11758
  • kigyi
    Ahogy látom az elérhetőségek alapján egy és ugyanaz az ember mindkettő.
  • kigyi
    Itt sincs jelenleg ide is pénteken várja a srác :) Ez a gondom sehol sincs szerintem egy a beszerzési forrásuk. Meglátjuk hova érkezik, aztán majd rendelünk onnan ahol lesz :)
  • PLackó
    A playersnél hetek óta csak előrendelhető, emailre nem válaszolnak.
    Ezt ajánlom inkább, én innen vettem
  • attiGT
    Én még mindig nem tudok választani, eddig DS3 meg ME3 közt vaciláltam, de most az ME3 és a SimCity 4 Delux Edition közt nem tudok választani. Milyen a 4. rész?
  • kigyi
    Óh köszönöm a gyors választ!
  • csimposz
    OFF + Spolier alert:
    Én egyszer már elkezdtem vele tolni, de nem jött le csak a sztori fele, így abbahagytam, megvárom a magyarítást, szerintem másodjára is jó lesz elkezdeni zúzni.
    Ráadásul a Chuck-ból nagyon bírom az Yvonne Strahovski-t és ő játssza a játékban is a titkárnőt az előző részben, ezt külön bírtam :)
  • Kodlovag
    Á, köszönöm.
    (Igaz, hogy közben vagy 5-ször visított a vírusirtóm, mire sikerült a sok download link közül kiválasztani azt, amelyikre tényleg azt tölti le...)
  • Aragorn831109
    Én is Mass Effect 3 mellett döntöttem. :) Nálam már lejött. :)
  • Aragorn831109
    http://www.players.hu/simcity
  • kigyi
    Tud valaki egy lemez nélküli beszerzési lehetőséget esetleg (mondjuk nem hátrány, ha olcsóbb mint a dobozos :) 7-8k között gondoltam. Nekem nincs szükségem a dvd-re. Előre is köszönöm!

ui: ha nem annyira publikus jöhet pm-ben is.
  • csimposz
    Én is csak ülök itt és várok, már erre az elfoglaltságra készültem, semmi kedvem valami side projectbe belekezdeni. De legalább a free game elkezdett lejönni. ME3 lett a végleges! Imádtam az előző részt :)
  • csuszi
    amikor írtad már kipróbáltam, ezért linkeltem a hozzászólást.
    simán a leírásból nem látszik hogy miféle grid az. nálam a klasszik grid az nem előjön meg csak 1-2 vonal, hanem komplett rács.
    kár érte, én hasznát venném, úgy látszik egyedül vagyok vele.
  • Aragorn831109
    Akkor foglald el magad mással. :)
  • attiGT
    Kezd uncsi lenni a karbantartás, máshol nem akarok egyelőre játszani :/
  • csuszi
    ezt néztem is, csak nem láttam, hogy a boldogság kihatna a density-re. köszönöm.
  • Aragorn831109
    Olvastam, de azért írtam le ezt neked, mert így megkímélhetted volna magadat a fáradtságtól. Nincs erre a gridre hotkey, de nem hittél nekem. :)

És nem attól fog előjönni, hogy lejjebb viszed a grafikai beállításaidat. Ez valamilyen grafikai anomália, ami csak olyan gépeken jön elő, ami gyenge a Sim Cityhez.
  • csuszi
    a grafikont látom, de hiába látom mi mennyire akar sűrűsödni, nem ad támpontot mint a többi grafikonnál, hogy erre vigyázz, arra figyelj stb. pl az ingatlan értékénél szépen mutatja, mire kell ügyelni.
    sose megy a boldogság 80 alá, mégis hót lassan nő a város, az ingatlanértéket jól tudom kezelni hála a magyarázatnak, vígan 3as mindenhol, mire vánszorog a density.
  • Dzsini
    Fejléc -> hasznos link első kép. Naponta gyűlik a boldogság egy épületben, ha elér megfelelő mennyiséget, megpróbálnak sűrűbb épületet felhúzni.
  • Aragorn831109
    Gyorsítani sehogy, legalábbis nem tudok róla. Ha elég boldogok, akkor maguktól fogják fejleszteni az épületet nagyobb sűrűségűre.
  • csuszi

:)
  • csimposz
    A boldogság a lényeg pedig. Ha jól érzik magukat, jönni akarnak. F9-el nézed, melyik zóna akar növekedni, pirostól zöld felé mennek az oszlopok, zöldnél nőni fog.
    Nekem a boldogság volt a lényeg, kevés adó, sok munka, és nőnek mint a gomba
  • Dzsini
    Offtopicban.
  • Aragorn831109
    Az nem az. Az az útmutató (tehát amikor utat húzol, mutatja a vonalakat vele párhuzamosan) ki és bekapcsolása, nem az amire te gondolsz.
  • csuszi
    másik:

"másik kérdés. az tiszta hogy lehet szervezni az ingatlan értékét, de a sűrűséget mi befolyásolja lefelé, felfelé, hogyan lehet gyorsítani?"
    mert ahogy elnéztem se a boldogság se az ingaltan értéke nem gyorsította. parkok szintén nem, épületek nem, valamit lehet benézek, de nem látom erre hogy lehetne hatni...

valaki?
  • csuszi
    második oldal utolsó key. :)

toggle grid on off
  • Aragorn831109
    Ez is érdekes :)

• Kodlovag
    Van Prima Guide-od? Adj egy linket hozzá, légyszi légyszi
  • Aragorn831109
    És hol találtál ebben a gridre hotkey-t? Szerintem én vagyok a vak, de tényleg nem láttam.
  • csimposz
    Én lowon vagyok és nincs rács.
  • csuszi
    csak a támvonalat kapcsolgatja. :(
    levettem low grafikára hátha előjön, de nem :)
  • csuszi
    már ki mennyire maximalista. nem azzal van a baj hol lesz, hanem passzentosan berakok 2 recyclet, tudom hova, de mekkora helyet hagyjak az atom mellett pl? vagy berakom a fősikola mellé majd, stb stb. nem lehet így tervezni előre 20 lépéssel. van egy rakat épület, mindnek tudni szeretném a szélességét, mélységét, előre tudjam hol mi lesz, hogy számoljak. a tanácsadó vonal erre alkalmatlan. egyrészt csak útnál jön elő, másrészt az nem mutat méreteket csak tanácsot ad úthoz.

nem szép, én is csak az elején használnám, de akkor instant get
  • attiGT
    vajon vonat meg buszpályaudvar elég? ha esetleg lenne még egy vasútállomás? vagy annak nincs értelme? a meglévővel mostanában 12k utas szokott utazni napi szinten, olykor panaszkodnak, hogy nincs helyük, viszont a belvárosban szar a forgalmi helyzet, ha eljutok oda, hogy legyen ennek a városnak saját bevételi forrása, talán átszervezhetem az utakat, hogy legyen villamos, de azt azért nem akartam, mikor építettem, mert azt olvastam róla, hogy bugos.
  • Dzsini
    Nem kell belemélyedni, én szeretek ide-oda lerakni néhányat - jól néznek ki, nem tragikusan drágák, és van köztük néhány egészen jó is.

Nem csak sima turistacsalogatók vannak, ahol fotóznak az arrajárók, hanem van színház (ugyanúgy működik, mint a rendezvényközpont, hogy be kell kapcsolgatni), és van szálloda is (1100 fős!).
  • csuszi
    második oldal. most próbálom ki.
  • csimposz
    Város kezdéskor kitalálod mi hol lesz kb a nyersanyagtérkép alapján, aztán nem kell rácsolni meg bontani, én nem szoktam csak nagyon ritkán. Az útépítő segédrácsok nekem nagyon hasznosak.
  • Aragorn831109
    Utánanéztem. Nem hotkeyes. Sem a kézikönyvben, sem a Prima Guide-ban nincs ilyen.
  • Coolfire
    Köszi.Tök jól néz ki,de annyira még nem mélyedtem bele a turizmusba.Azt hittem már valami külső cucc.:)
  • csuszi
    nekem kéne...ki be kapcsolhatóra. amikor utat rakok le, akkor kellene. méregetem az épületeket a lámpaoszlophoz vajon hol lesz a vége MAJD meg milyen széles stb.

amúgy elvileg alt a bindje
  • Dzsini
    Boldog Vazul-székesegyház, ott van a felépíthető turista-épületek között.
  • csimposz
    Ha van elég turista látványosságod és több tömegközelekedés, csak akkor vágj bele. Minden nap egyszer rendezvényt szervezhetsz ott, így nagyon maceráns, mert figyelni kell rá külön. Ráadásul lehet meg sem telik, mert nincs eléggé jó közlekedésed, vagy egyszerűen csak nem érdekli a turistákat a városod. Én nagyon befürödtem ezekkel a stadionokkal, megcsináltam a menüből vagy 5 épületet.

Úgy van, hogy mondjuk a színház percenként 1000, egy eseményt megszervezni 6000 és ha teltház esetén kaszálsz 42000-t. Na most egy nap egyszer lehet megszervezni, a napi költsége így 24 000+6000, így csak akkor éri meg ha minden nap nyomkodod az esemény szervezése gombot, és teltházad van.