11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#9109 Ez is egy jó DLC alap lehet majd. Szmog bekerülése, környezet védelmi dolgok, nagyobb térkép, mezőgazdaság, sport, esetleg olimpia DLC. Lesz még itt miért fizetnünk :) -
trigorin #9108 Na, ez nekem is feltűnt, és a játék elég komoly hiányosságának tartom. Szerintem a közlekedésből származó szmog elég fontos tényező, főleg, ha oktatási célokkal is villognak kiadóék. Néztem, SC4-ben még a zajt is figyelembe volt véve vmilyen szinten.
Persze egy irreálisan működő közlekedési rendszernél felesleges számolni a szmogot, az is téves eredményre vezetne. -
#9107 Várni, jó sokat, hátha eltűnik, bár még nem erősítette meg itt senki, hogy eltűnik idővel, valószínűleg senki se akar egy sugárfertőzött városban még éveket lehúzni. -
Brad33 #9106 A radioaktivitást ellen lehet valamit tenni? -
Brad33 #9105 Köszi. -
#9104 Nem. A járművek nem termelnek légszennyezést a játékban, nincs szmog. Ha ezeket lerakod a környék lakosai lesznek boldogabbak, és a járművek egy része lecserélődik ilyen elektromos autóra. Csak esztétikai különbség van. -
Brad33 #9103 Letöltöttem ezt az aprócska addont, a Nissan Leuf elektromos autókat. Ennek az a célja, hogy csökkenti a légszennyeződést? -
#9102 Van valami hír a 2.0-ról? Nagyon nagy a hallgatás róla. -
#9101 Eladnám a Simcity limited edition játékomat, akit érdekel irjon rám egy üzenetet. -
Coolfire #9100 Híjnye..ez igen.Ilyen ajcsikat adnak megint?
Szerintem is szólj,nehogy banán legyen egy serial ellenőrzéskor. -
mindenesandris #9099 Nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy egy térképen, másik régióba tudtam várost alapítani, akarok pénzt küldeni az új városba, de "nincs kapcsolat a két város között" , nem lehet ezt valahogy áthidalni? -
#9098 Én szólnék a supportnak, hogy valami gubanc van. -
Goose2106 #9097 Rákerestem, nem találtam választ, így kérdezném a tapasztaltabb játékosokat:
Teherkikötőben a teherpálya udvart miért az utasokat szállító vonatok használják sínváltásra, tehervonat meg egy deka nem jön?
Csóri autók meg nem bírják az iramot...
Építettem már vízi, és vasúti csatlakozással nagyraktárat párszor, eddig nem volt probléma vele (112 óra játékidőnél járok)!
Töröltem, újra felépítettem, de nem hozott eredményt...
Valakinek ötlete? -
#9096 o.O -
mindenesandris #9095 most érdekes dolog történt... kijött a szokásos "rosszul működik a város" kiléptem a játékból, aztán vissza és kiíta, hogy "Köszönjük, hogy megvásárolta a SimCity Digital Deluxe-t" és megjelent a francia rendőrőrs, angol buszpályaudvar, meg turisztikai látványosságoknál egy két dolog... pedig én nem vettem semmit... örülök neki, csak nehogy utána meg letiltsanak, hogy majd azt jelzi vissza, hogy tört a játék, vagy ehhez hasonló... -
iliili #9094 PLayIT-en a Simcity Limited Edition 6 ezer Forint! -
fortee #9093 Ez az egyik fő "baj", hogy túl gyorsan tudsz növekedni. Ezt nem nevezném bugnak, inkább csak túl csalogató hogy azonnal le tudsz dobni mindent, és ha még időben eljutsz egy finomító/kohóig, akkor deficites költséggel is vígan el tudsz lenni. Talán a hitelek kamatai túl alacsonyak, szinte ingyen pénznek tűnik. -
Gajdee86 #9092 Próbálkoztam én szép lassan megfontoltan építkezni, de nem nagyon sikerült. Lehet, hogy az utak fejlesztését rontottam el, mert azt egyszerre csináltam és a lakosság hirtelen 35.000-ről felugrott 60-70 ezerre egy szempillantás alatt. Hirtelen sok munkanélküli lett, rengeteg ingázóval. Jöttek a dugók, szinte megállt az élet a városban. Neki is láttam a helyi és távolsági buszoknak, illetve a vonatnak. Ez el is vitte az akkori bevételemet, amit az általános iskola bezárása követett, hogy ne legyek mínuszba. Pár nap alatt rendeződtek a dugók, kezdett kúszni a pénzem felfelé, iskola kinyit, kicsit később meg akkora lett a bűnözés, hogy kellett a rendőrkapitányság. Na innentől nem nagyon tudtam pluszba jönni...
Bevétel persze van rendesen a procigyártásból de tényleg idegesítő az a piros mutató ott alul :) -
#9091 Végi=Végig. -
#9090 Blockager kollégával az elején egy régióban voltunk. Tanulópénzes időszak. Meg is támogatott néha egy kisebb összeggel :) Végi mínuszban voltam! hiába volt mindenféle ajándékkal meg olajjal 37 millióm, az a -13 ezres piros számocska mocskosul zavart. Már nem is nagyon játszom ezzel a nevén nem nevezett településsel. Nekem szexuálja a szemem, ha pirosban van a bevétel számadata. Bevétel...deficitjelző. -
#9089 Nem csak az új, a régi is - már a 2000 óta hamar bele lehetett bukni a rohanásba (a 4-ben talán túl könnyen is), csak ott nem volt beépített "pénz-cheat" a procigyártással, kénytelen voltál megtanulni a dolgot.
Azoknak kisebb gond ez, akik a régebbi részekkel is játszottak, ők ismerik ezt a munkatempót :) -
#9088 Most néztem Dzsini, hogy mit írtál. Ennyi a lényeg, és nem több. "Lassúság fél egészség!" :) Lassan ez lehetne az új Sim City szlogen baszki. -
#9087 Igen. Nekem valami csoda (odafigyelés, és tyúklépésben építkezés) folytán Los Milanos nevű városom az elejétől fogva pluszban van. 4000 és 10000 simoleon között ingadozik (építkezések, épület elhagyások miatt). Csak olajat termelek a világpiacra, ami havonta 18.000-et hoz!!! (a három felkiáltójel a kicsi, olaj eladási bevételnek szól) Tehát nem a nyersanyagra támaszkodok, hanem a város alap pénzmozgásaira RCI tekintetében. Még egyszer mondom, baromi lassan, átgondolva mindent lehet szépeket csinálni a játékkal, HA NEM LENNE ANNYIRA KURVA BUGOS! Valaki korábban írta, hogy nem kell felülni minden simes nyafogásnak, és eszement módon egyből fejleszteni a közüzemi, és közszolgáltatási épületeket, mert hamar mínuszban lesz az ember. Vannak lentebb képeim a városomról, megnézheted. -
vizoo #9086 Lenyúlhatta volna akár, de mivel közel 50 mio volt a számláján, így nem hiszem :) Nem mellesleg pedig screenshotot készített a tranzakcióról :) -
#9085 A haverod lenyúlta :) -
vizoo #9084 :) Egész pontosan így nézett ki a történet: Egy nagy régióban játszottunk pár barátommal. Két városom között nem volt kapcsolat, de egy barátomon keresztül tudtam küldeni pénzt (elküldtem a havernak, ő meg tovább a másik városomnak). Összesen 2x próbálkoztam vele. Egyszer, ha jól emlékszem 200k pénzt küldtem és csak 100k érkezett meg (a pontos összegre nem emlékszem, de a fele eltűnt), másodszor pedig a már említett 5 mio küldött és 4 mio érkezett eset történt. :) Azóta se derült ki, miért... -
Ndre77 #9083 2 -
#9082 Ez komoly? Akkor lehet érdemesebb kisebb részletekben küldeni meg odafigyelni a bűnözésre is. :) -
#9081 Na ez az 1-10 perc volt nálam 3 óra. Megvártam míg elindul, csak utána váltottam át. Másik alkalommal nem vártam ki, ki is léptem és csak másnap a következő belépés után 1-2 órával kaptam meg. A lényeg, hogy végül megérkezett, nem vesztet el. -
vizoo #9080 És mi van akkor, ha 5 milliót küldtem, de csak 4 érkezett meg? :) A tranzakciós listán látszik, hogy 5 millió ment ki, és a másik városban látszik, hogy csak 4 jött be :) Akkor szóljak a rendőrségnek, hogy keresse meg a pénzszállító vezetőjét? :D -
#9079 Ahogy én látom a dugó a kulcs minden esetben. Hiába van fullos ellátás mindenből, ha a dugók miatt nem jutnak hozzá a lakosok. Nálam ez a legfőbb gond. 3 általános 2 középiskola és egy egyetem üzemel negyed kihasználtsággal, miközben a lakosság az oktatásra panaszkodik. De ugyanez van a szemétszállítással, vagy a gyárak alapanyag ellátásával is. -
fortee #9078 Úgy tűnik nem tiszta egyeseknek a pénzküldés, így leírom amit én eddig tapasztaltam:
- Egy tényleges páncél autó indul a városodból szedi fel a pénzt, majd hajt át a másik városba. Tehát ha nálad áll a dugó, akkor neki is tovább fog tartani az út (az idióta AI-ról nem is beszélve)
- Az aki a pénzt küldte úgy jár a legjobban ha max sebesség mellett megvárja míg a játék kiírja hogy az ajándék el lett küldve. (Ha ezt nem várja meg és kilép/átmegy egy másik városba, csak óriási késéssel érkezik meg, ha egyáltalán megjön)
- A fogadó fél ezek után 1-10 percen meg kell(ene) hogy kapja a pénzt.
-
#9077 3 óra játék után (igazi 3 óra) étkezett meg amit a szomszéd városomnak küldtem, az ingame gyorsítás maxon volt. -
sata75 #9076 Nálam általában úgy 150k embernél kezd megőrülni a város bevételügyileg.
Addig szinte minden esetben +5-15k havi bevétel van alapból. De aztán jön a menetrendszerű dugó vagy valami katasztrófa és annyi az egésznek. Utána / azóta minden városom minuszban van:)
Érdemes játszani az adóval, ha boldogok felviheted 12-15%-ig is egy időre, város elején az nagy profit. -
#9075 Hogyne, csak oda kell figyelni rá, és nem rohanni a városépítéssel. -
Austin Bailey #9074 :S Akkor majd jövök a következő hónapban -
#9073 minél szeglényebb a város, annál fenntarthatóbb gazdaságilag.
1-2 es várossal meg lehet csinálni, lásd város kezdeti szakasza. -
#9072 Nekem sem sikerült. Napi 2 Milla a bevételem és -19 ezernél nem tudom jobban feltornázni a bevételt. -
Gajdee86 #9071 ti tudtatok már olyan nagy várost építeni aminek a költségvetése pluszban van ha nem számítjuk bele a kereskedelemmel szerzett pénzt?
Én már vagy az 5. várost kezdem, de akkora összegeket kell költeni a szolgáltatásokra, hogy sehogyan sem tudok pluszban maradni. Szívesen fogadnék pár tippet :) -
#9070 király. köszi