24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Johika
    jo nekik :)
  • j0nNyKa
    /jelly
  • PiszkosFred
    "Unique racial skill lines and scrolling combat text confirmed in ESO!" - Foundrysok mar tesztelgetik a beta klienst.
  • PiszkosFred
    Meselo? Ez a TES sorozat, ne akarj olyat latni benne, amihez semmi koze a jateknak :)

Megaserver attol megaserver, hogy EGY van belole, kontinensenkent.
  • PiszkosFred
    Az, hogy egy nemzet szarik a nemzetkozi netes etikettre vagy protokollra, az nem a jatek vagy a fejlesztok hibaja. Ez ellen akkor sem tudsz tenni semmit sem, ha a fejed tetejen porogsz, akkor sem.
  • Although
    Jól hangzik. És hány megaszerver lesz? Lehet tudni? És lesz olyan mint a Neverwinterbe tehát forge szerű dolog, mesélővel mindennel egyedileg tervezett dungeonokkal? Erről még nem láttam semmit.
  • PiszkosFred
    Hat a Zenimax keszul a kezdeti rohamra, es elvileg ki is talaltak valamit erre, hiszen az elmult 2 evben majdnem minden online nepszeru jatek beszart a premier napjan...

pvprol: megaszerver lesz, kb 2000 emberenkent instanceolva (Campaign-nak neveztek el a fejlesztok) Cyrodiil zona, vagyis a tobb szazezer ember nem egyszerre egy adott teruleten fog jatszani. Bizonyos feltetelek mellett lehet majd valtani az isntanceok kozott, de a rendszer a haverokat, guildeket, FB friendlistbol az embereket, stb kb egymas melle osztja be. A sok kis Campaign eredmenye fogja 3-4 (bar hirek szoltak 5-6) honap alatt kalkulalni a csata vegso eredmenyet.

Mivel iszonyu nagy teruleten levo erodoket, epitmenyeket, varosokat - lasd Oblivion terkepe, ami ott rom, az most epulet lesz teljes pompajaban (oke, nem Ayleid romokra kell gondolni) - elvileg guildek es csoportok fohadiszallaskent is hasznalhatjak, es emiatt talan jobban vedik majd, mint egy limlom epulet vagy resource eseteben. Arrol nem is beszelve, hogy a pvp teruleten nagyon fotnos lesz a szisztematikus frontvonal kialakitasa, mert ha nincs vedelem, vagy egymashoz kapcsolodo erodrendszer kialakitva, akkor gondok lesznek.
  • Although
    A Zenimax szinte mindenre felkészült amire lehet. de vannak amire nem lehet egy pvp-s játéknál, olyanok mint ha sok lesz az orosz akkor a ciril lesz a hivatalos nyelv a globalon,stb . Ezekre szerintem nem lehet felkészülni, mint ahogy arra sem hogy a teljesen eltérő írással rendelkező oroszok függetlenül a játék felépítésétől szeparálodni fognak.
    Lehet kellene külön szerver nekik de ezt már láttam a conanba is nem megoldás mert a lengyeleket is oda sorolják általában és akkor azok meg egyfolytában könyörögnek hogy legyenek leszedve az oroszokról. Ráadásul a ruszkik szeretik szopatni az Európaiakat és ki nem hagynának semmilyen lehetőséget erre :) Egy biztos hatalmas fun várható szerintem. Hacsak nem fog lemenni a kedvük tőle hogy nem lehet mindenhol hentelni a népet.
  • Although
    Nem olyan nehéz elképzelni :) Az oroszok ott lesznek mint mindig egy frakciót vinni fognak. Az elején biztos. Aztán az open wold pvp hiánya az esetlegesen változtathat a dolgokon.
    Erős spanyol jelenlét is várható ha lesz külön Európai megaszerver. Mivel nincs külön német szerver az oroszokkal szemben a németek leszenk az egyik biztos pont :) velük érdemes menni anno ha jól követtem a Blood and glory szerveren is ők egyesítették az európaikat az oroszok ellen.
    De persze ez a sablon, a többi kiderül.
    Tartok tőle olyan érdeklődés lesz hogy túl lesz terhelve az elején a szerver, mindenképp várok fél évet a próbával. Addigra letisztul.
  • j0nNyKa
    erre mondok egy nagy áment :)
  • PiszkosFred
    *neha nagyobb a fustje a dolgoknak, mint a langja.
  • PiszkosFred
    A zerg ellen nem lehet mit tenni, az ketsegtelen. Fogalmam sincs, hogy fog kinezni a pvp, illetve lattam es olvastam az infokat, de tudjuk mindannyian, mas papiron egy rendszer, es mas "humanokkal" a monitor mogott :)

En mar akkor orulni fogok, ha a beigert frakcionkent 120-150 oras jatekido igaz, es ezt vegig tudom tolni haromszor, pve-ben. Jomagam is, es masok is irtak annyi szep es jot (illetve hideget es meleget) a jatekrol. Tudom nagyon jol, hogy a hype idoszakaban, amig nincs egy vegleges verzio az asztalomon, addig a "papir mindent elbir", es neha a fustje a dolgoknak, mint a langja. Lasd pl az Oblivion elotti korszakalkoto radiant AI-t, amely vegul talan a Skyrimban erte el azt a szintet, amit mar az Oblivionra is beigertek...

Tul vagoyk mar azon, hogy mindent elhiggyek, amit nyilatkoznak :) Bizni bizok, hogy jo jatek lesz, de orulok annak, hogy ott a Skyrim is a gepemen, es ha minden kotel szakad, nem maradok TES jatek nelkul a kovetkezo resz megjeleneseig.
  • j0nNyKa
    isten ments hogy előre temessem a játéknak ezt az aspektusát, de:
    - általában már a szimpla class balance is gondot okoz a fejlesztőknek, azt ne mondja nekem senki, hogy egy jól balance-olt pvp területet tudnak gyártani ilyen npc-felerősítős meg miegymás módszerekkel... :)
    a zerg az zerg, arra hiába csinálnak bármit, csak egy dolog tudja megállítani: a másik zerg
    - annyiban (is) megértem runningot, hogy tegyük fel, van neki egy 30-40 fős guildje, amivel szeretnének (várhatóan fognak is) átvonulni gw2ről tesora
    szvsz már 2 frakció közül is lehetetlen lenne választani, mert egyszerűen képtelenség megtalálni a közös hangot ennyi embernél
    30-40 ember közös megegyezés alapján válasszon 9 fajból 3 közül, illetve 3 történetből, hangulatból, világból 1-et? háááááát. minimum azt mondanám, hogy nehéz, de akkor úgy érzem, még mindig nagyon alálövök.

tisztán emlékszem, mikor gw2-ben farmoltunk valamit (kulcsot tán' a ládákhoz), amihez bizonyos szintig el kellett jutni kis karakterekkel
    HIHETETLEN élmény volt 4-5 fős partykkal hülyülni kis szinten, de ehhez kellett az a szabadság, hogy azt kreálsz, amit jónak látsz, néhány perc alatt már össze is tudtok találkozni bármelyik kezdő területen

+ egyébként az ilyen nagy közös social hub is frankó dolog (jó, 3 nagy közös social hub is frankó tud lenni, csak pont nem annyira)
  • s0n1c
    Két frakciónál ez esélyes, háromnál más a helyzet, mert két másikkal állsz szemben.
  • j0nNyKa
    igen, mivel azt sem tudjuk, mikor / hogyan lesz ház, így tudjuk, hogy lehet-e majd belőle lopni!
  • PiszkosFred
    "Ahoz kepest hogy elvben ev vegefele jon a jatek eleg keves az info(szerintem)."

Most hetvegen lesz a PAX, szombaton az ESO premierje a publikus nep elott, aztan a jovo heten jonnek a Beta invek - ha nem valtozik az utemterv -, hamarosan nagyon sok kerdesben tisztabban fogunk latni. Van meg ido modositani minden reszet a jateknak (lasd "baltaval faragott" mozgasi es harci animaciok a videokban, stb), de az alap koncepciokat latni fogjuk.

A Bethesda/Zenimax midnig igy csinalja, eleinte csak keves informaciokat oszt meg, megnezi a reakciokat, majd ezeknek megfeleloen meg korrigal a jatekon, es utana jon a massziv hype.
  • EnxTheOne
    Ha lesz majd valakinek háza, akkor az ott tárolt cuccoakt el lehet majd lopni? :D
  • PiszkosFred
    Gondolom lesz valami fele raktar/guild bank, vagy akar egy kozponti accounthoz kotott szemelyes inventory. Az biztos, hogy most nem suly alapjan lesznek a limitek, hanem "slotok" alapjan. Hogy az alapanyagot esetleg a GW2-ben latott kivalo rendszerben, vagy a TESben latott "lomtarakban" tarolja e, nem tudom.
  • Running
    Ha a GW2-ben játszó www-sek értelmi szintjét nézem, lehet NPC-kkel jobban járunk majd.
  • Johika
    Az eleg veszelyes, hogy mindenben valt frakciot, mert igy lenyegeben pvp-ben eltunhet az atallasok okan valamelyik oldal. Tudom hogy kesobb rakjak be hazat, valojaban ami valojaban erdekelne rola tudni hogy a solo jatekok hatalmas tarhelyu raktarkent mukodik, vagy korlatozzak az item menyiseget, mondjuk a kraftra is kivancsi lennek mar. Ahoz kepest hogy elvben ev vegefele jon a jatek eleg keves az info(szerintem).
  • PiszkosFred
    Jo kerdes, elvileg ha frakciot valtasz, akkor "teljesen" teszed azt, vagyis megnyilik a kommunikacio lehetosege is, es ezzel akkor mar a pvp is. De mindez ujra csak talalgatas, a fene sem tudja.
  • PiszkosFred
    Premierkor meg nem lesz Housing rendszer, de mivel a TES fanok ragaszkodnak hozza - jogosan :) - igy kesobb be fog kerulni, ahogy bekerult a full FP nezet es az atjarhatosag is.
  • Johika
    Az nem csak a masik frakcio teruletenek bejarasara valo?
  • Johika
    Lehet megmondjak nekik mit kerdezhetnek. :D

Mondjuk engem leginkabb az erdekel, hogy lesz e haz, ha lesz hogy lehet majd hasznalni(targy kapacitas pl.) lesznek e trofeak stb.
  • PiszkosFred
    Csakhogy a rendszer dinamikusan fogja kezelni a tulero dolgot, es buffolja es/vagy megerositett npckkel kiegyenliti az eltero letszamokat.

Egy frakciobol toborzast tenyleg nem ertem, hol problema... No offense, de itt most haboru van, ez nem GW2, ahol mindenki szeret mindenkit. Ez olyan, mint a WoW, SWtoR stb, ahol egymast utik a kulonbozo oldalon allo jatekosok. Mikor akart a Horda az Allybol toborozni? Ha meg is tette, race change es kesz. Itt az ESO-ben 50-en fogod, es atvaltasz es megy a haveorkhoz.
  • PiszkosFred
    Elvileg lesznek bonusok es penaltyk, es lesz class skill tree is. De az a hihetetlen, hogy ilyenekre sose kerdez ra senki az ujsagirok kozul... Bezzeg a tobbi marhasagra, amit mar tudtunk, igen :)
  • Running
    Nekem még mindig az a bajom, hogy pvp-n szükséges 1 frakcióban lenni, vagyis 3 fajra csökken a lehetőségek száma, és 1/3-ra a toborzás. Azt már nem is említem, hogy eddig kb minden mmo-ban előbb vagy utóbb bukott a frakciós megoldás, mivel az emberek sosem egyenlő arányban választották a frakciókat. A nagyobb frakciók (sötételf drizzt hordák) majd lealázzák, lezergelik a többieket, megindul a hiszti, az elvándorlás, aztán a pvp zóna leürülése... ismerjük a sztorit, miért kell ez újra?
  • Johika
    Gondolom a class bonuszt ad bizonyos kepzetsegekre, tenyleg faji bonuszok lesznek?
  • j0nNyKa
    mmo-ban végülis jó nevén nevezni, hogy mi is vagy, max ezt tudom elképzelni
  • PiszkosFred
    Mert a negy class egyedi class skillt/treet kap. Minden masban szabad kezet kap a jatekos. En sem ertem, hogy akkor minek egyaltalan class rendszer, ha mindenki azt csinal amit akar...
  • s0n1c
    Nekem eddig egyetlen egy dolog furcsa (egyébként instant buy lesz), miért is kellenek kezdő classok? Major - minor attribokat nem úgy válogatom kreálásnál ahogy én szeretném? Erről nem találtam sehol semmi infot.
  • PiszkosFred
    Viszont, ha azt nezzuk, hogy pl az eshu szavazasan is torony magasan vezet az Ebonheart, akkor lesz meg emiatt "hiszti" :)
  • Belkar
    Mondjuk az hogy az Ebonheart Pact területeinek csak 1/3-a lesz bejárható annyira nem is zavar mert ők a legkevésbé szimpatikusak a három frakció közül.
  • PiszkosFred
    Nagyjabol igen, bar a szinek itt inkabb a Szovetsegeket jelolik, de ha a meglevo infokat osszevetjuk ezzel, akkor igen, sanszos. Muszaj azt elfogadni, hogy nem lehet uj kontinenst csak ugy hipp-hopp berakni, mert a tortenelem kotott, es pl tudjuk, hogy a sokat emlegetett Akaviri teruletre is talan csak Nerevarine megy at eloszor hivatalosan (TES III hose), ahogy Atmora, Aldmeris es Yokuda, stb is lakhatatlan es/vagy elpusztult, stb. Ami szabadon berakhato, azok az Oblivion sikok, ott fejlesztoi szemmel lehet garazdalkodni.

Black Marsh athatolhatatlan dzsungele/bortone, vagy Vvardenfell Corpustol sujtott - elsullyedt (?) - szigete (lasd TESIII), vagy Hammerfell Alik'r sivataga, ezekbol lehet meg egy-egy nagyobb content, kieg, ha az ESO sikeres lesz. Az pedig nagyon ritka, hogy egy mmo tobb szaz, esetleg ezer evet ugorjon elore.

Kotott tortenelemnek is vannak korlatai :)
  • Belkar
    Hát kár azért remélem hogy azok a helyszínek amik benne lesznek legalább szépek és jól kidolgozottak lesznek.

Most bukkantam rá egy térképre ezen a színek akkor azt jelölnék melyek lesznek a bejárható területek?

• PiszkosFred
    Egesz Tamrielt biztos, hogy nem, ezt mar hivatalosan is bejelentettek. Mivel a korszak tortenelmet ismerjuk, illetve hogy mi kovetkezik utana (Tiber Septim jol agyonver mindenkit es letrejon a jatekosok altal is ismert Csaszari Birodalom egeszen, stb), ezert a jatek idosikjaban nagyon szabadon mozogni nem lehet fejlesztoi szemmel. Hogy a kiegeszitoknek is legyen eleg "hely", ezert egyes tartomanyok teruleteit nem teljes egeszeben, hanem csak erintolegesen fogjuk bejarni. Peldaul Morrowind eseteben nem lesz elerheto Vvardenfell szigete, amelyet ismertunk a TES III-bol (ennek vannak fejlesztoi, tortenelmi es praktikus okai is).
  • Belkar
    A videó alapján a grafika és a helyszínek kidolgozottsága nagyon jónak tűnik de valahogy nagyon nehezemre esik elhinni hogy egész Tamrielt ilyen minőségben bejárhatjuk majd.

Ha mégis akkor emelem kalapom a készítők előtt és csak a lore miatt beruháznék rá.
  • Rannah
    Biztos nem marad így, valószínűleg most másra koncentrálnak, elég, ha egyelőre valahogy megmozdul a karakter :)
  • Running
    Ezt akartam én is mondani, hogy az animációk suták és darabosak, remélem nem ilyen marad.
  • PiszkosFred
    Es akkor meg finoman fejezted ki magad :)