11758
  • Coolfire
    Másik hülye kérdés:műanyagot csak újrahasznosítással lehet előállítani?:))
  • Hujje
    Bemész és kiderül. :) Ha játékon belül rákeresel valaki, nem kell felvenned, anélkül is belenézhetsz a régióiba. Szóval nem zavarod, de csekkolhatod a régióját.
  • Tuvok #7987
    Na most egy hülye kérdés, de a multi listában a 16/16, vagy a 16/0 jelenti, hogy a régió televan ?
  • Tuvok #7986
    Na épp ez jutott eszembe, hogy ha rárakom a tisztító telep melletti trutymós vízre a vízpumpa telepet, és arra szűrős pumpákat teszek nem egyszerűt, akkor elvileg sokkal lassabban fogyhat ki a víz a pumpa alól, és talán a szennyezettség is elfogadható lesz

De sajnos helyem nincs ezt megvalósítani, úgyhogy ismerőssel lehet átköltözünk Kelet 2-re és nézünk egy régiót ahol már vannak/vagytok, ne lepődjön meg senki ha esetleg felveszem barátlistára :D (TuvokHUN)
  • Bazsa241
    AKkor az azert van mert gondolom a szenyvíz kiömlő helyére raktad a tisztítót... amugy még az se baj ha szaros a talajvíz csak így nagy vizpumpat kell raknod vízszűrős szivattyúkkal ami drágább egy kicsit
  • Tuvok #7984
    Nem kiömlőm van, hanem (nagy) szennyvíztisztító telepem, és totál barna mellette a vízkészlet . Pedig se bánya, se gyár nincs ott .
  • HyperMonkey
    A játék elején érdemes a vízes területeket elkeríteni, megjelölni pl föld úttal (óccsó) és így mindig lesz helyed a víz cuccokra. De igaz, tényleg hama elfogy a víz.

Én parasztokat telepítek a városba, azok a földre köpködnek és lesz talajvíz ha beszívja :D
  • Dzsini
    Nem a kiömlő, a rendes tisztító pumpál tiszta vizet a föld alá.
  • Tuvok #7981
    Hát csak a szennyvíztisztító mocsokul szennyezi a vizet, plusz helyem sincs mellérakni sehol .
  • BYpsilon
    Szenyvíztisztító vissza pumpálja vizet a földbe és mellé kell építeni vízkutakat. Nem fogsz kifogyni a vízből.
  • Tuvok #7979
    Második év decemberére a második helyről fogy el teljesen a víz a másik városomban is, itt is beütött a sivatag-effektus :( Ez így nagyon gáz :(
  • HyperMonkey
    Lépj be a műanyagos városodba, menj ki régió nézetbe és azt hiszem a legszélső jobb oldali ikonnál tudsz ilyeneket küldeni a másik városodnak.

Importálni a kereskedelmi lerakatban csak globális piacról tudsz. Az import-exoprt nem működik két város között ha jól tudom.
  • Bal0924
    A fémipari központot hogy tudom növelni a napi profitot? Most fixen van egy összegen, hogy lehet növelni?
    Az ilyenekhez nem értek..:)
  • bexinho
    Komárom megye elég szépen alakul. Már ketten vagyunk (Tatabánya, Komárom), aki akar vagy nem fér be máshová, csatlakozzon nyugodtan! (multiplayer listában is elérhetőek vagyunk)
  • Bal0924
    Processzorokat szeretnék gyártani. A szén- és az ércbánya megvan.
    A műanyag egy másik városban van. Azt hogyan tudom a városba importálni? A kereskedelmi lerakatban nem tudok műanyagraktárat építeni.
  • Bal0924
    Köszi.
  • Dzsini
    Nem, ötvözetre (cső a képe) - kohóban szénből és ércből készül.
  • Bal0924
    Az ötvözet alatt mit ért? Ércre gondol?
  • mester1987
    Majdnem. Na most:

• mester1987
  • Ironman2
    Nálam is ugyanez a probléma,de nekem a bünözés miatt tüntetnek a városban,pedig nincs bünözés,szerintem simán bug!
  • Hujje
    Nálam ilyen még sose volt. Egyetlen egyszer fagytam bele, de akkor alt+tabbal ki/be lépegettem.
  • Bal0924
    Mi a baj a játékkal? 10perc alatt 3x is összeomlott és kilépett a főmenübe..
    A harmadik alkalommal még be sem lépett és összeomlott..:S
  • mrmilan
    Nem olyan vészesen rinyálnak, de néha van egy-két elégedetlenkedő lakó. Az meg szerintem elkerülhetetlen.
  • mrmilan
    Az is van.
  • Hujje
    Bizony, bővíteni kell egy égetővel, ennyi az egész.
  • Mighty
    Szemétégető a megoldás, ráadásul keveset szennyezi a levegőt. :)
  • mrmilan
    Egyébkén ezért is lenne jó, ha kicsit lehetne a beépíthető területet bővíteni, mert unom ha azon variál a város (piros kukaikonnal), hogy mindjárt megtelik a lerakó, és nincs helyem másikat lerakni (persze lehet bontani, területet felszabadítani + másik város kukásaival dolgoztatni).
  • mrmilan
    4 placcosra bővített lerakóval + full kukásautó flottával is írja néha.
  • Hujje
    Az önmagában, hogy van szemétlerakód nem garancia, hogy össze is szedik a szemetet. Ilyenkor érdemes a szemeteskocsi flottádat bővíteni.

Bár amíg az útkereső motor nem jó, fene tudja. Tegnap pl. direkt néztem, hogy hol van szemetes kuka jel (ahonnan el kell szállítani a szemetet) és követtem a kukás autót. Összevissza ment a városban, sokszor jópár ilyen ház előtt elment, mégse állt meg kihozni a szemetet.
  • Sordoran
    Oh fák... Tegnap direkt siettem, telefonon rendeltem meg a játékot, 15:54-kor, mert írták, hogy ha 16ig megrendelem, akkor már másnap megjön. Erre most kaptam e-mail-t, hogy átadták futárszolgálatnak, ma negyed 12kor... Vagyis csak holnap jön meg várhatóan. Nem bírom ki holnapig :(
  • mrmilan
    Nálam is jelentkezett a probléma. Sőt van szemétlerakóm, nincs fullon + hulladékhasznosító. Mégis írják néha, hogy belefulladnak a szemétbe. Hát fulladjanak bele. Ezeknek a (bugos) simeknek semmi sem tetszik.
  • Gendou
    Sziasztok szeretnék segítséget kérni !
    A városházán állandóan lázadoznak az emberek hogy túl sok a baktérium.
    Már 3 kórházam is van, mindenhol jó a lefedettség pedig a népesség nem is indolokna még 3 kórházat. A térképeket szemlélve sehol nem látok szennyezést, nincs talajszennyezés, nincs vízszennyezés, nincs szemét az utcákon, nincs légszennyezés, egyszóval minden térkép FEHÉR és tökéletes. Egyszerűen nem találom meg hol a hiba!
    Lehet hogy ez egy bug a játékban? Valakinek hasonló? Más fórumokon olvastam hogy építsek velness épületet stb, de hát még csak 3000 a lakosság, és mellesleg pénz sincs rá. Nem hiszem hogy ez lenne a megoldás. Amit megtudtam tenni, hogy teleraktam mindent parkokkal, meg sűrűn fákkal, de a tüntetők nem mennek el!
    Köszi előre is a válaszokat !!!
  • mrmilan
    Kimazsolázom.
  • Dzsini
    Pár napja reggel írtam egy hosszabb szösszenetet ide a fórumba a lakosságkijelzés felfújásáról, és az abból adódó problémákról.
  • mrmilan
    Maradék 260 ezer akart lenni, bocs.
  • mrmilan
    "300 ezer fő az kb. 40 ezer valódi lakost (aki tényleg dolgozik vagy vásárol - lásd a lakosság adatlapján a második oldalon) jelent."
    Tehát akkor a maradék 160 ezer otthon rejszol? Munkanélküli? Átjár a másik városba dolgozni, és a saját városodban lakik?
  • elite
    Én is melózom, csak késő esténként tudok játszani, és nem is minden nap. De a varázs azt hiszem évekig nem fog elmúlni.
    Úgy érzem ez még csak a kezdet, mint egy kurva jó sorozat pilot része.
    Előbb kijavítanak minden bugot, aztán jöhet az alapterület megnövelése, aztán az extra funkciók, metro, farmok, új épületek stb.
    Aztán jöhetnek a modderek, és akkor határ a csillagos ég.
    Szeretném, ha lennének valódi épületek majd így, meki, tesco, mediamarkt, lidl, penny stbstbstb.
    Ha már itt tartunk, jó volna a funkció ami volt a 4ben már: make building historycal.
  • Dzsini
    - Megtanulták az alap dolgokat a játékban, és nem jönnek az alapismereti kérdések.

Mindenesetre tényleg nem árt, ha egy kicsit lenyugszik végre a téma, és egyre inkább csak az érdekesebb, különlegesebb dolgok miatt van aktivitás.
  • Sordoran
    - mert sokan dolgoznak/suliban vannak
    - a szerverek jó állapotban vannak, csökkentek a bugok kártékonysága így belemerülnek a játékba
    - elmúlt pár embernél a varázs és nem játszik :D