XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenébe CD-Galaxis-ba még mindig nem jött meg. Special Edition meg elég gagyi dolgokat tartalmaz 😞 azt nem veszem meg.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Avenger
Ahol a bázisod van, ott megkapod a kontinensbónuszt, de ha teleraksz mûholddal egy másik kontinenst, akkor megkapod annak a bónuszát is. A sorrendjeim erre vonatkoztak. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

satelite nexus😉
Már egy csomó helyen 2-3 és három országban 4-es volt a pánik szint, de aztán lenyomtam az elsõ UFO bázist, és mindenhol kettõvel lement a panci level! De mióta 6 mûhold fönt van, azóta nincs para.
Késõbb lesz valami épület, aminek a segítségével több satelitet is fel tudok lõni? mert a bázison kezd fogyni az építésre felhasználható hely.
Én Észak Amerikával kezdtem. Utána Mexikó mert pont ott magasabb a pánik. 😊 Akkor eddig nem rossz. 😄
Avenger
Olvastam sok mindent... Észak amerikai kezdés, majd befoglalni dél amerikát hamar. Ugyan ez fordítva. Afrikai kezdés a sok pénz miatt, majd észak amerika. Európa is jó, ha sok labort épít ez ember. De ha újra kezdeném, akkor lehet észak amerikában kezdeném, és két mûholddal befoglalnám dél amerikát. Vagy EU kezdõ, gyorsba dél amerika, utána észak. Persze mindez normál fokozaton. Klassziknál már oda rakja az ember a mûholdat, ahol nagy a pánik. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Melyik területet érdemes választani az elején? Melyik a legjobb bónusz adó?
A satelitekethez mi kell? Egyszerûen nem tok gyártani telepíteni azt veszítem el a területeket.
Nézzétek mit találtam 😊

XCOM Nexus

Ezek szerint lesz mod dögivel.
😊 Az jó. Olvastam a hivatalos fórumot ott sokan 3 support, 3 heavy-val nyomják. Egyik fedez a másik közelebbrõl gyilkol. Azért lehet taktikázni majd rendesen.
pluhi
Supportnál elfér majd.
Egyedül eddig a rakétavetõ tetszik. Nagyot pukkan és lehet vele területre lõni. Jó a gránát is ilyenre. Csak Scope+gránát nem fér el. 😞
A sorozatlövés hiányzik nagyon. 😞 Nem értem miért alapból így lõnek a gépkarabéllyal.
fõleg, ha akkorát tud dobni a kamerával, mit a többi katona a gránáttal...

Avenger
Nekem volt olyan, hogy a katonám látta az idegent, de azok nem látták. Nem vagyok benne biztos, de nem lõttek, hanem csak szerencsétlenkedtek ott. 😄
Snipernek van amúgy olyan skillje is, hogy eldob egy kis kamerát, amivel látja a környéket, de annak szerintem eléggé korlátozott a hatótávolsága.

Hasalás, guggolás, kapás lövés, sorozat lövés, célzott lövés, bla bla bla, igen, hiányoznak, ezekhez pedig mind akciópont kell. - persze azért miután szintet lépnek a nyomik, képességekbõl kapnak hasonlókat.
Igen, ezek mind nagyon jók lennének, és több taktikázási lehetõséget nyújtanának, de én már beletörõdtem, hogy ebben a játékban csak gáz, meg fék van, és nincs sebváltó, kuplung, index, semmi extra dolog...Ettõl függetlenül játszható.
Pedig milyen szép is volt az anno, mikor egy rookie-ra ráadtam a legjobb cuccokat, és úgy léptettem vele a szintet, hogy rush az idegen elé egy egységnyire ( kiszámolni, hogy mennyi akciópont kell még a sorozathoz ), ott pedig sorozatlövés...persze még így is misselt néha!😄
Ja az hogy lebontja a fedezéket az jó. Nincs is baj vele. Jó lenne egy ilyen Recon kaszt ami felfedez/álcáz és te lelövöd az ellent. Már tök messzirõl kiszúr az ellenség és simán lelõ, míg én el sem találom. 😞
Avenger
Nem igazán. Hogyha látja hogy elbújsz egy nagy fedezékbe, akkor hiába nem látszol ki, rád tud lõni. A sectoid "sniperek" el is találnak majd simán. 😄 De az is elõfordulhat, hogy lebontják a fedezéket elõled, egy jobb sorozattal. Valamilyen szinten reális, hiába vagy teljes takarásban, ha látod az idegent, az azt jelenti, hogy az embered néha kinéz a fedezék mögül. Ezek rendre 20% körüli/alatti lövések.
Mondjuk ha három képernyõnyire vagyok teljes fedezékben, és a sectoid kilõ a plazmájával, és akkorát kritel, hogy belehal az emberem, akkor jön is a reload. Mert kell az igazságérzetemnek. 😄

Ezt a fedezékes rendszert nem nagyon értem. Olyan nem lehet hogy csak közelébe megyek, hogy a sniper pl lelõhesse messzirõl de ne tudjon az emberemre rálõni? Mert hiába vagyok full fedezékben úgy is van esély hogy eltaláljon. Hasalás stb jó lenne.
Avenger
Elvileg csökkentett találati eséllyel, de ugyebár a mozgó ellenfél nincs fedezékben. 😊 Szóval összességében lehet nagyobb esély eltalálni bármit is overwatch-ban. Amúgy én is úgy tapasztalom, hogy elég jól lõnek overwatch-ban. Bár alapból lézerrel és távcsõvel jól lõnek. 😊

Arról valakinek van tapasztalata, hogy overwatch módban hogyan lõnek a katonák???
Mert oktatóban nekem eddig 5/5 találat(kill).

Tono34
*ré - rá

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Tono34
Elõbb-utóbb csak lesz vmi kis javítás... remélem mire megkapom az én példányom addigra lesz ré javítás.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Igen ezekre már sokan panaszkodtak. 😞 Csoda hogy az ember rá szorul a visszatöltésre.
Pluskast
Nem is kevés. Tegnap a falat kapartam, hogy a goliath robotom 86%-os találati aránynál képtelen volt kb 5 körön keresztül kilõni az ailent és csak úgy tudtam kiszedni, hogy közvetlen mellé mentem, mert az már 100%-os esélyt adott. Vicc....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Tikal
Ezzel könnyebben számolnak a konzolosok 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ha már kitalálták a harci GUI-t,akkor simán beadhatna a lövésre egy FPS kezelési formátumot, ahol egérrel kell célozni, és imbolyog a célkereszt...a katona képességeitõl függõ mértékben. Aztán majd a player vagy kilövi így is, vagy sem... nekem tetszett volna egy olyan megoldás.

Hát ja. Van mit javítani rajta. 😊
Pluskast
Életszerû? Az egész játék nem életszerû. Engem inkább sokkal jobban idegesít, hogy a játékban többször lõ mellé az emberem 80% fölötti találati aránynál mint 55% vagy 63% esetében. Baromi idegesítõ és ez valóban nem életszerû.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

XCOM

Ez tényleg jó oldal. Érdemes tanulmányozni.
Legalább egy k írtak volna utána. Akkor azt tudjuk hogy x1000. 😊
Na mindegy csak kukacoskodunk. Azért annyira nem rossz. Remélem tényleg moddolható valahogy. Mert akkor lesz csak a tuti. 😄
Télleg.. az volt ilyen..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Gondolom azért a többi ország sem malmozik közben. A háttérben biztos komoly harcok folynak ^^
A mienk amolyan titkos szövetség 😉 ami csak néhol avatkozik be..
Kár ezen kattogni Kinába vagy hol 18! civilt kellett kimenteni, most vannak 1 milliárdan az a 18 pont kinek hiányzott volna ? 😛
Ha egy idegen civilizáció jönne a földre az egy kb 3 másodperces csata alatt dõlne el.. azt meg nem élveznénk ennyire.

Tikal
Az Simoleon a Sims-bõl 😄DD

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kétlem, hogy az dollár jel lenne.. 😊
Ettõl függetlenül tény, hogy nem egy szimulátor. Aki ebbõl készül fel egy Alien invázióra komoly csalódások érik..

Avenger
A pénz még elfogadható, most minden után írhatnának nullákat, nem lenne sok értelme. 😊 Az bosszantó inkább az, hogy mi védjük a földet, nélkülünk vége mindennek, és akkor egy bázist kapunk egy csapatszállítóval. 😊

A pánikoló országoknak üzenném, hogy 4-6 emberrel védem a földet egy egész idegen civilizáció ellen, ami jóval fejlettebb. 😄

gvarga12
szerintem akkor ez kell neked

New Guy

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Meg furcsa hogy egy világnak csak 200-300 dollár körül éri meg hogy nyírjuk az ufókat. 😊 Csinálhatták volna úgy mint a régiben ahol milliók, 10/100 milliók forogtak. Nem életszerû egyáltalán.
Hát igen sok a kérdés ami nem derült még ki hogy mi-mi alapján van. Random vagy nem az. Azért az kár hogy ennyire leegyszerûsítettek a katonák tulajdonságait. Kár érte.
Tono34
Szintén, várom a CD-Galaxis értesítést, hogy mikor küldik a játékot😊

Agamemnon
Azért sejtettem, hogy beszabadul ide a fórumra a tömeg... kellett volna egy FAQ-t készítenünk, mielõtt megjelent a játék és még ráértünk 😊

Ezzel a kibõl mi lesz dologgal van elméletem. Bár értelem szerûen nem igen tudtam kipróbálni sokszor.
szerintem attól függ hogy az adott misszióban ahol használod, ott miként szerepelt.
Pl ujonc katonának adtam medkitet és gyógyitott, mást nem is igen csinált, nos nekem abból mindig support lett 3/3.
Gondolom ha messzirõl ölt akkor sniper, ha közelrõl assault ha meg gránátozik vagy középtáv akkor heavy.
De ez csak elmélet, de majd figyelgetem.

Én is melózók. 😊 😄
Tikal
Nem adok. Szerintem random.

Avenger
Én dolgozok most(azért van sok idõm fórumozni). 😄 De estefelé megnézem majd, van még vagy 3 képzetlen katonám. Jó lenne két sniper/egy heavy arányban kiképezni õket.

Avenger
Sok életet menthet meg, ha mellé lõ az assault, és ott néz farkasszemet egy thinman-el. Két csapat idegen között azért célszerû elõrébb vinni, hogy overwatch-ban is tudjon alkotni. Bár így belegondolva, sosem néztem még, hogy a közvetlenül nem látott idegenekre kap e overwatch-ot vagy nem, de szerintem nem.

Na de próbálja ki valaki a mentéses dolgot amit írtam hátha jó. Bár a Tutoriál alatt is ha visszatöltöttem az 1 választható küldetés után a 2. emberem support lett utánna assault.
hello!

ezt valaki elmagyarazna, h mit jelent, h az achivesmentek nem lesznek elerhetok, ha xcom hero-t csinalunka jomunkas emberunkbol?
Hmm.. nem gondoltam, hogy ennyire hatékony tud lenni a pálya másik végébõl is. Így átértékelõdik a történet 😊
Avenger
Én vinnék két snipert, ha lenne. 😊 Van valami jóság abban, hogy olyan idegeneket is 70+%-al lõ ki, amiket nem is lát. Távcsõ, meg jó skillezés kérdése. Általában a snipert a kezdõ hely közelében felviszem egy dombra, és tud lõni mindenre elég jó százalékkel, amit a többi emberem meglát. Igaz nem tud mozogni és lõni egy körben(csak pisztollyal), de nem is igen kell mozognia nyílt terepen.