4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• Laza
    Tudom .. engem már az is fel tud b...ni, hogy visszadob a tengerpartra, hiába van nálam minden. Több óra mire újra felfutok.

Csinálok ma egy AutoHotKey scritet az autorun-ra, a fene sem fogja folyamatosan nyomni a W-t, már lerohad az ujjam a sok futástóóól :D
  • wardogzombie
    hát igen csak tudod egy idő után akármilyen jó is a játék ez eléggé rombolja a játékélményt mert egy csomó idő mire eljutsz a bázisodra hogy felszereld magad és van akinek még az sincs.Fegyvertelenül meg nem valami jó rohangálni a térképen.Mindegy meglátjuk ma este hogy tudjuk magunkat rendbe hozni.
  • Laza
    Nálam ugyanez volt a múltkor ... ráadásul jó kis fegyvereim voltak, fullos zsákom, stb ... megölettem magam és kezdés újra.
  • wardogzombie
    nekem nem volt ez a képernyő az adott koordinátán kiloggoltam ma vissza tértem törött csonttal vérveszteség nélkül valami mapon kívüli helyre aztán szerver váltás után tengerpart de ugy hogy az ég világon semmi nincs nálam még egy tetves hátizsák se.Lassan tele a tököm az ilyen anomáliákkal mert már sokadszorra nullázza le a karakterem.Vagy én nem jól értelmezem a játékot és ez inkább a mentális túlélésről szól hogy meddig birom mielőtt kiküldöm a monitort a csukott ablakon?
  • Laza
    Azzal még nincs is bajom, hogy csak akkor spawnolnak ha a közelben vagy ... csak ha jön 5 zombi, akkor az legyen 5 ... és ne legyen belőle hirtelen ezért 30, mert észrevettek :)
  • Nekrofil
    Naigen, nálam ez a legnagyobb baj a játékkal, nincs cél. Ahhoz meg nincs kedvem, hogy random fél óránként megöl valami feltápolt arc, aki azt hiszi ettől lesz fasza gyerek, hogy új embereket lelődöz. Lehetne pl PvP / PvE szerverek.

Zombie spawn iszonyú szar szerintem. Saját szerveren megyünk. erdő 0 zombi, bemész a városba, hopp 40 zombi. Lehetne a mapon fix zombi, bár az elég erőforrás igényes lenne. De ez így szar, hogy erdőben 0, odaérsz valahova hopp bedob 40 zombiz, ha nincs szerencséd akkor 6 egy helyen spawnol és elindulnak csillagalakban. Az is vicc, ha kocsikázol, végig 0 zombi, városban is, kiszállsz egyből 60...
  • Nekrofil
    írtam, hogy saját motort fognak használni. Szerintem módosított ArmA3- ami kell bele belepakolják plusba, amit nem használnak, azt kipakolják belőle.
  • Laza
    Ja, mindenki óvatosan a szerverekkel, mert ha egy szerverhez kapcsolódásnál beleáll a fekete loading képernyőbe és ki kell lőni a programot, akkor tuti vissza fogja dobni egy random tengerpartra a karakter. Tegnap nekem (a fenti nagy reptértől) és egy másik kollégának is beesett.
  • Laza
    "100-200 fős serverek is elképzelhetőek, de ahhoz módosítani kell a game design-t, illetve nagyobb térkép kell"

Háát, addig amíg több játékos esetén csak arról szól a játék hogyan szedjék szét egymást, nem látom értelmét a 100-200 fős szervereknek. Vagy ha lesz is nincs sok értelme a nagyobb térképnek, mert az ilyen szervereken ált a 80% folyamatosan meghal és a nagyvárosokban próbál felcuccolni. A játéktér nagyon-nagy részének semmi jelentősége nincs ... se értelmes loot se semmi nincs rajta ...... max szopat hogy órákig kell átszaladni a térképen. Ha még nagyobb lesz akkor még többet kell szaladni :) Tegnap is az esti közös játék arról szólt, hogy mindenki próbált eljutni a találkozási pontra ... Mondjuk JSan-al még azért kipucoltuk Stary Sobor sátrait, egy nagy rakás lőszert raktároztunk el :)
    Persze vannak járművek, de azok a szerverek túlnyomó részét ki vannak kapcsolva. Ahol meg van ott állandóan tömeg és tömegmészárlás van.

Tehetne bele valami PvE elemet is, hogy nem csak az agyatlan egymás szopatása legyen a játék értelme, hanem lehessen közösen valami közös célért harcolni ... pl megtisztítani egy random várost, visszaverni egy inváziót, stb.
    Ja, és a random zombi spawnt is javíthatná, mert tök értelmetlen, hogy látok egy városban 4 zombit, leszedném őket, erre odakerül a semmiből még 20. Legutóbb Balotánál az irányítótorony tetején csináltam mészárszéket ... friss karakterrel 50+ zombi killem lett csak onnan, mert egy lövésre felmászott 50+ zombi a háztetőre (utána már nem egy lövésre, 47 fejlövés) :)

Szóval lehet ebbe a játékba még beleölni rengeteg munkaórát. Ha a végső irány és cél a PvP lesz, akkor ki fogok szállni, arra ott van a BF3 :)
  • Laza
    Azért remélem az erősebb géppel rendelkezőkre is gondolnak :)
    Az Arma3 motor bejönne :)
  • Nekrofil
    ilyesmi kérdést is olvastam, a terv az, hogy gyengébb gépeken is jól futtatható játékot készítsenek.
  • JimKirk
    Jo iranyba haladnak a dolgok. Kivancsi vagyok a modositott engine mennyire fogja enni a gepet.
  • Nekrofil
    amit még redditen kihámoztam kb:

- DayZ nemlesz több, mint 25 Euro, és az alpha még ennél is olcsóbb lesz.
    - még az idén elméletben kiadásra kerül
    - 100-200 fős serverek is elképzelhetőek, de ahhoz módosítani kell a game design-t, illetve nagyobb térkép kell
    - Chernarus Plus térkép, még több nyitott épülettel.
    - volt valami oylasmi is, hogy vízi, ileltve légi úton át lehet jutni más térképekre is, pl lingor island és megmarad a cuccod, de lehet új karaktert is kezdeni.
    - az inventory és egyéb dolgok át lesznek szabva
    - kevesebb cheat lesz standaloneban, mert nem lehet majd kihasználni arma 2 bugokat, kiskapukat
    - standalone új sync rendszert fog használni
    - 1.7.3 GamesCom után jön
    - több fegyver kerül a játékba, leginkább "amit otthon megtalálsz"
    - tervben a kézihaarc
  • Nekrofil
    TeamSpeak egy kommunikációs program, ahol mikrofonon keresztül lehet kommunikálni. játékszerverekhez nem tudsz vele csatlakozni.
  • Nekrofil
    redditen találtam:

– kondo_san:
    Will the Stand-alone version run on the ARMA 2 or ARMA 3 engine?

– rocket2gunsRocket:
    It will run on its own branch of Real Virtuality
  • newil
    Helo,valaki letudná nekem írni miként és hogy működik ez az egész TeamSpeak dolog?
    Letöltöttem,kiírt rengeteg szervernevet és ezután én hova merre menjek?
    Hogy tudok én ezen keresztül csatlakozni a játékhoz?
    Bocsi,de ezen a téren még nagyon newbie vagyok.
    A választ előre is köszöntem.
  • JimKirk
    Ezt a szervert inkabb kihagyom akkor!:)
    Kar, hogy igy meg van kotve az adminok keze.

Laza #1033

Ma nem, de holnap este raerek, mert szerdan nincs melo.
  • Laza
    Valaki game?
  • MaskimXul
    Mert amerikában van, ezért szar a ping.
    De nem az enyém a szerver, csak admin vagyok rajta, ami viszont nem sok előnnyel járna, ha ott játszanátok. Mivel veterán a szeró ezért nincsenek nametagek és azt sem írja ki, hogy valaki meghalt. Ezért csak akkor tudok bárkit is bannolni aki csítel, ha biztosan tudom a nevét.
    A közhiedelemmel ellentétben pedig az adminok nem tudnak járműveket meg fegyvereket spawnolni :)

Persze jöhettek ide játszani ha akartok, de a szervert bérlő közösség mindenkire lő, aki nincs fenn a TS-ükön és nem kommunikál velük.
  • Laza
    Lecseréltem a pisztolyom egy uzi-ra ... még nem használtam, de biztos jóóó lesz :D
  • Laza
    Na, jó lenne ha a warez játékosok átmennének a warez topicba egyeztetni ... nem akarom elküldeni őket, csak zavaró, hogy már tényleg nem lehet tudni, hogy kivel tud az ember együtt játszani és kivel nem. Nekem már fingom sincs ki az aki eredetivel nyomja. Beírtam ide a Skype azonosítómat is és látom, hogy páran privát szerveres társaságból vettek fel.
  • Nekrofil
    én futtattam servert, úgyhogy a cuccok megmaradtak
  • tutituti
    kérdés hogy a anticheat itt mennyire megy.
    De kajálok és megyek ts:)
  • Panzeradler #1027
    Vannak itt is 40-50fös szerverek ott azért van kihívás rendesen, ha egy szerveren maradsz az meg elment minden adatot.
  • wardogzombie
    de akkor nincs sok kihívás benne....vagy?
  • tutituti
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem,megy tökéletesen.de ugye ha átlépsz máshová akkor newbie-ként t kezded.Ezért kell majd megvenni a standalone verziót
  • wardogzombie
    Már nem azért de warezzzel nem fade-el a játék? vagy az nem hat ki a modra?
  • JimKirk
  • Panzeradler #1022
    Off topikba írtam leírást, azoknak akiknek warez problémájuk lenne.
  • JimKirk
    Folytassuk priviben inkabb.:)
  • W4z3
    Hát, előfordulhat hogy sok tört szerver van, de eddig egyetlen egyre engedett fel, ami magyar volt, ám az megszűnt azóta.
  • JimKirk
    Miert nem a szervereden toljuk?
  • JimKirk
    off:
    Nem nagyon! De van egy csomo tort szerver.
    on:
  • petrusz86
    Lehet, hogy én nem olvastam vissza eléggé, de megírnád a szeród nevét? talán lehetne ott a magyarok találkahelye?

még 1 kérdés a loot mennyisége, minősége függ a szerver nehézségi szintjétől?

Amúgy haverokkal már összeállt nálunk is egy 5 fős brigád, csak az a baj, hogy a munkabeosztásunk miatt nagyon elszórva van a szabadidőnk...

de nagyon jó lenne szervezni valamit!
  • W4z3
    Üdv! Valaki játszik tört verzióval? Nagyon unalmas már egyedül :(
  • Amaymon
    Hack-nem hack atom jó lett a video sztorija :)

• wardogzombie
    Nem volt mit átcuccolni "szűz" karakterek vagyunk most
  • JimKirk
    Fasszopok!

Egy nemet szero a ping szempontjabol is jobb lenne, majd irjatok meg itt, hogy hova "cuccoltok at".
  • MaskimXul
    Akkor félreértettem, nekem úgy tűnt a helis videóra válaszoltad, hogy bant érdemelnek.
    Természetesen a csítereket ki kéne banolni a búsba, de sajnos ez nem olyan egyszerű.
    Veterán szeró adminjaként én is néha tépem a hajam, mivel teljesen tehetetlenül nézem, ahogy egy köcsög tönkreteszi másik 49 ember szórakozását.
    Egyrész az Arma nem pvp-re lett tervezve ezért nincsenek benne megfelelő biztonsági korlátok, másrészt Rocket is bekaphatja, mivel a legutolsó patchben még jobban megkötötte az adminok kezét azzal, hogy a durván csökkentette játékosokról logolt információ mennyiségét.

Eddig legalább pár órás szerver log böngészés után ki lehetett szúrni azokat, akik teleportáltak vagy járművet/fegyvert spawnoltak maguknak. Most már erre sincs lehetőség. Aki meg trollkodni akar az viszont pár perc gúglizás után működő csíttel jön a szerverre és mindenki más meg csak szívja a nagy harcifaszt.

Csak abban reménykedem, hogy a standalone verzióban jobb anti-cheat lesz. Mert ha nem, akkor bármennyire is jó a játék alap koncepciója, mehet majd a kukába.
  • wardogzombie
    Várjatok srácok tegyük tisztába a dolgokat mi nem azért csítereztük le a 172-t mert jött egy heli és kinyírt minket szó sincs erről hanem pont amiatt ami lemaradt a videó végéről hogy mikor már majdnem sikerült összevakarni a hulláinkat hirtelen a szerveren lévő összes player egy 10 méter átmérőjű körbe lett teleportáltatva és ott nyilván nem ül le az ember kártyázni a többivel.Lehet hogy a helisek nem csíterek odajöttek megöltek kész annyi jóindulat volt bennük h nem fosztottak ki technikailag megoldható a hőkamerás fegyó mert van a játékban nyilván észrevehettek mert 5 ember egy tisztáson szemet szur de az én idegrendszeremnek az ominózus teleportálás tett be.Szal nem a heliseket szidom(fene a pofájukat)