1378
Wasteland 2
-
R3nton #858 Én se kattantam rá annyira, bár a sztori szerintem érdekes és a hangulat is jó. A graf olyan amilyen. Ami miatt szerintem nagyon hosszú lesz a játék az a harc. Pedig alapvetően tetszik ez a körökre osztott rendszer. Igazából én naponta max 1-2 órát játszok vele, ha keveset haladok is nem unok így rá gyorsan. Max majd januárig viszem végig :D
De nálam az etalon továbbra is a Fallout NV (és a Fallout 3 is), ezt egyik se tudja visszaadni, hogy kimész és bármerre elcsászkálsz egy hatalmas placcon, nincsen tele borderrel, kis pályarészekkel stb stb. Nekem az FPS nézet is bejön. -
SaGa Jr #857 Dehogynem. Egy ugyanolyan láda megtalálható odaát is a rádiós szobája előtt abban az épületben ahol őt majd megleled. Csak a kamera alapállásban pont nem mutatja, mert a fal előtt van, így alaphelyzetben takarja a fal, így vagy elforgatod vagy maximumra kihúzod a zoom-ot.
A játék második fele, az érdekesebb fele jön most. Arizona a bevezető helyszín volt, amolyan tanuló járat. -
lammaer #856 Amikor átmegyek LA-ba, a citadelben lévő láda tartalmát se fogom elérni többé? Szóval érdemes azt is kiüríteni?
Amúgy kb hány százalékánál lehetek most? Kicsit már kezdem unni a játékot, de elég monoton ez a szaladj ide, szalaj oda, add ezt oda, add azt oda, lőj le mindenkit gameplay :(
Úgy látszik öregszem már, de vhogy a sztori se fogott meg egyelőre....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.14. 11:27:58 -
R3nton #855 nálam minden ok -
#854 No megjott az uj patch. Van akinek mar nem indul a jateka (MacOS), van aki csak a regi menteseit nem tudja hasznalni, masoknak meg minden szep es jo. Hat kivancsian varom a az estet... :D
Utoljára szerkesztette: MrStokes, 2014.10.14. 00:15:35 -
pmg #853 (6+1+1+1+ a hobó, Rose és Angie = 15 karizma) + 5 dinnye + 2 collar. Ennyire beadta Pizepit F11 nélkül. -
Renegade #852 jó kis upswing, utált downswing :)
de ezt sosem fogja megérteni az aki dob 100-at és kijön egy megdöbbentő széria, dobjon 500K-t, és minden rendben lesz :) -
Renegade #851 mindig a DM dobta a legtöbb 20-at, dupla nullát, ez ugye RPG aranyköpés :D
-
#850 Jó az nyugi. Elrontani nem tudod a főszálat amúgy sem. :) -
R3nton #849 Most nyírtam ki a megvadult dokit AG centerben, és elzártam a vízvezetéket ott a keleti részen. Jó úton járok? :D Vagy még most töltsem vissza, mert valamit másképp kéne csinálni? :D -
#848 Pókeresek nagyon jól ismerik ezeket a pechszériákat. :)
Vannak losing streak-ek és winning streakek is. Előfordul, hogy egy nyerőszéria akár hónapokig is kitart, utána azonban behozza a lemaradást. :D Ilyen az élet, a véletlen, a szerencse (szerencsétlenség). Azonban a komolyan játszók tisztában vannak ezzel. Szidják azt a nyomorult sorsot, mert jól esik, de tudják, hogy ez ilyen. Egyszer lent - egyszer fent. ;)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.13. 16:38:46 -
lammaer #847 Na jó, a jammingal egyetértek, az ahhoz képest hogy 4% esélyű, nagyon durván sokszor befigyel. Hála istennek hogy van ellene mod, ami így kinullázza a beragadás esélyét.
A találati arányokkal nekem nincs bajom. -
#846 tény, sima kockákkal is voltak érdekes esetek (D20-on 20 - 1 - 20 - 1 - 20 - 1 - 20, vagy 12 x 4-est dobni egymás után D4-en), 15 évnyi szerepjáték során befigyel az ilyesmi, és van olyan haverom, aki bármilyen D20 kockát kapott a kezébe, akár a mesélőtől, akkor is szórta a 16-os átlagot, kockával is előferdült, hogy kár volt dobálnom, mert olyan sz@rok voltak az eredmények, de valahogy ennyire "pechsorozatok" mint néha a lentebb megemlített 3 programmal volt (wasteland 2, új x-com, rptools), nem igazán rémlik máshonnan.. se a valós szerepjátékokból, se más számítógépes játékból... -
lammaer #845 Biztos játszottál szerepjátékot igazi kockákkal is... ott is ugyanez ment.
Nálunk szinte már vodooba ment a kockadobás - mindenkinek volt favorit kockája, meg mindenféle dobás előtti szertartása aztán mindíg voltak gyanús szériák amelyeket vérmérsékletétől függően a többi játékos szerencsének vagy csalásnak titulált.
De csak egy szimpla kinevet a végén is érdekes eredményeket tud produkálni.
Az a baj, a playerek pszichológiailag csak a rossz szériákra emlékeznek jobban illetve a mintavétel nagysága szintén elenyésző.
A world of tanks topik is folyamatosan telivolt (és gyanítom most is telivan) a csalást kiáltó hozzászólások tömkelegével. Nem vagyok meglepve hogy pár ottani kolléga itt is feltűnt az összeeskövéselméleteivel :) -
#844 Előfordul simán hibás RNG. Nem tagadom. XCOM egyébként fix seed-el generált. Ha visszatöltötted az állást teljesen ugyanazok jöttek ki. A seed alapja volt az emberek pozíciója.
Egyébként nem tudom mennyire foglalkoztál pl. rulettel, pókerrel. Ott nincs RNG és bizony előfordulnak extrém dolgok melyeket említesz. A különbség, hogy a negatív hatást hajlamos az ember megjegyezni és az ami feltűnik, mert b...a a csőrét. A pozitív felett elsiklik, nem emeli fel a szemöldökét rá. :) -
SaGa Jr #843 Mellélövések és beragadások számában nem volt különbségem a magasabb Luck-kal rendelkező és 1-es értékkel küzdő emberkéknél. Nagyon minimális eltérés volt csupán a kettő között és nem a magasabb értékű volt a mázlistább. Mi több, a magasabb Luck-kal futkosó embereim egyszer sem produkáltak sikeres kitérést (amit pedig ez az érték igen nagyban befolyásol) míg az 1-essel futkosó embereim esetében ha nem is gyakran, de azért több alkalommal is egy sikeres kitérés mentette meg a biztos pusztulástól.
A Luck itt nem tényező a véletlenek terén, szigorúan csak abba szól bele amit a leírása is említ (kitérés, kritikus találati esély). Ámbátor a több HP-t egyszer sem tapasztaltam 2 végigjátszás hosszú órái és számtalan szintlépése alatt, így fene tudja, lehet hogy nem is aktív még ez az opció... -
#842 azért ebben a furán működő random generátorba lehet valami.. pont az új X-Com-nál volt jól megfigyelhető, hogy hiába van 95% találati esélyem, ahhoz képest elég sűrűn mellétalált.. pont azt gondolná az ember, hogy 100 lövésből 5x lősz mellé.. de ehhez képest egy harc közben 20 lövésből gyakran 4 mellément.. következőben ismét.. szóval legalább 20%-kal tévesztett...
de máshol is tapasztaltam ilyet.. van egy rptools nevü progi, amivel a skype-on keresztüli szerepjátékozásainkhoz szoktunk használni.. az is néha mintha direkt csinálná, és sz@rokat dobál.. volt, hogy 20 db D20 dobásból a legnagyobb 11 volt és az átlag valahol 7 körül... írtam bele makrót, ami generált 10 000 dobást.. ott szépen kijött a 10-11 körüli átlag..
számítógépen ügyebár a gép órajelén alapuló bonyolult algoritmussal "állítja elő" a véletlen számot.. elképzelhetőnek tartom, hogy több ilyen algoritmus is létezik, tán programnyelv függő vagy ilyesmi.. és hát akkor lehet nem mindegyik algoritmus "reális" , több ezer generálás során jó az átlag és a szórás, de 4-5 dobást tekintve meg nem.. néha a Wastelandben is el lehet kapni a "ritmust".. volt, hogy szép piros hard nehézségű aknákat megállás nélkül szedtem fel kritikus sikerekkel, nem mindig csak rosszat generál.. de azért túl gyakran bejönnek a minimális százalékok.. pl fegyver beragadás 1-3%, ehhez képest szinte minden 2. lövöldözésben beragad valakinek..
még amit elképzelhetőnek tartok, hogy bizony valami módon a Luck is beleszámít a dologba.... az embereimnek nem szokott túl combos szerencséje lenni (1-3).. esetleg ha valaki olyan bandát tett össze, ahol csupa magas Luck-os karakter rohangál, az nyilatkozhatna, hogy mit tapasztalt találat / fegyver beragadás ügyben... -
lammaer #841 Sok volt a rizsa, összefoglaltam :) -
#840 Ezzel összegeztem én is a végén. :) -
lammaer #839 Segítek, minden ember KÜLÖNBÖZŐ és mindenkinek más adja a játékélményt :)
Neked az játékélményrombóló ha valaki reloadol mert nem szereti a %okat, másnak meg az hogy egy kockadobás dönti el helyette hogy sikerült vmi vagy sem.
Egyszerű ez kérem :) -
#838 Így van: élményromboló ha "csal" az ember az F9 és F11 gombokkal. :D:D:D
Nem fogom megérteni ezt a dolgot: mindent látnod kell? Minden ládába bele kell nézned? KÉPTELEN vagy otthagyni? Nem TUDOD elviselni ha nem jön be a százalék? Miért?
A játékélmény a lényeg és éppen azt teszi tönkre az ehhez hasonlók játékokban, ha mindent össze akar szedni az ember. Holott tény, hogy felesleges, mert nincs mindenre szükség a végigjátszáshoz. Mellékküldetéshez valamit esetleg nem tudok megszerezni és akkor mi van? Ha érdekel újrajátszhatom más csapattal vagy visszamegyek mással, aki 100% nyitja stb.
Mások vagyunk. Nekem nincs kényszerem, hogy minden questet MINDENKÉPPEN megcsináljak. Ha kimarad 1-2 nem számít, mert a történet, a karakterek a fontosak. Az nem kihívás, hogy megtalálj minden mellékküldetést és kinyiss mindent, hanem grindelés. Előbbihez tervezés, ész, taktika stb. kell. Utóbbihoz csak idő semmi más.
Ahelyett, hogy a játékkal foglalkozna az ember inkább visszatöltöget és hoppá: értelmét vesztik a képességek, a tulajdonságok, a használt tárgyak. Értelmét veszti nagy részben a karakter, sőt a csapat is. Hiszen a 15% is bejön, legfeljebb 6-8x tölti vissza... Az ilyen játékos számára a pontok elosztása nem az előbbre jutáshoz kell, nem adott irányba való fejlesztéshez hanem a visszatöltés számának csökkentésére.
Megérteni úgy sem fogjuk egymást, de mindenki máshogy érzi jól magát és ez a lényeg. :) -
Meldon #837 Egy ilyen játékban én inkább azt érzem kihívásnak vagy azt a fajta kihívást keresem, hogy sikeresen megtaláljak minden mellék küldetést, minden lehetséges módon végigvigyem a sztorit, ne maradjon ki a csapatból egy NPC sem, ilyenek. Ehhez hozzá tartozik, hogy mindig mindent átkutatok, mert nem egyszer vannak quest itemek vagy haszontalan de vicces kis poéncuccok (pl vault 13 víztisztító chipje) széfekben vagy ládákban. Ebben a folyamatban sokkal inkább élményrombolónak éreztem, hogy sokszor kellett rátapadnom az F9 és F11 gombokra. Szerintem igaza van Paresnak, hogy fallout 1-2-ben az ehhez hasonló rendszer nem volt ennyire bosszantó. -
#836 Pontosan ezt mondtam: sokan nem bírnak odébbállni ha kicsi az esély és visszatérni később. Vagy otthagyni. Miért kéne mindent összeszedni? Egyáltalán nincs rá szükség... nem beszélve arról, hogy erősen élmény és kihívás romboló. Abból kell gazdálkodni ami van, amit sikerül megszerezni. De hát máshogy gondolkodunk. Van aki könnyen szeret hozzájutni mindenhez, van akinek nagyobb örömet okoz a hozzájutás, ha meg kell harcolni érte. A nőkkel is így vagyok, jobban is becsülöm az olyant. ;)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.12. 22:09:45 -
Meldon #835 nekem személy szerint a hármas megoldás jön be legjobban, de azon belül is az olyasmi inkább mint mondjuk a Deus Ex HR-ben volt, hogy a skill szintje határozta meg, hogy egyáltalán belekezdhetsz e a széf / zár / számítógép feltörésébe és utána egy rövid kis minigame, hogy sikerüljön is,
az elder scrolls / fallout 3 / fallout NV játékokban, ha jól rémlik nem nagyon számított a skill, csak könnyebben tört a lockpick, ha alacsony szinten volt, na az se jött be
itt meg én is game breakernek érzem, hogy 4x - 5x vissza kell töltenem, hogy sikeres legyen egy bomba hatástalanítás vagy széf feltörés (mivel annyira vaskalapos HC nem vagyok, hogy hagyjam a francba ha nem sikerül csak azért mert úgy az igazi a szerepjáték :) )
fallout 1-2-ben meg azért volt jobb az ehhez hasonló rendszer mert sokkal ritkább volt a critical failure és visszatöltés nélkül is lehetett sokszor próbálkozni -
#834 Nekem nincs bajom vele ezért nem értem. Én is játszottam hasonlókkal. Azokkal is amit említettél. Olyan irányba fejlesztem a karaktereket amit el akarok végeztetni velük és marhára jól célba talál az, akinek kell. Hatástalanítja a csapdát, akinek azt kell stb.
Lehet később majd én is szidni fogom, de eddig nem tapasztaltam igazán rendellenességet. Végezetül ezt idézném:
"On locks etc it is simply impossible to please everyone. Basically you can
1. Do it like W2 on % chances
2. Use hard pass/fail skill tests
3. Use a player skill test minigame like TES games and FONV
Some people prefer one and others prefer another, end of. The way W2 does it is the most realistic way if you accept the results and move on and encourages developing the required skills to have a reasonable chance to pass skill tests. Save scum if you want to, it's your game. The game gives you the option, it doesn't try to force you to play a particular way and i don't see why it should cater to your inability to resist save scumming and then feeling guilty about it."
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.12. 21:20:03 -
Pares #833 Na jó, nem kell találgatni, X-COM-al is és Fallout-al is játszottam, és ott egyáltalán nem zavart úgy, mint itt. Hagyjuk is, mert látom, hogy nem érted, hogy mi a bajom a randommal. Végigjátszom valahogy, aztán kész. -
#832 "Csakhogy a végső eredményt nem a skillek határozzák meg, hanem a random."
A %-os esélyt a skillek határozzák meg és a használt dolgok határozzák meg. Az esély pedig azért esély, mert X alkalomból Y-szor bejön. Neked nem a hosszútáv nem tetszik, hanem az adott alkalom, adott csata. Ha nem jön be éppen az esély akkor ez van. Ez az amit Te nem bírsz elviselni. Persze le lehetne programozni úgy is, hogy pl. átlagol és mindig adja be 25%-nál, hogy négyenként találjon. Akkor viszont minden négyes csomagban egyszer bejönne. Húúúú de izgi és egyhangú lenne. Tuti kiszámítható. Ez nem a Te játékod és az összes hasonló sem ezek szerint. Legalább is, ha nem lehet "csalni". Hidd el a játék, több csata alatt kijön a százalékos arány, csak Te nem bírsz veszteni nem hogy egy apró "csatát", ládanyitást sem...
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.12. 20:04:30 -
Pares #831 "A random nem azt jelenti, hogy pl. 25%-nál minden 4. bejön... Hosszútávon kell statisztikát nézni."
Ja, csakhogy ez pont nem olyan játék, ahol hosszútávon lehet nézni a statisztikát. Hosszútávon akkor lehetne nézni, ha egy harc alatt több száz lövedéket ki tudnál lőni, de ebben a játékban jóformán még egy tucatnyi lövés sem dördül el a harc vége előtt. Itt minden lövés számít, és igen is qrvára idegesítő ha 3x egymás után mellélősz.
"A visszatöltögetés ilyenformán csalás, hiszen a játékos nem elégedett a karakterek-tulajdonságok-skillek (statisztika) által adott eredménnyel. :)"
Csakhogy a végső eredményt nem a skillek határozzák meg, hanem a random. A skillek maximum az irányvonalat határozzák meg, kiírja, hogy "73%" a HC, de ugyebár ez nem sokat jelent, ha a randomé a végső szó, és ez az, ami nem tetszik. Lehet, hogy csalás a visszatöltés, de ha számomra elfogadhatatlanul röhejes eredményt generál a random, akkor tuti, hogy nem fogok beletörődni, és visszatöltöm.
Épp ezért mondtam, hogy lehet, hogy jó is lenne, ha nem lehetne akár mikor menteni, lehet jobban bele tudnék törődni abba, amit a random generál. Vagy eleve az olcsó megoldás helyett, ami a randomot jelenti, valami komplexebb rendszert kellett volna beletenni, hogy a skillek és más körülmények határozzák meg az eredményt, ne pedig a véletlen. -
shadar619 #830 A nagyobb weaponsmith skill esetén több alkatrész nyerhető ki a fegyverekből? Az elején megéri ezt huzni mint a fegyver skillt? -
SaGa Jr #829 shadar619:
Nem fegyvert, hanem fegyver szétszedéséből származó alkatrészeket (nem a modokat). Egyébként meg mindegy kinél és mit adsz el, szinte mindenki megvesz mindent. Dokik szoktak általában csak orvosi cuccokat elfogadni kereskedéskor. Emellett a ranger citadel-ben a megfelelő embereknek eladhatsz bizonyos cuccokat a piaci árnál jóval többért is (a robbantó manusnak bármely ürüléket, a dokinak fájdalomcsillapítót).
Micsu:
Nagyjából 7-8-as skill-el a te embereid is ugyanilyen pontosan fognak majd lőni és csak mocskos nagy mázli esetén fog kitérni az ellenfél (nálam pofátlanul gyakran összejött az evade, ellenfélnél jóval ritkábban fordult elő). Márpedig a marksman/sniper kategóriás ellenfelek ritkán futkosnak ennél kisebb értékkel és az is ritka, hogy ne érje el a 7-8-at a coordination értékük. Úgy nem kunszt találni. Emellett ekkora értéken és tulajdonsággal már 100% fölötti lehet az alap találati esély és az még a levonással is elég gyakori találatot fog nekik eredményezni, magyarán többször fognak találni mint mellélőni ekkor is, mert nem romlik még így sem 50% alá a pontosság). -
shadar619 #828 Hol mit érdemes eladni?
Pl: irtátok hogy a fegyvert a Ranger Citadelában érdemes leadni -
Micsu #827 rohadt idegesítő amúgy hogy a mesterlövészek akkor is majdnem mindig eltalálnak ha mellettük állok -
#826 A random nem azt jelenti, hogy pl. 25%-nál minden 4. bejön... Hosszútávon kell statisztikát nézni. Rulettben is van piros/fekete. Ez picivel kisebb, mint 50% (nulla miatt). Mégis gyakran (nagyon gyakran!) van olyan, hogy pl. 5x egymás után kijön ugyanaz a szín. Persze aztán a másik szín jön ki időnként ugyanígy. A visszatöltögetés ilyenformán csalás, hiszen a játékos nem elégedett a karakterek-tulajdonságok-skillek (statisztika) által adott eredménnyel. :) -
Pares #825 Az egyetlen dolog a játékban, ami igazán idegesít, az a random... Már csak hangosan nevetek, amikor olyan történik, hogy az egyik csapattag pisztollyal, közvetlen közelről, 73%-os találati aránnyal 4-ből 3x mellé lő, a negyediknél meg beakad a fegyver. Persze utána instant reload, mert kapja be a random, és miért ne tölteném vissza, ha következőre meg 4-ből 3x betalál. Komolyan mondom, hogy ezt a játékot úgy kellett volna megcsinálni, hogy csak bizonyos időközönként lehessen menteni, vagy csak a pályák elején, vagy ha teljesítem a küldetést, mert (legalábbis én) egyfolytában töltögetem vissza az idióta random hihetetlenebbnél hihetetlenebb ökörségei miatt. Csaták előtt már automatikus a mentés, de kb. minden széf vagy zárt ajtó előtt is, mert nem egyszer beadta már az 5% critical failt is elsőre... -
#824 hálából ? (:
Meldon #821
Kekkahbah... de én csak Kebab-nak nevezem magamban.. -
SaGa Jr #823 Én hiába békítettem ki a két törzset, nálam a kiscsaj (a fuldokló hülyegyerek barátnője) jött harcolni és hozta a főnökök üdvözletét (kemény 30 HP-val, egy késsel és mivel mindenkit megelőzve cselekedett minden harcban, így gyorsan meghalt szegényke). Bár ez még a patch előtt volt, amikor rengeteg hibával rendelkezett még a program (semmi végigjátszást gátoló csak apró idegesítő problémák és keveredések).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy sem kell feldobja a pacskert az egész galeri, megoldható az is, hogy csak egyetlen tagjuk legyen a bomba aktiválója és a többiek túléljék nagyfőnökkel egyetemben. -
Pares #822 Rose miért tart a csapattal AGC után is? Kicsit fura lore szempontjából, hogy a helyett, hogy segítene AGC-ben, inkább elmegy a Rangerekkel... -
Meldon #821 nekem sikerült egy jobb véget összehozni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mivel rail nomad campben kibékítettem a két indián törzset ezért a végén ott harcoltak velem ők is, a főnökük Kekkenabah (vagy valami ilyesmi a neve) meg felajánlotta a végén, hogy menjünk el mindannyian ő majd robbantja a bombát, az end creditsben meg az lett emiatt, hogy Arizonában a törzsfőnök hősies önfeláldozása követendő példát mutatott mindenkinek és sokkal nagyobb békét és összefogást eredményezett -
Luciferkee #820 Köszi, bezsákoltam! :)
Legközelebb ref linket küldjél, profitálj te is. -
SaGa Jr #819 A miértre a választ megtalálod a vége elbeszélésben, ha idő előtt lelépsz a helikopterrel. A lényeg, hogy ha a főnök megmurdel akkor a ranger csoportnak is vége, esélyük sem lesz újra erőre kapni és eltűnnek, míg ha a főnök túléli, akkor ő összekaparja a brancsot és ismét megerősíti a ranger jelenlétet. Ennyi az egész ok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A csapat megmenekülésének módja, ha nem mész oda a bombához hanem lelépsz. Csak ekkor meg győz a gonoszka viszont a csapat megmenekül. :) A bomba robbantását mindenképpen csak manuálisan lehet kivitelezni (okok elég nyilvánvalóak), így valakinek mindenképpen maradnia kell. A válaszlehetőségek között meg nincs olyan amivel rávennéd erre a főnököt, az összes amit elérhetsz, hogy nem az egész galeri pusztul meg, hanem csak az aki a végső diskurzust folytatta.