11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#1119 ÚÚÚÚÚÚÚ! az a sid meier játék nagyon etalon volt!!!! nekem még a régi is tetszett, aztán mikor kipróbáltam az újat akkor 1 hónapig biztos rajta csüngtem. Amit mindig sajnáltam, hogy kevés rajongói tartalom volt hozzá és azok se annyira kolosszálisak mint az SC4 esetében a NAM :\. -
#1118 exodus az mi is volt tulajdonképpen? sajnos arra már nem emlékszem, összefüggésben van azzal, hogy egy bizonyos fajta arc-ot ki tudsz lőni a a világűrbe? -
#1117 Minden információ arra utal (és ezt reklámozzák), hogy egyénszintű a modellrendszer, tehát minden egyes lakosra meg van adva, hogy hol lakik, hol dolgozik (gyárban, iskolában, stb.), hol költi a pénzét (kaszinó, bevásárlóközpont, stadion stb.), bankot rabol-e, vagy ingázik a szomszéd településre, esetleg turista, aki csak pénzt költeni jött.
(ugyanígy közlekedő "egyedek" az áram, a víz, az alapanyagok a gyárak számára, stb.)
A közlekedés részben saját autóval történik, emellett kiépíthető busz- és villamoshálózat, és személy-, tehervasútrendszer. A hatása pedig a fentiekből adódóan egyértelmű - aki el tud jutni villamossal otthonról a munkahelyére, az valószínűleg nem fog autóba ülni.
Metró lehet hogy van, nem emlékszem rá, hogy láttam volna. -
#1116 Azt olvastam, hogy az embereknek lesz céljuk, hogy hova mennek. Remélem ehhez jó kis tömegközlekedési rendszer tartozik. (Villamos, busz, metró, vasút, útvonalak létrehozása, és a rendszer hatása a közlekedésre)
Erről lehet tudni valamit, hogy mennyire lesz megvalósítva? -
Since #1115 Azért a két játékot nemtudod összehasonlítani, mivel a környezet területe jóval nagyobb a Sim City-ben, illetve folyamatosan változik minden. -
capa07 #1114
-
Tibbbor #1113 Minden grafikai csökevény ellenére én már várom a játékot.Ahogy mondani szokták: az evés a puding próbája! Hiába nagyon szép egy puding, ha ehetetlen...
Mondjuk, az se árt, ha öröm ránézni egy játékra.Nálam ezen a téren a Tropico 4 az etalon: érdemes kipróbálni, mit tud az a grafikai motor mondjuk zoom-olás és részletgazdagság terén, ráadásul nagyon baráti gépigény mellett!Nem is értem, hogy ha valakik már megcsináltak egy ilyet, miért kísérleteznek mások egy sokkal gyengébbel?
Arról nem is beszélve, hogy a Tropico-ban a gyalogosok valósághűen sétálnak, az eddig látott SC 5 videókban viszont valami elképesztően természetellenes módon csoszognak.
A screenshotokon látott szögletes vasúti sínek valóban elég szánalmasak.Csak annyit erről, hogy már a Sid Meier's Railroads is szebbet tudott ennél...:(
Summa summarum, bízom benne, hogy a végleges verzió mindenben szebb és jobb lesz ennél! -
#1112 Az arcology oké, az exodus lehetősége a kérdés számomra. -
#1111 Hitech gyárak
-
#1110 erőműs kép az fasza, legalább az atomerőmű nem olyan fapados mint a solar pp - busz terminál meg szerintem fasza ott a háttérben, ahogy a járatok kivonulnak a munkába :P -
#1109 Kicsit pontosítsd a kérdésed :P -
#1108 AMAA alatt, mikor kérdezték h lesz az új részben a válasz egy tömör és határozott IGEN! volt, de ha megnézed a kép linkjében az URL-t akkor láthatod h még a címe a képnek is arcology :) -
capa07 #1107 The City Services of SimCity -
capa07 #1106 waste-water treatment plant
-
Austin Bailey #1105 egyébként gondolkoztatok már azon, hogy ez a játék egész pontosan mibe is szimulálja a várost? -
capa07 #1104 High tech factories, bus terminals and nuclear power plants.
-
capa07 #1103 "Here's his University Campus, with departments of law, medicine, engineering, and science. Also lots of student housing." -
capa07 #1102 -
#1101 Szép kis visszakacsintás lenne :)
-
#1100 Első képen a 6 sávos útnak a lámpái végre reálisabb fényt vetnek -
#1099 Utolsó képen a háttérben a beígért jó öreg arcology-t láthatjuk :) -
-
#1097 Az első kép tetszetős! -
#1096 Erre a stílusú városépítésre találták ki a rendszert, ez jól áll neki. Az első kép pedig az átlagos nézelődés magassága nagyjából, innen nézve pedig nem jönnek ki látványosan a problémák. -
capa07 #1095
-
#1094 Azonkívül, hogy idegesítenek ezek a zöld foltok a telkek közt, ezt egy hangulatos képnek találom
-
#1093 Igazad van, figyelmetlen voltam. :) -
#1092 Nem is azt írtam, hogy lesz konkrét eső-grafika (ezt még nem tudjuk), hanem hogy az évszaktól függően változik a vízhozam (és feltételezhetően a napelemek hozama is), és a felhők töltik újra a vízforrásokat. -
#1091 Igen ám, csak amit említettem pár hozzászólással lentebb is: Olyan, hogy valós évszak nem lesz a játékban (alap verzióban legalább is), a fák változnak csak, meg az égbolt felhősödik, de nincsen se hó, se eső, se villám, se vihar, se semmi. Ezt bizonyítja az is, hogy mikor volt ez a kérdez felelek és megkérdezték tőlük konkrétan (!), hogy lesz e benne hó, ők csak úgy válaszoltak, idézem:
"The water map evaporates during the summer months, which can affect how much water you can pump into your city. Then rain clouds dump water back in the map as they drift through the landscape.
I've tuned it so you get more clouds during the winter, a little less during spring and fall, and almost none during the summer. Confused about which season you're in? Just look at the color of the trees!"
Mint olvashatod, ebben sehol sem említik, hogy lesz hó vagy akár eső. AMAA-nál és még 2 másik ilyen kérdezz-felelekben is hasonló választ adtak, illetve mikor facebookon is kép kommenteknél valaki megkérdezte. Lehet titkolják és nem akarják megmutatni az egész játékot, azért nem beszélnek róla és tényleg van benne hó is meg eső is, de én nem hinném. -
capa07 #1090 -
capa07 #1089 Azt mondták, hogy az ilyen ploppolható épületek aprólékosan, jól kidolgozottak lesznek. De szerintem volna még mit rajta csiszolni. Most ezt konkrétan a suliról írtam. -
capa07 #1088 -
capa07 #1087 -
capa07 #1086 Az van, hogy ha valaki tilt shift képeket készít, akkor a képek szerkesztésénél a legtöbbször (vagy talán mindíg) belenyúlnak a színekbe is. Ez azért kell, hogy még makettszerűbb legyen. Pl. itt jól látható -
#1085 Be kell látnom, tényleg kicsit igénytelen. Eléggé B kategóriásnak tűnik a cucc így a screenshotokról. -
#1084 Ezért írtam, hogy a szimuláció még lehet nagyon jó, és akkor jóval kevesebb boldog játékost fog zavarni az, hogy a telkek síkban lebegnek vagy az utak elég furcsán illeszkednek egymáshoz, a játék elviszi magával az ilyen kis kis nyűgöket.
Ha a szimulációval is gond lesz, akkor viszont nagyon nagy hörgés lesz, ahogy most is van, hiszen még nem látni mást, és minden képet pixelekre szednek a rajongók - ráadásul tényleg van bőven kritizálnivaló a kinézeten.
Az érdekes, hogy ahol látszik az UI, ott sem látok dátumot (év, hónap), csak egy óra:percet, gondolom azért, hogy az éjszaka-nappal változásokat lehessen követni. A pénznél a $/óra megjelölés a növekedésre szintén érdekes, nem hónapokban vagy években kellene számolni?
Bár akkor valószínűleg az lenne a gond, hogy egy-egy város a régióban hirtelen 50 évig "jég alá" kerül, hiszen mások játszanak, annak a gazdája pedig nincs online...
Évszakok pedig vannak, és ahogy írták attól függ a természetes víz- és napellátás is (vajon lehet választani, hogy sarkvidéki vagy egyenlítői régiót szeretnék?) -
#1083 Pontosítás: ennél a résznél borult meg az ecsetes tál :D -
#1082 elég hülyén oldották meg a simcity 4 fakóságát, mert ott ugye meg az volt a gond h mennyire fako és élettelen, mindenki PS-elte a képeit. Tényleg fakó volt és kis élet ráfért volna, de szerintem kicsit megborult az ecsetes tál.
Furcsa mert ha az veszem, számomra is sokszor zavaró volt az SC4-ben tapasztalat fakóság, ennek ellenére még is mindig úgy tartottam, hogy realisztikusabb. Érdekes ellentét, magamban nem tudom hova rakni :D. Azonban egy biztos: utálom a mesevilág szerű dizájn köntöst! Ez még szerintem annyira nem tart ott, így nem is reklamálok miatta. -
#1081 Nem lenne annyira vészes a grafikája, ha nem lenne ennyire steril minden. Könyörgöm egy gyár hogy lehet olyan tiszta, mint egy frissen felmosott kő?! A másik zavaró pont a giccses rikító színek használata. -
#1080 Azt már nem is figyeltem :DDD