4353
-
#312 Hát lesz itt mit újra tanulni :) -
SZU #311 3 új kép! -
SZU #310 -
#309 Emberenként kettőt szoktam vinni. -
SZU #308 Éjszaka a legnagyobb jóság a fénygránát! ;) -
SZU #307 Mind a két játék ugyanazt a mechanikát követeli meg. Más grafika, más nevek, 1-2 minimális változtatás a fegyvereknél.
Csak ügye keményebb ellenfelek a 2. részben.
Ezt a trükköt kell eljátszani, csak akár 3-4 interceptorral és avalanche rakétával óvatos módban (akkor csak a lőtáv határáig mennek el). Ha a VL hajó nem tud 100%-ot sebezni és néha mellé is lő, akkor még így is ki lehet szedni veszteség nélkül, egy első napon vehető fegyverparkkal. -
#306 Sonic...? Most nem UFO1-ről van szó? Ott volt plasma oszt csá...
A leszállt hajókhoz nagyrész soha nem ér oda a Skyranger. Éjszaka meg szenvedjen az Ethrealok ellen, akinek két keresztanyja van... :) -
SZU #305 Én elmondtam mit csináltam a sok pénzemmel, amire te megkérdezted mire kellett a sok tudós, meg mérnök, meg bázis, meg ceptor. Ezek a beruházások nem voltak olcsóak, de az eladásokból így is átlag +20 millióval zártam a játék utolsó két-három hónapját.
VL hajó pucolás a legelső páncélban is ugyanolyan mint a power armorban. Ha eltalál egy heavy sonic oldalról, akkor általában bármelyik páncélban elfekszel. Szemből kibírsz csak-csak pár lövést.
Egyébként én körönként mentek, ha túl sokan halnak meg, vagy túl bénák voltak (10 katona egy kör zárótűz alatt nem képes kiiktatni egy nyavalyás rákot), akkor reload.
Az IC veszteségeket meg nem értem. Két dolog miatt sem. Egyrészt azt írtam, hogy "Egy teljesen épp, LESZÁLLT Very Large hajó kipucolása és eladása", másrészt mindkét játék egyik legtáposabb rakétája a kezdetektől felszerelhető.
Avalanche (x-comban nem emlékszem a nevére, de 1-el kevesebb lőszer, de nagyobb lőtáv) rakétával a VL hajón kívül minden idegen hajó lőtávolán kívül lehet maradni. A 3-4 lövés per fegyver (tehát vadászonként 6-8 lövés) a large hajókon kívül mindenkire elég. Egyes Large hajók ha minden lövés talál lezuhannak, egyesek nem. Viszont két vadásszal tuti a siker, saját sérülés nélkül.
A VL hajókat meg sonic/plasma fegyverrel lőve is tuti a sérülés, mert a lőtávol kicsit kisebb. Ergó ezekre a hajókra PWT fegyverrel támadva, távol maradva 2 vadásszal veszteség nélkül lehet győzni.
Amúgy meg a VL hajó 1 lövéssel kb. 90-100%-os sebzést tud produkálni. És a 100-as igen ritka volt nálam. Tehát ha sonic/plasma/Avalanche fegyverekkel leadtam rá 1-2 sortüzet, akkor visszavonulás és kb. 4 vadásszal ki lehetett iktatni szerencsés esetben veszteség nélkül a hajót. De PWT fegyverrel a nélkül.
Addig amíg nem volt ilyen fegyver, s nem akartam gépet veszíteni, megvártam amíg leszáll, vagy terrorozik, vagy kolóniát tesz le, vagy megtámadja a bázisomat, vagy eltűnik. -
#304 És te mit csináltál a sok pénzeddel...? :)
Minek terítsem be a világot interceptorral, amikor egy közepesen nagy hajó ellen is teljesen esélytelen még 4-6 darab is, mert egy lövéssel szedi szét őket? Plasma beam kell mindra, amihez elerium kell és amúgy is kurva drága. Leszedsz egy nagyobb hajót úgy, hogy leszedi 4-6 (?) ceptorodat és rajta a 2x16 elerimumba fájó plasma beamet. (Vagy 2x8, már nem emlékszem.) Semmi értelme. Azon felül, ha szétszóród őket a világban, akkor semmi esély egy nagy hajó ellen odavinni hatot. Vagy rákapcsol vagy el sem érik a kurta lábuk miatt...
Very large hajót nemigen pucolsz ki addig superhuman szinten amíg nincs power suit.
Az egész UFO sorozat leggyengébb pontja a psi fejlesztés. Vicc, hogy csak hó elején raktattad be az ember és még egy hónap volt, amíg kiderítette a labor, hogy mit tud. Ezen a béne menedzselésen kell változtatni a remaknek és pár "apróságon".
-
SZU #303 Azért csináltam így, mert befektettem. Az idő pénz és fordítva is.
Ha csak 1 bázisom lett volna 100 tudóssal és 30 mérnökkel, akkor vagy fél év mire kifejlesztem a harc eszközöket és még egy fél, mire az utolsó hajót is. Az meg innen még 2 hónap mire legyártom a hajót azzal a maréknyi fickóval. Persze el kell adni egy interceptort, hogy a helyére meg tudd építeni. Addig meg van 1, két hónapra. Ha lesérül, javítás alatt szabad préda a Föld.
Ha van 150 tudós, akkor napok alatt kifundálnak 1-1 dolgot. Ha van 150 mérnök, akkor pár naponként legyártanak egy x költségű laser/gauss tankot, amihez semmi különleges anyag nem kell és el lehet adni 1.6x-ért. Egy idő múlva behozzák a mérnökök és a bázis költségét.
Addigra meg kifejlesztem a hajókat. Azt meg összepakolják pikk-pakk.
Amúgy meg ha nem költekezel, akkor mit csinálsz a csillió vagyonoddal, amit kapsz az államoktól és az idegen technika eladásából?
Mert egy kolónia elfoglalása után, -ha van 2-300 férőhely a raktárodban- simán lehet nettó 2-3 milkát keresni.
Egy teljesen épp, leszállt Very Large hajó kipucolása és eladása is kb. 1-2 milka. Innentől volt, hogy a sok bázis miatt a havi mérlegem -1.5 millió volt, de mégis +20-30 millióban voltam a hó végére. 2-3 bázissal.
Effektíve, ha unatkoztam, akkor leterítettem mind a 8 bázist a radarokkal, 1-1 interceptorral, meg 10-10 katonával.
Ha elszámítottam magam, akkor game over. Ugyanis a csőd akkor is jelentkezik, ha akármennyi készpénzed is van, de a havi büdzsé leesik -1.7-2 millióra. =) -
#302 Amikor majd megjelenik... :D
@ Tyucsev: Igen, ők így szokták.. :) Majd március végén megjelenik az hogy szeptember.. :) De mondjuk legalább készül az is. :Ö
-
Tyucsev #301 Zero 7th: "Miért felejtett el az XCOM minden tudást, amit az első részben szerzett? Elvileg közvetlen folytatása annak."
Az Interceptor kézikönyvében volt egy rövid kis összefoglaló, hogy mi is történt a különböző részek között. Így próbálták összekötni a részeket. Na ebben van arról szó, hogy nem sikerült megtalálni az Elerium-115 forrását, így a meglévő készletek egy idő után kiapadtak. Itt vanaz angol nyelvű szöveg.
Témához visszatérve: kíváncsian várom én is, mi sül ki ebből. Meg arra is, milyen lesz az Extraterrestrials 2. része. Mondjuk fura, hogy a hivatalos oldalon március van megadva, aztán ennyi... -
#300 "Bázisunk azonban már csak egy lehet, nem kell egyszerre többet kiépíteni és fenntartani, mint az eredeti részekben, viszont radarállomásokat építhetünk mindenfelé"
Igen, ezt csináltam :)
"...különböző formában érkezhet a szponzoráció: míg az Egyesült Álamok például tetemes mennyiségű pénzzel járulhat hozzánk"
Én az USA-tól inkább rahedli fegyót várnék. -
Micsu #299 nálam is hasonló, 3 volt tán, de 1 volt full a többi meg radar + védelem, oda sose tudott leszállni egy ufo sem -
#298 Fullos bázisom nekem is csak 1 volt. A többi földrészre elég volt egy-egy bázis a rövid, meg hosszútávú radarral, oszt kész. -
BalMat #297 "Ez abban fog megnyilvánulni, hogy az ellenfelek nem fognak rögtön az érkezésünk után alánk dobni egy plazmagránátot, amiben meghal a csapatunk, valamint olyanra sem lesz példa, hogy amatőr katonánk már a szállítóhajóban pánikba esik, és szétlövi az egész brigádot." - Pedig a legizgalmasabb pillanat mindig az volt, amikor "kirontottunk a nyúlból". -
#296 Mihez kellett ez a sok mérnök és tudós? 100-nál több tudósom soha nem volt, kényelemesen végigtolható volt vele a játék superhumanon is.
Egy bázissal is annyi mindent lehet levadászni, hogy nem kell több helyre szétforgácsolni magad. Sosem volt pénzhiányom. -
#295 Semmi gond, jön az extraterra2 is :D Legalább abból normális játék lesz :D -
SZU #294 Nekem általában három bázisom volt az 5. hónapra.
1. ami lefedte kb. EU-t nyugat Ázsiát, É Afrikát. 150 tudós, 20 katona 30 mérnök. 1, ami közép Amerikában volt. 140 mérnök, 10 katona, sok hangár és raktár. 1 ami lefedte kb. K, DK Ázsiát, Japánt. 10 katona 1 interceptor.
Ebből a 3. bázis már csak a maximális légtér védelemhez kellett a fontosabb befektetőknél, de hanyagolható volt. A 2. viszont nagyon is fontos. Amíg nincs meg az új hajó tervek, addig fossa magából a 140 mérnök az eladásra szánt lézer/gauss tankot. -
Micsu #293 az nemigaz hogy felesleges volt több bázis, egyébként meg te akartál teljesen más játékot nem rebootot :) -
#292 Szomorú. A harcrendszer így egy fostalicska lesz. A régiban pl. a recation + TU határozta meg azt, hogy volt egy raction fire. Ez most akkor hogyan lesz....?
A mozgás meddig tarhat? Mi határozza meg? Valami pont / terheltség * skill * terep módosító?
Az, hogy egy bázis van, meg evidens. Soha egyetlen normális játék alatt sem építettem egynél többet. Halál felesleges volt. -
#291 Urak,
EZT a cikket olvastátok már? :) -
#290 Azzal nem játszottam, de a Back in Actiont mindenképpen kipróbálom.
Én nagyon örülnék annak, ha FO: Tactics styl lenne benne, illetve valami opció lehetőség ezzel kapcsolatosan. -
#289 Én inkább a Jagged Alliance 2-höz hasonlítanám. :) -
SZU #288 Igen hasonló egy kicsit, de teljesen más.
Az alap játékban csak körökre osztott taktikai harc volt, az újabbakban választható körökre osztott és szimultán/realtime.
Ellentétben a Fallout Tactics-al itt a játék kb. 60-70%-a zajlik a taktikai csatában, a többi időt a föld légterének védelme, bázisok managelése, felderítés, vásárlás, építés, eladás, fejlesztés ilyesmi stratégia játék. -
Micsu #287 hasonló -
#286 Nem ismerem teljes egészében a játékot. Kérdésem a köv.: Ez ilyen Fallout Tactics típusú játék lesz? -
#285 Hangulatos a környezet. Azért raksival kószálni a benzinkúton elég meggondolatlan móka, plusz a tulaj se örül, hogy lebontjuk a shopját :) -
kissssss #284 csipsz függő mutonok jajjj XD -
#283 Taktikai harc -
#282 Bocsi, elkerülte a figyelmem. :) -
#281 Másik kettő meg 17-én.
Bocs, hogy 3 hsz lett, de nem lehet szerkeszteni... -
#280 Ez a három pl. 14-én már volt hírben. -
#279 Ezek nem újak. -
#278 Új képek. -
SZU #277 Nem teljes remake, de játszható flash alapon is:
Sajnos nagyon könnyű végigjátszani. Lehet régen az eredeti is az lett volna, ha nem tiniként játszok vele. -
Renegade #276 na basszus, az de rohadt rég volt, már alig emlékszem rá -
Micsu #275 jó gém volt, végig se bírtam játszani anno
én anno c64en laser squaddal kezdtem, akkor beleszerettem a stílusba -
lammaer #274 Nekem a TFTD egyszerűen csak rókabőr volt.
Felpatchelt XCOM (bár nekem az XCOMban sem voltak nagy bug élményeim), zéró újítással (sprite cseréket meg az új zenét nem tekintem újításnak).
Incubationt tolta valaki? :)
-
Micsu #273 jó akkor az 1.0 jobban egyben van mint a 1.01 és ennyi
NEM TÉNY amit mondtam csak vélemény, az UFO minden szempontból van olyan jó vagy JOBB mint a tftd
nah remélem így már offolhatjuk a témát