SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó tipp volt ez a nem beépíteni mindent mint az állat taktika. Így dönthetek idõvel, hogy milyen irányba vigyem a várost. Éppen pluszban tartom magamat, a legminimálisabb adókkal és viszem egyre lejjebb, ahogy jönnek az emberek, így fejlõdök de nem foglalom a helyet.Mûködik. THX!
Épül az új bányászvárosom, késõbb elektronikai lesz 😉

I.C.ram
Bányász várost indítottam, de lassan kezd fogyni a nyersanyag. Lehet az olajipari központot, fémipari, stb. úgy fejleszteni, hogy csak importálsz?
csuszi
olvasom a topicot.
életem elsõ simcityje, ezért kicsit rám hajnalodott mire végeztem.
de
megálljt nem a fáradtság okozott, hanem a szájbavert hulladékbug.
mit lehet tenni, ha a kincstárban van 20 rugó, leáll a feldolgozás?
romboljam le és honnan szedjek 110et? plusz fullra van fejlesztve, proc gyár meg leállt.
ez a traffic bug mellett a legfontosabb hiba. játszhatatlanná teszi a várost...

más:
170ezres a város, dugó még egy sem volt. nemtom hogy ez a patch-nek vagy másnak köszönhetõ, de még csak kocsifeltorlódás se jelentkezett. a buszok zöldek, 18 perccel, a villamos 16 perccel.
minden traffic perfekt a városban. mentõ, rendõr tûzoltó stb.
csak éppen game over a városnak.
ráadásul ha jól rémlik, ha ledózerolnám és elvernék cirka 2kilót megint a feldolgozóra újra leállna 10-20-30 perc múlva.
talán még a traffic problémánál is nagyobb...

MJ rulz Pink Team The Only One

Most nem épülnek a kijelölt zónáim. Nem jön a kis építõ autó. Néztem a buglistát, de rákeresve ilyet nem találtam, a fórum keresõt meg nem tudom normálisan használni. Egy helyen még láttam is hogy felteszik a kérdést, de a válaszok már nem látaszanak, odáig kellene lapozgatnom?
olyan kérdésem lenne, hogy nagy mü építését vissza lehet vonni?
Bungallókkal, ja 😄 Szép tiszta átlátható útrendszert csinálok, új városnál mindig elõbb megtervezem fejben a várost, utána látok neki, de valóban nagyon rohanós tempóban játszottam eddig, majd rájövök ennek az ütemére is, köszi a tippet!
Dzsini
Nem mondjátok <#wink>

(lerakatot az elsõ ipari zóna felhúzásakor meg kell alapítani, sokkal egyenesebben tartja a kereskedelmi és az iparzónák fejlõdését)

A kis alapterületrõl: azért fogy el a hely, mert rohantok - mindent azonnal, minden igényt azonnal kielégíteni, aztán tele vannak bungalókkal a telkek. Csigavér, az emberek tudnak lakótelepi házat is felhúzni, a sûrûség növekedéséhez viszont idõ kell.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szerintem kereskedelmi lerakat kell, de én még ott éppen nem tartok. Olyan idegesítõ, hogy ilyen kis városokat lehet csak csinálni. Már nincs helyem specializálódni, bontani meg nem merek, nehogy visszaessen a lakosság.

A hulladékszállítót még tesztelem így-úgy, próbáljátok ti is, lehet ez lesz.
Mit kell tennem, ha a gyárakra az van kiírva, hogy nem tudom hova szállítani az árut?
mert lehet felkerülök 400 millióval
Akkor lehet forditva müködik a hulladékhasznosító.Ki kell kapcsolni ahhoz hogy menjen?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Na azért ez érdekes:
Jött a feladat, hogy új munkahelyeket kell teremteni, meg volt, hogy a hulladék újrahasznosítás is mûködjön. Mivel a bug miatt nem ment, kikapcsoltam, nem csináltam semmit, mire odanéztem már kiírta, hogy begyûjtötte a megfelelõ szelektív hulladékot ( kikapcsolt állapotban ), és új munkahelyek is teremtõdtek valahogy. Pedig az egérhez sem értem hozzá 😄 Érdekes dolgok zajlanak 😄
Fenrir
Ha a régióban van már közlekedési hivatalom, sõt, az egyik városban már vasútállomás is akkor a másik a városban, ugyanabban a régióban miért nem engedi építeni?

A tooltip azt írja, hogy a régióban legyen ilyen hivatal, ettõl függetlenõl továbbra is úgy érzékeli, hogy nincs.

A halál csupán a kezdet...

Dzsini
Ha átkapcsolod globálisra, már megjelentek rajta néhányan - gondolom elkezdték feldolgozni a városokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ranglista mûködik valakinek??
Dzsini
Még nem mozognak (érezhetõen) az árak a világpiacon, gyártással lehet megélni - pl. ötvözet+mûanyagból processzor.
Az alapanyagokból gyártáshoz - érthetõ módon - eleinte kell a bánya, ha nem olyan a városod, azok nem fognak menni.

Szuper, sikerült a specializálódás is. Néztem azt az életsûrûségi képet, és elvileg ahol zöld, magas oszlop van, ott lesz növekedés. Ezek szerint még több türelem kell hozzá. Most akkor megint kaptam annyi új infót, hogy egy napig elleszek, sajnos nem hagytam elég helyet a specializálódások felépítéséhez, most laktam be teljesen egy 3 városos régiót. Kezdek egy jóval nagyobbat, úgy már izgalmasabb lesz.
Mákom van, egy darab katasztrófa sem sújtott még. Tudja, hogy kezdõ játékos vagyok? 😄

Tetszik a game eddig, de ahogy nézem, ha nem találnak ki még sok sok újdonságot és okosságot, pár hónap alatt kiürül a játéktér. Fõleg mert kb ugyanaz, mint a Cities XL (asszem ez volt a neve), azzal sokat játszottam, de nehezebbre volt véve a forma, ez inkább pihentetõ, mint agyalós, de nagyon kellemes.

Köszönöm az infókat, jó, hogy ilyen türelmes voltál hozzám, biztos jövök még kérdéssel, ha nem tudok kiguglizni valamit 😊
Kezdtem egy új várost aminek a leírásában az szerepel hogy itt csináljunk nagy kereskedelmi központot mert van kikötõ stb.
A város alatt nincs semmilyen nyersanyag forrás , csak víz és szél...
Kérdésem hogyan lehet importtal profitálni? Nem látom hogy változna az árfolyam az egyes termékeknél, illetve nem tudok semmilyen gyártó épületet letenni mert ehhez szükség lenne nyersanyagra ( bányákra ) hogy elkezdjem.

Dzsini
Felül "Eddig ismert bugok" link (angolul van). A tutorialt is bármikor újra végig lehet játszani a menübõl, ahogy a kézikönyvet is bárhány alkalommal kinyithatod.

A ház lakói ha boldogak (van pénzük, munkájuk, pénzköltési lehetõségük, stb.) akkor növekszik az értékük az "épületsûrûségi térképen" (adattérképek, elsõ sor harmadik gombja) - ha ez eléri a maximumot, akkor ha van helyük, nagyobb épületet húznak fel.
Ehhez persze idõ kell (nem 10 perc az 5 perc helyett), ahogy már régebben is említettem: Róma sem egy nap alatt épült fel.

Sorry, és köszönöm, hogy nem kaptam nagyobb fejmosást. Kerestem gugliban, ki is hozta a fórumot több találatban, de azokon még mindenki csak megoldásokkal találgatott. A hibalistát nem lelem, hol fent? ( rákerestem a szóra a lapon de nem jött találat :] )

2. Nem tudom ismerõs e, de ha az embernek van barátnõje, mindig a story videóknál, a tutorialoknál szólal meg, és figyelned kell, mert nem értik meg a nõk, hogy most te játszol, és mindennél fontosabb 😄DD Valahogy ez kimaradt nekem úgy tûnik, megnézem, remélem meglesz.

Még egy plusz kérdés, amit tuti megint ezren megkérdeztek már, de a tutorból nem értettem meg:
A népsûrûség magától idõvel növekszik a körzetekben? Mert én akárhogy várok, egy darab emberrel sem lesz több ha telelaktam a városterületet, pedig elvileg épülnek új dolgok a lakókörzetben. Mi a teendõ?

Dzsini
1: ismert bug, picit próbálj meg visszaolvasni / megnézni fent a hibalistát / használni a keresõt a témában
2: specializációk - bal oldalt a pajzs ikon (a tutorial megmutatta, leírta, hogy milyen módon mûködik)

...ja, és benne van a felhasználói kézikönyvben, ami a menübõl elérhetõ, magyarul van, és tényleg nem túl bonyolult mondatokkal elmagyarázza az alap dolgokat.

Dzsini
Már többször megmondták - nincs lehetõség a sugárzás eltüntetésére. 40-100 éves felezési idõkrõl van szó a valóságban, Fukusima és Csernobil környéke is lak(hat)atlan marad néhány elvetemültön kívül mindenkinek.

(repteret építs rá, és minden befutó turista beteg lesz 😊 )

Erdõ nem sokat segít sajna, pedig pakolom folyamatosan, de még csak javulás se látszik.

&#8222;Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.&#8221;

Sziasztok!

1. kérdés: Nem mûködik a hulladék újrahasznosításom, járnak az autók, elvileg van is rajtuk rakomány 1/3 tonna, mégis áll az üzem. Mit hiányolhat?

2. kérdés: Hol a fenébe vannak a bányák, olajkutak? Elvileg lenne egy rahedli olajam az egyik városban, de nem találom hol lehet olajkutat építeni.
Nem, csak ledózerolni, de ugyanúgy elhagyatott városnak fog látszani. Más által elhagyott várost vissza tudsz foglalni, persze ha megvan neked is az a DLC, ami a játékosnak volt, amúgy még elfoglalni sem tudod.
Várost lehet törölni a régiómból?
Morfi
Gondolom ha odaküldöd a lámákat a városból, akkor majd õk eltüntetik. Úgy is azt írták a 2. generációs reaktorhoz, hogy 3 szemû lámákat termel 😄

Erdõvel próbáltad? Az jó a talajszenneyzésre meg a légszennyezésre is. Hátha a sugárzásra is is jó.

Sugárzást sikerült már valakinek eltüntetni?

&#8222;Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.&#8221;

Dzsini
Nem, elhagyhatja a városát, és akkor más elfoglalhatja.

A fórumokon már kérték, azt írták megoldható, be fog kerülni.

nah fellõttem az elsõ mûholdat végre

Ki lehet valakit rakni egy régióból?
Dzsini
(vagy oldalra, egy szélesvásznú képernyõnél ott van a legtöbb kihasználatlan felület - nekem a tálca és a böngészõ fülei is oldalt vannak, nincs olyan weboldal, ami 1000 pixelnél többet igényelne szélességben - és pár nap alatt meg lehet szokni)

megváltoztatod a felbontást (kisebbre veszed),de felrakhatod felülre a tálcát is!!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kelet 2 - Hungary-ban valaki elhagyta a városát, ha érdekel valakit, akkor vegyen fel ingém és meghívom.

Na ez egy jó kérdés. Még a BF3-nál volt ilyen trükközés, hogy sokkal olcsóbb volt az orosz verzió, és ahhoz lehetett felerõszakolni az angol nyelvi készletet, de egy idõ után - ha jól tudom - visszaállították. A nyelv váltása nem tudom, mûködhet-e egy célzottan külön régiós programmal, fõleg az árkülönbség miatt. Az EA sajna erre nagyon figyel az Originnél.

És az úgy nem mûködik, hogy letörlöd a játékot, Origin-t angolra állítod, letöltöd, telepíted, és akkor angolul indul el? Csak egy tipp.
Tartottam tõle.😞 Nekem ott vált gyanússá, amikor egy külföldi oldalon külön volt említve az EU és a RU/PL/HU kiadás, ami jelentõsen olcsóbb volt. Nem tetszik ez az irány, nagyon nem... :/

Tegnap este nekem is volt hasonló, a zombik kivételével az összes katasztrófa lecsapott.

Kodlovag
Kisebbre kell venni az ablakméretet. Nekem csak így sikerült. Most 1600x900-ban játszom.

creuzfield
Hát én nem tudom mi van ma de 2 órán belül volt 1 zombi támadás és 2 földrengés a legsûrûbben lakott területen persze😊

Van egy alap kaszinó, meg az a scifi kaszinó. Nem tudom, hogy ez utóbbi milyen szintû, de mind a kettõ elég nyereséges, mûködnek rendesen. Egyenlõre!

Dzsini
A magasabb szintû kaszinók mûködnek? Annyi panaszt lehet róluk olvasni...

Én az 576-ban vettem és sajnos csak magyar lengyel és orosz nyelv volt rajta (le is voltam döbbenve ezen). Hülye voltam, hogy nem kérdeztem rá vásárlás elõtt. Én jobban szeretek mindent angolul játszani, a Maxisék humorát egyébként is szerettem eredetiben.

Káosz az autópályán! A reptér felépülte után a sárga taxik ellepték a várost és az autópályát. Át kellett szervezni az úthálózatot, kb. 40 ezer ember bánta, de megérte. A taxik nagyon feltartották a mentõsöket, zsarukat, tûzoltókat. Most, hogy áttértem a turizmusra és a kaszinókra, a zsaruknak rengeteg dolguk van. Nembeszélve arról, hogy néha leáll a reptér biztonsági okokból, mert valami bûnözõk fenyegetik. Ilyenkor kapok egy küldetést, hogy fogjak el 5 bûnözõt és kapok érte 10 ezer pénzt. Aztán újra indul a reptér. Rengeteg turista jön a reptérrõl, jó hatással van a városra. Kivéve a rengeteg taxit, ami szerintem azért már túlzás. Ja és a talajszennyezés teljesen eltûnt, ami a bányák után maradt, hála a fáknak. <#worship>

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Magyarországon kapható, honosított SimCity esetében a magyar nyelv mellett választható-e az angol is, vagy csak magyarul telepíthetõ és használható?

Dzsini
Ha nincs az út másik felén fontos épület, akkor a legegyszerûbb az utat eldózerolni, az viszi magával az ilyen "szemetet".

van még hely ?
R0zs0máK
Én úgy szoktam eltüntetni, hogy de-zone ahol van a kitörölhetetlen szarság, kijelölök egy másik típusú zónát oda, majd amikor azok elkezdenek épülni akkor eltûnik, akkor megint de-zone és vissza iparira 😄 (csak ipari zónák csinálnak ilyet)

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Egy technikai kérdés,ha ablak módba teszem a játékot,akk néha az alján nem látszik a pénz/népesség meg pár gomb,ezt hogy lehetne korigálni,h ablakba is minden látszódjon ?