11758
  • Fenrir
    Találkozott már valaki ilyen buggal? A járőrautók képtelenek visszamenni az örsre, csak állnak a kereszteződésben. Próbáltam már bezárni és újra kinyitni az örsöt, hátha megoldja, de nem.

• donatus13
    Csak mert tegnap az egész városomat rombolnom kellett miatta, 150 k fővel...
  • donatus13
    Városi dugó akkor már fixelve van ?
  • Flora2
    Nekem ez tetszik nagyon.
    Végre nem a szokásos kockaváros.
  • Aragorn831109
    Adóból nekem se jön be már sok egy fullos város esetén, ellenben a kereskedelemmel már szépen lehet profitálni, és ez még csak fém és ötvözet, amivel a városom kereskedik. (A proci és tévé sokkal többet hoz a konyhára.)

Az érc és szén kezdetnek jó, de ha tovább fejleszted a bányászatot, akkor már a korábban említett fém és ötvözet kombóval sokkal jobban fogsz keresni. :) Ja és a kereskedelmi lerakat helyett érdemes minél hamarabb a teher kikötőt kifejleszteni, mert az is nagyon sokat segít. :)

• Dzsini
    Nem kell, és nem lehet minden igényt rögtön kielégíteni, és nem kell rohanni. Róma sem egy nap alatt épült fel, itt sem kell 3 nap alatt betelepíteni a várost, mert akkor bungalókban fognak lakni, és hatszor annyi szemét és szennyvíz gyűlik össze, mint amit egy annyi lakoshoz illeszkedő városnak kellene termelnie.

Az érc eladása kezdetnek jó, de hogy igazán jövedelmező legyen, ahhoz 3-4 maximumon termelő érckitermelő hely kell. Az abból szerzett bevételből (ez majdnem 2 dedikált raktárat ellát) és a fémipari központ fejlesztéséből már építhetsz kohót, ahol az ércből fémet, vagy szénnel együtt ötvözetet állíthatsz elő, amelyek 20 és 45 ezer körül mennek el.
    Az ötvözetet (a hulladékfeldolgozóból származó műanyaggal) pedig felhasználhatod procigyártásra is, ami 70 ezer fölötti bevételt hoz ládánként. (és a tévégyártásra még rá se kanyarodtunk :) )
    Persze ez már igen komoly logisztikát és helyet igényel.
  • Drag04
    Sziasztok!

Volt már olyan, hogy a saját városotok nem tölti be (és írja, hogy a városod nem lehet elérni,próbáld később), de mondjuk ha a szomszédba mész látogatóba azt igen? Tényleg elég várnom? (fél napja nem enged be)
    Köszi az infókat!
  • kalapos
    Sziasztok !

Nektek hogy sikerül ezt a milliós bevételeket elérni?Meg az óránkénti akár +8-1000/óra bevételt?Van egy szén plusz ércbányám amit eladok de nagyon minimális az összeg, a városban folyamatosan tüntetnek a szemét miatt pedig egy szemétlerakó van max kukásokkal és emelett egyújrahasznosító üzem is.Nem nagyon értem nektek hogy ment ennyire fel a pénzetek.Látamm 15-12 milliósat is.Hogyan? Van 1 általános + 1 egyetem is szóval suli is akad hogy legyen tanultabb réteg is.Folyamatosan 1500 és 0 körül van az óránkénti bevételem.

Letudnátok írni nektek hogyan megy?
  • mrmilan
    Baszki Dzsini, lesz itt még fejtörés azt hiszem...
  • mrmilan
    Ez mocskosul tetszik.
  • Dzsini
    Ahogy a tapasztalataim mutatják lerakat mindenképp kell, és valahol a régióban felvevő kereskedelmi pont is (akár szomszédos településen - ami megközelíthető a rendelkezésedre álló szállítóeszközzel), csak raktárra nem szívesen termelnek. Ráadásul a kereskedelmi épületnek vásárló kell, aki megveszi, amit kirak a polcaira.

Tehát fagyigyár csak akkor fog jól működni, ha van fagyibolt a városban (vagy a környéken), és van, aki megveszi a fagyit a boltból.
    (fagyi = alacsony technológiájú ipari termék, alacsony gazdagságú és sűrűségű boltban alacsony gazdagságú vásárlónak)
  • Marfy
    Hogy a fenébe van az hogy a házak szépen fejlődnek, ha ráviszem a házakra senkinek sincs gondja, de a lakosság 1800-ról 500-ra csökkent vissza? Nincs lég- vagy talajszennyezetség, az adók alacsonyak, parkok boltok vannak, munkahely dögivel, még is elmennk.
  • mrmilan
    "A gyárak akkor termelnek szívesen, ha van raktár, és van olyan kereskedelmi zóna, ahol az általuk termelt árut eladják - akár helyben, akár a régióban más városban."
    Na tegnap ezt fejtegettem. Betelepült 3 gyár a kezdetleges ipari övezetembe, és az egyik rövid időn belül sokat termelt gyorsan. És írta, hogy nincs hová tenni az árut. Tehát raktár, illetve az a bizonyos kereskedelmi lerakat kell neki?
  • Aragorn831109
    *Megküzdöttem egy óriási dugóval nem olyan rég.
  • Dzsini
    Igen, a dombos házakat már néhány gúnyos képregény megénekelte, én még nem találkoztam velük :)

• Aragorn831109
    Végre tegnap sikerült felcsatlakoznom Európa kelet 2-es szerverre. Ezt a várost sikerült összehoznom. Megküzdöttem a nem olyan rég. De mostmár nincsen fennakadás. :)

Egyelőre szépen keresek a fém és szén bányászattal, amit aztán a kohóban fémmé és ötvözetté kovácsolok és végül exportálom jó pénzért. A lakosság is elég szép létszámúra nőtt. :)

• HyperMonkey
    Nagyon szépen megköszönöm a kimerítő választ. Azért volt fura hogy az igényjelző már két árnyalattal jelez eszerint, mert első alkalommal csak egy városom volt.

Olyat tapasztaltam amit elfelejtettem az előbb írni, hogy néhány ház alá fura nagy domb került. ha lebontottam a házat, a domb eltűnt. Valami bug lehet. Bár előtte volt egy rom, oka katasztrófa. De nem vettem észre semmi katasztrófát.

Tényleg nagyon aprólékosan kell itt mindenre figyelni, nagyon tetszik a játék csak nekem még sok az érthetetlen dolog, így kérdezni fogok valószínűleg :)

Még egyszer köszönöm a választ.
  • Dzsini
    A fényes sárga a városon belüli ipari igényt jelzi, a halványsárga a régiós igényt. Az, hogy tele van a térkép, az még nem jelent semmit, lehet bontani is, nem csak építeni, és a sűrűséget is lehet növelni.

A gyáraknak vannak technológiai szintjei (amit a főiskola, az egyetem vagy pl. Vu háza fejleszt), mindegyiknek a megfelelő műveltségű és gazdagságú munkaerő kell. A városodban a lakosságkijelzőre klikkelve a második fülön megnézheted, hogy nálad milyenek vannak jelen, és milyen munkaerőre (és boltra) lenne szükség.

Középiskolák: a játék nagyon épít a több városos játékra, tehát alapíts egy másik várost is a régióban, és az ottani városházán húzd fel az oktatási hivatalt. Minden ilyen fejlesztés a teljes régióra hat, tehát ezután az első városodban is lehet középiskolád, és az új városokban rögtön használhatod a már máshol megnyitott lehetőségeket. (ha van rajtad kívül másik játékos a régiódban, ő ugyanígy felhúzhatja a megfelelő hivatalt)

A gyárak akkor termelnek szívesen, ha van raktár, és van olyan kereskedelmi zóna, ahol az általuk termelt árut eladják - akár helyben, akár a régióban más városban.

Ha a főképernyőn megszünteted a régiót és újrakezded, akkor nem fog "emlékezni" az előző állapotokra.

Tűzoltót és a többit úgy tudod küldeni, hogy megnyitod a régiónézetet, kiválasztod a megfelelő szolgáltatást, kiválasztod a célvárost, és célirányosan oda adod hozzá a választott mennyiséget.

A tutorialt a főoldalon a jobb felső menübe belépve újra el lehet indítani, vagy ha olyan szerverre kapcsolódsz, ahol még nem jártál, akkor is elindítja. Ugyanitt megtalálod az elérhetőségét a felhasználói kézikönyvnek is.
  • mrmilan
    Végre tegnap este sikerült kicsit játszani is. Még a Kedvesnek is tetszett. Komolyan mondom, erre nem számítottam. Városméret ide vagy oda, LETEHETETLEN! Olyan közhelyeket már nem is írok, hogy addiktív, volt már aki megtette itt helyettem. És nem utolsósorban nehéz, kihívásokkal bővelkedő, jó játék. A zene is frankó. Valakinek a régiójába bemerészkedtem (Magyarország azt hiszem), és ott gyakoroltam. Utólag is elnézést, de elhagytam a városokat. Olyan régiót fogok keresni, ahol többen vannak már, és alapvető segítséget tudnak nyújtani már az elején. Gondolok itt bizonyos törött lábú simekre, akik klinikáért kiáltanak, illetve tanulatlanabb simekre, akik egy óra szimuláció után felgyújtják saját házukat véletlenül, nekem pedig kurvára nincs pénzem 20.000 pénzért tűzoltóságot alapítani ekkor még :) Egyszóval ÁLLAT a GAME!!!
  • Dzsini
    Nem KELL semmit csinálni, a saját városod, magadnak (és a régiónak) építed.

Ha processzorokat szeretnél gyártani, azt is lehet, a feldolgozott hulladékból az ötvözetet és a műanyagot is ki lehet nyerni hozzá.
  • HyperMonkey
    Srácok, legyetek szívesek nekem segíteni pár dologban. Sosem játszottam ilyen tipusú játékkal, és sok az érthetetlen dolog. Jelenleg olyan dologgal küzdök, hogy…

Az igényjelzőn a sárga csík (ami most valamiért nem összefüggő sárga hanem egy része halványabb, másik teltebb sárga) tele van, azt jelenti ugye hogy kéne ipari zóna. De tele van a map széle ipari zónával, és a gyárak kiabálnak hogy nincs megfelelő munkaerő és zárna be. Ezt nem értem. Miért kéri a game hogy még több ipari zóna kell ha közben meg nyafognak a gyárak hogy nincs munkaerő?
    Van buszmegálló tehát eljutnának az emberek a gyárakba. Látom valahol ha nem jutnak el? Út van, buszállomás is van.

Azt írja, nincs képzett munkás, építsek iskolákat. Na most van 3 általános iskola és 3 főiskola. Középiskola kéne nekik, vagy mi? Ezzel meg az a baj, hogy nem enged középiskolát építeni csak általánost és főiskolát. Akkor engedni (gondolom) ha lenne oktatási hivatal a városházán. De azt meg nem tudok építeni, mert amikor enged valamit akkor közüzemi hivatalt meg közbiztonsági hivatalt építettem.

A következő dolog, hogy azt írja a gyár hogy nincs lerakat, nem tudja hova vinni a cuccot. De van kettő is raktárakkal.
    Még valami. Ha végleg elhagyok egy régiót akkor resetelődnek az erőforrások ha később ott kezdek egy várost újra? Mert megint újra kell kezdenem szerintem.

A másik városba akartam tűzoltót küldeni. Megnyitottam a régió nézetet, tűzoltóságnál azt hiszem 6/6 autó volt de inaktív volt, semmit nem tudtam kezdeni vele. Mentőnél ugyanígy. Hogy kell küldeni más városba ezeket? A tutorial-t valahogy újra lehet játszani?

Előre is köszönök minden segítséget.
  • Fenrir
    Lehet valahogyan törölni egy várost a régióból, hogy újra lehessen kezdeni?
  • SANTANTICA #6068
    nem engedik ki a tűzoltó autót a garázsból, ha forgalom van előtte!
    pedig szirénázik dudál meg minden.....a rendőr meg nem tesz semmit....
  • oneal1
    Lattam mar1-2 forumozo nagyon durva profi varost csinalt:)
    Valaki irta is hogy nincs semmi ipar meg semmi karos ,csak huladekfeldolgozasbol el meg.

Egybol elkellnadni az alapanyagokat vagy processzorgyarat kell csinalni?:)
  • Zewasoft
    Európa 2-n valaki tudna meghívót küldeni? Ha még van hely persze! :)
  • Dzsini
    SimCity Update 1.5

This update to SimCity contains the following updates and fixes:

General
    This patch fixes an issue that was causing the game to crash.

Server Improvements:
    Optimizations to improve latency. Region wall and city to city trading will be more responsive.
    Database optimizations that will improve the success rate for connections.
    Fixed an issue with rollbacks. Higher chance of success and less chance of getting in a rollback loop.

• GibboRamone
    Van légi, vízi ill. vonatszállítási lehetőség is.
  • Zomil
    Kereskedelmi lerakatbol csak teherautoval lehet elszállitani a cuccot? Mert exporton van a szén meg az érc, termelem elég nagy számba, viszont nem igazán viszik el, igy a fémipari központot sosem fogom tudni felfejleszteni... :S
  • Ironman2
    mit tudok én evvel a légszennyezettséggel kezdeni,egyre jobban terjed,és a városházán baktérium miatt tüntetnek

• khalmi77
    Hát ma is újat tanultam, most már nem csak tele szoktam dobálni $$$ parkokkal a várost, mikor nekik $$ munkaerő kell. Bazi szép feladat azt ott kiegyensúlyozni ám. Mármint, hogy ne $ és ne is $$$ hanem pont egy jó területen $$ legyen. Ha csak $$ parkot rakok le meg drága, inkább a $$$ kell játszani meg a távolságokkal... szép :)
  • Kodlovag
    Na ez lett a ma esti eredmény

• BYpsilon
    Alakul a városka, de már ideje szundizni. :)

• dimre
    Ha már közlekedés, kicsit próbálkoztam az úttípusokkal.

• khalmi77
    Sajnos, pedig nagyon szép lehetne...
  • GibboRamone
    Asszem én is elvonulok remete életet élni, amíg kijavítják a dugóbugot:)
  • donatus13
    Az egész városom leégett, pedig minden a sínen volt, csak a közlekedés leölte:(
  • donatus13
    A szomszéd buszai miatt...

• khalmi77
    Azt nem értem, hogy ezt amúgy elvileg egy régiók közötti játéknak tervezték. Most ezt 200-300K-s városokkal MÉGIS HOGY akarják megoldani, mikor még ha mindenki tömegközlekedéssel menne is akkor a dugó lenne, hogy bebuggzana a fél pálya. Már 20K-s városnál is elakadnak, én meg fogom a fejem a röhögéstől, hogy 20K? aha ja... milyen autópálya ez? :D
  • donatus13
    Nekem is megölte a várost a közlekedés, minden jól ment stb, de kikell törölnöm a régióból a közlekedést, mert így halálra ítélem magam.
  • buttonp
    Esélytelen! :D