11758
  • nyirog
    másfelől, szerintem sim city társadalmakénál milliószor jobb, az volt a legalja
  • T O M
    Sokkal jobban jártunk volna, ha maradnak a fél3D-s megoldásnál, mint az SC4-ben. Sajnos ez kínosan szar, pedig nagyon vártam.
  • nyirog
    inkább mint a sims 3-nak, gondolom mert ugyanazt a grafikus motort használja. pont emiatt azon agyaltam h akkor anno az sc4 a sims 1 motorját használta volna?
  • LeWyTy
    Én erre gondoltam inkább:
  • Austin Bailey
    olyan a grafikája, mint egy böngészős játéknak
  • LeWyTy
    Tényleg az
  • Austin Bailey
    de csúnya ez a játék
  • PetruZ
    Ja, Cornwall-ban van, ilyen multifunkciós ökológiai bemutató és kísérleti terep, van valami esőerdőjük is, meg ilyesmi.
  • nyirog
    Twitteren felvetették a játék készítői h ez az EDEN PROJECT ami az egyesült királyságban van jól mutatna a játékban mint valami plopable. Valaki tud róla részletesebb infóval szolgálni h mi is ez az EDEN PROJECT, mert én most hallom először, wikipédéián most olvasom, de hátha valamelyikőtök tud valami olyat ami ott nincs róla leírva.
  • nyirog
    "While I wait for unlocks for the HQs, I take the time to build more residential, commercial, and industrial to boost income from taxes while also adding new workers. Health is always a big problem in industry-based cities so I place a health clinic as my first way to combat all the germs that the pollution is spreading. It’s not going to solve my city’s health problem, but since it’s expandable with ploppables (like the option to add more ambulances or patient rooms as needed) it does at least give me a way to relieve the pressure to help keep my residential zones from going completely abandoned. The city is really starting to come along and is starting to get some high density industrial going. Looks pretty sweet at night too."

• Efreet
    Utolsó figyelmeztetés:

Aki következő alkalommal személyeskedik, az számíthat valamilyen büntetésre.
    Szerintem többen kérték már itt, hogy a véleményt kritizáljátok és ne a személyt mögötte. Van privát üzenetküldésre lehetőség, ha valakivel személyes problémátok van, meg lehet ott írni neki.
    A fórumozókat nem érdekli, hogy ki mit gondol a másikról.
  • Austin Bailey
    "Már régebben leírtam, hogy mit gondolok a néhány kép-videó alapján 'megalapozott' véleménynyilvánításról, nem ismételném magam...
    Amúgy meg, nem tudok arról, hogy így harangozták be ezt a játékot:
    Egy absolute realisztikus szimuláció, mely a Föld nevű bolygó bármely közigazgatási területének élethelyzetét valós és életszerű módon képezi le!...
    Ismereteim szerint ez egy játék, ami egyfajta elképzelés (pardon, de ők a játék készítői, bármennyire kellemetlen) szerint szimulálja régiónyi/városnyi területek 'életét'...
    Természetesen engem is 'ki lehet oktatni', de most szólok, bunkó beszólásokra nem reagálok."

Ez az, ami téged minősít te szerencsétlen. Még neked van pofád a másiknak a szemére vetni, hogy "mit lát bele" a mondandódba, amikor te vagy az, aki a másik mondandóját azzal próbálod korrumpálni, hogy kiforgatod. Ráadásul olyan szinten buta és közepes vagy a mondókáddal, hogy valójában megszólalnod se lenne szabad. Amúgy neked nincs "véleményed", hanem te semmit nem tudsz mondani a játékról, hanem összesen csak két dolgot tudsz, mindent elfogadni és mindennek alávetni magadat, ebből kifolyólag összességében tehát csak annyi van az egész agyadban, hogy "az EA biztos jobban tudja", és ezt úgy gondolod érvényesíteni hogy a másikat kezded kritizálni, ahelyett, hogy például a játékról mondanál valami jót, amivel meggyőzhetnéd a másikat.
  • capa07
    How SimCity Came to Life
  • Hay #1026
    Off:
    "az ostobaságodat nem is bizonyíthatnád jobban, mint hogy mások nyilvánvaló ostobaságát kezded mosdatni ezzel a gusztustalan moralizáló és erőltet magyarázattal körítve."
    Ez a mondat nem engem minősít - leginkább öngólnak tűnik (elképesztő, hogy miket látsz bele mások betűibe...)...

On.:
    Az #1023-nál betett kép pl. kifejezetten tetszik :-)
  • Austin Bailey
    valószínűleg azért, mert míg a villamosmegállót felismered, addig a buszmegállót ezen a táblán kívül semmi nem különbözteti meg a járdától. Amúgy ezeknek a házaknak semmi köze sem a szocihoz, sem a panelhez. Amennyire én tudom ezek század közepi téglaházak, és full new yorki az egész. East Side-on vannak ilyenek meg pl Roosevelt Island-en
  • Austin Bailey
    az ostobaságodat nem is bizonyíthatnád jobban, mint hogy mások nyilvánvaló ostobaságát kezded mosdatni ezzel a gusztustalan moralizáló és erőltet magyarázattal körítve. Tudod mennyiből állt volna olyan szélességű járdát csinálni, amin nem kettő ember fér el egymás mellett? Semmiből. Innentől kezdve pedig ez a dolog egyszerűen megbocsáthatatlan. Mellesleg a játék szempontjából is zavaró lesz. Nézd meg a 971-esben a képet. A 2*3 sávos út olyan szűken van bepasszírozva a városba, mint egy katlan, ráadásul olyan kicsi járdával, hogy erre aztán aztán semmilyen moddal nem lehet majd fasort meg térbútort rakni, továbbá a forgalmi sáv akkora mint a mellette lévő háznak a vécéablaka.
  • Austin Bailey
    semmi köze a rekeszidőhöz. Ahhoz van köze, hogy a városi lámpák úgy vannak elhelyezve, hogy viszonylag egyenletesen ellássák fénnyel a területet.
  • Austin Bailey
    talán a buszvonalak különböző színűek. Az a kék, ez meg a sárga vonal.
  • PetruZ
    Ha régiók között megy, akkor lehet, hogy csak egy vonal egy megállóba mehet be. Vagy a két tábla a megálló elejét és végét jelzi (és ez pl. taxinál is így van itthon).
  • capa07
    A villamos megállókat miert nem jelölik, ha buszmegállókat igen?
  • nyirog
    én is gondoltam volán buszra, de ennyire sűrűn lenne rakva neki megálló (akár a kék, akár a sárga jelöli a volánt) ? Ha tényleg taxi, az érdekes lenne, de erre kevés esélyt látok.
  • PetruZ
    Vagy valami távolsági busz?
  • PetruZ
    Esetleg taxi?
  • capa07
    Mint amilyen a #971 -nél is? Az engem is érdekelne.
  • nyirog
    Oké, azt már tudom h a nagy kék, kockaalapú tábla a buszmegállót jelzi, na de a nagy sárga, köralapú az mi lenne???
  • nyirog
    Persze ezek is amcsi stílusúak, talán new yorki, de ezekből már sokkal könnyebben tudok majd panelrengeteget építeni egy annak megfelelő témájú városba.
  • akyyy
    komolyan a szinen problémázni, simsbe be lehet állítani a szinét. hátha itt is be lehet :)
  • nyirog
    Képeket elnézve, kezdem azt hinni h igen is vannak építészeti stílusok a játékban, attól függően, hogy a városod mire specializálódik. Panel tömbök foreva :DDD, SC4-ben midnig hiányoltam hogy sose voltak a játékban alapból ehhez hasonló szocisabb panelok, csak az amcsi féle és úgy kellett összekeresni ilyen épületeket netről.
  • nyirog

• nyirog
    Ez pedig a mai postja lenne:

"Now that I have the Simoleons and infrastructure to support a mine, I go ahead a plop it. Too bad for those shops across the street—hope they don’t mind the pollution (Muahahahahah!!)! The mine will start operating as soon as workers arrive, so I need to find something to do with all the coal the mine will produce. I could plop a coal power plant, but I don’t want to start paying for that just yet, so I decide to plop a trade depot instead. The trade depot gives me extra space to store coal and lets me trade it on the Global Market for additional income outside of taxes. I will be able to import and export other resources at the trade lot, too, but for now, all I care about is coal.

With the trade depot placed and trading on the Global Market, I turn my focus back to the coal mine and bump up the output on that by adding extra mine shafts. This will help to unlock the Metals Headquarters faster and boost income a bit via trade. I want the HQ so I can then unlock the Smelting Plant, which lets me create Alloy and Metal from Coal and Ore. Metals sell at higher prices than just coal, so it should be worth it to get a Smelting Factory up and running."
  • nyirog
    Lesznek favágók is és akkor eltűnik majd az a csúf onnan az út közepéről, vagy esetleg a hős közterületesek majd jönnek és rendet raknak :
  • nyirog
    "First thing first, find the coal deposits using the coal data layer (they appear as black marks on the ground) and make sure I have major roads leading up to them for the coal mines. It’s too early to start mining just yet; I have to build a town of some sort first so that I have workers, power, and water to support a mine. Workers also need shops, and shops need freight from industry, so I need to get all that rolling before I can plop a mine."
    " I’m happy she even wants to play, so I am not going to bore her trying to explain those needs. Instead, I decided that after she went to sleep I would just build a neighboring city which would be a heavy industry with no cares to pollution or its residents. That will help balance out her utopia of parks and trees which resulted in a glut of high-wealth houses and shops."

Ez tegnap lemaradt pedig úgy tűnik fontos lett volna, mert ő fog majd arról beszélni a post sorozatában, hogy a kereskedelmi rendszer hogyan és miként működik. Napi szinten ír majd postot, ez volt az első. A szöveg részletekben (ezek voltak a fontosabb részei a szövegnek, forrás) a női névmás a lányára vonatkozik, csak a teljesség kedvéért :).
  • capa07
    Vannak holdfázisok is!
  • capa07
    Mit keres a fa az út közepén?
  • nyirog
    Színvak vagyok, vagy nektek is úgy tűnik mintha a második képen a lámpák fénye sárgásabb lenne a lentebb vitatottakénál?
  • nyirog

• nyirog
    Jaja, borzasztó, majd lehet megint szólni kódlovagnak hogy csináljon már egy uniform street light modot..., de nem baj, oda lett írva O.Q.-nak twitteren :DDD Semmit nem remélek tőle, de ha már elolvasta amit írtam fél győzelem (csak én írtam eddig neki oda, elvileg látnia kellett), ha meg egyszer végre meg is valósítanák, akkor azzal sokak örömére tennének egy ilyen kis aprósággal (ha már a kocsik fékezésénél kigyullad a féklámpa).

@Lewyty: Érdekes, de cities xl-ben is ugyan ez volt a probléma a szabadon húzható utakkal, ezek után számomra úgy tűnik, hogy ennek a technológiának ez a hátránya. Ami egy fájó és zavaró dolog :\
  • capa07
    Ocean Quigley írta az egyik kép alá kommentbe:

You have two road widths - 24m wide and 48m wide.

Roads of the same width can be upgraded without demolition.
    Going from a 24m wide to a 48m wide road requires demolish and rebuild, though - which can be traumatic.

skyscrapers can develop on 24m roads. 48m wide roads can have more lanes of traffic, and support streetcars, though.
  • Dzsini
    Ha többen játszotok egy régióban, akkor valószínűleg igen.

Az egyelőre nem tisztázott (én legalábbis nem emlékszem rá), hogy pl. a máshonnan importált energia hogy működik, vagy hogy az azért kifizetett pénz, vagy az odaszállított szemét milyen módon jelenik meg annál a játékosnál / városnál, amelyiknek a tulajdonosa épp távol van.
  • capa07