11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#10669 A nagyobb bajom, hogy itt ez a sok ember, de nem nagyon járnak át dolgozni máshová, pedig kellene az ember. Pedig minden tömegközlekedési eszköz a rendelkezésükre áll. -
#10668 Szegényeknél 6 - 60 - 600 fős egy épület sűrűségtől függően, közepeseknél 3 - 30 - 300, gazdagoknál 1 - 10 - 100...
Plusz hozzá jön a kiírás szorzója, úgyhogy később ezeknek a számoknak közel tízszeresét írja ki a lakossághoz, így lehet akár 1 milliós létszámot elérni egy térképen. A valós dolgozni járók száma nem lesz ennyi. -
#10667 Mint ahogy írták előttem is, várni kell. Nézd a sűrűségtérképet, abból látni fogod, hogy hogyan állnak.
Kicsit tudod befolyásolni a fejlődés ütemét ha csökkented az adókat, egészen addig amíg még pluszban vagy,
Egy idő után majd elkezdenek kiépülni a sorházak, apartmanok majd a felhőkarcolok. Van egy városom ahol 230 ezren laknak, de még felhőkarcoló sincs ott. Mondjuk a telkek 99%-a szegénynagyed :) -
#10666 Nem, ez egy kétdimenziós dolog. Vannak szegény, átlagos és gazdag lakók a városban, és mindegyik élhet kicsi, közepes vagy nagy sűrűségű házban.
A sűrűség növekedése az az ott lakók boldogságától függ és nem megy egyik pillanatról a másikra, míg a föld értéke azt állítja be, hogy milyen vagyoni helyzetű lakók élnek ott szívesen / költöznek oda. -
HyperMonkey #10665 Nem sokat játszottam még vele, nem is néztem statisztikákat igazán. Én azt akarom elérni, hogy egy kisebb területen legyenek felhőkarcolók.
Úgy gondoltam hogy akkor lesz így ha gazdagok laknak ott, és a ház mérete a gazdagságot jelenti. -
#10664 Azzal azt tudod elérni, hogy ha a szegények kiköltöznek, akkor gazdag(abb) lakók fognak odaköltözni. -
HyperMonkey #10663 Akkor egy szegény kis ház mellé hiába rakok nagy parkot...
Na majd ránézek este, köszönöm a válaszokat. -
#10662 Fent hasznos link képei segítenek.
Bizonyos ipari szintű és sűrűségű gyárak más és más gazdagságú dolgozókat várnak el, más és más mennyiségben.
Egy közepes méretű, alacsony fejlettségű gyár 35 szegény és 5 közepes dolgozót, egy közepes fejlettségű 30 szegény, 8 közepes és 2 gazdag, míg egy magas fejlettségű 20-10-10 dolgozót vár el (bizonyos szorzók bevezetése előtt, de az arány nem változik).
Ha neked túl sok a gazdag városlakód, akkor nem biztos, hogy mindegyiküknek jut munkahely, és fordítva: egy gyár hiába vár szegény dolgozókat, ha csak gazdagok laknak a városodban.
Hozzá kell számolni még, hogy minden épületnek szüksége van (különféle gazdagságú) dolgozókra az erőművektől kezdve a szemétfeldolgozón át a buszpályaudvarig és az iskoláig. -
#10661 Egyrészt: hadd nyávogjon :)
Másrészt: türelem.
Harmadrészt: a telekértéken egy bizonyos körben növel bármelyik park, hogy milyen szintűt raksz le, az igazából azt befolyásolja, hogy milyen gazdagságú lakók számára jó. A sűrűséget pedig akkor fogják növelni, ha az ott lakók boldogok, és van helyük nagyobb épületet felhúzni.
A gazdagságot és a boldogságot (sűrűséget) ne keverd össze, két külön adat. -
HyperMonkey #10660 A másik dolog... A városban nyávog a nép hogy nincs meló, az ipari részben meg hogy nincs munkás. Ez sem világos, van busz, jó közlekedés stb... -
HyperMonkey #10659 Tettem de semmi...
Fenrir, a lejjebb látható képeiden a területnek csak egy része maga a város lakott része. Próbáltam ezt én is, de mindig nyávog a játék hogy jelöljek ki újabb lakóövezeteket. De én nem akarom az egészet beépíteni, az a cél hogy egy kisebb területen legyenek nagyobb házak.
A másik dolog, hogy van olyan rész ahol egyszerűen nem fejlődnek a házak. Van jó út, parkok stb és mégsem.
Parkonál úgy érdemes hogy a legkisebb házakhoz kisebb parkokat, és ahogy nőnek, lebontani a kis parkot és tenni nagyobbat? tehát kis telekértékű terülere hiába teszek nagy parkot, nem fogja növelni a telek értékét? Azért kérdem mert kis telekértékhez tettem nagy parkot és semmi hatás. Persze láttam, hogy az a park a magas értékű terület értékét növeli, de gondoltam a kisebbekre is hat. Szóval olyan parkot rakjak amilyen a telek értéke? -
#10658 Tegyél fel szűrős modulú vízszivattyúkat. -
HyperMonkey #10657 Áhá köszönöm. -
#10656 Ha _már_ szennyezett a talaj, akkor előbb a talajszennyeződést kell elpucolni.
Azt írtuk, hogy állandó vízellátásnak működik az, hogy egy tisztítót és egy pumpát egymás mellé helyezel. A tisztító nem a talajvizet tisztítja, hanem a városból gyűjti be a koszt és friss vizet tol bele a talajba. De ha már piszkos a talaj, akkor először masszív fatelepítéssel és várakozással ki kell azt tisztítani, csak utána lehet ilyen célra használni. A fák ki fognak pusztulni néhányszor, de szép lassan elviszik magukkal a talajszennyeződést. -
HyperMonkey #10655 Úgy volt, hogy volt egy szemétlerakat, az jól beszennyezte a talajt. De csak ott volt hely, oda ment a szennyvíztisztító, mellé meg a vízszivattyú. És végig szennyvizet szivattyúzott. -
HyperMonkey #10654 Régebben azt írtátok, ha van egy szennyezett terület, akkor tegyek oda egy szennyvíztisztítót, mellé egy vízszivattyút és lesz víz. Na most szennyezett területre leraktam a tisztítót, mellé a vízszivattyút és azt írtja hogy a szivattyú szennyezett vizet szivattyúz. Jó sokáig hagytam de nem változott. Akkor hogyan is van ez? -
Provitacio #10653 Az nem lehet, hogy másik városok is vásárolnak tőle és Ők viszik el a maradékot? -
0S7130R #10652 A termelő város kb. 650l/ó termelt, saját maga kevesebb mint 100-at használt fel. A városomnak durván 400l/ó kellett volna. Simán elég lett volna mindkettőnek, de csak 170l/ó-t küldött. Tehát volt felesleg bőven! -
#10651 Csak a felesleget osztja meg, a másik város pedig az igénynek megfelelőt vesz amíg tud. -
0S7130R #10650 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A következő a problémám:
Az egyik városomban nincs víz-erőmű, ezért egy másik városból importálok. A másik város piszok sok vizet termel, bőven eleget magának és amennyi az enyémnek kellene.Viszont csak egy bizonyos mennyiséget küld a városomnak. Mi alapján küldi a vizet a rendszer? Lehet valahol állítani a mennyiséget?
Köszönöm!
-
Sponnyabob #10649 Én se találkoztam sok hibával. A legidegesítőbb hiba a forgalommal van mikor beragadnak az iskola buszok és pont a főútvonalon, vagy valami köz épület előtt a mostani városomban is egyszer az iskola előtt ragadtak be máskor meg a rendőrség előtt.
Egyébként tényleg jó játék lett azon túl, hogy egy-egy várost piszok hamar meg lehet unni. A mostani városom 5. évben jár és ki van maxolva minden az egyenleg is kicsit van csak mínuszba, de az újrahasznosítás simán egálba hozza, a rendezvények meg extra profitot hoznak és nem tudom mihez kezdjek még. A közös régióban játszással is ez a baj pár hét után megunom az egészet inkább kezdek újat. -
mikrofonhead #10648 Aki szeretne vegyen fel, P071 a nevem ;) -
mikrofonhead #10647 Küldtem friend requestet Originen Neked is meg Falabunak is :) -
fcbdavid #10646 A SimCity Social-ra utal a mellékág ;) Érdekes sokan mondják, hogy rengeteg a hiba benne viszont én ezekkel nem nagyon találkoztam. Más oldalakon is kapott 80% körüli értékelést és az olvasok még ennél is többet adtak úgyhogy szerintem nem annyira sok az a 83 de ez az én véleményem. -
Hay #10645 Talán a Societiesre. -
#10644 mire utal a cikkben a mellékággal? -
sata75 #10643 sok az a 83%:( -
krisz073 #10642 Sziasztok.
Én is csatlakoznék egy kezdő régióhoz.
Origin nevem: rasti073 -
fcbdavid #10641 * A városépítő játékok egyik etalonja 10 év leforgása után ismét visszatért annak érdekében, hogy újra a trónra törjön. Hogy ez mennyire sikerült neki? Tesztünkből minden kiderül! -
fcbdavid #10640 a trónra törjön. Hogy ez mennyire sikerült neki? Tesztünkből minden kiderül! -
#10639 Értem, köszönöm.
Hát, akinek van amcsi amazon kódja, az most bevásárolhat, nekem a Kindle miatt magyar van, és csak ezért nem fogok beregisztrálni egy másikat, majd lesz akcióban máshol is. -
Stormbird #10638 A helyzet tökéletesen hasonló. A különbség annyi, hogy itt össze kell linkelni az amazonos accot az originessel. A végeredmény viszont ua. Szóval bátran nekiállhatnak kistesót csinálni maguknak az idióták! -
#10637 Sziasztok, most kezdtem el én is játszani, ha valakinek van kedve eggyütt régiót csinálni az vegyen fel Originen és megbeszéljük. Origin: Falabu -
#10636 Ó, sajnálom, munkahelyen nem álltam neki bejelentkezni, hogy kipróbáljam.
van egy másik változat is, megnézed, hogy az esetleg működik-e? -
Stormbird #10635 Game Downloads are only available to US customers
We apologize for any inconvenience this may cause you. Please continue shopping on the Amazon.com home page. -
#10634 Amazonon a Vidámpark DLC 5 dollárért. -
#10633 Valószínüleg leolvadt valakinek a reaktora vagy valami elpusztította az erőművet :) -
Plata #10632 Kipróbáltam és átnéztem EU Kelet 3-ra,találtam is egy magyar régiót.Viszont új várost nem tudtam alapítani,csak egy elhagyott várost találtam,elfoglaltam,de nem tudtam vele sokáig játszani mert a városban totál káosz volt,valamiért szinte az egész városban sugár szennyezés volt.Úgy hogy inkább elhagytam. -
Plata #10631 Én EU nyugat 3-on. -
#10630 Én jelenleg a EU Kelet 3-as szerveren vagyok, itt sok a magyar, szinte mindig nyitnak új régiót. Tudomásom szerint az EU Kelet 4-en is sok magyar van :)