11758
  • csuszi
    tulajdonképpen csak felhőkarcoló van. :)
  • csuszi
    ami miatt sírtam a fix négyzetrács után:
    nem igaz hogy a város a legideálisabb hálót ajánlja fel.
    - zöldnél igen, csak éppen hova teszed a parkokat?
    - kéknél túl nagy, lásd kép
    - sárgánál túl kicsi
    a képeken 3-as 3-as épületek vannak.

plusz a támpontos vonal kevergeti a széles és a normál út vonalait használatnál, tehát összegabalyodik amikor széles után normál jön vagy fordítva.
    ezért kellene egy fix mértékegység és amjd én számolgatok milyen zóna, mennyi parkot szeretnék, mit tervezek mellé stb...

újaknak. a játék 10-es, csak leírom a problemáit. nagyon jó játék mindezek ellenére :)
    csak hát van bibi dögivel...
  • Ironman2
    lol,nekem alig van felhőkarcolóm,aztán már 100 ezer felett van a létszám,vagy ebben benne vannak a vendégmunkások is?
  • Bal0924
    Lassan, de biztosan épül a napenergia telepem!:D
  • Dzsini
    #8140: Igen.

#8138: Buglista: "Students don't seem to be going to other cities' college or university (even with school buses (for college) in each city)"

• Szumi25
    Üdv!

Magyar játékosok által lakott régiót keresnék. Kezdő vagyok, de gyorsan tanulok. A játékban SzumiHUN a nevem. H valahol lenne hely akkor megkérném az illetőt, hogy vegyen fel a játékban.
  • attiGT
    Bányászvárosba érdemes vasútállomást és/vagy hajó kikötőt építeni, ha egy-két üzletnek az a kívánsága, hogy több turista legyen?

Van hely villamoshálózat kiépítésének is, úgy tudom elég csak a főutat felújítanom, ami alapból a városban volt és tudok rá síneket tenni. Érdemes villamoshálózatot kiépíteni ~50ezer fős lakosoknak? Közlekedéssel nincsenek gondok, amennyire néztem, de ha jönnének a turisták el fog kelleni!

Itt egy kép a városról, egyelőre nagyon elégedett vagyok, a lakosok is, 84%-on van a happyness és nő.

Itt az alsó hídnál a túlsó parton lenne hely kiépíteni a hajókikötőt és a villamoshálózatot, ami csak egy vonalban végig menne a város túlsó felébe. Érdemes lenne?
  • csuszi
  • csuszi
    ami a tegnapi tapasztalatom.
    gondoltam megcsinálom a tökéletes 3as sűrűség, 3as gazdagság várost.
    majdnem mindenhol összejött, ipar, kereskedelem, lakosság is, full toronyház az egész.
    80-90ezres lakosság...adózásnál 10-nél már hisztiznek, 9-en mínusz 50rugó óránként, a tv nélkül beleállna a város a földbe mint a gerely.
    nem értem minek csinálnék gazdag lakókat, amikor minden érv ellenük szól. kevesebb adót hajlandók fizetni mint a szegények, több szolgáltatás kell nekik, több park, több pénzbe kerülnek és kisebb lakosú a város.

középosztály hátán lehet a fát vágni, big city, nem sírnak a 10%miatt.
    ez így hülye rendszer... legyen valami értelme a gazdagok felé fejlődésnek, mert így semmi jót nem kap az ember cserébe...minek csinálnám 3asra? a szegények meg csinálják a 20 rugó pluszt óránként, hát nem nonszensz? :D
    soha többet ilyen város :) bár külsőre szemrevaló :)
  • I.C.ram
    Kohászat kifizetődő pusztán importból?
  • csuszi
    az a probléma, hogy az autópálya a kevés ami a városokat összeköti. lehet tökéletes hálózatom városon belül, ha a fő áramlás ha megveszek is egy pályás, mint a tölcsér, egy kijárat, egy bejárat a másikhoz.
    2 vonatállomás, buszállomás, és bedugul a francba. nem egy pályán kellene a városokat összekötni, vagy nem 2x4-esen hanem 2x8 vagy nem tudom, kurva széles pálya, vagy legalább 3 ilyen.
  • Bal0924
    Hogy lehet rávenni a diákokat hogy ingázzanak, és járjanak egyetemre?
    Nem akarok ebbe a városba is kiépíteni az egyetemet..
  • csuszi
    nekem helyrehozták... :)
  • Sponnyabob
    Ugyanez, volt nekem is a második városomnál. Olyan terület volt ahol az autópálya közvetlenül átmegy, és 50 ezer lakó fölött (plusz az autópálya forgalma is) úgy bedugult a város, hogy nem tudtak kihajtani a mentők, tűoltók, rendőrök sem.
  • donatus13
    Nekem megint dugóm lett fullos utak, 2 fullos villamos pályaudvar... és ugyan így jártam.
  • Bal0924
    Másik kérdés. Export vagy felhasználásra tegyem a ötvözet, műanyag és a processzort?
  • Bal0924
    Mennyi idő míg végre engedélyezi a Nagy Művet?
  • Ironman2
    Nagy hülyeség hogy a tüzoltók,mentőknek szabad utat adnak a forgalomban.Ugyanúgy beragad a tüzoltóautó,meg sem próbál oldalra menni,sajnos nem ért el időben a tüzesethez,pedig már a legmodernebb tüzoltóságom van.Mindenhova meg nem rakok le tüzoltóságot.

• kigyi
    Na meg vettem én is most tölti otthon a gép amire hazaérek melóból játékképes legyen :)
  • attiGT
    Akkor meglesem, hogy néz ki a termelés és profit ha lekapcsolok egy ércbányát. Köszönöm!
  • Kodlovag
    2 fullos ércbánya több mint elég ahhoz, hogy megtölts egy 2 fullos kohót a szükséges érccel. Ugyanez igaz a szénre. Ha nem exportálod a fölösleget, akkor a bányák időnként leállnak, mert nincs hová vinni a termelést.
  • Dzsini
    Nekem 3 jó helyre telepített ércbánya (maximális számú teherautóval) simán ellátott 4 ötvözetet gyártó kohászatot.
    Elég teherautód legyen mindenhol, hogy a szállítás a lehető legritkábban akadjon meg.
  • attiGT
    Ötvözeteket gyártok most ezerrel ebben az új kis 50ezer fős bányászvárosomban. Van 3 fullos ércbánya, meg 2 fullos szén, van 2 kohászati üzem fullon szintúgy és vasúton exportálom az ötvözetet. Az a gondom, hogy naponta többször leállnak a bányák, mert megtelik a raktér. Mint említettem fullon van mindegyik garázsból is. Mi lehet a probléma?
  • attiGT
    Kell egy kis idő míg átér majd az ajándék, nem tudom, hogy így kell de én meg szoktam várni, míg kiírja, hogy átért a másik városba és csak utána töltöm be azt, ahová küldtem.
  • Bal0924
    Köszi kipróbálom!
  • Dzsini
    Régiónézet, utolsó gomb.
  • Bal0924
    Pénzt hogy lehet küldeni egyik városból a másikba? (azt még nem csináltam.)
  • Dzsini
    Ha jól tudom az alapozást 1 városnak kell elvégeznie, de át lehet küldeni egyikből a másikba pénzt - jó esetben oda is talál :)
  • Bal0924
    Tegnap feltettem azt a kérdést hogy lehet-e 2városból felépíteni egy nagy művet. Azt úgy értettem hogy a 500ezret 2város is kifizetheti?:D
  • donatus13
    Nem, az külön van a munkásoktól.
  • attiGT
    A turisták munkaerőt is képviselnek? :S
  • kigyi
    Két külön acc-al minden további nélkül hiszen 2 külön origin felhasználót jelent ami nem zárja ki a két játék aktiválását.
  • I.C.ram
    Mégegy kérdés! :)

Egy gépen lehet aktiválni két külön Simcityt?
  • I.C.ram
    Bocsi, nem láttam!
    Köszi!
  • Dzsini
    Igen, az apróbetű a szöveg alján CAPS LOCKKAL ÍRT rész :)

rohadt dolog ám az olvasás, én is utálom
  • Borg
    Sőt asszem le is kell tölteni a játékot 30ig, legalábbis az apróbetűben az van, hogy ha nem töltöd le a határidőig, akkor elveszik.
  • Dzsini
    A #8085 ezek szerint nem elég jó válasz, akkor itt van az angol:
    "We don’t want any of you to miss out on your free game, so please note that you must register your copy of SimCity before March 25, 2013 at 11:59 PM PDT and you must claim your free game by March 30, 2013 at 11:59PM PDT."
    forrás
    időzóna konverter
  • I.C.ram
    Segítsetek légyszi!

Ha a hétvégén aktivalom a Simcityt, akkor még jogosult leszek az ingyen játékra?
  • Dzsini
    Ha felépíted, akkor az lesz engedélyezve :)
  • Coolfire
    Értem köszi.Megtévesztett az engedélyezve felirat.:)
    Akkor gyűjtögessünk.