4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Madlion
    Megpróbállom a drivert,de szerintem is a kártya adja meg magát szép lassan.Szerencsére van egy vészhelyzet PS3-am. : )
  • PiszkosFred
    Hat kivanom, hogy legyen szerencsed es driver gond legyen (korabbi stabil verziot erdemes visszaraknod manualisan, de elobb teljesen szedd le, vannak erre kulon driver-kiirto utilityk), de nagyon nem annak nez ki...
  • Madlion
    Na pont erre gondoltam.Ezt a drivert a win7 szedte le.Csakhogy eddig minden rendben volt.Lehetséges az,hogy egy automatikus frissítésnél hozzányúlt valamihez az op rendszer?
  • Shiwo
    nekem a 4860 -am művelt hasonlót, gyakran túlmelegedett...

lehet hülyén hangzik, de néha válts vissza a dektopra alt-tabbal és várj egy percet.. én azt vettem észre, hogy olyankor visszahűl valamennyit.. gondolom ekkor nem használja izomból a GPU-t.. intő jel lehet, hogy előtte pár másodperccel már be szokott szaggatni a játék.. legalábbis nálam az volt...

amúgy nem feltétlen a grafikán múlik, optimalizáció kérdése is, például a Trine esetében vagy 10 percenként át kellett váltanom, ha nem akartam fagyást, míg más, komolyabb 3d-s játékok meg gond nélkül mentek

illetve találkoztam már olyan játékkal is, ahol pont a legújabb videókártya driver volt a ludas.. és egy régebbivel ment..

meg az sem mindegy, hogy azt használja, amit a windows magától talált, vagy te magad szedted le.. volt, hogy az automatikusan leszedett egy kalap sz@rt sem ért...
  • PiszkosFred
    Akkor ez sajnos hardver hiba, veletlen egybeeses, hogy az XCOM utan jott elo.
  • Madlion
    Hát most pont egy videókártyacserére van pénzem...
  • Madlion
    Elder Scrolls-t próbálltam és sajnos ugyanaz az effekt.Annyi különbséggel,hogy itt a fagyás pillanatában kockák helyett háromszögek láthatók :)
  • PiszkosFred
    Ebbol sajnos ugy fest, hogy a veget jarja a videokartyad... Ahogy ratgab is irta, nezd meg masik jatekkal is a dolgot, de olyannal, ami kihasznalja a kartya erejet!
  • ratgab
    Nem játékhibának tűnik így leírás alapján. Más játéknál is produkálja a dolgot a géped, mert ha igen akkor videókártya gond.
  • Madlion
    Sziasztok!
    Segítséget kérnék.Tegnap vettem meg ezt a játékot.Este vagy 6órán keresztül játszottam vele,hiba nélkül.Ma viszont folyamatosan lefagyott.Mindig harc közben.A kép megfagy,kockák mindenütt,majd egy pár másodperc és a windows is kapitulál egy kék halál kíséretében.
    Aggódtam amikor a játék elején láttam az Nvidia logót,mert ők nem szeretik a konkurenciát(Assus eah4850).
    Neten nem találtam ilyen crash-t,de hasonlót igen.Ott a videókari driver frissítését javasolták.De kb egy hónapja raktam újra a gépet,
    driver a legújabb,minden tipp topp.Ráadásul hogy lehetséges,hogy tegnap ment 6 órán keresztül,ma meg 10perc alatt 5-ször fagyott le?
    Nagyon csalódott vagyok,mert amúgy bejön a játék.
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • steweee
  • SaGa Jr
    Nem biztos ám, hogy csal a gép, mivel az első két nehézségen túl (ahol még igen jelentős előnyben van az idegenekhez képest a játékos) az összes ellenfél bónuszokat kap találatra és kritikus esélyre (sőt még HP-t is kapnak pluszban, egyesek meg defense-t is), míg a te embereid gyengülnek (igaz ez csak a legmagasabb nehézségen van így).
    Pontosabban mondva nem szenvedik el azokat a hátrányokat amiket a két gyengébb fokozaton (az első két nehézségen az ellenfelek jelentősen gyengítve vannak), ezért tűnik erősödésnek/csalásnak ami történik náluk és ezért lesznek pontosabbak a lövéseik, főleg ha sikerül flank pozícióba kerülniük. Magyarán ahogy egyre nehezebb fokozatot választasz, úgy tűnnek el az idegeneket sújtó hátrányok, míg az utolsó nehézségen egyértelmű bónuszokat kap mindegyik azon túl, hogy a hátrányaik nullázva lettek. De az első két nehézségen, főleg az elsőn, nagyon komolyan vissza vannak fogva.

A Long war esetében az ellenfelek száma megnőtt (több pod kerül a pályákra, ami több ellenfelet jelent, kivéve a script-elt feladatokat ahol a számuk fix), ezért engedi a mod készítője az eleve 6 fős csapatot indulásnál és ezt a létszámot lehet bővíteni 8-ra, bázisos feladatoknál 10-re vagy 12-re. Ugyanakkor emiatt érezhetően zsúfoltabbak lettek a pályák, mert a méretükön változtatni nem lehet. A sima, módosítatlan játékban még a 6 fős csapat is nem ritkán overkill tud lenni az ellenfelekkel szemben nehezebb fokozatokon is.

Ha a régi UFO hangulatot keresed a nagy tömegben bevetett katonákkal a hozzájuk képest kis számú ellenféllel szemben, akkor arra ott az UFO Extraterrestrials. Míg a mostani játék az valóban a kommandós hangulatot hozza, ahol az ellenfél mindig igen masszív túlerővel áll fel, és ebből a helyzetből kell aztán kihozni a győzelmet.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.08.30. 11:12:14
  • steweee
    na közben tisztázódott. a meglévő telepítésem tartalmazza a slingshotot és az elit soldiers pack ot is. normalon is van benne kihívás, classicon már gagyinak érzem néhány pálya utána. nehezebb, de érezhetően csal a gép az opportunity fire nél, és a sima lövés találati pontosságánál is. persze így is nyerhető a dolog, csak sokat kell vele szöszölni a lépések tervezgetésénél, vagy éppen visszatöltögetni az állást ha elbaszok vmit.

akkor lenne jó ha nagyszámú erőforrás lenne, akkor nem lenne annyira érdekes maponként 1-2 katona elvesztése, de így egy vicc, ebbe nincs benne még 1 végigjátszás, mégha jópofa is hogy a katonákat immár a customize opció alatt a saját magam és baráti köröm képére formálhatom :)

letöltöttem a long war modot, abba talán még benne vagy egy végigjátszás, nagyon sok benne az xtra, végignéztem a listát a nexuson és a moddb n is.

nem lett volna ez rossz, sőt igazából az eddigi legjobb ufós játék amivel játszottam, főként a poénok, az 5letes megoldások és a történet videók miatt, de a stratégiai kommandósjátéktól ez nagyon távol áll, sokkal inkább a sztori, a fejlesztések és a szép megvalósításé a hangsúly.

emléxem vmelyik régebbi ufós játékkal, de talán még az alappal 16-24 fővel is lehetett kommandózni jó nagy csatatértépeken, na ott már volt taktikázás, mert itt a max 6 emberke ehhez siralmasan kevés. ott ha egy battleshipet leszedtél és mentél kipucolni, bármi megtörténhetett, mert olyan sok volt az alien túlélő, nagy csatára kellett számítani. imádtam lerakni a proximity grenadét, aztán elszaladni, a baromarcú idegen meg rohant utánad, aztán az ajtóban felrobbant :)

azt hiszem most beleestek a megvalósítás terén abba a hibába, hogy olyan szép és részletes lett a játéktér, hogy ettől több katonát vagy ellenséget nem mertek berakni, hogy bírják mozgatni a textúrákat a kevésbé erős gépek is.

• Cobra.
    Normál fokozaton 2 psi katonával elkapod a 2 elitet és azokkal bedarálod a 3 Etherealt (esetleg egy sniperrel besegítesz). Classicon nem játszottam, nem szeretem magam feleslegesen szivatni :)
  • PiszkosFred
    "érdekele hogy mit tartalmaz pluszban az elit soldiers pack, és hogy honnét tudnám azt beszerezni....."

preorderhez anno kaptuk automatikusan, de ranezve Steamre, most is beszerezheto 4.5 euroert. Csak skineket, hajakat es festeket (dye) tartalmaz, semmi hatasa nincs a gameplayre, 100% kozmetikai cucc.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.08.29. 22:30:38
  • steweee
    igen,közben rájöttem hogy a customize-ban lehet. egész jópofa. újrakezdtem a játékot, de már nem a normal, hanem a classic fokozaton. összehasonlíthatatlanul nehezebb :)

a second wave funkcióval kibővülve én nem sok értelmes lehetőséget láttam benne, azok kívül hogy agyon lehet nehezíteni a dolgot, egyedül a damage rulette amit értelmesnek találtam.

egyébként a temple hajó vége elég nehéz volt, hozzáteszem a két nagy harci robotot csellel egész jól el lehetett intézni, de a főmuftinál azért vissza kellett tölteni 2x míg rájöttem hogy kell kicsinálni a 3 db gondolatolvasót a 2 muton elittel. a lopakodó páncél volt nálam a megoldás :)

amúgy jók lennének a nehezítések, ha nem kellene attól tartani, hogy a sok elhullás miatt mikor jönnek az erősebb lények játszhatatlanná válik a játék. pláne hogy állandó pénzügyi nehézségekkel kell küzdeni, be kell osztani épít az ember vagy erősebb felszerelést vásárol. még normalon is kihívás volt első játékra, míg nem értettem meg a játék működési elvét. tovább nehezíti, hogy míg a régi részekben tele voltunk az alienek cuccaival, itt ahhoz képest alig lehet találni valamit a küldetés végén.

érdekele hogy mit tartalmaz pluszban az elit soldiers pack, és hogy honnét tudnám azt beszerezni.....

egy újrajátszást megér a dolog classic fokozaton, de lehet a long war modot is fel kéne tenni hozzá akkor már

vélemény M?
  • Maala
    Amikor küldetés előtt felszereled a katonákat, ott az alsó Customize menüben tudod állítani a sisakokat, az egyes páncélok kinézetét, satöbbi.

De ezek csak külsőségek.

Chemical grenade meg a Long War nevű modban van, ami az EW-t módosítja "kissé", nehezebb, és ezáltal sok szempontból jobb is lesz tőle a játék.
  • steweee
    na, szabin vagyok van időm játszani. 3 nap alatt eljutottam oda, hogy már csak a Temple űrhajót kell megtisztítani. legalábbis azt hiszem hogy az a vége. fejleszteni való már rég nincs. 25 katonámból 12 colonel, 6 magas rangú, a többi még alatta.

kérdésem, ez mi :

http://cdn.pcgamesn.com/sites/default/files/XCOM.jpg

nálam nem így néznek ki a páncélok, de pláne piros az nincs és nem is volt !

egyébként csak az okozott gondot, hogy megértsem hogy miért és hogy kell a sateliteket felpakolni az országok felé. igaz vagy 5öt elvesztettem pánik miatt, de simán nyerhető így is normalon. megnézem hardon is, mert volt egy küldi ahol megkérdezte hogy az alappal vagy a slingshottal akarom e tovább folytatni

vki írt olyan hogy chemical grenade, na nekem olyanom sincs.....

mitől lehetnek eltérések ? fullos játék, EW + slingshot. legalábbis azt hiszem. talán ez hiányozhat belőle ? tök jók a páncélok, és jók a sisakok is, nekem csak sisak nélküli páncélok vannak

http://xcom.wikia.com/wiki/Elite_Soldier_Pack
  • GyaxyBoy
    És az enemy within-be sem lehet vissza szerezni a kilépett országokat? Mind1, most már nem kezdem újra, elég jól el haladtam, csak majdnem a fele lehetőséget elhalasztottam.
    Grey marketben nem lehet sajna.
    Mi az az LW?
  • Maala
    Alapjátékban nem visszaszerezni a projektből kivonult országokat (cserébe ha szatelitet raksz egy kontinens felé egyszerre, mielőtt kilépne, többé nem lesz rá gondod). Talán a grey marketben el lehet adni a dolgokat, de nem vagyok benne biztos, valszeg az is LW-s opció már.
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!

Olyan kérdéseim lennének, hogy amit legyártottam és már nincs szükségem rá (fegyverek, páncélok... stb) el lehet adni valahogyan?
    Valamint, azokat az országokat, akik kivonultak az XVOM projectből, vissza lehet később majd szerezni őket?
  • Calver
    ha nem változott meg az egész játék teljesen EW óta, akkor biza light plasma rifle kupacokkal undorító összegeket lehet keresni. undorítóakat.
  • Maala
    Sima XCOM-ban (nem Long War) a legjobb módszer a szatelit rush a pénzszerzésre, főleg alacsonyabb nehézségi szinteken.
  • Sippie
    áhh, ennyire még nem mélyültem bele, a hétvégén kezdtem csak el, és furcsálltam hogy ha van egy küldi, akkor csak 1 országról jön le (ahogy nézem a szomszédjáról nem is, hiába azonos kontinens), de egyszerre többnek megy fel :D
    akkor ezekszerint nem is érdemes mindenhova szatellitet lőni, mert nem lesz küldi?
    Emlékszem még a régi játékokban abból jött be igazán a pénz, eladni a sok zsákmányolt cuccost, itt is hasonló a helyzet?
    #4208: esélytelen volt, inkább újra kezdtem, nem is tudtam hogy ilyen fontos a szatellit, úgyhogy pont nem volt semennyim :D
  • Maala
    Az alapjátékban számolgatni kell... Abductionnél A választott kontinensen nem fog nőni a morál, a másik kettőben pedig fog.

Emiatt egyszerre egy egész kontinenst érdemes lefedni szatellitekkel. Ezen felül, mivel a kezdő kontinenseden alapból megvan a kontinens bónusz, ezért ott érdemes 1 vagy 2 ország felett (uplink leterheltségtől függően) kihagyni a szatelliteket, hogy folyamatosan kapj abduction küldiket, a jó kis bónuszért. Mivel az alapjátékban amelyik ország felett van szatelit, ott már nem lesz abduction. :)

Ez a része is a játéknak egy kis menedzselés - mint a többi is -, hó elején kiválasztasz egy kontinenst, ahol hagyod növekedni a pánikot, és ott nem nagyon csinálsz küldetéseket. A hónap vége előtt meg ráküldöd a szateliteket, és tiéd is a kontinens.
  • wednes
    A helyzet kritikus. :D

Vannak műholdak ezen országok felett? Mennyi van még hátra a hónapból?

Ezért jó a tartalék pár műhold (ami már le van gyártva). Ilyenkor hó végén fellövöd a fölé az országok fölé, amit nem akarsz elveszíteni. Lehet 1-2 országot hagyni kell a rákba.
  • Sippie
    és az hogy a szarba van, hogy 3 ország áll 4 pánikkal, USA, Anglia, Orosz, és Franciák 3-al... jön egy küldi, USA, Francia, Ausztrália. Kiválasztom az usát, megnyerem, lemegy a pánik, de cserébe 3 ország egyszerre lesz full pánikos, Angolok, Oroszok, Franciák... ez így jó? :D
  • Fenrir
    Azért egy kicsit furcsa, hogy milyen könnyen halnak az xcom ügynökök, én pl sphasem szerettem elveszteni egyetlen ügynökömet sem.
  • kissssss

gameplay videó snakemans are back!!!!
    Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.06.16. 19:58:22
  • Maala
    Valami nyersanyagrendszer úgyis lesz. Talán hekkelés, ki tudja...
  • wednes
    Nem, mert már a Földön vannak. :)
  • Shiwo
    remélem a 2. részben nem lesz ilyen satellite-baromság -.-

• Maala
    Nekem nem volt benne, külön kellett megvenni, ahogy a többi DLC-t is.

Amúgy EU és EW-ben alaptaktika minden nehézségi szinten a Satellite Rush. Azaz minél hamarabb bezsebeled az összes országot. Hátránya, hogy nem nagyon lesz sem nyersid, sem fejlesztési kapacitásod fejleszteni közben a fegyvereidet, páncéljaidat. Az első 3 hónapot nehéz így kihúzni, onnantól kezdve bármilyen nehézségen sétagalopp a játék. Arra kell figyelni, hogy adott hónap utolsó napjától függően (30 v 31 napos a hónap) 10 v 11-én el kell kezdeni a satelliteket gyártani, és az Uplinket is 20-21-e környékén. Az uplinkekhez meg Workshop kell az alapban (10nap), mindkettőhöz meg áram, ami megint csak 5 nap talán.

Tehát eléggé ki kell számolni a dolgot. A kezdő Uplinked oldalán a felső 2 sorban csinálsz 5 db Uplinket, ezzel 1 kontinenst kivéve az összes többit le tudod fedni, a maradék kontinens pedig a kezdő kontinensed legyen, ahová ugye alapból megvan a kontinens bónuszod. Itt meghagysz 1 v 2 országot, amikben folyamatosan tudod a bónuszokért csinálni az abduction missiönöket.

EW-ben elég 2-3 interceptor is kontinensenként, már Avalanche rakétákkal is elég hatásosak minden ellen.

Nagyjából ennyi a stratégiai rész.

A taktikai megint más. Fontos, hogy első 1-2 kék mozgásoddal lefedd azt a területet, amit látni akarsz az egész kör során, a maradék katonákkal már ne mozogj úgy, hogy több új területet felderíts, mert beszívhatod. Főleg ha előbb dasheltél véletlenül. A meld tartályokaz inkább csaliként kell felfogni, mint jutalomként.

Visszavonulás, OverWatch partyk egy előretolt full fedezékes katona Hunker Down-jával... Ilyesmik. Érdemes először 2 snipert elvinni legalább Squadsightig, aztán az egyiket feltolni Majorra (gyorsan meglesz), közben 2 heavyt is feltolsz (ugye jön majd a Slingshotból Zhang, mint Heavy), a maradék meg játékstílustól függ... Assault jó móka Sotival, de medices Support sem rossz (nem LW-ben a supportnak mást adni szinte felesleges, max 1nek a Chem/Ghost Grenadek miatt Smoke & Mirrorst a Deep Pocket mellé)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.12. 14:36:07
  • SaGa Jr
    Mi az a sliite soldier? Netán az Elite soldier pack-ra gondolsz? Az benne van.
  • MarkBlade
    Most a kiegben az enemy within ben benne van a sliite soldier?
  • wednes
    Normálon megoldható, hogy az összes országot megvédjük. Szerintem HARD-nál ehhez nagy szerencse is kell már.

A műholdakon legyen a fókusz. Én rögtön erre mentem. Építsd ki a Linket hozzá (meg hozzá energiát) és gyárts műholdakat, már hó elején, hogy hó vége felé bevethetőek legyenek. Nem kell azonnal felbocsáltani őket, hó végi értékelés előtt nem lépnek ki az országok. Értékelés előtti napokon nézd, hol a legforróbb a helyzet pánik ügyben és oda lődd fel. Nekem volt néha tartalékba 2 műholdam is és egyszerre mentek aztán. (na meg hó közbe jöhet olyan küldetés is, ami csökkenti a pánikot és így már más a helyzet).

Próbálj minél több újoncot "kinevelni", főleg ha egy kis hajót lőttél csak ki, oda mehetnek pár tapasztaltabb mellé.

A csatánál Hardon már nagyon kell taktikázni. Én is az elején még úgy kezdtem neki (teljesen újoncként Xcom ügyben), hogy puffogtattam az idegeneket fedezék mögül. Aztán lestem, hogy könnyedén kilőnek heavy cover mögül is, erőlködés nélkül. Sokat kell bújócskázni és keresni a megfelelő pillanatot és lehetőséget mikor lecsapunk. Én van, hogy visszavonulgattam olyan pozíciókba, ahol nem lát megint...becsalni más katonáim elé, akik előnyös pozícióba vannak. Ez persze jóval nehezebb ha időre kell menni, mert a feladat megköveteli.

• steweee
    kezdetnek normal. aztán HÁRD ! :)
  • wednes
    Nehézségi szint? :)
  • steweee
    alapjáték + enemy within. dlc-k nél mire gondolsz ? az EW nem tartalmaz mindent ? 1 végigjátszás az alappal, aztán jöhet a long war mod :)

szal, így várom az 5leteket ! :)
  • Maala
    Alapjátékkal szeretnél játszani, netalán Enemy Within kiegészítő? DLC-k? Slingshot, Operatiion Progeny? Modok közül mit szeretnél, Long War netalán? Ha igen, abból is Beta 14, vagy Beta 15?

Eltérő játékstílust igényelnek, ezért kicsit pontosítanál? :D