SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én itt görcsölök 100k lakossal és nem bírok egy félmilkát összehozni,hogy egy ker. épületet(elektronika) letehessek,hogy engedélyezze a teherkikötõ prociraktárának az építését.Mindig elbaszom rendezvényekre a pénzt,és viszi a -12k/ó kiadás.😊
A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!
Reméljük, minél hamarabb javítják ezt.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy nem veszel túl sok begyûjtõ kocsit. Soha nem telítik meg, ha van elég "gyártósor", ami feldolgozza a szemetet.
Direkt figyeltem a problémás házakat: a lila csík folyamatosan a magasban van és meg sem próbálnak "kijönni" a házból. Lehet eldózerolom ezt a pár házat, aztán meglátjuk mi lesz.
A zöld csíkra sem lehet magyarázat az útkeresõ hibája. A mellette lévõ házból begyûjti a maximális szemetet (asszem 150 kuka), abban meg már ilyen 399.1 meg hasonló számok vannak.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A #6505-ös bejegyzésedben leírt hibajelenségedre megtaláltad a választ? Hasonló a bajom, és már picit idegesítõ.. 😄 Hiába olvasgatom a fórumot, eddig nem leltem választ. 😊 Elõre is köszi a választ, bárkitõl is érkezzen.. 😊
Nálam bazira belassult a játék, 900 MB ramot zabál, eddig nem volt ilyen, lehet azért, mert kivettem a DVD-t? Néha onnan szed be dolgokat ram helyett?
Másik:
Nekem mûködik az újrahasznosítás, eddig kettõbõl,kétszer bejött az, hogy:
Megcsinálom a telepet.
Bezárom
Veszek még egyet-egyet a kétfajta autóból amik hordják oda-el a cuccokat
Bezárva valahogy azok elkezdenek mégis gyûjteni, egyszer csak azt látom, hogy hordtak be nyersanyagot, az üres csík elkezd bekékülni.
Ha úgy érzem eleget hordtak be, beindítom az üzemet, onnan hibátlanul megy.
Nektek?
Sajnos nem mindig indul újra, és (egyebek között) attól állhat le, ha megtelik teljesen szeméttel. És ez gyakran elõfordul.
A lusta iskolások és a nem látogatott házak esete a szokásos útkeresõ hiba - nem találják a buszmegállót, mire odaér a busz/kukásautó mindig megtelik, ilyesmik.
Egyébként szép munka, gratulálok hozzá! Tényleg, a korai SimCitykben szerettem a missziókat játszani - Tokyo + godzilla, aztán oldd meg, stb. Most már nem hiányzik, de ha kell, ezek szerint csak keresni kell egy elhagyatott várost 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Tegnap délután elfoglaltam a Balaton régióban egy elhagyott várost (a város nevére nem emlékszem, én Darienlelo néven játszom).
Elsõ blikkre, bár ne tettem volna 😊
-10k óránkénti veszteség, éppen vegyi tûz pusztít az iparban. Lányos zavaromban körbe sem néztem nagyon. Egy 100k-s kötvényt kibocsájtottam (kettõ már ki volt 😊), és abból felhúztam egy nagy tûzoltóságot vegyi tûzoltó garázzsal. Kisfiam vette észre, hogy már volt egy nagy tûzoltóság 😊 Ablakon kidobott pénz...
Na nem baj, lebontom az egyiket, közben magától megszûnt a tûz. Éljen! Hopp egy meteor vagy valami hasonló, a megmaradt nagy tûzoltóságnak is annyi 😮
Nézzünk jobban körbe. A szén és ércbánya lekapcsolva. Fémfeldolgozó lekapcsolva. Hopp, a sarokban van egy újrahasznosító, persze lekapcsolva. Adók elég magasak, abból nem tudok profitot prezentálni.
Mit is csináljak??? Visszakapcsolom az újrahasznosítót, várom a reggel 5-öt. Nem mûködik. Nem megy ki egy kukásautó sem 😊
Na jó, kapcsoljunk le mindent: rendõrség, klinika, áram-, víz-, szennyvízszolgáltatás felesleges moduljait lekapcsoltam, fõiskolát és középiskolát teljesen; csak az általános üzemelt. A buszgarázst is le kellett állítani.
Nagy nehezen pluszba hoztam a költségvetést. Pár óra alatt összejött annyi pénz, hogy fel tudtam húzni egy második újrahasznosítót (ennek hatására beindult a másik is), visszakapcsoltam a bányákat és a fémfeldolgozót. Közben jött egy gyík, szerencsére csak pár kisebb lakóház bánta, na meg pár tonna szemét 😊
Mindent importáltam, így hozzájutottam némi pénzhez. Ezután felhúztam egy proci üzemet - a szükséges nyersanyagokat már tudtam gyártani, így a procieladásokból befolyt pénzt még több proci gyártósorra költöttem.
Sajnos tv és számítógép gyártáshoz nem volt kifejlesztve a szükséges épület. Több nap kellett, hogy meglegyen ehhez a fejlesztéshez a szükséges napi profit (szerencsére volt teherkikötõ, így több ezer láda procit fel lehet halmozni és egyben eladni, ha már fullos 😊).
Közben lassan vissza tudtam kapcsolni az elején leállított felesleges modulokat, iskolákat, buszgarázst. Most már ott tartok, hogy megszûntettem a bányákat, fémfeldolgozást, proci gyártást, van három üzemem, amik mind a négy gyártósoron tv-ket csinálnak. A tv gyártáshoz szükséges procit és mûanyagot importálom, a két újrahasznosító maradék termékét is eladom.
Ez alatt a pár óra alatt kaptam asszem három vagy négy katasztrófát a már említettekkel együtt. A vízpumpák teljesen kiszárították a partot 😮 Erre azt találtam ki, hogy megcseréltem a szennyvízfeldolgozót (fejlesztett) és a vízpumpákat (szûrõs), így a szennyvíz pár nap mûködés után telítette a földet vízzel, így ezzel nem lesz problémám - ha kell megint cserélem a két üzemet.
Felhúztam egy egyetemet és kifejlesztettem a régiónak a sebészetet meg a nyomozókat.
Most 90k körüli a lakosság, a tv eladásokból meg összejött ma 12-ig 36+ millió ruppó.
Összességében azt mondom, hogy nagy harc volt, de megérte 😊
Észrevételeim, amik lehet már ott vannak a buglistában:
- a nem mûködõ újrahasznosító újraindul, ha felhúzol egy másikat. Azt még nem tudom, mitõl áll le.
- vannak olyan épületek, amikbõl nem gyûjtik be az újrahaszosítható szemetet...
- van pár lakóépület, amikbõl az istennek sem mennek a diákok a buszmegállóba, ergó reklamálnak, hogy miért nincs oktatás (férõhely bõven van)
A Balaton régió tagjaitól kérdezem, hogy milyen "nagy mû" építését indítsam el a régióban?
A szomnszédom borzasztó lemaradással kap meg mindent, és egy ideje folyton kiírja neki játék közben, hogy nem megfelelõ városverzió, hagyja el a várost vagy töltsön vissza korábbi verziót .. persze visszatölti, de mindig órákkal ezelõtti állapotba dobja vissza 😞
Mások régióját meg úgy találod meg, hogy felveszed az ismerõseid listájára, és ha privát a régiója megkéred, hogy hívjon meg, ha publikus, akkor pedig a játékban jobb felül kikeresed az aktív régiói közül azt, amelyikhez csatlakoznál.
Ez alatt a "multiplayer lista"-t értitek? (az nekem nem nyílik meg) Vagy hova írjam? (ill ha fölötte kellene lenni-e egy képnek, azt sem látom lehet ott van?)
Ill. ha máséhoz csatlakoznék, hogy találom meg a régióját? Mert a játékban a régióknál egyszerre csak párat dob fel. Majd rákattintok a "további betöltése" és még megjelenít 5dbot... :S Így sose találom meg. Névre nem lehet keresni? Vagy ez csak origin-en keresztül megy?
Origin: Medden_EU
valaki kapot már e-mail -t ?
A kereskedelmi bevételt egybõl magkapom vagy csak a hónap végén? Mert pl. oda kerül a hitel is, amit felvettem és azt azonnal megkaptam. Na, majd este letesztelem. Féltem, hogy azért nem kapom meg a pénzt, mivel egyedül vagyok a régióban és nincs kinek eladni.
Bár az évek végén kiírta, hogy pl 105.000 volt az éves bányászati bevétel, de akkor nem kaptam semmit. 😊
/off
Tort verziora hiaba varok?Kiprobalnam,aztan ha bejon,ugyis megvennem mar csak a multi resze miatt.
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
kérdésem: nekem teljesen belassul a game tõle. kb 1 fps-re 😊
kinek milyen élményei vannak ezzel kapcsolatban és milyen gépe van az adott nagyobb fps-hez?
A felhők felett mindig süt a nap
A mohának mindig a déli oldala fás!
amikor vásároltam a SC2013-at akkor kaptam egy ilyet:
20€ Off your next purchase
de semmi kód semmi infó, hogy hogyan lehetne veváltani (majd egy jövõbeni vásárláskor)
ha valamit most beteszek a kosárba, akkor max egy redim kódot lehetne megadni kedvezménynek.....
másnak is van hasonló "bónusza" ?
A mohának mindig a déli oldala fás!
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis nem akar fejlõdni a high tech iparom. 70 000 lakosom van, kiépítettem egyetemet, fejlett tûzoltóságot, rendõrséget, kórházat. villamos hálózatot hogy könynen eljussanak a munkába. Seméttel nincsen gondom, egyetemet sokan látogatják, az R épületek nagyon lassan fejlõdnek, sok a munkanélküli, és nem fejlõdek az iparom. Esetleg tudok screenshotokat is belinkelni hátha úgy jobban látjátok.
$ 10 614 / 9486 betöltetlen állás
$$ 6660 / 1678 betöltetlen állás
$$$ 2328 / 850 betöltetlen állás
Parkosítottam mindent amit tudtam. Elég magas a munkanélküliségem, és az R illetve az I épületekbõl kevés van az RCI szerint... Mi lehet a baj?
Gyakorlatilag nem változott a Sims-hez képest a csomagkezelés, azt írják ott is egy csomó scriptet és változót át lehet gyúrni, amihez itt hozzáférnek, azt itt is (fõleg úgy, hogy Javascriptben programozható a dolog). Ezért is mondták, hogy erõsen mod-barát a rendszer, csak egyelõre nincs hivatalos támogatása a dolognak (ami nem akadályoz meg senkit abban, hogy pl. régióközi utakat építgessen 😊 ).
Szoktam használni a keresõt, de nagyon zseniális ötlet volt csak simán "Sim City" nevet adni a játéknak.. mindenrõl szokott találat lenni csak errõl a játékrol nem 😊
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
2: jelented a supportnak, hátha számít (angolul persze)
3(opcionális): káromkodsz
4: hagyod a fenébe, és építesz újat helyette
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC