4353
-
steweee #4193 amikor megjelent akkor játszottam az alapjátékkal. nem volt rossz, sőt ! viszont azóta már hatalmas fejlesztés történt a modok és a kiegek által, szeretném újrakezdeni.
annno több elkezdés alkalmával mindig elbuktam egy idő után, pedig nagyon jó aránnyal teljesítettem a küldetéseket, nagyon kevés halott, kevés sebesült, sok alien hulla....
ennek ellenére előbb utóbb azt vettem észre, hogy elfogynak a bevethető embereim, nagyon sok a gyengélkedő, egyre több az alien ship, és az országok mind elhagynak és alig van lóvém
adna vki tippet arra hogy mire kell figyelni, hogy érdemes felépíteni a játékot ? gondolok itt a satelit fejlezstésekre, vadászrepcsikre stb. -
SaGa Jr #4192 Időközben megvolt az első terror mission is Augusztus végén az aktuális játékomban. Addig nem jött terror hajó, míg 2 és fél csíkra nem nőtt egy országnál a pánik, csak utána bukkant fel őkelme. -
#4191 Amúgy is leszállt volna, a játék elején van egy supply barge, amit le lehet rohanni, és kapsz egy kis boostot az elején. -
SaGa Jr #4190 Májusban vagyok, terror ship még nem bukkant fel, pedig direkt hagyom most Mexikót is pánikolni, hátha így előcsalhatom. Ám egyelőre semmi híre a terror ship-nek.
Viszont tegnapi játékom során volt egy meglepő tartalommal furikázó hajó amit elkaptam (igazából leszállt miután kapott 4 rakétát). 42 utassal, amiből 6 volt outsider a többi 36 meg mind seeker. Ha nincs a csapatban 2 módosított emberke a felfedésükre, akkor nagyon nyögve nyelős lett volna az a takarítás. :)
Az ini-ben való mókolás magában a módosítandó fájlban is benne van. Még írja is a fájl adott sora, hogy mit csinálj ha pisztolyként akarnád használni az arc thrower-t. -
#4189 benne van itt konkrétan hogy mit kell módosítani. -
#4188 Április végének környékén kell az első terror missionnek jönnie. Nem indítottam normálon játékot, de úgy tudom, mindenféle nehézségen havi 1-2 terror küldi van. A terrort a terror ship okozza, hasonlít a Harvesterre, meg a Battlecruiserre, csak nyilván Chrysalidból van rajta több.
Psi, tiszt és mech kizárja egymást LW-ben, de előbbi kettő mindegyike lehet gene mod-olva, úgyhogy akkor most jó. Valami gebasz volt akkor alapból az előző installoddal.
Az ufók általában rászállnak egy kontinensre, és egyesével elviszik belőle az országokat, ezt így szokták. :) Majd visszaveszed őket. Gáz akkor van, ha ez az ország a te kontinenseden van (bár annyira nincs, hisz annak a kontinens-bónuszát már úgysem veszíted el), csak hát idővel ki kell települnöd majd, lehet. :D
Ha esetleg gondotok van az idegenek elfogásával, keressetek rá az "Arc Thrower to pistol slot" módra, ezzel pisztolyként lehet az AT-t használni, emiatt akár Gunslingerrel (beta 15 e-től Ranger) skillel 14m-ről is lehet vele lőni idegeneket. Hasznos kis mod állítólag, bár még nem próbáltam. -
SaGa Jr #4187 Maala:
Eleve a beta 15d2-t tettem fel és azzal játszom. Teszt verzióból lett volna frissebb is de azt nem kockáztattam meg.
Más hiba is volt egyébként emiatt lesikáltam és újraraktam az egészet nulláról (játékkal egyetemben). Engedte a pszíker és génmanipulált katonák tisztté avatását is a program, holott ezek számára a tisztté válás nem opció (már a mod saját info oldala szerint). Az mondjuk már más kérdés, hogy tisztnek viszont engedi ettől függetlenül a gene mod beültetést és utána már pszí is lehet belőle. Ez volt a hiba.
Az új játékban 2 hónap telt el de most sincs még terror. Igaz nagyon pánik sincs. Az első hónapban még volt egy kis majré, de eleve az az ország lépett ki amelyik a legmajrésabb volt (szokás szerint a Franciák), a többiek közelében sem voltak a pánik szintjüknek. Azóta meg még le is vittem mindenhol az első csík alá (nem éri el az első csíkot).
Nem lehet, hogy csak akkor indul be a terror script, ha elér legalább egy ország egy bizonyos pánik szintet? Esetleg a szatellit megléte zavarhat be?
Mert abduction mission az van dögivel az új játékomban is (itt már nem engedi a program a gene mod/pszí katonák tisztté avatását viszont a tisztből gene mod még mindig működik, ugyanakkor pszí már nem lesz a delikvens). A terror-t okozó hajók (ezek a rombolók szoktak lenni ha emlékezetem nem csal) meg csak simán landolnak és hagyják magukat kipakolni. Abduction hajókat ha nem támadom be és nem károsítom, akkor mindig abduction mission-t hoznak. Ha károsítom akkor meg leszállnak és sima landolt UFO küldetés lesz.
Calver:
Én alapvetően scout-okra építek ebben a modban, prímán kiváltják a sniper-t. Medic és Engineer az kell (ez utóbbi az elfogások miatt szükséges, mert a repair képessége ad két extra használatot az arc thrower-re). Assault nagyon esetleges, az Infantry viszont már alapból jó. Rocketeer és gunner alig lát akciót, annyira sajna nem érzem jónak őket, ráadásul az igazán ütős fegyvereik nagyon erőforrás igényesek ellenben nem annyira jók.
Mec típusoknál számomra a scout-ból képzett Pathfinder tetszett meg nagyon, illetve a shogun (engineer-ből kreált mec). Ez utóbbi aknázni és gránátozni príma. Lehet a medic variáns is jól használható lesz harcban a restoration mist-tel. A lángszóró nagyon ütős de sajna az általa kinyírt ellenfeleket valamiért nem számolja el a program a mec-nek.
Ja meg a rommá tuningolható kis tankocskák (SHIV) is messze használhatóbbak ebben a modban. Itt már határozottan megéri párat tartani belőlük. Főleg ha Japánból indul az ember (elég komoly előnyt ad az egyik indulási opciója a SHIV-ekre).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.06.08. 12:37:00 -
#4186 És patchelted közben a modot? Pl. beta 15a-ról beta 15d2-re? Esetleg még olyankor szokott kiakadni a mod.
Amúgy mostanában Marbozirnak, meg Beaglerushnak is érdekes missionöket dob, bár előbbi játszik beta 15-el csak (LW streamerek ők). Marbnak egy rahedli Seekert dob be mindig a missionökbe (asszem május-júniusban jár)... Érdekes. De a Terrorokkal nem láttam még bugot.
Calver: Scout, Medic, Sniper alap minden missionbe, nálam 2 gunner is (egy SAW-ot, egy LMG-t visz - vagy ezek fejlettebb megfelelőit), Assault pályafüggő (de elején UFOkhoz kötelező egy), Infantry meg jó kis bébiszitter. Plusz egy Engineer és/vagy Rockeeter.
Én Classicon szoktam nyomni egyébként. Beta 15 nehezebb jóval, mint Beta 14 volt: itt a Mechek már inkább luxuscikknek számító középszerű dolgok a végjátékban, ellenben a Beta 14-el, ahol OP tankok voltak. -
#4185 perpill úgy nézem hogy van elég érdekes kaszt 8 fő kitöltéséhez (főleg úgy hogy mindegyik MEC egyedi), majd meglátjuk mi lesz a végítélet, de előre látom hogy vissza fogom sírni a 4 assault + 2 support egyszerűségét és brutális erejét -
SaGa Jr #4184 A super skyranger fejlesztést alapnak vettem a 10-es létszám leírásakor. :)
Sectopodhoz eddig csak az ethereal-os hajóban volt "szerencsém" egy párosukhoz, meg a bázisom megtámadásánál volt egy trió (ezt most nagyon gyorsan bedobta az idegen bázis lenyomása után, míg a mod nélküli játékban ha emlékezetem nem csal akkor nem egy héten belül jött a támadás hanem bő egy hónappal később), de azóta semmi hírük a sétáló vackoknak.
Heavy floaterek is csak egyszer bukkantak fel eddig egy lelőtt nagy hajóban, de ott mindjárt 2x5 jött. Elit mutonok viszont jóformán alap katonák már mindenhol és nem ritka a 25-30 Hp-s variánsuk (a kínai fickós sztoriszál harmadik feladatában voltak először, de azok nem voltak ennyire táposak).
Nehézségileg a javasolt normált játszom egyelőre. Még szokni kell ezt a modot mielőtt belevágnék a harmadik nehézségi szint nyújtotta élményekbe.
Gyanítom, hogy valamiért nem akar elindulni a terror script, mert nem ritka, hogy egyazon országban, egy időben egymás mellé száll le 3 különböző típusú közepes-nagy UFO is és várják hogy értük menjek vagy épp leszáll 1 és a többi meg egyszerre generál abduction-t. Azt hiszem kezdek majd egy új játékot frissen újratelepített játékkal és moddal, hátha felrakáskor nem klappolt valami. -
#4183 "A bázis takarításra meg ha akarsz vihetsz akár 10 fős csapatot is (2 fős extra létszámot enged a program az idegen bázis támadásánál a normál limiten túl). "
+2 fő a Super Skyranger foundry projecttel.
Furcsa, hogy nem volt terror mission. 5. hónapra már Sectopodokkal, heavy floaterekkel is találkoztál, nem? Lehet, valami nagy disznóságra gyűjtik az ufok a research pontot (amiből tudnak venni maguknak missionöket), vagy csak bebugolt a móka. Milyen nehézségen viszed? -
SaGa Jr #4182 Nem kell 8 fős csapattal rohangálni ha nem akarsz. Vigyél 6 embert egy küldetésre vagy kevesebbet azt annyi. Nem kötelező feltölteni a helyeket a gépben. Kicsit nehezebb lesz egyes hajók kipakolása mert nagyon sok ellenfél fog jönni, de azért nem lesz kezelhetetlen a dolog így sem, csak ne rohangálj előre nagyon.
Emellett meg úgyis lesznek feladatok (EXALT-os feladatok között) ahol max 4 fővel vonulhatsz csak fel.
A bázis takarításra meg ha akarsz vihetsz akár 10 fős csapatot is (2 fős extra létszámot enged a program az idegen bázis támadásánál a normál limiten túl). Mondjuk oda el is fér a segítség, félelmetesen tuningolva vannak az ottani védők és jó sokáig kell őket lőni mire lehullanak.
Más:
Aki játszik a LW moddal, annak milyen gyakran van Terror fmission? 5 hónapot lenyomtam és még egy sem volt. Abduction van jó sok, meg leszállt UFO is akad szép számmal minden hónapban (meg most már lelőtt is előfordulgat, sőt pár kicsit már fel is robbantottam úgy hogy semmi sem maradt belőle), ám terror még nem volt sehol. Ahogy a bázis támadás sem esett meg, de gondolom a lassított játékmenet miatt ez későbbre tolódott át.
A két sztori DLC történései már lementek (pszík megmentése és a kínai bűnöző fickó sztorija) a negyedik hónap végére. -
#4181 a második résznek van már topikja? -
#4180 Ebben segít a Cinematic Mode. Hiába van 40-50 alien a pályán, ha egyszerre max 2-3 podot aktiválsz, a CM miatt van esélyed elintézni őket. Persze ez már max nagyon lategame, és Brutal/Impossible nehézség.
Meg magának a modnak a kiherélése. 6-8 emberre van optimalizálva. Vagy épp 12-re. -
#4179 Ha nem veszed meg az OTS upgrade-t attól még simán lehet egy pályán 40-50 alien, csak magadat szivatod meg, ha kevesebb emberrel próbálkozok :) -
#4178 Esetleg Cinematic Mode bekapcsolása mellett (könnyebb játékmenet), nem megvéve az OTS-es csapatnövelőket. Máshogy nem nagyon tudom elképzelni. -
#4177 Long War-hoz van-e valami olyan külön mod/piszkálás, ami leviszi a max csapatlétszámot ÉS közben kiegyensúlyozottan tartja a játékot? ahogy olvasgatom, egyre szimpatikusabbnak hangzik, de fáj a tököm 8 fős csoportokkal rohangálni, már az alap XCOM-os 6-ot is soknak tartottam - 4-5 fős ideálisabb lenne. -
#4176 Én ezt néztem most, eléggé átjön belőle, hogy mik a háttérgondolataik a fejlesztőknek a játék irányával kapcsolatban. És nekem tetszik, amit mondanak. :) -
#4175 XCOM 2’s Procedurally Generated Maps – IGN
Egy kis infó arról, hogy is fog működni a dolog az XCOM 2-ben.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.04. 19:21:10 -
#4174 Van benne Dynamic War nevű Second Wave opció, amivel le lehet rövidíteni (vagy épp meghosszabbítani) a játék időtartamát, csak egy változót át kell írni egy configfile-ban.
Napi 1-2 küldetés amúgy nem sok vele, tovább úgysem nagyon tudsz koncentrálni.
Az első hónapban MINDENKÉPP kilép egy ország, ez azért van, hogy az idegeneknek is beinduljon a fejlődésük. Ők is researchelnek, mint a játékos. :) Pl. az elején a Sectoidok 3 HP-sak, fullra researchölve viszont már 6 HP-sak, és még csak nem is csapatvezetőről, vagy wingmanről beszélünk, az +1-2 hp)
---
Én most laptopon tolom a sima Vanillával, mert kellene az Army of Four achievement, de a nagy gépen LW van. -.-
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.02. 16:50:06 -
#4173 A végtelensok időm lenne, talán játszanék is vele... -
SaGa Jr #4172 A Long War modban visszaszerezhetőek csak fel kell deríteni abban az országban az alien bázist és kifüstölni. Ekkor visszatér a következő hónapban a kérdéses ország a fizető országok közé.
molnibalage83:
Érdemes a belinkelt oldalt megnézni, elég sok kérdésre már ott választ kapsz a a rövidke FAQ-ban, így tájékozódhatsz a játék nehézségéről, megtudhatod hogy bizony már az elején piszok kemény harcok várhatóak és nyugodtan feladhatóak a teljesíthetetlennek tűnő feladatok visszavonulással.
Országok elvesztése sem probléma, mert "visszaszerezhetőek".
Az idegenek teszik a maguk dolgát és terjeszkednek veszettül, így előfordulhat hogy egy nem magas pánikszintű ország kiugrik ha nem elég jó a védettsége (ehhez bizonyos feladatokat kell elvégezni vagy teljesíteni kéréseket és akkor védettebb lesz a támadásokkal szemben a kérvényező).
A játéknak akkor van vége ha minden ország kilépett vagy ha lenyomta az anyahajót a játékos. Még a XCOM bázis lerohanásakor elvesztett csata sem jelenti a játék végét automatikusan, bár eléggé megdobja a pánikot mindenhol.
A FAQ-ban már tippet is adnak arra, hogy miként vehető vissza a nehézség ha túl soknak érzi a játékos, de túl nagy változásra ne számítson. -
#4171 Nem lehet. Amelyik ország kilép az xcom-ból annak annyi. -
#4170 Nincs, mert az elveszett országokat vissza lehet szerezni. -
#4169 Nekem is ez a bajom vele.. kb negyed annyi akció kellene bele. Az még rendben van hogy nehéz.. de annyi küldetés van hogy egyszerüen sok.. volt olyan hogy egy régió az első hónapban kilépet már. Pedig az összes elérhető qt megcsináltam..
-
#4168 Itt is magvan még az a betegség, hogy gyak. ha elbuksz egy küldit, akkor vége a játénak? -
#4167 Eléggé jól van, bár nekem már néha túl hosszú volt, egy hónap alatt simán volt néha 10 küldetés is, emiatt a fejlesztések nagyon lassúak. -
#4166 Gondolom jó elnyújtottá teszi a játékot. Hát a balansz?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 15:16:45 -
#4165 Long War. Egy eléggé nagy átdolgozása a játéknak:
-An extended campaign requiring far more missions to complete
-Tactical missions that allow up to twelve XCom soldiers per mission with the right upgrades
-Eight soldier classes: Infantry, Assault, Sniper, Scout, Gunner, Rocketeer, Medic and Engineer, and eight MEC classes: Valkyrie, Marauder, Jaeger, Pathfinder, Goliath, Archer, Guardian and Shogun
-English-accent voicepacks for soldiers from England, Australia and several other nations
-New and modified perks, including Ranger, Sapper, HEAT Warheads, Lock N' Load, Fire in the Hole, Hit and Run, and Javelin Rockets
-New and modified technologies, including Xenopsionics, Alien Biocybernetics, Pulse Lasers, Gauss Weapons and Advanced Aerospace
-Concepts, and many new foundry projects
-Five tiers of XCOM weaponry, many new armors and small items and S.H.I.V.s that can be equipped with perk-granting small items! See some of the new weapons here.
-Earlier access to psionics and an expanded psionics tree
-A system of commissioning and promoting XCOM officers who provide bonuses to your entire squad during missions (replaces the Enemy Within medals system)
-Overhauled interception game, with five new UFO classes such as the Fighter, Raider and Harvester, as well as six interceptors per continent, foundry projects to upgrade your aircraft, individualized pilot names and pilot experience, and the Stingray Missile weapon system
-Overhauled strategy game, in which the aliens gather resources and conduct research -- efforts XCOM must interdict if it hopes to save humanity. XCOM can now retake countries by finding and conquering alien bases in those countries. Help council countries defend themselves by fulfilling their requests for alien technology!
-Aliens and EXALT forces grow tougher over time, gaining stats and perks
-New weapons for XCOM soldiers
-Soldiers rest after each mission, requiring the player to build a much deeper roster of soldiers
-Modified Second Wave options to support longer campaigns -
SaGa Jr #4164 Long War mod lesz az szerintem.
LW -
#4163 Mi az az LW MOD és mitől olyan fantasztikus? -
#4162 Alapban minden robbantható elsőre, környezet, és autók is. Utóbbiak rakétával azonnal robban, gránáttal 1 teljes kör (a következő saját köröd elején, ha te gránátod, az ellen következő köre elején, ha ő dobta) múlva.
Long Warban a sima rakéta továbbra is robbant mindent egyből (már ha talál!), míg a Shredder rakéta "nem bántja a környezetet". A grenaider katonák pedig bizonyos % eséllyel rombolják a környezetet (tehát nem tuti), autók viszont randomizálva vannak, 1-3 kör lehet, amíg robban. Fontos a grenaiderekkel emiatt a gránátos skilleket felvenni (Sapper, stb).
Meg persze amit Fred mond, ha robbanástól hal meg egy UFO, akkor nemcsak a hulláját nem kapod meg, de a fegyveréből sem kapsz fragmenteket, mert az is megsemmisül. -
#4161 Van, az osszes auto felrobban pl (nem azonnal, masodik korben, hogy legyen esely elfutni onnan), vagy robbannak az epuletek bizonyos berendezesei, toltoallomasok tartalyai, stb. Mas kerdes, hoyg nem tul gazdasagos megoldas agyonrobbantani egy-egy ufot. -
steweee #4160 m ég csak kipróbáltam megjelenéskor a játékot pár órára. van olyan lehetőség, hogy direkt vmi üzemanyaghordóra célzunk vagy valamire ami robban az idegenre való direkt célzás helyett ? am tényleg jó ez a long war, néztem a tyúbos videót róla, sztem nemsokára feldobom a játékot és kipróbálom vele és végigviszem 1x -
#4159 Most, hogy írod, azt írták, hogy az LW-nek ez az utolsó iterációja, mert ősztől valami új játékon fognak dolgozni. Bár én úgy értettem, hogy saját játékra gondoltak, de lehet, hogy XCOM 2-ről volt szó? :P
Nekem kifejezetten tetszik, hogy most fordul a kocka, és te leszel a "megszálló", persze gerilla taktikával, kevés erőforrásból dolgozva tudsz haladni, nem úgy, mint az idegenek az első részben. De azért jól hangzik. :) -
#4158 Nagyon várom! :) -
#4157 Nezzuk a jo oldalat, azt irjak a pressben, hogy minden eddiginel szelesebb koru lesz a moddolhatosag, vagyis ha nem is vettek fel oket - hivatalosan -, meg tobb eszkoz lesz ahhoz, hogy csinaljanak egy hasonloan zsenialis modot a XCom2-hoz is :)
En a Terrort vartam folytatasnak, de ugy fest varnunk kell meg a viz alatti vilagokkal. Bbar a luxushajos kuldetesek egy utolso bujkalo sectioddal a negyedik emeleti korabban mar szetlott konyha kamrajanak egyik polca mogott, amire kozel 2 ora anyazas mulva bukkansz, na az nem hianyzik :D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.01. 19:08:22 -
#4156 Kár, hogy az LW moddereit nem vették fel ehhez. -.- Bár kapcsolatban vannak. -
#4155 Remélem ez is jön iOSre! -
#4154 Novembertől újra bevetés! :) (végre random generált mappokkal)