SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

khalmi77
én is jobban örülnék egy sc dlc-nek, de valszeg az EA nem így gondolkodik. Mindenesetre, akármit is kapunk, mivel ingyen van, nem igazán lehet rá panasz. Inkább örüljetek... végtére is nem kényszerít senki puskával téged, hogy az esetleges ingyen sims3-at letöltsed és toljad 😊

Én valami multisnak örülnék, vagy SimCity dlcnek énis. Az aranyos lenne, és valahol feküdne is a dolog. A deluxe dlc-ket lehet odaadják majd ingyen aztán szevasz. Amúgy sem hiszem, hogy abból sokan vesznek már.
sziasztok szivesen csatlakoznék egy magyar régióhoz ha van valahol hely. ID: karolyzoli14
Shiver
azért a sims-el ne akarják kiszúrni a szemem, nem véletlen nem vettem meg egy részt sem a megjelenése óta. bugyuta játék szerintem. kb farmville szintû

nekem inkább simcity dlc kéne, igaz ez csak azoknak jó egyelõre akiknek nincs meg a város pakk és vágynak rá

A felhők felett mindig süt a nap

Pontosítk: nem hiányt mutat, hanem piros alattuk a kör. Az "ügynökcsomagok" akkor indulnak útnak 😊.

Igen, sõt, mikor belépsz a városba, leállítod az idõt és megnézed az áram-, vízellátást: sok-sok épületre hiányt mutat, mintha akkor kezdené tolni nekik a cuccot. 😊

Nálatok is van az a jelenség, hogy pl van egy prosperáló termelõ pozitív mérleggel rendelkezõ város és aznap abba hagyjátok a játékot, másnap mikor visszatöltitek, akkor hirtelen negatívban kezd termelés akadozik stb...és el kell tellni ingame jó néhány órának mikor az az állapot áll vissza mikor kiléptél?

olyan mintha az aktuális bevétel/kiadást kb 0-ról kezdi kiszámolni betöltés után a game, soha sem azok az aktuális paraméterek mint mikor kilépsz...

A mohának mindig a déli oldala fás!

hm?
Carlos
Újreg... <#wilting>

Þór vígi þessi rúnar

DDDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ha egy régióban megépítek egy nagy mûvet, akkor az csak azokra a városokra lesz hatással, amelyekkel összeköttetésben van, vagy a régió összes városával. Mert nem tudom elképzelni, hogyan mennek a turisták a reptérrõl, ha az autópálya nem vezet oda.
Kibökni 😄 Telhetetlen magyar népség. Egy elején bár rosszul mûködõ, de amúgy zseniális játékkal bökték ki mindenki szemét. Most már mindenki Crysist akar ingyen... micsoda ország ez 😄
Carlos
Ha Sims-ekkel akarják kibökni a szemem megtépem õket! 😊

Þór vígi þessi rúnar

Sims3 megvan már eredetiben,Sims2 még wirágbolti nálam,bár lassan 10 éves játék,de még mindig 4000 körül van az ára az alapnak

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
/facepalm

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Miért ne? Az ingyenes alapjáték egy belépõ a rengeteg DLC megvásárlásához.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Aha dmelyik hsz-t kellene neznem?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Nem tudom mi lesz a választék,de sejtem hogy Sims1-2 nem lesz benne,az túl nagy név.Olyat éri meg leszedni tõlük amiben van multi is

most irtam hogy legkorábban is csak 14 óra után kapod meg

Tegnap írtam, hogy több, mint 5000 szegény munkaerõ hiányzik az olajipari városomból. Az egy dolog, hogy a kacskaringós utak miatt valószínûleg elcsesztem az úthálózatot. Viszont betelepültem egy másik városba a régióban.
A vizet, áramot, csatornázást a nagyvárostól veszem. A terv az lenne, hogy javarészt alvóváros lenne, ingázók járnának - buszokkal - olajat termelni.
Az ötlet nagyszerû, de a város csatlakozásánál akkora dugó alakult ki már 8ezres lélekszámnál is, hogy öröm volt nézni. Oké, rakjunk le sok P+R parkolót és több busz kell. Szuper, az össze lakos autója a parkolókba illetve a buszpályaudvarra megy, onnan meg buszok indulnak kifelé. Mennének, de a a parkolókba nem csak beállnak, hanem idõnként kifelé is özönlenek, mikor hazatérnek. És ilyenkor megint megáll az élet: se ki, se be. Ráadásul az összes pénz elment ennek kiépítésére, és adók felhúzásával is nulla körüli a bevétel. Ha rakok több lakost, a dugó még nagyobb lesz 😊.

Szóval egyelõre inkább maradok az önellátó városoknál...

Dzsini
Szia, te vissza szoktál olvasni néhány tíz hozzászólást a topicokban, ahova beírsz?

Sziasztok ti mar kaptatok emailt az igert jatekkal kapcsolatban?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

azt majd csak délután kapod meg!

AnarchoiD

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Dzsini
Ami onnantól érdekes, hogy Ocean Quigley egy twitben azt, mondta, hogy hajrá modderek, lehet nyúzni az állományokat.

- Will modded .package files be allowed at launch or am I wasting my time?
(Ocean Quigley)
- I say go for it, but it'll be a little while before we can provide any support.

(másnap jött egy patch, ami helybõl megnehezítette a modderek dolgát, de kizárások ilyesmi miatt nem történtek 😛 )

Carlos
Csakhogy elrontsam sokak kedvét.
Gondolom MINDENKI végigolvasta az EULA-t (<#idiota>).

Az ilyen dolgok eléggé súlyosan sértik, ugyanis tiltva van a reverse engineering, exploiting, visszafejtés, kódmodosítás.
Engem nem érdekel ki mit csinál, de ha mondjuk maxis küld egy csomagot, hogy csekkold hogy megvan-e ez a sor és azt kapja hogy false, akkor bizony lesújt a banhammer!

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Ezt az elsõ pár napban már kiderítették.
És ki is lehet szedni, viszont az állásokat továbbra is a felhõben tartja számon, ez a hard disconnect azért van, hogy ne csússzon szét teljesen a kvázi-szinkron a városok között (lásd lejjebb a feltételezett ajándékküldõ metódust), offline nem tudsz várost váltani, nem mûködnek a régiós események, stb.
A központ nem csak állásokat tárol és szinkronizál, ahogy azt néhányan még mindig hiszik, akkor pár napon belül elkészült volna a "Simcity_Server_Install.exe", ami átirányítja a helyben futó szervermásolatra a mentési metódust (megnézik, hogy milyen válaszcsomagok jönnek, és azt emulálják), és jónapot, legalább privát játékra alkalmas lenne a kalózváltozat. Az, hogy ezt lassan 2 hete nem érték el, az azt jelenti, hogy többrõl van szó. A csomagokat könnyedén feltúrták (ezért ismert a lakosságkiírás pontos forráskódja is), mert ugyanúgy tárolják, mint a Simsben.

Mindent a kezükbe adtak EA/Maxisék a kalózoknak, hogy próbálkozzanak 😊

aha, így tiszta, köszi 😊

A mohának mindig a déli oldala fás!

Fpocok
Ja értem.
A dupeolás meghagyásánál csak egy rosszabb dolog van: Azok a senkiházik, akik ezt kihasználják <#vigyor4>

Parasite Eve 2, best game EVER!

Jeffjohnson
Úgy legyen <#eljen>

Dzsini
Odaírtam, hogy ez saját spekuláció a tapasztalatok alapján, nem biztos, hogy így van, biztosan vannak, akik már kitesztelték a dolgot, de én nem foglalkoztam vele, nem olvastam utána. Aki megteszi, majd kijavít.

Bár ahogy látom ritka dolog az, hogy angolul 2-nél több mondatot bárki hajlandó legyen elolvasni...

Dzsini
Ez nem marketing, ez arcmentés 😊 Pont ezért gondolom, hogy (valóban, az elõrendelésektõl eltekintve) kapunk egy listát, és abból választhatsz.
Miért adnának Sims részt annak, akinek megvan az összes? Miért adnának FPS-t annak, aki soha nem játszik olyasmivel?
Összeállítanak egy vegyes listát a saját portfólióból, és válassz.

Fpocok
Ez de szar így.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Jeffjohnson
Igen van logika abban amit írsz, bár én nem hiszem, hogy a top kategóriás játékokból kapunk választási lehetõséget. Én szerintem egy Sims csomagból választhatunk majd. Egyébként jó marketing lett volna egy szabad választás mondjuk pre-order játékok kivételével.

Dzsini
"And to get us back in your good graces, we’re going to offer you a free PC download game from the EA portfolio. On March 18, SimCity players who have activated their game will receive an email telling them how to redeem their free game."

Ebben valóban nem írják, hogy te választhatnál a portfólióból, de azt sem, hogy nem - logikusabb a választható játék (egy listáról), hiszen mi van, ha a fix felajánlás már megvan?

Jeffjohnson
Itt a hivatalos bejelentésrõl a link:
LINK

Carlos
e! Ezt hol olvastad?

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Az ajándékrendszerrel ahogy írják sok gond van (nem foglalkoztam még vele, így nem ástam bele nagyon) - ahogy leírod az alapján az történt, hogy tõle elmentette az "elküldtem az ajándékot" állapotot, viszont még nem mentette el a "megérkezett az ajándék" állapotot (hiszen beragadt a pénzszállítója a saját szimulációban), így amíg te aktív vagy, minden szinkronizáláskor megkapod a "jön egy ajándék" jelzést, a te térképedre felpakolja a teherautókat, azok befutnak, te megkapod az árut majd a következõ szinkronnál újra megkapod a "jön egy ajándék" jelzést... amíg az õ városa el nem menti a "megérkezett" jelzést a régióba.

(ha ez tényleg így mûködik, akkor ezt ki is lehetne használni, egy gazdag városnál elmenteni egy óriási ajándékot X város irányába, majd mielõtt odaérnek a teherautók kilépni a városból - elmenteni a régióba - majd a másik várossal játszva megkapni minden szinkronizáláskor a küldött pénzt mindaddig, amíg a másik várost nem töltöd be)

Jeffjohnson
Igen ezt írta "we’re going to offer you a free PC download game from the EA portfolio." Nem tudom, hogy vagytok vele de nekem ez azt jelenti, hogy õk ajánlanak fel egy ingyenes játékot és nem mi választunk.

Léptünk már ki játékból mindketten, és vissza. Maradt a bug(?) ugyanúgy.
Ajándék címén gondolom tényleg csak igazi ajándék érkezhetne a másik játékostól/polgármestertõl, és semmi rejtett költségvetési tranzakciót nem jelent.

Kiderül mi lesz pár nap múlva, marad-e a bug. De végre egy jótékony bug, ha úgy vesszük. A 2db újrahasznosító központ úgy se jó semmire sem. 😞
Legalább van egy kis ellensúlyozás. 😄
Jeffjohnson
Lehet nem a hivatalos szöveget olvastam de nekem az derült ki belõle, hogy õk ajánlanak fel 1 ingyen játékot nem mi választunk.

Ez egy mákbugnak tûnik! :-D Ki ne kapcsold a játékot! XD

HTW Negat

Arra esetleg tudsz javaslatot, magyarázatot, hogy miért van az a játékban, hogy egy másik város polgármestere küldött nekem X összeg simoleon-t. Ezzel nem is lenne baj, egy idõ után megérkezett, ajándék címén. DE, minden hónapban érkezik hozzám ajándék, 500k-1 milliós címletekben, és akivel játszok, õ nem küldött nekem azóta ajándékot. Tehát mintha beragadna az ajándék, és mindig átküldené nekem. Õ viszont nem lát levonást a költségvetésénél, viszont lát 2db pénzszállítót(?), amik be vannak ragadva, és nem tudnak semerre sem menni.
Dzsini
Épphogy elmúlt éjfél a tenger túlsó felén, türelem.

Öööö. 203000 fõs városról van szó. A tárolók a város szélén vannak, kifele akadálytalanul kijutnak, csak visszafele van sor. Mit tehetek ez ellen?

HTW Negat

Carlos
Elméletileg ma kapunk emailt EA-tõl, hogy milyen játékot választunk. Valaki kapott már ilyen emailt?

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
A dugó okoz problémát, ha megnézed a kereskedelmi információs réteget, akkor láthatod, hogy hol járnak a teherautók - az exportnál el kell egy teherkocsinak hagyni a várost, kigurulni a régióból, majd üresen visszatérni a raktárig, ekkor indulhat el a következõ adaggal. Ha kifele és befele is beragad a dugóba, akkor bizony elõfordulhatnak problémák.
Ha egy ilyen kicsi városnál már ekkora közlekedési gondjaid vannak, akkor valamit nem jól szerveztél...

Dzsini
Ez annyi, hogy játék közben kb. 5 percenként menti el a városod "aktuális" tartalmát a szerveren és tölti le a régió többi adatát (közben átmenetileg a gépeden tárolja - ezen dolgoznak a kalózbácsik és nénik, hogy a szinkronizálást ki lehessen valahogy kerülni, és a szóló játékot valahogy lehetõvé tenni), amit a városból kilépéskor kezd elmenteni a szerver irányába a normál ütemterven kívül. Kilépéskor ezt a mentést érthetõ módon nem szakítja félbe, hanem szól, hogy még folyik a mentés, türelem - ha a fõmenüben vársz egy percet, akkor fel se ugrik, mert a háttérben lefolyik a mentés.

Ezt a régiós mentett állapotot látja amúgy a többi régiólakó a térképen (ezt tudja meglátogatni, ennek a hatásait érzékeli), és ha átcsoportosítasz pl. 10 rendõrautót egyik városból a másikba (vagy küldesz neki pénzt, alapanyagot, vagy megy a nagy mû építésbe alapanyag), akkor annak a hatása csak a legközelebbi mentés pillanatától lesz érzékelhetõ a többiek számára. Ezért fordul elõ pl. az, hogy az egyik városból még 400, a másikból meg mondjuk 800 alapanyag látszik egy nagy mûnél - nincs folyamatosan szinkronban az összes város.

Sziasztok! Megadom magam. Valaki dobjon fel egy ötletet, legyen szíves, hogy mi a fenét csináljak! 16 db autónak kellene a teli kereskedelmi lerakataimból az olajat exportálni. Ezeknek napi 22500 bevételt sikerül termelni, ami 5 kocsinyi szállítmányt jelent egy nap alatt(szerény számításaim szerint). Egyrészt gyanítom, hogy a város bejáratánál lévõ dugó is okozhat problémát, de az. hogy 1 nap alatt nem ér el minden kocsi legalább egy kört számomra hihetetlen. Megoldást jelenthetne a vasúti teherszállítás, de azt nem tudom igénybe venni, míg el nem szállítok 160000 értékû olajat.<#falbav> Ördögi kör..

HTW Negat