11758
  • csimposz
    Adjatok nekem tanácsot légyszi turizmus és kaszinó spec-el kapcsolatban.
    Van mindenféle tömegközelekedési eszközöm, kb egy kupacban, közel a turizmust segítő épületek, 4db megépítve, maxon vagyok, plusz még a stadiont is megcsináltam. Gazdag részen, jó közlekedéssel. Még sem jönnek elegen a városba. Mi lehet a baj? Egyszerűen képtelenség a játékbarlangot pluszra hozni, pedig rendezvények is vannak a városban majdnem minden nap.
  • reménytelen
    [b]Thaplómocsár[b] (Thaplómocsari Ordenáré Tivadar trágár költő után szabadon) is egészséges növekedésnek indult a Duna Delta régióban

• bexinho
    Az én esetemben (132 ezer fő) +3-4ezer a bevétel óránként. Jobb napokon volt, hogy 12-14 ezer. Így elég hamar elértem az 500-600 ezer "pénzértéket". Viszont hely hiányában már nem tudtam kimaxolni az egyetemet, meg pl a távolsági buszjáratot sem. Tudom, hogy városokat kell specializálni, de nekem még mindig fura, hogy nem tudok egy várost teljesen önellátóvá tenni minden szempontból.
  • BYpsilon
    Nagyjából igen, mert olyan intézmény rendszer van már kiépülve a szükségletek kielégítéséhez, amit nem fedez az adóbevétel.
  • I.C.ram
    Miért van az, hogy akárhányszor látok nagyobbacska várost, mindegyik veszteséges. Ilyen lakosságnál már csak a rendezvények, kereskedelem, stbkből lehet megélni?
  • BYpsilon
    Egy lát kép a Duna Delta régióból a városomból.
  • BYpsilon
    Értem, akkor csak akkor kapja meg a pénzt ha a gyűjtés véget ér.
  • Sordoran
    Ha nem sikeres a gyűjtés, nem vonják le a pénzt.
  • BYpsilon
    Ennyit erről. http://www.kickstarter.com/projects/1584821767/civitas-plan-develop-and-manage-the-city-of-your-d

4 napja törölték a gyűjtést. Vajon visszafizeti?
  • bexinho
    Én pont ezen a területen épülgetek, ahol te is vagy :) Nekem így néz ki jelen pillanatban (132 ezer lakossal):

• attiGT
    No, harmadik városomat kezdtem nemrég, teljesen másik régióba, mint eddig. Úgy éreztem gyűjtöttem elég tapasztalatot ahhoz, hogy hosszútávon is jövedelmező és stabil várost építsek. Ebben a térségben, ahol kezdtem, sok a nyersanyag: van érc, szén és olaj is bőven. Eddig csak az első kettőt bányászom 1-1 bányával, nemsokára maxos fúrókkal. Na most, már van teherkikötőm is, csatlakoztatva lesz vasúthoz, egy másik pedig hajón fogja szállítani az olajat, bár nem tudom, lehet azt is vasút fogja végül.

A kérdésem annyi lenne, hogy a 250ezres napi profithoz ugye nem elég ez az 1-1 bánya, még ha 4 fúró is van mindkettőn, igaz? Olajat ugye még nem bányászom, oda tudnék talán kettő bányát lehelyezni, meg még egyet ércre... Csak azért kérdezem, mert előző bányászvárosomba (ahol totál kezdőként semmit nem tudtam előre terezni és nem lett valami jövedelmező) már volt fémipari részleg a kereskedelmi központhoz aktiválva, szóval meg tudtam építeni, ami persze kell ahhoz, hogy a teherkikötőből tudjam exportálni a nyersanyagokat...
    Remélem érthetően írtam le :)
  • Bal0924
    Hogy tudok rávenni több diákot hogy járjanak egyetemre? 2600nál többen nem nagyon akarnak járni..
  • abysan
    Megtörtént, köszi :)
  • BYpsilon
    Küldj ismerős kérést originen az ID-mre, és kb 20 merc mulva kapsz invitet.
  • abysan
    Valaki behív mondjuk a Duna-Deltába? :)
  • xendi
    Várom a szomszédokat :) Európa - Kelet 3 / Simsinárium
  • natalyel
    A régiónk - és a városom - madártávlatból. Háttérben három másik játékos városa.

Másnak nincsenek képei? Szívesen megnézném őket...
    :)
  • natalyel
    Intermouse(/pol) hirdetmény!

Megbízható források jelentették, hogy a hírhedt gyújtogató elhagyta 1942 városát, és a mi városunkban keres új helyszíneket a látványos akcióinak. A Bocage Csibészei bandába beépült emberünk azonosította: alvilági körökben csak Szépfiú Andersennek hívják. Igazoltassanak minden '78-as sárga Impalát.
    Mától megerősített járőrszolgálatot teljesítünk az utakon.
  • csuszi
    :D pm
  • natalyel
    Villers-Bocage régió polgármesterei!
    Beindítottam a térségi buszjáratot, mert annyian özönlenek a városomba, hogy egy egész napos full dugóm volt. Nem árt a becsatlakozó útjaitok mellé P+R parkolóval készülnötök, ahhoz alapból jár egy buszmegálló is, két legyet egy csapásra.
    Long Life and Prosper!

:)
  • abysan
    Ez nagyon rosszul érint :(

Már 44 órám van a játékban, ehhez csomó szép kis medáll is dukál, amit sajnálok, de mindegy, átmegyek hozzátok :)
  • Dzsini
    Sajnos nincs rá lehetőség, kérdezték a nemzetközi fórumon is, mindenhol külön kell begyűjteni / kinyitni mindent.
  • natalyel
    OFF:
    Amúgy bal felső sarokban van a Régiófal ikon. Hagyatm már ott pár üzenetet, de úgy látom senki nem olvassa :). Néha hasznos lehet...
    ON
  • csimposz
    Mivel csökkenthetném a légszennyezettséget? Parkot nem tehetek ipar közelébe, mert a turisták lebetegednek. Van valamilyen másik mód?
  • csuszi
  • I.C.ram
    Az mi a franctól van, hogy beragadtak a kereskedő autóim? Bent áll a 4-ből három teherautó mindig. A raktára meg tele vannak.
  • abysan
    Hali. Egy pár napja olvaslak titeket, de lehetetlen veletek lépést tartani, annyi üzenetet generáltok :D

Választ viszont nem találtam a kérdésekre. Van arról szó esetleg, hogy a szerverek között szinkronizálva legyenek a teljesítmények? Mert a Kelet 1-en vagyok, de szívesen átmennék a Kelet 2-re is, csak nem kapom meg ott a Kelet 1-es teljesítményeket :(
  • natalyel
    Hát nem tudom, lekopogom, de nálam egyetlen bug sem jött elő továbbra sem. Csuszival egy régióban vagyok, most direkt kiléptem teljesen a játékból és vissza, minden úgy és ott van, ahogy hagytam.

Amúgy nem kell olyan komolyan venni a tüntetőket, meg az időnkénti sírást. A lényeg az egyes térképeken látszik - áramellátás, víz, csatorna, rendőrség, kórházi lefedettség. Itt látni jól, hogy mire van szükség. Ha mindig a lakókra hallgatunk, meg a tanácsadókra, már régesrég csődbe lenne minden város.
  • Dzsini
    Ha kiválasztottad, kiválasztottad. Ha nem töltöd le hónap végéig, elvész.
  • Faterx
    Halló!
    Ha kiválasztottam egy ingyenes játékot de nem töltöttem le, hogy lehetne visszacsinálni?
    (Mármint másikat választani)
  • Taibi
    Szeretnék csatlakozni valamelyik magyar régióhoz.
    Kezdő simcitys vagyok. Hétköznapokon kevés időt tudok játékra szánni (max napi 1 óra, de az se mindig), úghogy elsősorban hétvégi játékos vagyok, olyankor azért több idő jut erre a mókára.
    Jó volna olyan régióhoz csatlakozni, ahol valóban van csapatmunka, kommunikáció a polgármesterek között, és ahol hosszútávú játékban gondolkoznak a felek.
    Tudom, ott van a fent a multilista, de az alapján nem tudom hogy melyik volna ideális nekem.
    Tudnátok ajánlani valamit? :)
  • BYpsilon
    A dugó nem csak abból ered, hogy mennyire jó az úthálózatod. A vonat ás repülőtér az csak még több túrsitát hoz a városba, növelve forgalmat.
    A zonázás sem mindegy, mi hova esik. Valamint a különféle vagyonhelyzetű épületek.
    Nálam abból volt nagy dugó hogy a város két ellentétes részén voltak a szegény lakónegyedek és üzleti negyedek. A város közepe full dugó volt. Kicsit átzonázva és vagyoni helyzeteket közelebb hoztam egymáshoz.
  • Bal0924
    Köszi.
    (megoldás: Nem lesznek utak :D nincs dugó...)
  • Hujje
    Ez a feladat, amit meg kell oldanod :)
  • Bal0924
    Nem bírom a forgalmi dugókkal!! :S
    Újjászerveztem az egész útrendszert, van villamos, busz, még 1 kevés vonat is. (meg 1 repteret is csináltam.:D)
    És még mindig dugó van...
  • Laci82
    Senkinek nem volt ilyen problémája mint nekem ?:O
  • bexinho
    Tudom, de nem mindegyiket. Vagyis az első kettőt két szélére, a harmadikat az épület mögé, majd a negyedik annak tetejére húztam.

Van kaszinóm, bár a bűnözést teljesen visszaszorítottam. Még a szomszédos városba is küldök pár járőrt, tűzoltót, kukást és mentőt. Annyi plusz pénzem volt, hogy nem tudtam mire költeni, így gondoltam inkább beruházok egy nagyobb intézménybe. Ezért épültek meg. De még így is magasan pozitívban vagyok. Másik városból jönnek a felsőoktatásomba, az üzleteimbe, szóval nincs itt gond, de most per pillanat stagnál a fejlődés, vagy nagyon minimálisan emelkedik.
  • csuszi
    amúgy a polgármesteri addonokat lehet egymásra rakni. földszint, emelet.
  • Laci82
    Sziasztok.
    Ti le tudtátok tölteni az ingyenes játékot amit választottatok ?
    Tegnap letöltési hibát írt az origin,most beléptem és a store-ban csak a nagy fehérség és semmi más.
  • Dzsini
    És itt ráadásul senki nem veszi zokon, ha ledózerolod a házát (különben sincs állandó lakója :) ), folyamatosan próbálnak beköltözni a lakók, ha van hely.