4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Micsu
    :D

mi ez valami emo tábor? nem kell megsértődni mindenen ;)
  • Zero 7th
    "már maga a zene az elején sokkal parásabb és csábítóbb volt, "
    Ízlés kérdése, szerintem az első rész "képregényes" intrója sokkal hangulatosabb, mint a másodikban a cgi fos.

"nekem a grafika is jobban bejött"
    Gyakorlatilag nem különbözik, szintén vélemény.

" sokkal részletesebb volt "
    Nem igaz, teljesen ugyanaz.

" a színek is élénkebbek voltak "
    Ez igaz, sokkal gagyisztikusabb dzsiájzsóemberkés hatású is miatta. (ez meg az én véleményem)

" az elsőhöz képest mindenképpen javulás"
    Vélemény.

" terror küldetések egy plussz a játékhoz "
    Nem igaz, az elsőben is voltak.

"így legalább szárazföldön is lehet harcolni"
    Ez az EGYETLEN különbség játékmenet szempontjából, és csak néhány fegyvert érint.

"kicsit másabb taktika + változatosabb"
    ?? Miért is?

"valahogy jóval hangulatosabb az egész"
    Vélemény.

" ezt így tényleg nehéz elmagyarázni "
    Ja, érvek nélkül valóban.

"nem azért kapott jobb értékeléseket mert az első rész kultjáték lett "
    Szerintem meg igen, 1-1.

"hanem azért mert ez valahogy jobban egyben van"
    Ezt az állításodat vagy képtelen alátámasztani.

"ezért írtam azt hogy összeszedettebb és ez tény"
    Nem, nem tény. Egyetlen objektív szempontod nincs, ami alapján ezt kijelenthetnéd.

"azzal meg semmi gond hogy neked az első jobban tetszik"
    Azzal semmi gond nincs, hogy neked a második rész jobban tetszik, de ne állítsd már be a véleményed tényként ha velem beszélsz(meg úgy általában is parasztság), mert darabokra szedlek.

"egyébként meg nem tudom mi a bajod "
    Remélem most már kezded pedzegetni...

"mikor egy mondatot nem tudtál rendesen értelmezni"
    Később történt nem ebből indult a vita. Nem egy mondatot, hanem egy szót. Nem rendesen értelmezni, hanem félreolvastam, és a lényegen nem változtat.

"a tftd olyan mint egy ufo 2.0 verzió számmal persze kicsit képletesen fogalmazva"

1.01.
  • PiszkosFred
    Szinte mindenben fejlettebb volt a Terror, osszeszedettebb, bar nehezebb is. Grafikaban picit eletszerubb, emberibb volt az elso resz, de nem fikazta senki sem emiatt. Ridegebb es hidegebb szinei voltak, amely a jatek tematikajahoz illett. De engedd meg nekem (bar ha nem engeded sem valtoztatok rajta), hogy ha lehet valasztani, akkor az elso resz emberibb szinvilaga mellett tegyem le a voksomat, es ne a szurkes/kekes/zoldes szinek mellett. De ha neked ez a szinek osszehasonlitasa "fikazas"-nak minosul, akkor ez az a pont, ahonnan nincs tovabbi kommunikacio.
  • Molnibalage
    Kb. Ennek ellenére nekem nem volt akkora móka. Idegesítően nehéz volt.
  • Micsu
    hogy a sok rizsát egy mondatban lezárjam

a tftd olyan mint egy ufo 2.0 verzió számmal persze kicsit képletesen fogalmazva
  • kissssss
    na jó én mentem játszani, várnak engem a rákemberek x_x jó dumálást.
  • Micsu
    egyébként meg nem tudom mi a bajod meg milyen meghazudtolásról beszélsz mikor egy mondatot nem tudtál rendesen értelmezni majd itt fújod magad a semmire
  • Micsu
    nekem egyszerre sikerült megkaparintani mind2 részt, játszottam mind2ővel és engem a terror fogott meg pedig elsőre a víz alatti rész idegennek hatott
    már maga a zene az elején sokkal parásabb és csábítóbb volt, nekem a grafika is jobban bejött, sokkal részletesebb volt és a színek is élénkebbek voltak nem értem hogy itt miért fikázzák annyira, az elsőhöz képest mindenképpen javulás
    a terror küldetések egy plussz a játékhoz így legalább szárazföldön is lehet harcolni, kicsit másabb taktika + változatosabb, de tény hogy a játékmenet + fejlesztések szinte ugyan azok csak más a nevük + textúrájuk, akkor miért is jobba a tftd
    valahogy jóval hangulatosabb az egész ezt így tényleg nehéz elmagyarázni és nem azért kapott jobb értékeléseket mert az első rész kultjáték lett hanem azért mert ez valahogy jobban egyben van ha az összhatást nézem pedig sok különbség tényleg nincs
    ezért írtam azt hogy összeszedettebb és ez tény, azzal meg semmi gond hogy neked az első jobban tetszik
  • Zero 7th
    Igen, erre mondtam, hogy ízlések és pofonok. Amire meg az volt a reakció, hogy ez nem vélemény, hanem tény. Ami meg nem igaz.

Leszarom ám, hogy kinek mi tetszik jobban, de ha valaki meghazudtol engem, akkor legyen már annyi gerince, hogy érvel, vagy beismeri a tévedését! Vagy hát nekem mindegy, elkönyvelhetem szarembernek, csak ugye az esélyt azért megadom...
  • morzsi555
    Hangulatban simán alázza a második rész az elsőt. Anno mindkét rész fent volt a gépen, de állandóan a terror from the deeppel játszottunk és a témáját tekintve is eléggé egyedi, a víz alatti harc nagyon hangulatossá tette.
  • Zero 7th
    Hm, azt benéztem, elnézést.

De oké, felőlem azt is alátámaszthatod érvekkel. Melyik az a változás a két részt közt, amelyik alapján összeszedettebnek mondod? A két szintes terrorok? A grafikai változtatások? A 100%-osan megegyező játékmenet, fegyverek, fejlesztések, bázis?
  • kissssss
    nincs mit hozzáfűznöm, igazad van.

• Micsu
    most látom hogy én összeszedettebbet írtam te meg összetettebbet, úgyhogy legközelebb csak az igazat
  • Micsu
    összetettebb az összeszedettebb akart lenni
  • Zero 7th
    Semmivel sem volt összetettebb, a "sokkal jobban egyben volt" meg egy vélemény. EZEK tények.
    Viszont jobb is, hogy abbahagyod, mert nagyon rossz hallgatni ahogy erőlködsz, és közben nincs igazad.
  • Micsu
    sztem az tény hogy a tftd egy összeszedettebb játék volt ha szerinted jobb nem is, sokkal jobban egyben volt, és én itt abba is hagytam
  • SZU
    Azért van a két (három) MW között ennyi különbség. Az MW1 képi világa a sivár nyomaszó szürke és a kopott barna. Az MW2 ehhez képest bohócland a színeket tekintve.

Ráadásul a rakat Killstrike, az új equipmentek, fegyverek, pályák, singli hadjárat, spec ops coop is különbségnek számít. De ettől függetlenül erős pofa kellett lehúzni érte a 12K-t megjelenéskor, hisz ezeket jobb esetben is DLC-ben kellett volna fél árért kínálni.

(nem is beszélve a sok DLC-nek csúfolt két-három pályás vackokról, ami az új CODokhoz jelent meg és kisebb játékok áráért...)

A másik ehhez hasonló húzás a Doom1-2 lenne. +3 ellenfél +2 fegyver + 18 pálya és teljes új játéknak van feltüntetve.
  • Zero 7th
    Tegyük hozzá, hogy erősen belejátszhat az értékelésekbe az is, hogy az első résznél egy teljesen új játékot pontoztak, a másodiknál egy világsiker folytatását. Az olyat meg nem illik lehúzni, akkor sem, ha tényleg szar.
  • Zero 7th
    Nem, kurvára nem tény, hogy az összhatás jobb volt. A tények ott befejeződtek, hogy az újságok mennyi pontot adtak rá.
  • Micsu
    én se adok csak példaként hoztam fel
    egyébként amiről én beszélt nem ízlés és pofon hanem TÉNY, persze ettől még tetszhetett sok embernek az ufo1
  • Zero 7th
    Ízlések és pofonok, szerintem pont fordítva igaz. Belterjes újságírói értékelésekre soha nem adtam.
  • Micsu
    így van, sok helyen az ufo 7-8as értékeléssel büszkélkedett, a tftd viszont már 8 sokszor 9es értékeléseket kapott, nem sok sok újdonság de az összhatás jóval jobb volt
  • kissssss
    a valódi munka a tftd-el akkor kezdődőt amikor el kellet készíteni a hangulatért felelős zenéket hangdefekteket és természetesen az egész képi világot, egyszóval teljesen új hangulatot adtak a már meglevő játéknak úgy hogy közben csak néhány újdonságot építetek bele a programba.

kár hogy az mw1 és az mw2 között nincs ilyen minimális de mégiscsak jelentős és meghatározó különbség.

• SZU
    Hidd el, nem szeretnék pedálozni ilyen dolgokban! Peace! =)

Amúgy a TFTD és az UFO valami olyasmi lehetett a maga idejében, mint az COD4 MW és az MW2. Új rókabőr, kevés munka teljes összeg.

Nekem a legjobban úgy tetszett volna az UFO, ha mindkét részt egyben adják ki. Akkor nincs is olyan érdekesség, hogy a régiben volt már a Mars meghódítására elegendő Rtaliátor, a TFTDben meg a Triton...

Szóval még extra taktikázásra adott volna lehetőséget, hogy a lézer nem működött volna a víz alatt, a gauss meg univerzális, de lőszerigényes. A plazma erős, pontos és automata, de víz alatt nem működik. A sonic fegyverek meg szintén univerzálisak, de nincs bennük sorozatlövés.

De szép is lett volna...
  • kissssss
    a lelkembe nem, ahhoz neked még egy kicsit többet kéne pedáloznod.
  • kissssss
    egy szárazföldi küldetés amit tengeri és vizalati hadviselésre specializálódót de szárazföldi akciókra is alkalmas katonai egységek hajtanak végre, remélem kielégítő a válasz.

szerinted a terror küldetésekor milyen idegen lényeket kell lelőni?
  • SZU
    Kis mimóza lelkedbe tapostam egy olyan kijelentéssel, hogy "Szövegértelmezés FTW! =)".

Sajnálattam közlöm, de az élet tartogatni fog még pár komolyabb megpróbáltatást is. ;)

Egyébként igen, a 4. lezuhant ufo nekem január 15-ke körül jött. Ennyi idő alatt nem tudtam kifejleszteni még a gauss ágyút sem. Az első hajó megsemmisült a levegőben, a másodikat lelőve, nem volt benne sonic gránát, a harmadik után pár nappal jött a negyedik.

De tudom, hogy meg lehet főzni a rákot pár sonic gránáttal.
  • Zero 7th
    Igen, és a terror az micsoda?
  • kissssss
    :-)) ööö talán azért nem használnak repülő páncélokat és lézerpuskákat mert azokat szárazföldi bevetésekre tervezték.
  • kissssss
    a Szövegértelmezéssel nincsen semmi gond, viszont a modoroddal már gondok vannak.

na de visszatérve a témára, én leírtam a saját viszonylag jól működő tervemet lobster semlegesítésre,és úgy gondolom a játék elején csak össze lehet kaparni annyi tudóst hogy ki lehessen fejleszteni azt a nyavalyás szonikus gránátot, de hát mit beszélek én persze hogy össze lehet kaparni annyi munkaerőt és pénzt, 4 lezuhant uso küldetés során összegyűjtött kacatok eladásából simán előlehet teremteni a kellő menyiségül pénz.

a boltban kapható cuccokkal pedig nincsen semmi gond, úgy gondolom te csak rosszul állítottad össze a csapatnak a felszerelést, de ezzel nincs is gond a játék elején úgysem lehet előrelátni milyen ellenfelet dob be a játék.
  • Zero 7th
    Ja, izommal nehéz. Ellenben azért nem kell hozzá űrtechnológia, hogy sikerüljön, azt hiszem...

Ezzel el is jutottunk egy másik témához, ami nekem nagyon baszta a csőröm még pluszban, a lent említetteken kívül:
    Miért felejtett el az XCOM minden tudást, amit az első részben szerzett? Elvileg közvetlen folytatása annak.
    Legalább a szájbavert terrorokra illene elvinni azokat a nyomorult lézer- és plazmapuskákat, repülős páncélokat, amik megmaradtak az első részből...
  • Renegade
    én igen, 10 kg ólom + felszerelés (20kg+) és hát ugye a mellényed rá van csatolva a palackra, hogy azzal szabályozd a lebegésed, ha maxra töltöd akkor olyan tempóba indulsz el fölfelé, hogy halott vagy mire felérsz
  • SZU
    Szövegértelmezés FTW! =)

Szóval csak olyan cuccom volt, amit a boltban venni lehet kezdéskor. Hisz a 4. UFO crashnél még nem nagyon akad semmi másod. Ha ki is van fejlesztve a gauss még letermelve biztos nincs. A sonic gránát is felejtő pont ezért.

És nem, nem volt még psim sem, se PWTm, sem power armourom, sem semmi technikám.
  • SZU
    Te próbáltál már víz alatt emelkedni, lebegni súlyokkal?
  • kissssss
    szonikus gránátokkal meg kell dobálni a lobstert(minimum 4 darab) és akkor talán megdöglik.... talán, ami azt illeti én gránátdobálás előtt nehéz heavy gauss puskával egy kicsit meg puhítom hogy a gránátoknak könnyebb dolguk legyen.
  • kissssss
    -.-''''''''' ne neves mert épp most kaptam(agyvérzést) egy terror küldetést, és természetesen rákembereket kaptam ami még nem is lenne túl nagy baj,a probléma ott kezdődik hogy a triton kijárati ajtajától kb 4 vagy 5 lépésnyi távolságtól 2 de legalább 3 rák uraság vár a katonáimra, természetesen majdnem tökéletes rálátásuk van a hajó ajtajára, és hogy a hab is meglegyen a torta tetejére még egy rohadt biorobot is kószál a környéken és természetesen minden egyes alkalomkor megpróbál bejutni a hajómba... ó hó hó még nincs vége a mesének, mikor a robot be akar jönni a hajóba akkor 3 gas cannonal felszerelt katonám közül minimum az egyik lead egy reakció lövést... méghozzá robbanó tölténnyel.

szerencsére már van ötletem hogyan cselezem ki a rohadékokat.
  • Micsu
    mert nagyon nehéz volt :P
  • TreDoR
    Naja, de a többivel miért nem lehetett emelkedni víz alatt?
  • SZU
    Szerintem a repülő páncél csak víz alatt repült. A lőszerkorlátlan fegyverek hiánya teljesen okés volt. Dobj oda egy HE-t, vagy egy sonic gránátot

Az értékek jóval kisebbek voltak. Asszem max. TU 80 volt, max energia 120, max élet 80, ilyesmi.
  • Zero 7th
    Na ezt akár én is írhattam volna. Tökugyanez volt a bajom vele nekem is. Irdatlan kurvahosszú, két szintes terrorok és bázisok, utolsó meg nem nézett egy kockán matyizó élienek, randa színek...

Plusz nem volt fegyver, amihez ne kellett volna lőszer (az első részben ha bemenekült egy élien valami fal mögé fedezékbe, és volt ott elég katonám, kvázi rábontottam a házat), ellenben a combat armor-power suit-flying suit kombót meg egy az egyben átvették, ami víz alatt elég vicces...

Viszont legalább nem csordultak túl a karakterek értékei, megálltak 255nél (ha jól rémlik). Az első részben majdnem tökön szúrtam magam, amikor az elit kommandósom, Karin Krause TU értéke körbefordult, 130ba került volna lőnie egy aimed shotot, és volt neki 2. :P