4353
-
#392 Veteran, ha jól emlékszem -
#391 De had én döntsem el, NEKEM minek van értelme. Ha én úgy látom/érzem, hogy több bázisra van szükségem, akkor ez a saját döntésem. Magyarázhatod, hogy nem kell, de NEKEM pl jól jött MINDEN területen. Tárolni cuccokat, vagy pl vadászrepcsik hada várta az ufókat, mert pl volt, hogy 2-3-4 is császkált itt-ott. Azt 1-2 bázisról NEM oldod meg. Ráadásul, ha valamelyikre nem tudtam kiszállni, és terrorizálta a lakosságot, bukhattam az adott ország támogatását. Mondjuk, annyira nem szorultam rá a támogatásukra, de ez most mindegy. -
#390 Ez milyen nehézségi szinten volt...? -
#389 Épp ma néztem vissza egy régebbi felvett játékot, ahol bázis védést toltam úgy, hogy a csapat épp küldetésre ment, és otthon csak a lábadozó séerültek voltak használható fegyver nélkül!!!
Nem kifejlesztett fegyverekkel a kezükben kezdtek az embereim összesen 5-en. Szerencsére mindenkinél volt stun rod és az ellenfelek csak floaterek voltak. Így is elég izgis volt. Stunolni a floatert, felvenni a fegyverét, ha az használható. Reaper-ekbe jócskán kellett a stunrod.
Gondolkoztam rajta h fel kéne dobni youtube-ra, de elég uncsi tud lenni 50 percnyi csata minden féle alámondás nélkül. -
#388 Semmit sem ért a rakétás védelem. Mire a többi védelem meg rendelkezésre állt, nem volt rá szükség...
A több bázis létesítésének sem volt sok értelme. Soha nem volt 2-nél több, de abból az egyik csak vadászplatfrom volt. Vígan végig lehetett tolni így is superhumanon.. -
#387 Mivel én nagyon utáltam ezeket a küldetéseket, ezért mindig telepakoltam a bázist mindenféle védelemmel, nehogy már leszálljon oda nekem egy anyahajó :P -
Csokis #386 -
#385 A base defenese nálam ritka volt, mitn a fehér holló... -
#384 Lehet, hogy generálnak egy általános, bázis szerű pályát, ahol az építkezéseinktől függetlenül megvédhetjük a bázist. Bár, ha már azért szankciók járnak, ha nagyon leromboljuk a külső helyszíneket, akkor azért milyen büntetés járna, ha a saját bázisunk felét felrobbantanánk a csata hevében... -
#383 jól néz ki az újfajta bázis, de erős a gyanúm, hogy a klasszikus "base defense" küldetéseknek búcsút mondhatunk :( -
#382 Remélem az elején levő zene benne lesz a játékben / soundtracken. -
#381 A honlapra kiraktak egy új videót a bázisról.
http://www.xcom.com/enemyunknown/index.php -
#380 Talán csak eddig nem gondolták olyan érdekesnek, hogy ezt az infót megosszák a nagyérdeművel... de azért remélem nem olyan lesz, hogy csak lepotyognak, miután kiment az elfogó... (Bár engem személy szerint ez annyira nem aggaszt, ha a játékmenet többi része jó lesz, akkor ezt letojom.) -
Tyucsev #379 Ami engem még mindig zavar, hogy a légiharcról egy bötűt nem írtak... -
#378 Vagy lesznek "must have" kikutatandó dolgok, és mindenki, mindegyik játékban azzal fog nyomulni. Azaz a többit tök fölöslegesen rakták bele.
Meglátjuk. -
#377 Lehet, de ha meg túl szűkmarkúak, akkor meg megtaláljuk a módját az erőforrások növelésére :) -
Tyucsev #376 Vagy még akkor se :-) Én azt vettem ki a szövegből, hogy nem fogunk tudni mindent kikutatni és legyártani, mint hajdanán, mert az erőforrásaink végesek. Gondolom így akarják az újrajátszhatósági faktort növelni. -
#375 Köszi, jó kis videó, bár szerintem ezek a cuccok amiket bemutattak, már nagyon a játék vége felé lesznek csak elérhetőek... -
#374 Megjelenés október 12 + új videó.
http://gamepod.hu/hir/xcom_enemy_unknown_uj_video_es_datum.html -
#373 Bármi újság a játékról? -
#372 -
#371 Jó, ezen nem változtattak :D -
#370 Én az összes ufós játékomban veszteség nélkül csináltam meg a küldiket.
(reload a barátom :)) -
#369 "Walls and Cover destruct able, Roofs or Ground are not."
Vagyis a tető alól kilőhetem a komplett épületet. Tisztára, mint az első részben :D -
#368 Hát a BiA-ban, ha legalább a fog of war-t nem veszik ki, máris jobb, de így a térkép egyik széléről kilövök mindenkit :D Mondjuk ennek ellenére én szórakoztatónak találom.
Arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesz nehéz veszteség nélkül megcsinálni a küldiket... Én biztos, hogy újrakezdenék egy ilyen kezdő küldetést, mint amit a videóban mutattak :) -
#367 Már most több taktikai elemet kínál mint a JA:BiA.
@Molni: idén ősz. -
#366 Mikorra van tervezve a megjelenés? -
#365 Kipróbálni biztos, hogy ki fogom, de hogy érdemes lesz-e megvenni, az majd csak menet közben derül ki...
Az mondjuk tetszik, hogy mernek újítani, új bázis kinézet, bevezették a classokat, szintlépésnél választható új tulajdonságok, stb... -
#364 Eddig biztatóan hangzik, remélem hogy lesz annyira jó, hogy meg is vegyem. -
steweee #363 ha elkészült a felújítás végleges verziója, kérlek titeket, hogy rakjátok ki a linket vagy a tájékoztatást ide is :
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1333386124
köszi ! -
#362 A hivatalos fórumon volt egy egész jó összeírás a jelenlegi információkról:
GENERAL
PC version will have an "enhanced" UI compared to the console. [12]
Soldier customization, name, looks, voice, country [13, 14]
- Nicknames at Sergeant rank. [15]
Randomly generated mission names [20]
STRATEGICAL
Funding Council [9]
16 Countries, funding and resource bonuses varies [12, 16]
Trade & Missions continually [9]
Bonus for complete satellite coverage of continents. [16]
One base only [27]
- Hangar bases for Interceptors on multiple continents
- North America, South America, Asia, Africa, Europe confirmed [C]
- Up to 4 Interceptors per interceptor-base. [C]
Missions
Mission types/objectives, (a "handful" of different types) [14]
- Terror missions
- Hostage Extraction [27]
- VIP rescue [27]
Story or "Set type" missions. [14]
Large number of hand-crafted maps. [20]
- Unit placement procedurally generated.
Mission Accomplished Screen [D at 15:25] *NEW*
- Aliens Killed (6, Excellent!)
- X-Com Operatives Lost (1, Good)
Mission Debrief Screen *NEW*
- New Research Available (Xeno-Biology, Weapon Fragments, Alien Materials)
- Artefacts Recovered (2x Sectoid Corpse, 2x Muton Corpse, 14x Weapon Fragments)
Crafts [D at 17:28]
Interceptor
- One weapon mount (Cannon may be standard side-arm) *NEW*
- Avalanche Missile
Research
Research cost resources gained from missions. [A]
Xeno-Biology
- Slow (12 days)
- Project Cost: 3 Sectoid Corpse
Weapon Fragments
- Normal (6 days)
- Project Cost: 5 Weapon fragments
Alien Materials
- Normal (6 days)
- Project Cost: 5 Weapon fragments
Base facilities [17]
7x4 Grid for expansions [D]
Bonus to facilities depending on base layout [27]
Power management as a limited base resource. [A]
Armory, soldier weapons, armour and equipment.
Alien Containment [D]
Barracks, hire soldiers, view status.
Infirmary
Officer Training School, global perk unlocks for squad.
Hangar
Mission Control
Situation Room, funding council management.
Engineering, weapons, armour & equipment manufacturing.
Workshop, boost Engineering, resource boost.
Foundry, big manufacturing projects.
Science Lab, research centre.
Laboratories, boost Science Lab.
Thermal Power Generator, bonus power station. [B]
- Generates large amount of power.
- Must be built over steam vents.
- Will supply 1 additional power to adjacent facilities.
Power Generator [A]
Satellite Uplink [A]
Satellite Nexus [A]
TACTICAL
Gameplay Mechanics
Fog of War [3,9]
Panic [9,12]
Cover, looks like three types [screenshots]
- Ability: "Hunker down", double defence, penalty to vision and cost one turn. [16]
Line of Sight [3,9]
Day and Night [9]
TUs replaced with Move-Action mechanics instead. [9,12,13]
Inventory grid page removed, replaced with an Ability Bar. [3, 14]
- Still some type of inventory "slots" pre-mission.
Critical Wounds, possible to revive but suffers permanent penalty to Will stat (panic). [14,15]
SHIV, Mobile Weapons Platform [13]
- Takes place of 1 soldier.
Destructible environments [10,12]
- Walls and Cover destruct able, Roofs or Ground are not.
Overwatch [21]
Weapons explode into weapon fragments [Video A at 4:06]
Auto-deployment, no Skyranger unload. [27]
Free movement, no grid [27]
Doors can be opened in several ways [27]
Aliens
Sectoids
- Ability: Mind Merge, extra health (but can kill both aliens). [11]
Mutons
- Ability: Blood Call, group combat bonuses. [7]
Cyberdiscs
- Two forms [7, screenshots]
Thin Man (new alien type)
- High mobility, poison [7]
Berzerker (new alien type) [23]
- Muton like, Heavy armoured, Close combat
- Can destroy environments.
- If damaged, will move torwards attacker regardless of turn. [E]*NEW*
Alien "Hero" units, (psionic type hinted at) [14]
Soldiers
Squad size start at four and can later upgrade to six. [9,12,20]
Permanent death for soldiers [9]
Classes/Perks confirmed. [10,11]
Classes hidden until level up. [13]
Choice of two abilities on level up (exclusively) [13]
Classes
Sniper
- Ability: Squad Sight, fire at enemy seen by any in squad. [13]
- Ability: Snap Shot, quick shot after movement. [13]
- Ability: Double Tap, Allows both actions to be used for Standard Shot, Precision Shot, or Disabling Shot. provided no moves were made. 1 turn cooldown. [D at 16:27] *NEW*
- Improved Overwatch, unit turn does not 'end' as long as he keeps landing hits on aliens. [22]
Heavy
- Ability: Focused Suppression, reduce offence and free shot if move. [11]
- Ability: Tracer Beam Rounds, if hit alien takes extra damage from entire squad. [22]
Assault
- Ability: Run & Gun, double movement.
Support
- Ability: Smoke Grenade [14]
- Ability: Minor Suppression [14]
- Ability: Some type of Improved Heal [14]
Equipment
Weapons *NEW*
- Sniper Rifle (takes two actions to fire) [12] - Unlimited
- Assault Rifle - Unlimited
- Shotgun (Assault class only) - Unlimited
- LGM (Heavy Class only) - Unlimited
Armour *NEW*
All soldiers can wear all types of items and armour. [14]
- Body Armour - unlimited (start armour presumably) [D at 16:27]
- Skeleton Suit, grapple hook to get to higher ground. [11]
- Carapace Armour (Requiers research) [D at 16:27]
- Tiatan Armor (Requiers research) [D at 16:27]
Throwable
- Frag Grenade, Grenades explode on impact.
- Smoke Grenade, upgrade: stats enhancing drugs for soldiers inside. [22]
- Battle Scanner, throw able sight improvement mechanic. [14]
Laser Weapons [14]
Medkit
- Temporary patch up a soldier's wound in combat, 2 charges. [B]
-
#361 De csak akkor legyen, ha lesz tractor beam blokkoló is :D -
#360 Majd valami ilyen lesz :D
-
#359 Pont erre gondoltam :) -
#358 Nagyobb képet nem találtam. Remélem, hogy ez alá nem adják, de sokkal nem is kell túlbonyolítani. Mondjuk én nem szeretnék manőverezni, meg ilyenekkel bajlódni, nekem az is jó, ha szépen a követési távolságon lehet állítani... -
#357 -
#356 Mintha csak azt lehetett volna állítani, hogy gépágyúval vagy rakétával lőjél vagy esetleg szakadj le a célpontról ha erősebbnek bizonyult a vadászgépnél. -
#355 Ja, így már értem, szóval folyamatos tűz, egész jó ötlet.
Engem mondjuk nem hoz lázba a légiharc, én nem szeretnék lövöldözni az anyahajókra, de annak örülnék, ha egy kis animáció mutatná, ahogy lövik a vadászok :) Azt hiszem az eredetiben is max fire gomb volt hozzá, nem? Vagy csak mutatta a lövéseket a radaron? -
Tyucsev #354 "Akkor ha jól veszem ki a videóból, egy-egy támadási animációt addig játszik le, amíg nem jön a "következő" kör?"
Nem teljesen. Ez a fedezés, amiről már korábban is írtak. A muksó folyamatos tűz alatt tartja az ellent, ami miatt az nem tud pl. az előtte átrohanó másik emberünkre pontosan lőni. Ez prezentálják is a videóban. Erről még azt írták, hogy mivel zabálja a lőszert a folyamatos tüzelés, az újratöltés egy teljes kört fog igénybe venni.
Amire még kíváncsi lennék, az a légiharc. Remélem, azt nem csinálják teljesen automatikusra, mint oly sok korábbi próbálkozásban. Lehet, hogy még nincs eldöntve, hogyan is működjön, azért nem mutatnak belőle semmit?
Közben elgondolkodtam azon, hogy ha ezt nem a klasszikus UFO újrafeldolgozásaként reklámoznák, én személy szerint nem is fordítanék rá ekkora figyelmet. Egy lenne a már eddig megjelent jobb-rosszabb változatok közül. De így, hogy folyamatosan visszautalnak a régire, nagyon bezsongatják a rajongókat :-) Köztük engem is. :-) -
#353 Akkor ha jól veszem ki a videóból, egy-egy támadási animációt addig játszik le, amíg nem jön a "következő" kör? Mert van, hogy csak lő és lő a katona, de sebzést nem okoz, illetve a többi katonával meg jön-megy közben.
Az nagyon tetszik, hogy mutatja a fedezékeket, illetve, hogy meddig tudsz elmenni a katonával (gondolom itt is be lehet állítani, hogy tudjon még lőni egyet).