SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>
Én itt görcsölök 100k lakossal és nem bírok egy félmilkát összehozni,hogy egy ker. épületet(elektronika) letehessek,hogy engedélyezze a teherkikötõ prociraktárának az építését.Mindig elbaszom rendezvényekre a pénzt,és viszi a -12k/ó kiadás.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Ez az újrahasznosító szerintem is elég érdekes! Tud érthetetlen pillanatokat okozni! Nem feltétlenül a leállása! 90-100K városban volt 1 újrahasznosítóm, ami napi szinten kiûrített 5,5k-6k-nyi kukát, a közel 8kból. Nah mondom beruházok még 1-re, és akkor nem tüntetnek, hogy szemét van mindenhol! Erre a két fullos gépparkû üzem, ugyan annyi kukát ûrít ki mint hacsak 1 lenne... Lehet rosszul megy a matek, de 2x5=10...
Mighty
Persze el lehet érni, hogy megtelljen: feldolgozás megáll, mert nincs hova küldeni a kinyert anyagot - megtellik a "szemétraktár" a feldolgozóban. Jelen állapotban nagyon kell figyelni a kinyert anyagok felhasználására, illetve kell külön raktár is megfelelõ depókkal. Ha nincs utólagos felhasználás, akkor mehet mind exportra. Már csak a dugónak nem szabad bekavarnia 😊

Reméljük, minél hamarabb javítják ezt.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mighty
"Sajnos nem mindig indul újra, és (egyebek között) attól állhat le, ha megtelik teljesen szeméttel."
Ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy nem veszel túl sok begyûjtõ kocsit. Soha nem telítik meg, ha van elég "gyártósor", ami feldolgozza a szemetet.

Direkt figyeltem a problémás házakat: a lila csík folyamatosan a magasban van és meg sem próbálnak "kijönni" a házból. Lehet eldózerolom ezt a pár házat, aztán meglátjuk mi lesz.
A zöld csíkra sem lehet magyarázat az útkeresõ hibája. A mellette lévõ házból begyûjti a maximális szemetet (asszem 150 kuka), abban meg már ilyen 399.1 meg hasonló számok vannak.

Ezer köszönet.. Megpróbálkozom én is ezzel, aztán hátha javítanak rajta valamit késõbb... 😊
Dzsini
Lejjebb vettem egy kicsit a grafikát, azóta ritkábban, de elõfordul még mindig. Úgyhogy minden komolyabb építkezés után visszalépek a fõmenübe, hogy biztosan megejtse a mentést a régióba.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini!
A #6505-ös bejegyzésedben leírt hibajelenségedre megtaláltad a választ? Hasonló a bajom, és már picit idegesítõ.. 😄 Hiába olvasgatom a fórumot, eddig nem leltem választ. 😊 Elõre is köszi a választ, bárkitõl is érkezzen.. 😊
Kodlovag
Nekem ugyanilyen problémám van az oktatással, de szerintem ez nem útkeresési hiba. A problémás épületekben nem is jelenik meg a diákokat jelzõ lila csík. Az épület egyáltalán nem ad diákokat. Aztán sírnak, hogy nem járnak iskolába.

re
Nálam bazira belassult a játék, 900 MB ramot zabál, eddig nem volt ilyen, lehet azért, mert kivettem a DVD-t? Néha onnan szed be dolgokat ram helyett?

Másik:
Nekem mûködik az újrahasznosítás, eddig kettõbõl,kétszer bejött az, hogy:
Megcsinálom a telepet.
Bezárom
Veszek még egyet-egyet a kétfajta autóból amik hordják oda-el a cuccokat
Bezárva valahogy azok elkezdenek mégis gyûjteni, egyszer csak azt látom, hogy hordtak be nyersanyagot, az üres csík elkezd bekékülni.
Ha úgy érzem eleget hordtak be, beindítom az üzemet, onnan hibátlanul megy.
Nektek?
Dzsini
- a nem mûködõ újrahasznosító újraindul, ha felhúzol egy másikat. Azt még nem tudom, mitõl áll le.

Sajnos nem mindig indul újra, és (egyebek között) attól állhat le, ha megtelik teljesen szeméttel. És ez gyakran elõfordul.
A lusta iskolások és a nem látogatott házak esete a szokásos útkeresõ hiba - nem találják a buszmegállót, mire odaér a busz/kukásautó mindig megtelik, ilyesmik.

Egyébként szép munka, gratulálok hozzá! Tényleg, a korai SimCitykben szerettem a missziókat játszani - Tokyo + godzilla, aztán oldd meg, stb. Most már nem hiányzik, de ha kell, ezek szerint csak keresni kell egy elhagyatott várost 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mighty
Egy kis élménybeszámoló:

Tegnap délután elfoglaltam a Balaton régióban egy elhagyott várost (a város nevére nem emlékszem, én Darienlelo néven játszom).

Elsõ blikkre, bár ne tettem volna 😊

-10k óránkénti veszteség, éppen vegyi tûz pusztít az iparban. Lányos zavaromban körbe sem néztem nagyon. Egy 100k-s kötvényt kibocsájtottam (kettõ már ki volt 😊), és abból felhúztam egy nagy tûzoltóságot vegyi tûzoltó garázzsal. Kisfiam vette észre, hogy már volt egy nagy tûzoltóság 😊 Ablakon kidobott pénz...
Na nem baj, lebontom az egyiket, közben magától megszûnt a tûz. Éljen! Hopp egy meteor vagy valami hasonló, a megmaradt nagy tûzoltóságnak is annyi 😮

Nézzünk jobban körbe. A szén és ércbánya lekapcsolva. Fémfeldolgozó lekapcsolva. Hopp, a sarokban van egy újrahasznosító, persze lekapcsolva. Adók elég magasak, abból nem tudok profitot prezentálni.
Mit is csináljak??? Visszakapcsolom az újrahasznosítót, várom a reggel 5-öt. Nem mûködik. Nem megy ki egy kukásautó sem 😊
Na jó, kapcsoljunk le mindent: rendõrség, klinika, áram-, víz-, szennyvízszolgáltatás felesleges moduljait lekapcsoltam, fõiskolát és középiskolát teljesen; csak az általános üzemelt. A buszgarázst is le kellett állítani.
Nagy nehezen pluszba hoztam a költségvetést. Pár óra alatt összejött annyi pénz, hogy fel tudtam húzni egy második újrahasznosítót (ennek hatására beindult a másik is), visszakapcsoltam a bányákat és a fémfeldolgozót. Közben jött egy gyík, szerencsére csak pár kisebb lakóház bánta, na meg pár tonna szemét 😊
Mindent importáltam, így hozzájutottam némi pénzhez. Ezután felhúztam egy proci üzemet - a szükséges nyersanyagokat már tudtam gyártani, így a procieladásokból befolyt pénzt még több proci gyártósorra költöttem.
Sajnos tv és számítógép gyártáshoz nem volt kifejlesztve a szükséges épület. Több nap kellett, hogy meglegyen ehhez a fejlesztéshez a szükséges napi profit (szerencsére volt teherkikötõ, így több ezer láda procit fel lehet halmozni és egyben eladni, ha már fullos 😊).
Közben lassan vissza tudtam kapcsolni az elején leállított felesleges modulokat, iskolákat, buszgarázst. Most már ott tartok, hogy megszûntettem a bányákat, fémfeldolgozást, proci gyártást, van három üzemem, amik mind a négy gyártósoron tv-ket csinálnak. A tv gyártáshoz szükséges procit és mûanyagot importálom, a két újrahasznosító maradék termékét is eladom.

Ez alatt a pár óra alatt kaptam asszem három vagy négy katasztrófát a már említettekkel együtt. A vízpumpák teljesen kiszárították a partot 😮 Erre azt találtam ki, hogy megcseréltem a szennyvízfeldolgozót (fejlesztett) és a vízpumpákat (szûrõs), így a szennyvíz pár nap mûködés után telítette a földet vízzel, így ezzel nem lesz problémám - ha kell megint cserélem a két üzemet.
Felhúztam egy egyetemet és kifejlesztettem a régiónak a sebészetet meg a nyomozókat.
Most 90k körüli a lakosság, a tv eladásokból meg összejött ma 12-ig 36+ millió ruppó.

Összességében azt mondom, hogy nagy harc volt, de megérte 😊

Észrevételeim, amik lehet már ott vannak a buglistában:
- a nem mûködõ újrahasznosító újraindul, ha felhúzol egy másikat. Azt még nem tudom, mitõl áll le.
- vannak olyan épületek, amikbõl nem gyûjtik be az újrahaszosítható szemetet...
- van pár lakóépület, amikbõl az istennek sem mennek a diákok a buszmegállóba, ergó reklamálnak, hogy miért nincs oktatás (férõhely bõven van)

A Balaton régió tagjaitól kérdezem, hogy milyen "nagy mû" építését indítsam el a régióban?

nyirog
Nem biztos de szerintem rájöttem egy trükkre, a városmban már egy ideje nincs víz, a szennyvíztisztító mellé építettem vízszivattyút szûrõvel, és ami a szennyvizes épületbõl kijön azt szivattyúzom fel újra, így némiképp tisztább is, mert legalább kék foltokat adogat, amik aztán a sugárzás után újra bebarnulnak, de így legalább van egy kis kontraszt 😄

Tuvok
Áh, iszonyatos szinkronizációs problémák vannak 😞
A szomnszédom borzasztó lemaradással kap meg mindent, és egy ideje folyton kiírja neki játék közben, hogy nem megfelelõ városverzió, hagyja el a várost vagy töltsön vissza korábbi verziót .. persze visszatölti, de mindig órákkal ezelõtti állapotba dobja vissza 😞

Dzsini
Az elvileg egy szerkeszthetõ dokumentum, a modern böngészõk elvileg meg tudják nyitni.
Mások régióját meg úgy találod meg, hogy felveszed az ismerõseid listájára, és ha privát a régiója megkéred, hogy hívjon meg, ha publikus, akkor pedig a játékban jobb felül kikeresed az aktív régiói közül azt, amelyikhez csatlakoznál.

Még egy hülye kérdés: "Aki régiót indít, ne csak hozzászólás formájában hívja fel rá a többiek figyelmét, hanem a régió alapadatait a bannerban"

Ez alatt a "multiplayer lista"-t értitek? (az nekem nem nyílik meg) Vagy hova írjam? (ill ha fölötte kellene lenni-e egy képnek, azt sem látom lehet ott van?)

Ill. ha máséhoz csatlakoznék, hogy találom meg a régióját? Mert a játékban a régióknál egyszerre csak párat dob fel. Majd rákattintok a "további betöltése" és még megjelenít 5dbot... :S Így sose találom meg. Névre nem lehet keresni? Vagy ez csak origin-en keresztül megy?

Origin: Medden_EU

http://www.gamestar.hu/simcity-orok-elet-ingyen-jatek.html

valaki kapot már e-mail -t ?
Dzsini
Az oldalsó bevétel-kiadás pillanatszerû (minden egyes sor akkor kerül jóváírásra, amikor megtörténik), a költségvetési plusz-mínusz pedig óránként jön-megy.

setuh
Thx

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Köszönöm a választ! Néha vártam, hogy összegyûljön a pénz valamire és akkor ugye óra végén ugrott a pénzem, de nem tûnt fel, hogy az egyenlegemen kívüli összeggel (azaz a kereskedelmi bevételekkel) is változott volna az összeg.

A kereskedelmi bevételt egybõl magkapom vagy csak a hónap végén? Mert pl. oda kerül a hitel is, amit felvettem és azt azonnal megkaptam. Na, majd este letesztelem. Féltem, hogy azért nem kapom meg a pénzt, mivel egyedül vagyok a régióban és nincs kinek eladni.

Bár az évek végén kiírta, hogy pl 105.000 volt az éves bányászati bevétel, de akkor nem kaptam semmit. 😊

Pethy23
Városspecializáció alá minden turisztikai épület, bánya stb tartozik? Esténként kb mindig mínuszban vagy de napközben pluszban. Ez amiatt lenne hogy éjjel pl nem dolgoznak a bányákban?
Dzsini
Jelenleg úgy néz ki, hogy jó ideig hiába - de van offtopic a fejlécben, ott részletesebben ki van tárgyalva a dolog.

Shiver
jah

A felhők felett mindig süt a nap

setuh
Hello!

/off
Tort verziora hiaba varok?Kiprobalnam,aztan ha bejon,ugyis megvennem mar csak a multi resze miatt.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
Megkapod abban a pillanatban, amikor a jobb oldali oszlopba bekerül. A fõképernyõn a pénzed mellett viszont az érték az csak a "belsõ" költségvetést mutatja, attól, hogy az mínuszban van, még a végösszeg lehet bõven profit. A költségvetés oldalon az alsó két sor mutatja egyszer a sima kiadást-bevételt, alul pedig még nagyobb betûvel a kereskedelembõl adódó kiadásokkal, bevételekkel számolt összeget. (ezen a képen - a Profit/Loss a sima óránkénti bevétel-kiadás, jobbra a Monthly Transactions a kereskedelembõl és egyebekbõl származó kiadás és bevétel, az alsó nagy sor pedig a Teljes havi (napi) kiadás-bevétel - az a lényeg, hogy ez zöldben legyen). A játékban 1 hónap = 1 nap = 24 óra.

Omlás
Nem néztem pontosan meg az opciót de ha nem tömörítetlen videót vesz akkor ne lepõdj meg ha összeszakad a géped :]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Shiver
próbált már vki ingame video rögzíteni? ("v" betû)
kérdésem: nekem teljesen belassul a game tõle. kb 1 fps-re 😊
kinek milyen élményei vannak ezzel kapcsolatban és milyen gépe van az adott nagyobb fps-hez?

Csináltam egy ipari várost Szén + Vasbányákkal. Beállítottam, hogy exportálom 4K-ért. Ami a költségvetésben meg is jelenik (jobbra, már nem tudom mi a szöveg, most melóban vagyok), de nem adódik hozzá a bevételemhez. Szóval a bevétel/kiadás egyenleget nem befolyásolja. Ez mitõl lehet? Hogy tudom "megkapni" azt a pénzt, amiért végülis eladtam a szenet?

Dzsini
Pontosan annyit tud mindenki róla, ami a ma délelõtt belinkelt cikkben van. A többi találgatás.

Egyébként azt tudja valaki, hogy ennek a kárpótlás játék dolognak milyen feltételei vannak? Mert én csak 14-én regisztráltam be a játékot, de így is szívok egy csomót vele. remélem nem fogok kimaradni a szórásból.
köszi, asszem megtaláltam, figyelem

A mohának mindig a déli oldala fás!

Vigyázz, mert ez a lehetõség csak egy bizonyos ideig él! Originen apró betûvel ott vannak a részletek, vagy az emailben amiben a vásárlás igazolását kiküldték neked.
off:

amikor vásároltam a SC2013-at akkor kaptam egy ilyet:

20€ Off your next purchase

de semmi kód semmi infó, hogy hogyan lehetne veváltani (majd egy jövõbeni vásárláskor)

ha valamit most beteszek a kosárba, akkor max egy redim kódot lehetne megadni kedvezménynek.....

másnak is van hasonló "bónusza" ?

A mohának mindig a déli oldala fás!

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis nem akar fejlõdni a high tech iparom. 70 000 lakosom van, kiépítettem egyetemet, fejlett tûzoltóságot, rendõrséget, kórházat. villamos hálózatot hogy könynen eljussanak a munkába. Seméttel nincsen gondom, egyetemet sokan látogatják, az R épületek nagyon lassan fejlõdnek, sok a munkanélküli, és nem fejlõdek az iparom. Esetleg tudok screenshotokat is belinkelni hátha úgy jobban látjátok.
$ 10 614 / 9486 betöltetlen állás
$$ 6660 / 1678 betöltetlen állás
$$$ 2328 / 850 betöltetlen állás

Parkosítottam mindent amit tudtam. Elég magas a munkanélküliségem, és az R illetve az I épületekbõl kevés van az RCI szerint... Mi lehet a baj?

Dzsini
Nem a teljes forráskód ismert, csak bizonyos részek, amiket a package-eken keresztül kezelnek (pl. az UI, a kezelõfelület dolgai - a felfújt lakosságot onnan tudják)
Gyakorlatilag nem változott a Sims-hez képest a csomagkezelés, azt írják ott is egy csomó scriptet és változót át lehet gyúrni, amihez itt hozzáférnek, azt itt is (fõleg úgy, hogy Javascriptben programozható a dolog). Ezért is mondták, hogy erõsen mod-barát a rendszer, csak egyelõre nincs hivatalos támogatása a dolognak (ami nem akadályoz meg senkit abban, hogy pl. régióközi utakat építgessen 😊 ).

Shiver
"simcity 2013" evvel keressél máskor, nekem eddig bejött vagy simcity hivatalos forum és ott search

Shiver
nincsmit😊

Köszi jelentem.

Szoktam használni a keresõt, de nagyon zseniális ötlet volt csak simán "Sim City" nevet adni a játéknak.. mindenrõl szokott találat lenni csak errõl a játékrol nem 😊
nyirog
#7096: Na ez új, errõl lemaradtam, hogy már hozzá lehet férni a forráskódhoz. Akkor gondolom az offline infót meg a többi cuccot is onnan bogarászták ki, igazából csak azért lep meg, mert SC4-hez a mai napig nem adták ki a forráskódot - de az is lehet, hogy valamit félreértek 😄

nyirog
Köszi , mindjárt be is rakom a bannerba

nyirog
Sokszor érzem úgy h neked szerintem határtalan türelmed van az emberekkel 😄

Shiver
2,3,4 mehet együtt is 😊

Shiver

kuka!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
1: vársz türelemmel, hogy javítsák a problémát
2: jelented a supportnak, hátha számít (angolul persze)
3(opcionális): káromkodsz
4: hagyod a fenébe, és építesz újat helyette

Shiver
van egy rossz hírem 😊 ebbõl már kitalálod hogy mit kéne tenni ugye?😊

Még egyszer megkérdezném, ha nem akarja betölteni a városaimat, akkor mi a teendõ? 4 város, ebbõl 2 mûködik jelenleg, össz kb 300k lakos, és nyilván a pénzesebbek nem mennek :/
elite
Nem mondtam hogy nem hiszem, csak nem találtam.

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Shiver
ha kell mellékelek neked képet hogy elhidd 😊

elite
Ja! A tram szóra kerestem, azért nem találtam...

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Dzsini
Csupán ennyi van róla a bugok listájában:
Streetcars stop working. Rebuilding the depot doesn't help.