XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Together we'll fly someday...
"Alien activity" kimerül annyiba hogy nyomják a szondát ami azon kívül hogy megtudod merre vannak semmire nem jó,nem kell félned se semmi. A te körödben meg arra jó hogy 5-10 másodpercig nem tudsz semmit csinálni ami rohadt idegesítõ,ugyanez a bázison lévõ pofázásra is igaz amit az emberek nyomnak,tök jó hogy ki lehet ezeket kapcsolni...ja nem...
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Az elõzõ kommentedre meg,ha jól rémlik írkáltad hogy a régivel is játszottál,akkor emlékezned kell hogy ott az ufok ki be járkáltak az épületekben/hajókban.sose 1 helyben álltak mint itt. madárijesztõ effektus. Ott meg szartad össze magad fõleg város terrornál mikor minden irányból csak ajtónyitogatásokat hallottál és nem tudtad hogy az most ufo vagy civil,lõjek oda vaktába rakétavetõvel vagy inkább ne stbstb
az akciópontos megoldáshoz meg nem kellett volna egészen hozzám jönniük.. több szerepjátékban (pl az újabb World of Darknessben, Star Wars Saga-ban vagy a DnD4e-ben, Shadowrun 4e-ben) hasonló rendszer van, csak 3 akcióval..egy Swift (fegyver elejtése, hasra vetõdés), egy Minor (adott távolságra séta, tárcsere) meg egy Standard (lopakodás, lövés, ...)
felhasználási sorrend szabadon választott, és a több idõt igénylõ felhasználható a ksebbre, pl Minorral táraz, Standarddal sétál... illetve van olyan cselekedet, ami mindhármat felhasználja (sorozatlövés, zárt ajtó kinyitása álkulccsal, stb), ilyenkor mást nem cselekedhetsz a körödben....valami hasonló megoldás itt is lehetett volna
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Akkor aktivizálódnak ha meglátod õket, õrjárat persze lehetne.. de lehet nincsenek hozzászokva, hogy rájuk is lõnek és gondolják minek 😊
Persze ha egyet lelõsz akkor meg a pályán lévõ összes jöhetne "segíteni" testvérkéinek, de akkor meg csak overwatchot kéne nyomogatni ennyi lenne a játék..
Persze meg lehetne oldani másként is, de így oldották meg.
Van pokemberes páncélom, hát igen kis durva 😊 most kezd értelmes egység lenni a sniper.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Ezzel mozoghatsz lövés után.
mozgás 1 pont, sima lövés 1 pont, sorozatlövés 2 pont, lopakodva haladás 2 pont, st" - kár, hogy nem adtál tippeket a fejlesztõknek!😄 ez az elgondolás jobban tetszik, mint az eredeti.
"hogy külön képesség keljen ahhoz, hogy elõször lövök, utána mozgok" - ezt ki tudja megtanulni?
#1459 rossz a példa, az Afterlight sosem volt X-COM
az alapötlet ugyan az (idegeneket kell lekommandózni + gazdaság/fejlesztés rész), de játékérzésre az UFO:ET sokkal inkább X-COM érzetet adott...ennek ellenére az sem volt X-COM, azt is más csapat csinálta, ahogy az After sorozatot, egyik sem hivatalos folytatás / reboot
amúgy engem speciel nem zavar a rajzfilmszerû grafika, szerintem jól néz ki a játék
javítani való tényleg van rajta, pl fedett helyeknél belóg a tetõ meg hasonlók..
ez a véletlenszám-generálás meg egy érdekes dolog.. szerepjátékhoz használunk egy rptools nevû programot, abban is elég gyakran kis értékeket hoz ki.. próbaképp írtam bele ciklust, hogy 10 000 dobásra számolja ki az átlagot, és ott mégis szépen kijött a középérték.. mikor egy-egy "dobás" van, akkor meg valahogy mégis csak nagyobb aránnyal kijönnek a kisebb számok... a számítógépes véletlenszám-generálás mégis csak egy szimulált dolog, ami nem teljesen úgy mûködik, mint a valóság.. elképzelhetõnek tartom, hogy bizonyos programnyelvek random generálós megoldásai némileg hibásak, és ha hirtelen nagy mennyiségû számot kell generálni, akkor ugyan kijön a statisztikailag elvárt szám, de ha nagyobb (pár percnyi) kihagyásokkal dobálunk egyet-egyet, akkor kevésbé jó már az eloszlás..
amit leginkább hiányosságnak tartok, az nálam is az inventory gagyisága.. az, hogy alapból nem lehet egy katonánál legalább 2 gránát, egy távcsõ a puskáján és egy plusz mellény a páncél alatt, az kissé nonszensz
a 2 cselekedet / körrel nincs bajom, bár sokkal jobban is megoldható lett volna
pl 2 akció pont van, amibõl a következõkkel lehetne variálni:
mozgás 1 pont, sima lövés 1 pont, sorozatlövés 2 pont, lopakodva haladás 2 pont, stb
hogy külön képesség keljen ahhoz, hogy elõször lövök, utána mozgok, az megint erõsen megkérdõjelezhetõ döntés volt
valamint jó lett volna, ha tényleg a játékos határozza meg, hogy egy katonából mi legyen késõbb (nekem pl 3 tagbaszakadt férfi mellett sikeresen a csenevész nõbõl lett a Heavy Support)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Van plusz slot, csak ki kell fejleszteni. Speciál távcsövet én se értem, abban igazad is van részben.
Egyebkent tegnap ejjel az uj Firestorm-al lekaptunk egy ufot,es most talalkoztam eloszor Ethereal-al es Sectopoddal.Beszaras milyen durvak,rengeteg hpval.Eleg nagy taktikazassal tudtam csak gyozelemre hozni a meccset pedig ket emberemnel mar konnyu plazma puskak vannak,2es armor,kitin implant,stb de az atlag is lezerrel maszkal,scope-al,3as gyogyszercsomaggal,alien granattal,stb.Nalam mar ket ezredes is meghalt,eleg intenziv amikor a 2 muton elite elindul feled,karoltve mondjuk 2 pokkal es 2 sima mutonnal..plusz az utkozben 'kepzett' zombik.
Tetszik meg mindig,bar penzugyileg altalaban szarul allok,de sok ufo szarsagot el lehet adni,irja is a jatek melyikek azok amiket nem hasznalunk fel kesobb es free for trade.
A skilleket tenyleg erdemes hasznalni,egy suppress fire vagy shredder raketa szepen meg tudja forditani az egesz csatat😊
A lényeg az, hogy még 1 miss golyónál is VAN esélye, hogy beüt, tehát 99%-os találati aránynál is elõfordulhat miss.
Ráadásul ha a játék úgy számol, hogy a már kihúzott "golyókat" is visszateszi (visszatevéses valószínûségszámítás) akkor akár 150x is misselhetsz egymás után még 99 %-nál is, mert lehet, hogy pont beleesel a miss értékbe. Igaz, hogy ez utóbbi 150x-es példának már tényleg elhanyagolható a valószínûsége (konvergál a nullához, ahogy a gazdaság matematika tanárom mondaná).
A lényeg az, hogy bármikor, bárhol mellé lõhettek. Ilyen a játék mechanizmus és szerintem ez így jó is. NEm terminátorokkal megyünk, hanem emberekkel.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Én nem szeretek hátrahagyni senkit, azért csak akkor töltöm vissza ha súlyos károk érik a csapatomat. Pl az elsõ terror küldetésnél egy pók a harmadik körben lenyomta egy emberemet, mert azt hittem jobban kell sietni. 😄 Mondjuk elõröl kezdtem az egész csatát és kicsit higgadtabban kezelve a dolgokat sérülés nélkül lement 15 túsz megmentésével második próbára.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
75% alatt be sem vállalok egy lövést sem, mert nem éri meg. (eddig csak kétszer tettem meg, egyszer bejött, egyszer nem)
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Valóságban is visszatöltesz, ha valami nem jól sül el? Jah, hogy ott olyat nem lehet...
Ha elszabunk valamit vállaljuk a következményeket, ez játékban is érvényes tétel kéne, hogy legyen.
Határ a csillagos ég.
A szinte semmi az nem igaz, mert ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is minden 5. lövésednek mellé kell menni. Csak, hogy a valószínûségek nem logikusan mûködnek, ezért van esélye a 20 miss-nek egyhuzamban.
Fogd már fel, hogy nem hiba, hanem matematika. Taktika az, hogy mit viszel, most hogy be vagy korlátozva az miért baj? Terminátorként kéne menni fullra felszerelve, mert az a fair? Na ez is érdekes gondolkozásmód. Úgy látom te nem szereted a kihívást barátom.
Rookie fejlesztésrõl konkrétan semmit nem tudunk, lehet tényleg befolyásolja az adott csatában a tevékenysége. De elõre lehibázni azt amirõl semmit nem tudsz nagy hiba.
Viszont ha elvergõdsz ezredesig, double tappel brutális lesz a sniper. Csáklyával felhúzod magad valami magaslatra és hullik a férgese.
Találati arány meg már annyiszor el lett mondva: 80 % találati arány azt jelenti, hogy 100-ból 20x így is mellé fog menni. Általános iskolás matek a százalékszámítás. Lehet, hogy 20x egymás után fogsz mellé lõni ez is benne van a pakliban. Biztos találat csak 100 %-nál van. Comprende?
Grafika meg azért ilyen, hogy ne legyen akkora a gépigény,hogy Paks se tudja futtatni játékot. Egyébként én stílusosnak nevezném. Miért kéne mindennek valósághûnek lenni? Nem vagytok eleget a való világban?
Komolyan mondom ennyi síró-picsogó játékost még nem láttam. Fogadjunk, hogy a problémázók meg se vették, csak a warez alapján síránkoznak.
Rookie-k fejlõdése elég érdekes döntés, de gondoljatok bele, ha mi választhatnánk mindig olyat választanánk, ami segíti a taktikánkat. Így meg van egy plusz random faktor, ami minden egyes új játéknál változatosságot nyújt és alkalmazkodásra kényszeríti a játékot. Szerintem ez jó dolog.
Ez nem a tökéletes végigjátszások játéka, ez az a játék, ahol igyekszel a legkisebb áldozatot hozni, annak a kis erõforrásnak a felhasználásával, ami rendelkezésedre áll és ez így van jól, ahogy.
Véleményem szerint a lövésenkénti visszatöltögetés megöli az egész lényegét.
Egyébként meg tartalomba, sõt játékmenetben is tuti lesz itt változás a késõbbi patch-ekben. Sõt lesznek itt DLC hegyek is bõven (lásd Civ. V-nél is már mennyinél tartanak!)
Nem értem ezt a sok siránkozást.
A régi ufóban is képesek voltak mellé lõni az embereink fél kockáról, mint de ilyen itt nem nagyon van. A legtöbb egységem..oldalról közelrõl 100%-os találati aránnyal bír.
A heavy sosem fog pontosan célozni, de arra azért van a supress fire, hogy feltartsa az ellent, és így meg lehessen kerülni.
Használjátok már a specializációkat, ne pedig fedezékrõl fedezékre rohanjatok, és lõjétek egymsát szemtõl szembe.
A dasht felejtsétek el, ha éppen nem láttok alient. Vagy mehet az assault dash funkciója úgy, hogy utána még tud lõni is.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Az adott fedezéket természetesen nem lehet átlõni, normál esetben "real-time" ki be kukucskál mögüle a katona, mert ugye, hogy látná mi van a szobába ha nem nézeget közbe be ? Ha meg "kukucskál" pofán lehet lõni..
Itt körökre osztott játékról beszélünk ezért lett így megoldva.
Tegyétek nem sarokra full coverbe az embert, nha akkor tuti nem lövik ki, de nem is fog látni a cover mögé.
Ennyi.