11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
capa07 #999 Volt róla szó, hogy ha építek egy várost, az kihatással van a szomszéd városokra is. Ez rendben is van. De úgy írták, hogy ez mind szinkronban történik, vagyis néhány percenként frissíti az állapotokat a szomszéd városban is. Viszont akkor elképzelhető, hogy mire visszatérek az egyik szomszéd városba, már egy felhőkarcolókkal teli várost vagy éppen egy lepukkant várost is találhatok? -
Hay #998 Egyetértek!
Már régebben leírtam, hogy mit gondolok a néhány kép-videó alapján "megalapozott" véleménynyilvánításról, nem ismételném magam.
Ám annyit mégis hozzáfűzök még, hogy "az a legszebb", amikor a "témában" tanult (legalábbis önmagukról ezt nyilatkozó) bárkik képesek tulajdonképpen összeveszni azon, hogy akkor most melyikük is fikázza "jogosan/nem indokolatlanul" azt, ami még meg sem jelent (persze, tudom, az eddigi képek, videók, bla-bla...)...
Amúgy meg, nem tudok arról, hogy így harangozták be ezt a játékot:
Egy absolute realisztikus szimuláció, mely a Föld nevű bolygó bármely közigazgatási területének élethelyzetét valós és életszerű módon képezi le!
Ismereteim szerint ez egy játék, ami egyfajta elképzelés (pardon, de ők a játék készítői, bármennyire kellemetlen) szerint szimulálja régiónyi/városnyi területek "életét".
Hay
Ui.: Természetesen engem is "ki lehet oktatni", de most szólok, bunkó beszólásokra nem reagálok. -
#997 Plusz ahhoz, hogy a makett-hatást erősítsék nem is rossz egy kis méretaránybeli szabadság. -
Bullitt #996 Ez nem egészen így van, fentről fényfoltok látszódnak. Az, hogy éjszakai fényképeken mit látsz, ne zavarjon meg, a hosszú záridő miatt elmosódnak a fények és úgy tűnik, hogy csíkok vannak.
Egy stratégiai játékban alapből nem elvárható, hogy minden méretarány tökéletes legyen. Meg úgy általában, olyan apróságokon akadsz fent, amin szerintem felesleges. Ez egy játék és nem valóság, s bármennyit is fejlődött az utóbbi 10 évben a technika, egy ilyen masszív sandbox játékot felépíteni nem egy egyszerű munka. -
Austin Bailey #995 egyébként csak arra gondoltam, hogy a 2*3 sávos úton nem lehet vezetni villamost, miközben értelmesnek tűnne, hogy a legnagyobb forgalmú helyeken szükséges leginkább tömegközlekedés -
Austin Bailey #994 ez igaz -
#993 Sehol nem látszott olyan, hogy közös felületen közlekedne villamos és közúti jármű, és a 747-en nincs semmiféle járda, elválasztóvonal vagy egyéb olyan elem, ami egyébként minden közúton jelen van. Tehát az eléggé biztos, hogy lehet külön vezetni. -
Austin Bailey #992 sc 2013-ra szerintem át lehet nevezni, mert jelenleg ugyebár sc 5 a neve, miközben a készítők is megmondták, hogy ez nem sc 5, hanem új sc -
Austin Bailey #991 a 396-os nem zárja ki, amit mondok mert az az út, amin nincs villamos 2*3 sávos, amin meg van, az 2*2-es. Nem azt mondtam, hogy a villamosos úthoz nem lehet csatlakoztatni másik utat, hanem hogy talán a villamos csak egy bizonyos útfajtával egybekötve van. Ebből a szempontból a 747-es annyiban módosítja a dolgot, hogy a villamost talán lehet külön vezetni (bár ugye itt nem derül ki, hogy ez nem egy mellékutcán menő vágány-e), de úgy tűnik, hogy nem lehet az összes úttípuson. A kereszteződnél meg még mindig áll, hogy miden irányból minden irányba kanyarodik a vonal. -
#990 Nevezzük át a topikot a "SC2013 avagy a logikai és ábrázolási hibák játéka"-nak.
Ha már semmi sem tud normálisan kinézni. -
#989 #747 - villamossín önmagában
#396 - elágazás részben villamossal -
Austin Bailey #988 tényleg elég béna. Ilyen nem létezik. Ahol töltésre tesznek utat, vagy megemelik a környezetéhez képest, ott is rézsútos falú földtöltésre szokták tenni, és nem függőleges falú betonizére. Elég hülyén néz ki, hogy ahol vágatban megy az út, ott is meg van emelve ezzel a fura megoldással -
Austin Bailey #987 a másik ami meglepő, hogy olyan mintha a villamost nem tudnád önállóan építeni, hanem lenne egy olyan úttípus, aminek a közepén villamos van. Mivel minden kereszteződésben minden lehetséges irányba kanyarodik a villamossín.
Meg valahogy gond van a méretaránnyal is. A a sávokhoz és a járdához képest a lámpaoszlopok túl nagyok, elfogalják a járda felét. Ami meg szerintem túl kicsi a sávokkal együtt az emberekhez meg a kocsikhoz képest. ([URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1330608820&no=971]#971[/URL]) -
Austin Bailey #986 a fények továbbra sem jók. Hihetetlen, hogy 10 év alatt nem sikerült megnézni egy város éjszaka. Az utaknak sárgás-narancssárgás csíkként kellene világítaniuk az éjszakai város szövetében. -
#985 Alapozás. -
#984 De mér nem a földhöz igazítják az utat?
Mér van felette 1 méterrel? -
-
#982 Nem semmi..., ezt nem is tudtam eddig, mármint hogy 160 karakter volt eredetileg. A rendeltetésével kapcsolatban nem vagyok biztos, de úgy emlékszem az volt az egésznek a lényege, hogy mindenki csak azt írhassa le ami fontos. -
#981 Eredetileg 160 volt, mint az SMS - nem arra találták ki, amire most sokan használják. -
#980 azért lenne elég, és toleránsabb csak plusz százzal megemelni a karakterszámot, de a 400 már untig elég lenne. Aki meg amúgy is szófosó, az a mondandóját lebontja 250 karakteres hozzászólásokba és telespammeli a hírt, vagy témát, bárhogy is hívják twitteren... -
#979 Azét hogy ne az legyen mint itt is... néha valaki ír egy regényt amit sokan nem olvasnak el :D -
#978 Off: egyébként ez a twitter egy akkora szar szerintem, én is csak tájékozódásként vagyok rajta h értesüljek arról amiket máshol nem hajlandóak közölni. Eleve ha az ember tényleg használni akarja kicsit, akkor elég nagy fejfájást okoz a 250 karakteres megkötés, nem értem miért nem lehetett volna min. egy százassal többet engedélyezni hogy talán értelmes és helyesen megfogalmazott építőkritikát is írhasson az ember ne csak ilyen piszlicsáré hozzászólásokat.... röhej, még ha a nyelvi sűrítettség lenne is a lényege az egésznek. -
#977 ocean quigly (biztos h nem tudtam helyesen leírni, vagy ahogy AB hívta: a nyári mikulás) városából valók, most ez van, ezek is jobbak mint a semmi. A lámpás észrevételemet azért odabiggyesztettem neki twitteren :D -
#976 Mi ez a sok szar kép?
Mér nem adnak ki inkább videót? -
#975 Nos, számomra elég fura, hogy egy 2x3 sávos főúton alig van lámpa és ami van annak is kicsi a fénye - azt már nem is említem, hogy sárga fénnyel jobb lenne egy belvárosi környezetbe pl. Nem lehetetlen, ha a játék úgy is az alapján alakítja ki az ilyen díszeket h milyen típúsú pületek épülnek körülötte, akkor azt is ki tudná nyomozni hogy most akkor oda sárga lámpa kell, a kis 2x1 sávos utaknak pedig maradna a sima fehér fény. -
-
#973 -
capa07 #972 A járókelőknek elég keskeny sáv marad. Megoldhatnák valahogy, pl. nagyobb kapacitású utakhoz szélesebb járda vagy valami hasonló. -
-
#970 -
-
#968 Úgy látszik az a híd megjelenési probléma orvosolva lett
-
#967 Na, itt van rendes 2x1 sávos út. Kicsit már furcsa volt a minimum 4-6 sávos világ. -
#966 "What creative director Ocean Quigley calls "higher-level stuff" or "secondary details" — larger hospitals beyond the initially unlocked tiny clinic, helipads for air transportation, hiring HAZMAT crews to deal with toxic waste emergencies — will be available after players have been at the game for a while, which will allow for more customization in how an individual city develops." Többi ITT olvasható -
-
Austin Bailey #964 -
#963 az a híd azért wtf....
-
capa07 #962 Exclusive Interview
Kíváncsi vagyok arra az utcaszintű kameraállásra, hogy hogy is nézhet ki. -
-
#960 Jó kis 2x 3 sávos út, eddig még nem vettem észre képeken :), az újrahasznosító üzem se néz ki rosszul szerintem, ahogy látom a nagy fehér épület az oldalán is még az üzem része