11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#10871 Vehetsz vidámparkot jó pénzért :) -
Coolfire #10870 Ugyanazt csinálják,mint a Simssel.A játékosok le vannak szarva,-akármilyen jó ötleteik/elképzeléseik vannak,csak perkáljanak.A Mester nem véletlenül hagyta ott őket a búsba.Itt kőkeményen a lóvéról szól minden.
Azon csodálkozom,hogy még eddig nem vezették itt is be a storet.Pölö vehetsz egy stadiont,kaszinót etc. jó pénzért. -
#10869 Egy nagy rakás ötlet van ami nem értem, hogy miért nem jut egyik fejlesztő eszébe sem. Ezekkel azért a város is hatékonyabb/nagyobb lenne. -
#10868 Ott a pont. Ezt miért nem lehet megoldani? A specializációs baromságokat lehetne a "fehér szaggatott" vonalon kívülre tenni. És lenne hely. De mindegy is... -
#10867 Hosszas tesztelések után szomorúan kell közölnöm, hogy elmehet az EA a maxissal együtt a pi....a. Ezért is nincs már kedvem ezzel a "(ide random lehet mindenfélét írni)"-al játszani. Sandbox módban még néha ökörködök, de ennyi. Nálam ez befellegzett. -
HiYuRei #10866 Sziasztok!
2-3 jó barátommal indítanánk egy új régiót és szívesen látnánk még 2-3 lelkes játékost.
Hosszabb távra szeretnénk berendezkedni, tehát aki pár óra után elhagyja a régiót az inkább ne jelentkezzen. :)
Régió: Reflection Atoll vagy Edgewater Bay.
Jelentkezés privátban! :)
Üdv: HiYuRei -
#10865 Ahogy írtam, ez láthatóan egy döntés volt, hogy ők az utakon közlekedő ágensekre bízták az ellátást. Nem biztos, hogy a víz- és csővezeték hálózat javított volna a helyzeten, viszont megháromszorozza az építkezés bonyolultságát.
Amúgy ha a korai videókat megnézed, ott még volt magasfeszültségű vezeték lerakása, valószínűleg a fejlesztés során azt találták, hogy annak semmi értelme, hogy minden út mellé lerakd a villanypóznát is, hiszen ahol épület van, oda úgyis vezet út, és az átlag felhasználó amúgy is az út alatt húzná mindenhova a csatornát és fölötte az áramot - akkor meg minek? -
#10864 Mi lett volna a gond azzal, hogy mint a régebbi részekben itt is te húzod ki manuálisan a nagyfeszültségű vezetékeket és a vízcsöveket a zónákhoz? Mert ha ez lenne benne akkor nem lehetne akadálya a nagyobb beépíthető területnek. -
#10863 Félreértés ne essék: nem örülök én sem annak, hogy nem tudtak jobban működő útkeresőt létrehozni, csak arra próbáltam rámutatni, hogy ez nem is olyan egyszerű, hogy "nesztek, itt a nagyobb térkép 10 dollárért, eddig csak szívatásból nem kaptatok".
Ez ott dőlt el, amikor a fejlesztést ilyen alapokra helyezték (minden esemény ágensként közlekedik), és elkezdték meghúzni a határokat, hogy milyen gépigényt szeretnének megcélozni. Valószínűleg 2-3 kockát lehetne növelni nagyobb tragédia nélkül, de a "nagyobb térkép" azért mindannyiunk számára mondjuk hosszában és keresztben dupla ekkorát (négyszeres alapterület) jelentene. És azt ezek szerint sajnos nem bírja, és nem tudták átalakítani úgy a rendszert, hogy használható legyen. A járművek útkeresőjén már rengeteget javítottak megjelenés óta, ott is valószínűleg rengeteget küzdöttek azzal, hogy ne legyen nagyobb számításigényű, mint a mostani, viszont a hatékonysága javuljon. -
#10862 Nézd meg hogy "közlekedik" a víz és az áram a városban - véletlenszerűen fordul az utcákon, és ahol igényt talál, oda "bemegy" - már egy ekkora városnál is előfordul, hogy ha az egyik sarokba raktad az erőművet, és elég kusza az úthálózat, akkor a város túlsó végén vannak áramhiányban szenvedő épületek, pedig túltermelésed van, csak az áramegységek nem szédelegnek el addig az épületig, mert ritkán fordulnak pont úgy, hogy odáig ne legyen felvevőpont.
Minden méretnöveléssel szinte négyzetesen súlyosbodik ez a probléma, és valószínűleg próbálták, de nem sikerült jól működő és "olcsó" (számítási ciklusban, sok tízezerszám mozognak ezek az ágensek szerte a térképen, hoznak döntéseket a programjuknak megfelelően) mozgatórendszert kialakítaniuk, ami nagyobb városoknál is megfelelően működik, és nem fárasztja le nagyon a rendszert.
A "fordulj valamerre" számítási szempontból jóval egyszerűbb, mint a "nézd meg hol van a legközelebbi olyan pont, ami hiánnyal rendelkezik (nézd meg, hogy a többiek közül még senki nem megy-e oda), határozd meg, hogy melyik út vezet oda, és aszerint indulj el, valamint jelezd a többiek részére, hogy te már elindultál teljesíteni a kérést" - így működnek a villamosok, és egyre inkább a buszok, szemétszállítók is. Vízből és áramból ezeknél nagyságrendekkel több mozog a térképen.
Ez az amúgy, ami már az előzetes videókban is látszott, hogy komoly korlátja lesz a méreteknek, még itt is beszéltünk róla ha jól emlékszem... az meg hogy nézne ki, hogy kialakítanak egy másik útkereső-mozgató rendszert is, és kiadják a "nagyobb/optimalizált útkeresővel rendelkező város, csak 4 magos i7 procik számára, 8 giga memóriával" kitétellel. -
Stormbird #10861 Hosszas tesztelések után szomorúan kell közölnöm, hogy a jövőben a Maxis és az EA semmilyen szarját nem veszem meg amiért ilyen görény módon állnak ehhez a SimCity fejlesztéshez! -
#10860 Vagy legalább annyit meg lehetett volna csinálni, hogy a város ellátásáért felelős építményeket (villamos energia, ivóvíz, szennyvíz, szeméttelep) a grid-en kívül lehetne lerakni, egy olyan, speciális mezőben ahova csak azokat lehet építeni. -
#10859 Hosszas tesztelések után szomorúan kell közölnöm, hogy nem fogjuk nagyobb városokkal ellátni a SimCity-t.
Azt hiszem ennél elszomorítóbb mondatot nem is közölhettek volna .
Eredetileg a régiókon belüli kisebb városok kapcsolatára fókuszáltunk ahelyett, hogy egy hatalmas, elkülönült metropoliszira helyeződött volna a hangsúly.
Nem értem miért EGY NAGY metropoliszról beszélnek, hisz szerintem senki se ezt kérte, hanem a jelenlegi kis városok 30-50%-os növelését . Kétlem, hogy ez akkora gépigény-növekedéssel járna, mint amiről írnak ... -
Aragorn831109 #10858 Végre új cikk került ki a hivatalos oldalra. -
#10857 Nem tudom, de szerintem mindegy neki. -
#10856 A tanultságot befolyásolja, hogy 1 nap mennyit tud részt venni a diák az órákon? Szóval ha a diák az iskolabusszal csak az utolsó órára ér be az ugyanannyit ér mintha az elsőtől ott lenne? -
#10855 A közlekedéstől függ - ha a "nyitvatartási idő" alatt oda tud érni a busz a diákokkal, akkor tanít.
Ebből a szempontból is hatékonyabb a középiskola ha jól emlékszem. -
#10854 Mondjuk az nem lenne rossz ha az education layer-en mutatná egy körrel, hogy kb mekkora "hatósugara" vane gy iskolának a városban. Csak azért, hogy szépen lefedhető legyen a város pár iskolával. -
#10853 A helyi ifiválogatott meccsei ott vannak :) -
#10852 Továbbá a középiskola tornaterme valami miatt turistalátványosságnak minősül :) -
Provitacio #10851 Köszi szépen a gyors választ! Mostmár teljesen érthető. Szóval ha már nem bírja az általános suli kapacitás terén a város diákjait, felesleges még egyet építeni, inkább középsulit teszek le. -
#10850 A középiskola funkciójában megegyezik az általános iskolával (művelt lakókat gyárt), csak jóval nagyobb kapacitású és arányában olcsóbb, kevesebb helyet foglal, és elvileg ingázhatnak bele szomszéd városokból a tanulók. Nagyobb városoknál kényelmes lehet lecserélni az általánost rá.
A közösségi főiskola és az egyetem között már komoly különbség van. -
Provitacio #10849 Szerintetek a középiskolának van valami jelentősége, vagy kihagyható a fejlődés során? Nekem nem változott semmi akkor, ha volt és akkor sem ha az általános után egyből fősulit építettem, vagy csak nem vettem észre? -
Aragorn831109 #10848 -
capa07 #10847 Nem kell ide Cities of tomorrow kiegészítő!
-
MT16 #10846 Jaja nekem is feltűnt ez a párhuzam -
#10845 Mivel a Maxis készíti mind a kettőt.DDD -
#10844 Ide is be szivárgott a sims 3 utolsó kiegészítő témája: Előre a jövőbe! -
#10843 Van pofájuk 40 euróért árulni, amikor az alapjáték "béta verzióban" van fél év elteltével is. Nem meglepő az EA citromdíja, nem tanulnak (sztm nem is akarnak) hibáikból.
Részemről felejtős e cég által forgalmazott bármilyen játék, egy forintot sem vagyok hajlandó adni azért amit ők adnak ki.
Sajnálom a Maxis-t, találhatnának sokkal korrektebb kiadót, ahol a minőségi munka is számít nem csak a haszon. -
#10842 -
#10841 Ha Origin-en a barátod akkor meg tud hívni. -
Plata #10839 Privát régiót indítottál,nem lehet hozzá csatlakozni. -
simcityHU #10837 Új facebook Simcity közzöség jött létre! Like-old, oszd meg, legyünk egy nagy közösség!
https://www.facebook.com/SimcityHU
A oldalon hamarosan elindulhat a videózás, és a közös szórakozások!
Csatlakozz!
-
#10836 Szerintem elsőre is elolvasta mindenki akit érdekel, nem kell naponta beírnod. Nincs itt olyan nagy élet, hogy ne lehessen visszaolvasni kb. 10 hozzászólást. -
Stief #10835 Sziasztok! Jelentkezőket várok a régiómba várost építeni, csak szólok kezdő vagyok, Orgignen Stief83 a nevem vegyél fel barátnak. A régió Stief (hun). 18 év feletti jelentkező, kulturált ember jöhet csak! Ja és Okostojások is kerüljenek. (kelet európai szerver 3) !! -
Provitacio #10834 Na igen.. ez elég szomorú hozzáállás a részükről, ha tényleg így gondolkodnak. Ezzel elérnék, hogy bizalmukat veszítené a játékosok nagy része. Mi lenne a biztosíték, hogy a következő rész stabilabb lenne?
Na de a remény hal meg utoljára, ezért én bízom abban, hogy a következő rész kiadása előtt jóval sikerül egy normálisan csapatösszefogásban is játszható játék elé leülni. -
#10833 Nem tudom, azért eléggé beszédes adat, hogy már a 7.5-ös verziószámnál tart a játék a márciusi megjelenés óta és van még bőven benne hiba ami nem balanszolatlanság hanem gamebreaking (lásd Nagy Művek kálvária).
Szeintem már csak félgőzzel toldoznak-foltoznak, nem is nagyon folynak bele nagyobb változásokba. Talán már a következő részen dolgozik a csapat egy része. -
Provitacio #10832 195 órám van már a játékban. Sok problémával találkoztam és keserítik meg az ezzel töltött időmet, de még reménykedem a javításokban. Azt csinálnák már meg végre, hogy felhőtlen legyen a csapatjáték lehetősége. Pl. nagyművek szinkronizációja. Az sem lett volna hátrány, ha ezek a nagyművek nagyobb régió esetén kihatással lettek volna szintén a régión belüli más úttal összekötött területekre. Vagy pl. bosszantó az is, amikor a régióban nem tudsz elfoglalni másik területet, mert csak látogató nézetben érzékel (holott az elfoglalásra kattintasz). Kíváncsi vagyok mikor lesznek ezek a "betegségek" orvosolva. Megéljük esetleg, vagy már kijön addigra a következő Simcity? :( -
#10831 Az még mindig "in development"...
Ezeket nem tudom, hogy honnan szedték :) -
Plata #10830 Miért nem valami magyarosabb nevet választottál a régiódnak?
Valamelyik nap keresgéltem magyar régiót,de egyet sem találtam.