4353
-
SaGa Jr #2072 Vagy csak odaérnek a helyi recycling matadorok azt szíjjel hordják a színesfímet. -
SaGa Jr #2071 PiszkosFred:
Tulajdonképpen van 4 közvetlenül az UFO-khoz köthető, ismétlődő küldetés. Az egyik az abduction, a másik a lelőtt UFO kirámolása, a harmadik a landolt UFO kirámolása és végül a Terror elhárítás. Ezek fognak ismétlődni kb ebben a sorrendben és gyakoriságben (tehát több abduction misszió lesz mint lelőhető UFo vagy leszállt Ufo levadászása).
Lényegében ezek a timesink feladatok.
Mindegyikhez tartozik egy időkeret (általában 24-36 óra) amin belül ha nem indítod el a feladat elvégzését, akkor az eltűnik, nem teljesíthető és utána jönnek a negatív hatások (morál zuhanás a nehézségtől függő mértékben, majd pánik egyes országokban).
A landolt UFO felszállni nem fog, csak eltűnni, elfogó vadászt ráküldeni nem is tudsz, csak a skyranger-t a katonákkal. Amit meg lelőttél az már nem száll fel, csak eltűnik ha nem érsz oda időben. :)
Ezeken túl lesznek kb havi szinten egyszer feldobva council feladatok amik többnyire a kísérgetés, kimenekítés bomba hatástalanítás vagy irts ki minden rosszarcút kategória képviselői. Ezek is időlimitesek, de hátrány nem ér ha kihagyod ezeket, ám jelentős bonuszok járnak a teljesítésükért (és többnyire elég egyszerűen teljesíthetőek is). Szóval feladat lesz és kényelmesen bevállalható mind.
Mindezeken túl még lesz 3 fix feladat ami a sztorihoz tartozikSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egy speciális UFO lelövése és kirámolása, egy bázis pucolás amiből az egész játékban sajna csak egy van, és végül az utolsó nagy bunyó ami a régi UFO-s marsi küldetést helyettesíti. -
#2070 lőnek azok, ha lőtávon belül kezdenek el menekülni..persze sokszor a legközelebb az a katona van, aki észrevette őket, a többiek valamivel hátrébb, pont annyival, hogy már ne legyenek lőtávban, ergo nem is lőnek -
openeye #2069 Valoszinu hogy javitjak a lelott ufot hisz egy ido utan mindig eltunt. -
openeye #2068 Nem -
#2067 Igen, a crash site ott egy idő után eltűnt. Mikr már tápos voltam, akkor a siteok törtedékét számoltam fel. Csak oda mentem, ahol esély volt komoly vezér elkábítására. -
Dns5000 #2066 Ha kilép egy ország azt később vissza lehet hozni a szövetségbe? -
#2065 Lehet, de veletlenhez kepest tul sokszor volt olyan annakidejen, hogy ha par napos kesessel mentem csak oda az avengerrel, akkor a langolo roncs helyett egy ep ufot talaltam. En tudatosnak hittem a dolgot a program reszerol, de benne van a pakliban, hogy tenyleg csak a veletlenen mult a dolog, illetve a sebzesen. Bar hozzateszem, hogy addigra az elfogovadaszok talpig fegyverben szitava lottek minden kisebb ufot, ami pedig lezuhant, az is max 2-3 kor volt, mire az 1-2 tulelo ufot levadasztam. De ha vartam par napot, akkor rendszerint full letszammal es szinte ep ufoval talalkoztam, sokszor. (sot, volt, hogy addig vartam, amig eltunt a radarrol a crash site vagy mi volt a neve) -
#2064 Óh...:) -
openeye #2063 Na meg az inventory...
-
#2062 ???
Soha nem halottam UFO újjáépítésről. Szerintem szimplán arról volt szó, hogy előfordult olyan eset, hogy lelőtt UFO-nak semmi baja nem volt. Ritkán, de volt ilyen. -
openeye #2061 Nekem ami nagyon hianyzik, hogy meg soha nem tamadtak meg a bazisomat... Asszem ez nincs is benne a mostani gammaban. -
openeye #2060 A psi kepesseg attol ha hasznalod :) -
#2059 Én bőven 20+ óránál tartok, nemrég gyárthattam le az első 2 alloy cannonom, 2015 szepembere van...mondjuk én egy teljesen amatőr vagyok a játékban és sokszor visszatöltök állást ha ledarálják az emberem..:) De sokat lesek el INNEN a profiktól..:)Jelenleg túl vagyok az első support hajó lelövésén és felderítésén és komolyan mondom, hogy a Borderlands2-ön kívül nem nevettem ennyit egy játékban..:D
Azt vettem észre, hogy ha az embereket overwach-ba rakom és egy feldeítővel felfedezem a terepet és szétrebben az idegenek, akkor senki nem lő rájuk...sajna, pedig simán lőhetnének, de lehet én vagyok a béna...
Az egész 12 fős egységből 1 emeberemnek volt psi képessége a többi teljesen tök. A psi képességek mitől fejlődnek? -
#2058 Mint regi veteran (es fanatikus) ugy jatszom, ezert is ijedtem meg, amikor SaGa irta, hogy nala a "toltogetes nelkul classicon 14 ora". De mint irta o is, es paran mellette, nem eszik olyan forron a kasat, ki fog ezek szerint tartani a jatek tovabb is nalam. Abban bizok, hogy mint a regiben, azert itt is megvan az a random misszion faktor, amivel lehet csinalni millio egyeb kuldetest is a main story mellett.
Pl anno 20 eve volt, hogy direkt agyonlottem az ufot mar a levegobe, mert "lusta voltam" leszallni es kommandozni (de a penzt nem akartam bukni azzla, hogy le se szarom az ufot), de volt olyan, hogy direkt alig sebeztem az ufot a levegoben, hogy legyen foldi harc is. Vagy volt, hogy direkt nem mentem a roncs fele par napig, addigra a lelott ufot elkezdtek epitgetni es helyrehozni a szurkek, es igy tobb alapanyagot tudtam zsakmanyolni, mint egy kidolt falu ego roncsbol.
Na azert ilyesmi random "timesink" missziok remelem azert itt is vannak/lesznek, nem csak az a 15-20 misszio es csokolom. -
#2057 A gránát száma az, ami tényleg lol, hogy alapból csak 1 és az is csak a 3 HP-s sectoidot vágja haza. Az alap UFO-ban, csak a keményfiúk élték túl a gránátot. Csuhás, sectoid, floater nemigen. Mondjuk egy snakeman vagy chryssalid meg röhögött egy jót, és ment tovább. Viszotn az alap UFO-ban a fura az volt, hogy a cyberdisc és a muton gyak. semmit sem zavartak. Itt az alap muton is olyan brutál a játék elején, mint állat. -
#2056 A tár súlya olyan minimális volt, hogy én soha nem fogytam ki normáli kézifegyver lőszerből. A rakéta meg olyan nehéz volt, hogy 2-nél többel ritkán rohangált bárki. Tehát az, hogy bizonyos szintű degradációt tettek bele, nekem fura mód nem túl zavaró. -
torma1 #2055 Okés. Arra gondoltam én is. Ez a random újonc tulajdonságok tetszenek. Mint a Régi ufóban. Most kell mazsolázni ki miben jó. :) Főleg ha nagy tartományban szórod a pontokat. -
openeye #2054 Piszkosfred, a jatekot alapbol legalabb classic fokozaton told ironmannel es egybol meg lesz az 25-30 ora is. -
torma1 #2053 Nekem azért kicsit hiányzik a lőszerhasználat. Jó volt az úgy. Így egy kicsit furcsa hogy végtelenszer tárazunk be. -
SaGa Jr #2052 Emeld meg a will értéket (a fejlődésnél a rangoknál vagy az alapot a rookie részleg leírásában) és akkor kevésbé paráznak. Ezen múlik a dolog.
Minél erősebb akaratú egy baka, annál kevésbé válik kocsonyává a rettegéstől (nekem eddig mindig pozitív hatással bírt a pánik, mert olyan mesterlövészeket kaptam általa akik a légy nemesebbik szervéről röptében kaptak ki egy szőrszálat :D ). -
torma1 #2051 Az viszont tényleg érdekes az elit katonák milyen hamar be tudnak pánikozni. Azt hogy lehet megmoddolni? -
SaGa Jr #2050 Nem ez a normál tempójú játékidő, ne aggódj. :)
Lehet ez akár 20+ óra is, csak tempótól és a bekövetkező események számától függ. Én alapvetően elég gyorsan ki szoktam pörgetni a játékokat elsőre, mert a sztori érdekel. Ugyanez történt anno a KoTOR vagy a Mass Effect játékok esetében is ahol a legtöbben 20+ órányi játékidőket írtak én meg pislogtam hogy akkor mi mindent hagyhattam ki, ha 13-14 óra alatt a végére értem úgy, hogy lényegében 3-4 mellék feladat maradt ki.
A mostani játékomban az impossible fokozat és a sok ufo miatt úgy vagyok 10 óra felett, hogy még sehol nem tartok a sztoriban (na jó, élő idegent már fogtam de ennyi). Szóval ez lesz vagy 20-30 óra de akár több is mire a végére érek. -
KingPunisher #2049 Erősen játékstílus függő, át lehet rajt szaladni, de akár végtelenségig is húzni lehet.
Persze ha már nem fejlődik semmi, nincs új kihívás akkor, ízlés dolga , hogy meddig van kedve az embernek öldökölni.
-
KingPunisher #2048 No végig vittem én is a játékot.
Összességében azért nem egy rossz game. A régi Ufo-t azért nem veri meg, abban az időben az legenda volt. Igaz más idők voltak, kisebb konkurencia, más értékek számítottak egy játékba.
Én egy 10/8-at azért adnék neki, sok lehetőség van még ebben.
Késztetést , hogy újra elkezdjem viszont nem érzek, talán pár patch és DLC után egy nehezebb fokozaton újra végigviszem.
Azért jó volt újra ALient ölni, kicsit talán ha a fraxis mert volna mélyebb RPG elemeket belevinni, cseppet bonyolultabbá tenni legenda lehetett volna ebből is. -
#2047 14 ora alatt vegigjatszhato a jatek? A picsaba ez k..va rovid. A Galaxis csak tegnap kuldte a cuccot, igy en meg csak tegnap kezdtem bele, de akkor ezek szerint ha csak napi 1-2 orat jatszogatok se fog bejarni a hosszu hetvegeig? Ennel azert hosszabbra szamitottam, 14 ora az lof..sz, foleg ha a pepecselos jatekkal erted el ezt, es nem a celiranyos technikaval, ami meg rovidebb.
Kerlek mondd, hogy felreertettem valamit, mert akkor ez most sokkolt picit. Rohadtul bejon eddig a jatek, megint tizenevesnek erzem magam, mint anno, de csak 14 oraig elvezhetem maradektalanul? -
SaGa Jr #2046 Sajnos, de ebbe ne menjünk bele. :(
Ebből az 5-ből nem mind lett végig víve. Az első volt amúgy a leghosszabb, ott még tanulgattam csak és minden vacakot kipróbáltam (így tartott classic fokozaton, töltögetés nélkül 14 órán át). A második játék célirányosan ment és piszok hamar véget ért (tokkal vonóval 8 óra volt a teljes játékidő, a fejlesztések felét sem kutattam ki, szinte nem is gyártottam csak ami kellett és a fő szálra koncentráltam, összesen 15 feladat lett elvégezve).
A harmadik és a negyedik az mod tesztelgetésre ment el. Előbbi az szándékosan túltápolásra ment, hogy be tudjam lőni meddig szabad elmenni, így azt nem is fejeztem be és csak addig jutottam el benne, hogy minden ellenféllel találkozzak (mivel mindenkit farigcsáltam meg felszerelést csereberéltem). A negyedik egy bebukott elő próbálkozás volt az impossible megtapasztalására (elég genyó dologok vannak benne és óriási a különbség a classic-hoz képest, nagyobb mint az easy és classic között pedig az sem kicsi). Ez sem lett kijátszva, talán ha 3-4 órát bírtam mire lemostak.
Most zajlik nagyon kényelmes tempóban az ötödik, apróságokkal modolva (assault rifle és shoti bárki által használható, lézer fegyvereknek visszaadtam az eredeti UFO-s kifogyhatatlanságot így nem kell tárazni, visszább vettem a pszík számát, megvariáltam a gyógyulás/javítás ütemén és a havi ufo mennyiséget emeltem), second wave opciókkal. Jóformán még sehol nem tartok benne, éppen csak megvannak az első elfogott idegenek és legyártásra került már 3 shiv (ebből azóta kettő kuka).
A stat csökkenés saját oldalon ennyi. Alieneknél is ennyi lehet (volt már hogy mutatta az éppen célpontul választott alien statjait a program mikor lőni akartam és rányomtam az F1-re, de legtöbbször csak a képességeit tudom megnézni, nem mutatja a statokat), de impossible fokozaton ez tulajdonképpen mint ha nem is lenne, mivel annyival erősebbek és jobbak az idegenek, hogy ezt nem veszi észre az ember. Az hogy emellett még többen is vannak, az csak hab a tortán. -
Micsu #2045 a tftdben tuti volt, emlékszem még ki se fejlesztettem a thermoshock launchert de volt már idegen tárolóm és teli volt idegennel :D, meg volt hogy felébredtek a kábulatból, általában azok rohangáltak fegyó nélkül -
#2044 szerintem nincs
az alapjátékban volt ilyen?
nekem úgy rémlik, ott is megpusztultak, ha nem kábítóval lőttem őket
(vagy csak sosem sikerült úgy meglőnöm őket, hogy életben maradjanak) -
#2043 Itt nem fordul elő ilyen.
Milyen jó is volt az elődben, amikor egy lekábított sectoidot beraktam a hátizsákba, mert még a végén elviszi valami kósza gránát. Aztán rá pár körre magához tért és lepattant az emberem hátáról és beszaladt a szomszédos épületbe. :) Alig tudtam elkapni, pedig csak fegyvertelenül szaladgált. -
setchoo #2042 Köszönöm! Meló után ki is próbálom az elfogási technikát. Ezek szerint nem figyelte vagy már nem emlékeztem erre a játékelemre. Annó az UFO: Aftermat-al toltam sokat.
Nagyon bejön ez a mostani Xcom. A hangulat 10. Vannak benne hibák, de hagyom, hogy szórakoztasson a játék. Ezt viszont nagyon jól csinálja! -
Micsu #2041 kérdés:
itt is előfordul olyan hogy nem hal meg az alien hanem csak elájul pl egy sima plazma pisztolytól mert anno az alapjátékban nem egy alient fogtam el élve úgy hogy nem kapott halálos sebet -
#2040 Hogy ott a damage mennyire degradálja le az embereid képességét.
Az viszont valahol továbbra is vicces, hogy a 6 fős csapatból a noob embert lelövik és a veteránok egyből pánikolnak egyet... -
SaGa Jr #2039 A kérdés mire vonatkozik? -
#2038 5 játék...? Jó sok időd van hallode. -
#2037 Epp irni akartam, hogy lenyegeben minimalizalni lehet a gyartasi koltesegeket, ha nem csak "maszthev" jelleggel fogunk be 1-1 alient, hanem esetleg szandekosan is egy-egy konnyebb szituacioban. Ironmankent persze nem kockaztatom a legenyseget, bar egy-egy rookie dogcedula a falra meg belefer, ha balul sul el a kabito proba :) -
#2036 Saját oldalon? -
SaGa Jr #2035 torma1:
Úgy vettem észre, hogy hat az az ellenfélre is, csak sajnos nagyon harmatos a gyengülés. Egyrészt csak fele hp alatt kezd el hatni, másrészt a legnagyobb csökkenés amit 1 Hp-s katonánál láttam az kemény 10 pontos visszaesés volt.
Avenger:
Ez egy hasznos infó.
Bár én nem használtam soha light plasma csúzlit, se plasma pistol-t. Normál plasma puskából is csak párat gyártottam le. Maradtam a lézernél (elvi megfontolásokból, plusz nem volt még az uccsó bunyónál sem létszükséglet a support manusoknál ennél erősebb fegyver megléte), shotiból az alloy cannon a csúcs (plusz duplázva kis mázlival egy sectopod-ot is széttéphet ám ha ez nem jön össze akkor már egy laser rifle lövés is kinyírja a robit). Sniper volt az egyetlen amit plazmásítottam mindig. Szóval nekem ez max annyiban jönne jól, hogy ha netán pont olyan csúzlit kér valaki akkor nem kell gyártani azt lehet egyből lepasszolni (eddigi 5 játékom alatt egyszer sem kértek light plasma csúzlit, ellenben normál plazmát igen, meg lézereket tömkelegével). -
#2034 Ez a rész, ami miatt nagyon tetszik ez a gamma. (Bár még nem tudom használni a zsákmány fegyvert.) Tényleg nagy értéke van az alien fegyvernek, a régi UFO és minden remake csak úgy hajigálja az idegen cuccot és tökmindegy, hogy mivel szedem szét. A sérült power sourceé s nav comp eladhatósága is nagy +. -
#2033 Mondjuk igaz, hogy ha mindegyikből befogsz egyet, akkor jó eséllyel már megvan egy csapatnyi fegyvered. :)
Érdekes amúgy, hogy ezeket, meg a lézerfegyvereket miért nem lehet eladni gray marketen?