11758
  • Kodlovag
    JátékTIPP:
    Azt tudtátok, hogy a szervízutakat (amik pl az olajkutakhoz, szemétlerakóhoz stb vannak) bárhová le lehet rakni? Ez azért jó, mert az ilyen épülethez tartozó járművek, pl szállítóautók és kukások tudnak rajta közlekedni, más járművek viszont nem.
    Tegyük fel, hogy a városban 10km-es dugó van az autópálya csatlakozásig. Ha szervízútból kiépítesz egy garantáltan legrövidebb utat (az útkereső mindig a legrövidebb útra küldi a járműveket), akkor pl a globális piacra, nagy mű építésére, akárhova kifuvarozott szállítmány a szervízúton egyszerűen átugorhatja a dugó nagy részét. És normális ütemben tudsz szállítani dugó ide vagy oda.
    Referencia
  • Hujje
    Csak az első 2 városodnál, utána kalkulálsz vele mint ahogy mi is. De a való életben se lehet áthelyezni csak úgy, lerombolják és felhúznak másikat. Ennek meg költsége van.
  • csuszi
    előre kell számolni a méretekkel. ez nem szar része a játéknak, hanem kihívása.

nem tudom, hacsak nem kaszinózol, 200nál kezdek átállni nagy rendőrségre. ez is csak azért, mert mellettem kaszinóváros van, amúgy hót zöld lenne még akkor is.
  • bexinho
    Oké, látom. Kicsit megcsúsztam...

SZUSZI: rosszul írtam először, 79 ezer körül van a lakosság (igaz még így is messze a 200 ezrestől), de már így is kevés volt a városnak a kimaxolt klinika, tűzoltóság.

Sugárutakkal nem számoltam, de ha akarnám, most is felépíthetném, de kezdetben pl egy polgármesterit nem sugárúttal húzok fel, azt viszont folyamatosan fejlesztem, bővítem (jelenleg 4 külön épületet is felhúztam rá), de ha most akarnám ott átalakítani az utat, akkor az út mindkét oldalán le kéne rombolnom mindent (másik oldal nem számít, lakóépületek). Ez viszont így elég tré megoldás a játéktól...
  • Hujje
    A multiplayer listát nem neked írtam, hanem attiGTnek.

Igen rombolni kell, áttervezni az egészet, hogy megfeleljen egy nagyváros igényeinek. Ez benne a kihívás.
  • csuszi
    ezért sírtam, négyzetrács után nagyon hasznos lenne a kezdeti lépéseknél előre kalkulálni.

amúgy 67ezres városnál hót felesleges nagy bármi.
    200ezres városomban csak kicsi van, még maxolva se. sok pénz a fenntartása a nagyoknak.
    a sugárutakkal már az első pillanatban számolni kell, annak a legkisebb verziójával kezdeni egy alap hálózatot kiépíteni. átvezetőknek mehet a kicsi út.
  • bexinho
    Az oké, én is ott vagyok, mert Kelet 1-2 már teljesen megtelt, így létre kellett hoznom, ha rögtön játszani akartam. Most jelenleg van egy társam, ő is elég jól halad a városépítéssel, de az lenne az igazi, ha még többen lennénk. :)
  • bexinho
    Nem 67 ezres, hanem 79 ezres, rosszul írtam
  • bexinho
    A helyzet az, hogy 67 ezres most a városom, minden klappol, nagy tűzoltó, nagy rendőrség, egyetem, főiskola, közép és általános iskola (egyetem kivételével szinten minden kimaxolva), minden tiszta, egészséges, de már az ipari termeléshez, meg szélesebb utakhoz (sugárút) rombolnom kellene fontos, felupgradelt épületeket. Ez így elég kellemetlen. Vasút is pont érinti a területemet, így pont tudtam egy állomást építeni, valamint nagy távolsági buszépületem is van, de úgy érzem, vagy rombolok és átalakítok, vagy lépek egy másik területre... :(
  • Hujje
    Itt a fórum tetején van egy --> MULTIPLAYER LISTA, ebben találsz régiókat. De hogy melyik aktív, azt ellenőrizd le. Keress rá a régió tulaj nevére (nem kell felvenni barátnak) és nézd meg a régiót.
  • Hujje
    Igen várható. Azzal, hogy betelik a map nincs vége. Nagy sűrűségű várost (tömbházak, felhőkarcolók) kell onnantól csinálni, amivel még több gond lesz :)
  • bexinho
    Várható egy olyan frissítés, ami nagyobb mappot ad? Elég könnyen be lehet lakni azt a pici területet... Egy normális vasúthálózatot sem lehet kiépíteni (teljes körű várossal együtt)
  • attiGT
    Valakinek van a régiójában szabad hely? Aktív játékosok között szeretnék építkezni!
  • HyperMonkey
    Megcsináltam a szivattyúállomást. Működik köszönöm.
  • Ironman2
    Ennyi viztorony simán kivált egy szivattyúállomást,és abban van szürőtartály is ami kimossa a szaros vizet a föld alól (kell hozzá a városházafejlesztésnél a közmühivatal)
  • Ironman2
    SZivattyúállomást tegyél le,ne sima viztornyot!
  • HyperMonkey
    Szennyvíztisztító mellé tettem a víztornyot és szennyezett vizet szivattyúzik... pedig ott van a víztorony mellett a szennyvíztisztító.

• csuszi
    viszont nagyon jó a support jelentési lehetőség. szépen ott a hiba, kérik az adatokat, elnézést kérnek és bekérik egyéb úton is hogy jelezd a hibát.
  • csuszi
    köszönöm.
    azért egy dolog egy traffic bug, meg tűzoltó, meg a többi bénázás, meg ez. fel se idegesítettem magam egy bugon se, nade azért egy egész régiót kukázni!!!! az azért erős.
  • Dzsini
    Őt is ide irányítottuk, utána meg írta, hogy helyrejöttek a városai :)
  • csuszi
    mit tett az illető az ügy érdekében? hol jelezte? vagy automatikus volt?
  • Dzsini
    itt vannak - Missing City, Cannot process city, Unable to load city és hasonló neveken - válaszd ki, hogy melyik az, ami pont rád vonatkozik.

Pár napja itt valakinek már 2 városát helyrehozták.
  • csuszi
    nálam akkor nem szinkronizál, teszteltem. mindig kinulláza az addigi játékot.
    kérlek tudnád linkelni azt a topicot, nem találom, köszönöm.
  • Ironman2
    Akkor most a szennyviztisztító mellé kéne lerakni a szivattyúállomást,ami a szaros vizet is kiszivattyúzza a földből,nem? Mert én azt távolabb raktam le,nem tudom,miért.De viszont azt is nézni kell hogy mennyi tiszta viz van ott alattta,mert nem mindegy az se
  • Dzsini
    Elég csak a főmenübe visszalépni (az a "szinkronizálás most"), én már egy ideje használom így.
  • csuszi
    zseniális...
  • csuszi
    igen, csak nem szinkronizál, csak ha az egész játékból kilépek. nevetséges, hogy a játékból kell ki be lépkedni 20 percente, mert nincs benne mentés vagy szinkronizálás most gomb.
    meg hát ez???? hagyján az útkeresés, meg feldolgozó bug, de hát könyörgöm, 20 óra játékot kibasz az ablakon?
    és akkor ezek után úgy toljam a játékot lehet kibassza a régiót az ablakon a játék?
    nem vagyok egy supportnak írogató fajta de ez megér egy baszdmegolós emailt...
  • Dzsini
    EA SimCity support fórum, van "eltűnt a városom, segítség" topic :)
  • csuszi
    jó, hát erre mit lehet mondani???

visszalépek és eltüntette a régiómat. benne a 200as városommal, amit 2 napja építek... a barátok meg ott játszanak a régióban, a városom meg nem látogatható...

hova írjak egy kedves levelet?
  • Dzsini
    #7999: A termelt szemét mennyisége függ a gazdagságtól, az ipar mennyiségétől, az oktatási szinttől, ezer dologtól - az, hogy hány lakos van, az csak egy összetevő. Nekem a 270 ezres városomban is elég 1 égető, mert 95%-ban gazdag, tanult lakóim vannak - viszont 3 teljes újrafeldolgozót simán ellátok zöldszeméttel :) (ellátnék, ha működnének)

#7998: Nekem jelentősen csökkent a fagyások száma, mióta lejjebb vettem egy kicsit a grafikai szintet (1.5 patch óta csinálja), de azért a biztonság kedvéért egy komolyabb építkezés után visszalépek a főmenübe, hogy mentse el a várost.
  • attiGT
    Földrengés volt korábban a közelben. Másoktól hallottam, hogy 150e városban leraktak egy szemétégetőt és az elég volt a szemét megoldására, nekem meg egy híján tele van a lerakó és mind a 4 égető működik...

Másik meg, hogy megindul a bűnözés elég durván, ahogy fejlődnek maxosra a kereskedelmi épületek, van két nagy rendőrkapitányságom meg egy kisrendőrsöm a szélen, szinte maxos rendőrautókkal, amiket tudok fejleszteni fogok még... remélem jó lesz!
  • csuszi
    arra van valami tipp mit kezdjek azzal, hogy egymás után 4szer dobott ki városod hibásan működik jelszóval 20-30perc játék után. kicsit frusztráló 5ször ugyanonnan elkezdeni, kidobva az ablakon 2 óra játékot.
    megoldás esetleg vagy mit nézzek, mit kezdjek ezzel?
    thx
  • Dzsini
    Akkor amíg frissít, biztatásképp olvasd át a fejlécből az "Eddig ismert bugok" című rövid olvasmányt :)
  • Hujje
    Örülni kell, hogy javítják, szerintem. Ezt meg egyszer csak kibírod.
  • jocking
    Megjött a game. Feltettem, de elég érdekesen viselkedik. Első indítás, zöld csík alul 95%-ról indul, az utolsó 5%-kal eltököl 5-10 percig. Aztán azt mondja, hogy frissítve, újra kell indítani a programot. Gomb megnyom, hibaüzenet, launcher eltűnik. Originben játék indítás, hibaüzenet. Origin kinyír, újra belép, launcher elindul, 0%-ról vánszorog a zöld csík rohadt lassan. Mi a tosz ez? Már most van hozzá ilyen rohadt nagy méretű frissítés? Ok, ha kiadnak megjelenés után egy 10-20 megás patchet, de a csík mozgásából ítélve ez többszáz mega... Röhej.
  • Coolfire
    Köszi.Az importot tudtam,az olajat nem.:)
  • Dzsini
    Nagyon ritkán meteor hozhat egy pontnyi enyhe radioaktív sugárzást, nem lehet, hogy az volt?
  • Tuvok #7992
    Igen, épp rájöttem, de köszi :)
  • Dzsini
    Meg olajból, meg importtal.
  • attiGT
    WTF megint... radioaktív szennyezés került a rendezvényközpontom alatt, mit lehet tenni?... ez ilyen random esély arra, hogy csődbe menjen a városod vagy mi?