4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Maala
    "Visszamenőleg". Az ő eventjükkel lett meg az XCom :D
  • Sirch
    Eddig se adott jutalmat a Playfire visszamenőleg, gondolom most se fog. Nekem meg már régóta megvan az alapjáték. Ezért reménykedek egy új xcom tulajdonos jóindulatában.
  • Maala
    Azért ezért a Voucher kóddal meg kell szenvedni, de ha jól látom, cserébe 2-t kap az ember... (tutorial és 1 óra játék 1-1, ha minden igaz)

Csak sajna tegnapi regisztráció óta nem frissít a steam Playfire-n (hiába no, BETA)... Most supportnak írva kíváncsi vagyok, mi lesz, hogy lesz. :)
  • Sirch
    Ha valaki az ingyen játék mellé nem akarja megvenni az Enemy Withint (és voucher kód formájában kapja a kedvezményt, nem GMG accounthoz kötve), akkor én szívesen felhasználnám.
  • PiszkosFred
    0day vetel volt mind a ketto :) Sajnos, mivel a Steam fiokomban ott van mindketto, igy nem engedte, hogy atvegyem az ingyen peldanyt. Egy keynek meg orultem is volna, hatha lemaradt rola valaki, de igy nem sokra mentem az akcioval. De, hatha mas viszont igen.
  • Maala
    Geez, egyszer dolgozok tovább, és megint megelőzöl. :D Meg is csinálom gyorsan a tutorialt (annak a teljesítése után kapod csak meg a -80%-os kupont!), mielőtt elhappolod előlem az utolsót. :D

Edit: Érdekes, anno 23-ra írták a kódok osztását, de most hazaérve meglepetten tapasztaltam, hogy már osztogatják. Gondolom 2 csokorral osztják, elkerülve a tavalyi Civ5 / másik játék blamáját.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2014.10.14. 20:39:25
  • PiszkosFred
    Attol fugg, hogy mivel olod meg az alient.

Picit off. Par hete linkeltuk/tem az ingyen XCOM steames peldany akciot a CVG Golden Joystick Awardson valo szavazasert cserebe. Na, matol lehet atvenni a peldanyokat (megtoldva egy -80%-os akcioval az EW kiegre) amig a keszlet tart. ITTEN NI!
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.14. 19:49:31
  • Fenrir
    Az elfogott idegenek fegyverei nem esnek szét, később használhatod őket.
  • SaGa Jr
    Nyírj ki egy olyan idegent amelyik csak UFO-kban található és kristályból alakul ki (a neve nem jut eszembe, talál overseer vagy valami hasonló). A lényeg, hogy ő a főnök a lelőtt/leszállt idegen hajókban és ha az elsőt kicsináltad akkor megjelenik majd a kutatási lehetőségek között az Arc Thrower.
    Addig viszont felesleges elfogásra menned, míg nincs felépítve az élő idegenek tárolására alkalmas épület.
  • horthy
    A sokkolo kifejlesztéséhez mi kell ?? Melyik kutatás ?? Vagy milyen épület ?? El akarok kapni idegen lényeket ' Xcom within verziot most kezdtem el .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2014.10.13. 16:57:37
  • Malachit
    1 katona max pszi képességgel és ráhúzva 1 pszi armor és már mehet is a móka :) Max pszi képességnek ajánlom az irányítást. Spec az irányított idegenekkel derítettem föl mindíg és ha azt a sajátjai lelövik, akkor a fegyvere nem hullik darabokra (mintha elkaptad volna úgy veszi a játék).

Poénból a végén mikor már annyi pénzem volt, hogy nem fért a széfbe, minden bizgentyűt legyártottam. A robotok tényleg nem nagy számok. Emberek/mechek/génmódosított katonák sokkal jobbak.

Az etheralt MC-zni meg a legnagyobb poén volt :D Genya képességei vannak.
  • MrStokes
    Ha jol emlekszem pszi armort kell gyartatnod az egyiknek, csak akkor tudja majd hasznalni a kamrat.
  • horthy
    2013 januárja ota nem játszottam a játékkal most elöszedtem ( rajta volt a gépen azota ) ' kifejlesztettem a Gollop kamrát illetve megépitettem van pszihikai laborom ahol a pszihonikus képességü katonákat keresik van már pszihonikus képesságü katonám nem egy teljesen kifejlesztve de senki nem használhatja a Gollop kamrát hogy mehessek az utolso küldetésre a Templomhajó ellen. Mi a gond mi kell még ?
  • Calver
    hátöööizé... az segítene valamit helyzetemen, ha megemlíteném, hogy úgy istenesen picsamásnapos vagyok?
  • Maala
    LOL. Ja, nehéz is egy hsz-el feljebb olvasni. :)
  • Calver
    ó, köszöntem, nem láttam sehol kiírva, de valószínűleg csak átsiklott felette a szemem.
  • TBTPumpa
    Október 20 után.
  • Calver
    megvolt, mikor kapja az ember a kulcsot? vagy már kifogytak volna?
  • Maala
    Gosh, Fred mindenben megelőzi az embert. :) Annyi még fontos, hogy 20-áig kell szavazni a szavazás lezárásáig, és 23-a után lehet majd csak igényelni a kulcsot.
  • PiszkosFred
    Aki akarta, mar ugyis megvette anno kieggel egyutt, de aki megsem, az most kaphat egy XCOM alapjatekot ingyen (steamre), ha szavaz az idei Golden Joystick verseny valamelyik kategoriajaban. Amig a keszletuk/kulcsaik szama tart...

Teendok, stb.:
    http://blog.playfire.com/2014/10/golden-joysticks-2014-vote-get-free-xcom.html
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.02. 12:14:01
  • SZUsszan
    Egyébként jól gondold meg mire költöd a meldet, vagy mindenkire rakj sok génmódosítást, vagy lesz kb. 3-max 4 fullos meched. A kettő együtt nem túl jó párosítás.

Nekem volt kizárólag meches játékom is. Elég durvák a fiúk, de a génmódosított emberkék jobban bejöttek. 2 plazma sniper, 1-2 heavy a többi assault, vagy support, esetleg egy mech, aki csak a területgyógyításra és fedezékbontásra használok.
  • SZUsszan
    Igen, a kiegészítőben lesz is egy gomb, hogy minden cuccot levesz mindenkiről, aki nem tagja a harci csapatnak. És akkor láthatod a rengeteg eldugott plazmasnipert, meg páncélt, amik 30 napig pihiző embereken voltak.

A plazma shiv teljesen jó cucc. Sebez valami 15-öt, fedezéket ad, alapból van valami félcover bónusza, elfogadhatóan lő, jó felderítő, elvesztése nem okoz pánikot. Nem túl drága. Nem lehet mind controlálni. Egész sok élete is lesz.

Többet ér mint egy elcseszett katonából kialakított méregdrága mech, ami soha nem talál el semmit, de legalább pánikolnak, ha meghal.
  • zorrobomber
    Ez biztos? Nekem úgy rémlik hogy le tudtam szedni a sérült katonákról a páncélt.
  • Tibbbor
    Azóta már kiderült, hogy mindenki viselheti, mindössze ha lesérül valaki, akkor az övé nem adható másnak, amíg fel nem gyógyul.
  • wednes
    Szerintem meg mindenki viselheti. Az "öltöztetésnél" úgy is kiderülne ha nem. Vagy egy sérült emberen vagy egy nem bevetésben lévőn van, és nem került vissza raktárba.
  • Shiwo
    elvileg Heavy és Assault viselheti
  • Tibbbor
    Legyártottam 4 db Titán páncélt, de mintha csak 3 emberem felszerelésében szerepelne.Elnéztem valamit vagy ez a páncéltípus nem adható bármilyen katonának?
  • Fenrir
    A mech-ek, pszionisták és a génmódosított katonák jobban megérik mint a Shiv-ek :)
  • Cobra.
    A drónok elég gyengék a játékban, nem érdemes használni őket.
  • zorrobomber
    Szerintem abszolút nem létszükséglet a drón, olyannyira, hogy valamiért én még nem is csináltam egyszer se. A másik fontos dolog a katonák mellett inkább a pénz-> műhold lefedettség.
  • Tibbbor
    Köszi!Akkor megnyugodtam, mert harci drónjaim még messze nincsenek(elment másra az a kevéske pénzem).
  • Fenrir
    Az Alien Base még nagyon az eleje, lesz bőven időd és alkalmad fejleszteni a katonáidat.
  • Tibbbor
    Nem tudom, hányad részénél járok a játéknak(most kaptam meg az Idegen Bázis elleni támadás küldetést), de igyekszem rotálni a bakákat. Emlékezetem szerint 15 akcióra fogható katonám van(5 fős csapatokat használok), igyekszem folyamatosan fejleszteni az állományt.
  • SZUsszan
    Bezony!

Először jó bulinak tűnhet a játék 1/3-ban colonelekkel írtani a mutonokat, de aztán egyszer sérülnek/halnak meg az első szakasz tapasztalt tagjai és mehetsz a következő terrorra sectopod meg heavy floaterek ellen 2es rangú mukikkal.

Eddig 2x játszottam végig és mind a kétszer a kb. 15-20 emberemből talán ha 2-3 volt aki nem érte el az utolsó pályára a colonel szintet és/vagy az utolsó psi szintet.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.09.18. 14:12:56
  • zorrobomber
    Eheh. Ha már itt vagy, javaslom hogy figyelj oda a katonák rotációjára, a játék egyik kulcsa az embermenedzsment. Igyekezz sok zöldfülűt küldeni a könnyebb küldetésekre, hogy később legyen minél több tapasztalt katonád, a képzett veteránokra pedig hímestojásként vigyázz...
  • Tibbbor
    Időközben megtaláltam a megoldást. Sajnos a magyarítás kissé félrevezető, mert ott a katona végleges elbocsátásaként értelmezik az egységből történő eltávolítás gombot...
  • Tibbbor
    Láma kérdésem lenne: hogy tudom a bevetésre küldött egység katonáit megváltoztatni? Még az elején tartok, max. 4 fős squad-ot küldhetek, 14 aktív katonám van, de az utóbbi időben nem a régi harcedzett katonáimat ajánlja fel, hanem egy kevésbé tapasztalt, bár már nem újonc négyest. Megjegyzem, nincs gyógyulófélben lévő sérültem. Nem találom, hol tudom kiválasztani, kik menjenek bevetésre?
  • Malachit
    4 fős csapattal csináltam fejlesztés élkül. Ott azért 1 mech betétet jobban át kellett gondolni :)
  • SZUsszan
    Nekem a pontosságával nem volt gondom, mert random statos embereim vannak random skillekkel. Kaptam kb. 8 snipert, akikből jópárnak jó volt a célzása, de fasság skilleket kaptak, teszem azt bullet swarm és doubel tap együtt nem megy. Lighting reflex, de ugye a sniper nem fog jó esetben overwatchon átgyalogolni.

No ezekből gyártottam a mec embereket. Talán valami 2 heavym van, 3 assaultom és 2 supportom. De a 3 assaultból 2en mészárosok.
    Amit a 4069ben írtam, abból gyakorlatilag 2 van kis eltéréssel. Alloy cannonnal a sectopod sem nagy műsor, csak ne találjon el, amíg mellé érek. 6 fős csapatból eddig 1 mec/lebegő tank (plazmával tud sebezni 12 körül és nagyon pontos is), 3-4 sniper és a többi.
  • Malachit
    Igen, pont ez az előnye van szinte csak és erre is használtam amikor vittem. A kritikus célpontokat kiiktatni 1 ütéssel. Az a nagy puska ami adható neki kb olyan mintha nem is lenne, mivel mech létére olyan pontatlan volt nekem hogy szemem majd kiesett. Gránáttal és aknával lehet még vicceskedni, csoportokon meg a lángszóró volt a menő.