SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csináltam régiót Magyar néven, id: mindenesandris várlak titeket szeretettel! 😄 -jövõ hét szerdától egy hétig nem leszek a munkám miatt, amúgy sokat lógok a gép elõtt 😉
Nem tisztítottad meg! Az eldózerolt lerakó átalakult talajszennyezéssé.
Sziasztok!

Antarcticán van egy SG Magyarország régió.

Kedves játékostársak!

Miért hagytátok el? Ha elhagytátok, akkor a városaitokat is hagyjátok el, hogy az ott maradottaknak legyen esélyük új polgármestereket találni.

Köszönöm!
Ide is beírom azért, aki játszani akar, olyan jöjjön a régióba, megint mindenki bejött elbaszott mindent és kilépett...

Nekem is egy hasonló eset áll fent, miszerint 200k lakos és 720k látogató... WTF <#wow2>
Hogy hogy azt nem tudom de hogy 20 km-es másik városig átnyúló dugó van az biztos...
Hát én arra tudok gondolni, hogy egy ilyen nagy lakosságú városhoz képest ezek "kicsi" számok, és talán ezért nincsen gond. Szóval szerintem a lakosság számával valahogy arányos, hogy mennyi betöltetlen állásnál kezd sírni a rendszer 😊
Tessék. Most jártam látogatóban egy 260ezres városban (The Pig).
26800! alacsony keresetû és 5400 gazdag állás van betöltetlen.
5400 pluszban van a sima adózási bevétele (+ 2 fullos procigyár).
Csak szegények és közepesen élõk lakják.
És mûködik minden.
?

attiGT
Neked és dzsininek köszi az infokat, elolvasom a prima guideot meg a hasznos linket átrágom mindenképp!

Köszi a tippeket 😊
Egyébként engem is bárki felvehet, még nem tudtam magyarokkal együtt játszani... sajnos. ID: IkariGendou007
Bakker, mennyit ütök mellé... ez már a vég kezdete...
"...elõbb-utóbb..."

A fák kihalnak, de a talaj tisztul. Lassan. Telepíts újra, és elõgg-utóbb megtisztul a föld. Tapasztalat.

bexinho
Na, az remek. Mert pont ott volt a nagy meló... a vízüzem alatti talaj szennyezettség megszüntetése...

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

A már létrejött talajszennyezést mivel lehet visszafordítani?
Én fákat ültettem a helyére de azok inkább kihaltak egy idõ után xD
remélem a szennyezés nem marad ott örökre...
Tuvok
De, rinyálnak, hisztiznek mindenért jól mûködõ városban is, de szerintem rájöttem a titok nyitjára . Napközben senkinek semmi baja ! Este meg éjszaka viszont kezdõdik a hiszti ...
Az üzletek rinyálnak, hogy nincs vásárló .. HÁT PERSZE, hiszen otthon alszanak baszki 😄 A lakosok a lakásukban, a turisták a hotelokban, vagy otthon a saját városukban ..
A gyárak sírnak, hogy nincs munkaerõ . Hát naná, ugyanaz a szitu, otthon alszanak, mert nem három mûszakban nyomják ..
A lakosok szintén bõgnek, hogy hol vannak az üzletek . Hát ugyanott ahol tegnap bazmeg, csak épp zárva van, mert ugyanis kedves sim, otthon alszol és nem árulsz !
A kaszinók, a híres épületek látogatottsága mind visszaesik éjszakára, aztán csodák-csodája, reggel amikor beindul a város és a dugókon keresztül bevergõdnek a kedves sim-ek a munkahelyeikre, akkor megnyugszik az egész és mindenki kurva boldog, a fejecske lenn sötétzöld mint a harmatos fû !
Ugyanez a szitu a szennyvíztisztítóval, nappal sárgán riaszt, hogy mentem kicsordul a kaki a csövekbõl, éjjel meg 70%-os a kihasználtsága, mert a kedves sim-ke alszanak, és nem fossák tele a rendszert .
Na és pont ugyanez a szitu a kedves drága újrahasznosítóval is, ott két mûszak van:
1. mûszak: reggel a gyûjtõautók nekilódulnak, hogy összeszedjék a szépen szelektált hulladékot, ekkor a feldolgozó ugye nem mûködik, mert nincs mit feldolgozzon
2. mûszak: az autók beérnek a hulladékkal, megindul az újrahasznosítás, az autók leparkolnak, és a kinyert fémet, ötvözetet szépen elviszik a szállítók . A hulladék mennyiségétõl függõen addig melóznak, amíg van mit feldolgozni, aztán szépen leáll, lehet már este 8-kor, lehet hajnal 2-ig túlóra van ... reggel pedig kezdõdik elölrõl .

Következtetés: az egész nyomorult rinya(rendszer) napszakfüggõ ! Hogy nappal miért sírnak LE KELL szarni, mert éjjel nem fognak érte . Amiért meg éjjel sírnak, azért nappal nem fognak . A lényeg: építs mocsok sok parkot és csinálj jó szolgáltatórendszert, ugyanis a sim-ek éjjel-nappal boldogok, ha pláza van a szomszédban, vagy kijön a mentõ, ha a kedves sim két kamusírás közt kitöri a bokáját .
Amióta ezt megfigyeltem és tojok a sírásra, luxus simek lakják az egész várost és bevételem is van 😄

Dzsini
A ledózerolt szeméttelep azonnal szétömlik talajszennyezésként. Ezt is írja egyébként.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

De ez nem csak nálam mûködik így, ahogy benéztem pár másik városba, mindenhol ez van. Full gazdag város, és minden üzem, minden mûködik...

ez a stoppolás dolog jó tipp, szerintem az egész városom alatt stoppoltatok kicsit, mert tépem a hajam, hogy népesség kicsit nõ, minden más változatlan, de a plusz bevételbõl valamiért mínusz lesz, aztán állíthatok le kaszinót, operaházat... stb, csinálok pluszos bevételeket aztán stop a fejlõdésnek, amíg meg nem szedem magamat... 😄
bexinho
Én most itt tartok, végre minden klappol, villamos, buszok, kereskedelem, környezetbarát életvitelû város, viszont ipari parkom egyáltalán nincs. Csak egy szemétégetõm.

Linkelek egy képet (legelsõ), ahol látszik a jobb felsõ sarokban a porfelhõ, ami igazából egy földrengés. De nem az elsõ, hanem 5 msp-es kihagyásokkal kb a 20., porfelhõ, képrezgés, de "szerencsére" semmi rombolás. Most kiléptem, bízok benne, hogy nem ragadt be játék utánra is ez a bug, mert akkor kifolyik a szemem a következõ pár játékórában.

A harmadik kép egy másik városom, ami elég jól pörög Komárom megyében.

Jah és még egy "bug", ha bug: szeméttelepem helyhiány miatt csak 1 égetõvel tudtam bõvíteni valamint 3 lerakóval. Nos, amikor megtelt, simán csak ledózeroltam a lerakóhelyeket, majd helyükre ingyen újat raktam. Így mondhatni "érdekes módon" tisztítottam meg városom a szeméttõl 😊

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Csoda hogy 7000 betöltetlen állással nincs semmi gond.
Egyébként én is így járok, ha fejlõdik egy épület az inkább rossz mint jó, mert felborít mindent és valamibõl tuti hiány lesz.
Pl a kisebb boltok áruját nem fogja megvenni senki, ha a felfejlõdött lakosok inkább már a $$$-as boltokból vásárolnak. Magyarul ha fejlõdik valami épület majdnem biztos lehetsz benne hogy egybõl építhetsz is újabb szegény negyedet, hacsak nem tudod megoldani hogy az R C I tök egyszerre fejlõdjön de hát az elég nehéz.

Viszont egy tök hasznos dologra csak most jöttem rá, egy épület fejlõdését stoppoltatni tudod, ha kiszeded alóla a zónát 😊 Lehet el kéne kezdenem a tooltipeket újra átolvasni 😊
Tegnap említettem, hogy gondjaim adódtak a szegényekkel. -1000/+1000 között volt a munkahely, hol kevesebb, hol több munkás volt, de mindig bezárt valami, a lakóknak pedig állandóan gondjuk volt.
Gondoltam egyet, mindenhol lecseréltem a parkokat hármasokra, azaz a gazdagokat csábítottam a városba. Szépen át is alakultak az épületek. És itt jön az érdekesség, szerintem valami nagyon nem jól mûködik.
Ugyanis megszûnt minden bajom. Most hétezer! alacsony fizetésû munkahelyem van betöltetlenül!, és minden mûködik, mint a kisangyal.
???

Ja, nem mellesleg az egyik szomszéd városból - más játékosé - már 11ezer, vegyes pénzû vásárló ingázik hozzám, annak ellenére, hogy egyetlen darab turistalátványosságot sem húztam fel, nincs semmi érdekes a városomban 😊, és ami a lényeg: kék zónából sem raktam le sokat, itt-ott található egy kevés.

Tök irreális ez a város így 😊.

Dzsini
Fent rányomsz a Hasznos Linkre, kiolvasod. Átmész az offtopic témába, megkeresed a Prima guideot, kiolvasod.

Az, hogy miért nincs elég munkaerõ egy nagyobb városnál, szintén sokszor ki lett tárgyalva.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog
Na, pár nap OFF után újra jelen 😄

Dzsini: amit linkeltél fórumot a város betöltési problémra azt beraktam bannerba, köszi.

attiGT
Nálam meg 83 ezer fõs lakosságnál nem megy 2 kohó meg bányák, mert "nincs alkalmazott" és halvány lila fingom sincs, hogy mi az oka. Azt még elfelejtettem, hogy akárhányszor nekivágok egy városnak (eddig 4 alkalommal tettem meg) mindig jól indul, de amint felfejlõdik közepes vagyonúra a placc jönnek a gondok... gondolom ez abból származik, hogy az övezeteket helyezem el szarul... Azt is tudnom kéne milyen összefüggés van a kis/közepes/nagy vagyonú, a sûrûségi szintek illetve a telkek értéke közt...

Totál tanácstalan vagyok 😞

attiGT
Nagy szükségem lenne guideokra, leírásokra a játék mechanikával kapcsolatban. Rá kellett jönnöm, hogy eddig nagyon szarul csináltam mindent. Akárki városát nézem meg, mûködõképes és úgy vannak elrendezve az övezetek, ahogy én sosem csináltam. Gyárak teljesen várostól távol, egy üzlet sincs a közelbe, mégsem panaszkodnak, hogy nincs hova eladni. Nagy lakóövezetek, mégsem panaszkodnak boltok hiányára, sõt még örülnek, hogy milyen jó boltokban lehet vásárolni...

Tökmind1, hogy hol vannak ezek elhelyezve, amennyiben azonos vagyoni csoportba tartoznak? Vagy hogy mûködik?

MINDENT tudni akarok, linkeket, guideokat, leírásokat nagyon megköszönnék!

Sziasztok, Kis segítség, tanács vagy tipp..

1 régióban van 2 városom.
Amelyiken aktív vagyok ott azt mutatja hogy a Nagy Mûnél a processzor még a fele kell.
Most átmentem a másikra megnézni valamiét és ott azt mutatja hogy a processzor teljes.
Most ez hogy van?
A másik város akkor is megy tovább ha nem vagyok ott? És ha igen akkor miért nem mutatja az aktív város hogy tele van a processzor?

R0zs0máK
Najó...engem direkt szopat a játék ezzel az idióta "A városod hibásan mûködik" baromsággal...eddig az összes elkezdett városomnak ez lett a vége...hihetetlen!!

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

m1garand
Srácok mi az oka, hogy képzetlen munkaerõ miatt sírnak a gyárak, mikor a gyártelep közepére raktam a fõiskolát és járnak is oda 1000-en?
A nagy mû projektet, hogyan lehet törölni?

makett.tk

Tuvok
Kezd már olyan lenni, amilyennek megálmodtam . Csurig gazdagokkal és hotelekkel 😊

attiGT
Jó nyilván tudom, hogy közepes vagyonúak, csak közepes boltokban vásárolnak, stb. Azt mondja meg nekem valaki, mi az IDEÁLIS elosztása a kereskedelmi illetve a lakóövezeteknek!

Felhókarcolóba gazdagok költöznek és nekik gazdag boltok kellenek. Ha egy városba mindenki gazdag akkor nem lesz aki a szegényebb üzletekben váráoljon ill munkahelyen dolgozzon.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Tuvok
Na hát ez gyönyörû ... eddig közúton vagy vasúton szállítottam árut, gondoltam itt az ideje kipróbálni a hajót .. Építettem egy teherkikötõt, hozzá hajókikötõt, aminek a lerakattal ellentétben nem 20 tonna a befogadó képessége, hanem 100 . Mire megérkezett az elsõ teherhajó, összegyûlt már 35 tonna ötvözet, mekkorát fogok én kaszálni - gondoltam .

DE !

Az a nyomorult hajó, ami legalább 20ezer regisztertonnás, ELVITT 10 TONNA ÖTVÖZETET ! A 35-bõl ! Nem vagyok ideges, nem vagyok ideges ... 😄

attiGT
Egyformák többnyire. Mindig ez történik... Most viszont újra van alkalmazott ércbányába, másfél ezerrel megugrott a lakosság... Ennyit számítana az a másfél ezer?

Mindig ez történik amúgy, ahogy elkezdenek épülni a skyscraperek jönnek a problémák, hogy nincs vásárló, hol vannak üzletek stb... Sok városba kukkantottam már be, ott meg van, hogy egy nagy területen csak lakóövezet van, baromi kevés kereskedelmivel, mégsem problémáznak... Nem értem, igaz még egy hete sem, hogy játszom...

Szerintem az ingázási idõ is okozhatja, de nem biztos
Vagyoni szintek hogy állnak?

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

attiGT
Na most kissé elegem van.

Itt van ez a kép.

Azt mondja, hogy nincs alkalmazott, pedig jó darabig mûködött. Nyilván fejlõdött közben a város, de akkor sem értem, hogy az ~1700 munkanélküli közül miért nem tud ott dolgozni. Bug? Elõzõ városomban is random kezdtek leállni épületek, mert nem volt alkalmazott.

Itt egy másik kép.

Fejlõdött ez a terület, közben mással voltam elfoglalva és most nincs vásárló vagy nincs alkalmazott a probléma. Mi a megoldás? Még nem jöttem rá, mi a LEGalkalmasabb zónázás, ami a kereskedelmi és a lakó övezeteket illeti. Cseréljek le 1-2 boltot lakásokkal?

Ilyet már korábban megoldotta, ez most nem is izgat, de az elsõ képen lévõ probléma miatt pár órán belül csõdbe mehet a város...

játszd ablakban! akkor fut a játék is,és azt csinálsz a windowsban amit akarsz! ki veszed a pipát a teljes képernyõs futtatásnál a beállításokban,és a felbontást is úgy állítod be hogy azért lássad a kép alsó sávját is

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Hogy lehet azt megoldani, hogy amikor játszom a játékkal, majd megnyomom a windows gombot, mert mondjuk a mailjeim el akarom olvasni vagy vmit a neten megnézni, akkor menjen tovább a játék mintha benne lennék...
mert sajnos azt veszem észre, hogy akkor az idõ megáll mindaddig, amíg újból a játékra nem kattintok..
ötletetek?
1 régióban van 2 városom.
Amelyiken aktív vagyok ott azt mutatja hogy a Nagy Mûnél a processzor még a fele kell.
Most átmentem a másikra megnézni valamiét és ott azt mutatja hogy a processzor teljes.
Most ez hogy van?
A másik város akkor is megy tovább ha nem vagyok ott?

Tuvok
Tegyél le szennyvíztisztító telepet megfelelõ kapacitással, a kiömlõket pedig rombold le . A tisztító szépen lassan visszatermeli a vizet maga alá, késõbb ide tudsz vízpumpa telepet rakni, addig viszont próbálj importból megélni, nem túl gyorsan termelõdik vissza a víz 😞

Hogy kell beállítani azt, hogy a nagy mûhöz szállítsak nyersanyagokat?
Mert ha exportra, ha saját felhasználásra állítom a lerakatot, csak hébe hóba talál be valami a nagy mûhöz...
Elvileg napi 3000 láda mûanyagot termelek pl, ehhez képest eltelt vagy 10 nap, és összesen csak 1500 jutott el a nagy mûhöz...
Udv!

Az a rut baleset tortent meg, hogy az egyik varosom alol teljesen elfogyott a viz! Hiaba kotok szerzodest a szomszedokkal, onnan a vilagert sem akar eleg vizet venni valamiert..jaaa es az eso, az nem akar esni. Otletek?
KeletEU3 serveren vagyok perpill (Hungarikum jatekban, ha valakit erdekelne).
id: Faszent
Tuvok
Feloldja ? Nekem olyan kéne, ami letiltja 😄

Vigyázzatok a modokkal, hiszen a játék ezt alapból nem támogatja és bár a licence-et nem olvastam el, erõsen gyanítom, hogy mindenféle modolás tiltva van (hiszen akkor a DLC-knek sem lenne létjogosultsága), ezért ki tudja, lehet Origin fiók felfüggesztéssel is járhat.

Én nem javaslom...

http://abysan.com http://heroesofthestorm.eu http://youtube.com/abydoshun

khalmi77
akkor megszívtad így van 😛

Hát ha van alaptõke, akkor szerintem van haszna! viszont, ha gyerekcipõbe ér a baj, akkor az meg tudja keseríteni az életet! Bár nem figyeltem, de volt már hogy raktár omlott össze valamiért, akkor elvileg a benne lévõ dolog is odavész??? Mert ha igen, és pont tárazol procival, hogy legyen tv-gyár, és a célegyenesbe átsétálna rajta egy gyík... 😊
Úgy látszik.😊Nekem földrengés v. meteor után porrá égtek a kicsi házikók,ledózeroltam õket,és épült helyettük nagy(ez valószínû hogy bekövetkezett volna,csak kicsit késõbb).

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Akkor ezek szerint több haszna van,mint kára a katasztrófáknak?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Van benne valami..a földrengés és a meteor kipucolja a terepet nem kell vele bajlódni.😊
Tényleg zombijaim sem voltak még.😊

Valamiért egy katasztrófa után picivel mindig jobb lett a helyzet!
Bár volt némi alaptõke, amibõl a károkat lehetett fedezni!
Tipitapidínó átsétált 3 szintû egyetemen, fullos kollégiummal, ami valahogy sosem akart 4-es lenni. Miután porrá lett az egész, újraépítettem 4es szintre tudott lépni!
Vagy zombijárvány után eltûntek az inséges idõkbõl itt maradt hajléktalanok stb...
Az UFO sem rossz,bár szerintem az a "legfinomabb" az összes között.Egyedül godzim nem volt még.