DayZ - Survival
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hetedik napja él a karakterem egyébként, camo ruhában vagyok ALICE pakkal a hátamon, van egy M16A2-m 7 tárral és egy M9SD-m két SD és két normál tárral, térképem, iránytûm, órám, fejszém, vadászkésem, szerszámosládám, gyufám, katonai zseblámpám, a hátizsákom meg tele van gyógyszerrel meg kulaccsal.
A zombik ritkán okoznak gondot, kajával és vízzel el tudom magam látni városokon kívül is a végtelenségig.
A legnagyobb hátizsák, ghillie suit, sátor, jármû. Ezek hiányoznak még.
Esetleg egy jobb fegyver. Bár én szeretem az M16-ot, lehetett volna AK-m, AKM-em, gránátvetõs M16-om is helyette, de ezt választottam.
Ma este beosonok Stary Soborba, átnézem az irodaházat meg a boltot, ott jó eséllyel vannak fasza civil cuccok.
És amíg össze van pakolva, addig jön veled a szerverekre, de amint felvered, onnantól csak azon a szerveren létezik.
Sátrat keresek, aztán kinézek magamnak egy szervert, ahová letanyázok. Megpróbálok találni egy jármûvet, valahová a közelébe felverni egy sátrat, aztán elkezdeni összeszedni az alkatrészeket a javításhoz, meg a benzint. Jó lenne egy helikopter. 😊 Na meg addig is, egy bicikli legalább. 😛
Ha azzal lõsz, még a szomszéd városban is meghallják 😊
Nekem ma nagy szerencsém volt, találtam egy hangtompítós MP5-öt egy vadászlesben, kicsit késõbb meg egy szintén hangtompítós Bizont egy lezuhant helikopter mellett.
Tegnap egy másik helikopter mellõl hoztam el egy M249-et meg két M24-et, lassan meg is telik a sátram <#vigyor>#vigyor>
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Aztán a csókának mégsem tetszett ez a rendszer, és kipeccselte belõle. Most már nem látszik kívülrõl, ki a "gonosz". Most már mindenki túlélõ ránézésre, csak van aki banditaként viselkedik. Viszont lett a bandita skin helyett camo ruha meg ghillie suit.
Vannak olyanok is, akik direkt a két nagy parti várost (Cherno és Elektro) figyelik mesterlövész puskával, és kinyírnak bárkit aki arra jár.
De olyan is van, hogy bajba jutsz, de valaki épp arra jár és megmenti az életedet. Aztán cserébe hátbalövöd, mert megtetszett a fegyvere, vagy épp csak kell a babkonzerve 😊
Mert ahogy olvasom, tökmnidegy hogy vki survivor, ugyanúgy öldösheti a többi survivort.
Hát, igazából azt vettem észre ha folyamatosan futok a zombik nem érnek utol azt egy idõ múlva elhagyom õket. Ez a része nem túl veszélyes, még kibírható fegyver nélkül is.
Ha nincs fegyvered, és kergetnek a zombik, akkor neked már reszeltek.
Nem. Be kell futni egy olyan épületbe, aminek két ajtaja van, és a másik ajtón kifutni. Mivel a zombik az épületben csak sétálni tudnak, és ha nem látnak nem is üldöznek tovább, ezért elég egyszerû így lerázni õket.
Néha az is elég, ha befordulsz a sarkon, hogy egy pillanatra eltûnj a szemük elõl, és elkezdesz kúszni, hogy hang alapján se találjanak meg.
Szerintem a parti városokat jobb elkerülni, fõleg egy népesebb szerveren. A legtöbb bandita meg agyatlan troll gyerek oda jár másokat ölni, szórakozásból.
Érdemes a DayZ Wiki -t olvasgatni, sok a hasznos infó.
Igen, azt kell mondjam, normális.
1.7.0-ban elvették még azt a nyomi Makarovot is a kezdõfelszerelésbõl.
Ha nincs fegyvered, és kergetnek a zombik, akkor neked már reszeltek. Onnan csak a halál vagy a kilépés menthet meg. Vagy egy másik túlélõ, de arra ne számíts túlságosan.
A baltát jobb gomb, remove from toolbelt-tel tudod kézbe venni, aztán _be_kell_tárazni_. 😛 A puska helyére megy. Nehéz úgy használni, hogy ne harapjanak meg, amikor odalépsz lecsapni õket, és elég lassú ahhoz, hogy három-négy zombi már komoly kihívást jelentsen. Viszont teljesen hangtalan.
Sunnyogás az elején az egyetlen módszer, hogy életben maradj, és szedj valami kezdõfelszerelést. Olyan házakat közelíts csak meg, amibe be is lehet menni, csak abban van loot. Ha zombik közelében vagy mindig legalább guggolj, de inkább hasalj. Hasalva néhány méterre is el tudsz kúszni mellettük, fõleg ha nem feléd néznek. Hallgatózz erõsen, hangosabban kezdenek hörögni, ha észrevettek.
A lépéshangok nem olyan vészesek, nappal szinte soha nem hang alapján fognak rád kattanni. Olyankor van ezzel csak gáz, amikor egy házban trappolsz, és a fal túlsó oldalán van zombi.
Civil házakban és farmokon makarovot, M1911-et, revolvert, lee enfieldet, winchestert vagy duplacsövût lehet találni, valószínû ezek közül lesz valamelyik az elsõ fegyvered. Jobb cuccokat csak a katonai épületek spawnolnak, amik ritkásak a parton, és jó eséllyel pont azokat kempelik a banditák.
Mindig jól gondold meg, hogy hol lõsz. Néha érdemes sprintelni egy kicsit a zombi elõl, ki a pusztába, hogy lelõdd, csak hogy ne húzz magadra még egy tucatnyit a lövéshanggal.
ordíthatnékom volt😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Más: próbálkoztam a játékkal, egyelõre kétféle eredmény:
1. Lespawnol valahova a világ végére, épületek közel stávol sehol. 10 perc rohanás után valamerre megunom 😊
2. Lespawnol valami kikötõ/város mellé. Ez jó, mert legalább van valami akció. Viszont akármilyen házba bemegyek, találok muníciót meg esetleg élelmiszert meg egyéb szemetet, de mordály az sehol. Közben persze kergetõzök a zombikkal, mígnem egyszer a karakterem valahogy nem képes tovább futni (nincs csonttörés meg semmi, mégse tud), innentõl kezdve kinövöm a gatyám míg bárhova eljutok.
Az egyetlen fegyverre emlékeztetõ tárgy eddig egy balta volt, de elõhúzni azt nem bírtam (a leírása szerint tüzifa aprításra jó, lehet hogy nem is fegyver).
Ez az egész így normális? 😊
Amikor lespawnoltok, akkor balra lent írja, hogy hol vagytok. Megnézitek a térképen, és ha túl messze vagytok egymástól és nem akartok egy órát kutyagolni, akkor valamelyikõtök rányom a respawnra a menüben.
Ha mondjuk szeretnénk wegyütt játszani, hogy tudunk egymásra találni. Ok, felmegyünk egyszerre egy szerverre és indítunk egy karaktert. De az elhelyezés az véletlenszerû, nem? Tehát nem fog minket egymás mellé tenni...
NINCS szinkronban az idõ, és NEM feltétlen local time.
A szerver nevében benne van, hogy milyen idõzóna szerint megy. Ahol nincs odaírva, az local time.
Nem azért, mert nem a saját idõd szerint játszol.
Van olyan szerver, ahol csak bizonyos nemzetiségû emberek játszhatnak, ez azért van, hogy 10-es pinggel ne kelljen olyanok ellen játszani, akinek 4-500-as van.
És local time sincs mindenhol. Vannak pl. olyan amerikai szerverek, amiken európai idõ megy, és fordítva is. Pont azért, mert senki sem szeret sötétben játszani.
Meddig huztatok a legtovabb? A DayZ oldalan atlagosan 31 percet irnak!<#eplus2>#eplus2>
© lammaer: Nem tudom, en meg csak most szedem a steamrol az alapjatekokat.
És a pisztolyos kérdésre van vmi? 😊
amúgy nincs szinkronban az idõ. Ha sötét van, lépj le a szerverrõl majd menj máshova, jó eséllyel nappal lesz.
En is most gondolkodom a jatek beszerzesen, csak elegge elkeserit, hogy a sajat 2500k @4.6, gtx570, 8 giga ram-os gepemen sem futna szaggatas mentesen a jatek, de a tema nagyon erdekel, mert hasonlit a Falloutra, amit imadok!😊 Raadasul nagy The Walking Dead fun is vagyok!😊
- a szervereken az idõ szinkronban van? Azaz ha az egyiken éjszaka van, akkor hiába váltok másikra, ott is éjszaka lesz? (ez az elsõ élményem a modról: beléptem, tök sötét van, sertepertélek egy kicsit és megölnek a zombik. OK, restart, megint sötét van...)
- alapból pisztoly nem jár? Mert van nálam egy tatyó, elemlámpa, kötszer és ennyi.
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun