4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Shiwo
    semmi hír

(én speciel szeretek kanasztázni...)
  • vaakuum
    Semmi hír sehonnan?

(útálom a kanasztát :))
  • Shiwo
    a perkek általában olyan képességek, amiket felvéve előnyhöz jut az adott katona...

pl sniper-nek lesz olyan felvehető perk, hogy mozog és lő is egy körön belül (alapesetben a sniper abban a körben nem tud lőni, amelyikben mozgott is)

persze lesznek más perkek is, és mivel a legtöbb játékban nem kapsz annyi pontot, ahány perk van, így erősen meg kell gondolni, hogy mely perket is választod..
  • TreDoR
    sniper, gunman, assault, support, 5. gondolom a pszionista (Sid Meier arcával).
  • vaakuum
    Azt mondták valamelyik hivatalos vidiben, hogy a csapatösszetételnél igen fontos, milyen képzettségű és képességű katonákat viszünk. Van erről valakinek infója, hogy milyen katonákból lehet válogatni?

Nekem eddig egyedül a snipert sikerült azonosítanom (illetve talán a gunman, de azt nem tudom, mit takar), de ha 6-ra lehet bővíteni a csoportot, ami eleinte 4 főből áll, akkor minimum 4, de feltételezem, hogy akár 6) különböző katonatípus lehet. Mik lesznek ezek?

További nyitott kérdés számomra, hogy egy adott képesítésű katona csak egyfajta fegyverrel tud-e bánni, vagy esetleg a snipernek is lehet szükség esetén páncélöklöt adni a kezébe, amivel szintén sebészi pontossággal tud lövöldözni?
    Értem ezalatt azt, hogy adott esetben két egymáshoz közelebb álló katona, vagy két tereptárgy, vagy tereptárgy és katona között ki tud lőni a rakétával! Az első részekben bizony a rakétások sokszor hátba lőtték a csapattársukat, ezért a kezdeti nehézségek után már a rakétás feladatra is jó lőkészségű katonákat kellett később alkalmazni :)

Újabb kérdés: mik lesznek azok a perkek?
  • Agamemnon
    Ráadásul, ha jól tudom, eleinte csak 4 fő lesz a korlát, majd kutatással, vagy egyébbel lehet 6 főre emelni a csapat létszámát...
  • Shep
    Szerintem jó volt az a régi rendszer, hogy a hajónak volt egy befogadó képessége aztán abba úgy és azt pakoltál amit akartál, ez a 6 elég soványkának tűnik, persze nyilván a játékmenet is változik annyit, hogy ez a 6 fő pont ideális legyen.
  • vaakuum
    Nézem a külföldi fórumokat, és meglepve látom, hogy nem csak engem lepett meg a 6 fős létszámkorlát információja a leszálló egységnél.

Elkezdtem agyalni, hogy milyen formákban is játszottam végig annó a játékot, és beláttam, hogy nálam is sokszor 10 fő volt a maximum, de ha kevés emberrel mentem, természetesen egy-kettő tank mindig volt a hajóban. Aztán így mindig azokat lőtték szét a leszállás utáni kiszállás közben, az emberek megmaradtak. Én egyébként kifejezetten emberkímélő, és inkább töltögető módban játszottam, mert az embereket már a vásárlásnál kiválogattam. Aki jó volt, azt azonnal beosztottam a hajóra, utána eladás menü, és aki kimaradt, ment a levesbe. Inkább vettem még 20 újoncot, hogy kimazsolázzam közülük ismét a 3 legjobbat. (Humán erőforrás menedzsment rulez, mint a valóságban).

Minden esetre én is jobban örülnék, ha a szabad választás lehetőségét meghagyták volna a játékosoknak, hogy mekkora sereggel is akar az ember gyereke kivonulni a terepre. Ráadásul azt a nézetet is osztom, hogy nagyobb egységekkel nagyobb területen is mehetne a körökre osztott harc, hiszen éppen az egy nagy előnye a körökre osztásnak, hogy nem kell polipnak lenni 5 egérrel a kezekben, a maradékkal meg a billentyűzeten zongorázva, hogy egyszerre menedzseljük a teljes egységet. Így egy korrekt logikai-akciójátékot tudtak alkotni, ahol nem számít, ki milyen gyorsan és ügyesen kattingat, a lényeg azon van, hogy jó stratégiát alkotott-e?
    Ezért is remélem, hogy most már a gyerekeimmel tudom úgy játszani ezt a játékot, ahogyan régen a haverokkal kezdtük a koleszban: sokszor negyed óráig vitatkozva azon, hogy melyik pontra kellene lépni egy katonával.

Szóval így látatlanban nekem is hiányozni fog a nagy létszámú egység, amivel lehet nagyobb területen is játszani, ha már szétszéledtek a leszállás és kiszállás utáni káoszból az emberek.
    De azért már várjuk.
  • Fenrir
    Digital Combat Simulator

Mindig valamilyen repülőgép típusra koncentrál, volt már A-10 pl, amiben a startup sequence is vagy fél óra volt :D

Nekem az ilyen részletes játék már nem jön be :)

• akyyy
    mi dcs simulator?
  • Molnibalage
    Furcsa. Én meg mostanában lázban égek. Kb. 2003 óta nem volt ilyen jó év. Tavaly november óta több játékkal játszottam és van a várólistán, mint az elmúlt tíz évben.

- A Skyrim egész jó volt, de azért is vettem meg, mert tudtam, hogy a Sure AI majd erre is rámozdul.

- Risen 2.

- Baldur's Gate 2 Enhanced Editior

- Sim City 5

- RTW2.

- És az UFO2.

Mindez 1,5 éven belül. És akkor a DCS szimulátor vonal fejlődéséről még nem is beszéltem. Nem minta lenne rá valaha is időm. :)

Még így is sorjáznaka 2,5 éve megvett NWN2 kiegek, amikre szintén nem volt időm. Szóval, szerintem ahhoz képest, hogy mekkora fostenger a játékipar, egész jó időszakot élnük. Az mondjuk más kérdés, hogy régi brandek ráncfellvarásai azok, amik jó. Ez valahol szomorú...
  • Agamemnon
    Hát igen én sem várok egyéb játékot...
  • Kandurex
    kár h nincsen semmi anyag,...kb. az egyetlen játék ami a közeljövőben érdekel
  • Agamemnon
    Hát, pedig már nincs olyan messze az október, bár lehet, hogy most nyáron nem akarnak különösebben hipe-olni...

Sebaj, előbb-utóbb csak lesz valami újságcikk, ami új infókat is hoz...
  • Buci
    Comic-Conon kinnvoltak, meglehet nézni a videót, de ua.-t a demot hozták el, ami E3-on is volt...
  • Agamemnon
    Nah, banner ügyben senki nem talált semmit? Csak hogy legyen post, ha már hír nincs...
  • sherlock1
  • Buci
    Körbenéztem, de nincs semmi újdonság. Néma csend és hullaszag. Biztos vagyok benne, h megjelenésig dobnak még vmi infot, mert ez az E3-féle fellángolás nem fog kitartani októberig.
    Egyébként én is minden nap reménykedve figyelem ezt a topikot, hátha új hsz, új hír van :)
  • Agamemnon
    Buci, nem találtál semmi újdonságot a legutóbbi gyűjtögetés óta?
  • Csacsi
    Megoldodott.Viszonta gold editionben is van olyan hogy a Time Unit tulcsordul?
  • Csacsi
    ha valaki leírná privátban mit kell tennem, akkor azt megköszönöm, mert nagy kedvet kaptam hozzá.
  • Carmang
    De ahhoz is a legújabb DOSBox ajánlott.
  • Micsu
    steamesek mennek
  • Csacsi
    Nincs valakinek egy működő verziója a régiből, ami megy windows 7 alatt?
  • Agamemnon
    Van hangja? :D

Akkor ha valaki bele tud nyúlni, legyen kedves kiszedni belőle.
  • Shiwo
    én mondjuk a hangot kiszedném belőle, mert elvileg a topik minden egyes frissítésekor nekiállna recsegni...

jövő hét elején tán lesz rá időm, akkor megpróbálhatom megberhelni, hogy ne legyen hangja
  • Agamemnon
    Ezt vajon be lehetne ide rakatni bannernek?

http://www.xcom.com/enemyunknown/media/xcomeu_logo_home.swf

Alá linknek meg a honlapot? http://www.xcom.com/enemyunknown/
  • Agamemnon
    Eddig is nagyon vártam, de ezek a videók után meg főleg, úgy tűnik, lesz mit taktikázni, variálni. Már csak legyen bőven kutatni való, illetve a küldetések közben lehessen menteni :)
  • Agamemnon
    Szuper összegyűjtés, köszönjük!
  • Papa01 #403
    Köszi szépen! :)
  • Buci
    Összegyűjtöttem egy kis videó csokrot. Szemezgessetek:

2012 E3 - Last Stand Trailer (01:47)

1. gameplay video röviden (05:50)

1. gameplay video hosszan (15:00)

A bázis kialakításáról (05:56)

2012 E3 - Gamespot interjú (13:28)
    Interjú és gameplay vid: esti városi harc cyberdisc-ek ellen

2012 E3 - G4TV interjú (06:05)
    Interjú és gameplay vid: FLOATER-ek, lelőtt UFO küldetés!

2012 E3 - IGN interjú (06:25)
    Hülye félperces reklám az elején, de megéri. Van benne minden mi szemnek szájnak ingere: Interjú, psionic harcosok, jetpack, chryssalids meg egy sectopod!
  • torma1
    Jaja a hex-es megoldás sokat segített. :) Amúgy agyi kontrollal fejlesztettem őket. Valaki átvette az ellenség felett az irányítást és oda vittem pont eléjük. 1 lövés és annyi. :)Ki sem kellet mozdulni a hajóból.
  • Agamemnon
    Oh, akkor még szerintem fiatal voltam ahhoz, hogy ilyen stratégiát kitaláljak :D egyszerűen csak átírtam magamnak hex-ben ami kellett, ahhoz volt eszem :P
  • Zero 7th
    Uh, és te tudtad őket fejleszteni? Csak mert a lövés az százalékban volt megadva, nem fix időegységben, és onnantól, hogy túlcsordult, lehetetlen volt akár egyet is lőni velük. Valahogy a lövés időegység követelményének számolásakor a játék tudta, mennyinek kéne lenni...

Mondjuk az is igaz, hogy nem is próbálkoztam sokat, kiraktam őket a csapatból, és próbáltam őket elfelejteni. Nem nagyon sikerült, és vicces, hogy még így, 10+ év távlatából is emlékszem a neveikre, Karin Krause, meg a tesója, Wolfgang Krause... :)
  • torma1
    Ja az marha jó volt. :) Lehetett fejleszteni az embereket elölről. Igaz a többi tulajdonságban már jobbak voltak. Így gyorsabban is ment.
  • Zero 7th
    Átgondolt építkezéssel lehet olyan bázist csinálni, amit nevetségesen egyszerű megvédeni. Csak a liften és a hangárokon tudnak bejönni, ha ezeket beteszed egy sarokba, és csak egy kockán érintkezik a bázis többi részével (és az mondjuk living quarters), akkor csak le kell menni a katonákkal az alsó szintre, és rakétavetővel vagy stun launcherrel lőni a folyosót amíg el nem fogynak.

Mondjuk az tény, hogy a kezdő bázis kialakítása egy borzalom, ott sokat kell bontani ahhoz, hogy ez az elrendezés elérhető legyen. Viszont onnantól ömlik az ingyen cucc ezerrel.
  • Zero 7th
    Ez valami peccselt verzió volt? Mert arra határozottan emlékszem, hogy nálam az időegység csík 256-nál túlcsordult, maradt az embernek 5-8 időegysége, a célzott lövés meg került neki 160-ba... A legjobb embereimet buktam be emiatt a bug miatt.
  • KingPunisher
    Ha fele olyan jó lesz mint az eredeti akkor az év játéka.. Sajnos ide jutottunk :(
    Iszonyat hangulatos a video, a zene meg .. kibaszott állat. :)
  • vaakuum
    A több bázisos megoldást én is kedveltem, mivel taktikai lehetőséget adott. A földgolyó két átellenes pontján létrehoztam egy-egy olyan bázist, ahol katonák is voltak, mert így le tudták fedni elérhetőségben az egész bolygót. Ráadásul megtehettem, hogy mivel kényelmesen elértem, ezért mindig nappal harcolhattam. Nagyobb látótáv, nem kellett az elektrofáklya, mehetett helyette grenade-pack. Ha külterületen voltam a mezőn vagy erdőben, szinte mindent letaroltam a HE gránátokkal még a lövöldözés kezdete előtt, nem volt apelláta. Csak az űrhajót kíméltem a nyersanyag miatt. Ráadásul a több támaszpont lehetőséget adott a kutatás-fejlesztés optimalizálására is. A legénységi bázisokon csak kutatás volt, merthogy oda hozták az új cuccokat, a radar és elfogó-vadász bázison pedig a mérnökök gyártották az értékesítendő cuccokat, főleg a lézerpuskákat.

A több bázis a támogatás szempontjából is jó, mert ugyan gazdaságilag túlléptem a támogatásokon, (a havi költségtervemnek az 5%-át sem tette ki), de legalább nem fordultak ellenem. Volt olyan eset, amikor próbaképpen több százmilliós havi bevételnél azért sikerült game-overt elérni, mert az összes ország megvonta az erkölcsi támogatását 

Egyébként azt hiszem, a játékot a superhuman fokozaton 30 évvel tovább játszottam, mint ahogy leverhettem volna az Ufokat véglegesen. Egyszerűen csak nem mentem a Marsra elverni őket, hanem csak az általuk küldött ufokat lövöldöztem a Földön. Idő közben a katonák időegység csíkja kiakadt, és a karakter-lapon jobb oldalon kilógott, a balon pedig belógott a képbe. A Végén már az egész egybefüggő csík volt, mert rálógott egymásra, átfedésbe került. Gyakorlatilag a kezdő lépéssel keresztülmentek az egész pályán. Ezzel párhuzamosan a katonák pszi képzése miatt bármelyik alap katona át tudta venni az irányítást az UFO pszionikok felett is  Szóval az első kettő kirepült lebegő-páncélban, akit megláttak, azokat megputtyogták a hajóban maradók, és egymást lőtték az ufók . Tetszett 
  • Fenrir
    A trailerben volt elfogó vadász meg pszionika is, reméljük mind a kettő jól ki lesz dolgozva.