • molnibalage83
    Na, asszem ez képbe hoz.
  • molnibalage83
    Minden játékban félek eladni a lomok többségét, hátha szükség lesz még rá. De azért toltam itt is eladást.
    A világítótornyos csatát egyszer már lehoztam, de feltámasztás után is két halottal. Most rátápoltam, vettem még tekercset és farkas meg elementál idéző varázslatot. Meg tanulom még a harcot. Pl. a leütő nyíl és egyéb dolgokat.

Wolgraff-fal már találkoztam, de már megvan a csapatom. Két harcos (egyik alap karakter) egy íjász a nő és a saját másik karakter varázslónő. Lehet, hogy a könyvtárban levő mágus jobb lenne, de ki tudja. A kétkezes harcos akkorákat odabasz, hogy az egykezes harcosom mellett alig jó, de tud dobálni koktélt vagy varázsolni tekercsből, ha kell.

A varázslónő regeneráció varázslata alap dolog. Anélkül nem is tudom, hogyan lehetne játszani, mert a harcok után ez nem DA, nincs gyógyulás, a kaja kevés. Bár olvastam, hogy ágyban fekvéssel lehet gyógyulni.

Azt látom, hogy számolja az időt a játék, de éjszaka még soha nem volt a városban. Ezt nem igazán értem.

A temetőben kiáskáltam egy csomó mindent, jó sok XP-t ért.

Csapdát eddig csak úgy tudtam szétlőni, hogy szétrobbantottam vagy rádobtam ládát, de nem úgy, hogy látom őket. A disarmhoz látom, hogy tool kell.

Eddig tetszik. Elég HC játék, de valami mindig is ilyet kerestem. Az IDDQD blog checkpoint adásában volt egy történet, ahol kb. ehhez hasonló motort dobtak össze, csak játék nem lett belőle soha. Erre it van ez. Yeah.

Az állat beszédre van értelme gyúrni?

Ami még zavaró volt, hogy a kő/papír/olló játékhoz a bónuszokat nem írja ki előre, hogy milyen statból vezetődik le...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.09. 11:14:40
  • Dynamic
    A kereskedőnél többnyire varázslatokat és feltámasztó tekercseket vettem másra nem nagyon érdemes költeni szerintem. Illetve van még 1-2 hasznos dolog - lock pick, ásó, csákány, speckó nyilak stb. - de ez majd menet közben kiderül.
    Én inkább eladtam a sok lomot, amire már nem volt szükségem. Értelemszerűen annak a karakternek érdemes kereskedni, akinek ez a szintje nagyobb. Tehát érdemes mindig ehhez a karakterhez átpakolni a tárgyakat, amiket el akarunk adni, illetve ő vásároljon. Lesznek különböző gyűrűk meg biszbaszok, amivel lehet növelni ezt a képességet, hogy olcsóbban tudjál venni meg drágábban eladni. Kereskedés előtt mindig felhúztam ilyen képességnövelő bizsukat, utána amikor végeztem, amikor visszavettem a harci képesség növelőket. Ez is kicsit pepecselős, de valami valamiért :)

Harcban a passzolás nagyon hasznos tud lenni, mert a megspórolt akciópontokat át tudod vinni következő körre vagyis többet költhetsz, többet akciózhatsz, "drágább" varázslatokat tudsz elsütni stb. Nyilván nem lehet a végtelenségig növelni vagy egy max. pont, amit tárolni tudsz.

Nekem volt a csapatban egy Wolgraff nevű karakter magas észleléssel, asszem elég hatékonyan kiszúrta a csapdákat, nem volt ezzel gondom. Persze fejleszteni is kellett meg ő kapta mindig az érzékelés növelő cuccokat. Ja, egyébként a felfedezett pl. robbanó csapdákat szét is lehet lőni, nem kell hagyományos módon hatástalanítani. Persze lehet, hogy neked egyértelmű, én eleinte mindig ezzel szarakodtam, ahelyett, hogy simán szétlőttem volna íjásszal vagy mágussal :)
  • molnibalage83
    Belemélyedtem a leírásokba, de akkor értem már. Most nem költöttem el 1-1 pontot asszem, mert nem volt értelme. Akkor, ha lesz 2. akkor jól értem, hogy akkor lehet 2. szintre húzni valami. A 3. szinthez 3 pont kell. Hát, így erősen specializált karakterek lesznek, annyi szent.

Már akkor csak azt kell kitapasztalni, hogy mikor lesz értelme társat váltani, illetve, hogy akkor a nem két főszereplő mellett kereskedhet-t a többi társad, akikkel nem állnak szóba párbeszéd szinten, de egyébként feljön a beszéd ablak és ott van trade. Mert akkor valamelyik karakternek kell a trade képességét fentebb húzni. Borzasztóan drága minden. A perk ritkábban jön, ez tiszta sor.

Az viszont tényleg furcsa, hogy a játék sehol nem hívta fel a figyelmet, hogy "passz" lehetőség is van harcban. A használható varázslatok és egyebeknél alul van egy lista, ahol az egyéb dolgok vannak összegezve.

Egyébként eddig tetszik. Agyalós. Csak a sok csapda az, ami néha idegőrlő. Hiába van már 7-es észlelésű is, még mindig alig látok valamit.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.09. 10:31:28
  • Dynamic
    Először is fontos megjegyezni, nem árt jól átgondolni, hogy mire rakod a pontot mert nagyon lassan megy a szintfejlődés, és amikor sikerül, akkor is nagyon kevés elkölthető pontot kapsz.
    Ha jól emlékszem, egyre több pontba kerül egyes képességek fejlesztése, tehát a 2. szinthez +2 pont kell a 3. szinthez +3 és így tovább (nem pont így csak azt akartam szemléltetni, hogy magasabb szint többe kerül). Magyarul érdemes megtartani néhány pontot, ha valami egyedi dologra gyúrsz.
    Plusz olyan is van, hogy nem minden szintlépéskor kapsz mindenhez elosztható pontokat. Pl. Perkekhez, minden 2. vagy 3. szintlépéskor kapsz elkölthető pontot meg van még 1-2 ilyen "szivatás".
    Nem emlékszem pontosan melyik szintnél mihez ad elkölthető pontot és mennyit, de valahol le van írva.
    Egyébként érdemes belemélyedni a karakterlapba és alaposan tanulmányozni, hogy melyik tulajdonság fejlesztése mire van hatással, mert van néhány "kereszthivatkozás". Nem mindenkinek tetszik, hogy kicsit komplexebb a szokásosnál, de én szerettem pepecselni vele :)
  • molnibalage83
    Segítene nekem valaki megérteni a játék fejlődési rendszerét? A manual egy szót sem szól róla...
    Mikor enged egyes dolgokra tenni pontot? Miért nem enged pl. 2. szintű tűzmágia, vízmágia vagy bármire tenni...?
  • molnibalage83
    ?

Más. A városba belépéskor valami munkapad / workshop-ról beszélt valaki, azóta sem találtam meg. Az a crafhoz kell? Eddig anélkül is tudtam pár dolgot csinálni.

Azt hogyan lehet elérni, hogy egy ládát, ajtót vagy quest során ütni kívánt dolgot FOLYAMATOSAN támadjanak és ne kellejen mindig jobbkattolni vagy CTRL-rel támadni? Mert úgy talán szét is tudnám verni Snorri gömbjét, de így...?

Helyenként katasztrofálisan buta a játék, amit nem értek, mert más téren meg fasza.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.12.08. 17:49:47
  • Madi92
    Apa kezdődik.
  • molnibalage83
    Közben kiderült, hogy én vagyok láma és egy irányt a térképen nem vettem észre. Ott 3. szintű lények voltak. Hát, akkor nincs más irány, csak arra. Oszt meglátjuk. De az a csapdás ház, az valami muris. Azért megnéztem nem EE videót róla. Nem is úgy néz ki. De, hogy mit és miért csinál? Vagy a többi rejtvényt hogyan kéne...?