11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#7949 Na, nagyon visszaesett a topic forgalma. -
Hujje #7948 Nos egyrészt kell nekik munka és vásárlási lehetőség (elegendő ipari és kereskedelmi zóna/épület), ezenkívül fontos, hogy milyen út mellett vannak. Kis út mellett nem lesz nagy épületed. Az utak besorolásánál látod, hogy kis közepes vagy nagy sűrűségű zónához kell.
A parkok (továbbá, a városháza, tűzoltóság, rendőrség, mentők, iskolák) a telkek árát viszik fel (hiszen a valóságban is jobb egy parkos, biztonságos helyen helyen lakni) és láthatod a zónák kijelölésénél, hogy milyenre van igény.
Tehát az épületek nagyságát (sűrűségét az utak határozzák meg), míg a szegény/átlag/gazdag épületeket a telkek ára határozza meg. A gazdagok több adót fizetnek, de sokkal több szolgáltatást is igényelnek és megérzik, ha kicsit is esik ezek színvonala (szóval rájuk többet is kell költeni) -
#7947 Megugorhat, ha van a nekik megfelelő környezet, tehát boldogan élnek a városodban - munkahely, vásárlási lehetőség, pénzköltési lehetőség, stb.
Fent a fejlécben van egy "Hasznos link" nevű hasznos link, azt egy kis angoltudással átolvasva az alapvető embermozgásokat meg lehet érteni. -
drmilo #7946 Szóval, akkor ha leszegényítem a városomat, § parkokkal, akkor megugrik a létszám? -
#7945 Alacsony vagyon, nagy sűrűség - 600 valódi lakos fér el egy lakótelepi házban (közepes vagyonnál 300, magasnál 100). 500 valódi lakó fölött pedig a lenti kijelző vidáman elkezdi felpumpálni a kiírt számot - 300 ezer fő az kb. 40 ezer valódi lakost (aki tényleg dolgozik vagy vásárol - lásd a lakosság adatlapján a második oldalon) jelent.
Jelvény jár az 1 milliós lakosságért a városban. -
drmilo #7944 Sziasztok!
A népességre milyen tippek, trükkök léteznek, mármint hogy egy 2-300k-s létszámot összehozzak? -
Zewasoft #7943 köszönjük! -
#7942 Többen felvetették már a fórumon, hogy a régión belüli kereskedelmen lenne mit javítani:
- engedélyezni, tiltani, limitálni bizonyos városoknak az erőforrások vételezését (bár mindig csak a maradékot vehetik meg, de zavaró esetleg állandóan azt látni, hogy 0 a rendelkezésre álló szabad kapacitás)
- árak meghatározása az erőforrások kereskedelmére (de akár a rendőr, mentő, stb. kapacitás szabad árazására - egy gazdag kaszinóváros pl. szívesebben megfizeti a szomszéd városoknak az erős rendőrjelenlétet)
- régión belüli nyersanyagforgalom lehetősége a jelenlegi ajándékokon kívül (itt lehetne a kereskedelmi specializációnak értelme, egy teherautó/vonat/hajóflottával valamilyen díjért lebonyolítani az ilyesmit)
Ezekről tudok, hogy olvasták a fejlesztők, hogy ebből mit tudnak és milyen módon megvalósítani, azt sajnos nem tudni egyelőre, ahogy a városi rendeletekről sem (ami már az SC2000 óta jelen volt, nagyon hasznos lehetőség). -
Tauri #7941 A régión belüli kereskedelem városok között víz, villany kalkulációján vajon fognak változtatni? Mert jelenleg pl áramra annyi pénzt kap az illető akitől vásárolok hogy nincs belőle profitja ha teljes mértékben veszek egy erőműből pl Atom 200 Mw ot akkor én annyit fizetek mint az Ő működő költsége..pedig ehhez hozzá jönne még a víz amit használ szennyezés ( szén olaj stb ) illetve foglal neki helyet. Ez mind felárral járhatna szerintem...nem beszélve arról hogy pl nekem azt írja 1600 at fizetek/óra a villanyért, a társamnak akitől veszem pedig 800 jelenik meg 1 napos játék után is... -
#7940 Értem, akkor megpróbálom úgy. Bár így hajnalban eléggé esélytelen, hogy most valahova be tudjak csatlakozni. -
Aragorn831109 #7939 Sehogy. Senki nem keres. Bejelöl barátnak embereket és rajtuk keresztül szokott mindenki szabad helyet találni.. -
#7938 Régiót hogy tudok keresni? Folyamatosan keresek, de mindegyik tele van :/ -
Aragorn831109 #7937 és még Extended cut illetve a Reckoning -
csimposz #7936 ME3 hoz ingyenes letölthető tartalmak vannak Originen, aki még nem választott, és nem tudja mit kellene.
Rebellion,Earth,Resurgence a free kiegészítők neve. -
Aragorn831109 #7935 Alakul ez, szépen! :)
-
Aragorn831109 #7934 Külön lista nincs. -
Bal0924 #7933 Van valami lista hogy milyen épületeket zártam be? (mert sokat bezártam mert nem bírtam még az adó emelésévelem sem +ba tenni a bevételeket..) -
Aragorn831109 #7932 No, máris 200 alá csökkent a számuk! :D -
Aragorn831109 #7931 Valószínűleg épp nagy sűrűségűre fejlődik egy lakó vagy gyárépületed, és a fejlesztés idejére a tölük származó adóbevételed kiesik... -
Bal0924 #7930 Miért van az hogy az egyik pillanatban pluszban vagyok 1-2ezressel, de egy félórával később mínuszban ugyan ennyivel... -
Aragorn831109 #7929 Megnöveltem már a nyomozóirodák számát. Most 10 van a városban. Kb 285 bűnöző élt eddig a városban. Most elkezdtem kifüstölni őket, az elmúlt két nap termése, hogy abban az utcában mindenkit kézre kerítettek. :D
Jelenleg három fullos rendőrkapitányságom van. :)
-
#7928 Ok, rájöttem a nyitjára! Szal ha már teleszemeteltem a hülye kérdésemmel a topikot leírom, hogy nekem most mi javított a helyzeten.
Egy bizonyos területen, ahol több bolt is folyamatosan lerombolásra került a "nincs vásárló" rinya miatt, letelepítettem egy amfiteátrumot, ami a drága parkok közé tartozik. Az egész terület felfejlődött, ezzel együtt az újonnan épülő boltok is arra a szintre fejlődtek, amilyen lakosok/vásárlók veszik őket körül. Máris kaptam az üzeneteket, hogy tetszenek nekik a boltok, jól megy az üzlet stb...
Szal a megfelelő szintű parkok csodára képesek. -
#7927 Úgy tűnik ugyanaz a problémánk :P -
#7926 Jobban megnéztem a dolgokat, szinte az ÖSSZES boltnál azt írja ki, hogy nincs vásárló, a tanács pedig az, hogy sok közepes keresetű vásárló szeretne költekezni, telepítsek parkokat stb, hogy a drágább üzletek is megnyissanak.
Hm.. -
Bal0924 #7925 Van egy csomó kereskedelmi területem, vagy egy csomó ugyan olyan szintű lakó területem.
A lakóknak az a bajuk hogy nincsenek üzletek, a kereskedelminek meg az hogy nincsenek vásárlók!
Hogy tudom rávenni a lakókat hogy vannak üzletek és járjanak oda? -
trigorin #7924 Néhány lakos a városomban amiatt duzzogott, hogy nem talált elég rosszul fizető munkahelyet -
#7923 Viszonylag nagyon sok (5-6) kereskedelmi épület kerül elhagyásra, kivétel nélkül a "nincs vásárló" az ok.
namost lehet, hogy ez azt jelenti, hogy még nem találtam meg a megfelelő összhangot és balanszot a lakó és kereskedelmi zónák közt.
tudnátok tippet adni? ha esetleg 2-3 helyére lakosokat telepítek, akkor megoldódhat?
másik kérdés... rendezvényközpontot építettem, első nap rockkoncerten majdnem teltház volt, 220e felett kerestem vele. logikusan véve nem biztos, hogy napi szinten látogatnának ilyen mértékű rendezvényt a lakosok de a játékbeli időt elnézve... lehet minden napra egyet rendezni? -
iliili #7922 4 nap múlva akarunk vmit a népességrobbanásra ? Én értelmezésem szerint,akkor kell elkezdeni egy régiót,mert hát csak úgy lehet az időt/gyorsaságot mérni. -
donatus13 #7921 Mind kettővel sokat játszottam, civ 5 mérföldekkel jobb és több -
Aragorn831109 #7920 Alapvetően igen. :) -
#7919 Nem, csak kikapcsoltam én. Mert akadhatnak vele kisebb problémák :D -
#7918 utána el is köszöntetek az addigi városi áramforrásoktól? -
#7917 Gond nélkül, csak legyen megfelelő anyagi forrásod. Mi 2-en húztuk fel a nepkollektort. Fejenként kb 2.5 millió minusz volt a nyersanyag miatt. -
Aragorn831109 #7916 Nézz róluk gameplay videókat. Én is az alapján döntöttem. -
#7915 Telefon a magyar EA-nak, készségesen segítenek. -
Bal0924 #7914 Lehet 2 város pénz tartalékaiból egy nagy művet építeni? És ha igen, hogyan? -
Laci82 #7913 Sziasztok.
Na itt van előttem a választható ingyen játék de nem tudom melyiket is válasszam
Szerintetek melyik éri meg a legjobban ? -
natalyel #7912 Mai utolsók.
Édesbogár, egyem a szívedet, de ehhez miért kellett a fél városon sugárirányban keresztülgyalogolnod?!?
Éjszakai csendélet az olajban dúskáló városban. Tudósaik egyedülálló hatékonyságú felfedezést tettek az olaj, a fúrótorony túlnyomásszabályzó égetőcsúcsa és egy bizonyos LEGO nevú játékelem viszonyatában (az a torony tetején csak szerintem egy lego-bábu fejrésze? ).
Az olajváros egyik lakóterülete a korai időkben.
-
csimposz #7911 Ahh mi a fene van:
Átírtam originben a jelszavamat biztonságosabbra, a SimCity indításakor helytelen bejelentkezési információkkal kidob, visszaírni nem tudom, mert a regisztrációkot megadott jelszavamat itt már nem engedi, nehezebb kell neki. Mi a teendő szerintetek? -
natalyel #7910 :) Köszi.
Teljesen rákattantam, rég volt már ilyen játék, amivel ennyire kibillen az ember időérzéke, és szinte alig tudja abbahagyni sok-sok óra után is.
Csodaszép urbanfotókat, zsánerképeket lehet csinálni :), csak bele kell mélyedni, és körül kell nézni alaposan nyugiban a városban.
Van még rengeteg, csak nem akarom spamolni vele a topikot. Majd talán időnként...
De mások shotjait is olyan jó nézni, egyrészt szépek, sokszor ötletesek, másrészt egy jó megfigyelő tanulhat belőle, és ötleteket is adhat.