1378
Wasteland 2
-
SaGa Jr #898 Nem is akaszthatta volna ki a fő szálat, mert ez csak egy mellékes kis epizód, nincs köze a tényleges sztorihoz.
Nem kell tehát aggódni semmilyen feladat miatt, mert semmi nem tudja megakasztani a faék egyszerűségű tényleges történeti szálat. Elrontani lehetetlen, mert ha nem akaródzik sikerülni valami, egyszerűen csak halomra kell lőni mindenkit és máris elérhető lesz a cél/továbbjutás/rádiózás/cucc szerzés. -
#897 én újrakezdés után bepróbáltam, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
prison területen alig mászkáltam, jóformán megadtam a kegyelemdöfést a csajnak, beszéltem az elzárkózott fémgyűjtővel meg megjavítottam a kutat.. random encounterben elintéztem pár RSM tagot, de ott helyben egyet sem, s már kiirtották a környéket..hát mondom jó, ha így is-úgy is megy a gyilok, akkor mindegy, visszatöltöttem mentést damonta rádió megszerelése előtti részre, és trükközni próbáltam..
még a hirigelésük előtt visszamentem, tehát a rádiót nem javítottam meg, de megvolt a robothoz az alkatrész.. még nem is volt szó a rádióban arról, hogy megzakkantak volna... még élt a nép visszatértemkor, kiiktattam hát a gépágyúkat a robival, bevettem Chisel-t, aki amúgy nem az állandó csapattagok számát gyarapítja, és hősi önfeláldozást elkövetve lehetőséget adott a többi emberemnek ahhoz, hogy beszlalomozzanak az aknamezőn... skorpikat szépen kiirtottam, de kifelé menet a völgyben már ott várt a "fogadóbizottság", az emberek meg lemészárolva.. minden esetre a log szerint Danforth ki lett iktatva, és a citadellában is ez alapján fogadtak.. ezek után mentem csak el Damontába megjavítani a rádiót... utána meg jött a szokásos rádióüzenet, hogy begőzölt a börtönnép, nézzek körül, hogy wtf van.. hát mondom magamban, azokat már lerendeztem, de nézzünk vissza.. minden úgy volt, ahogy hagytam, élő ember nem volt a környéken.. (még Jobe is eltűnt..)
kicsit meg is ijedtem, hogy a log szerint nekem itt rendet kéne tennem, de hát hogyan, ha mindenki halott, végül szerencsére nem akasztotta ki a főszálat, a citadellába visszamenve már mehettem a helikopterhez..
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2014.10.26. 02:13:07 -
Madi92 #896 Valaki elkezdte már fordítani a játékot vagy tervezi elkezdeni? -
SaGa Jr #895 Nem biztos, hogy a helyzet a patch felrakása után javulni fog, mert nem minden javítás aktiválódik ha már meglévő mentést használsz. Ahhoz hogy tényleg minden változás rendesen működjön, jobb új játékot kezdeni. Amiatt meg ne emészd magad hogy megölsz RSM tagot. Szinte lehetetlen elérni hogy ne krepáljon be a népesség a Prison környékén. Majd települnek oda új lakosok később (a játék vége után a sztori szerint).
Mindenesetre abból baj sosem lehet, ha a legfrissebb változattal játszol, tehát a frissítéstől ne tartson vissza semmi. :)
Nem mellesleg az sem gond ha a mutánsokat elintézed, mivel a sztoriban semmi szerepük nincs. Csak azért mentél el Darwin-ba, hogy a dokinak gyógyszert szerezz. Ezzel ki is merült a helyszín szerepe az egész játékra.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.10.25. 19:13:00 -
Kiskali82 #894 Köszi!
Mondjuk elég rossz, hogy encounterek előtt nem írja ki, hogy milyen banditákról van szó. Ha előre tudom, akkor a "szégyen a futás de hasznos" elvet követem.
Legalább ötször visszatöltöttem, mindig ugyanaz lett a vége. Azt hiszem felrakom a legújabb patchet és visszatérek egy korábbi mentéshez. -
SaGa Jr #893 Lesz bizony. Beleszámít a nem ölhetsz meg RSM tagokat kitételbe.
Valószínűleg egy hibába futottál bele, vagy mégis rossz válaszra nyomtál rá ha megtámadott. Amennyiben csak ő volt a támadó és a társai nem, akkor egyértelműen hibáról van szó. Töltsd vissza az állást és próbáld újra. Az nem oszt nem szoroz hogy mennyi társát nyírod ki. Ha likvidálod az egész galerit akkor felkapja a vizet majd megnyugszik azonnal. De teljesen vértelenül is elrendezhető a probléma, csak a zárt ajtón kell bemenni nem a könnyen nyithatón és simán körbemész az alácsapdázott részen, átmész az ágyúkkal védett gyermeteg mutáns szobáján és végül a szellőzőn, majd egy emberrel odafutsz a géphez és elindítod, onnantól mindenki haver odalent. Viszont érdekes módon a párbeszéd során mégis úgy veszi a program, hogy öltél mutánst lent még akkor is ha nem. Hibás lehet a script ami a megfelelő szöveget indítaná... -
Kiskali82 #892 Sziasztok!
Nagyon jó kis játék, tiszta Fallout 2 fíling. :) Végigolvastam az összes posztot, azonban lenne két kérdésem a szakavatottaktól. Random encounter során összefutottam red scorpions bandatagokkal, akiket likvidáltam. Ennek lesz hatása Prison lakosságára? A másik, Darwin falucskában minimális áldozatszám (csak az első teremben öltem meg őket) mellett elindítottam a purificationt, aztán visszatérve beszéltem Jannal, megadta a Shrine koordinátáit, én megígértem, hogy nem beszélek senkinek, aztán a párbeszéd végén mégis megtámadott. Ez lehet bug? Csak ő volt ellenséges (piros kör) a cimbiei zöld körrel voltak ellátva. -
Madi92 #891 Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az elején beszerváltam Aberforth-ot, a kecskét a csapatba. Adott 4/3 karakternek + awernest ami jó, aztán véletlenül meghalt szegény, de két kariról nem tűnt el az effect. Ez még nem is lenne baj, mert +módosító, de highpoolban találtam egy kutyát ami -módosított adott, leadtam a gazdinak, de továbbra is megmarad a két karakteremen. Akinél van az animalwhisper arról eltűnik.!
Amúgy tetszik a játék, még csak Highpoolban járok. Az nagyon tetszett, hogy mikor a "Radio Toweres" első pályán beszéltem a raiderekkel, adott egy opciót, azt hiszem a kiss ass volt, hogy Vargas szívesen látná őket Ranger ként. Meg is indultak és visszatérve a Citadelbe ott ugrabugrálnak lelkesen! :D -
SaGa Jr #890 Dokin kívül semmivel. Illetve ez talán idővel, hosszú idő múlva, elmúlik magától is. Van pár hatás amit vagy azonnal gyógyítasz dokival és megfelelő ketyerével avagy magától elmúlik jó sokára.
Junk-ot elég sok kereskedőnél el lehet passzolni. Ezek általában a nem célirányos készletű kereskedők. Tehát például fegyverkereskedőnek vagy dokinak, netán robbanóanyagokra specializált árusnak nem tudsz akármit eladni, de utazó kereskedőnek, általános kereskedőknek igen. Csak válts át a junk-okra mikor épp csereberélsz vagy hagyd a fenébe a gyűjtögetésüket és cipelésüket. Annyi pénzt nem hoznak.
A nagy lóvé nem bennük van hanem, a fegyverekben és lőszerben. Illetve míg Arizonában vagy, addig a fájdalomcsillapítók, a szar (shit) és a weapon parts ami a megfelelő személynek eladva sok zsozsót hoz. Itt megszedheted magad annyira, hogy LA-ben már ne kelljen a pénzzel foglalkoznod (odaát meg a fegyvereket és lőszert veszed fel és adod el). -
#889 nem vagyok benne biztos, hogy mire gondolsz.. vannak a junk tárgyak, amit megvesznek a kereskedők, legalábbis a legtöbb, 1-2 olyan van, aki nem vesz meg mást (pl orvosok), van is egy külön gomb neki trade-kor bal lent, hogy sell al junk item..
a másik a scrap.. az lényegébe a pénz. ahhoz nem kell külön kereskedő, az a fizető eszköz, és nem látszik az inventory-ban külön, csak amikor felveszed ládából..
-
R3nton #888 Ami kacatnak van feltüntetve azt valahol el lehet adni? Mert amúgy pénzbeli értéke van, csak én még nem találtam kereskedőt, aki ezeket a lim-lomokat megvenné. Másik: agyrázkódást mivel lehet gyógyítani dokin kívül? -
#887 use-old rajta a quest tárgyat -
#886 Hello
Ag Center-ben már csak a rádióadó aktiválása van feladatként aktív, de nem sikerül semmilyen képességgel sem aktiválnom.
Mit kell ott pontosan csinálni? Szükséges hozzá valamilyen spéci dolog?
Köszi -
R3nton #885 oké! Köszi! -
SaGa Jr #884 Party slot-ba kerül, nem egyénileg kell felpakolni a srácokra. Vagy veszel egy alap típust a ranger citadel-ben, ami csak a 2-es szintig véd (viszont már Arizona területén is van elég sok 3-as és 4-es szintű sugárzás), vagy szépen csinálod a fő sztorivonalat és mikor elküldenek téged a prison-ba infóért akkor a prison külterületén, az első területen, lévő Red nevű fickótól megtudhatod honnan szerezhetsz jobb ruhát. Elmész a ruciért és máris lesz egy 4-es szintű védelme a csapatodnak amint felpakolod rájuk. Addig felesleges mindenfelé csámpáskodni ahol sugárzás van. Amennyiben meg a rádióadót aktiváltad már AG Center-ben vagy Highpool-ban, akkor meg úgyis hazahívnak a citadel-be és ott kapod a további feladatot, ami a "húzd el a csíkot a prison-ba infót szerezni" feladat lesz.
Csak a tisztánlátás végett és hogy ne ragadjon a te fejedben meg a hibás kifejezés (meg hátha egyszer jól jön ez a tudás valami eszmecserében) olyan, hogy sugárfertőzés mint jelenség nem is létezik. Sugárbetegség van. Csak valami nagyon hülye régen ráakasztotta a fertőzés szót erre a jelenségre, pánikkeltőnek jó meg riogatni, holott köze nincs hozzá. A fertőzést nem tud okozni a sugárzás. Megbetegíteni tud, sugárbetegség létezik, de sugárfertőzés az nem.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.10.24. 09:42:49 -
R3nton #883 Hú az Old World Blues nagyon jó volt!! Még a ED-E-s kieg volt nagyon jó. Lonesome Road talán??!!! De jó volt az összes igazából! -
R3nton #882 Könnyű fokozaton játszok :P Csak azt hittem olyan, mint a Falloutban vagy a Stalkerben, hogy sugárfertőzést kap, és speciális gyógyszerrel kell semlegesíteni. De akkor ezek szerint ebben nincs ilyen.
Akkor viszont ki lehet játszani ezt, ha előtte az inventoryba rakom a ruhákat, nem??? :D Mondjuk nem tudom, de szerintem biztos nem lenne pénzem spec ruhára 6 emberre. Hol lehet olyat venni vagy tömegesen találni? Idáig csak katonai mellénnyel találkoztam.
Én úgy emlékszem azt mondta a csóka, hogy ugyanazt a minőséget adja, csak olcsóbban. Aztán csata közben látom 98%-os a valószínűsége, hogy beragad :D -
#881 Válasz lammer kérdésére:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kiegészítő komolyan hosszú játékmenettel.
Fallout.New.Vegas.Ultimate.Edition
Official DLCs included (all optional in disc 2):
*Dead Money
*Honest Hearts
*Old World Blues
*Lonesome Road
*Gun Runners' Arsenal
*Courier's Stash
Caravan Pack
Classic Pack
Mercenary Pack
Tribal Pack
https://kickass.to/fallout-new-vegas-ultimate-edition-www-t9604028.html
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2014.10.23. 14:23:55 -
SaGa Jr #880 Nem tudsz. Tessék felkapni sugárvédelmi ruhát és lehet menni. Persze ha könnyű fokozaton játszol akkor simán is begyalogolhat a csapatod, sérülni fognak, és ha sokáig ott vannak meg is halnak, de ennyi. Ja meg jó eséllyel bukod a rajtuk lévő ruhákat is. :)
Átverés alatt mit értesz? Ha elfogadtad a kapitány szobája előtti teremben tartózkodó olcsójános ajánlatát, akkor nem lettél átverve. Ő előre elmondta, hogy olcsó (tehát vacak) cuccokat árusít. Csak beszélj a kapitánnyal és add fel őt (már a suttyomban kereskedő ranger-t), azt inkább "vásárolj" Captain Mercaptan kisasszonytól. -
R3nton #879 Ami van AG center alatt megfertőződött falu, oda be lehet jutni anélkül, hogy átmenjek a sugárfertőzött zónán? Vagy egyáltalán mi a következménye ha átmegyek egy ilyen részen? Amúgy jól átbaszott a fegyverekkel az egyik ranger :D -
lammaer #878 És ha tudnád, hogy abban a topikban is beszélgettünk tegnap... :)
A New vegasnál az a robotos kieg DLC vagy mod akar lenni?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.23. 12:04:34 -
#877 Lammaer és ha tudnád hogy SaGa segít a Legend of Grimlock fórumon is mindenbe :)
De ha az nem jön be a fallout new vegas ban tedd fel a robotos kieget az jó nagy világ scifis beütéssel.
-
Micsu #876 rendben
jó az új helyszín mert új arcok meg új powerup lehetőségek jöttek egyből, már kellettek is, itt jóval húzósabbak az ellenfelek
egyébként akinek van ideje, 5ös outdorrsman skillel prison meg ranger citadel között akinek van ideje szaladgálni sok xpt farmolhat mert én csak olyan encounterekkel találkoztam amiket 100%ban ki tudtam kerülni (normál fokozaton)
másk encounter tipus ami nagyon hasznos a kereskedő akinél orvosi cuccok vannak, ki kell őket nyírni és miénk minden -
SaGa Jr #875 Amelyiket te arra érdemesnek tartod. Mindegyiknek vannak undorító dolgai, de mindegyik könnyedén magyarázható is. Mindnek megvan a maga célja és azt igyekszik elérni. Ez persze az életben maradás egy kegyetlen környezetben és mindenki megtesz a céljai elérése érdekében mindent.
Ha akarod, mindenkit eltörölhetsz, vagy kiválaszthatsz neked látszólag szimpatikus csoportot akit segítve majd rájössz, valójában milyen undorítóak is tudnak lenni.
A játék történetének szempontjából semmi szerepe nincs egyik brancsnak sem. Egyik településnek sem. Kipurcanhat mindenki, te mégis probléma nélkül teljesítheted a feladatodat. A különféle frakciók és helyszínek egyetlen szerepe, hogy grind helyet biztosítsanak ahol fejlődhetsz és könnyebben teljesítheted majd a sztoriban elvégzendő valódi feladatodat , az egyetlent aminek tényleg van súlya és szerepe. LA területén a helyszínek szerepe kimerül a cat litter keresésben és majd a zeolite (vagy mi a rák) zsákok beszerzésében (ez utóbbiak ugyanott egy helyen megtalálhatóak kellő számban, ahol a rádiót is megleled majd Hollywood-ban). Igazából az egyetlen fontos hely LA-ben a déli 6-os sugárzó mezőn túli terület ahol lelőtték az előző brancs gépét. Az egész itteni ténykedés arról szól, hogy oda eljuss és kiderítsd mi a fene történt és előrébb léptessed a történetet. -
lammaer #874 A mi ságánk ezt írta :)
(sárkánylovagnak címezte ugyan, de azért te is elolvashatod :) )
Speciel én félretettem a játékot miután átmentem LA-ba, valahogy ráuntam (tudom, eretnekség az utóbbi évtized legjobb PA címét csak így félretenni). Most inkább elővettem a fallout new vegast, jól megmoddolva, valahogy jobban adja a posztapokaliptikus érzést és számomr akciódúsabb :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.22. 09:08:20 -
Micsu #873 thx
és los angelesben melyik frakciónak érdemes segíteni? angel oracleben voltam még csak de érdekes egy bagázs, gods militia meg egy childkiller bagázs, gondolom őket érdemes eltüntetni a föld színéről :) -
lammaer #872 uhum -
Micsu #871 ha átrepülök los angelesbe meglesz valahol a ládám ami a raider citadelben van? -
Micsu #870 ha átrepülök los angelesbe meglesz valahol a ládám ami a raider citadelben van? -
#869 Régi motorosoknak mondom ha itt végeztetek kijött a Legend of Grimrock 2.
Szintén nagy klasszikus -
SaGa Jr #868 Öldöklés csak akkor lesz, ha a játék során kinyírsz akár csak egyetlen RSM tagot is, ha teljesíted a helyiek feladatainak bármelyikét avagy kiszabadítod valamelyik foglyukat vagy matatsz a záraikkal.
Ha ezeket kihagyod és kizárólag Red-del beszélni mész oda egyenesen, akkor nem lesz gondjuk és túlélik a helyzetet. Ez annyit jelent majd, hogy kaphatsz 3 vagy 4 feladatot tőlük, némi jutalomért cserébe és ehhez jön még a fogolymentés.
Ha likvidálod a RSM tagságát, már amennyire tudod, mert ugye a dutiyba nem jutsz be annyira a játék elején, akkor levadásszák a civileket így ők halottak lesznek. Ha teljes takarítást csináltál, akkor jó eséllyel a békés megoldást szolgáltató emberke is halott lesz, így csak a teljes brancs likvidálása által tudod majd rendezni a kutyás helyzetet.
A két dolog között a különbség egy fél mondatban nyilvánul meg a vége elbeszélésben, ahol a civilek nagy része otthagyja a helyet. -
#867 Rendben, köszönöm a választ. -
#866 küldetés / sztori jellegű kérdés..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a vösör skorpiósok a Prisonban akkor is bedarálják a környékbéli civileket Damonta után, ha nem hirigelek velük előtte ?
első alkalommal elengedtem a desznyókat, amiért rám támadtak, és később kiirtották a környéket, de végül kutyagyógyítás után békét kötöttek a Rangerekkel.. most újra kezdtem, mert többen írtátok, hogy patch után nem árt, és igazából szívem szerint béke helyett kiirtanám őket, ahogy azt megérdemelnék.. de akkor nem piszkálom fel a méhkast Damonta előtt, csak utána, ha úgy az amúgy is szenvedő civil lakosság nem látja kárát.. ha így is - úgy is vérengzés lesz a részükről, akkor viszont mindegy, akkor nem kímélem őket...
-
#865 haldokolni kezd, surgeon skill-lel megmenthető, lehet, hogy kell trauma pack is -
#864 Sziastok. Triviália kérdés, de. Megy egí ideig a játék, de aztán mindíg wegy emberem kritikus sérülést szennved. Beindul a visszaszámláló, ugrál az EKG jel egy körben,Ilyenkor mit lehet csinálni? Mivel, kivel, hogy? -
Micsu #863 azért pár ficsör megy újraindítás nélkül is, biztos van amúgy olyan hiba amit csak newgame orvosol -
SaGa Jr #862 Elméletileg nem kell, de ezzel kapcsolatban vannak kételyeim.
Az előző update után sem működött minden változtatás ha az ember egy régi mentést töltött vissza egy már bejárt területen tartózkodva. Tehát ha például volt egy mentése Arizona területéről és azt visszatöltötte, akkor a játékban az ide vonatkozó javítások (amik Arizona területén lévő hibákat orvosoltak) nem aktiválódtak, mert az alap adatcsomagot a mentésben lefixálta már a program és abból dolgozott nem a frissített csomagból, amit csak területváltáskor csekkol le. Magyarán Arizona egyik térképén sem léptek életbe a változások, ám Kaliforniába átérve már működtek az újítások, mert annak adatait az oda átérkezéskor nézte meg a program a frissített/javított állományból.
Ha a játék elején vagy, javaslom kezdj inkább újat. A karaktereidet úgyis elmentetted gondolom (export opcióval), így a kreálást nem kell elölről kezdeni.
Ha meg a második felében jársz a programnak akkor vidd végig nyugodtan. A grafikai hibák, optimalizálás és beállítási gondok javítása mindenképp életbe lép, csak az esetleges játékbeli hibák (párbeszéd problémák, tárgyak, NPC-k esetleges gondjai) nem fognak feltétlenül aktiválódni ha régi mentést töltesz be.
De ki kell próbálni. Veszíteni vele nem fogsz semmit, a javítás elrontani nem fogja a játékot, legfeljebb csak nem veszel észre változást. -
shadar619 #861 Hogy működjön az új patch ahhoz új játékot kell kezdeni? -
SaGa Jr #860 Lótifuti feladatok azért lesznek még itt is, csak kevesebb, bár néha nagyon gagyik. Például jajveszékelő asszonyság, hogy elvitték a teheneimet és már messze járnak a latrok, erre fél képernyővel arrébb ott várakoznak csak arra, hogy odaérjen a játékos és leszólítsa őket vagy leszólítás nélkül halomra ölje mindet.
Szerencsére már nem ez a fajta feladattípus lesz a domináns, jönnek a színesebb helyszínek érdekesebb megoldásokkal. Persze sok helyütt a sima végigdarálás mindenkin is eredményes megoldás lehet. -
lammaer #859 Remek, akkor nem kell megszabadulni a gyűjteménytől :) Az meg külön jól hangzik hogy most válik érdekesebbé a játék, mert tényleg kezdett érdektelenné válni a keresd meg a malacomat, gyógyítsd meg a kutyámat meg mentsd meg a kislányomat vonal :)
@R3nton: amennyire sokan szídták a fallout 3-at, nekem ugyanúgybejött mint neked, kb azonos okokból, pedig én is toltam előtte az ősi falloutokat. Jóideje agyalok már hogy újrakezdem az F3-at vagy az NVt, esetleg vmi komolyabb moddal megspékelve.
A wasteland 2 grafikája nekem tetszik (én kimondottan szeretem a kézzel rajzolt dolgokat) és engem meg pont a harc ami a játékban tart, egyelőre. Bár tény, az is elég monoton... szóval egy este kb én is kikapcsolom 1-2 órai játék után.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.14. 12:06:43