11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#879 annyira nem tartom vészesnek, láttam már szarabbat (régebbi játékban, régebbi grafikával, ezért nem összehasonlítható igazából); számomra az anno 2070-ben látott napfarm tetszett, de az meg félig-meddig sci-fi dizájn. -
Austin Bailey #878 lehet hogy előveszem az sc4-et... -
#877 ja -
Austin Bailey #876 ezek napelemek akartak lenni? -
#875 ez amúgy egyre jobb, úgy látszik nem csak a látvány lesz a funkciója az évszakoknak hanem rendesen befolyásolni fogja majd a dolgokat :) -
#874 "Q: In the new SimCity is the feat. Wather and four Saesons. Have the Weather, snow, rain and heatwave a influence on the Simulation from the City and traffic?
A: The water map evaporates during the summer months, which can affect how much water you can pump into your city. Then rain clouds dump water back in the map as they drift through the landscape.
I've tuned it so you get more clouds during the winter, a little less during spring and fall, and almost none during the summer. Confused about which season you're in? Just look at the color of the trees! " -
#873 jó látni, hogy addig fejleszthetem a dolgaimat amíg a terület engedi - persze lehet úgy van, hogy bizonyos épülettípusokat mint pl közműveket, sokkal tágasabban tudsz upgradelni (utoljára tycoon city new yorkban láttam ilyen moduláris, fejlesztős dolgot, csak ott mindig kevés fejlesztési pont állt a rendelkezésemre, gondolom itt is lesz valami megkötés ). ez az évszak téma még mindig felizgat, egyszerűen képtelen vagyok kivárni hogy láthassak már egy havas tájról is képet, no meg az időjárás, egy igazi melankolikus hangulat kép a városról mikor esőben úszik (remélem az évszak fogalom a végére nem csak abban fog náluk kimerülni, hogy évszakosan változik a vegetáció, azon belül is inkább a fák lombozata). -
#872 -
#871 Köszi!
Más: észrevettem ha előrendelem originen és kérdezi h milyen nyelven kérem, akkor ott van a nyelvek közt a magyar! -
#870 Nincs, egy harmadik lehetőség van még: Click & Buy -
#869 értem, tehát akkor nincs gyűjtőszámla mint steamen -
#868 Közvetlen bankkártyával vagy Paypallal lehet Originen vásárolni. -
Austin Bailey #867 és akkor vajon honnan tudod, hogy nincs tagolva? Mi van ha csak ennyire lehet tagolni? -
Austin Bailey #866 kérdezd meg a sims 3 topikban. Talán ott van egy-két ember, akinek van eredeti simse -
#865 Originen hogy megy a vásárlás, úgy mint steamen (hogy van egy fiókom és akkor annak a fióknak a virtuális gyűjtőszámláját töltöm fel átutalással, vagy közvetlen bankkártya szám megadással) ? -
Borg #864 Engem is hozzászámolhatsz nyugodtan. Egy ilyen idefosott szóhalmazt el sem kezdek elolvasni, ha nincs rendesen formázva, és tagolva. Ahhoz túl hosszú, hogy ezzel fárasszam magam. -
Austin Bailey #863 tökéletesen olyan volt az a szöveg, amilyennek szántam, és senkit nem érdekel, hogy neked olvasási problémád van, ezért grafikus segítséget igényelsz. -
Austin Bailey #862 Nekem működött. Az egyik városomban volt egy problématerület a belváros szélén, ahol az autópálya avenueként ment tovább keresztutcákkal egészen a vasútig, ahol híddal átment felette, aztán végig a fő sugárúton aminek a végén csatlakozott a keleti autópálya-körgyűrűhöz. Az volt vele a probléma, hogy a másik városból jövő forgalom meg a vasúton túli lakóterület forgalma ugyanazt az útvonalat használták, ami így be volt dugulva, ráadásul a tömegközlekedés sem működött, sem a vasút (mivel É-D-i irányban érte el a várost, noha a szomszédos nyugati város forgalmát elégített ki), sem a busz (túlterhelt volt) Ezért egyrészt az autópályát átvezettem a város alatt a beérkezéstől a keleti körgyűrűig. Másrészt a szomszéd városba, ahol eddig csak északon és délen ment vasút húztam egy középső nagyrészt viadukton aztán alagútban menő vonalat, amit úgy kötöttem be, hogy a régi É-D-i vonaltól kifelé csináltam egy külön szintű É-D-i vasúti körgyűrűt, és annak a déli állomásába érkezett. Ezután a belső korábban falként működő vasutat átépítettem villamossá és növeltem a kereszteződések számát Az új vasúti körgyűrű állomásairól meg metrókat építettem a központ felé. Próbálkoztam még a vasutat bevezetni a központba, de arra nem volt alkalmas a játék. Az volt csak a rendszer problémája, hogy a nyugatról érkező érkező autósok először átmentek a város alatt elérték a keleti körgyűrűt, és csak ott tudtak lehajtani, így keletről érték el a belvárost. Ebből kifolyólag a belváros elkezdett kelet felé húzódni. Ekkor a régi repülőtér megszüntetésével csináltam egy kis helyet, így volt módom megépíteni a vasúti körgyűrű keleti részét Így a nyugati városból érkezők az új központba el tudtak menni vasúton közvetlenül illetve volt még lehetőségem egy olimpiai park építésére is ahol az LTU és az Allianz Arena állt , és még külön félig föld alatti vasútállomása is volt, igaz forgalma nem volt neki, mert a játékban a középületek csak a demand cap manipulálására valók és valójában csak szobrok.
Tehát elméletileg az alagút működött. Esetleg az lehetett a probléma, hogy nem volt lehajtási lehetőséged, agy senki nem ment arra. -
#861 A válaszom igen. Mindig tagoltan írok, mert máskülönben én sem látom át. -
#860 Csak metrókkal (és út, tehát közlekedési probléma nélkül) valósították meg Magnasanti-t is (a legnagyobb SimCity 3000 város), nézzetek utána.
Gépigény, megjelenés: hivatalos honlapon - fejlécben ott a link, egy klikkelést megér. -
#859 én sunken hihgwyekkel, meg gyorsforgalmi utakkal szerettem teletűzdelni a városom. nagy vágyálmomat, hogy a forgalmas és zajos utakat a föld alá vigyem sose tudtam úgy megvalósítani a pluginekkel ahogy azt a képekről reméltem, valahogy a csatlakoztatással a játék nálam nem boldogult és így az autósok se használták. aztán végül is kisebb terepsüllyesztéssel oldottam meg és úgy építettem alagutat ami a város alatt ment, de az alagút ki és bejárata sok terültet lefoglalt amit nem tudtam beépíteni semmivel se, max csak fákkal, meg így nem tudtam megcsinálni, hogy a föld alatt több út is hozzá csatlakozzon ("út"); meg ha jól emlékszem -de ez lehet a citiesxl-ben volt- a föld alatti, alagútként húzott út nyomvonala fölé nem tudtam építeni. -
pzolika978 #858 Sziasztok!!!! Boldog új évet!!!! Sim cityben gazdag évet!!! Mikor jön már ki???? Gondoltam pár napig lazulok itthon, és felrakom a 4-et a gépre, de nem olvassa be a 2. cd-t, sebaj hiszen van már tablet is a világon, gyorsban play áruház, sim city letölt, de kiírja, hogy szerver hiba, próbáljam később. Szomorú, most nem tudok sim cityzni.
A vonatos téma érdekes volt számomra, sőt anno terveztem olyan várost sim city-n, hogy föld alatti alagútban ment a vonat, csak a pályaudvarok voltak felszínen. jó volt, mindegy holnap (ma) próbálkozom ismét, hátha tudok játszani.
Az 5-nek mi lesz a gépigénye???? Tudunk már valamit???
Visszatérve a vasúthoz, én anno olyat hallottam, hogy hüvösvölgy- Cinkota összeköttetés lesz, és átmenne az egész belvároson. Na, de mindegy is, jön a 4-es metró, valakiknek az is jó lesz.
-
Austin Bailey #857 örülök, hogy megtaláltad, legközelebb ott is kifejtheted ezt és akkor én sem itt válaszolok. -
Én sem értem miért kell átmenni személyeskedésbe, pláne ilyen szánalmasba. -
#855 Nem sok téma van a kedvencek között, de év közben még azok közül sem tudom mindet követni.
Most az más kérdés, hogy amúgy a BKV-s eszmecserében nincs túl nagy pörgés. -
#854 És ha tudod, hogy ott folytatódik egy itt elkezdett téma, akkor inkább lemaradsz róla, nehogy véletlenül olvasnod kelljen? -
#853 De, csak azt nem olvasom, ezt meg igen. -
#852 Elküldés előtt átolvasom legalább háromszor - egyrészt megnézem, hogy a mondatok normálisan következnek-e egymásból (mivel sokszor utólag szerkesztek át mondatokat, így egyenesbe kell hozni a szöveget). Másrészt megnézem, hogy a helyesírás, központozás, a szöveg értelme rendben van-e (nem írom le ugyanazt a gondolatot háromszor, háromféleképpen), harmadrészt pedig (és sajnos ez mostanában kicsit elsikkadt nálam is, elnézést érte) elgondolkodom rajta, hogy biztos oda való-e az, amit írok, és biztos építő jellegű-e abban a témában, ahova írtam, vagy csak további felesleges hozzászólásokat provokálok ki vele.
De a kétszeri átolvasás mindig megvan, ha több, mint 1 mondatot írok. Ennyire igényes vagyok önmagammal szemben is, és szerintem ez a minimum azokkal szemben, akik megtisztelnek azzal, hogy elolvassák azt, amit írok. -
#851 Én is érdekesnek találtam amúgy, mondjuk az összes dzsini vs AB beszélgetés érdekes általában :D -
#850 @Molnibalage: Nem védeni akarom (isten ments), de mikor te éppen fórumra novellát írsz, mert mondjuk úgy érzed, hogy valamit jobban tudsz valakinél és pont okoskodni támad kedved - akkor te fogsz törődni azzal, hogy egy noname illető számára irodalmi szintű regényt írj amellett, amikor csak úgy özönlik belőled a sok gondolat/leírni való? Nem hiszem, azért mert részben ás főként nem olyasvalakinek írta mint te, aki ennyire kiélezett a helyesírásra - másfelől nem hinném, hogy mikor pont te osztod az észt és a tudást egy terjedelmes hosszúságú kommentben, akkor ha látod is a hibát amit vétettél a gyors gépelés közben kétlem hogy azon nyomban kijavítanád. Őszintén: örülsz, hogy leírtad; örülsz, hogy okos voltál/vagy inkább hozzáadtál valamit a témához (ez a fontosabb szempont) és rányomsz a mehet gombra, mert annyira azért senkit se érdekel, még a komment íróját se, hogy tökéletesen lektorálja magát. Aki akarja, az úgy is megérti elven.
A mekis beszólás pedig szerintem a hozzászólót minősíti, gyerekes, paraszt szintű sértegetés - ennek nincs itt helye, nem pedig a közlekedési okoskodásnak ami még talán többszörösen áttételesen is de megfér itt, ha már megjelent volna a játék és lenne érdemben miről beszélgetnünk akkor én is azt mondanám h BKV topic! -
#849 e!
-
#848 a mekibe nem kell tagolni :D -
#847 És ha oda írná, akkor már nem érdekelne? -
#846 Engem érdekelt. -
#845 Ha ezzel foglalkozol, akkor legelább szöveget tagolni megtanulhattál volna... -
#844 BKV topic - látom, ha nem linkelem, nem sikerül odatalálni. -
Austin Bailey #843 Én a tanulmányaim és az olvasmányaim alapján a következő vasúti alagút nyomvonalakról hallottam:
MÁV terve valamikor a tízes évekből az "északi és a déli rendező pályaudvar összekötéséről a nagykörút alatt". Ezt a koncepciót 3-as metró néven baszták el végleg. Ezzel összefüggésben új keletű lehetőség vagyis nemrég vetődött fel, hogy Ferencváros-Nyugati, ami begyűjtötte volna a soroksári vasutat illetve a két HÉV-et és talán a ceglédi és kispesti vonalat délről, északról meg a esztergomi veresegyházi és váci vonalat.
Déli-Nyugati. Szerintem nem rossz ötlet, de nem a legjobb, vagyis önmagában kevés, igaziból a négyes metró ellen vetették fel, hogy hátha sikerül megállítani a dolgot de nem sikerült
Déli-Keleti (illetve Józsefvárosi). Ez a nyomvonal már szintén a tízes évek óta érlelődött, alapvetően mindenféle közúti vasúti meg városi vasúti alternatívái is voltak, viszont azok általában a Krisztinán keresztül mentek (akkor még állt a Tabán) és Déli-Moszkva tér sorrendben érintették a helyeket, mivel az eredeti végpont-tervezet a Városmajorban volt. A MÁV alternatívája volt az egyetlen, ami a mostani kettes metró vonalvezetése szerint volt kitalálva, mert össze akarták kötni a forgalmi szempontból rossznak ítélt fejpályaudvarokat (Berlinben és Bécsben hasonló vetődtek fel az 1910-es 20-as években de ott meg is csinálták, aztán a 20. század folyamán mindenhol, ami kicsit is értelmes hely)
Nekem az a véleményem, hogy mivel a metrók nem váltak be, vagyis a metróhálózat kiépítése nem tud lépést tartani a város közlekedési terének rohamos növekedésével, valamint fölöslegesen drága, ezért a 3 fenti alagútból legalább a Déli-Keleti összekötésre (a Déli rendezőjén elkanyarodna a Vár felé, budai Dunapart; lehetne a Várbazáraljában az állomás - Deák tér-Blaha állomásokkal, illetve a budai Dunapartnál a szentendrei HÉV és a Keletinél a gödöllői HÉV bekötésével) illetve a Nyugati-Ferencvárosi összekötésére szintén a Deákon keresztül szükség lenne még akkor ha ettől a nagyjából párhuzamos metrók forgalma megzuhan és meg kell őket szüntetni. A metróhálózat vasútra kivezetésének szintén semmi értelme, mert a metrónak túl sok a megállója a belvárosban, a megnövekedett méretű várost (Herceghalomtól Gödöllőig) nem tudja kiszolgálni, ilyen távon lassú és soha nem is épülne meg. Egyébként a nehézmetró eddig mindenhol csak súlyosan elrontotta a közlekedést. ld Párizs
Amúgy itt egy cikk vasúti alagutakról. Igaziból eléggé szemellenzős cikk, az a berögzülés árad belőle, hogy Budapest határán kívül nincs semmi, ezért a vasúti alagutak tervei közül csak azokkal foglalkozik, amik városhatáron belül értelmezhetők.
-
Austin Bailey #842 A 4-es metrót ez 1958-ban elfogadott gyorsvasúti koncepció két járatából gyurmázták össze. Az egyik a Fehérvári út alatt ment volna aztán a Móricztól a Kálvinig a mostani útvonalon, aztán az Astoria jött volna aztán az akkor még tervben lévő Madách Imre sugárút alatt érte volna el a Keletit, majd tovább a Thökölyn. A másik vonal Gazdagrétről jött volna Kelenföldi pályaudvar - Bartók - Móricz, aztán Petőfi híd budai hídfő, aztán a Pesti oldalon a Haller út torkolata, aztán Klinikák, majd egy megálló a Baross utcán, aztán Keleti, aztán végig a Rottenbiller alatt, majd Kodály körönd - Ferdinánd híd - Lehel tér - Szent István park - Margitsziget- Szépvölgyi út. Az Keleti és a Móricz közötti szakaszra amúgy 3 belvárosi nyomvonalterv létezett már '58-ban, az egyik a Ferenciek terén keresztül, a másik az Astorián keresztül, amit a legjobbnak tartottak, és a harmadikat meg a legszarabbnak, ez a most megvalósult Kálvin tér- Rákóczi tér - Köztársaság tér vonala. Az egyik metró lett volna az M4 a másik az M6. -
Austin Bailey #841 akkor kollégák vagyunk. Részben. -
#840 A Kelenföldről induló metrót egy időben úgy tudom az Örs vezér térre akarták áthúzni (kvázi összekapcsolni az M2-Gödöllői hév vonallal), a szentendrei hévet pedig a ráckeveihez kapcsolták volna - az lett volna egy időben az M5, az előbbi talán az M6.
A Kelenföld- Széll/Moszkva föld alatt azért nem túl épületes, mert a vasút amúgy is bemegy a Déli pályaudvarig, és 2 vágánynál több úgysem nagyon lenne belőle föld alatt sem, Kelenföldtől kifele pedig most bővítik. Ez viszont már végképp Általános eszmecsere / BKV topic.